Kovat rasvat

Anonyymi

Professori Heikki Karppanen (kuvassa) sivaltaa kovasanaisesti arvostelijoidensa suuntaan Karjalaisessa sunnuntaina julkaistussa mielipidekirjoituksessa. Karppanen kertoi Karjalaisen haastattelussa marraskuun alussa uudesta tutkimuksesta, jonka mukaan kovien rasvojen ja sydäntautien välille ei löytynyt minkäänlaista yhteyttä.

Eläkkeellä olevat tutkijat uskaltavat sanoa totuuden, joita virkaa tekevät tutkijat kritisoivat - vaakakupissa voi olla työpaikka.

61

93

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • Anonyymi

        5 vuotta vanha juttu, etkö yhtään vanhempaa juttua löytänyt?
        Ja miten se liittyy laihdutuspalstan aiheeseen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        5 vuotta vanha juttu, etkö yhtään vanhempaa juttua löytänyt?
        Ja miten se liittyy laihdutuspalstan aiheeseen?

        Tuskin ihmisen systeemi on muuttunut 5:ssä vuodessa, vai onko?


      • Anonyymi

        Iäkkäitä ihmisiä varten on taas tehty suositeltava ravintoympyrä. Hyvä niin, mutta on siinä jotakin outoa: peruna on korvattu riisillä. Meikäläinen, juuri ennen sotia syntynyt eli lapsuusvuotensa perunan, ruisleivän ja maidon avulla (maalla), ja pitää edelleen perunaa perusruokanaan. Nythän on käytettävissä lähes rajaton määrä lisukkeita ja mausteita joka makuun.
        Ajatellaan ekologiaa: lähikunnasta hankittu peruna verrattuna merien takaa tuotuun riisiin. Eikö hiilijalanjälkeä tarvitse verrata? Tiedän kyllä, että nuorisolla on taipumus halveksia jopa perunamuusia, jonka muistan olleen sunnuntain herkku lapsuuskodissani, mutta uskon, että hoitokotien asukkaille perunaruoat maistuvat, käyvät kasvisruoasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Iäkkäitä ihmisiä varten on taas tehty suositeltava ravintoympyrä. Hyvä niin, mutta on siinä jotakin outoa: peruna on korvattu riisillä. Meikäläinen, juuri ennen sotia syntynyt eli lapsuusvuotensa perunan, ruisleivän ja maidon avulla (maalla), ja pitää edelleen perunaa perusruokanaan. Nythän on käytettävissä lähes rajaton määrä lisukkeita ja mausteita joka makuun.
        Ajatellaan ekologiaa: lähikunnasta hankittu peruna verrattuna merien takaa tuotuun riisiin. Eikö hiilijalanjälkeä tarvitse verrata? Tiedän kyllä, että nuorisolla on taipumus halveksia jopa perunamuusia, jonka muistan olleen sunnuntain herkku lapsuuskodissani, mutta uskon, että hoitokotien asukkaille perunaruoat maistuvat, käyvät kasvisruoasta.

        Lisään vielä, että noilla eväillä elimistö varmaankin tottui "vääränlaiseen" ravintoon, mutta eipä ole allergioita, liikapainoa, ei elintasosairauksia. Ei tarvitse tutkia suola-, rasva- eikä sokeripitoisuuksia, voi ostaa mitä mieli tekee. Ruoanlaittoon voita, punaista maitoa ja kermaa, laktoosittomat voi ohittaa, nehän ovat usein kalliimpiakin. En nyt sentään suosittele, että lasten ruokavalio olisi tyyliin 'kaikki käy', mutta meille vanhoille kelpaavat vanhat reseptit.
        Nimim. Edellinen anonyymi


      • Anonyymi kirjoitti:

        Iäkkäitä ihmisiä varten on taas tehty suositeltava ravintoympyrä. Hyvä niin, mutta on siinä jotakin outoa: peruna on korvattu riisillä. Meikäläinen, juuri ennen sotia syntynyt eli lapsuusvuotensa perunan, ruisleivän ja maidon avulla (maalla), ja pitää edelleen perunaa perusruokanaan. Nythän on käytettävissä lähes rajaton määrä lisukkeita ja mausteita joka makuun.
        Ajatellaan ekologiaa: lähikunnasta hankittu peruna verrattuna merien takaa tuotuun riisiin. Eikö hiilijalanjälkeä tarvitse verrata? Tiedän kyllä, että nuorisolla on taipumus halveksia jopa perunamuusia, jonka muistan olleen sunnuntain herkku lapsuuskodissani, mutta uskon, että hoitokotien asukkaille perunaruoat maistuvat, käyvät kasvisruoasta.

        Aiunakaan isän hoitopaikassa ei käytetä riisiä muuhun kuin riisipuuroon.

        En ole tuohon vanhusten ravintoympyrään törmännyt mutta riisillä on yksi etu perunaan verrattuna ja se on se, että siinä on tuplasti perunaan verrattuna energiaa ja se on helppoa syötävää. Siksi kestävyysurheilijoiden suosiossa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Lisään vielä, että noilla eväillä elimistö varmaankin tottui "vääränlaiseen" ravintoon, mutta eipä ole allergioita, liikapainoa, ei elintasosairauksia. Ei tarvitse tutkia suola-, rasva- eikä sokeripitoisuuksia, voi ostaa mitä mieli tekee. Ruoanlaittoon voita, punaista maitoa ja kermaa, laktoosittomat voi ohittaa, nehän ovat usein kalliimpiakin. En nyt sentään suosittele, että lasten ruokavalio olisi tyyliin 'kaikki käy', mutta meille vanhoille kelpaavat vanhat reseptit.
        Nimim. Edellinen anonyymi

        Joo. Terveellinen ruoka on tärkeää lapsuudessa, nuoruudessa ja keski-iässä mutta sen merkitys vähenee vanhuudessa ja monilla vanhuksilla ongelmana on se, että ruokaa ei syödä tarpeeksi.

        Itse kyllä pidän terveellisestä ruuasta.


    • Sv-sairauksia riskitekijå on huonot kolesteroliarvot, ei kova rasva.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Kannattaa lukea tuosta dokumentista kohta kolesteroli. Tyydyttynyt rasva toki huonontaa kolesteroliarvoja ja aiheuttaa sitä kautta infarkteja mutta myös huonot hiilihydraatit tekevät sitä. Muitakin riskitekijöitä on.

        Korkea LDL-kolestroli on vasta 4. suurin riskitekijä sv-tauteihin. Ykkösenä on insuliiniresistenssi ja krooninen tulehdustila. Kakkosena korkea verenpaine ja kolmosena korkea paino-indeksi. Lääketeollisuus ei ole pystynyt kehittämään lääkettä insuliiniresistenssiin ja siksi ne rahastavat kolesterolilääkkeillä. Jos olisi lääke insuliiniresistenssiin niin välittömästi tulisi määräys lopettaa statiinien syönti, koska niistä on enemmän haittaa kuin hyötyä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Korkea LDL-kolestroli on vasta 4. suurin riskitekijä sv-tauteihin. Ykkösenä on insuliiniresistenssi ja krooninen tulehdustila. Kakkosena korkea verenpaine ja kolmosena korkea paino-indeksi. Lääketeollisuus ei ole pystynyt kehittämään lääkettä insuliiniresistenssiin ja siksi ne rahastavat kolesterolilääkkeillä. Jos olisi lääke insuliiniresistenssiin niin välittömästi tulisi määräys lopettaa statiinien syönti, koska niistä on enemmän haittaa kuin hyötyä.

        Mistä tietosi on peräisin, onko tutkimuksesta luettavissa jostakin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä tietosi on peräisin, onko tutkimuksesta luettavissa jostakin?

        Tutkimus on julkaistu Post Graduate Medical journalissa. Katso putkesta: The rrue cause of heart disease 7 minuutin kohdalta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Korkea LDL-kolestroli on vasta 4. suurin riskitekijä sv-tauteihin. Ykkösenä on insuliiniresistenssi ja krooninen tulehdustila. Kakkosena korkea verenpaine ja kolmosena korkea paino-indeksi. Lääketeollisuus ei ole pystynyt kehittämään lääkettä insuliiniresistenssiin ja siksi ne rahastavat kolesterolilääkkeillä. Jos olisi lääke insuliiniresistenssiin niin välittömästi tulisi määräys lopettaa statiinien syönti, koska niistä on enemmän haittaa kuin hyötyä.

        Löytyyköhän parempaa viitettä? Riskitekijänä kun on diabetes huonossa hoitotasapainossa eikä insuliiniresistenssi.

        On muuten kumma että vuonna 1970 suomalaisten sydäntautikuolleisuus oli viisinkertainen nykyiseeen verrattuna eikä ihmisillä ollut insuliiniresistenssiä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Löytyyköhän parempaa viitettä? Riskitekijänä kun on diabetes huonossa hoitotasapainossa eikä insuliiniresistenssi.

        On muuten kumma että vuonna 1970 suomalaisten sydäntautikuolleisuus oli viisinkertainen nykyiseeen verrattuna eikä ihmisillä ollut insuliiniresistenssiä.

        70-luvulla miehet polttivat norttia ketjussa ja silloin ei syöty kasviksia juuri ollenkaan ja esim. lohta ei ollut tarjolla. Lisäksi työstressi on suurempi kuin nykyään kun silloin ei ollut sosiaaliturvaa. Lääkärissä ei silloin käyty ennen kuin pää oli kainalossa. Monelle ensimmäinen lääkärikäynti oli sydäninfarkti ja samalla on todettu diabetes joka ollut jo pitkän aikaa.

        Insuliiniresistenssissä veressä on insuliinia 5-7 kertaa normaalia enemmän. Jatkuvasti koholla oleva insuliini tuhoaa verisuonia sisältäpäin, rasvoittaa maksaa ja mm. paksuntaa sydänlihasta patalogisella tavalla. Liian korkea insuliini on valtava stressi elimistölle näin myös kortisolipitoisuudet nousee.


      • Anonyymi kirjoitti:

        70-luvulla miehet polttivat norttia ketjussa ja silloin ei syöty kasviksia juuri ollenkaan ja esim. lohta ei ollut tarjolla. Lisäksi työstressi on suurempi kuin nykyään kun silloin ei ollut sosiaaliturvaa. Lääkärissä ei silloin käyty ennen kuin pää oli kainalossa. Monelle ensimmäinen lääkärikäynti oli sydäninfarkti ja samalla on todettu diabetes joka ollut jo pitkän aikaa.

        Insuliiniresistenssissä veressä on insuliinia 5-7 kertaa normaalia enemmän. Jatkuvasti koholla oleva insuliini tuhoaa verisuonia sisältäpäin, rasvoittaa maksaa ja mm. paksuntaa sydänlihasta patalogisella tavalla. Liian korkea insuliini on valtava stressi elimistölle näin myös kortisolipitoisuudet nousee.

        Vuonna 1970 diabetes oli paljon harvinaisempi kuin nykyään johtuen siitä, että ihmiset liikkuivat enemmän ja olivat laihempia. Verenpaine oli kylläkin korkeampi kuin nykyään runsaan suolan käytön vuoksi.

        Pistäppä kehiin todisteita siitä, että tuolloin todettiin diabetes sydäninfarktin jälkeen.

        Edelleenkään missään ei pidetä insuliiniresistenssiä pääsyyllisenä infarkteihin. Jos LDL-kolesteroli on alle 1.8 mmol/l niin sydänkohtauksia ei juurikaan tule ja vastaavasti jos se on yli 7 mmol/ niin sydänkohtaus tulee todennäköisesti 50-vuotiaana. Onko kaikilla familiaalisesta hyperkolestemiasta kärsivillä myös insuliiniresistenssi?


    • Anonyymi

      Mitkähän mahtaa olla ihanteelliset kolesteroli arvot

      • Anonyymi

        LDL-kolestroli on erittäin tärkeä immuunipuolustuksen toimivuudelle. Infektion aikana LDL-kolestroli voi nousta paljonkin lyhytaikaisesti.


    • Anonyymi
      • Hyvä jos noin on mutta kun riskitekijöitä on useita niin tuskinpa tuo tutkimus poistaa kolesterolin merkitystä.


      • Anonyymi

        Ei tietenkään puhuta kolesterolista jos tutkitaan K2-vitamiinin vaikutusta. Tuskin siellä mainitaan inkontinenssiakaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei tietenkään puhuta kolesterolista jos tutkitaan K2-vitamiinin vaikutusta. Tuskin siellä mainitaan inkontinenssiakaan.

        Monesti kyllä tutkitaan useampaakin tekijää samanaikaisesti ja niin voidaan tehdä tässäkin tapauksessa. Täytyy vilkaista tuloksia jahka ne tulevat ulos mutta ei siellä mitään mullistavaa voi olla koska tuo tutkimus olisi jouduttu lopettamaan kesken jos K-vitamiinien olisi ollut erittäin tehokas.


      • Anonyymi

        Kyllä kai, ja transsendenttinen meditaatio voi peruuttaa verisuonten kalkkeutumisen. Vain 2×20 minuuttia päivässä TM:ää tuottaa saman vaikutuksen kuin lääkityksen ja perusteellisen elämäntapa­muutoksen yhdistelmä. Lisäksi se alentaa verenpainetta ja kolesteroliarvoja sekä vähentää insuliiniresistenssiä. Melkein yhtä tehokasta kuin kamferttitipat. Uskokoon ken tahtoo...


    • Anonyymi

      Mary Enigin mukaan PhD, lipidien biokemisti,% rasvaa sisältävistä tyydyttyneistä rasvoista (40%) suojaa haavoittuvampia mono- / monityydyttymättömiä (60%) hapettamasta lämmöllä, mikä tekee laardista erinomaisen valinnan ruoanlaittoon ja paistamiseen.

      • Enig on liha- ja makkarateollisuuden lobbari.


      • hvp27 kirjoitti:

        Enig on liha- ja makkarateollisuuden lobbari.

        Tri Enig teki laajan transrasva tutkimuksen, joita puntaroitiin oikeussalia myöten. Ilmeisesti lausunnollasi mitätöit tri Enigin transrasva vastaiset tutkimukset, eli mielestäsi transrasvat ovat ok.


      • hesarin_kurvi kirjoitti:

        Tri Enig teki laajan transrasva tutkimuksen, joita puntaroitiin oikeussalia myöten. Ilmeisesti lausunnollasi mitätöit tri Enigin transrasva vastaiset tutkimukset, eli mielestäsi transrasvat ovat ok.

        En suinkaan. Hän on vaan nykyään meijeriteollisuuden lobbari eikä tutkija. Tutkijatkin joskus myyvät itsensä rahasta.


    • Anonyymi

      Sidonnaisuuksia on jokaisella myös Laatikaisella ja Fogelholmilla,
      Minulla avalitettavasti ei ole. Lisätulot eläkeläiselle ei olisi pahasta, heh

      • No listaa tähän heidän sidonnaisuutensa. Tutkimuksen rahoittaminen ei sitten ole sidonnaisuus, työskentely toisen hyväksi on.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        No listaa tähän heidän sidonnaisuutensa. Tutkimuksen rahoittaminen ei sitten ole sidonnaisuus, työskentely toisen hyväksi on.

        Vastaukseeni on pyyhitty pois sääntöjen vastaisena.


    • Anonyymi

      Mercola kirjoitta Coka Colan muutelevan tutkimuksia vähättelevän sokeria ja julkaisee ainoastaan tutkimuksia, jotka eivät ole vahingoksi Coka Colan maineelle.

      • Anonyymi

        Tuohan on aivan luonnollista. Eihän kukaan halua omaa pesäänsä liata. Aivan samalla tavalla toimivat mm. lisäravinnekauppiaat ja VHH-ruokavalion suosittelijat. Tutkimuksista poimitaan tarkasti vain ne lauseet, jotka tukevat omaa ajatusta. Sen sijaan visusti vaietaan tutkimuksista joissa esitetään poikkeavia tuloksia. Haittavaikutuksia vähätelllään tai väitetään tutkimuksia väärin tehdyiksi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tuohan on aivan luonnollista. Eihän kukaan halua omaa pesäänsä liata. Aivan samalla tavalla toimivat mm. lisäravinnekauppiaat ja VHH-ruokavalion suosittelijat. Tutkimuksista poimitaan tarkasti vain ne lauseet, jotka tukevat omaa ajatusta. Sen sijaan visusti vaietaan tutkimuksista joissa esitetään poikkeavia tuloksia. Haittavaikutuksia vähätelllään tai väitetään tutkimuksia väärin tehdyiksi.

        Jos on kiinnostunut ravitsemuksesta niin kannattaa lukea ne tutkimukset itse tai luottaa asiantuntijoiden tulkintaan niistä. Cocacolat, heikkilät jne. tulkitsevat niitä omista lähtökohdistaan.

        Koska sokeria ei suositella missään viralliselta taholta niin siitä voi päätellä että Coca-Cola ei ole onnistunut vaikuttaamaan suosituksiin. Ei ole meijeriteollisuuskaan eikä pikaruokateollisuus. Ei myökään lihan tuotanto. Noissa teollisuuksissa raha pesii.


    • Margariinikauppias Laatikaiselta tai lihavuus tutkijalta Kirsi Pietiläiseltä saa luotettavaa tietoa lauhdutuksesta.

      • Kyllä, ammattilaisia kun ovat.


    • Anonyymi

      Siemenöljyt ja jalostetut jauhot toivat DC:t Japaniin
      Tämä yksi väestöreaktio kiistää selvästi useita johtavia hypoteeseja ”sivistyksen sairauksien” DC leviämisestä. Se leviäminen ei selvästikään ole geneettinen (vaikka genetiikka on osatekijä erityisesti Japanissa), koska monimutkaiset mukautumiset eivät toteudu geeneissä nopeasti. Nämä DC:t eivät johdu pelkästään hiilihydraattien kokonaismäärästä, sillä Okinawalaisilla oli korkea hiilariosuus ruokavaliossaan, jossa oli mukulakasveja, riisiä ja hedelmiä jo ennen amerikkalaisten saapumista [19].

      Amerikkalaiset toivat muassaan suuria määriä halpoja jalostettuja jauhoja, jotka korvasivat Okinawalla hiilihydraatin lähteitä. Näitä DC:itä ei ole aiheuttanut lihansyönti, sillä muualla Japanissa lihan kulutus kasvoi huomattavasti toisen maailmansodan jälkeen, ja pitkäikäisyys kasvoi, toisin kuin Okinawassa. Näitä DC:itä eivät aiheuta eläinperäiset rasvahapot, koska ne korvattiin nopeasti Amerikasta tuotavilla halvoilla siemenöljyillä. Näitä DC:itä eivät todennäköisesti aiheuta tyydyttyneet rasvahapot, koska tyydyttyneiden rasvojen kulutus oli ja on Japanissa alhaisempi kuin Amerikassa, eikä ole olemassa mekanismeja, joilla selitetään, miten luonnon saturoituneet rasvahapot aiheuttavat sairauksia. Ympäristömyrkyt ovat myös epätodennäköinen selitys, sillä vaikka Japani oli teollistunut, Okinawa ei kokenut merkittävää muutosta tukikohdan myötä.

      Okinawassa ei ole myöskään mahdollisuutta paikalliseen ympäristötekijään, sillä japanilaiset, jotka muuttivat Amerikkaan, sairastuivat lisääntyvästi DC:en. Ja tulkoon mainituksi, tämä myös kumoaa kolesteroli-sydänsairaus hypoteesin, koska kolesterolitasot eivät liity mitenkään sydänsairauksiin Japanissa, vaan pitkäikäisyyteen. [20].

      (ELAS) Extra LinoleenihAppo Syndrooma
      Kirjallisuudessa Metaboliseen Syndroomaan (Metsyn) yhdistyvät sairaudet jakavat yhteisiä piirteitä. Tulehdus ja insuliiniresistenssi ovat usein mainittuja, mutta ehkä merkittävämpiä piirteitä ovat mitokondrioiden toimintahäiriö, apoptoosi (solukuolema), nekroosi (kudoskuolema) ja geneettinen vaurio.

      • Ompas sekava konekäännös. Kukakohan on kirjoittanut alkuperäisen?

        Japanissa kokonaiskolesteroli on noin 4.5 mmol//l ja yhdysvalloissa yli 5 mmol/l. Kun japanilaiset muuttavat USA:aan niin kolesterolitasot nousevat ja niin myös sydänkohtaukset.

        Japanissa on kyllä käytetty siemenöljyjä (mm. rypsiöljyä) pitkään. Lihan, vehnän ja sokerin kulutus on noussut.

        Oletko muuten sitä mieltä, että erittäin runsaasti hiilihydraattia sisältävä ruokavalio on terveellinen kun Japanissa oli erittäin pitkä elinikä hyvin pienellä rasvamäärällä?


    • Yhä useampi ihminen sairastuu nykyään varsinkin nuoret. Mennään terveyskeskukseen valitamaan ongelmista. On hullua antaa terveytensä vieraan ihmisen käsiin. Tähän syyllistyy lähes jokainen apua tarvitseva. Useimmassa tapauksessa olisi ensin hyvä tutustua / hakea tietoutta muista lähteistä kuin uraantuneilta terveyskeskus lääkäreiltä, jotka automaattisesti määräävät lääkkeitä. Lääkkeillä hoidetaan sairautta, mutta lähes kaikki alkavat krooniset sairaudet ja monet muutkin sairaudet eivät parane lääkkeillä, vaan siihen tarvitaan aivan muuta kuten mikroravinteita mineraaleja jne. Kertovatko terveyskeskuksen lääkärit näistä? Tuskin! Siis kannattaa ottaa selvää ruokavalion merkitys terveyteen ennekuin se on liian myöhäistä.

      • Terveellisimmiksi dieeteiksi on useimmiten valittu DASH ja Välimeren dieetti. Kannattaa siis siirtyä niille. Pahnan pohjimmaisina on karppaus erilaisine muunnoksineen.

        Laasrdissa eikä voissa ei ole vitamiineja eikä hivenaineita kuten ei sokerissakaan joten niitä kannattaa välttää.

        Lisäravinteista ei yleensä ole hyötyä vaan enemmänkin haittaa jollei pode puutosta.


    • Ruokavalion kolesteroli ei lisännyt itäsuomalaisten miesten aivoinfarktin riskiä
      Yhteyttä ei havaittu myöskään niillä tutkittavilla, joilla oli perimässään kolesteroliaineenvaihduntaan vaikuttava APOE4-tyyppi.
      Lisää /www.laakarilehti.fi/tieteessa/uutiset/ruokavalion-kolesteroli-ei-lisannyt-itasuomalaisten-miesten-aivoinfarktin-riskia/?public=4bca0bc06226965bf50baace59b14b3b&utm_source=facebook&fbclid=IwAR07A7VOBw2twnlQfB9OeqFUE3Th08ZMrhAC3SIhmUfKXy_n-HKc6X-Ih50

      • Aivoinfarktin riskitekijät ovat korkea verenpaine, tupakointi, keskivartalolihavuus, vähäinen liikunta, epäterveellinen ruokavalio, diabetes, eteisvärinä ja dyslipidemiat. Näin käypä hoito -suosituksen mukaan ja ne perustuvat tunnetusti kokonaisnäyttöön.

        Ruokavalion kolesterolilla on tunnetusti vähäinen merkitys veren kolesteroliin mutta kovilla rasvoilla ja huonoilla hiilihydraateilla saa kyllä kolesteroliarvot huonoiksi.


    • Tupakointi on pahasta, tämä tiedetään. Onneksi älysin lopettaa kohta 20 vuotta sitten.
      Keskivartalolihavuus johtuu väärästä ruokavaliosta, eli minulla ei pitäisi olla riskiä (eihän sitä koskaan tiedä, kun on tuota ikääkin). Aina kun kirjoitellaan terveysasioista, niin mainitaan terveellinen ruokavalio, mutta mikä se on? Sitä ei kukaan selitä ei missään yhteydessä, eli lukija saa itse päätellä, mikähän se mahtaa olla. Sanotaan vain, ettei noudateta suosituksia. Mitkä ovat suositukset. Viralliset suositukset on yhtä kuin roskaruoka: paljon viljatuotteita ja perunaa, johon ei paljoa mahdu kasviksia, tai sitten syödään aina liikaa. Tämä lienen totuus, koska puolet suomalaisista ovat vähintäänkin ylipainoisia ja ikäväkyllä myös puolet suomalaisista kärsii jonkinlaisesta kroonisesta autoimmuunisairaudesta. Siis mikä on se terveellinen.

      • Esimerkiksi DASH tai Välimeren dieettiä (jossa on paljon sekä täysjyväviljaa, hedelmiä että kasviksia ja vähän Punaista Liha sekä eläinrasvaa).

        Kukaan ylipainoinen ei noudata ravitsemussuosituksia koska se on kalorirajoitettu ja alle 10% noudattaa ravitsemussuosituksia. Ethän sinäkään niitä tiedä kun kuvittelet, että niissä suositellaan paljon perunaa.

        Tyydytetty rasva sitten lisää tulehdusta ja monityydyttymätön laskee sitä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Esimerkiksi DASH tai Välimeren dieettiä (jossa on paljon sekä täysjyväviljaa, hedelmiä että kasviksia ja vähän Punaista Liha sekä eläinrasvaa).

        Kukaan ylipainoinen ei noudata ravitsemussuosituksia koska se on kalorirajoitettu ja alle 10% noudattaa ravitsemussuosituksia. Ethän sinäkään niitä tiedä kun kuvittelet, että niissä suositellaan paljon perunaa.

        Tyydytetty rasva sitten lisää tulehdusta ja monityydyttymätön laskee sitä.

        Ei ole minkäänlaista näyttöä, siitä että alle 10% noudattaa ravintosuosituksia. Se on hätävalhe, joka on keksitty kun ei haluta myöntää nykyisten ravintosuositusten olleen täysin vääriä jo vuosikymmeniä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole minkäänlaista näyttöä, siitä että alle 10% noudattaa ravintosuosituksia. Se on hätävalhe, joka on keksitty kun ei haluta myöntää nykyisten ravintosuositusten olleen täysin vääriä jo vuosikymmeniä.

        Näyttöä kyllä löytyy. Lue vaikka tämä 'Miksi niin harva noudattaa virallisia ravintosuosituksia? Viisi vastausta kysymykseen'

        Vain 16% miehistä pääsee 5 tavoitteeseen 9:stä.

        Ravitsemussuositukset perustuvat viimeisiin tutkimuksiin eli olisi parasta olla näyttöä näistä ravitsemussuositusten virheistä.


    • Siis mikä on terveellinen ruokavalio, jota suositellaan. tuo mitä kerrot on vain oletus. Ja kuinka tavallinen kuluttaja tietää mikä on ja ei ole. Täysjyvävilja ei ole mikään terveyden tukipilari vaan maatalouspolitiikkaa. Hedelmät sisältävät paljon fruktoosia, joka voi aiheuttaa diabetesta liiallisina. En ole syönyt täysjyväviljaa 10 vuoteen jona aikana olen noudattanut Heikkilän oppeja. Oikeastaan ei ole syönyt suuremmissa määrissä täysjyvä viljaa 30 vuoteen, ulkomailla asumisen vuosi jossa oli enemmänkin tarjolla valkoista leipää.
      Kuten olen monta kertaa kertonut, terveyteni alkoi heikkenemään ollessani 68 v. Heikkilän neuvojen mukaan nykyisin se on erinomainen ikääni nähden 77V.
      Näinpä Heikkilän neuvot inhoittaa lääke lobbareita.
      Ymmärrän ihmisten, varsinkin terveyden heikentyessä, on vaikeaa luottaa muuhun kuin lääkkeisiin.
      Lääkkeet turmelevat ihmisen lopullisesti.

      • Eniten täysjyväviljaa syövien terveys on parempi kuin sitä vähän syövien. Lue vaikka tämä Harvardin artikkeli 'Eating more whole grains linked with lower mortality rates'. Lyhyenä tiivistelmänä 'Ihmiset jotka söivät 70 g päivässä täysjyväviljaa oli 22% pienempi kuolleisuus kuin ihmisillä, jotka eivät syöneet sitä lainkaan tai vähän '. Näitä on vaika kuinka.

        Sen sijaan kymmenys joka syö eniten lihaa ja eläinrasvaa kuolee yli 20% todennäköisemmin kuin keskivertoihmiset.

        Kyllä se terveys heikkenee jos elää hampurilaisilla ja oluella Kanadassa.


    • Uskokoot ken haluaa. Jos liitätisit linkin, niin se ehkä auttaisi. Vaikka ei sekään paljoa kerro, sillä netistä saa mieleisiä julkaisuja.

      Mutta tiesitkö sitä, että vihdoin Suomessa on hyväksytty VHH-ruokavalio diabeeteksen hoidossa, johon ei kuulu ruisleipä.

      Yhdysvaltain diabetesliitto American Diabetes Association (ADA) on nyt julkaissut uuden konsensussuosituksensa 'Nutrition Therapy for Adults with Diabetes or Prediabetes: A Consensus Report (Consensus Report)', jonka mukaan vhh-dieetti hyväksytään aikuisdiabeetikkojen (tyypin 2) hoidoksi. Konsensus julkaistiin toukokuussa 2019 Diabetes Care –tiedelehdessä. Tämä on kova pala Suomen Diabetesliitolle ja sen jäsenyhdistyksille.

      • Anonyymi

        Kuten itse totesit, netistä jokainen löytää mieleisiään julkaisuja, ja niistä kun valikoi "oikeat" kohdat niin jo vain...


      • Anonyymi

        "Mutta tiesitkö sitä, että vihdoin Suomessa on hyväksytty VHH-ruokavalio diabeeteksen hoidossa, johon ei kuulu ruisleipä. "

        Kuka tämän on hyväksynyt?

        Minä? Sinä? joku muu?


      • Anonyymi

        "Mutta tiesitkö sitä, että vihdoin Suomessa on hyväksytty VHH-ruokavalio diabeteksen hoidossa, johon ei kuulu ruisleipä."

        Onko se joskus ollut kielletty? D1:stä sairastaville se ei sovellu, mutta D2:lla ei ole mitään rajoituksia. Toisaalta, ei se D2:llekaan mikään hoitomenetelmä ole.


      • Tuossa sitten suositeltiin montaa muutakin dieettiä karppauksen lisäksi ja lisäksi vieläpä kasvirasvoja joten mitään heikkilöiden dieettejä ei suositella.

        ADA:n kanta on säilynyt suhteellisen samana ja tuossakin julkaisussa toistetaan taas tämä 'Evidence suggests that there is not an ideal percentage of calories from carbohydrate, protein, or fat'.

        Kaappaukseen tuntuu liittyvän hillitön halu vääristellä totuutta, mistäköhän tämä johtuu?


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Mutta tiesitkö sitä, että vihdoin Suomessa on hyväksytty VHH-ruokavalio diabeteksen hoidossa, johon ei kuulu ruisleipä."

        Onko se joskus ollut kielletty? D1:stä sairastaville se ei sovellu, mutta D2:lla ei ole mitään rajoituksia. Toisaalta, ei se D2:llekaan mikään hoitomenetelmä ole.

        D2:sen tärkein hoito on painonhallinta. Lisäksi tietysti kannattaa olla huonontamatta kolesteroliarvoja koska suurin osa kakkosista kuolee sydänkohtaukseen.

        En kyllä tiedä kuka on hyväksynyt karppauksen ilman ruisleipää diabeteksen hoitoon mutta varmaankaan kyseessä ei ole virallinen taho. Eniten täysjyvää syövät ovat joka tapauksessa terveempiä kuin muut ja eniten lihaa ja eläinrasvaa syövät vastaavasti sairaampia.


      • Mitens kävisi tämä Harvardin julkaisu: 'Eating more whole grains linked with lower mortality rates'.


    • Anonyymi

      Jokaiselle on tärkeää saada ulkopuolelta tukea omille ajatuksille (totutuihin sapuskoihin) , - nykyään netistä. Toinen asia on se, mitkä sapuskat - mitkä lääkkeet pitävät terveyttä yllä. Jokainen tehkööt uskonsa mukaan.

    • Suomalaiset söivät Ravintotaseen mukaan vuonna 2017 keskimäärin 81 kiloa luullista lihaa henkeä kohden. Luut ja hävikki huomioiden syödyn lihan määrä oli noin 40 kiloa. Suomessa syödään pääasiassa kotimaista lihaa, ja lihan kotimaisuusaste on noin 80 prosenttia. Ennakkotietojen mukaan vuoden 2018 lihankulutus on samaa tasoa kuin 2017. Kansainvälisesti suomalaiset ovat maltillisia lihansyöjiä. EU-15 -maissa vuonna 2017 keskimääräinen kulutus luullisena lihana oli 89 kiloa henkeä kohde, USA:ssa 97 kiloa.
      www.epressi.com/tiedotteet/talous/liha-on-tarkea-osa-ruokavaliota-tulevaisuuden-lautasmallissakin.html

      • Anonyymi

        "Lautasmalli on hyvä perusta monipuolisen, maukkaan ja terveyttä edistävän ruokavalion koostamiseen. Ravitsemussuositusten mukainen määrä suomalaista lihaa on kestävä valinta tulevaisuuden lautasmallissakin."

        - Suositusten mukainen määrä lihaa on n. 500g/vko. 40 kg/v on n. 800 g/vko eli reilusti enemmän. Todellisuudessa kulutus on vielä suurempi koska luvussa ovat mukana nekin jotka eivät käytä lihaa ollenkaan tai käyttävät sitä vain vähän (lapset, vegaanit jne).

        "Lisätietoja: Lihatiedotusyhdistys ry.
        Lihatiedotusyhdistys ry tarjoaa puolueetonta ja luotettavaa tietoa suomalaisen lihantuotannon turvallisuudesta, jäljitettävyydestä, läpinäkyvyydestä sekä eläinten terveydestä ja hyvinvoinnista. Lisäksi yhdistys välittää tietoa lihan hyvästä ravintosisällöstä ja käyttömahdollisuuksista monipuolisen kokonaisruokavalion osana. Lihatiedotuksen jäseniä ovat Atria Suomi Oy, HKScan Finland Oy ja Snellmanin Lihanjalostus Oy."


    • "Lautasmalli on hyvä perusta monipuolisen, maukkaan ja terveyttä edistävän ruokavalion koostamiseen.
      Pitää paikkansa, kunhan jättää turhat hiilihydraatit ja kasvisravat siitä pois, niin terveys paranee.
      Meillä seurattiin tarkkaan suosituksia, silti terveyteni alkoi pettämää. Vuonna 2010, jolloin olin 68 v, päätimme jättää mainitsemani aineet pois ruokavaliostamme, jolloin yllätyksekseni terveyteni koheni huomattavasti ja on edelleen hyvä.
      Ihmiset pitävät kiinni härkäpäisesti uskomuksistaan, vaikka terveys on vaakalaudalla.
      Mennään lääkäriin, jossa saadaan lisää myrkkyjä entisten lisäksi, joita löytyy suuret määrät elintarvikkeista.

      • Anonyymi

        "...kunhan jättää turhat hiilihydraatit ja kasvisravat siitä pois, niin terveys paranee."

        Lautasmallin mukaiseen annokseen sisältyy 2 kananmunan kokoista perunaa tai vastaava määrä riisiä tai pastaa, viipale täysjyväleipää, 2 dl maitoa ja jälkiruoaksi hedelmä. Leivän päälle ohut kerros vähintään 60% margariinia ja salaattiin öljypohjaista salaatinkastiketta.
        Mitä jää jäljelle, jos nuo "turhat" ainesosat jätetään pois? Kaksi lihapullaa ja nippu salaattia. Varmasti sillä laihtuu, mutta onko se parasta ruokaa mitä eläkeikään ehtinyt ihminen on ikinä syönyt?


    • Juurihan kirjoitit että täysjyvää ei tullut syötyä eli et siis noudattanut virallisia ravitsemussuosituksia.

      Kertoisitko kuinka noudatit virallisia ravitsemussuosituksia kun et niistä tunnu tietävän?

      • Et tunnu tietävä itsekään, kun olen sitä kysynyt.
        Syökää toki paljon hiilareita (ja usein), että tuota molekyyliä ei vaan syntyisi:

        https://nutritionreview.org/2019/05/fasting-molecule-exerts-anti-aging-effects-to-protect-vascular-system/?fbclid=IwAR3lappAlpLgkhzb5nFAvRB1A4dMzRCPxxeaDI4EBfkBsfB2mJ6zniOMDZU


    Ketjusta on poistettu 22 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      279
      3060
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      79
      1555
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1470
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      38
      1288
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1200
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1197
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1119
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1097
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe