TYÖSYRJINTÄ, EPÄASIALLINEN KOHTELU: kostaminen

Anonyymi

Työsyrjintää, epäasiallista kohtelua ja työpaikkakiusaamista jatkui v. 2009 - 2017. Erilaisten järjestelyiden seurauksena on vaihtanut toisenlaisiin tehtäviin.

Onkohan minulla päässä vikaa, mutta pari kertaa minulla on käynyt mielessäni kosto, joka todennäkoisesti antaisi minulle ns. mielenrauhan.

"Kosto on suloinen"

10

117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Et kuitenkaan vaihtanut työpaikkaa ja firmaa. Ajoissa.

    • Anonyymi

      Juuri tuosta syystä ajattelenkin, että korvien välissä on vikaa. Miksi en vaihtanut työpaikkaa?! Ehkä syy on siinä, että olen jo ehtoopuolella työuraani.

    • Anonyymi

      Mielestäni ajatukset kostosta ovat luonnollisia, jopa tervehdyttäviä niin, ettei niitä kannata tukahduttaa. Vikapäisyyden rajoille mennään, jos alkaa ideoita toteuttaa. Omatoimisesti ei kannata elämäänsä pilata, vaikka kiusaaja kimpussa olisikin.

      Työpaikan vaihtamista suositellaan aivan liikaa. Ei vähiten siksi, että se on helpoin ja halvin temppu niille, joiden vastuulla olisi selvitella kiusaamisilmiöitä työyhteisössä. Uusi työpaikka on paras vaihtoehto nuorelle tai nuorehkolle ihmiselle, jolla vielä on aidosti valinnanmahdollisuuksia elämässään. Jos taas uhrilla on ikää ja kuvioon kuuluu ehkä muitakin rajoitteita, uutta työtä ei saa sormia napsauttamalla. Monien kohdalla työpaikan vaihtaminen tarkoittaisi myös paikkakunnan vaihdosta, muuttoa, ehkä jopa uuden ammatin opiskelua. Kaikkien kohdalla tähän ryhtyminen ei ole taloudellisestikaan järkevää, ei lyhyellä, eikä edes pitkällä aikavälillä. Jos ihmisellä on muitakin vastuita, kuten perhe tai iäkkäät vanhemmat huolehdittavana, työpaikkakiusaajien mieliksi tehtävä muutos tarkoittaisi perusteellista myllerrystä liian monen läheisen elämässä.

      Jouduin asioita omakohtaisesti miettimään, ja päätin kestää myllytyksen. Jaksoin läpi vaikeiden vuosien, koska tiesin, että kiusaajalla tulisi ikä ennen pitkää vastaan. Ja kyllä se kiusaajankin terä tylsyy, kun hän joutuu huomaamaan, ettei uhri reagoi, vaan keskittyy työhönsä.

      • Anonyymi

        Nimimerkille Anonyymi (15.5.2019 8:41): Kiitos kommentista!


    • Anonyymi

      Olin epäasiallisen kohtelun kohteena, työsyrjittynä, työpaikkakiusattuna jokseenkin yhtä kauan kuin tämän viestiketjun aloittaja. YT-prosessissa minut irtisanottiin ns. tuotannollisista ja taloudellisista syistä. Jälkeenpäin olen kuullut ex-työkavereiltani, että narsistipäällikkö julistaa nyt työpaikalla minun potjujeni syitä sillä, että minä en viihtynyt työssä, enkä sopeutunut työyhteisöön ja jäin etäiseksi. On ilmeistä, että juuri tuosta, vuosikausia jatkuneesta stressistä sairastuin aikuisiän diabetekseen.

    • Anonyymi

      Minun olisi pitänyt ajat sitte lähtä edellisestä työpaikasta pois,olin silloin todella väsynyt, ja työnteko vain vaikeutu entisestään,eikä minua arvostettukaan.Mutta sitten minun työt loppu,oikeastaan helpotti päästä irti niistä tekijöistä, jotka vei voimat lopullisesti.En kadu päivääkään.

    • Anonyymi

      Huono työpaikka ei ole minkään arvoinen, jos terveytesi on sinulle tärkeä niin ota loparit tai ole jatkuvasti saikulla kunnes YT:ssä pääset pois ilman karenssia.

      Heti kun vittuillaan niin samantien saikulle, ihan joka kerta.

    • Anonyymi

      Kyllä mieskin osaa kiusata työpaikalla,siitä on tuore kokemus.

    • Anonyymi

      "Huono työpaikka ei ole minkään arvoinen, jos terveytesi on sinulle tärkeä niin ota loparit tai ole jatkuvasti saikulla kunnes YT:ssä pääset pois ilman karenssia.

      Heti kun vittuillaan niin samantien saikulle, ihan joka kerta."

      Kertoisitteko vinkkejä, mitä työterveydessä pitää/kannattaa sanoa, että ei joutuisi syvempään kuseen työpaikalla ja toisaalta saisi saikkua? Onko pakko valittaa, että selkään koskee tai masentaa ankarasti? Totuushan on, että vain työpaikan olot wituttavat. Jos kerron työterveyslääkärille esimerkkejä sorsinnasta ja että esimiehen, työkavereiden sekä asiakkaiden nassut ärsyttävät päivä päivältä enemmän, hän kilauttaa juurikin tuolle esimiehelle heti vastaanotolta lähdettyäni. Tästä seuraa, että kyseinen sekopää wittuilee lisää, sillä se on hänen luontonsa.

    • Anonyymi

      Ainoa vaihto ehto on lopputili ja työpaikan vaihto niin ei tule karenssia.Tai jos olet loppuun palanut, saikkua sitte.Eikä se kellekään kuulu jos on saikulla.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1357
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1304
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe