Mesoamerikkalainen ja andilainen

Anonyymi

Tein MyHeritagen testin ja sain tulokseksi, että olen 1,4% mesoamerikkalainen ja andilainen ja 98, 6% suomalainen. Onko tiedossa ketään historian henkilöä, ihmisryhmää tai tapahtumaa, jonka kautta etelä- ja keskiamerikkalaiset geenit olisivat tulleet Suomeen?

31

10513

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kyse on pikemminkin siitä mistä löytyy näiden ja Suomalaisten yhteinen alkukoti.

    • Anonyymi

      Meissä kaikissa on 1-2% Neandetalilaistakin vaikka he kuolivat sukupuuttoon kymmeniä tuhansia vuosia sitten. Niin nengeenit vaan säilyy ihmisissä.
      Sulla on ollut jokin yhteinen andilainen esi isä parikymmentätuhatta vuotta sitten.

      • Anonyymi

        Jos sinun isän isoisän isoisä on ollut mesoamerikkalainen, ja muut sukulaiset suomalaisia, on sitä sinulla veressä 3,13%. Ei tarvi mennä tuhansien vuosien taa. Tähän on korkeintaan mennyt n.30v per mies, että on lisäännytty. Joten juuri on siinä parin sadan vuoden päässä. Tiede ei myöskään pysty näyttämään toteen neander ihmisen olemassa oloa. Apinan kallo ei todista, että ihminen olisi muovautunut apinasta, koska välimallin kalloja ei ole löytynyt. Tuskin se ihminen apinasta räjähtämälläkään on syntynyt. Jos ihminen on yhtynyt apinan kanssa, siitä on tullut lisääntymiskyvytön, joten niinkään emme voi olla apinan perillisiä. Minä en ainakaan halua olla apinalle mitään sukua. Puhdas ihminen. Jonkun pähkähullun professorin tukirahatuotoksia.

        Vasta viimeisen viidensadan vuoden aikana yksittåisten ihmisten vaellus on lisääntynyt määrällisesti expotentiaalisesti.. Ei olisi silti lainkaan tavatonta, että joku etelä-amerikkalainen olisi noussut espanjalaiseen laivaan ja rantautunut Suomeen 200 vuotta sitten.


    • Amerikan alkuasukasprosentin saaneitten kohdalla yhteys näihin on ainakin 15 000-20 000 vuoden takaa, kun Amerikan alkuasukkaat siirtyivät Beringin salmen kautta uudelle mantereelle. Me olemme tänne vanhalle mantereelle jääneitten jälkeläisiä - jotain keskinäistä sutinaa on ollut ennen muuttoja. My Heritagen tulos kertoo, että siellä on 1,4 prosentin verran samantyyppistä perimää mitä sinulta löytyy. Jos kiinnostaa, voi lukea David Reichin kirjan "Keitä olemme ja miten päädyimme tähän" (2018).
      Family Tree DNA ei tälläisiä kohinaprosentteja ilmoittele; heillä on erikseen "tavallinen" etnisyysarvio ja sitten Ancient Origins, jossa on kymmenien tuhansien vuosien takaiset metsästäjä-keräilijät, kivikauden maanviljelijät ja (muun Euroopan) pronssikauden maahanmuuttajat.

      • Anonyymi

        Minulla on prosentti, äidilläni on pari prosenttia tuota mesoamerikkalaisuutta.


    • Anonyymi

      PHannele, väärin!
      Neandertalilaista on tuo osuus, koska sitä on käytännössä kaikilla esipolvilla, eli se ei oikein ole päässyt laimenemaan.
      Se tulee myös siis hyvin säilymään.
      Etelä-Amerikan suunnan alkuperäiskansojen perimää on Suomessa jonkin verrankin. Se tulee läntisestä Euroopasta, pääosin Brittein saarten kautta erityisesti läntiseen Suomeen.
      Tämä tulee varsin uudelta ajalta siis. Ja laimenee nopeasti, ellei perimä satu summautumaan taas tämäkin useita linjoja.
      Olisi kovin tärkeätä, ettei anneta noita mutu-vastauksia sen paremmin asioita tuntematta!
      Tästä DNA-aiheesta on todella paljon väärää, liian voimakkaasti kansantajuistettua tai suoranaisesti väärin ymmärrettyä tietoa.
      Ilmeisesti myös puolitahallaan vääristettyä tietoa.
      Valitettavasti asiantuntijoiden ei ole mitään mieltä alkaa näitä asioita korjaamaan, kun siinä mennään helposti keskiverto-sukututkijan osaamisalueen ulkopuolelle ja tulee juupas-eipäs.
      DNA-tulkinnoissa tarvitaan matematiikan ja genetiikan tuntemisen lisäksi paikallisen ja laajemman historian ja kansainvaellusten tuntemusta sekä tuntemattomiksi jäävien tekijöiden hyväksymistä.

      • Anonyymi

        Tarkoitatko siis, että geenini voivat olla myös uudemmalta ajalta, eikä 10000-20000 vuoden takaa? T:Aloittaja


      • Anonyymi

        Kyllä! Löytöretkien aikaan ja sen jälkeenkin on ollut tuhansia ja taas tuhansia tilaisuuksia perimän eksyä Amerikan (etelä ja pohjoinen) alkuperäiskansoilta länteen. Ja huom" perimä on mennyt myös toisinpäin. Kun Euroopasta on laajasti jääty Amerikkaan, on tästä perimän osasta tullut osa "alkuperäistä" perimää näiden harrastajille tarkoitettujen laitosten tietokannoissa. Paljolti juuri siirtolaisperimää omaavat tekevätkin näitä testejä, mutta merkitsevät tunnetun esivanhemman nykyiseen kotimaahansa, kun muuta ei tiedä.
        Todella erikoinen tuo ajatus lähes täydellisestä isolaatiosta (googleta) ja noin vanhoista yhteyksistä. Esittäjillä ei ole mitään käsitystä perimän tarkastelusta kansojen liikkumisen näkökulmasta.
        Sanoisin joidenkin mielipidevaikuttajien kirjoituksia asioissa lähes vastuuttomiksi. Selitetään hataralla osaamispohjalla ja liian vähillä lähtötiedoilla isoja kokonaisuuksia. Mutta jos joku on onnellinen väärän tiedon kanssa, niin ei se ketään satuta, huvittaa vain sivullisia.
        Vähän sama kuin vanhaan aikaan löydettiin amerikkalaisille aina Suomesta kreivi tai joku vastaava sukulainen. Nyt noita tahallisia virheitä on korjailtu...


    • Anonyymi

      Family Tree ei ilmoittele kohinaprosentteja, koska heidän tietokantansa ei ole siihen riittävän suuri ja luotettava. Kohonaa tai ei, perimä on olemassa. Kohinaa 1,4 % on ehkä sikäli, että se voi tulla monen linjan kautta, kuten neandertalilainen perimä tai vain yhtä linjaa, joka voisi olla jopa jollakin tasolla löydettävissä, joskin harvemmin yksilöitävissä johonkin esipolvilinjaan.
      Luotettavimman tuloksen noista esipolvista antaa kaupallisista laitoksista Ancestry. Se on ehdottomasti suositeltavin testauslaitos, jos väjänkin on kiinnostunut laajemmin perimästä. FTDNA on perusteltavissa valinnaksi, jos esim sukuseuan muut jäsnet ovat siellä testauttaneet ja haussa on jokin erikoinen Y- tai mtDNA-linja. Muutoin sinnekin voi siirtää Ancestryn tuloksen.
      M.K.

    • Anonyymi

      Joo. Useimmat ovat sitä mieltä, että nämä yhteydet ovat yli 10000 vuoden takaa. Jännä, että sain etelä- amerikkalaisia kaukaisia sukulaisiakin. Tosin heidän kohdallaan lukee: alhainen luotettavuus. T:Aloittaja

      • Anonyymi

        Tämä ei tosiaankaan ole mielipideasia, josta päätös syntyy äänestämällä. Totuuksia ei ole yksi- Luotettavuus on alhainen, mutta se on todellinen tulos. Alhainen luotettavuus on sukulaisuuden määrityksessä. Voi olla arvioitu tai sitten ei. Ei kuitenkaan 10 tuhannen vuoden takaa ainakaan vain yhtä linjaa. Tätä "humpuukia" on esitetty harrastajille suunnatussa kirjallisuudessakin kansantajuistamalla liikaa tai sitten ei kirjoittajakaan ole ymmärtänyt asiaa.


    • Anonyymi

      Etelä-Amerikan sukulaiset tulevat todennäköisesti juuri noista sinne 1700-luvun jälkeen muuttaneista. Jos sukulaisuus tulisi (vain) sitä kautta, että yhteys olisi ollut joskus 10.000 vuotta sitten, ei sitä enää perimässä olisi havaittavissa. Kuten edellä on todettu, neandertalilaista on käytännössä meillä kaikilla ja siksi se pyörii perimässä. Yhtä hyvin se voi ajatella, että neandertalilaisella oli jokunen prosentti homo sapiensia, joka näkyy yhteisenä.

      • Anonyymi

        Muuttiko siis Suomesta 1700-luvun jälkeen ihmsiä Etelä-Amerikkaan jotka tai joiden lapset sitten tulivat takaisin Suomeen?


      • Ei muuttanut. Monet ovat saaneet MH:n testeistä näitä Amerikan alkuasukastuloksia, mm Amazonian alkuasukkaita, intiaaneja ym tai sitten vähän lähempää eskimo-inuiitteja - ikivanhaa geeniperimää, yhteiset esivanhemmat ovat kymmenien tuhansien vuosien päässä. Jotkut kiinalaiset ovat esim. saaneet 1% suomalaista perimää - sieltähän osa Suomen miesten geeneistä on lähtöisin. Tässä on hyvä kirjoitus: http://suku.genealogia.fi/showthread.php?t=39573


      • Anonyymi
        PHannele kirjoitti:

        Ei muuttanut. Monet ovat saaneet MH:n testeistä näitä Amerikan alkuasukastuloksia, mm Amazonian alkuasukkaita, intiaaneja ym tai sitten vähän lähempää eskimo-inuiitteja - ikivanhaa geeniperimää, yhteiset esivanhemmat ovat kymmenien tuhansien vuosien päässä. Jotkut kiinalaiset ovat esim. saaneet 1% suomalaista perimää - sieltähän osa Suomen miesten geeneistä on lähtöisin. Tässä on hyvä kirjoitus: http://suku.genealogia.fi/showthread.php?t=39573

        PHannele, tuo on väärin. Etelä-Amerikkaan ihanneyhteiskuntia luomaan meni paljonkin suomalaisia ja osa palasi ns. häntä koipien välissä takaisin, kun olosuhteet eivät luoneetkaan onnelaa. Tästä on todettua todellsiatkin DNA-tulosta olemassa ihan lähipiirissä.


    • Anonyymi

      Miten sitten se 2,8%:n iberialaisperimä joka minulta myös löytyi? Onko suvussa espanjalaisia. Minulle tuli mieleen, että minulla espanjalaisperimä ja mesoamerikkalainen perimä voisi liittyä samaan lähteeseen.

    • Toiselta sivulta löytyi linkki My Heritagen etnisyyksiin maittain eli näkee mihin verrataan. Tässä heidän iberialainen etnisyytensä: https://www.myheritage.fi/ethnicities/iberian/ethnicity-worldwide-distribution Suomea en listassa huomannut, mutta jo Ruotsissa ja Norjassa oli 2,6-2,7 prosenttia MH:n käyttäjiä, joilla oli samantyyppistä perimää kuin Iberian niemimaalla (ei siis välttämättä tarkoita, että olisivat sieltä kotoisin; yhteiset esi-isät voivat olla muualtakin, vaikka Ranskasta). Tulee mieleen merimiehet tai sitten viikinkiaika... Kannattaa tehdä huolella perinteinen sukututkimus, jos jotain vaikka löytyisi. Lisäksi noita Gedmatch.comin etnisyyslaskureita voisi kokeilla (Admixture Heritage, ja valita sieltä vaikka Eurogenes).

      • Anonyymi

        Isän isän puolella on päästy vuoteen 1704, mutta siinä sukuhaarassa ei näytä olevan eksoottista perimää. Sukututikmusta
        hankaloittaa kirkonkirjojen palaminen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Isän isän puolella on päästy vuoteen 1704, mutta siinä sukuhaarassa ei näytä olevan eksoottista perimää. Sukututikmusta
        hankaloittaa kirkonkirjojen palaminen.

        Geenijutuissa tuollainen 1700 on niin nuori ajankohta, ettei isä- tai äitilinjassa ole kerinnyt tulla mitään muutosta. Kaikki merkkimutaatiot tulevat paljon vanhemmalta ajalta. Serkkutestin geeniotanta taas sekoittuu täysin sattuman varaiseksi jo muutamassa sukupolvessa.


    • Anonyymi

      Moi ,minä olen myös 3% mesoamerikkalainen ja andilainen ja 97% suomalainen..

    • Anonyymi

      Kommentoin PHannelen väittämää, mutta keskustelu haarautuu ja uusin viesti menee jonnekin välille. Tämä on tärkeä asia niile, jotka DNA-tuloksiin rahansa laittavat. Ovat ansainneet oikeata tietoa!

    • Anonyymi

      Hei kaikille, tilasin My Heritagen 2018 silloin sain osuman Mexikoon ja Kolumbiaan, myöhemmin tulos vaihtui 1,4 % mesoamerikkalainen ja andilainen, Poikani kiinnostui asiasta ja tilasi oman hänen tuloksista ei enään löytynyt mitään mainintaa etelä - amerikan maista, ketjun katkeaminen yllätti meidät, moin

    • Anonyymi

      Minun sukulainen muutti 1800-luvun alussa etelä-amerikkaan ja oma mesoamerikkainen osuuteni selittyy sillä.

    • Anonyymi

      PHannele on noita wannabe-asiantuntijoita. Sama kuin harmony-sisters - enemmän intoa kuin osaamista.

      • Anonyymi

        Hannele taitaa olla oikeassa tässä asiassa. Andilainen ja mesoamerikkalainen linja toimii molemminpuolisesti. Eli esim alkuperäisissä perulaisissa suvuissa löytyy joiltakin suomalaista dna- perimää. Olen tutkinut sukuhistoriaa jopa ohi 1500- luvun, eikä mikään polku johda Kolumbuksen aikaiseen dna- vaihtoon keskiamerikan, tai andilaisten kanssa. Oikeampi tulkinta on tuo Beringinsalmen kautta tapahtunut siirtymä ja geneettinen sukulaisuus sitä kautta. Alkukodista vaellettiin siperian ja mongolian kautta. Osa haarautui jo mustanmeren nurkilla itään ja länteen. Jotkut tekivät kierroksen pohjoisempaa reittiä ja sieltä sitten Volgan mutkan kautta karpaateille, itämeren rannoille ja Sitten suomeen. Jossakin kauan kauan sitten tuosta alkuryhmästä osa vaelteli tänne eurooppalaisiksi, aasialaisiksi ja osa Pohjoisamerikan rantoja pitkin etelämmäksi ja muodosti ns. Amerikan alkuperäisväestön.


    • Anonyymi

      Minä olen 0,9% mesoamerikkalainen, sekä MH:n että FTDNA:n kautta. Siis kahden täysin eri testin kautta. Olen sitä mieltä, ette esipolviemme siirryttyä kymmeniä vuosituhansia sitten Väli-Amerikkaan siitä on jäänyt jäänne DNA:n. Tätä tukee, että ikivanhoja näytteitä vertailtaessa löytyy Siperiasta, sekä Clovis/Montanasta, minun dna:n osumia.,, joka näyttää suoraa polkua..Haplo on I-M253, sitä seuraten

    • Anonyymi

      DNA-labrojen etsisyysarviot perustuvat tutkittujen ilmoituksiin, ei tieteellisiin kaivauksiin. Etelä-amerikkaan tulevat osumat johtuvat sinne uudemmalla ajalla muuttaieiden ihmisten perimästä. Alkuperäiskansat eivät juurikaan testaa siellä, vaan ne, jotka tietävät peimänsä tulevan jostakin muualta. Suomesta(kin) meni sinne 1700-1800 -luvulla väkeä, joka nyt näkyy muka alkuperäiskansojen perimässä. Nykyisen suomalaisen osumassa näkyy siis näiden suomalaisten perimää, ei alkuperäiskansan alkuperäistä.

    • Anonyymi

      Mesoamerikka on suomeksi Väli-Amerikka. Nykyinen Meksiko ja siitä etelään olevia maita.

    • Anonyymi

      Mielenkiintoista, sain itse tulokseen 1,7% MesoAmerikkalainen /Andilainen.

    • Anonyymi

      Mitä auneustoa tämä koskee?

    • Anonyymi

      Aloittajalla testi siis kertoi hänen olevan 98,6- prosenttisesti suomalainen.
      Minä osaan ilman testejäkin sanoa olevani sataprosenttisesti suomalainen!

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1806
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      44
      1387
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1352
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1324
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe