Hangon uusi loistava poliittinen alku

Anonyymi

Hangon poliittinen elämä sai uuden alun Kaupunginvaltuuston kokouksessa 11.6.2019, kun Kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi valittiin Tubba Ekholm. Hienoa. Nyt asiat alkavat mennä selvästi parempaan suuntaan. Varmasti.

Ekholm toimii asiat edellä. Hän on sitä mieltä, että poliittiset puolueet ovat tarpeettomia ja ihmisten pitäisi äänestää asioiden mukaan. Oikeaa ajattelua. Hyvä.

Svenska Yle:n nettiuutisissa vanhat konkarit Jouko Kavander ja erityisesti Babsu Wikberg ovat ihmeissään, kun ihmiset eivät enää noudata puoluekuria. Ei voi ennakolta tietää, miten asioissa päätetään.

Vanha puoluepamppujen keskenään sovitut suuntaviivat ja jäsenten pakottaminen noudattamaan niitä ei ole tätä päivää eikä vastaa demokratian henkeä. Jokainen valtuutettu on saanut henkilökohtaisen valtakirjan, jota ei pidä antaa puoluejohdon käyttöön. Eihän se ole Babsusta mukavaa, kun ei voi määrätä, miten äänestetään ja ei tiedä, meneekö asia läpi vai ei, MUTTA jos jokainen äänestää omantunnon mukaan, niin hyvä voittaa. Malaisjärki voittaa. Siinä ei ole mitään väärää eikä pelättävää. Ei mitään pelättävää. Kaupungin strategia ohjaa päätöksentekoa. Asiakas eli hankolainen veronmaksaja on tärkein. Babsun pitäisi se entisenä kauppiaana tietää. Asiakkaan ääni on olennaisin, siihen ei puolueohjelmaa tarvita.

Hangon kokoisen kylän päätöksenteossa puolueiden hiekkalaatikkoleikit ovat naurettavia. Valitusten suuri määrä juurikin ilmentää sitä, puolueiden kähmintää ja demokratian ylikävelyä, valtuutetut pakotetaan perustuslain vastaisesti ryhmäkuriin. Syntyy tyhmiä päätöksiä, jotka pitää korjata. Kansa tietää.

Toivottavasti ensi vaaleissa on tarjolla kymmeniä sitoutumattomia ehdokkaita. Jokaisella valitulla on yksi ja oma ääni. Sitä pitää käytää omantunnon mukaan. Se on demokratian oikea olemus.

22 kommenttia

Vastaukset

 • juuri näin,mä en ymmärrä miten joku voi antaa noiden vanhojen kääpien määrätä omaa äänestyskäyttäytymista ja mielipidettä asiaoista jos antaisin niin enempää en vois hävetä..mikä onkaan suurempi häpeä kun kulkea idiootin talutushihnassa ja vielä vapaaehtoisesti.

  • juurikin näin


 • Sitoutumattomana ei nykyisellä vaalimatematiikalla pääse pitkälle, pitää siis ainakin muodollisesti olla sidottu johonkin puolueeseen, näin se menee! Mutta 2000-luvulla ei enää tarvitse olla samma mieltä kuin puoluepomot, ei tietenkään!

  Järki käteen ja modernia ajattelua, taitaa nuo pari konkaria olla jo aika vanhoja..

 • Sitoutumattomana ei nykyisellä vaalimatematiikalla pääse pitkälle, pitää siis ainakin muodollisesti olla sidottu johonkin puolueeseen, näin se menee! Mutta 2000-luvulla ei enää tarvitse olla samma mieltä kuin puoluepomot, ei tietenkään!

  Järki käteen ja modernia ajattelua, taitaa nuo pari konkaria olla jo aika vanhoja..

 • Sitoutumattomana ei nykyisellä vaalimatematiikalla pääse pitkälle, pitää siis ainakin muodollisesti olla sidottu johonkin puolueeseen, näin se menee! Mutta 2000-luvulla ei enää tarvitse olla samma mieltä kuin puoluepomot, ei tietenkään!

  Järki käteen ja modernia ajattelua, taitaa nuo pari konkaria olla jo aika vanhoja..

 • Saisinko tämän vielä kerran että ymmärrän mitä yrität sanoa.

  • Samma på svenska.


  • Samma på svenska.


 • Sitoutumattomien voitto on varma, jos on riittävästi ehdokkaita. Ehdokkaita pitää olla jotain 25. Silloin ääniä tulee riittävästi ja ryhmästä tulee suurin.

  Kavander paljasti, että demarit jakautuvat neljään ryhmään: suomenkieliset, ruotsinkieliset ja molempia äkta hangöbo ja "maahanmuuttajat". Kuvitelkaa ryhmäkokousta, jossa demari Elisabethin ehdotuksesta Putte on pää punaisena huutanut, että nyt kaikkien pitää savustaa Maccari ulos. Kavander jatkaa tuota ajojahtia edelleen omilla aloitteillaan... vastoin oikeuden päätöksiä!

  Jokaisen pitäisi äänestää omantunnon mukaan. Ryhmätyhmyydestä on paljon tutkimuksia. Sopulilaumat eivät ole hyvän puolella vaan sitä vastaan.

  • Jos sitoutumattomat saavat 2000 ääntä, niin heidän osuutensa tulee olemaan 40% valtuutetuista eli jotain 12 valtuutettua. Tusinan verran edustajia tarkoittaa noin joka toinen sisään.

   Edellisellä valtuustokaudella demareista loikattiiin kokkareihin, kun alkoi päsmäröinti tympimään. Kuinka monta loikkaajaa nähdään tällä kaudella?

   Valtuutettu säilyttää paikkansa vaikka vaihtaisi toiseen valtuustoryhmään. Valtakirja on henkilökohtainen.

   Kokkarit tekivät suuren virheen edellisellä kaudella, kun ääniharava syrjäytettiin. Se temppu jäi isona tahrana kokkareiden maineeseen.

   Puolueita ja suhmurointeja ei tarvita. Terve maalaisjärki voittaa. Aina voi ryhmittymät miettiä myös teknisiä vaaliliittoja. Pääasia on kuitenkin asettaa paljon hyviä ja päteviä ehdokkaita äänestettäväksi. Sitoutumattomat voittoon. Tusina sitoutumatonta seuraavaan valtuustoon ei ole mahdoton tavoite!


  • ihmisten puolue heh


  • Aivan oikein.


 • Tällä sivustolla sensuroidaan kirjoituksia. Uusi tapa suhmuroida. Se on sitä sananvapautta.

 • Suomi24 ssä on ollut häiriöitä, siksi jotkut kirjoitukset on kahteen tai useampaan kertaan, mutta sanoma lienee selvä!

 • Kannattaa ottaa asioista selvää. Kaikilla puolueilla ei ole ryhmäkuria.

 • On kuitenkin faktaa vaalimatematiikkaa, jos kuulut puolueeseen ja olet ehdokkaana pääset varmemmin sisään, puolueen ääniharavien äänet vetävät sinuakin paremmille sijoille.

  Sitoutumattomana olet vain omillasi, jos sitoutumattomilla taas on oma ryhmänsä, niin siinäkin joutuu tekemään Ryhmätyhmää eli samaa köyttä yhdessä vetämään!

  • On eri asia yhdistää voimat vaaleja varten ja äänestyskäyttäytyminen päätöksenteossa. Jokainen valittu on saanut henkilökohtaisen valtakirjan. Sitä ei saa antaa jonkun ryhmän pomon käsiin. Vapaan omantunnon mukaisen äänestämisen estäminen on sanavapauden rajoittamista. Sitä puolueet tekevät, Hangossa demarit ja rkp. Sitoutumattomien ryhmän ehdoton tavoite pitää olla sananvapauden ja demokratian vaaliminen.

   Olla omillaan? Siis rakennetaanko uusi skeittipuisto? Annetaanko koululle lisämääräraha uusien nokkahuilujen hankintaan? Pitäisikö näissä puoluepomolta kysyä, miten meidän ryhmä äännestää. Voi olla ihan omillaan!


 • Päällikkö on puhunut, Ugghhh!

  • Hyvä Ekholm!


 • Sahatkaa toi suomineidon persereikä irti mantereesta ja uittakaa se ruotsiin!sinne se kuuluu.

 • Sitoutumattomat voittoon. Ehdokkaita tarvitaan vähintään 23. Tarvitaan hyviä ehdokkaita tyyliin aikanaan kokkareiden tylyttämä Valtimo, Pirhonen, Sandin, Tuominen, Manner, McDonalds, Kukkonen, Lange, ... Järki voittoon, ei puolueet! Eikä mitään "ei-miehiä".

  Ajatelkaapa, kuinka hyvin asiat olisivat Hangossa, jos meillä olisi viimeiset viisi vuotta ollut kärjessä Ekholm-Valtimo -kaksikko. Velka puolet nykyisestä, veroäyri 20.00, palvelut aivan toista luokkaa...

  Meidän perhe maksaa Hankoon veroja 10.000 euroa vuodessa ja koemme saaneet osaksemme vain vittuilua. Se ei ole kuntalain mukaista toimintaa.

 • Nämä saivat viime vaaleissa hankolaisilta luottamusta hoitaa tehtäviä:
  Kopio toisaalta:

  TOP 10
  1. Ekholm Torbjörn 361 ääntä
  2. Nousiainen Jorma 178
  3. Ruuska Pertti 170
  4. Gran Birgitta 165
  5. Lech-Saarinen Helena 141
  6. Wikström Johan 138
  7. Nyström Rolf 120
  8. Söderholm Sture 109
  9 Wikberg Barbro 103
  10. Pääkkö Aila 102 ääntä.

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.