Kannattaako jatkaa

Anonyymi

Meillä on avopuolison kanssa ongelma tai lähinnä minulla on ongelma. Parisen vuotta ollaan asuttu yhdessä. Kummallakin omia lapsia mutta ei yhteisiä.
Ongelma on se että haluan naimisiin mutta en halua naimisiin tämän miehen kanssa. Hänellä on jo kaksi avioliittoa takana, minulla ei yhtään. Minulle avioliitto on pyhä asia periaatteella että naimisiin mennään kerran elämässä. Puolisoon pitää tutustua hyvin ennen naimisiin menoa ja kokea että ongelmista selvitään yhdessä. En ole löytänyt tällaista miestä aiemmin, mutta nykyinen avopuoliso tuntuu sellaiselta jonka kanssa voisin elää loppuelämän. En vaan pysty hyväksymään sitä että hän ollut jo kahdesti naimisissa. Hänen avioliitot ei ole ollut mitään hätäpäissään solmittuja vaan pitkien seurustelujen lopputulos.
Hyväksyn kyllä eroamisen jos suhde ei toimi, mutta uutta suhdetta pitäisi harkita entistä tarkempaan. Miten mies ei ole voinut nähdä suhteen ongelmakohtia jo seurustelun/ avoliiton aikana. Miten voisin koskaan luottaa että meidän juttu on jotenkin erityinen koska sama tunne hänellä ollut varmastikin kahden edellisen seurustelukumppanin kanssa. Koska on päätynyt naimisiin heidän kanssaan.
Mietinnässä on siis että kannattaako koko suhdetta edes jatkaa. Jos tässä vaiheessa jo tietää että minun arvot ei salli naimisiin menoa kahdesti avioituneen kanssa mutta sisimmissäni haluan kuitenkin miehen jonka kanssa solmia avioliiton.
Tiedän ettei avioliitto ole tärkeä kaikille ja elää voi yhdessä ilman sitä paperinpalaa. Minulle se ei vaan ole paperinpala, vaan merkitykseltään paljon isompi asia. Kokisin itseni naurettavaksi jos olisin jonkun kolmas vaimo. Toisen avioliiton voin vielä hyväksyä, jos esim solminut ensimmäisen nuorena tai jos puoliso on pettänyt tai ollut väkivaltaa tms. Näissä miehen liitoissa/ eroissa ei ole mitään noista.
Vaikka rakastan ja yhteiselo tuntuu hyvältä ja tämä mies myös ensimmäinen jonka kanssa voisin mennä naimisiin niin mietin silti että onko parempi erota. Tämä kun ei johda siihen mitä minä olen etsinyt koko aikuisikäni eli avioliittoon.

15

75

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Lähestyt ongelmaa ehkä väärältä taholta. Kannaisi jututtaa entisiä puolisoita, kannattaako edes toivoa tuoölaista. Mies saattaa jättää uuden ihastuksen myötä tai olla muu luonnehäiriö.

    • Anonyymi

      Sulla on itselläsikin lapsia..mites on tuo millaisen suhteen aikana saaneet alkunsa..?! tostakin voisi tehdä ongelman :D aika erikoista tuo sun ajatuksenjuoksu. sulla tosiaan on ongelma ja se ei ole se et avokkisi on ollut ne 2 kertaa naimisissa. Tosiaan mitä sitten, olethan sinäkin mennyt lisääntymään ilman papin aamenta.

      • Anonyymi

        Kyllä. Lapsia tehtiin vaikka tiesin ettei ehkä yhteistä tulevaisuutta ole lasten isän kanssa. Ja haluankin juuri saada tällaisia vastauksia että ajatuksenjuoksu on omituinen. Olen jutellut asiasta monenkin kaverin kanssa. Toisten mielestä ylireagoin, toiset ovat samaa mieltä. He eivät koskaan menisi naimisiin sellaisen kanssa joka on jo tähän ikään mennessä ehtinyt naimisiin useamman kerran ja erotakin saman verran. Tuntuu et sellaiset ihmiset eivät kunnioita avioliittoa samalla tavalla kuin minä kunnioitan. En tosiaan ajattele että avioliitto ja lapset kuuluvat yhteen, vaan avioliitto on kahden ihmisen sitoutuminen elinikäiseen suhteeseen


      • Anonyymi

        Kelaappa mistä vaan parisuhteita läpi. Avioliitossa olevia niin lehtien palstoilta kuin ihan omasta tuttavapiiristäsi. Ei ole olemassa kuin kourallinen kestäviä avioliittoja. Menitpä tämän kyseisen kaks kertaa eronneen tai ensimmäistä kertaa avioon astuvan miehen kanssa naimisiin, niin todennäisyys että eroatte on niin suuri molemmissa tapauksissa, että mitä jos jättäisit aviohaaveet ja eläisit nykyisesi kanssa ilman avioliittoa.
        Julmalta kuulostava teksti onnensa huumassa olevalle ihmiselle, mutta totta kuitenkin. Elämä on mutta turhat kulut jää pois ja eroaminenkin ilman avioliittoa sitten helpomppaa. Riittää osoitteenmuutos (ja yhteisen asunnon myynti jos sellainen on)


    • Anonyymi

      Jos todella avioliitto käsitteenä ja tavoitteena on sinulle tätä ihmistä tärkeämpi, etkä halua tämän kanssa sitä kokea, niin eroa. Sen ihmeellisempää se ei ole ja pääsette molemmat jatkamaan eteenpäin.

      Itse olisin mieheni vaikka viides tai viidestoista vaimo, jos vain saisin olla hänen kanssaan loppuikäni, mutta ymmärrän toki, että avioliitto instituutiona voi olla jollekin, niinkuin sinulle, hyvin tärkeä.

      Se, että kokisit itsesi naurettavaksi ollessasi hänen ”kolmas vaimonsa”, kuulostaa valitettavasti siltä, ettet kunnioita häntä. Kunnioitus on kuitenkin toimivan suhteen perusta, etkä varmaan itsekään haluaisi olla miehen kanssa, jos hän juuri sinun miehenäsi kokisi olevansa naurettava. En tarkoita tätä syytöksenä, sillä tämä monen liiton historia miehelläsi lienee syy siihen, ettet voi häntä täysin kunnioittaa. Jokaisella meillä on omat arvomme.

    • Anonyymi

      Minulla on kokemusta tuollaisesta miehestä joka eronnut useamman kerran. Olin hänen viides vaimonsa mutta ei se minua haitannut niin kauan kuin sitä kesti. Vajaa seitsemän vuotta ja ero tuli. Kuulin että hän on jo kihlannut seuraavan naisen. Joten ehkä nämä "sarjanaijat" ovat ihan oma lukunsa eivät osaa yhden kanssa pitkään olla. Itse olin leski kun häneen retkahdin. Kannattaa miettiä mitä itse haluaa. Voihan se ero tulla mutta voi olla tulemattakin. Jos sinulla mahdollista niin keskustele niiden aikaisempien vaimojen kanssa. Jos kerran rakastat sitä miestäsi niin jutelkaa ei se eroaan ole aina paras ratkaisu. Itse sen päätöksen joudut tekemään ja seuraukset kantamaan.

      • Anonyymi

        Ero ei tosiaankaan ole paras ratkaisu. Itse ajattelen että jos naimisiin päätyy, niin yhdessä pysymisen eteen tehdään kaikki mahdollinen. Avoliitossa ei sellaista lupausta tehdä, joten eroaminen on minun mielestä sallitumpaa. Kaikki ei ajattele näin, mutta minä ajattelen. Avoliitossa en tee sitoutumislupausta niin kuin avioliitossa tehdään.
        Olen miettinyt myös taloudellisia asioita. Miten vaikuttaa jos vaikka hankimme yhteistä omaisuutta ja toinen menehtyykin yllättäen. Tuntuu että kaikissa vaihtoehdoissa minä olen häviäjä. Miehellä lapsia kahden exän kanssa. Joudunko heidän kanssa setvimaan minun ja miehen yhdessä hankkimaa omaisuutta, jos he ovat miehen lapsen huoltajia. Yksi peruste avioliittoon on tulevaisuuden turvaaminen taloudellisesti. Meillä kun ei ole yhteisiä lapsia vaan minulla omat ja miehellä lapsia kahden eri ex-vaimon kanssa niin jääkö minulle mitään taloudellista turvaa missään vaihtoehdossa? Minä en.ole avioehdon kannalla, koska siinä valmistutaan jo eroon osittain. Mutta tuntuu että tämän ihmisen kanssa se olisi välttämättömyys. Minulla kun on omaisuutta mutta miehellä ei. Koska menettänyt hankitun omaisuutensa eroissaan.


    • Jos tietäisit edeltä, mitä tuleman pitää, ongelmasi ehkä ratkeaisi, mutta on varma, ettet tiedä. Teetpä niin tai näin, saatat epäonnistua.

      Itse taas ajattelen, että jos en jo olisi naimisissa, minulle aivan hyvin sopisi amattihuora. Hän näes on ihminen.

    • Anonyymi

      Joko erositte?

    • Anonyymi

      Oletko ottanut selvää miksi hän on aiemmin eronnut. Voihan olla että hänellä on ollut niin huono tuuri vaimojen suhteen että on ollut pakko erota. Jos hän ei anna vastausta niin kysy entisiltä vaimoilta. Ja voihan olla että hänessä on jotain joka selviää vasta häiden jälkeen. Onhan ihmisiä joiden minäkuva muuttuu täysin häiden jälkeen. Tulee uudet piirteet esille voimakkaasti.

    • Anonyymi

      Ap:lle sanoisin, että ei kannata jatkaa, sillä sinä näytät rakastavan naimisiin menemistä ja avioliittoa, mutta et selkeästikään tuota ihmistä. Muutoin vastaisin, että ihmiset ja tilanteet on niin erilaisia. Terapeutit sanoo, että erityisesti terapiaan tulee paljon pareja ja ihmisiä, jotka on jo aiemmin kokeneet eron ja jotka nyt oikeesti haluaa miettiä mikä meni pieleen, miksi meni ja omaa osuuttaankin ja heistä osa yrittää ihan epätoivoisesti, erittäin sinnikkäästikin saada suhdetta toimimaan, jottei taas päättisi eroon ja silläkin voi pilata oman elämänsä, sillä edelleenkään yksinkään ei voi suhdetta pelastaa tai muuttaa tyydyttäväksi. Asiaa voisi pohtia loputtomuuksiin.

    • Anonyymi

      En kyllä tällaista asiaa alkaisi kysellä muilta, etenkään ventovierailta. En luultavasti edes tutuilta, tietysti voi mielipidettä kysyä. On sen verran loppuelämään vaikuttava juttu että päätös täytyy tehdä ihan itse. Kannattaisi vaikka miettiä hyviä ja huonoja puolia mieltä painavista asioista. Ei ole järkeä , kävi niin tai näin että joskus tulevaisuudessa harmittelee sitä miksi tein niinkuin tuo toinen sanoi, tai miksi en tehnyt. Tosin ei ole ikinä helppoa mennä toista neuvomaan. Itse ainakin kokisin että asia ei olisi muiden kuin itseni ratkaistavissa.

    • Anonyymi

      Lähinnä kaipailin erilaisia näkökulmia ja niitä sain. Olemme puhuneet tästä myös miehen kanssa. Hän ymmärtää ajatukseni mutta on harmissaan. En ole kuitenkaan enää yhtä ehdoton tästä asiasta, koska en osaa ajatella elämää ilman häntä. Aika näyttää mennääkö naimisiin vai ei.

      • Anonyymi

        Itse olin mieheni kolmas aviovaimo. Eihän se mikään ihannetilanne ollut, mutta kuitenkin minulle hyvä. Tietysti mieheni oli rakastanut edellisiäkin vaimojaan. Niin pitää ollakin. Entiset puolisot eivät kuitenkaan juurikaan kummitelleet meidän yhteisessä elämässämme.

        Kävi vielä niin, että mieheni kuoli. Onneksi olimme olleet vihitty pari ja sain lesken eläkkeen sekä lain mukaisen muun lesken turvan. Muussa tapauksessa minun olisi käynyt huonosti.

        Suosittelen avioitumista, erityisesti suosittelen sitä, kun miehelläsi on edellisiä avioliittoja ja niistä ilmeisesti lapsiakin. Kaikki liitot päättyvät joskus jollakin tavalla. Olet avoliitossa täysin suojaton, kun jotain sattuu. Ymmärtäisiköhän miehesikin tämän?


    • Anonyymi

      En ymmärrä ihmisiä joitten pitää tehdä lapsia jokaisen vastaantulijan kanssa enkä ihmisiä joitten pitää mennä naimisiin jakaisen vastaantulijan kanssa. Itse en edes alkasi seurustelemaan sellaisen kanssa, jolla on usean henkilön kanssa lapsia, koska jokseenkin persoonallisuushäiriöisen vaikutelman saan sellaisesta henkilöstä.

    Ketjusta on poistettu 37 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6233
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3986
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      262
      2397
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1940
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1403
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1050
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      996
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      971
    Aihe