Asunnot Lapualla eivät mene kaupaksi ja hinnat putoo

Anonyymi

Tänä keväänä asunnon myyjää on kohdannut kylmä todellisuus. Talo tai huoneisto ei vaan mene kaupaksi. Ostajat puuttuvat, vain poikkeuksellisen halvalla myytävät asunnot ja huoneistot löytävät ostajan.

Nytkin on aktiivisesti myynnissä 197 taloa tai huoneistoa. Naistä 30 hintaa on jouduttu pudottamaan alaspäin, ja vieläkään eivät ne ole menneet kaupaksi. Hintapyyntöjä on Lapualla ollut pakko leikkata isoilla saksilla, kun asunnot eivät kertakaikkiaan kelpaa ostajille. Myyntiajat ovat venyneet poskettoman pitkiksi.

Kiinteistövälittäjät sanoo, että hintaa pitää tarkistaa lisää alaspäin tai hyväksyä pahasti alahintainen kalastelu tarjous, jos aikoo rahansa saada talostaan. Poismuutto on jättänyt ruman ylitarjonnan asuntoihin, tätä ei paikkakunnan sisäiset muutot pysty korjaamaan.

Nyt olisi Lapualla todelliset ostajan markkinat, mutta ne ostajat ovat kateissa. On vain asuntojen myyjiä. Tilanne on karmea.

200 kommenttia

Vastaukset

 • Kukaan ei uskalla ostaa, koska asunnot ovat liian halpoja! Omiaan ei saa pois myydessään.

  • Ostavat hyö peijakkaat ja kauppa käy aivan lievää hyssyä .

  • Varmaan tuntuu holotnalta jossakin ja kurkkivat sitten tännepäin on peijakasta.

  • Anonyymi kirjoitti:

   Varmaan tuntuu holotnalta jossakin ja kurkkivat sitten tännepäin on peijakasta.

   Kaikki vaan seisoo

 • Tätä seikkisten hätää vatvovat-taas, enkä meinaa tuosta muuta meinata.
  -aatelkoin kukin kohiltaan, miten etukasta on lapualla asustella ja elämisen rauhassa vietellä päiviänsä ja henkseleitään paukutella.

  • Mikäs se olis henkseleitä paukutellessa, jos joku muu tekee työt ja pitää huolen, ettei sossusta lopu kaljarahat kesken. Kaikki ei vaan voi muuttaa lapualle henkseleitä paukuttelemaan, joidenkin pitää tehdä töitä ja maksaa veroja. Täällä Helsingissä asunnot on pirun kalliita, ja ensi vuonna taas vielä kalliimpia, mutta ei se ostajia ole karkottanut pois.

 • Olis kiva rauhassa elellä Lapuvalla, ja henkseleitäkin paukutella peijakkaasti. Mutta kun nykyään asunnon ostossa pitää ajatella myös jälleenmyyntiä. Nykypäivänä ei voi ostaa asuntoa, ja kuvitella asuvansa siinä loppuelämän. Jaa miksi? No siksi, koska en voi mitenkään tietää, mikä on tulevaisuuteni esim 7 vuoden päästä. Sitähän voi tulla vaikka avioero, taikka sitten joutuu muuttaa työn perässä vaikka Lappeenrantaan. Koskaan ei voi tietää mitä tapahtuu. Siksi pitää asunnosta saada AINA omansa pois, tarpeen vaatiessa. Jostain syystä Lapualla on täysi kysymysmerkki, saako edes edullisesta talosta omiaan pois, tai löytyykö sille edes ostajaa alihintaankaan. Siksi Seinäjoki, koska muitakaan vaihtoehtoja ei oikein ole. Sitä olen myös ihmetellyt, miksei Lapua ole kaavoittanut Seinäjoen rajan tuntumaan tontteja, siinä voisi olla kysyntää, samaan tapaan kuin Ilmajoella.

  • Se on nyt tosiaan mures seinäjoella, mihkä hommeli suuntautuu
   SE ON NYT SITÄ SE
   Ja tämä on vain seinäjoella ratkottava pulmat.

  • Jos avioeroa meinaat, niin saatko siinä aina omasi pois? 🤔

 • No onhan ne hinnat tippuneet tasapäiden kaupungissa.Seinäjoellakin on hinnat pikkuisen laskeneet.Ei nuorilla oo enää rahaa ja asuntolainan korkovähennyksetkin poistettu.2000 euron vuosikorko ja siitä maksat itse 1750 euroo.Ennen verouudistusta maksoit vain 400 euroa.
  Vuokralla asuminen lisääntyy.Seinäjoellakin uusissa kerrostaloissa lähes puolet asuu vuokralla koska rakennusliike ei halua myydä ns.alihinnalla 220 tuhannen euron kaksiota.

 • Vuokralaisetkaan eivät juurikaan hakeudu Lapualle. Yksi vuokratalo on jo purettu. Tyhjillään on huomattava määrä vuokra-asuntoja. Seinäjoelta saa melkein samalla hinnalla vuokra-asuntoja.

 • Kaupittelin asuntoani parisen vuotta kiinteistövälittäjän kautta. Sain vajaat 50% hinnasta, joka olisi neljä-viisi vuotta aiemmin ollut normihinta. Tärkeimmäksi tuli päästä asunnosta eroon hinnalla millä hyvänsä, jotta ei tarvitse maksaa ylläpitokustannuksia. Lämmössä, sähkössä ja veden hinnassa yms. ei ole ollut hinnanpudotusta, päinvastoin. Hinnanpudotus alkoi 3-4 vuotta sitten ja tahti kiihtyy.

 • Lapualla kamalassa kunnossa olevia vuokra-auntoja ja prkleenmoinen vuokrapyyntö monessa vaan onkin !

 • Vihreät niityt

  Vie sävel muiston, niittyjen luo
  Niin palaa mieleen taas onnen aika tuo
  Taas puron muistan ja loisteen auringon
  Taas niitty vihrein mun mielessäni on
  Vei sinun luokses tie niin huoleton

  Pois on jo niityn vihreys kai
  Ei puro virtaa pois päivänvalo sai
  En enää koskaan kai löytää häntä voi
  Ken mulle kerran niin suuren ilon soi
  Yö niityt vihreimmät mustiksi loi

  On sadepilvet yllä niittyjen
  Ystävääni mistään kai löydä minä en
  Yön usvaan pois jo kaikki häviää
  Sydämeni lämmön talvi hyydyttää
  Jos on sydän lämmin rinnassa sun
  Niin ehkä kertoo se toiveistani mun
  Jos vielä muistaa voit niityn entisen
  Niin saavut jälleen kuin uni suloinen
  Taas kanssasi alkaa mä saan rakkauden
  (2x)

  mistä tämä hommelit näin ahar istaa ja kontoottaa
  mistä tämä aharistava vääntö on peräisin

 • Lapualla eivät asuntojen hinnat koskaan enää nouse se on varmaa. Puoleen hintaan ei kannata myydä, mieluummin kohtuuhinnalla vuokrata. Nuorten ei kannata Lapualta asuntoa ostaa mieluummin Seinäjoelta niin pääsee asunnosta eroon tarvittaessa.

  • Eipäs seinäjoelta kantsi nyt mitään hankkia
   -mikäs on hintataso vuoden kahden päästä tai kauenpana ...
   -kun nuo loorakämpät valmistuvat ja etsivät asujaa
   -taitaa tulla jama tilanteet ja elämän lukko sempalot
   -siinä asumuksen hinta rupsahtaa alas enempikuin laki sallii
   -mutta maksas sitten vain pois haksaustas sitä ylimääräistä

  • Juurikin sen takia, että hinnat eivät kohoa, ainakaan ennen liitosta Seinäjokeen, kannattaa myydä jos jotakin vielä saa. Vuokraaminen Lapualla ei lyö leiville. Kiinteistöverot, vastikkeet, velkojen korot, lainakustannukset yms. ovat Lapualla kovempia. Ostettaviin asuntiihin tarvitaan myös Seinäjokea kovemmat vakuudet. Vuokraamisensa on riskinsä.

  • Anonyymi kirjoitti:

   Juurikin sen takia, että hinnat eivät kohoa, ainakaan ennen liitosta Seinäjokeen, kannattaa myydä jos jotakin vielä saa. Vuokraaminen Lapualla ei lyö leiville. Kiinteistöverot, vastikkeet, velkojen korot, lainakustannukset yms. ovat Lapualla kovempia. Ostettaviin asuntiihin tarvitaan myös Seinäjokea kovemmat vakuudet. Vuokraamisensa on riskinsä.

   Onkos kipot tyhjät ja lentsikat ei nouse - laske ?

  • Anonyymi kirjoitti:

   Juurikin sen takia, että hinnat eivät kohoa, ainakaan ennen liitosta Seinäjokeen, kannattaa myydä jos jotakin vielä saa. Vuokraaminen Lapualla ei lyö leiville. Kiinteistöverot, vastikkeet, velkojen korot, lainakustannukset yms. ovat Lapualla kovempia. Ostettaviin asuntiihin tarvitaan myös Seinäjokea kovemmat vakuudet. Vuokraamisensa on riskinsä.

   Ota nyt vähän selvää mitä kirjoittelet. Kaikki luettelemasi asiat ovat Lapualla edullisempia ja useimmat vielä paljon. Seinäjoella tuohon listaan pitää lisätä vielä kalliit tontinvuokrat. Seinäjoella on nyt myös valtava asuntokupla, mikä puhjetessaan tekee ikävää jälkeä asuntomarkkinoilla ja niiden hinnoille tulee reipas korjausliike.

 • Hienosti kesää mennään heppuloiden ja luonnon ihmeitä seuraillen.
  Eikä yötä ollenkaan, haetpas tuolla Leinoa virvatulta-

  > Nocturne youtube <

  • Aivovienti etelään on widdumaista.
   Parhaat nuoret ja kauniit naiset muuttavat etelään
   tai Sjoelle. Kumpi paree hoitomummoille ???

  • Anonyymi kirjoitti:

   Aivovienti etelään on widdumaista.
   Parhaat nuoret ja kauniit naiset muuttavat etelään
   tai Sjoelle. Kumpi paree hoitomummoille ???

   Onkos se noinkin pahas mallis jo, kun rakennetaan tyhyjäksi sumeilematta.

  • Sein-joki tarvitsee humanitääristä apuamme
   - ja samalla huutaen me kasvetaan näin luovuttakaa meille kaikkiiiiii

  • Niimpä -tämä avaruusmatkailu ei oikein vielä kannata.

 • Äläny perkhelees kummää osti perkhelee isoo tila Kauhajoelta niin sain perkhelrs valtioapua ku kerroon notta Lontohoo murretta täysi noyya ruattista perkelhetä notta eivät ymmärrä ku huuretaha 'iha cool'

 • seinäjoella myytävänä etuoven mukaan 966 asuntoa ja vuokrattavana 305
  joten ei sielläkään nyt mitään hirmu ryysitä ole ja ne on vain etuoven ilmoitukset!

  • Siellä väkimäärä ja asuntojen tarve lisääntyy lähes tuota vauhtia vuodessa. Meillä muuttotappion takia tyhjenee lisää myyntiin.

  • Kyllä kun vertaa, lapua vetää pitemmän korren, on se niin edukasta lapualla pitää tupaasa lämpimänä ja värkkäillä terveessä ympäristössä halujensa mukaisesti ns. lisää portaita elämäänsä

 • Sitten kun Seinäjoelta loppuu asunnot saamme mekin asukkaita tyhjeneviin tupiin.

 • Lapualta se oleminen pitää aloittaa ja täällä jatkaa värkkäämisiään
  -leppoisissa ympyroissä ja sopivissa asumisen hinnoiteluissa .

 • Asunnon myyjää kohdannut ”kylmä todellisuus” ei ole Lapualla vain kevään ilmiö, Lapualaisiin kiinteistönomistajiin kohdistunut puhallus alkoi edellisellä valtuustokaudella. Lapualaiset ovat huomanneet tilanteen, paitsi myydessään kiinteistöjään, myös vakuusarvojen alenemisena. Lainoihin tarvitaan entistä enemmän vakuuksia. Osa ilmiöstä voisi selittyä yleisellä muuttoliikkeelä, mutta Lapuan kohdalla selitys on epäonnistuneessa kuntapolitiikassa. Viemäri- ja kouluriidat ovat sokaisseet, eikä Seinäjoen räjähdysmäisestä muuttoliikkeen kasvusta ole osattu hyötyä.

  • Seinäjoen putketomasta juostaan hädissään lapualla vetämässä aivan puutaheinää ja vielä taivasta vaharaten-

   nuanhan siinä lopuksi käy, kun tekee elämänsä pohjatomaksi ja vain avaruus on mielissä

 • Ilmajoella on päättäjät ollu viisaampia kuin lapualla. Miksi ei täällä kaavoitettu tontteja Ruhaan? Eikö kellään päättäjällä lamppu syttynyt päässä?

  • Vain rautaa rajalle on toholojen mielipide.
   Vain kissien tappoa ja baskaputkea valtuustossa.

 • Pohjanmaalla hinnat putoaa ja Lapissa nousee.
  Syy on ei lopu työ.

 • Seinäjokisilla rahat autoissa.
  Romahdus edessä.

 • Järki ei päätä pakota.

 • Näillä enää tuulenhuhtoma per se jäljellä kaupatkoon sitä

 • Huonosti tulee jatkossakin menemään Lapualaisilla

 • Hohohohoo

 • Tilanehan on seinäjoella nyt vakava ja tästä eteenkin päin
  -mutta seinäjoella se suunanmuutos on tehtävä
  -eikä muita enään siihen sotkia
  -pyörrettä vain jatkettais muitten sotkemisilla
  -kyllähän tuo väärä huhtominen on nähty jo pitempi aika

  -velekatie kulettu loppuun

 • Lapuan kaupungin pitää kampanjoida Lapuaa, jotta tänne saataisiin lähtijöitä enemmän tulijoita, asunnon ostajia ja vuokraajia. Ei tämä nyt aivan paha paikka ole asua, vaikka verot ja velat onkin kovetut!

 • Korkea vero ja velkaosuus veronmaksajaa kohden ei yksin ratkaise Lapuan työntövoimaa. Suurin tarve on muuttaa ilmapiirimme myönteiseksi, iloseksi ja avoimeksi! Tähän tarvitaan kaikkien tietoista asennemuutosta, etunenässä kuntapoliitikot.

  • Ilmapiiri on Lapuvalla vaan sellainen, että muualta tulleita ei oikein hyväksytä joukkoon. Ollut aina. Sitä on vaikea muuttaa, koska se on niin pinttynyt lapualaisuuteen.

  • Tilanne on dramaattinen katastrofi.
   Ilmola voittaa isot liitosrahat kun on ekana.
   Missä meillä on nuoriso juhannuksena ?
   Ei ainakaan humpalla lavatanseissa.

  • Anonyymi kirjoitti:

   Tilanne on dramaattinen katastrofi.
   Ilmola voittaa isot liitosrahat kun on ekana.
   Missä meillä on nuoriso juhannuksena ?
   Ei ainakaan humpalla lavatanseissa.

   Ylistaro ja Pee-seinäjoki on jo kisan voitanut
   Nurmoo repii jo ihtiänsä irti samasta kuppikunnasta
   Pian tuloo heittoja niskalenkeistä, on se kropsu sellaista ytyä
   -siinä kyllä seinäjokia vierään ja lujaa sitten -kun aika on

  • Ympäristökunnat muodostavat enemmistön liitoksen jälkeen Sjoella.
   Soita Paaterolle tai Kurviselle jos sua tuleva liitos ketuttaa.

  • Seinjoki on tyhyjännyt kaikki mihin on käsiksi päässyt, eikä silti ton kummosemmaksi napaseksi oo äärtynyt, siin tyhyjäykses väki kaikkuaa aina ja tuolle jää vain ohut narunpätkä käteen siit uurastuksesta juonitelui

   nythän näää yrittää tosiaan taivahalta jotakin tiputettua alas hätiisä

 • Jos nyt katsoo uusien myytävien asuntojen hintoja, niin ovat Seinäjoen tasoa, vaikka eivät ainakaan vielä ole Seinäjoen kaupunginosassa.

  • Onkohan noilla edes kerijuisiisa haettu lupaa, vaiko onko tua aivan villiä touhua ja vielä luvatoonta peräti
   Ovat Aina jotakin vailla

 • Nuorille varoitukseksi, älkää ikinä ostako asuntoa lapualta. Me ostimme aikoinaan ja nyt pitäisi myydä kun työpaikat siirtyivät muualle. Kaupiteltu on asuntoa jo pari vuotta, Korkein tarjous on alle puolet parin vuoden takaisesta ostohinnasta. Asuntoa on vuokrattu vaihtelevalla menestyksellä. Itse asumme Jyväskylässä vuokralla.
  Tuskin Lapua enää nousee lamastaan vaikka kuntaliitos tulisi. Tulkoon vaikka kymmenen kuntaliitosta, Lapualle emme koskaan takaisin muuta. Ikävä paikka asua sanoisin .

 • olen samaa mieltä ei ikinä kannata muuttaa lapualle täällä kun ryöstetään ja häväistään hauratkin muistokivineen kirkkovaltuuston luvalla.

 • Pari vuotta asuttu kaverin kanssa lapualla vuokralla. Syksyllä muutamme Seinäjoelle omaan asuntoon. Onneksi ei ostettu asuntoa lapualta vaikka sukulaiset ostoa ehdottivat. Pari vuotta asutaan Seinäjoella ja sitten ehkä muutto Tampereelle.

 • Seikkiläs ropat visertää ja visertää kankiana
  -eivätkä mitään voi kun sieltäkin ollaan muutelemassa lapualle
  -turhia mainostamatta silti

 • Kaikille tuppukylille käy niin asunnot ei mene kaupaksi eikä asuntoihin saada edes vuokralaista paikkaamaan menoja. Onnekseni en koskaan jäänyt Lapualle, kun oli aika häipyä niin tein. Ei houkuta mitkään paluumuutot. Olen asunut useassa kunnassa enimmäkseen pääkaupunkiseudulla. Joku kirjoittikin tässä ketjussa miksei ole hyödynnetty esim. Ruhan kylää. Uusia taloja vuokra- sekä omistuskoteja palveluja. Seinäjoki on kulman takana jota seikkaa pitäisi miettiä tarkemmin, käsien levittely ei auta peli on jo menetetty. Pääkaupunki vetää täällä rakennetaan ja mennään eteenpäin. Lähdöstäni Lapualta on jo 45 vuotta. Viimeksi käväisin siellä v.2006 suunta on hautausmaa ja sitten nopsasti pois.

  • Kumajaakos vain tyhyjää vaikka kuinka kiimas tuota seikkilää kauppaais-

  • Etukasta on lapualla asuminen, minkäs tiet ja paljon edukkaampaa kuin
   -jääköön nyt mainitsematta

  • Anonyymi kirjoitti:

   Etukasta on lapualla asuminen, minkäs tiet ja paljon edukkaampaa kuin
   -jääköön nyt mainitsematta

   Ruhka saa junapysäkin paikallisjunalle kun järkiliitos toteutuu.
   Paikallisjuna kiskobussi Lapuan Seinäjoen Ilmajoen välillä on toteutumassa. Harlin Rose on ostanut Ruotsista hyvän kiskobussin, myös Keto-Seppälä on ostamassa kiskobussin.
   Kauhava ja Kurikka eivät pääse mukaan kasvukeskukseen.

  • Anonyymi kirjoitti:

   Ruhka saa junapysäkin paikallisjunalle kun järkiliitos toteutuu.
   Paikallisjuna kiskobussi Lapuan Seinäjoen Ilmajoen välillä on toteutumassa. Harlin Rose on ostanut Ruotsista hyvän kiskobussin, myös Keto-Seppälä on ostamassa kiskobussin.
   Kauhava ja Kurikka eivät pääse mukaan kasvukeskukseen.

   Koittakaa ny ensin ajaa bussilla maantietä pitkin ja laskekaa montako ihmistä siinä matkustaa. Ei siinä ole mitään eroa, onko bussissa kumipyörät vai rautapyörät, noin lyhyellä matkalla matka-aikakin on suunnilleen sama. Ja pääsee ideaparkin oven eteen ripaan kiinni, toisin kuin junalla.

 • Lapua on junttila ja haluaa pysyä sellaisena, niin olkoon. Ei haittaa kun asun muualla.

  • Koskahan loppuu noitten marina, kyllä ovat alentuneet jo aivan kontalensa anelemaan anelemaan,
   -luovuttakaa meille rahavaranne-
   -meillä ei oo täällä enään yhtään ei yhtään ei eiiii

 • Tääl törnävällä ei tartte nuukaalla sähkönkäytön kans.Suomen halvimmat sähkönhinnat kuten myös siirtohinnat.
  Sjoella on edullista asua ja mitä lähemmäs Lapualta tulet sjokea niin sitä enemmän ssuntosi arvo nousee

  .Sijainti.sijainti sijainti.

 • Lapualaaset on tyhmiä ja suuruuenhulluja.
  Rakentaa nyt Lapualle 400 tuhannen taloja.
  Millä niistä pääsöö eroon.Kuka ne ostaa.
  Samoin on nämä Sjoelle muuttaneet Lapualaiset.Kilpailevat kellä suurin ja kallein talo.ei haittaa vaikka kaikki tienistit menöö velkojen lyhennyksiin.Joillakin katkaistiin viimmetalvena sähköjäkin vähäksi ajaksi ku laskut
  Maksamatta.

 • Ei törnäisten kansa enään viiti huuttaa, pijetään vain kukkaromme tyynynalla
  Kyllä nua vielä niskasa taittavat taivashuuruissaan.

 • Lapualta ei tohorita enää ostaa koteja, koska niiden hinnat ovat liian halapoja. Asunto on suurin riskisijoitus yksityisille, joten putoamiskierre Lapuan asuntojen hinnoissa pelottaa! Kuntapoliitikot hoi! Tehkää töitä Lapuan elinolosuhteiden parantamiseksi!

 • Ei tää oo pelkästään Lapuan ongelma, vaan koko maan laajuinen ongelma. Asuntoa nyt vaan ei nykypäivänä enää osteta ns loppuelämän asunnoksi, vaan siinä pitää olla se jälleenmyyntiarvo. No, jälleenmyyntiarvoa ei ole nykypäivänä enää muuta kuin käytännössä Seinäjoella.

  Ennen asuntokauppa kävi Lapuan tapaisissa paikoissa paremmin, kun asuntoja saatettiin ostaa ns loppuelämän asunnoksi, kunnes kuolema korjaa. Nykyään sellaista ajatusmaailmaa ei enää ole, vaan asunto pitää olla sellainen, josta pääsee eroon tarvittaessa, ja saa siitä vielä omansa pois.

  Se että Lapualla pystyy edukkaasti asumaan, ei riitä, koska ihminen voi joutua muuttamaan esim 7 vuoden kuluttua vaikka Lappeenrantaan, jos asiat sutkii sillä tavalla sopivasti. Siinä vaiheessa siitä asunnosta pitää päästä eroon, eikä se edullisuus ole siinä vaiheessa mikään hyve.

 • Liitos Seinäjokeen kiitos!

 • Lapualla letkeesti, muutakaas lapualle ja kiinytte paikkaan sekä ympäristöön.
  NS. mitään täältä ei puutu, eikä ylimääräistä tarvitakkaan.

  • Voisin harkita sinne muuttoa, varmaan hieno paikka. Mutta mitäs jos joudun jostain syystä muuttamaan esim Lempäälään. Sitä vaan, että mitenkäs se asunnon jälleenmyynti Lapualla onnistuu? Kuitenkaan koskaan ei voi tietää tulevaisuuttaan kovin pitkälle. Lapualle olisi kiva jäädä pysyvästi, mutta se ei ole realismia. Työpaikkani kun voi olla viiden vuoden päästä vaikka Joensuussa, koskaan ei voi tietää.

 • Asunnot kiertää sopivasti lapualla, koska kiertolaisia kumminkin seassamme risteilevät ja niin vain asukeja piisaa sekä uusia kopsutellaan kokoajan.

  Etukasta ja pysyvää näkien vielä pitkälle
  -Autos pitääkin olla hyvät valot jotta lakian päähän paistaa

  • Aika loukkaavaa puhua kiertolaisista, niiden osalta jotka Lapualle muualta muuttaneet. Ei paranna sisäänpäin lämpiävää mainetta yhtään. Omakehulla höystettynä.

 • Jos Ostat Asunnon Lapualta Halvalla ja Joudutkin Muuttamaan Pois Jonkun Vuoden Päästä, Niin Senkun Vaan Myyt Pois Taas Halvalla.
  Eikö Kuulkaa oo Helpoo .

  • Halvalla ja halvalla. Ei ne talot nyt niin halpoja ole, että huvikseen kukaan ostaa. Mitään vanhaa mörskää en rupea ostamaan. Sanotaanko että sen verran Lapualla on halvempaa, että semmoinen omakotitalo mikä maksaa Seinäjoella 300-tonnia, niin vastaavanlaisen saa Lapualta noin 200-tonnilla. Että semmosta halpaa huvia. Ja jos tuollainen 200-tonnilla ostettu talo ei mene sitten esim 7 vuoden päästä kaupaksi millään, niin siinäpä sitä sitten olet asuntoloukussa.

   Onhan näitä 200-tonnin asuntoja nytkin myynnissä, ja kun eivät mene kaupaksi, niin ei ne hinnat siitä tiettyä enempää putoa, kunnes myynti-ilmoitus vedetään pois ja yritetään myöhemmin uudestaan.

   Ja tosiaan minä en katsele asunnoksi mitään 50-tonnin mummonmökkiä. Ja vaikka joku sellaisen hommaisikin, niin on se 50-tonniakin rahaa, varsinkin jos se mummonmökki ei mene kaupaksi sitten kun tarttis siitä lähteä.

   Ei niitä asuntoja huvikseen osteta... Vaikka sais halvallakin...

 • Valkkaajat huutajat eivätkä asuntoja osta, muutakuin ovat pakoja sekoittamassa
  -tosi ostaja koppaa asunnon kaikessa hiljaisuudessa ja myhisee itsekseen tyytyväisyyttään

  Onnistipa kerrankin ja kunnolla, siin veretään illalla villasukat jalkoihin samalla rauhoituen kotoisasti omassa oloissaan tyytyväisyyttään -

  pitäen elämän värikkyyttä mielissään ja käyden huomista päin

 • Kylläpä tämä nyt puhuttaa lapualaisia ja kai vähän muitakin. Asunto Lapualla maksaa suurinpiirtein saman mitä hyvä auto, joita toiset vaihtavat surutta, eikä yhtään kauhistella, että muutama vuosi sitten ostetun menopelin hinta on pudonnut alle kolmasosaan ostohinnasta. Se on pomminvarmaa, että auto on huono sijoitus, mutta rahaa se vain on mikä siinä palaa.

  Ei mammonaan pidä asuntokaupassakaan liiaksi takertua. Asunnon arvo ehkä laskee iän myötä, mutta ei sentään romahda kuten auton. Hinta voi jopa nousta, jos nyt saa muka halvalla.

 • Hellä mieli ja heleä kieli purrelle suuntaa antaa portaillen !

  Uuden vuoden taika
  "Uuden vuoden taian tein, sen sylissäni ulos vein. Tuulen mukana sulle heitin, pehmeällä toiveilla hellästi peitin,ettei särkyisi taika,
  vaan tulisi onnen aika."

  aikamme arjessa

 • Huolestuttaa! Kesän aikana tullut myyntiin useita perheasuntoja!

  • Joo seikeissä, mutta mitäs se meille kuuluu, sieltähän haihtuvat.

 • On palstalla ny hilijaasta. Lapualaaset on sankoin joukoin Seikkilässä rokkaamas. Rok rok rook rok rok. Tuu jo kotia, eiku, hä.

  • Seikkiläisillä on hormi työnnety puohon, eikä siellä lapualta käyvä
   -hipis on pitävä lanka, sitä ei pystytä enään kiertämäänkään
   -joku on pääsyt vahingos nurmoon ympyrään ja siinävaihees hälyytyskllot on ruvennut soimaan ja ei muutakuin kierros ympyräs ja äkkiää kotio

   kotio kammariin peitonalle se piirileikki viö

 • Lapualla ristiriitaisia tnnelmia, asuntoja ei osteta, ei uskalleta muuttaa, mutta hautumaalla haluttaisiin olla ikuisesti?

 • Kylä kyllä on lapsellista kirjoittelua.!

  • Seinäset pelekää jotta sieltä valahtaa kaikki lapualle siitä se johtuu
   JA niinhän siinä voikin käyrrä

 • Nuoret parit älkää ostako asuntoa Lapualta, vuokra-asunto paljon parempi ratkaisu.

 • Ostakaa Seinäjoelta pääsette mukavien ja puheliaiden ihmisten pariin

  • Se on kiertolaisten elämää se-
   Tinkerit vaeltavat jälleen Uudellamaalla
   Irlantilaiset kiertolaiset kiertelevät Uudellamaalla edellisten kesien tapaan. Tinkereiksi kutsuttujen kiertolaisten leiri on tavattu ainakin Helsingin Pirkkolassa ja Vantaalla.

   hakekaas" tinkerit "näkee millaisesksi elämänsä voi laittaa
   noillehan on laitettu kotipuolissaan leiriytymiskiellot

 • Mistäspäin nyt tuulooo, kun osaa seinäjokisista kantaa jo huonekalujaan lapualle,
  sense tekee ku aikasa vehestetään tyhyjää veisuuta ylistystä raketeista vielä
  siihen yksinkertaisesti kyllästytään

  kyllähän on jonua paanoilla tännepäin

  • Riippu_tissi kirjoitti:

   This message has been removed by moderator.

   Ei me sun tissiläs mitään tee, äläkä kajehi noita jonoja
   painus sinne kellarihin ja laita luukut kiinni

 • Muistutan, että tämä palsta on lapualaisten asuntojen hinnanpudotuksen ja heikon kaupankäynnin murhetta varten. Muita murehia varten voi perustaa oman saitin

  • Tilstoista poimittua -
   Suomen kalleimmat kunnat
   Alla olevaan taulukkoon on listattu Suomen kalleimmat kunnat neliöhintojen suhteen. Kunnat ovat järjestetty viimeisimmän vuosineljänneksen hintojen mukaan, kalleimmasta halvimpaan. Mukana on myös edellisen vuosineljännekset neliöhinnat vertailun vuoksi.
   Seinäjoki on 31- ja lapua 127-mäs vasta, arvioikaas itee lisää etuisuuksista

  • Niinpä! Mistä ne ostajat löytyy? Väkiluku vähenee sadalla vuodessa, eikä uusia työpaikkoja synny? Teuvalla rivitaloyksiöitä alle 500 eur neliö. Sielä on vielä halvempaa. Kaskisissa yksiöt alle kymppitonnin. Kannattaa ostaa sieltä ja kulkea lapualla töissä.

  • Eiköhän se oo nyt seinäsellä pistetävä käret ristiin
   ja tuumatava toisenkin kerran

  • Anonyymi kirjoitti:

   Tilstoista poimittua -
   Suomen kalleimmat kunnat
   Alla olevaan taulukkoon on listattu Suomen kalleimmat kunnat neliöhintojen suhteen. Kunnat ovat järjestetty viimeisimmän vuosineljänneksen hintojen mukaan, kalleimmasta halvimpaan. Mukana on myös edellisen vuosineljännekset neliöhinnat vertailun vuoksi.
   Seinäjoki on 31- ja lapua 127-mäs vasta, arvioikaas itee lisää etuisuuksista

   Tässäpä se pihvi on! Halpoja, siis väestökatokunnan alihintaisia asuntoja ei kovin helposti tohdita ostaa. Pelkona on, että ei saa pois kuin murto-osan jos joutuu myimähän. Toistaiseksi Seinäjoella kauppa käy. Vähän paremmin myös Ilmajoella. Liitos Seinäjokeen ei lyhyellä tähtäyksellä nosta Lapuan asuntojen hintoja, mutta hillittis hintojen syöksyä. Pitkällä tähtäyksellä (5-15v) Lapuan asuntokauppa vakiintuisi liitoksen myötä.

  • Kyllä lapua pitää pintansa ja seinäsissä rakentaminen tyssää ja tyystin nyt jo lähiaikoina ja mitäs tuosta rakentamisesta tarpeeseen sitä rakennetaan,
   Lapualla hommat pelaa ja edukkaasti ...

   ASETUS TALOIHIN

 • Hienoja tupia myynnissä. Hmmmm onkohan sädesieni jo iskeny

  • Laitas karvas tulehen, kyllä sienet lähtöö sieltä holotnasta

 • Lapualla tarvitaan uusia poliittisia avauksia houkuttelevuuden parantamiseksi. Kuntaliitos ei enää yksin riitä.

 • Lapualla myynnissä yli 190 asunto, Ilmajoella reilu 70, asukkaita saman verran. Hintataso Ilmajoella normaalimpi, joten kauppa käy.

 • Eipä nuo Seinäjoenkaan puolella ole kauppaa tehneet, nuo entisen Nurmon Latikanmäen tontit. Vuosikausia ollut jo samat tontit myimättä. Halvalla sais isoja peltotontteja mutta kukaan ei osta. Ei auta vaikka Atriallekin matkaa vain pari kilometriä, eikä Seinäjoellekaan pitkä ole.

  Hmmm. Missä syy. Koulut ja päiväkodit yli 3km päässä, siinä varmaan yksi osasyy. Tontit on peltotontteja (=miinus), ja vieläpä hieman turhan suuria, joskin hinta on halpa. Miksi peltotonteista ei tykätä, tuulee aina, raktorit pörrää, lisäksi on erittäin vaikea tehdä tonttia ns nätiksi. Kaikkihan nuokin mitä on rakennettu, on tyyliin "talo jalkapallokentän keskellä". Aika paljon näyttää myös olevan sotkuisia pihoja, ja parissa pihassa kerätään romuautoja yms romua. Kaikki näyttää aika keskeneräiseltä, taitaa olla maajussien poikia, kun traktoreita monessa pihassa, ja pihat näyttää epäsiistiltä, kontteineen ja säiliöineen. On näyttänyt useita vuosia.

  Tyhjiä tontteja on edelleen, ihmiset ei tunnu haluavan yli 2000 neliön tontteja, eikä varsinkaan peltoalueelta, vaan enemmänkin metsämaastosta. Metsämaan tontit menee jostain syystä kaupaksi kuin kuumille kiville, mikäli sijainti on edes jollain tapaa hyvä. Tuo Latikanmäen sijainti olisi periaatteessa hyvä, mikäli siinä olisi metsämaata, ja koulu edes kilometrin lähempänä.

  Tämän vaan nostin esimerkkinä, että kuvitelmat eivät aina vastaa realiteetteja. Mutta ihan pienenä vinkkinä, mille tahansa kunnalle/kaupungille, että kun kaavoitatte tontteja, niin älkää nyt missään nimessä pelloille niitä kaavoittako, ne eivät yksinkertaisesti tahdo mennä kaupaksi. Ihmiset haluaa metsätontteja. Maajussien pojat löytää kyllä tonttinsa omastakin takaa, älkää sitä epäilkö.

  • Metsäinen tontti voi olla sietämätön hyttyspesä. Istuttamalla pellolle muutamia puita, niin ei siinä montaa vuotta mene, että sinulla on se haluamasi metsätontti. 🎄

  • nuorissa_on_tulevaisuus kirjoitti:

   Metsäinen tontti voi olla sietämätön hyttyspesä. Istuttamalla pellolle muutamia puita, niin ei siinä montaa vuotta mene, että sinulla on se haluamasi metsätontti. 🎄

   Ei ole metsätontilla hyttysiä, varsinkin kun metsä on oikeanlaista, kuivaa kangasmetsää. Se on sitten eri asia, jos joku jonnekin hetteikköön tupansa rakentaa, voi olla varma hyttysistä. Metsää on kato monenlaista.

 • Mun mielestä Lapualta kannattaa juuri nyt ostaa halpoja kerrostaloasuntoja, joissa neliöhinnat pyörivät 500 euron meliöhinnoissa. Niissä asuu tosi halvalla, monissa isoimmat remontit kuten putki-, ikkuna-, katto-, kylpyhuone- ja keittösaneeraukset tehty. Niissä ei hinnat enää pysty paljoa putoamaan. Monet taloyhtiöt on myös hoidettu hyvin. Kannattaa kokeillla reipasta tarjousta.

  • Tarkoitat että itelläs on siellä kämppä myynnissä ja pelkäät että joudut myymään sen pilkkahinnalla ennenkuin home iskee?

 • Het sitten koriasti, astus piiriin asuntoja katselemaan
  -niitä on nyt värkätynä jokamakuun odotelemassa asujaa

  Kyllä lapualla alueita riittää ja moninaisuuta riittämiin

  Tee aina niin kuin oikein on. Se ilahduttaa muutamia ja lyö loput ällikällä.

 • Halvoissa asunnoissa on se etu, että hinnat putuaa vähemmän!

  • Näin yksinkertaisesti uskoa elämään .

   "Se joka säilyttää kykynsä nähdä kauneutta, ei koskaan vanhene."

 • Lapuan 30 000 - 60 000 tonnin kerrostaloasunnot ovat kyllä tutustumisen arvoisia. Jopa kolmioita alle 50 000 tonnin! Wau!

  • Wau!! Vuokratontilla ja 50v täyttymässä?
   Tuleekohan korotusta vuokraan?

  • On se lapua tämän alueen edullisinta paikkaa asua ja palvelut nurkantakana

   Kerro aina totuus, se on helpoin muistaa.

 • Se on totuus että tontin vuokraan on tulossa iso korotus.
  Seinäjoelta saa myös kolmioita alle 70 000e jos sellaisen haluaa.
  Usein vaan verrataan sitä seinäjoen ytimen 4000e neliö kämppää ja lapuan 500e neliö kämppää ja mietitään että onpas seinäjoella kallista.

  • Kaikki on nähtävillä nettosessa ja joka asumustaan funtsii ja sioitumistaan
   Kyllähän siinä on lapua etysialla ja kaikin puolin.

   Silmistä rakkaus menee sisään ja silmistä se näkyy myös ulos.

  • Jos ostat 50 neliön kämpän maksaa se uutena Seinäjoen ytimessä 200.000€ ja Lapuan ytimessä käytettynä 25.000 euroa. Seinäjoen ytimen asunnon lainakulut huomioiden maksat asunnosta 20 vuodessa 295.000€, myydessä saat ehkä 250.000€. Lapuan ytimen asunto on sen verran halpa, että lainaa et tarvitse, jos tarvitset niin samassa ajassa maksat 35.000€, myydessä saat 15.000€. Lapuan asunnon tappioksi tulee lainattomana 10.000€, lainoitettuna 20.000€. Seinäjoen asunnon tappio on 45.000€. Lisäksi maksat Lapuan asunnosta vastiketta kuukaudessa 170€, Seinäjoen lukaalista 398€. Asumisen taso on kummassakin sama, sillä Lapuan asunto on remontoitu, kylpyhuone ja keittiö viimeisen päälle kunnossa. Jos olet rahoissa voit lisäksi laskeskella mitä saisit jos laittaisit Seinäjoen asuntoa vastaavan 175.000 euroa kasvamaan korkoa sijoitusmarkkinoille.

  • Täähän nyt oli täys vitsi mutta näytä mulle se 25000e asunto joka on viimesen päälle kunnossa :)

  • Anonyymi kirjoitti:

   Täähän nyt oli täys vitsi mutta näytä mulle se 25000e asunto joka on viimesen päälle kunnossa :)

   Tarjoamalla 25-30 tonnia monta vuotta kaupan olleista asunnoista saat omaksesi helposti varsin hyvän kodin. Jos kaikki ei miellytä saat kympptonnin remonttirahalla kaikki pinnat uusiksi! Sanoisin, että järkiostos kotia etsivälle. Kalliimmissa 100-200 tonnin kämpissä hinnanpudotus on suurempi kuin halvan, remontoidun asunnon hankintakulut. Auton hinnalla saa Lapualta hyvän kodin!

  • Anonyymi kirjoitti:

   Tarjoamalla 25-30 tonnia monta vuotta kaupan olleista asunnoista saat omaksesi helposti varsin hyvän kodin. Jos kaikki ei miellytä saat kympptonnin remonttirahalla kaikki pinnat uusiksi! Sanoisin, että järkiostos kotia etsivälle. Kalliimmissa 100-200 tonnin kämpissä hinnanpudotus on suurempi kuin halvan, remontoidun asunnon hankintakulut. Auton hinnalla saa Lapualta hyvän kodin!

   Osta ennemmin se auto kuin asunto Lapualta. Käytetyilläkin autoilla on toimivat markkinat ja autosi saat aina kaupaksi.

   Asunto Lapualta on helppo ostaa, semmonen lähtee ostajan kainaloon pilkkahinnalla, mutta asuntoa on lähes mahdotonta saada myydyksi pois.

  • Anonyymi kirjoitti:

   Osta ennemmin se auto kuin asunto Lapualta. Käytetyilläkin autoilla on toimivat markkinat ja autosi saat aina kaupaksi.

   Asunto Lapualta on helppo ostaa, semmonen lähtee ostajan kainaloon pilkkahinnalla, mutta asuntoa on lähes mahdotonta saada myydyksi pois.

   Vähäs ei häviä mitää, jottei näis kannata saivarrella,
   - yhtä helpoa se on lapualta ostaa kuin muualtakin,
   - mutta kukas ostelee seikilän kalliita hintaromahtavia
   - siin sitä tiputaankin ja sitten korkialta tietysti rähämälleen jotta pölähtää
   - ei jääkuin velekaa perähän

  • Anonyymi kirjoitti:

   Jos ostat 50 neliön kämpän maksaa se uutena Seinäjoen ytimessä 200.000€ ja Lapuan ytimessä käytettynä 25.000 euroa. Seinäjoen ytimen asunnon lainakulut huomioiden maksat asunnosta 20 vuodessa 295.000€, myydessä saat ehkä 250.000€. Lapuan ytimen asunto on sen verran halpa, että lainaa et tarvitse, jos tarvitset niin samassa ajassa maksat 35.000€, myydessä saat 15.000€. Lapuan asunnon tappioksi tulee lainattomana 10.000€, lainoitettuna 20.000€. Seinäjoen asunnon tappio on 45.000€. Lisäksi maksat Lapuan asunnosta vastiketta kuukaudessa 170€, Seinäjoen lukaalista 398€. Asumisen taso on kummassakin sama, sillä Lapuan asunto on remontoitu, kylpyhuone ja keittiö viimeisen päälle kunnossa. Jos olet rahoissa voit lisäksi laskeskella mitä saisit jos laittaisit Seinäjoen asuntoa vastaavan 175.000 euroa kasvamaan korkoa sijoitusmarkkinoille.

   Uusi on aina uusi. Lapualla saa kännikalat naapurikeen. Laadusta pitää aina maksaa jos on varaa. Lapualaisilla ei rahaa ole. Seinäjoella kaikki palvelut löytyy, ei tarvit aamuisin ajella ruuhkissa.

 • Nyt oikiastaan kannattaa Lapualta ostaa asunto jos tiätää että vasta perikunta myy. Tarjouksissa vo pudottaa halvasta myyntihinnasta viälä rutkasti, 20-50%. Ny on Lapualla ostajan markkinat!

  • Mut missä on ostajat, ei missään. Kukaan kouluja käynyt ei muuta Lapualle. Siellä asuu sekopäitä

  • Meneppä Siltavahdista tinkimään 50%, niin sinut viedään Törnävälle! 😂

  • nuorissa_on_tulevaisuus kirjoitti:

   Meneppä Siltavahdista tinkimään 50%, niin sinut viedään Törnävälle! 😂

   Siltavahdista vaan sen verran, että jos joudut jostain syystä myymään Siltavahdista ostamasi törkyhintaisen asunnon, niin menetät rutosti omaa rahaasi. Aika lailla sama, kun uuden auton ostajan kallein hetki (=suurin hävitty rahamäärä) tapahtuu, kun ajat auton ulos autokaupan hallista. Lapualla asuntojen hinnat lipuvat tasaiseen alaspäin, ja eniten putoamisvaraa on juuri uusissa kerrostaloasunnoissa.

   Toki, jos asut Siltavahdin asunnossa 10 vuotta tai 20 vuotta, ei pääoman menetys tule heti murheeksi. Sitä ehtii suremaan sitten myöhemmin.

   Mutta auta armias sitä Siltavahdin osakasta, joka joutuu laittamaan asuntonsa myyntiin 1-2 vuoden sisällä. Häneltä pääsee pitkä itku, kun ymmärtää miten paljon rahaa hän menetti riskiostoksessaan muuttotappion riivamassa kaupungissa.

   Onneksi pankinjohtaja auttaa sellaista ostajaa ymmärtämään Siltavahdin asunnon arvonalenemisriskin, joka tarvitsee lainarahaa ostokselleen. Siltavahdin osakkeen vakuusarvo lainan panttina on nimittäin poikkeuksellisen pieni.

  • Anonyymi kirjoitti:

   Siltavahdista vaan sen verran, että jos joudut jostain syystä myymään Siltavahdista ostamasi törkyhintaisen asunnon, niin menetät rutosti omaa rahaasi. Aika lailla sama, kun uuden auton ostajan kallein hetki (=suurin hävitty rahamäärä) tapahtuu, kun ajat auton ulos autokaupan hallista. Lapualla asuntojen hinnat lipuvat tasaiseen alaspäin, ja eniten putoamisvaraa on juuri uusissa kerrostaloasunnoissa.

   Toki, jos asut Siltavahdin asunnossa 10 vuotta tai 20 vuotta, ei pääoman menetys tule heti murheeksi. Sitä ehtii suremaan sitten myöhemmin.

   Mutta auta armias sitä Siltavahdin osakasta, joka joutuu laittamaan asuntonsa myyntiin 1-2 vuoden sisällä. Häneltä pääsee pitkä itku, kun ymmärtää miten paljon rahaa hän menetti riskiostoksessaan muuttotappion riivamassa kaupungissa.

   Onneksi pankinjohtaja auttaa sellaista ostajaa ymmärtämään Siltavahdin asunnon arvonalenemisriskin, joka tarvitsee lainarahaa ostokselleen. Siltavahdin osakkeen vakuusarvo lainan panttina on nimittäin poikkeuksellisen pieni.

   Raha ei taida olla sellaisen ihmisen suurin huoli, jos joutuu pakosta myymään vuosi sitten ostamansa uuden asunnon? 🤔

  • Anonyymi kirjoitti:

   Siltavahdista vaan sen verran, että jos joudut jostain syystä myymään Siltavahdista ostamasi törkyhintaisen asunnon, niin menetät rutosti omaa rahaasi. Aika lailla sama, kun uuden auton ostajan kallein hetki (=suurin hävitty rahamäärä) tapahtuu, kun ajat auton ulos autokaupan hallista. Lapualla asuntojen hinnat lipuvat tasaiseen alaspäin, ja eniten putoamisvaraa on juuri uusissa kerrostaloasunnoissa.

   Toki, jos asut Siltavahdin asunnossa 10 vuotta tai 20 vuotta, ei pääoman menetys tule heti murheeksi. Sitä ehtii suremaan sitten myöhemmin.

   Mutta auta armias sitä Siltavahdin osakasta, joka joutuu laittamaan asuntonsa myyntiin 1-2 vuoden sisällä. Häneltä pääsee pitkä itku, kun ymmärtää miten paljon rahaa hän menetti riskiostoksessaan muuttotappion riivamassa kaupungissa.

   Onneksi pankinjohtaja auttaa sellaista ostajaa ymmärtämään Siltavahdin asunnon arvonalenemisriskin, joka tarvitsee lainarahaa ostokselleen. Siltavahdin osakkeen vakuusarvo lainan panttina on nimittäin poikkeuksellisen pieni.

   Muuttamisen taustalla voi olla monta syytä, uusi työpaikka, rakastuminen ym.

  • Anonyymi kirjoitti:

   Muuttamisen taustalla voi olla monta syytä, uusi työpaikka, rakastuminen ym.

   Ostaako joku sinkku tai suhteen lopulla oleva pari uutta asuntoa? 🤔 Voisihan se uusi onni muuttaa siihen uuteen asuntoon.

   Työpaikan vaihtokin tulee aika yllättäen, jos alta kahden vuoden ei edes aavista mitään.

 • Vuosikymmeniä jatkunut yltiöpäinen ylirakentaminen (ja joka edelleen jatkuu) on suurin syy asuntojen hintaromahdukseen. Myymättä noin 200 asuntoa. Samanaikaisesti kunnan väkiluku muuton seurauksena putoaa. On luonnollista, että asunnot eivät mene kaupaksi ja hinnat laskevat.
  Kyllä kaikkien rakentamisessa mukana olevien tahojen pitäisi katsoa peiliin ja lyödä jarrut päälle ainakin kymmeneksi vuodeksi.

  • Rakentamisen lopettaminen olisi pahin virhe mitä voidaan tehdä! Asuntokannan pitää uudistua nykyistä nopeammin jos halutaan lisää väkeä muualta, ei vain syrjäkyliltä keskustaan. Jos asuntoja okisi myynnissä vähemmän ei Lapualle olisi toivoa saada ketään.

 • Mutta kun pankki ei anna enää lainaa, niin kui silloin rakennetaan. Vuodeksi rakentaminen seis. Vain liike-,teollisuus-ja omakotitaloihin lupia. Kaupunki maksaisi purkurahaa vanhoille rakennuksille, niin kuin romuautoille. Kannattaisi kokeilla?

  • Pankkien lainapolitiikka vakuuksien osalta on Lapualla kiristynyt. Lainaa kyllä saa jos on vakuudet kunnossa. Omakotitalon lainoitus on vakuusarvon eli heikon jällenmyyntitilanteen takia vaineampaa.

  • Anonyymi kirjoitti:

   Pankkien lainapolitiikka vakuuksien osalta on Lapualla kiristynyt. Lainaa kyllä saa jos on vakuudet kunnossa. Omakotitalon lainoitus on vakuusarvon eli heikon jällenmyyntitilanteen takia vaineampaa.

   Ei kukaan osta asuntoa jo valmiiksi myyntiä ajatellen. Pankkien on muutenkin hyvä pitää tiukkaa linjaa lainoituksessa, koska niin moni on velkakierteessä. Jos ostaa uuden, kalliin asunnon, niin kyllä silloin täytyy olla varaa myös asua siinä, eli kovin tiukkaan taloustilanteeseen ei kannata itseään ja perhettään vetää.
   Jos rahat ei riitä 200 000 €:n asuntoon, niin tarjolla on yhtä suuria vain kolmasosan maksavia ihan kelvollisia asuntoja.

  • nuorissa_on_tulevaisuus kirjoitti:

   Ei kukaan osta asuntoa jo valmiiksi myyntiä ajatellen. Pankkien on muutenkin hyvä pitää tiukkaa linjaa lainoituksessa, koska niin moni on velkakierteessä. Jos ostaa uuden, kalliin asunnon, niin kyllä silloin täytyy olla varaa myös asua siinä, eli kovin tiukkaan taloustilanteeseen ei kannata itseään ja perhettään vetää.
   Jos rahat ei riitä 200 000 €:n asuntoon, niin tarjolla on yhtä suuria vain kolmasosan maksavia ihan kelvollisia asuntoja.

   Notin asunnonostoajattelu edustaa menneisyyttä. Kyllä tämän päivän nuori tai työelämässä oleva huomioi asunnonhankinnan yhteydessä yhdeiksi tärkeimmistä ostovaikuttimista asunnon jälleenmyynnin muutaman vuoden päästä. Lapualla on loppunut tai muuttanut monta työpaikkaa. Sairaus voi iskeä tai uusi parempi tytarjous jossakin aivan muualla. Ennen asuntoja hankittiin enemmän sillä mielellä, että seuraava muutto on Simpsiön juurelle.

  • Anonyymi kirjoitti:

   Notin asunnonostoajattelu edustaa menneisyyttä. Kyllä tämän päivän nuori tai työelämässä oleva huomioi asunnonhankinnan yhteydessä yhdeiksi tärkeimmistä ostovaikuttimista asunnon jälleenmyynnin muutaman vuoden päästä. Lapualla on loppunut tai muuttanut monta työpaikkaa. Sairaus voi iskeä tai uusi parempi tytarjous jossakin aivan muualla. Ennen asuntoja hankittiin enemmän sillä mielellä, että seuraava muutto on Simpsiön juurelle.

   En usko, että nuoripari suunnittelee mahdollista muuttoa muutaman vuoden sisään ostettuaan uuden asunnon.
   Kyllä uusi asunto on sen verran iso sijoitus, että siinä aiotaan asua vähintään niin kauan, että lapset lentävät pesästä, tai ainakin niin kauan, että mahdollisesti kasvava perhe tekee asunnon ahtaaksi.

   Sairautta terveet ihmiset eivät ainakaan ajattele tässä yhteydessä.

   Sen paremman työpaikan perässä kulkijat ovat jo menneet ja asunto lasketaan saatavan maksettua niillä tuloilla, mitä ostettaessa on. Näin laskee myös pankki.

 • Nyt olis tarjolla asiallisia kaksioita ja kolmioita todella edukkaasti. Sattavat lähteä jopa 300 eken neliöhinnoilla jos tekee rohkean tarjouksen! Nyt kannattaa muuttaa Lapualle, näillä hinnoilla ei voi suuria hävitä!

 • On se kumma ettei kauppa käy vaikka on pitkään ollu ostajan markkinat, jossa kannattaa tehdä tarjouksia! Ei Lapuan maine voi niin maharottman huono olla ettei teherä tarjouksia. Osa asunnoista ollu kaupan vuosia ja hintaa purotetahan tuon tuosta.

  • Hyvin kauppa on lapualla käynyt, uusia asumuksia valmistuu koko ajan -
   Lapuan kotoisuus on kiehtova !

   Turvallinen ympäristö

 • Mitä palveluja on Lapualla viiden vuoden päästä? Seinäjoelle siirtyvät. Sille ei voi mitään. Silloin järkevä muuttaa Seinäjoelle.

  • Lapualla pärjätään vaikas tua seinänen raunioituisi, kun merkit siellä viittaavat siihen-
   -taivahalta sitten vahtaavat ennusteita itselleen, on se turtaa se kokonaisuun
   - kaikkihan tualta rupiaa kaikkuamaan
   -- joo ja lapualta onkin hyvä alaata tutkailemaan tuan alamäkiä

 • Kyllä Lapualla on vielä vetovoimaa. Toki ymmärrän työikäisten huolen. Olen asunut Lapualla 20 ensimmäistä elinvuottani kuten vaimonikin. Sitten muutimme työn perässä etelään, jossa teimme työuramme. Siteet Lapuaan, sukulaisiin ja lapualaisiin ovat silti vuosien mittaan olleet kiinteät. Nyt kun kumpikin olemme eläkkeellä, tuntuu, että hommat etelässä on tehty ja palaamme takaisin kotiseudulle. Lapualla kiehtoo monet asiat; rehtiys, luonto, yhteisöllisyys (hyvässä ja pahassakin), yhdessä tekemisen meininki jne. Asia on jo osittain toteutunutkin, kun lunastimme rouvan vanhan kotitalon ja olemme sitä huvikseen laitelleet vähän kuin "kerhotaloksi". Kun takaisinmuutto tapahtuu, hankimme toki sopivan nykyaikaisen asunnon, joka vastaa paremmin tarpeitamme tuon kerhotalon lisäksi. Valinnanvaraa näyttää riittävän. Päivittäiset palvelut Lapualla riittävät mielestäni hyvin ja jos jotain jää puuttumaan Seinäjoki tai muut keskukset on lähellä.

  • Lapua ei elä pelkästään eläkeläisistä, pitäisi muuttaa työkykyisiä lapsiperheitä. Siinä se ongelma on.

 • Lapualle muuton tekee monelle mahdolliseksi kun oivaltaa, että läheltä Seinäjoelta saa kaikki palvelut!

  • Lapualta löytyy kaikki eläsmien tarpeet ja edulisesti, turvalisesta
   -lojaalista ympyröistä vielä
   -vakka ja kansi on lapuan laatumerkki
   -ei kuulukuin pieni loksaus kun kansi käy paikalleen

  • Lapuan selviytymisen tekee kaikille mahdolliseksi kun kaupungissa oivalletaan, että Seinäjokeen liittymällä saa sitten kaikki palvelut omasta takaa.

   Kaupunkien liitos myös pysäyttää Lapuan pitkään jatkuneen muuttotappion ja ehkä jopa kykynee pysäyttämään asuntojen arvon alenemisen Lapualla.

  • Anonyymi kirjoitti:

   Lapuan selviytymisen tekee kaikille mahdolliseksi kun kaupungissa oivalletaan, että Seinäjokeen liittymällä saa sitten kaikki palvelut omasta takaa.

   Kaupunkien liitos myös pysäyttää Lapuan pitkään jatkuneen muuttotappion ja ehkä jopa kykynee pysäyttämään asuntojen arvon alenemisen Lapualla.

   Näinhän se menee! N vain kova pala joillekkin hyväksyä tosiasiat.

  • Savikylä kyllä saa itse lapioira työnsä jälet ja täytellä tekemänsä kuopat
   ne ei lapualle kuulu ne montut ja taivasvahtoot

  • Jokos se hellanmaan viemäri on kaivettu pois? Sontasiionis ei oo ollut siitä hetkeen juttua.

  • äikkistuikkis kirjoitti:

   Jokos se hellanmaan viemäri on kaivettu pois? Sontasiionis ei oo ollut siitä hetkeen juttua.

   Se on vielä vaiheessa, kuten niin moni asia Lapualla. Ei ole paljon lapsille kertomista.
   Seinäjoella tuo olisi tehty valmiiksi alle viikossa. Ilman riitoja. 🤗

  • Hosumalla ei tuu kuin kus.. vesipäisiä kakaroita. Se nähtiin kuortaneella, kun paskaputki räjähti. Onneksi tuotokset
   meni lapuanjokeen ja järvi pelastui.

 • Paikalliset kokoomus pellet menettää valtansa, sille ei voi mitään. Tekevät kaikkensa oman etunsa tähden ettei liitosta tule.

 • Suurin ongelma on kiinteistöjen arvonalennukset. N. 30 % parissa vuodessa ja lasku jatkuu edelleen. Siinä voi pankki kaatua?

 • Nytpä tahdon olla ma
  uuden kodin laittaja.
  Seinät kun saan valmihiksi
  toisen pään teen kammariksi.
  Päähän toiseen pirttisen
  sievän, hauskan, puhtoisen.

  Ei onni tule etsien
  se saapuu eläen.
  Täyttä elämää tähän uuteen kotiin!

  Edukkaasti kun tämän saapi onni tulee moninkertaiseksi LAPUA

 • Just ny näyttääs, jotta vähän kauppa on ruvennu käymähän. Kyllä halavat hinnat alakaa vaikuttmahan. Myytävät ei enää nouse yli 200, vaikka jatkuvasti tuloo uutta kaupan.

 • Ei asunto ole koskaan väärän hintainen. Hinnan määrää osoite ja kun se on Lapua, niin hienonkin talon saa sopivalla hinnalla. Seinäjoella tämä talo maksaisi 100 000€ enemmän, joten tuossa edullisessa asumisessa Lapualla on jotain perää.🙂
  http://aijaa.com/Vkeq2L

  • Naula on hyvä ripustin ja se laitetaan mihin kuuluu

   Älä tule pyhäpuvussa
   niin kuin tehdään toisten suvussa.
   Avojaloin saavuthan
   yli pellon kukkivan,
   tallustele ojanlaitaa
   tuulen helliessä paitaa.

   Laita sivuun hymy suloinen,
   jos on mieli alakuloinen.
   Älä ikävääsi peitä.
   Älä kätke kyyneleitä.
   Olen läsnä, olen tässä,
   vierelläsi ikävässä.

   Tule niin kuin tulit ennenkin,
   tule arkipäivän askelin.
   Tule tähän tuttuun taloon,
   jossa kaikki tuodaan valoon,
   mietiskellään aamun koittoon,
   noustaan satakielen soittoon.
   A-M Kaskinen

   Onnea uuteen kotiin!

  • Ja Teuvalla 150 tuhatta vähemmän. Eikö kannata ostaa sieltä.

  • Anonyymi kirjoitti:

   Ja Teuvalla 150 tuhatta vähemmän. Eikö kannata ostaa sieltä.

   Teuva on kaukana Seinäjoesta. Lapua on käytännössä Seinäjokea.

  • Anonyymi kirjoitti:

   Ja Teuvalla 150 tuhatta vähemmän. Eikö kannata ostaa sieltä.

   Kun halavalla saa eikö aina kannata ostaa?

  • Anonyymi kirjoitti:

   Kun halavalla saa eikö aina kannata ostaa?

   Asunnoissa on vähän samaa kuin kodinkoneissa, halpaa ei kannata ostaa. Asunnoissa tosin kannattaa ostaa tosihalpoja kerrostaloasuntoja. Ne on tehty kivestä, rakenteet eivät homehdu korjauskelvottomiksi, eikä hintakaan alle 50 tonnin asunnoissa voi enää pudota niin paljoa, että sitä ei kestäisi. Kalliissa asunnossa hinta voi pudota vuodessa 100 tonnia.

  • Tumpelointi erikkeen- kyllä saapanen osaa ja löytää hyvää sekä edullista lapualta

   EI MUUTAKUIN LAPUASTA OILKEIN KOTIPESÄ KAIKILLE

 • Piti harakka puhetta vierailleen:
  "Tilapäinen ihan on pesä,
  - älä putoa, varis! - tein kiireiseen...
  mut annas, kun on kesä,

  niin, vannon, kartano korskehin,
  hyvät herrat, tässä löytään,
  ei metsässä mointa, sen näättekin!
  Hoi muori, pötyä pöytään!"

  L Pohjanpää

 • Lapuan asuntokaupan pysähtyneissyyden syy on, niin mikä? Asunnot ovat todella halpoja ja Seinäjoki vieressä. Miksi asuntakauppa ei käy?

  • Eläs ihmettele turhia-
   Jos ei väkiä ole siirtymäs tuon enempää puolin ja toisin

   Lapualle rakennellaan kotoisuutta ja turhat taivastelut on heti jätetty sivuun -haaveilijoille

  • Anonyymi kirjoitti:

   Eläs ihmettele turhia-
   Jos ei väkiä ole siirtymäs tuon enempää puolin ja toisin

   Lapualle rakennellaan kotoisuutta ja turhat taivastelut on heti jätetty sivuun -haaveilijoille

   Jois noin on, niin Lapualla pitäisi huumoria lisätä! Lapuahan voisi muuttua myönteisyyden pääkaupungiksi. Johan asuntokauppa rupeaisi sujumaan! Kannatan!

  • Myönteisyys on omasta minästä kiinni, eikä sitä voi muilta kovinpaljon vaatia
   Myönteinen immeinen heijastaa sitä ympärilleen ja näin tartuttaa levittää sitä myös raikasta oloa.

   Vaatijat on aivan eri lukunsa, kuin tuo seinäjoki tuossa -aina vaatimassa jotakin

  • Anonyymi kirjoitti:

   Myönteisyys on omasta minästä kiinni, eikä sitä voi muilta kovinpaljon vaatia
   Myönteinen immeinen heijastaa sitä ympärilleen ja näin tartuttaa levittää sitä myös raikasta oloa.

   Vaatijat on aivan eri lukunsa, kuin tuo seinäjoki tuossa -aina vaatimassa jotakin

   Meinaakko, jotta meidän lapualaasten huumori on jo tapissa, notta enää ei voi vaatia?

 • Nova Park ja Prima Power siinä oli lapualla tilaisuutensa. Miksi jätettiin käyttämättä?
  Kuka töpeksi neuvottelut? Enää ei uusia tilaisuuksia tule. Alamäki jatkuu, kunnes päättyy kuntaliitokseen.

  • Nää housunsa repijät ja niskasa taittuvat
   On siinä uhensortin kulttuuri
   Ylistaron sieventäjät

  • Ei siinä kukaan töpeksinyt. Lapua on vaan sivussa kaikesta elämästä!

 • Ei mee paivaakaan jottei seinäjoen tyhyjästä juosta lapuan palstaa sotkemaan
  Pietään tämä mielissä LAPUALLA

 • asukkairen parasta olisi liityä seinäjokeen koska täälä rikastuu vain valtuutetut jotka kaupungin verorahoilla ostelevat ylihintaan toisiltaan kaikki turhat omistukset kuten ritavuori ja jäähalli, ja myivät sähköyhtiön asukkairen tappioksi tästäkin kaupasta voiton keräsi valtuutetun suku ja hyvät kaverit

 • Yksi hyvä puoli asuntojen heikoissa hinnoissa ja siitä seuraavassa kaupankäyniin pysähtymistilassa on. Poismuutto on jumissa.

 • Seinäjoki on tusahuttanut ihteään jalkaan, joo kyllän siitä onkin huutoa piisannut ja nyt rupeepaistamaan tyhyjyys läpi tuan olemuksessa, muut ei rupiakkaan noitten mallinmukaan taivastelemaan.
  -Ei sielutomia kukaan matki eikä noitten mukaan kannata mitään touhata.

 • Asuntojen myynti-ilmoitukset Lapualla ovat järjestään puutteellisia. Niissä on kyllä etäisyydet lähikauppohin, muuta Seinäjoen läheisyyden mainostaminen puuttuu tyystin.

  • Voishan sitä verrata noita hintoja ja mainita lapuan ETUISUUS tuohon verrattuna.

  • Hinnat ylös 20-30% , jotta uskottavuutta löytyy. Nyt sen verran halpoja, että omien poissaaminen pelottaa. Sitten rankkaa mainost Seinäjoen läheisyydestä ja erinomaisuudesta. Johan kauppa räjähtää pilviin!

 • Housuus sulla räjähtää, Hinnat mihinkään nouse enenkuin väkiluku kasvaa vähintään 100:lla vuodessa.

  • Seinäjoen läheisyys voi nostaa hintaa niin kuin hyllykalliolla.

  • Anonyymi kirjoitti:

   Seinäjoen läheisyys voi nostaa hintaa niin kuin hyllykalliolla.

   Totta turiset! Parhaiten kauppa käy kun ollaan Seinäjokea

  • Kyllä seinäjoen pysähtyneisyys on karvasta joillekin.

 • Jos Seinäjoki ei kasvaisi niin hyvin, menisikö Lapualla kaupan yhtään kämppää? Lapuan hyvinvoinnin perusta on Seinäjoen loistava menestyminen!

  • Kuntaliitosta tässä odotellaan, jotta saatais muuttoliike nousuun!

 • Lapua täyttyy savostapäin, turha on muusta hössöttää ja itsenäisenä viellä
  Kuoputtakoon toi yksi jo narrauttamiaan kolmea punttariaan.

 • Vähän huonolta näyttää juuri nyt. Myyntiin tulee enemmän kämpiiä mitä myydään tai vedetään pois markkinoilta.

  • Joo, 205 asuntoa myynnissä ja päälle vielä välittäjillä on vähintään 15 lepuutuksessa olevaa, pitkään myynnissä ollutta taloa. Välittäjät puhuu kuin yhdestä suusta, jotta ainoa varma tapa saada talo kaupaksi on härski hinnan pudotus.

  • Itse sain myydyksi noin puoleen hintaan. Siinä paloi paljon rahaa, jolla olisi ollut muutakin käyttöä. En kuitenkaan tohtinut enää odotella kn joku vaivautui tarjoamaan. Pelotti hintojen vapaa pudotus jatkossa!

  • Anonyymi kirjoitti:

   Itse sain myydyksi noin puoleen hintaan. Siinä paloi paljon rahaa, jolla olisi ollut muutakin käyttöä. En kuitenkaan tohtinut enää odotella kn joku vaivautui tarjoamaan. Pelotti hintojen vapaa pudotus jatkossa!

   Eiköhän toikin toteudu paremmin seinajoellä toi hinta pudotus nyt
   palijosta vähään ja korot päälle

 • N. 200 asuntoa -ollut pitemmän aikaa vaihtoehtoina
  ja eikuin sisää on kokoajan valmistunut
  tonttitarjonta on myös mahtavaa ja kattava

 • Lapualla on pitkään ollu ostajan asuntomarkkinat. Hyvää tavaraa sais halvalla ja tosi halavalla, mutta missä ostajat?

  • Koko ajanhan kauppaa syntyy asunnoista, kun kerran uuttakin tehhään ja valmistuu eikä varasto silti lisäänny tuosta paristasadasta.

 • Jokku ostaa sitten 2 tai 3 asuntoa, kuitenkin väki vaan vähenee.

 • Kyllä on vaikiaa! HÄHÄHÄHÄÄÄ! :)))

 • Hyvee maenosta lapualle, näin sitä ilmaesta mainostouhuu piettään yllä
  Hyvvee kämpeä ja puoliliman, herttanen aika no ostetavaahan niittä on sitei

 • No nyt on oikia tulva. 212 asuntoa myynnissä Lapualla, viimesen kahren viikon sisään tullu paljon poismuuttajien taloja kaupan. Hinnan alennuksia on kylvetty runsaasti.

  • Nimenomaan lapualla on tarjontaa ja tänne muutetaan
   Lisää asuntoja ja taloja valmistuu kokoajan
   Rakentajat luottavat lapuan vetovoimaan

   Kuin myös LAPUALLE MUUTAJAT ovat huomioineet paikan moninaisuudet

 • no ostakkee !!!!mitä siinä jahraatte.

 • Se on iso päätös tuo kämpänosto/laitto. OLisiko sellaista mahdollisuutta että koe-asuu vaikka puolivuotta ilmatteeksi ja sitten vasta tekee sen ostopäätöksen? kun ei ikänä tiedä mitä yllätyksiä on kämpissä mm(home) ja jos ei tykkääkkää siinä postikortinkokosellatontilla olla. Autojakin voi nää koeistua ja ajaa viikkokaupalla enne.

 • Mitä nuasta murehtii meneekö nua asunnot kaupaksi. Ostakaa tontti rakentaa selaisen kun itse haluaa. Kyllä meillä tontia on, vaikka siellä RITAMÄELLÄ koulun kupees niilä kaavoitetuilla alueilla ei nekään koulusta kaukana, kivenheiton pääs. Ei tarvitte odotella yhtään, muuta kun markun pakeille kipankapin se kyllä järjestää sieltä muutaman tontin, on meinaan varastos valmiina.

 • Seinäjoella syntyy työpaikkoja. Sinne muutetaan jos haluaa töitä tehdä. Ellei jää lapualle sossun luukulle loppu iäksi.

 • Lapuan kehitys loppui silloin kun piispa muutti Seinäjoelle. Eläkeläiset, sairaat ja työttömät jäävät. Muut muuttavat pois. Lama loppu vasta kun Seinäjoelt tontit loppuvat, 20-30 vuotta. Surullista, mutta totta.

 • Lapuan kehittäminen lakkasi edellisen valtuustkauden alun valtuuston puheenjohtajavalintaan ja siihen liittyviin kähinöihin. Alkoi henkilöriitojen aikakausi, jota jatketaan ansiokkaasti yhä edelleen. Muistamme miten edellinen kaupungijohtaja lähetettiin täydellä palkalla yli vuodeksi metsätöihin omaan metsään. Hellanmaan viemäri koplattiin koulurakentamiseen ja molemmista on riidelty ansiokkaasti oikeusituimissa. Pubiin hukkautui pikkuraha, mutta ylihintaiset maakaupat saatiin onneksi uudelleen arvioitavaksi. Lapuan alamäki näkyy selkeimmin voimistuneessa muualle muuttamisessa ja asuntojen hintojen romahtamisessa. Kaikki huonon politiikan seurauksena. Mehän olemme heidät valinneet, joten jokaisen äänestäjän ja erityisesti äänestämättä jättäneen on syytä mennä peilin eteen.

  • Nyt pitäisi jonkun viheltää peli poikki ja muuttaa politiikan suunta Lapuan kehittämiseksi!

Ketjusta on poistettu 16 sääntöjenvastaista viestiä.