Saako nuori ikä olla ainoa peruste huonompaan palkkaan?

Anonyymi

Moi. Olen 16-vuotias ja mulla on vakituinen osa-aikatyö palvelualalla. Oon ainoa alaikäinen meidän työpaikalla. Nyt mulle on selvinnyt, että täysin samaa työtä tekevä työkaveri saa yli euron parempaa tuntipalkkaa (mä saan alinta taulukkopalkkaa). Hän on ollut meillä töissä mua lyhyemmän aikaa. Ainoa -ero hänen ”edukseen” on että hän on neljä vuotta vanhempi.

Tuntuu aika epäoikeudenmukaiselta, koska mun nuori ikä ei vaikuta millään tavalla työn jälkeen. Jos ja kun otan asian esille esimiehen kanssa, voiko hän vain sanoa että saan vähemmän palkkaa koska oon nuorempi? Eikö samasta työstä kuuluisi maksaa sama palkka?

6

178

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Alempi tuntipalkkasi voi johtua esim. siitä että saat vielä harjoittelijan palkkaa tai siitä, että vanhemmalla työkaverilla on alan tutkinto tai enemmän palkkaa korottavia palvelusvuosia kuin sinulla tai työn edellyttämää osaamista tai sittenkin vaativampia tehtäviä.

   Tutustu alan työehtosopimuksen palkkamääräyksiin ja palkkausjärjestelmään, että tiedät, miten palkat työehtosopimuksen mukaan määräytyvät. Mene sen jälkeen puhumaan esimiehesi kanssa.

   Jos olet liittyny ammattiliittoon, niin keskustele myös luottamusmiehen kanssa, mikäli sellainen on työpaikalla.

  • Anonyymi

   Työnantaja voi ja saa maksaa haluamallensa työntekijälle enemmän kuin taulukkopalkka on. Ilmeisesti sinä saat työehtosopimuksen alimman taulukkopalkan. Periaatteessa siis menee ihan oikein. Kyseessä on diili eikä epäoikeudenmukaisuus. Se että työn jälkesi on priimaa on hyvä merkki. Kehitä ja treenaa kykyjäsi joka päivä paremmiksi, niin joku päivä olet alasi huippu ja saat itse määrätä palkkatasosi. Työnantajat kilpailevat sinusta ja maksavat sen mitä ikinä pyydät. Älä päästä epäoikeudenmukaista ajatuksia liikoja pääsi sisälle jylläämään. Sellainen kalvaa sisuskalut ruvelle ja tekee sinusta luuserin. Näe asiat aina mieluummin diileinä. Ole tarkkana mitä puhut pomosi kanssa. Jos haluat enemmän palkkaa niin kerrot ja todistat että osaamisesi ja lisäarvosi on noussut huimasti ja tuot talolle paljon voittoa. Millään muulla tavalla et voi palkankorotusta pyytää.

  • Anonyymi

   Vanha keskustelu, mutta vastaan silti.
   Itse sain myös kesätöistä euron alempaa tuntipalkkaa, kuin työkaveri ja syynä vain se, että itse olin 17v ja työkaveri oli jo täyttänyt 18v.
   Molemmat oltiin kesätöissä samassa hommassa ja yhtä kauan.

  • Anonyymi

   Hyvähän se on 16v nuoren oppia tekemään töitä 5€-6€/h palkalla?.

  • Anonyymi

   Kaupan alan tes:
   Koululaispalkka on vähintään 70 % kunkin ammatin alimman palkkaryhmän 1. vuoden palkasta. Koululaispalkkaa voidaan maksaa peruskoulun, lukion tai ammatillisen oppilaitoksen oppilaalle.

   Työnantaja voi maksaa koululaispalkkaa enintään 2 kuukauden ajan. Jos työsuhde jatkuu esimerkiksi seuraavana kesänä samalla työnantajalla, ei koululaispalkkaa voida enää maksaa uudellee. Kun koululaispalkkaa on maksettu 2 kuukautta, on seuraavaksi maksettava vähintään harjoittelijan palkka.

   Harjoittelijan palkka on vähintään 85 % kunkin ammatin alimman palkkaryhmän 1. vuoden palkasta. Harjoittelijan palkkaa voidaan maksaa enintään vuoden ajan. Sen jälkeen on maksettava maksetaan vähintään ao. palkkaryhmän 1. vuoden palkkaa.

  • Anonyymi

   Monella alalla on palkkaluokat 1-6
   1 on alle 18v harjoittelijoiksi luokiteltavat joita opastettava jne.
   6 alan korkein osaaminen ja tässä ei ole kyse ikä vaan se osaamisen taso. Voi siis olla teoriassa 19v ja korkein taso. mikäli pääsee kyseisiin tehtäviin!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kamala onnettomuus

   Miten tällaiset mönkijäonnettomuudet yleensä tapahtuu? Liikaa vauhtia? Saako mönkijöillä ajaa lasten kanssa ja ilman kyp
   Suomussalmi
   148
   6653
  2. Annetaanko jokainen 3 tunnistetta

   omasta kaivatusta? Minä aloitan: N-nainen, punaiset hiukset ja asuu Pirkanmaalla.
   Ikävä
   105
   2624
  3. KANNATATKO NATOa? Jos olisit saanut äänestää...

   Ihan riittää lyhytkin kyllä tai en.
   Maailman menoa
   703
   2619
  4. Mitä teit väärin?

   Että ikäväsi kohde häipyi elämästäsi?
   Ikävä
   177
   1916
  5. Mönkijäpnnettomuus

   Harmillinen homma. https://www.hs.fi/suomi/art-2000010557170.html
   Suomussalmi
   29
   1761
  6. Sinäkin tiedät sen nainen

   Nainen sinä olit kohtaloni mutta minä en sinun ja niin surullista kuin se onkin niin tuun varmaan silti rakastamaan sua
   Ikävä
   79
   1660
  7. Tilitoimisto!!!

   Mikä tilitoimisto jäi kiinni rikoksesta Rovaniemellä?
   Rovaniemi
   24
   1172
  8. Tietäisitpä miten haluaisin sinut kohdata

   Vaikka vaan katsella ohimennen. Voisitko telepaattisesti lähettää viestiä, - löytyisikö kohtauspaikkaa?
   Ikävä
   59
   1157
  9. Kaivonkonekuski hukkui etelärannassa

   Oliko paikkakuntalaisia?
   Rovaniemi
   13
   1124
  10. Jos ihmettelit minun käytöstä

   Niin yritin hieman jarrutella juoruja mitä liikkuu. Sinussa ei vikaa.
   Ikävä
   62
   1116
  Aihe