Feikkirekry?

Anonyymi

Miksi helvetissä firmat järjestävät feikkirekryjä? Osallistuin yhden firman feikkirekryyn jossa oli kauhea tohina, kaksi haastattelukierrosta ja työnäytteitä, lopuksi selvisi että eivät rekrytoi ketään.

Ketä tämä pelleily palvelee? Itse en ainakaan hae uudelleen mihinkään tuollaiseen paskalafkaan. Tekee mieli laittaa kyseisen firman nimi tähän että muut hakijat tietävät varoa.

45

1082

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Itse olen miettinyt, keräävätkö yritykset kenties ideoita ulkopuolisilta ja idearikkailta henkilöiltä. Kaverin piti tehdä kokonainen vuoden viestintäsuunnitelma erääseen yritykseen (oli tosin ulkomailla), teki mahtavaa työtä mutta ei tullut valituksi. Monet firmat kuitenkin vaativat aika valtaviakin panostuksia hakijoilta, esim. koodipuolella töihin menee päiviäkin.

      Toinen vaihtoehto tuossa sinun kokemuksessasi tietysti, että rekryä ei pystyttykään viemään loppuun. Omassa entisessä työpaikassa yksi rekry ja päätös venyi monella kuukaudella.

      • Anonyymi

        On se jo kumma jos vuodesta toiseen ei saada rekryä vietyä loppuun. Firmassa on varmaan sitten ihan kaikki toiminnot päin persettä jos pelkkä rekrytointi on noin vaikeaa. Itse olen ollut sellaisissakin joissa rekrytointi toimii hyvin ja muuten kaikki on kuin tervassa tarpomista. Tähän firmaan en menisi missään nimessä töihin nähtyäni millä korteilla siellä pelataan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On se jo kumma jos vuodesta toiseen ei saada rekryä vietyä loppuun. Firmassa on varmaan sitten ihan kaikki toiminnot päin persettä jos pelkkä rekrytointi on noin vaikeaa. Itse olen ollut sellaisissakin joissa rekrytointi toimii hyvin ja muuten kaikki on kuin tervassa tarpomista. Tähän firmaan en menisi missään nimessä töihin nähtyäni millä korteilla siellä pelataan.

        Sielläpä on tietysti pomo määrännyt ja käsky käy


    • Anonyymi

      Tässä tapauksessa ainakin tunnustivat järjestäneensä feikkirekryn jo viime vuonna. Kuulemma olisi pitänyt osallistua seuraavaan kierrokseen joskus marraskuussa(!) jos armon prinsessat seuraavalla kerralla sattuvat olemaan sillä tuulella että valitsevat jonkun oikein rekryttäväksi.

      Kova oli silti tarve saada aikaisempien työnantajien koodinäytteitä katsottavaksi. Taisi olla ihan puhdasta teollisuusvakoilua koko touhu.

      • Anonyymi

        tai sitten ilmoittavat hakijoiden nykyisille työnantajille että kuka etsii töitä ja saavat siitä myös maksun...


      • Anonyymi

        A) Tiedustelu ja vakoilu sekä yritysvakoilu. Tieto on valtaa ja sillä voidaan manipuloida, kiristää, lahjoa ja kiusata.

        Tyypillistä, että jokin työnantaja ostaa muilta kilpailevilta pois, palkkaa itse, saa rahaa valtiolta määräajaksi ja sitten heittävät ulos tai joku vihamies/psykopaatti/instanssi tms. lahjoo joka paikasta ulos kun saa siitä tyydytystä/rahaa yms.

        B) Työllistävät itse itseänsä.

        C) Asiakasfirmat usein pitävät yhdestä työpaikasta monia eri hakuja kilpaileviin rekryfirmoihin.. Kun yksi rekryfirma saa toimeksiannon niin muut häviävät. Rahat voivat myös olla loppu eikä palkatakaan ketään.


    • Anonyymi

      Lisäksi mulla oli juuri tuohon tehtävään loistavat taidot ja todisteet siitä. Eli ei voi olla kyse siitä ettei kukaan hakija kelvannut tehtävään minkä oikeastaan myönsivätkin pyytämällä mukaan seuraavaan feikkirekryyn puoli vuotta myöhemmin. Tekee mieli kirjoittaa firman nimi tähän että muutkin tietävät googlettamalla mitä peliä pelaavat.

    • Anonyymi

      Mikset ala sinäkin feikkaamaan? Menet sinne muka hakemaan töitä ja sitten päätätkin yhtäkkiä ettet haluakaan. Näin minä teen nykyään aika usein. Tuo työnhaku on nykyään vähän kuin shoppailu. Vaihtoehtoja on paljon, mutta todellisia helmiä niin vähän.

      • Anonyymi

        Feikkihaastattelussa feikkihaastattelija voi olla niin huono näyttelemisessä, että näkyy jo kauas. On muka tietokone, mutta oikeasti se ei edes toimi, on muka työhuone, mutta ei edes työtavaroita. Haastattelee, mutta oikeasti ei tiedä mistään mitään jne. Tai jopa on nii-on amatööri, että on peruukki päässä lelutietokoneen ääressä.


      • Anonyymi

        Näin on. Liika rehellisyys on pelkkää tyhmyyttä. Ei muuta kuin CV:t kuntoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin on. Liika rehellisyys on pelkkää tyhmyyttä. Ei muuta kuin CV:t kuntoon.

        Jos rehellisyyttä tyyönhakijalta vaaditaan niin miksi työnantaja sitten voi olla mahdollisimman epärehellinen?


    • Anonyymi

      Ideoitten pöllimiseksi.On kokemusta että haastattelussa kysyttiin markkinointi ideaa ja annettiin ymmärtääbettä palkataan.Töitä en saanut ,idea pöllittiin.

    • Anonyymi

      Eihän tossa mitään. Rekry on erittäin hieno mahdollisuus mainostaa firmaa ja vieläpä valtion (MOL) tukemana. Saa aikaan julkisuudessakin mielikuvan, että firman ympärillä on nyt kovasti positiivista pöhinää!

      Ihan normal procedure.

    • Anonyymi

      Onko tullut mieleen, että ehkä et sopinut siihen tiimiin, johon tyyppiä oltiin hakemassa? Nykyään ryhmädynamiikka on tärkeä osa rekryä, joten jos ei löydy matchia, ei välttämättä taidotkaan riitä. Työpaikkashoppailu ihan yhtä iso ongelma: jengi hakee töitä, mutta kun tulis aika hankkia suosituksia tai tehdä jokin ennakkotehtävä, liuetaan prosessista.

      • Anonyymi

        työt tehdään työpaikalla ja työaikana piste. kyllä ihmiset on tolvanoita.


      • Anonyymi

        Tiimiin sopivuus arvioidaan mm. sillä perusteella, jos sinulla ei ole tummia hiuksia kuin muilla on niin et sovi tiimiin, jos et ole ylipainoinen ja muut ovat, niin et sovi tiimiin tai jos sinulla ei ole haastattelijan kaltaista kampausta niin et sovi tiimiin jne. Tärkeintä on aina näyttää samanhenkiseltä haastattelijan kanssa vaatteita, hiuksia ja ajatuksia myöten.


      • Anonyymi

        Taidatte olla suorittavan tason töissä.


    • Anonyymi

      Ovat palkanneet jo ulkomaalaisen - tulee huomattavasti halvemmaksi. Tai sitten palkattoman harjoittelijan. Yksi vaihtoehto on myös jokin sukulainen, joka ei tahdo tehdä töitä, joten se pakotetaan sinne.

      Silti pitää järjestää tollainen, jotta saadaan valtiolle viesti - ollaan hakemassa paikkaan tyyppiä, muttei löydy. Sitten palkataan joku tyyppi itä-Euroopasta 3 eurolla tunti. Maksetaan pimeänä, jotta hän saa täydet tuet.

      Sama kuin telakalla - laivanrankentajia on etsitty vuosia - ei löydy vaikka niitä on työttömänä.

      Eli ei kannata hakea töitä - paitsi jos on työtön. Ottakaa opiksi ja menkää eläkkeelle!

      • Anonyymi

        Ei se ulkomaalaisen palkkaaminen välttämättä halvemmaksi tule. Katsos kun vakooja palkkaa kaltaisensa vakoojan, rikollinen palkkaa toisen rikollisen jne. maksoi mitä maksoi.


    • Anonyymi

      Miksi ei palkata töihin, ja makseta palkkaa. Miksi pitää leikkiä rekry sanalla ??

      - Nuo rekryt yms. on monesti politiikkaa !!
      Näin Työvoimapulaa todistellaan,, mutta ketään ei normaali palkoilla kuitenkaan palkata.
      - Se on siis mielikuva markkinointia, ek - kokoomus viestintää.
      - Suurta bTyövoimapulaa huudetaan...

      Todellisuudessa etsitään halpoja työntekijöitä, esim. pakolaisen palkat maksaa valtio !!
      Ja harjoittelija on halpa.

      Rekryjä järjestetään ja tem hallinto maksaa näille yrityksille osallistumsesta!! Saavat siis etua, mainostavat itseään ja tekevät ek.. kokoomus politiikkaa ....

    • Anonyymi

      Eräs turkulainen Orikedolla toimiva yritys haki kielenkääntäjää palvelukseensa. Osana hakuprosessia oli kääntää pätkä erään laitteen käyttöohjetta. Ilmoittivat sitten, että haluaisivat jatkaa rekrytointiprosessia ja tarjosivat palkkaa, joka on n. 10 % kääntäjien normaalista taksasta, eli käytännössä halusivat vain teettää ilmaisen käännöstyön, mutta eivät tosiasiassa halunneet palkata ketään, mutta eivät halunneet sanoa sitä suoraan.

      • Anonyymi

        Kerro firman nimi kun pitäisi saada töitä. Olen ollut 10 vuotta Atrian teurastamossa kielenkääntäjänä.


    • Anonyymi

      Joissain firmoissa avataan paikkoja haettavaksi sisäisesti ja prosessiin otetaan mukaan uuden tehtäväalueen asiantuntija tai useampia, joilta sitten haastattelussa tentataan, että mitä pitää oleellisena ko. tehtävässä ja usein tarkemminkin, että kuinka tehetävää hoitaisi. Lopputuloksena tehtävään valitaan henkilö, joka ei aihepiiriä tunne, mutta on esimerkiksi tulevan esimiehen kaveri. Sitten tämä esimies, joka ei asiaa oikein tunne, yrittää haastatteluissa pumppaamansa tiedon perusteella antaa tehtäviä uudelle alaiselle. Sellaista olen nähnyt, että tämä esimies ei ole ymmärtänyt mitä haastateltava on puhunut, eikä osaa senkään vertaa kertoa uudelle alaiselle mitä ja miten pitäisi tehdä. Todelliset asiantuntijat jäävät pienempipalkkaisiin tehtäviin ja valittu henkilö saa kovempaa palkkaa osaamatta ja ymmärtämättä mitä pitäisi tehdä.

      Varsinkin suurissa yrityksissä tämä on tavallista, koska muiden rahoilla tällaista voi harrastaa, mutta pienemmissä yrityksissä tämä paljastuisi nopeammin, eikä niissä yleensä ole varaa tällaiseen pelleilyyn.

      Aiemmassa työpaikassa haistoin kerran, että tällainen tilanne on syntymässä, joten haastattelussa annoin täysin harhaanjohtavia kommentteja kysymyksiin. Kun sitten uusi henkilö aloitti tehtävässään, toimi hän juuri näiden haastattelussa antamieni kommenttien perusteella ja pieleenhän se meni. Sikäli se onnistui, että rekrytoinut esimies sai potkut.

    • Anonyymi

      Sama meno on saanut jatkua jo kymmeniä vuosia. Ei mikään ihme, että feikki rekryt alkavat nyt tulla tiensä päähän.
      Tuet ja verohelpotukset firmoilta pois, jos tarjolla on pelkkää huijausta.
      Jollainhan se kaamea työvoimapula pitää selittää, kun sellaista ei ole. Mitä sitä palkkaamaan lisää väkeä, kun saman rahan saa tukina.

    • Anonyymi

      Kun itse työskentelin rekryfirmassa, sain paljon tietooni isolle yleisölle vieraita asioita.
      Yhdestä rekrytilaisuudesta, joka järjestettiin nuorille työttömille, valtio maksoi 80t€ yritykselle. Yrityksen kulut päivän tapahtumasta kaikkineen noin 4000€.
      Siksi järjestetään turhia rekrytilaisuuksia.

      • Anonyymi

        Myönnettiin cv-kurssillakin, ettei tästä mitään hyötyä ole mutta hyvät rahat tulee. Poliitikot junaillu kavereilleen hyvää tuloa Suomen kustannuksella.


      • Anonyymi

        Sama eräässäkin paikassa. Maksetaan veronmaksajien varoilla kymmeniä ellei satoja tuhansia euroja vuosittain pelkkiin maksullisiin rekryilmoituksiin kun saman saisi ilmaiseksi Mollin sivuilla. Jaa, mutta ei, kuulema ne Mollin kautta työnhakijat ovat niin huonoja...


    • Anonyymi

      Niitähän järjestetään niin voidaan valehdella, että on töitä tarjolla kaikille halukkaille.

    • Anonyymi

      Eräskin IT-firman pomo itki vaasalaisessa paikallislehdessä muutama vuosi sitten että ei ole koodareita. Laitoin kyseiseen firmaan hakemuksen 3 x saman vuoden aikana, mutta mitään vastausta ei koskaan tullut. Joko olen vääränlainen koodari tai sitten muuten vaan ns. "haittaihminen". Sen pituinen se koodaripula.

      Nää IT-pellet valittaa koodaripulaa mediassa koska haluu saada firmalle ilmaista palstatilaa.

    • Anonyymi

      Turhaa toimintaa tälläinen,ei kannata tuhlata omaa aikaansa moiseen yrityksien järjestämään pelleilyyn. Jonkun virallisen tahon pitäisi oikeasti seurata ja puuttua tälläisiin yrityksien toimintatapoihin ja menettelyihin.

      • Anonyymi

        Ihan totta, kannattaa vaan loisia työttömänä.


      • Anonyymi

        Feikkirekryllä ja työttömänä "loisimisella" on tosiaan suora yhteys. Feikkirekryn jälkeen joutuu edelleen "loisimaan" työttömänä.


    • Anonyymi

      Juu. Sitten on tämmöisiä työnantajia, joille ei edes ole välttämättä hakenut töihin, käyvät aina verotoimistosta kyttäämässä missä on ollut töissä ja seuraavaksi sabotoidaankin se työpaikka...

    • Anonyymi

      Helsingin kaupunki järjestää tälläisiä feikkirekryjä myös. Paikka on luvattu jo jollekin,mutta on pakko järjestää rekry, että tuo kyseinen henkilö voidaan palkata toimeen. Haastattelevat liudan ihmisiä ihan turhaa tai sitten tarjoavat ihan muita töitä, kuin mihin alunperin haki "Meillä olis kyllä tälläinen paikka auki.."

      • Anonyymi

        Toinen on Keravan kaupunki (kokemus kesällä).


    • Anonyymi

      FEIKKITYÖPAIKOISTA ON PALJON HYÖTYÄ, meinaan vaan tilastonikkareille,-OLPAS NIIN HARMI, kun ei "löytynyt sopivaa henkilöä". -No nii olikii!

      • Anonyymi

        Sama työpaikka voi olla olevinaan auki useassa eri rekryfirmassa. Työttömyystilastot kaunistuvat tälläkin huijauksella.


    • Anonyymi

      Olen kokenut tällaisista että yritetään näyttää asiakkaille tai kilpailijoille että meillä menee hvtin lujaa ja tarvitaan väkeä. Joskus kun löytyy hakija kilpailijalta, niin voi saada selville miten siellä menee. Jää sitten siihen.

    • Anonyymi

      Keräävät nimiä tekijöistä varastoon, jos sattuisi myöhemmin tulemaan kysyntää työvoimalle.
      Toinen hyöty: Mainostavat itseään, yrityksen nimi tulee tunnetuksi. Vaikka oikeasti ovat työvoiman vuokraajia, pätkätyön teettäjiä, niin esiintyvät arvokkaina konsulttifirmoina. Näin ollut jo yli 30 vuotta sitten esim. IT-alalla.

      Jos feikkirekryissä tulee myös palkoista puhetta, keräävät osaamistietojen ohella myös palkkapyyntötietoja.

      Itse olen menossa eläkkeelle hyvin pian, ja onneksi vältyin IT-alan pätkätöiltä. No jaa, viimeinen työpaikkani oli ulkoistettuna vanhana työntekijänä suureen IT-taloon. Sieltä töiden loputtua kortistoon (TE-toimiston) ja työttömyyttä noin 3,5 vuotta ennenkuin pääsen eläkkeelle. Se tapahtuu nyt lokakuussa.

    • Anonyymi

      Ettäyritykset voisivat haalia lisää halpatyövoimaa ulkomailta hirveään "työvoimapulaan".

    • Anonyymi

      Tuntuu, että varsinkin isot rekrytilaisuudet ja ryhmähaastattelut ovat tärkeä osa firmojen brändityötä. Itsellä on kokemusta 4 h kestävästä illasta, jossa tarjoiltiin pizzaa, firman ihmiset pitivät esityksiä ja hakijat (n. 30 kpl) tekivät sitten ryhmätehtäviä. Lopuksi sai kysellä. Mielestäni tilaisuus oli oikein positiivinen kokemus.

      En tiedä kuka kyseiseen firmaan päätyi (tai päätyikö kukaan), mutta tällaisesta tuli mieleen, että olisi helppo naamioida vastaavanlainen juttu rekryksi. Saisi ihmisiä rekryn varjolla imemään tietoa ja kiinnostumaan firmasta ja jakamaan sitten ryhmätehtävissä osaamistaan ilmaiseksi. En tiedä, tehdäänkö tällaista ja valvotaanko touhua millä tavalla.

      • Anonyymi

        Tiedustelutiedosta maksetaan kalliit rahat. Samalla tulee työllistäneeksi paljon etsiviä ja tiedusteluagentteja. Mitään aikomusta ei oikeasti ole palkata ketään normijamppaa normityöhön. Tietoa myydään ja osa ideoista päätyy kopioitavaksi eli varastettavaksi.


    • Anonyymi

      Sehän näyttää vaan tilastollisesti hyvältä että firmalla menee "hyvin" kun jatkuvasti haetaan uusia työntekijöitä vaikka totuus on aivan muuta. Tähän feikkirekry ilmiöön olen itsekkin törmännyt ja vähän ihmetellyt ettei edes TE-toimisto millään tavalla puutu tähän härskiin keinotteluun. Että vähän kun seuraa työmarkkinoita ja päiviä/kuukausia niin huomaatkin että tätä keinottelua ja feikkirekryä on vuodesta toiseen.

      • Anonyymi

        Ei TE-keskusta kiinnosta muu kuin kyttäillä työnhakijoita. Onko käyty ruksaamassa ruksi oikeeseen kohtaan vai ei. Siinä on kuule feikkirekryt pientä kun saa pompotella työttömiä.


    • Anonyymi

      Tulee vaan tuosta mieleen että koittavat kenties varastaa työnhakijoiden ideoita/ehdotuksia ja kahmia omiin nimiinsä nämä ehdotukset, että tarinan opetus ettei puhu eikä mainitse mitään tälläistä mistä rekrytoija saattaisi kiinnostua siinä mielessä että omaa etuaan voisi tavoitella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5309
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3437
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1572
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      192
      1463
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      988
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      779
    Aihe