Tunteisiin vetoava kuva deittiprofiiliin?

Anonyymi

Välillä kuvaan korvausta vastaan, joten olen hyvä valokuvaaja. Minkälainen on hyvä deittiprofiilikuva askarruttaa? Miehenä koen, että naisen hyvä kuva on selkeä kasvokuva, jossa hymyillään sekä kokovartalokuva, josta voi päätellä painoindeksiä. ja yhdessä kuvassa olisi hyvä olla jotain johon voi viitata keskustelun aloituksessa. Esimerkiksi harrastus tai kiinnostuksen kohde, jossa on myös itse mukana. Tietysti mitä enemmän kuvia sen kiinnostavampaa niitä on katsoa.

Kysymys naisille: minkälaisia kuvia haluat nähdä miehestä. Olettaisin että vähintään nuo kaksi, kasvokuva ja kokovartalokuva. Mutta mitä muuta? Miten naisena herää tunne kuvien perusteella, että tuo mies voisi olla kiinnostava? Toki voit antaa ajatuksia taiteen teorioista mutta enemmän kiinnostaa tunnekokemus kuvia selatessa. Mikä kiinnostaa ja mikä taas työntää luotaan?

Ja olisi tosi kiva jos tätä keskustelua ei trollattaisi, jollain ihmeellisellä naiset/miehet on pahoja ja nettideittailu ei johda mihinkään tms. yleistä narinaa elämään pettyneiltä.

11

91

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mielenkiinnolla olen odottanut, että joku reagoisi ja kommentoisi, mutta aihe ei ilmeisesti kosketa ketään? En usko, että kukaan haluaa deitti-ilmoitusta varten maksaa kuvauksesta, kun voi käyttää selfie-tikkua tai vitkaa jne jos ei kukaan kaveri viitsi jeesiä kuvaamisen kanssa.

      On aivan eri asia kuvata nassu CVtä varten, kuin deitti-ilmoa varten. CVssä myydään itseään osaajana ja ammattilaisena, halutaan luoda luotettava mielikuva itsestään. Deitti-ilmoituksessa jos käyttää ehdottamiasi kuvia, niin ne koettaisi varmaan melko mielikuvituksettomina ja tylsinä. Deittiprofiilissa pyritään saamaan huomio persoonaa ilmentäen, joten mikään kaavamaisuus ei oikein pure.

      Maailma on kuvaärsykkeitä väärällään ja jokainen katsoja reagoi eritavoin kuviin, niin ns tunteisiin vetoaminen voi olla haasteellista. Paljon riippuu siitä, mitä kuvalla tahtoo kertoa.

      Ollessani kuviksen opettajan sijaisena pidin oppilaille henkilökuvaustunteja käytännön tasolla, eli kuvakulmat, valaistus, varjoilla leikkiminen, taustat, tromp-l'oeil jne ja yllätyin myönteisesti miten monipuolisia kuvia junnut saivat aikaan pienellä harjoituksella. Eri efektejä hyödyntäen saadaan aivan erilaisia tunnelmia aikaiseksi, jotka tietysti vetoavat katsojaan eri lailla.

      Vaikka kyseessä oli nuoret junnut, niin oli hyvin ilmeistä kuinka kypsemmät pikkupimut treenasivat jo herutuskuvien kuvaamista, vaikka opettajan valvovan silmän alla se olikin aika pliisua. Kuvien kautta itsensä esineellistäminen ja seksualisoiminen on tietysti molemmille sukupuolille yleistä, mutta oli aika mielenkiintoista seurata aitiopaikalta sitä kehitystä.

    • Anonyymi

      Jatkan...

      On yhdentekevää onko kuva miehestä tai naisesta, niin itse kiinnitän huomioni ensimmäisenä poikkeukselliseen kuvakulmaan, kehonkieleen ja ilmeeseen. Katse kameraan pyrkii luomaan kontaktia jo kuvan välityksellä. Kuvat missä kasvot kääntyvät poispäin osoittaa, ettei kuvauksen kohde ole kiinnostunut lainkaan luomaan kontaktia. Jännittyneen oloinen ihminen kuvassa ilmentää pakoreaktiota, aivan sama hymyileekö ihminen vai irvistääkö jne. Kuvanlukutaito on jo harjoiteltava taito sinällään, eikä myötäsyntyistä, kuten oletetaan. Ns. "kaunis kuva" ei ole välttämättä onnistunut kuva. Kuvan välityksellä yritetään vangita ulkoisen olemuksen lisäksi ominaisuuksia ja luonteenpiirteitä, joten henkilökuvaus on huomattavan paljon vaativampaa, kuin luontokuvien räpsiminen.

      Selfiekulttuuri on luonut omituisia alakulttuureja, kuten juuri nämä ns herutuskuvat, duck-facet, happy jumpit jne joiden avulla pyritään liimaamaan tarra kuvattavan otsaan "olen seksikäs, onnellinen" jne, mutta ne ovat harvoin onnistuneita ja ainakin naisena aiheuttavat lähinnä myötähäpeän tunteita.

      Hyvässä kuvassa ihminen näyttää itseltään ja on tyytyväinen ja rentoutunut. Liika yrittäminen johtaa usein kuviin, jossa kuvattava on vaivaantuneen tai teennäisen oloinen. Minkälaisen kuvan ihminen itse sitten kuitenkaan valitsee deittiprofiiliin voi olla aivan erilainen, kuin mitä kuvaaja tai vaikka ystävä valitsisi.

    • Anonyymi

      Hyvässä kuvassa mies/kohde on siisti ulkoisesti; parta ajeltuna tai siistittynä, tukka kammattuna ja mieluiten jonkinlaisessa kuosissakin, puhtaat ja siistit vaatteet yllään. Hyvässä kuvassa kasvot eivät näyttä litteiltä vaan kolmiulotteisilta, ilme on kirkas ja ystävällinen/hymyilevä (ei siis kulmien kurtistelua), silmälasit eivät heijasta valoa, silmillä ei ole aurinkolaseja, kuva ei ole liian pimeä/hämärä tai ylivalottunut ja tausta on rauhallinen.

      Ehdottomasti kamalampien kuvien kastiin kuuluu kömpelöt selfie-yritykset, jotka muistuttavat passikuvia - niissä ei hymyillä, tapitetaan ankaran näköisenä ja niska jäykkänä kameraan. Niissä on usein myös häiritsevä tausta (esim epäsiisti työhuone vaateröykkiöillä) ja voimakkaita heijastumia laseista. Terassilla kaverin kännissä räpsäisemä kuva puolikkaasta kaljamahasta, tuopista polvella ja oluen pöhöttämät punakat kasvot peilaavien aurinkolasien takana ovat kammottavia. Samoin kuvat, missä sätkä roikkuu huulessa, YÖÖKS! Yökerhokuvat ehkä vetoavat nuorempiin, mutta minusta ne ovat hirveitä. Kaikki kuvat missä puolikkaat päät ja hauis tai rintakehä ovat hirveät. Tosin kuvien hirveyden voiton vie pullottavasta haarojenvälistä otettu kuva =D.

      Muutamiin todella hyviin kuviin olen törmännyt, eikä mies ollut todellakaan mikään adonis yhdessäkään, mutta kuvat puhuttelivat jo ympäristön tähden. Ne oli kuvattu ilmeisesti jossain puistossa fillaroidessa (kukkia taustalla), jollain aallonmurtajalla auton konepeltiin nojaten, lauta-aitaan nojaten (sellainen cowboy-kuva, oli muuten tyrmäävä auringonlasku taustalla) jne.

      Naisten kuvia en ole tutkinut, niin en osaa sanoa minkälaiset puhuttelevat =D.

    • Anonyymi

      Kasvokuvissa pitää olla selkeä. Hymyilevä ja ilman aurinkolaseja tai huivia käärittyjä koko naaman ympäri tai piilossa hupparin alla. Se että kuvassa on tunnistettava on tärkeää. On kiva jos kuvista voi vähän päätellä henkilöstä muutenkin. Kuvien tulee myös olla tuoreita, mielellään alle vuoden sisällä otettuja ja jos ulkoinen olemus on kovasti muuttunut niin sitten pois sellaiset jotka eivät vastaa totuutta. Ehkä 5-6 kuvaa yhteensä on hyvä.

    • Anonyymi

      Joo panosta kuviin vaan 120 %,sesti, sitten kun pääset kuvien avulla treffeille, pettymys on suuri kun ei vastannutkaan odotuksia. Treffeillä kun ei välttämättä ole auringonlaskua takana eikä keltasirkut viserrä korvan juuressa.
      Paras olisi ilman kuvaa ettei odota liikoja, naisen kuvat ei merkitse mitään, harvoin naista tunnistaa kuvien perusteella livenä.

      • Anonyymi

        Sähän voit vaikka pistää pystyyn sellaisen oman deittipalstan jossa ei ole olleenkaan kuvia, samaan syssyyn ei varmaan kannata olla mitään tekstejäkään tai muita demografisia tietoja kuten ikä, sukupuoli tai se mistä on ylipäätään kiinnostunut. Sehän se olisikin jännää mennä treffeille kun ei yhtään tiedä tuleeko vastaan oman sukupuolen edustaja jolla toinen jalka jo haudassa vai vasta lakin päähänsä laskenut.


      • Anonyymi

        Reps XD!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sähän voit vaikka pistää pystyyn sellaisen oman deittipalstan jossa ei ole olleenkaan kuvia, samaan syssyyn ei varmaan kannata olla mitään tekstejäkään tai muita demografisia tietoja kuten ikä, sukupuoli tai se mistä on ylipäätään kiinnostunut. Sehän se olisikin jännää mennä treffeille kun ei yhtään tiedä tuleeko vastaan oman sukupuolen edustaja jolla toinen jalka jo haudassa vai vasta lakin päähänsä laskenut.

        Nainenhan ei tietenkään voi lähteä treffeille ellei saa mieheltä kuvaa etukäteen. Joku saattaa nähdä kun onkin ruman miehen kanssa treffeillä. Mitenkähän työasiat sujuu tälläisillä naisilla, kuva saatava etukäteen jos menee työtapaamiseen yleiselle paikalle.

        Treffipalstat on muuten täynnä naisten tyhjiä profiileja, yhtä tyhjiä kuin pääkin joten ei tarvi pistää pystyyn mitään uutta..


    • Anonyymi

      Minähän en kuvaa laita julkisesti näkyviin, vaikka ulkonäössä ei olisi hävettävää. Haluan ensin saada selville yhteisiä kiinnostuksia ja harrastuksia. Kuvia kyllä tulee pyydettäessä ennen treffejä.

      Jos joku haluaa tuoda itseään kuvilla esille, niin tuo aloituksen ensimmäinen kappale on juuri sitä mitä naisten kuvilta odotan. Hyvä, jos yksi sadasta kuvallisesta naisesta toteuttaa tuon toiveen. Varsinkin se pelkkä kasvokuva ei kerro kokonaisuudesta pajoakaan, muut tiedot paljastavat hänet usein aivan erilaiseksi kuin kuvasta saattoi olettaa. Todella harvoin olen kuvan perusteella löytänyt ketään kiinnostavaa. Todennäköisesti treffeillä tullee paljon ei-toivottuja yllätyksiä, jos valinta perustuu vahvasti kuviin.

    • Anonyymi

      Selfiekulttuuri on vielä tuore. Asiaan vaikuttaa minkä ikäistä seuraa haetaan jolloin kuvailmaisu tulee myös sieltä. Nuorilla aikuisilla on paljon vaihtelua kuvissa. Eri tilanteissa tapahtuvat asiat menevät nopeasti nettiin. Keski-ikäisillä kuvavirta on aivan eri tahdissa (hitaammassa) ja tätä vanhemmilla voi olla jo vaikeuksia ymmärtää lainkaan selfiepelin sääntöjä. Keski-ikäiset naiset osaavat jo jonkin verran käyttää kuvamanipulaatiota. Naiset myös lukevat enemmän kuvasta kuin miehet.

      Hyvässä kuvassa on paljon verbejä ja adjektiiveja. Siinä tapahtuu jotain mielenkiintoista tai se kuva itsessään on kiinnostava siinä mitä sille miehelle tapahtuu tai mitä tekee. Pitkälle pääsee jos kuvaa omaa elämäänsä silloin kun se tuntuu itsestä hyvälle. Parit perussäännöt pätevät kuitenkin. Ei aurinkolaseja, ei epäselviä kuvia, paita ja housut tai vastaavat päällä, Ole hyvässä valaistuksessa ulkona tai ikkunan lähellä. Vältä varjoja, hymyile, käytä eri kulmia ja hymyile.

      • Anonyymi

        Pitkälle pääsee jos kuvaa omaa elämäänsä silloin kun se tuntuu itsestä hyvälle. Parit perussäännöt pätevät kuitenkin. Ei aurinkolaseja, ei epäselviä kuvia, paita ja housut tai vastaavat päällä,


        Uintia harrastavat esim: kilpauimarit eivät voi sitten laittaa kuviaan nettiin vaikka uiminen olisi parasta mitä haluavat tehdä. Sääli että niin on, paidattomat kuvat kielletty.
        Kehoaan rakentavat ihmiset jotka harrastavat voimailua/kuntoilua eivät voi koskaan esitellä vartaloaan ilman paitaa.
        Harmi että uskovaiset sanelevat noin huonoja sääntöjä.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1505
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1102
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    7. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe