lääkäreiden suhtautuminen

Anonyymi

Olen törmännyt kahteen todella tyhmään lääkäriin toiselle järjestin siirron helpompiin tehtäviin toinen kuoli samaan sairauteen mikä minulla oli. Tästäkin sanottiin minulle keskussairaalassa älä mene sille lääkärille enään. Ystäväni kuoli samaan virheeseen. olimme ehkä liian vanhoja korjattavaksi kun tuo ikärasismi on töelämässäkin vaivana

24

51

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Siis vaikka keskussairaalassakin tiedetään lääkärin vaarallisuus potilaille, jotka ovat menneet hakemaaan sitä paljon mainostettua hyvää suomalaista terveydenhoitoa, kohtaavatkin tällaisen vaarallisen lääkärin.

      Kuinka tällainen voi olla edes mahdollista? Ja on tietenkin myös sitä mainostettua niin hyvää suomalaista terveydenhoitoa!

      • Anonyymi

        Kannattaa tehdä MUISTUTUS tai KANTELU hoidostaan jos kokee että hoito on ollut ALA-ARVOISTA tai HUONOA:

        Minä olen tehnyt ja taitaa mennä tässä muutama vuosi tai pidempään ennenkuin mitään vastausta sieltä tulee jos tulee ollenkaan mitään vastauksia varmaan katoavat matkalla.

        Tai Odottelevat että valittaja poistuu laskennasta jalat edellä.


    • Anonyymi

      Ihmettelen lääkäreitä miten käyttäytyvät, jos sattuu hoitovirhe leikkauksessa. Niin aletaan heti haukkuun potilasta että leikkaus ei ole aiheuttanut mitään eikä hoitovirhettä ei ole sattunut. Vaikka tapaus on aivan selvä. Mutta jos kyseessä olisi lääkärin oma lapsi jolle olisi sattunut leikkauksessa hoitovirhe jos tämä lapsi olisi vaikka 18 vuotta vanha. Alkaisiko lääkäri haukkuun omalle lapselle ei sulle ole sattunut hoitovirhettä leikkauksessa?
      Tiedän monta törkeää tapausta Suomi on takapajunen maa.

    • Anonyymi

      Sitähän sanotaan, että hyökkäys on paras puolustus! Eiköhän se toimi näissäkin tapauksissa?

    • Anonyymi

      Esimerkki:

      Sairaalan ylimmällä vakanssilla oleva väitti ettei Pernisiöösi anemiaan voi antaa teheämpiä pistoksia tätä tautia sairastavalle (perintönä molemmilta vanhemmiltani) ja ettei Kela hyväksy tiheitä pistoksia, sain niitä pistoksia tämän lääkärin määräämän 3 kk välein ja se johti kuntoni ja olotilani romahtamiseen. Alkuperäisen diagnoosin antanut lääkäri ei edes hallunnut hoitaa tätä tautiani kun hänen määräämänsä pistokset olivat myös harvemmalla välillä joten olotilanin taas vaan huononi, joten otin ylemmälle taholle yhteyden , aluksi oli tiheämpi muutama pistos mutta sitten ne harvennettiin ja otin yhteyttä ja hän silloin sanoi tämän väitteen ettei KELA hyväksy tiheämpiä pistoksia.
      Eikö ylilääkärin asemassa oleva tiedä että reseptiin jos laittaa merkinnän "sic" niin hän ottaa vastuun hoidosta ja pistokset voi antaa niin teheäsi kuin potilas tarvitsee. Eipä tainnut haluta ottaa vastuuta tällaisesta potilaasta.
      Oli mentävä yksityiselle puolelle sellaiselle lääkärille joka on paremmin selvillä tästä näivettävästä taudista( joka on kuolemaan johtava jos ei pistoksia saa potilaan oireitten mukaisesti).
      Minulla on ollut pistoksen jo alkuvuodesta nyt viikon välein mutta kunto ei ole palannut vieläkään aikaisemmin saamani huonon hoidon seurauksena vaikka pistokset tihennettiin.
      Olen vasta 2019 vuoden alkupuolelta saakka saanut näitä viikon välein pistoksia jotkut oireet ovat vähentyneet mutta jaksaminen eli yleiskunto on romahtanut aika huonoksi.

      Että tuollaisia lääkäreitä meillä on perusterveyshuollossa vielä nykyaikanakin valitettavasti.

      • Anonyymi

        Nyt on tämä minua kaukona hoitanut lääkäri eläkkeelle siirtymässä luojan kiitos toivottavsti tilalle saadaan sellainen jopa on sellaisella tasolla että pystyy uudistumaan ja hoitamaan nykyaikaisilla tavoilla potilaitaan.


    • Anonyymi

      Lisäys edelliseen :
      Sama peli kun sain vastauksen kanteluihini Aluehallintoviranomaisilta.

      Heidän mielestään valitan turhaan ja saamani huono hoito onkin sitä hyvää hoitoa että sellaista olenpas minä kiittämätön hoidettava....

      Onneksi olen nyt saanut ne pistokset yksityisen puolen lääkärin ansiosta tiheämpinä tämän 2019 vuoden alkupuolelta saakka. Eli nyt pistokset ovat viikon välein ja kyllä tässä alkaa olla sellainen olo että kaikki menee nyt hyvään suuntaa. kun pääsin eroon näistä huonoa hoitoa antavista lääkäreistä.

    • Anonyymi

      Oma-kantaan oli ilmestynyt yli neljä (4) vuotta sitten käydystä lääkäritapamisesta lausunto, missä minut todetaann imbesilliiniksi.

      Kotoutuspisteet oli 35-65.

      Vtu.

      Minä en ollut osastolla sisällä päivääkään. Kotiin lähdin nukkumaan heti, kun pääsiin. Minuuttia vaille iltakahdeksan olin oven takana tulossa nukkumaan osastolle. Kiltisti niinkuin määrättiin

      Yhteishuone. Täynnä böbejä. Hulluja. Narkkareita. Mitä lie. Kuusi sänkyä. Muutama patja lattialla. Minä sinne sekaan nukkumaan ja paranemaan unihäiriöstä. Minä en kuulunut joukkoon. Enkä kuulu. Siellä se vaan seisoo papereissa: Kupittaalla käynyt. Siihen loppui kaunis elämä.

      Ikäni olen nukkunut yksin. Tuolla piti parantua. Joku runkkari kyhnytti itseään, viiltelijä itki ja parkui, kuorsaaja tuli potkimaan minua, kun muka kuorsasin. Miten voidaan laittaa unihäiriöstä kärsivä potilas yhteishuoneeseen nukkumaan?

      Kupittaa. Turku.

      • Anonyymi

        Yleensä tehdään näin aletaan syyttää että ei ole mitään, tai ne ovat psyykkisiä vaivoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yleensä tehdään näin aletaan syyttää että ei ole mitään, tai ne ovat psyykkisiä vaivoja.

        Jos lääkärit ovat noin "ulalla" potilaan taudista ja oireista niin ensimmäiseksi aina tekevät sen ns. korvienväli tutkimuksen.
        Oikeastaan saisivat ensin tutkia oman korvienväli alueensa ja sen että onko hän enää pätevä lääkäri hoitamaan oikeasti sairaita ihmisiä..


    • Anonyymi

      Suomi on sarvikuonojen maa täällä ei ole mitään lakia valitukset on aivan turhaa aivan selviä tapauksia että on tapahtunut hoitovirhe . Sen varmasti ymmärtää jokainen ei tarvitse olla lääkäri. Mutta minkäs teet kun näissä laitoksissa johon valitukset tehdään ovat lääkärien puolella.
      Tälläisestä maasta on paras muuttaa johonkin toiseen maahaan ja maksaa verot sinne hoitakoon Suomessa pakolaiset.

      • Anonyymi

        Lääkärit eivät halua myöntää tehneensä virheitä. Valitus lääkärin tekemistä virheistä näkyy myöhemminkin heidän papereissaan.


    • Anonyymi

      Seurasin heitä päivittäin yli 30-v . Kyllä siellä oli monenlaista asennevammaista ja itseään jumalana pitävää stetoskoopin kantajaa. Oli myös fiksuja ja oikeudenmukaisia ,mutta kollegiaalisuus esti heitä sanomasta asiaa suoraan julkisesti. Valppaana pitää olla ,ainakin jos etsii yksityislääkäriä, narsisti ei tunne muita kuin rahan himon.

      • Anonyymi

        >>Seurasin heitä päivittäin yli 30-v . Kyllä siellä oli monenlaista asennevammaista ja itseään jumalana pitävää stetoskoopin kantajaa. Oli myös fiksuja ja oikeudenmukaisia ,mutta kollegiaalisuus esti heitä sanomasta asiaa suoraan julkisesti>>

        ”Asennevammaiset” lääkärit todellakin ovat suuri ongelma - ja etenkin jos ovat esimiesasemassa jossakin suuressa yksikössä. Ja mitä korkeammassa asemassa he ovat, niin sitä vaikeampi on tilanne. Alemmassa asemassa olevat pelkäävät yleensä oman asemansa puolesta ja joutuvat myötäilemään tämän virheitä ja oikkuja. Ja potilaallehan (uhrille) tilanne voi muodostua todella vaikeaksi ja varmasti itsemurhiinkin ajaudutaan mielivallan seurauksena.

        Poliklinikoiden johtavilla ylilääkäreilläkin tulisi olla oikea valvoja johon voivat tarvittaessa ottaa yhteyden mielivallasta ja väärinkäytöksistä kärsineet potilaat kuin myös alemmassa asemassa olevat lääkärit ja muut kollegat. Älykkäät ja manipuloivat psykopaatit voivat hyvinkin pitkään terrorisoida työympäristöään luomallaan pelon ilmapiirillä. Ja psykopaatteja on usein vaikea tunnistaa, koska heidän kansaan voi pärjätä hyvinkin jos on samaa mieltä heidän kanssaan, eikä asetu heidän intressejään vastaan esimerkiksi kertomalla vastakkaisen totuuden jostakin asiasta.

        Itselläni on vuosien omakohtainen potilas-kokemus helsinkiläisestä sairaalasta jossa olin ”pompoteltavana” vuosia. Tehtiin mm. kaksi leikkausta puutteellisesti - ja virheellisestikin - ja annettiin väärät lausunnot RTG-kuvista. Jääräpäisesti pysyttiin siinä alussa tehdyssä diagnoosissa, että mitään elimellistä sairautta ei ole…ja vielä senkin jälkeen kun sairaus lopulta todettiin ulkopuolisen erikoislääkärin toimesta (vuosia myöhässä diagnoosiviiveestä johtuen).

        On olemassa älykkäitä ihmisiä, jotka eivät myönnä virheitään ja tekojaan kuin vasta pakon edessä.

        Vainon ja vihan kohteeksi voi joutua eri syistä. Yksi syy voi olla se, että hoidosta - tai hoitamatta jättämisestä - on valitettu. Uhreillahan ei käytännössä ole muuta vaihtoehtoakaan, mutta tuolloin voit joutua lääkäripsykopaatin vihan kohteeksi ja seurauksena voi olla ikävyyksiä, jos hakeutuu hoitoon kyseiseen sairaalaan. Helsingissä on kuitenkin käytännössä usein pakko tehdä niin, koska kaikki julkiset palvelut ovat nykyään HUS:lla.


    • Anonyymi

      Eikös tämä meidän terveydenhoitomme ole kotoisin DDR:stä? Mitä siitä on jäljellä?
      Meidän terveydenhoitomme!

    • Anonyymi

      Minulle sattui aikoinaan leikkauksen yhteydessä hoitovirhe. Sattui olemaan asiallinen lääkäri joka myönsi virheensä ja sanoi tekevänsä itse hoitovirheilmoituksen. Kiitos siitä. Mutta jatkossa potilasvakuutuksen kanssa ei enää ollutkaan niin yksinkertaista, sanottiin vaan että " ei liity tähän " ja " olisi sattunut muutenkin " ym. selityksiä. Ja kärsimään tulen tapahtuneen takia lopun elämääni, eli ei kiitosta potilasvakuutukselle. Tämä taas tulosta vakuutuslääkäreistä jotka käsittelevät tapauksia joista eivät tiedä mitään muuta kuin lukemansa tekstit.

    • Anonyymi

      Lääkäreiden suhtautuminen valitettavasti - etenkin julkisella puolella - riippuu useinkin siitä mitä sairauskertomukseen on aiemmin kirjattu. Jos on tapahtunut hoitovirhe samalla pkl:lla tai sairaalassa joskus aikaisemmin ja asiaa on peitelty sairauskertomuksessa, niin tilanne voi olla potilaan kannalta painajaismainen.

      Lääkäreiden joukossa on henkilöitä jotka voivat toimia häikäilemättömän röyhkeästi ja moraalittomasti, etenkin jos kyseisen klinikan ylilääkärinäkin on samanlainen henkilö ja hän on kantansa ja linjansa valinnut.

      Kollegiaalisuus, vääränlainen lojaalius ja epärehellisyys on usein oman työuran jatkon tae, eikä lääkärinvalakaan merkitse monille lääkäreille yhtään mitään.

      Poliisit eivät tutki lääkäreiden tekemisiä, eikä terveydenhoidonvalvontakaan yleensä toimi potilaiden edun mukaisesti. Tilanne voi olla äärimmäisen hankala uhrin kannalta.

      • Anonyymi

        ...ja sekin vaikuttaa, että onko hoitovirheestä ja/tai väärinkäytöksestä ollut prosessi käynnissä, tai usempiakin prosesseja.

        Onko kenelläkään täällä kokemusta? Miten toimivat esimerkiksi sairaalan hallinnolliset ylilääkärit (esim. HUS), jos heille kertoo, että sairaudenhoito on lääkäreiden taholta taas estetty? Kyse voi olla myös esimerkiksi siitä, että RTG-kuvista ei haluta antaa lausuntoa. Sehän kuitenkin tietääkseni ensisijaisesti on erikoistuneen lääkärin tehtävä, eikä rtg-lääkärin tehtävä.

        Puuttuvatko halinnolliset ylilääkärit suoraan asiaan, vai tekevätkö asiasta kantelun johon vastaajat voivat antaa halutessaan väärää tietoa.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ...ja sekin vaikuttaa, että onko hoitovirheestä ja/tai väärinkäytöksestä ollut prosessi käynnissä, tai usempiakin prosesseja.

        Onko kenelläkään täällä kokemusta? Miten toimivat esimerkiksi sairaalan hallinnolliset ylilääkärit (esim. HUS), jos heille kertoo, että sairaudenhoito on lääkäreiden taholta taas estetty? Kyse voi olla myös esimerkiksi siitä, että RTG-kuvista ei haluta antaa lausuntoa. Sehän kuitenkin tietääkseni ensisijaisesti on erikoistuneen lääkärin tehtävä, eikä rtg-lääkärin tehtävä.

        Puuttuvatko halinnolliset ylilääkärit suoraan asiaan, vai tekevätkö asiasta kantelun johon vastaajat voivat antaa halutessaan väärää tietoa.

        Röntgenkuvista antaa lausunnon nimenomaan rtg-lääkäri. Juuri sitä varten hän on rtg-lääkäri ja juuri siihen rtg-lääkäri tarvitaan. Muut hoitavat omien erikoisalojensa työt, eivät anna rtg-lausuntoja.


    • Anonyymi

      Mutta kun halutaan toistella ja todistella, että se on se TIEDE, tieteelliset tutkimukset ja tulokset, jotka määräävät tämän koululääketieteen hoitoja ja käytäntöjä.

      Eikös lääkärin toiminta ole silloin kovin määrättyä ja säädeltyä, eikä niille omille näkemyksille ja käytännöille jää paljon tilaa, eikä silloin pitäisi tulla näkemyserojakaan!

      • Anonyymi

        Kehitys on ilmeisestikin menossa nyt siihen suuuntaan, että tekoäly tekee tulkinnat esim. rtg-kuvista. Ja ehkä tulevaisuudessa mennään siihenkin, että diagnoosin tekee yksinomaan tekoäly oireiden ja tutkimustulosten perusteella ja se olisi kyllä todella tervetullut muutos nykysysteemiin, jossa tosiasiat eivät aina ole diagnooosin ja hoitojen perusteena.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kehitys on ilmeisestikin menossa nyt siihen suuuntaan, että tekoäly tekee tulkinnat esim. rtg-kuvista. Ja ehkä tulevaisuudessa mennään siihenkin, että diagnoosin tekee yksinomaan tekoäly oireiden ja tutkimustulosten perusteella ja se olisi kyllä todella tervetullut muutos nykysysteemiin, jossa tosiasiat eivät aina ole diagnooosin ja hoitojen perusteena.

        Pelottava näkemys!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pelottava näkemys!

        Miksi se on pelottavaa mielestäsi? Eikö diagnoosin tulisi perustua ainoastaan tosiasioihin fyysisten sairauksien kohdalla (oireet ja tutkimustulokset)? Nythän näin ei aina välttämättä ole, koska monet lääkärit mukauttavat diagnoosinsa edelliseen (tai edellisiin), joka voi olla täysin väärä. Ja useinhan ne suurimmat vahingot terveydelle aiheutuvatkin siitä kun hoito pitkittyy diagnoosiviiveen takia ja sairaus kroonistuu. Lääkäreitä on kuitenkin vaikea saada vastuuseen juuri mistään teoista, vaikka kyse on monissa tapauksissa vakavista tietoisista rikoksista. Lääkäreillä kun on oikeus olla jotain henkilökohtaista mieltä, vaikka tutkimustuloksissa (esim rtg-kuvat tai TT-kuvat) oireidenmukaisen sairauden merkkejä olisikin. Ristiriitatilanteet ratkaistaankin usein niin, että todetaan, että kyse on erilaisista näkemyksistä ja mielipide-eroista lääkäreiden kesken.

        Lääkärimielivallasta terveydenhuollossa on ehkä mahdollista päästä eroon kehittyneen tekoälyn avulla. Enää sen jälkeen ei voida sanoa, että RTG/TT-kuvissa ei näy mitään sairauteen viittaavaakaan, jos siellä selvästi näkyy.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      335
      3161
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      110
      2325
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      89
      1705
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      201
      1652
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      71
      1446
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      57
      1313
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      13
      1116
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      22
      1107
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      3
      1073
    10. Vapunviettoon

      Ohjeita palstanaisille: piIIua ei jaella.
      Sinkut
      163
      983
    Aihe