Vasenkätisen äiti

Anonyymi

Meillä on kaksi lasta ,tyttö ja poika,jotka molemmat ovat vasenkätisiä,vaikka äiti ja isä ovat molemmat oikeakätisiä.Kerran kun anoppi oli meillä,hän tokaisi halveksivalla äänellä,että meidän suvussamme ei sitten ketään ole vasenkätistä,että kyllä tuo ominaisuus on periytynyt minulta.Siihen tyttöni vastasi,että mieheni veljen
t ja sitten kerran yttö on vasuri,että mihin sukuun se sitten kuuluu.Anoppi mulkoili vihaisena minulle Toisella kertaa anoppi ilmoitti pontevasti,että lapsenlapsille joulurahat on sitten loppu,kun vanhin lapsenlapsi oli 27 vuotias ja luultavasti jo työssä.Tyttäreni sanoi ,että ymmärtää että kolme vanhinta lastenlasta on jo työelämässä,mutta kaksi nuorimmaista,toinen oli armeijassa ja toinen iltalukiossa,joten näille lapsille se 50 euroa olisi ollut suuri raha.Anoppi ni mielestä kaikilta loppui joulurahan antaminen,vaikka vanhin oli seitemän vuotta vanhempi kuin nämä kaksi nuorinta poikaa.Joten onko tämä tasa-arvoa vai toisten lastenlasten sortamista Mitä mieltä olette

12

191

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sinulla on asiat aivan liian hyvin kun tuolla tavalla rautalangasta vääntvmällä täytyy hakea riitaa ja kaunaa ihmisten välille!

      Miksi et antaisi kaikkien noiden ihmisten olla omissa olisissaan ja keskittvytyä vain omaan perheeseesi.
      Luoja suuressa viisaudessaan on lahjoittanut sinulle kaksi tervettä lasta, etko tajua olla tuostakin kiitollinen?!!

      Sitä paitse googeloippa vasenkätisistä, saat huomata että älykkäimmät ihmiset ovat (olleet) vasenkätisiä. Tuo jo yksistään on ylpeyden aihe sinulle ja miehellesi!!!!!!!!!!!!!!

      Pidä lapsesi kaukana noin ilkeistä ja pahoista ihmisistä. Sinä voit halutessasi (!!!!) käydä hakemassa heiltä lokaa kasvoillesi, muttä varmista etteivät lapsenne kuule tuota lokaa koskaan. Siis ei ikinä!

    • Anonyymi

      Olen kiitollinen lapsistani,ovat molemmat menestyneet hyvin opinnoissa,toinen on maisteri ja toinen on diplomi insinööri ja molemmilla on koulutusta vastaava työpaikka.Se anopissani ärsytti,kun yritti etsiä lapsistani vikoja ja sanoi tuon vasenkätisyyden halveksivalla äänellä etsien syyllistä moiseen muka vammaan.Ei lapsi itse voi valita kumpi käsi on hallitseva.Molemmt lapseni ovat matemaattisesti lahjakkaita lapsia mutta anoppi oli hyvin ilkeä ihminen vailla sivistystä ja koulutusta

      • Anonyymi

        Käske anopin (munattoman?) kultapojun hoitaa asia.


      • Anonyymi

        Kun tiedät anoppisi vähäisen koulutuksen , niin ymmärrä myös, että hänell' ei ole tietoa vasenkätisyydestä eikä siitä, että vasnkäiset ovat matemaattisesti lahjakkaita. Mistä hän sen tietäisi?

        Mikä on oma koulutuksesi, kun tunnut halveksivan anoppiasi hänen sivistystasonsa perusteella?

        Itselläni on lapsenlapsia, mutta en kehtaisi antaa heille joulurahaksi viiskymppistä, jos tietäisin, että he ovat maistereita ja dipl.insinöörejä. Mitä sellaiset hyväpalkkaiset ihmiset tekisivät muutamalla kympillä?
        Anoppisi vähän koulutettuna ihmisenä saa pientä eläkettä, joten on selväkin, että viisikymppiä on hänelle huomattava uhraus.


    • Anonyymi

      Mitä ihmettä. Vanhus joutui antamaan 27 vuotiaalle rahaa joululahjaksi?
      Ihan sairasta. Tuon ikäisen pitäisi antaa mummolleen lahja eikä päinvastoin.

      Olisit sinä antanut niille vähävaraisille pojille kummallekin sen 50€ lahjaksi, jos se kerran oli niille niin iso raha.

      On se kumma miten anoppisi lapsenlapset ovat vanhuksen kukkarolla vielä liki kolmikymppisinä, mutta eivät keskenään voi toisiaan tukea rahallisesti. Olisivathan ne kolme täysi-ikäistä työssä olevaa lastenlasta voineet antaa kukin sen 50€ lukiossa ja armeijassa oleville, mutta eipä tainnut tulla teille pieneen mieleenkään, vanhuksen olisi pitänyt jakaa rahansa sinne ja tänne.

      • Anonyymi

        Nämä nuoret miehet olivat silloin noin 18-19 vuotiaita.Kun nuori pääsee ylioppilaaksi,on ikää tavallisesti 18 tai 19.sitten yleensä käydään armeija tai vuoden opiskelun jälkeen mennään inttiin.En tiedä ketään ,kuka olisi valmistunut alta kaksikymppisenä diplomi insinööriksi.Armeijan päiväraha on todella pieni,joten mummon 50 olisi varmasti tuonut iloa lapselle ,samoin myös iltalukiossa opiskelevalle nuorelle.Jos haluaa käsittää kirjoituksessa olevat lasten iät väärin.niin sitten on ajatuksenjuoksussa vikaa


    • Anonyymi

      Itse olen vasenkätinen mies. Ihmettelin aina että miksi olen erilainen kuin muut oikea kätiset ja tajusin sitten että aivoni on virittäytyneet eritavoin kuin suurella osalla oikea kätisiä. Sitten kun itseluottamus parani rupesin hyödyntämään lahjaani paremmalla tavalla.

      Vasenkätisillä on erikoislahjakkuus mitä tulee siihen mitä vaaditaan esimerkiksi amerikan presidentilta ihmismassojen vakuuttavaan johtamiseen. Siksi suurin osa presidenteistä amerikassa onkin ollut vasureita. Vasenkätiset näkee metsän puilta, kun taas oikeakätiset seisoo siinä metsässä jossain eksyksissä ja näkee vaan sen oman puun jonka lähellä seisoo. Se on se suurin ero.

      Sen takia voin olla pelottava ihminen jos joku päättää tehdä minusta viholliseni voin kääntää suuretkin ihmismassat tätä yksilöä vastaan mutta en halua käyttää kykyjäni pelkästään omaksi hyväkseni vaan enemmänkin yhteisöjen hyväksi.

      • Anonyymi

        Taidat olla vähän " suuruudenhullu". Et sinä yksi ihminen voi mitään muille kuin kuvitelmissasi..Tyydy siis vain ihmisen osaan ja muista,että suurin on se joka palvelee. Näin elämäsi ei mene hukkaan.Se on liian lyhyt tuhlata mielikuvituksissa elämiseen.


    • Anonyymi

      Minustakin on pöyristyttävää, jos insinööri tai maisteri vaatii mummoltaan rahaa.
      Luulisi että aikuinen ihminen tulisi toimeen palkallaan, ei tarvitsisi eläkeläisen kukkarolla joulunakaan käydä.

      Tiedelehdessä kerrottiin näin: Osalla vasenkätisyys johtuu sikiönkehityksen ja synnytyksen aikaisista tapahtumista. Vasenkätisyys on näet tavallista yleisempää lapsilla, joiden äidillä on odotusaikana ollut komplikaatioita tai joiden synnytys on ollut vaikea. Tämä sopii yksiin sen kanssa, että vasenkätisillä on normaalia enemmän kehityshäiriöitä.

      Faurie on tutkinut alkuperäiskansoja saadakseen vihiä vasenkätisyyden eduista. Hän on havainnut, että vasenkätisten osuus on kytköksissä murhien- määrään.
      Vasenkätiset eivät ole keskimääräistä murhanhimoisempia, mutta he pärjäävät väkivaltaisessa yhteisössä paremmin kuin oikeakätiset, koska heillä on eräänlainen etulyöntiasema.
      Vasenkätiset ovat vähemmistö, joten oikeakätiset eivät harjaannu taistelemaan heidän kanssaan. Mitä väkivaltaisempi kulttuuri on, sitä enemmän vasenkätiset hyötyvät ja sitä suurempi on heidän osuutensa, Faurie summaa.

      Ja näin Iltalehdessä: Vuonna 2010 Pediatrics-julkaisussa julkaistun tutkimuksen mukaan lukihäiriöt ja ADHD ovat yleisempiä vasenkätisillä. Toisaalta on myös sairauksia, joiden suhteen vasurit ovat muita onnellisemmassa asemassa: Laterality-julkaisussa ilmestyneen tutkimuksen mukaan heillä on pienempi riskiä potea nivelrikkoa tai mahahaavaa.

      Joistakin psyykkisistä sairauksista kärsivien joukossa vasenkätisiä on poikkeuksellisen paljon. Esimerkiksi joka viides psykoosista kärsivä on vasenkätinen. Erään yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan jopa 40 prosenttia skitsofreenikoista oli vasenkätisiä. Tutkijat perustelevat tätä aivopuoliskojen eroilla.
      Vasenkätiset ovat tutkimusten mukaan oikeakätisiä parempia miettimään ongelmille useita mahdollisia ratkaisuja. Tämä voi hyvinkin olla yksi selitys sille, että he työllistyvät usein taiteiden, musiikin ja ammattiurheilun pariin tai IT-alalle. Luovuudella on miinuspuolensakin: Wall Street Journal -lehden mukaan vasurit tienaavat keskimäärin noin 10 prosenttia vähemmän kuin oikeakätiset.
      Brittipsykologien tekemän tutkimuksen mukaan pelko vaikuttaa vasenkätisiin voimakkaammin kuin oikeakätisiin. Aivojen puoliskot reagoivat pelkoon ja traumaattisiin tapahtumiin eri tavoin. Vasenta kättä kontrolloiva oikea puolisko näyttäisi olevan se, jossa pelko vaikuttaa vahvemmin.
      The Journal of Nervous and Mental Disease -julkaisussa ilmestyneen tutkimuksen mukaan vasenkätisillä on oikeakätisiä useammin negatiivisia tunteita. Lisäksi heidän on vaikeampi käsitellä niitä. Tämäkin näyttäisi johtuvain aivopuoliskojen eroista.

      Ja lisääkin näitä erinomaisia ominaisuuksia olisi, mutta tila loppuu täällä kesken... joten se siitä meidän vasenkätisten viisaudesta ja paremmuudesta. Ja huom. vaikka minäkin kuulun tähän aloittajan kehumaan vasenkätisten heimoon, olen täysin normaali kuolevainen siinä kuin oikeakätisetkin. En ole yhtään sen parempi tai huonompi kuin kuka tahansa keskivertotyyppi.

    • Anoppi on ilkeä moukka.

    • Anonyymi

      Nyt kun koulu ja yhteiskunta eivät enää vaadi lapsia oppimaan oikeakätiseksi, niin voi panna merkille, että vasenkätisiä ihmisiä on paljon. Ei siinä ole enää mitään ihmeellistä.
      Pakolla oikeakätisiksi opetetut olivat aiheettomasti monissa vaikeuksissa aikanaan, kun kirjoittaminen oli opeteltava huonommalla kädellä.

    • Anonyymi

      Ei siinä tarvitse mitään tasa-arvoa ajatella. Eihän anopillasi ole mitään velvollisuutta antaa rahaa eikä muutakaan. Se on vanhempien tehtävä. Opeta lapsesi olemaan kiitollinen siitä vähästä mitä saavat ja ymmärtämään että ei isovanhempien tarvitse antaa mitään rahaa tai tavaraa. Riittää kun on olemassa ja antaa yhteistä aika.
      Opeta mieluummin myös että lapset voivat auttaa isovanhempiaan heidän luona käydessään ja koska ovat jo noin vanhoja kaikki he voisivat jopa kysyä voisivatko he olla avuksi isovanhemmille ja millä lailla ja ilman rahaa. Vai onko niin että se vaivaakin sinua enempi kuin lapsiasi. Joudut avaamaan omaa lomapakkoa useammin ja antaa enemmän rahaa heille. En ymmärrä koko kirjoitustasi.

    Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe