Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

"omat" rahat ulkomaan tilille vai minne

Anonyymi

mistä niitä ei osituksessa saa pistettya tasan? eikös kaikki omaisuus mene tasan...
mitä keinoja olette käyttäneet? lahjoitus?

8

78

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      En ole tuolta kannalta pohtinut asiaa mutta luulisin, että minun nimissäni Espanjan Deutsche Bankin tili ei tulisi esiin kotimaisessa perunkirjoituksessa?
      Asuntoa koskeva testamentti siellä on. Se on minun nimissäni ja perijöinä ovat lapsemme mutta leskellä on nautintaoikeua.

      Eiköhän ulkolaisen pankin tili olisi suojassa jos siitä ei olisi pesässä mitään dokumenttia.
      Tämä on pelkkää luuloa.

      • Anonyymi

        Mitä väliä, kun olet kuollut, et siis meinaa lapsillesi jättää jäämistöäsi, niin ne sun varasi jäävät sinne Espanjaan,mutta Perunkirjoituksessa kaivetaan kaikki vainajan vaiheet esiin rippikouluajoista saakka.
        Perunkirjoitus on lain mukaan tehtävä.


      • Anonyymi

        Suomessa on avioliittolain mukaan leskellä asumisoikeus ja hallintaoikeus kuolemaansa asti teidän asunnossa, lapset pääsee vasta äitinsä kuoltua asuntoon käsiksi.
        Lue avioliittolaki


    • No jos puolisosi ei osaa epäillä mitään, niin rahat ovat turvassa vaikka missä.

      Jos puolisosi tietää sinulla olleen vaikkapa 100 000 jossain ja nostaa asiasta äläkän, luulen että tilisiirrosta saa nuo sinun rahasi jäljitettyä aika helposti.

    • Anonyymi

      Ennen eroa kannattaa ehdottaa asioehtoa että vain yhteinen omaisuus menee jakoon ja se mikä on vain toisen nimissä ei kuulu ositukseen niin helpottaa asiaa kummasti.

    • Anonyymi

      Turha sitä on enään piilotella rahojaan jos ehtoja ei ole haettu kun avioon astuit. Toki voit lahjoittaa pois rahat mutta sekin katsotaan sinun osuudeksi ja vähennetään muun omaisuuden osalta. Eiköhän olisi reilumpaa seteli sulle ja seteli mulle. Näin pääset eroon lopullisesti. Verottajalla on tiedot kyllä paljonko olet ansainnut tai perinyt. Yhteistä omaisutta se on vaikka toinen olisi isotuloinen ja toinen pieni. Samoin kuin velat ovat molempien vaikka olisi toisen nimellä. Lue tarnoita toki surullisia kuinka puoliso pelasi yhteiset rahat jne. Joi rahat tai eli kaksoiselämää elätti kakkostaan. Se yhteisestä omaisuudesta pois. Minä tein avioehdon vaikka aluksi puoliso epäili sitä. Vuosia myöhemmin älysin sen vasta. Ei voinut saada sitä mitä kuvitteli saavansa. Ositus on aina sen mukainen kyn se on laadittu. Jälkikäteen on turha itkeä. Nykyään on veloissa uuden kanssa ja yritti minua vedättää lisää. Mikä kuuluu hänelle jne. Minäkö muka makselisin sen uudet velat? Kun itse uuteen avioon menin oli ehto vielä tarkempi ja tiedän etten joudu pulaan vaikka uuden löytäisi. Vai et halua jakaa aika säälittävää. Mununkin ex teki lisää velkaa ja luuli sen menevän ositukseen. Kun todistin ettei oltu enään aviossa joka oli hankittu osituksen aukana tullutkaan minun maksettavaksi. Pitää osata tehdä ehdot niin ettei tarvitse itkeä perään.

    • Anonyymi

      Näitä nämä pönttikset miettivät koko elämänsä. Hehe

    • Anonyymi

      Jos on rahaa pankkitilillä niin nostaa ne rahat pois sieltä ja vie vaikka tallelokeroon niin kun ei raha ole missää tilillä eikä papereissa niin sitä ei ole oelmassakaan niin helpottaa ositusta huomattavasti. Joku sanoi että velka on yhteistä vaikka se on toisen puolison nimissä niin ei ole. Esim. on talo joka on vain toisen nimissä ja suntilaina kanssa. Talon arvo 300 tonnia ja velkaa 200 tonnia niin realiomaisuus on 100 tonnia ja toisen puolison omaisuus on nolla niin tasinkoa maksetaan 50 tonnia köyhemmälle. TAlo jää omistajalle ja samoin velat kun ne ovat hänen nimissään.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2112
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1798
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      29
      1744
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1510
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1461
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1378
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1354
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1312
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1284
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1261
    Aihe