Tourbillon halvalla

Anonyymi

Jos esimerkiksi laatukellot.fi -sivustolle laittaa hakusanaksi "Tourbillon", niin haku tarjoaa kelloja joita saa halvimillaan 125 eurolla. Tämän "EXECUTIVE" merkkisen kellon koneisto & ominaisuudet sarakkeessa mainitaan edelleen tuo tourbillon. Siellä oli muitakin varsin kohtuuhintaisia tourbilloneilla varustettuja kelloja.
Onko niissä siis oikeasti tourbillon?? Olen mieltänyt sen äärimmäisen monimutkaiseksi koneiston osaksi joka nostaa kellon hinnan kymmeniin tuhansiin.

14

988

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jos tavallisesti 300-700€ hintaisen älysporttikellon saa Kiinasta viidellä eurolla, niin kyllä kiinapoika prässää myös jonkinlaisen tourbillonin parilla kympillä. Miten se sitten käy, jos ollenkaan, onkin eri asia.

    • TAG-Heuer aiheutti eräänlaisen skandaalin (tai sensaation, riippuu vähän kenen mielipidettä kysyy) pystyttyään v. 2016 myymään Tourbillon -kelloa vain 15 000 USD suositetulla vähittäismyyntihinnalla.

      125 € Tourbillon -kello on tässäkin valossa aika naurettava. ; )

    • Anonyymi

      Tuli jotenki mieleen, jos mek. kellon käyntiin ja kasaamiseen paneudutaan kunnolla, niin eihän se silloin turbiljoonia tartte? Sehän sen tarkoitus on, asentoeroista johtuvien käyntiheittojen tasaaminen, miettimättä niiden hinnoittelua, mikä ei ole järjellä perusteltua (osien raaka-ainehinta, muokkaus luupin läpi).

      • Anonyymi

        Hidasta tuollaista on rakentaa ja suunnitella ja valmistuserä muutamia tai jopa ihan uniikkeja, se nostaa hintaa.
        Käynnin tarkkuuden kanssa sillä ei ole käytännön merkitystä, sillä ranteessa kello on missä asennossa sattuu. Alunperin laivakelloihin tuo suunniteltiin ja siellä kello on pöydällä ja purjeveneessä kallisteli ja maanvetovoimat ym. pääsi vaikuttaman käyntiin ja suunnistus perustui kellon tarkkuuteen.
        Rannekellossa lähinnä kallis erikoisuus ja taatusti kallis huollettava.


    • Anonyymi

      En ole koskaan nähnyt yhtään testiä tai mittausta, jolla tourbillon koneisto olisi todistettu tarkkakäyntisemmäksi kuin hyvä tavallinen. Siinä maksetaan erikoisuudesta, ja siitä, että se on kallis...

    • Anonyymi

      Tourbillonin tarkoitus on tehdä kello painovoiman määrästä riippumattomaksi, eli kun tavallinen automaatti käy eri aikaa pyramiidin juurella ja vuuoren huipulla, niin tourbilllon ei käy. Eli siis pysytään koko ajan siinä sekunnin sisällä per vuorokausi. Kiinan tourbillon ei pääse lähellekkään tähän tarkkuuteen missään, joten se on täysin turha kapistus.

      • Anonyymi

        Höpsöpöpsön. Tarkoitus on poistaa eri käyntiasentojen vaikutus. Painovoima ei vaikuta rannekellon käyntiin, muuten tuskin avaruudessa olisi käytetty periaatteessa aivan tavallisia Omegan Speedmastereita (eroja lähinnä sen verran, että lasike oli sirpaloitumaton ja että kellon piti kestää tyhjiö lasikkeen pullahtamatta irti).


    • Anonyymi

      Aika paljon olen ebayssa ym. sivustolla kiinankelloja katsellut. Oikeaa halpaa Tourbillonia ei vielä vastaan ole tullut. Se sijaan myynnissä on paljonkin halpoja valetourbilloneja, joissa tavallinen liipotin näkyy kellotauluun tehdystä reiästä. Tähän liipottimen yhteyteen on usein lisätty pyörivä pyörä, joka antaa vaikutelmaa pyörivästä käyntilaitteesta. Esteettisesti ratkaisu on onnistunut ja antaa vaikutelmaa monimutkaisesta koneesta. Silti se ei ole mikään oikea tourbillon, vaikka teksti tourbillon monen tällaisen kellon kellotaulussa lukeekin.

      Kiinalaiset tekevät toki oikeitakin tourbillon-kelloja, mutta ne ovat huomattavasti kalliimpia. Esimerkiksi Sea-gull ST8000-sarjan koneistolla varustettujen kellojen hinnat lähtevät 500 eurosta ylöspäin. Toki tämäkin on naurettava hinta sveitsiläisiin laatukelloihin verrattuna, joista tuskin alle kymppitonnilla oikeaa tourbillionia irtoaa. Uudempien kiinalaiskellojen laadusta minulla ei omaa kokemusta ole, mutta monien keskustelupalstojen perusteella laatu on viimeisten vuosien aikana parantunut. Sveitsiläisten tasolle lienee silti vielä kunnolla matkaa.

      Tourbillonien kyvystä pitää aikaa on tehty paljonkin tutkimuksia. Vaikka kellokohtaiset vaihtelut ovat suuria, keskimäärin tourbillon-kellot pysyvät paremmin ajassa, ja vuorokaudessa heitto on usein 1-2 sekunnin kymmenyksen luokkaa, kun tavallisella mekaanisella kellolla se on usein yli puoli sekuntia. Näitä tutkimuksia tehdään mm. alan messuilla, joissa kellojaan voi testata. Kiinankellojen tarkuudesta tosin minulla ei tietoa ole.

      • Anonyymi

        Kiinassa on tällä hetkellä vain viisi kellotehdasta jotka valmistavat aitoja tourbillon-kelloja. Nämä ovat mainitsemasi Seagullin lisäksi Dandong, Beijing, Shanghai ja Hangzhou. Nämä ovat kaikki suunnattu pääasiassa Kiinan kasvavilla kotimaan markkinoilla niille, joilla ei vielä ole varaa aitoon sveitsiläiseen mutta haluaa kuitenkin osoittaa statustaan. “Aito” tässä kontekstissa tarkoittaa tosin, että onhan se teknisesti ottaen tourbillon, mutta eroa sveitsiläiseen tourbilloniin on kuin yöllä ja päivällä. Kiinan tourbillonin osat on kaikki koneistamalla valmistettu massatuotantona eikä niiden viimeistelyn tasolla ole mitään tekemistä sveitsiläisen tourbillonin kanssa. Onhan vanha Datsuni josta puuttuu puolet pohjasta ja jarrulevystä auto, mutta eihän sillä niin mukavasti kulje kuin jos alla olisi tuliterä Rolls Royce...


    • Anonyymi

      Laatukellot on tunnettu edullisesta hintatasostaan jonka kruunaa upeat alennuskampanjat. Ei siis ihme että kattavasta valikoimasta löytyvät myös uskomattoman edulliset tourbillon-kellot 👌

      • Anonyymi

        Että sä jaksat tuota väsynyttä ja lapsellista juttua jolla ei ole mitään tekemistä totuuden kanssa.
        Olet tyypillinen nettikiusaaja joka saa tuollaisesta nautintoa kun uskot ärsyttäväsi, mutta lähinnä tunnemme sääliä ja noloutta puolestasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Että sä jaksat tuota väsynyttä ja lapsellista juttua jolla ei ole mitään tekemistä totuuden kanssa.
        Olet tyypillinen nettikiusaaja joka saa tuollaisesta nautintoa kun uskot ärsyttäväsi, mutta lähinnä tunnemme sääliä ja noloutta puolestasi.

        Asiakaspalautteiden perusteella suurimman osan mielestä erinomainen tai hyvä kellojen verkkokauppa eivätkä sinun vihantäyteiset foorumipostauksesi tätä tosiasiaa miksikään muuta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asiakaspalautteiden perusteella suurimman osan mielestä erinomainen tai hyvä kellojen verkkokauppa eivätkä sinun vihantäyteiset foorumipostauksesi tätä tosiasiaa miksikään muuta.

        Kuka ne "asiakaspalautteet" kirjoittaa?
        Halpoja voi ostaa, mutta ei mitään kalliimpaa kannata edes harkita ostaa tuolta. Se on tunnettu fakta.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2916
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      105
      2468
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2230
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      19
      2059
    5. 173
      1876
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      43
      1865
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1807
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1548
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe