Palkanlaskennassa kesätöissä

Anonyymi

Työskentelen kesätöissä yrityksessä, jossa on noin 2600 työntekijää. Kokemusta minulta ei ole alalta ollenkaan, aloitin tuolla maaliskuun alussa. Minut pyydettiin tuonne töihin oltuani samassa yrityksessä toisella osastolla opintoihini liittyvässä harjoittelussa. En ole ikinä halunnut palkkikseen töihin, mutta tottakai reipas työntekijä ottaa paikan vastaan, kun sitä tarjotaan. Onneksi työkaverit ovat ihan mukavia, muuten olisin varmaan lopettanut jo ennen määräajan päättymistä.

Pääsääntöisesti olen ollut muiden apuna, mutta kesäkuussa jouduin tuuraamaan kolme viikkoa yhtä työntekijää pahimpaan palkkojentekoaikaan. Kaikki hänen puhelut, sähköpostit ja muut postit olivat vastuullani. Toki sain apua kun pyysin, mutta oli aika ahdistavaa olla vastuussa ja varsinkin ne puhelut olivat erittäin vaikeita, kun en tiennyt mistään mitään ja käytännössä olisi helpointa, jos joku muu vastaisi. Jouduin kuitenkin kysymään kokoajan tai antamaan puhelimen muille. Yksi työkavereistanikin ihmetteli työkuormaani.

Nyt on tulossa jälleen kolmen viikon tuuraus, kun eräs toinen työkaverini lomailee. Nyt ei ole pahin kiireaika, mutta se puhelin tulee kyllä pirisemään kokoajan. En voi ymmärtää, miten oletetaan kesätyöntekijän suoriutuvan näistä puheluista, kun kokemusta ei ole kuin muutama kuukausi. Tekisi mieli sanoa, että työkaverini hoitaisivat nuo puhelut, kun ei minusta kuitenkaan paljoa apua ole. Ahdistaa ihan hirveästi jo huominen, kun tietää mitä on tulossa.. Tällä työkaverilla, jota tuuraan, on eniten toimipaikkoja, joista soitellaan, joten.. huoh!

Ajattelisinko kerrankin itseäni ja ottaisin asian puheeksi.. yleensä aina vaan sopeuden ja sopeudun, yritän olla mieliksi..

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jatkoa vielä.. mietin vaan, että kun täällä pohjoisessa Suomessa on aika pienet piirit työmarkkinoilla, niin sotkenko kuvioni vaan, jos rupean "hankalaksi".. Toisaalta, oma alani on aivan toinen, opiskelen sosionomiksi.

      • Anonyymi

        Etkö voi sanoa soittajille, että olet kesäapulainen, etkä osaa heti vastata, mutta otat asiasta selvää ja soitat vastauksen myöhemmin, jos asia ei voi odottaa siihen, kun vakituinen palkanlaskija tulee lomalta.
        Monesti soittajien ongelmat eivät ole sellaisia, että ne vaatisivat pikaratkaisuja. Ne eivät yleensä pahene, vaikka soittaja odottaisi asiantuntijan loman loppumista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      96
      1852
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1377
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1228
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1157
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      63
      1112
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      976
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      974
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      72
      959
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      793
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe