Mysimba ei enää toimi?

Anonyymi

Olen nyt puoli vuotta syönyt tuota lääkettä ja 15 kiloa laihtunut. Paino nyt 82 kiloa ja pituutta 164cm eli pudotettavaa on vielä jonkin verran. Tavoitepaino on 68 kiloa eli normipainon yläraja.
Nyt on koko kesän paino junnannut tuossa. Minun pitää syödä todella vähän että paino tippuu. Tuon 15 kiloa olen saanut pois niin että syön vain 2 kertaa päivässä ja silloinkin vähän, esim 2 leipää päällisineen ja rasvaton jugurtti puolen päivän aikaan ja myöhempään iltapäivällä ruokaa leipälautaselta. Välillä korvannut ateriat nutrilettilla. Noin on paino tippunut ja jossain vaiheessa oli niin että paino putosi vain menkkojen aikaan vaikka kuinka koitin paastota siinä välissä.
Mulla on kilpirauhasen vajaatoiminta eli onkohan se syynä että kilot on niin tiukassa?
Olen syönyt jo pidempään pienempää annosta thyroxinia. Huomenna labrat.

No nyt ei tuo mysimba toimi enää niin hyvin eli ei pidä ruokahalua kokonaan pois. Vieläkään en mielestäni syö liikaa mutten enää pysty olemaan niin pienellä ruualla (lähes sömätön) etta saan painon putoamaan.
Tai no lomareissujen takia paino nousi 2 kiloa ja ne nyt on lähtenyt kesän aikana pois mutta muuten ei juuri laihtumista ole toukokuun lopusta tapahtunut. Ehkä kilo tai puolitoista. Muuten paino vaihtelee 82.3-81.8 kilossa. Koko kesä ollut noin.
Turhauttaa.
Mysimba pitää kyllä herkkuhimon hyvin pois eikä mitään ahmimisia ole ollenkaan nälkäisenäkään eli siinä suhteessa toimii, painonhallinnassa siis eli en todellakaan vielä sitä lopeta.
En tiedä mitä tällä aloituksella edes hain?
Ehkä kokemuksia muilta mysimbaa pidempään käyttäneiltä?
Lakkasiko jossain vaiheessa toimimasta?

16

2775

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Sinun olisi syötävä neljän tunnin välein, että aineenvaihdunta pysyisi yllä.

   • Anonyymi

    Höpö höpö, pelkkä myytti tuo aineenvaihdunnan hidastuminen


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Höpö höpö, pelkkä myytti tuo aineenvaihdunnan hidastuminen

    Kyllä se aineenvaihdunnan hidastuminen on oikein tieteellisesti todistettu.


   • Anonyymi

   • Anonyymi

  • Anonyymi

   Lääkäri siis on kirjoittanut sinulle opiaattia vakava ylipainon/lihauuden perusteella mutta ei ohjattut ravintoterapeutille eikä edes antanut mitään ohjetta diettiä varten. Pitäisikö uskoa?

   Mysimba pitää kyllä herkkuhimon lisäksi jotkin muutkin himot hyvin pois.

  • Anonyymi

   Reseptin kirjoitti yksityinen lääkäri.
   Ei ollut puhetta ruokavalioista ja lääkärilläkin kävin ihan muissa asioissa ja lopuksi kysyin tuosta mysimbasta ja reseptin kirjoitti.
   Tiedän kyllä kuinka pitää syödä, se ei ole se ongelma. Joskus raskausaikana olen käynyt ravitsemusterapeutilla kyllä. Vein sinne viikon ruokapäiväkirjan ja se oli kuulemna ok ja hyvä. Lihoin kilon viikkotahtia sillä ruokavaliolla. 40 kiloa tuli painoa. Ne tippui kyllä aika helposti raskauden jälkeen. Myöhemmin lihoin nopeasti uudestaan ja sairastuin kilpirauhasen vajaatoimintaan. Söin kyllä myös liikaa herkkuja tuolloin.

   Alkuperäinen kirjoittaja

   • Anonyymi

    Sovitko lääkärin kanssa jonkinlaisesta seurannasta? Tai oletko käynyt ko lääkärin luona uudellen tai onko aika sovittuna?


  • Anonyymi

   Toki se on normaalia ettei paino tipu enää yhtä nopeasti kun lähestyy normaalipainoa.

   Syötkö varmasti yhtä vähän? Yleisin syy "miksei enää toimi" taitaa olla että vain väsyy siihen näännytykseen ja alkaa useammin syödä suurempia aterioita. Siihenhän Mysimba ei auta että kun tarpeeksi pitkään näännyttänyt itseään niin ruoanhimo nousee. Ei johdu siitä että lääke lakkaa tehoamasta vaan siitä että olet liian pitkään syönyt liian vähän, normaali kehon reaktio. Kannattaa hidastaa tahtia eikä vaatia ihan yhtä nopeaa painonpudotusta.

   • Anonyymi

    Aloittaja ei ole lähelläkään ihannepainoaan. Painoindeksi on merkittävästi lihavuuden puolella. Aloittajan dieettikin on järkyttävä. Aterioilta tulisi saada tasaisesti tarpeeksi energiaa ja ravinteita koko päivän ajan. ohjeita kunnon laihdutukseen on netti pullollaan.


   • Anonyymi

    Paino ei ole alun perinkään tippunut nopeasti vaan aivan todella todella hitaasti. Myöskään tavoitepaino eikä edes normipaino ole vielä lähellä.
    Nyt on paino pysynyt hetken alle tuon 82 kilon mutta normaalipainon ylärajaan on silti matkaa viitisentoista kiloa.

    Tiedän että dieetissäni ei ole mitään järkeä mutta se on ollut ainoa tapa jolla saan painoa putoamaan ja silloinkin hyvin hitaasti.
    Ja kuten kirjoitin niin syönkin nykyään enemmän kun ei riitä itsekuri siihen enää etten syö juuri mitään ja nyt on painon laskukin oikeastaan pysähtynyt.
    Aiemmin koitin laihduttaa ilman mysimbaa viiden vuoden ajan mutten onnistunut koska kalorimäärän pitää olla niin pieni ettei itsekuri siihen riittänyt. Muutaman viikon maksimissaan ja se siitä kun ei tuloksiakaan tullut.

    Minulla on kyllä aikamoinen laihdutushistoria. Aloin lihomaan 18-vuotiaana hiljakseen. 21-vuotiaana painoin jo 80 kiloa ja silloin tulin raskaaksi. 100 kiloisena menin synnyttämään. 5 viikossa oli 20 kiloa pois, varmaan turvotusta suurin osa. Sen jälkeen pudotin velä kilon viikkotahdilla painoa niin että painoin 64 kiloa. Kilot lähti helposti ilman kitukuuria.
    Parin vuoden päästä uusi raskaus ja paino nousi 30 kiloa. Synnyttämään menin reilu 90 kiloisena. Vajaa puoli vuotta ja olin taas vanhoissa mitoissa ja muutaman kilon allekin. Laihduin helposti enkä juurikaan laihduttanut.
    Sitren kolmas raskaus ja painoa tuli 40 kiloa! Ok, tämän raskauden aikana söin huolettomammin kun annoin joka himolle periksi. Taas paino tippui suht helposti mutta nyt jouduin jo katsomaan mitä syön. Paino pysyi vajaa pari vuotta kurissa kunnes aloin lihonaan tosi nopeasti. Olin väsynyt koko ajan ja paino vaan nousi. Söin vsymykseen. Tuon jälkeen löytyi kilpirauhasen vajaatoiminta eikä lahtuminen ole sen jälkeen ollut helppoa.

    Nyt pidin parin päivän tauon mysimbasta ja thyroxin annosta nostettiin. Vielä kyllä väsyttää eikä vatsa toimi kunnolla mutta parempaan päin mennään.
    Tavoitepainoni on tällä hetkellä 77 kiloa joka on lievän ylipainon raja. Ensin kun pääsisi edes alle 80 kilon! 2 kiloa mutta tuntuu vielä mahdottomalta!

    Mitään seurantaa ei ole mysimban kohdalla ollut ollenkaan! Uusin vaan omakannasta reseptin. Ei ilmeisesti tuollaiseen ole resursseja?

    Ap


  • Anonyymi

   "Mitään seurantaa ei ole mysimban kohdalla ollut "

   Lääkäri määrää Mysimbaa aluksi vain 4kk ajaksi, jolloin on uusi vastaanottoaika jossa varmistutaan, että sisältöluetelossa mainittu, Valviran valvoma, jatkamisen ehto on täyttynyt. Yksityyslääkäri ei ikinä heitä rahaa hukkaan, eikä kukaan lääkäri aseta itseaan altiiksi kurinpitomenettelyille.

  • Anonyymi

   Itsellä Mysimba toimi hyvin ensimmäisten 10kg pudotuksen kanssa, sillä palasin vuoden-parin takaiseen painooni. Kesä ja grilliherkut ja epäsäännölliset ruokailut ja olut kyytipoikana on jarruttanut kehitystä, nyt on -8kg mittarissa.

   Iltatabletteja jäänyt ottamatta ja tehokin tuntuu heikentyneen eli toleranssi kasvanut, alussa tabletti aamuin illoin riitti pitämään nälän poissa.

   Nyt syksyn tavoitteena olisi taas skarpata ja koettaa päästä tuon vanhan (yli)painon alle eli joku 7-8kg lisää. Mutta selkeästi tiukemmassa on eikä vieläkään hoikassa kunnossa olla kun tuon laihduttaa, pikemminkin siinä 24-25 BMI:n tietämillä. Hankalaa varmasti tulee olemaan, syksyn pimeät illat suorastaan vaativat lohdutukseksi tummaa olutta, jotain makeaa jne.

   Äijä

  • Anonyymi

   Olen käyttänyt mysimbaa puoli vuotta ja paino pudonnut 9kg.Nyt olen huomannut, että se sama näläntunne melkein jatkuvasti on palannut ja paino ei putoa.

  • Anonyymi

   Käytin puoli vuotta Mysimbaa ja paino putosi -11 kg.Nyt huomannut että näläntunne palannut ja makeanhimo.Taidan lopettaa lääkkeen oton🤔

  • Anonyymi

   Pikku-äitykkä, aloittaja! Kyllä lääkäreiden on autettava sinua lastenkin tähden!
   Olet merkittävä henkilö yhteiskunnassa!
   Väsyneenä ja arkiaskareiden rasittamana ei kykene pitämään itsestään huolta.
   Sinun on saatava apua syyhyn eikä oireisiin!

  Ketjusta on poistettu 20 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Persu jakoi tekoälyn tekemiä deepfakekuvia mustamaalatakseen SPR:ää

   Ei näe asiassa ongelmaa https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/224e6737-010d-42ce-9ac0-cd08a8309f06
   Maailman menoa
   269
   1899
  2. Mistä et pidä kaivattusi ulkonäössä

   Tai luonteessa ?
   Ikävä
   115
   1890
  3. Onko tämä yksipuolista?

   Haluaisin laittaa sulle viestiä, kysyä kuulumisia. Haluaisin tietää miten voit, onko kaikki hyvin. Kaipaan sua, en tiedä
   Ikävä
   63
   1408
  4. Kaverini kaipaa

   Sun kosketusta, kovasti...! :D
   Ikävä
   149
   1364
  5. Amnesty nillittää rajojen sulusta

   Amnesty väittää, että missään ei ole näytetty toteen sitä, että noista itärajalta tulleista turvapaikanhakijoista olisi
   Maailman menoa
   206
   1342
  6. Martina Aitolehti poseeraa rakkaansa kanssa - Somessa kuitti:"Oletko lainannut Haaviston Antoniota?"

   Hmmm, onhan noissa miehissä yhdennäköisyyttä täytyy myöntää… Vai mitä mieltä sinä olet? Lue lisää ja katso kuvat: http
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   875
  7. Sinulle On Postia

   Niin elikkäs kuten otsikko sanoo jollekin olisi postia. Pelokkaana mietin tuleeko vastausta laisinkaan. Ja jos tulee
   Ikävä
   39
   677
  8. No joko susta on nainen tullut johtaja

   Kun sä olet opiskellut niin paljon, ja olet niin terävä?
   Ikävä
   62
   654
  9. Ulkomaillakin jo irvaillaan ja naureskellaan Saksalaislehti retostelee Sanna Marinin bikinikuvalla p

   Saksalaislehti retostelee Sanna Marinin bikinikuvalla peppuvitsein Saksalaislehti Bild uutisoi Sanna Marinin bikinikuvas
   Tampere
   92
   652
  10. Miksi itsenäisyyspäivää vietetään...

   ...kun itsenäisyys menetettiin 4.4.2023 kun meidät liitettiin NATOon? Päätäntävaltamme siittettiin UsaNatolle tuona suru
   Maailman menoa
   266
   641
  Aihe