Painonnostajasta pelastus naisten keihäänheittoon

Anonyymi

Miksei voitaisi alkaa valmentaa jostain suomalaisesta huippupainonnostajanaisesta keihäänheittäjää? Eiköhän Anni Vuohijoki alle puolen vuoden treenillä voittaisi kevyesti keihäänheiton Suomen mestaruuden, kun on räjähtävyys ja kunto kohdallaan.

222 kommenttia

Vastaukset

 • Hyvä ehdotus !. Mutta painonnosto on kovin erityyppinen laji kuitenkin, kuin kepinheitto. Painonnostajilla on nopeutta ja voimaa ja ehkä notkeuttakin. Mutta keihäänheiton tekniikka on vaikeampi. Painonnostajat sopivat paremmin kuulantyöntöön sentään sekä miehissä että naisissa.

 • Hyvä ajatus. Uskon, että keihäänheiton tekniikan oppii varmasti hyvässä valmennuksessa. Ja huippupainonnostajan fysiikka on varmasti todella paljon parempi kuin tämän päivän suomalaisten keihäänheittäjänaisten. Tämä siis penkkiurheilijan näkökulmasta. Ehkä joku ammattivalmentaja voisi ottaa kantaa, olisiko painonnostotausta hyvä keihäänheittoa ajatellen?

 • Ei onnistu, lajit ovat liian erilaiset ja keihäs on vaikea tekniikkalaji. Yleisurheilijana Annin paras laji oli aitajuoksu, 15-vuotiaana 60 m aidat hallissa 9,77. Keihästä hän ei ole koskaan heittänyt kilpailussa,

 • Painonnosto on todella tekniikka laji.
  Se mahdollistaa suuret painot.
  Mutta jos voimaa ei saada siirrettyä omaan lajiin niin turhaa tekemistä.
  O-P Karjalainen, moukari, kertoi aikoinaan että tempaus on taulukoitu. Eli moukarin heitto matka ja mitä se vaatii tempauksessa.
  Huiput tempaa 145-160kg, O-P sen sijaan 110-130kg ja pystyi hyvin haastamaan huiput.
  Jos painonnosto tehdään raakana niin helpompi siirtää tulos lajiin.
  Siksi raaka rive kuuluukin kaikkiin lajeihin nykyään.

 • Aloittaja ilmeisesti tarkoitti, että oikeassa valmennuksessa Anni voittaisi. Totta kai pitäisi treenata. Tekniikan oppii kun sitä joku opettaa. Ei varmasti kylmiltään voittaisi keihäskisaa.

  • Ymmärsin.
   Mutta pointti oli se että Annin hyvä tulos on seurasta kovasta työstä painonnostossa, tekniikkaa hiottu todella paljon.
   Se ei siirry helpolla keihääseen.
   Raaka tempaus ja rive voi keihäänheittäjällä olla paremmat kuin painonnostajalla.
   Mitä pitempään ja tarkemmin jotain liikettä hiotaan niin se pienempi siirto vaikutus muihin liikkeisiin.
   Eli kova raw voimanostaja ei ole kova kuulantyöntäjä vaikka kuulantyöntöä treenaisikin.
   Mutta kova kuulamörssäri on lähellä voimanostajan tuloksia.
   Miksi näin?
   Marginaalit ratkaisee.
   Kuulan saa 20m, mutta mitä vaatii 50cm lisää tai 1metri.
   20m niin ei pääse finaaliin, 21m voi tuoda voiton.
   Kuula miehen penkki 230kg,ei voittoa kun kisa nostona ei saa niin paljon ja voimanosto kisoissa top5 nostaa 5-10kg enemmän.
   Kuula mies häviää yhteistuloksessa vain 40kg voittajalle,mutta top 5 on 20kg sisällä.
   Siksi Anni ei pärjää, välttämättä.
   Saisi helposti yli 50m mutta kun se ei riitä.


 • Kyllä painonnostajanaisesta tietysti voisi yrittää tehdä keihäänheittäjää. Minä aloittaisen sen valmennuksen sillä tavalla, että 2 kuukautta harjoiteltaisiin pesäpallon heittoa ja vauhditonta 5-loikkaa hyvin paljon. Keihästä heitettäisiin vasta tämän jälkeen. Pitäisi saada pesäpallon heitossa kohtuullinen tulos, esim. 65 metriä, samoin 5-loikassa noin 13 metriä.

  Painijasta olisi ehkä helpompi harjoituttaa keihäänheittäjää sekä miehissä että naisissa. Muistan aikoinaan, kun olin nuorena yleisurheiluseurassa aktiiviurheilijana, että kerran järjestettiin moniotteluja yleisurheilukentällä vähän leikkimielisenä, siinä oli joitakin muidenkin urheilulajien aktiiviurheilijoita mukana. Siis oli sellainen painija, joka myöhemmin edusti Suomea jopa olympiatasolla yli 100 kg:n sarjassa. Hän oli samaa ikäluokkaa siis kuin minä ja voitin hänet kuulantyönnössä, mutta hävisin keihäänheitossa, hän heitti siis yli 50 metriä miestenkeihästä ja oltiin noin 16-17-vuotiaita silloin.

  • Nyt muistinkin, että heitimmi 700:n gramman keihästä ja oltiin siis 17-vuotiaita. Huippupainija heitti 55 metriä ja minä heitin 54 metriä. Kuulantyönnössä voitin painijan, vaikka hänellä oli paljon enemmän voimaa, kuin minulla, se oli yllätys.


  • Kyllä tuon ikäisenä pitäisi keihäs lentää pidemmälle.
   Me heittelimme painavempia, itse tehtyjä, puukeihäitä pidemmälle.
   Ja ikää oli 15vuotta.
   Itse jaksoin nostaa painavemman kiven ja heittää sen olan yli kuin voimamies kisoissa suomea maailmallakin edustanut kaveri.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kyllä tuon ikäisenä pitäisi keihäs lentää pidemmälle.
   Me heittelimme painavempia, itse tehtyjä, puukeihäitä pidemmälle.
   Ja ikää oli 15vuotta.
   Itse jaksoin nostaa painavemman kiven ja heittää sen olan yli kuin voimamies kisoissa suomea maailmallakin edustanut kaveri.

   Kyllä keihäs pitäisi tietenkin sen ikäisenä lentää pidemmälle, mutta ei oltu mitään varsinaisia keihäänheittäjiä silloin. Se oli leikkimielinen kilpailu; ei siitä ehkä olisi pitänyt tässä yhteydessä mainitakaan, kukaan ei varmaan sitä kisaa enää muistakaan, kuin minä, vuonna -78. Siis minä olin korkeushyppääjä silloin, myöhemmin siirryin keihäänheittoon.


 • Heitto- ja työntölajitkin ovat aika yksinkertaisia sikäli, että ei tarvita mitään muuta kuin saada välinen riittävän suureen alkunopeuteen sopivassa asennossa ja sopivaan suuntaan. Erityisesti monet parhaat keihäänheittäjät ovat olleet hyvinkin "tavallisia", eivät mitään voimamiehiä ensinkään. Jos joku 120- kiloinen voimamies onnistuisi kehittämään vauhdinottoonsa sellaisen ripeyden kuin mitä oli vaikka Zelesnillä, hän velloisi massoineen heittonsa väkisinkin viisi metriä yliastutuksi, tahi joutuisi hidastelemaan ja aloittamaan koko heittoyrityksen kymmenen metriä turhan aikaisin, keihään lähtönopeuskin putoisi ja koko massan hyöty sulaisi pois. Parhaimpien heittäjien heittokäden liikenopeus on sellainen, ettei suurilla massiivisilla lihaksilla sellaisiin pystytä. Miestenkin keihäs on varsin kevyt, se pitää saada liikkeelle nopeasti, raaka voima ei auta, siitä alkaa siis olla enemmän haittaa kuin etua. Raakaa voimanostajan voimaa ei voi jalostaa heittämään keihästä pitkälle koska nopeutta puuttuu. Jos keihään painoksi laitettaisiin esim. 20 kg, hänkin alkaisi pärjätä!
  Kuula on kymmenisen kertaa painavampi, voiman merkitys on siinä jo aivan erilainen. Toki taitava pyörähtäjä kykenee kierrättämään kuulaa isolla kehällä ja kasvattamaan siten sen vauhtia, mutta varsinkin jalkojen toiminta silloin on ja hyvin tärkeässä roolissa. Moukari ja kiekko suosivat taas isoja miehiä, erityisesti syliväliltään ulottuvia, välineen kehänopeus on saatava suureksi eikä se onnistu kohtuu nopeiltakaan jos ulottuvuus on pieni.

  • Eipä Seppo Rätyä voi nyt pieneksi ja heikoksi kutsua. Siinä oli väki vahva voima heittäjä. Sali tulokset ihan älyttömät.
   Nyky keihäät tehty sellaisiksi että pitää olla joku ballerina että saa ne lentämään. Liito keihäitä missä enemmän merkitystä tuulella kuin taidolla.
   Pitkämäen raaka rive 160kg ja tempaus 125kg,penkki 170kg.
   Että kyllä voimaa pitää olla.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Eipä Seppo Rätyä voi nyt pieneksi ja heikoksi kutsua. Siinä oli väki vahva voima heittäjä. Sali tulokset ihan älyttömät.
   Nyky keihäät tehty sellaisiksi että pitää olla joku ballerina että saa ne lentämään. Liito keihäitä missä enemmän merkitystä tuulella kuin taidolla.
   Pitkämäen raaka rive 160kg ja tempaus 125kg,penkki 170kg.
   Että kyllä voimaa pitää olla.

   Nyt olet aika solmussa: Nykykeihäätkö liitokeihäitä, mitä keihäitä olivat sitten ne varsinaisiksi liitokeihäiksi suunnitellut ja jopa liitokeihäiksi kutsutut keihäät aikaisemmin, ennen kuin niiden käyttö kiellettiin, juuri niillä ne hurjimmat kaaret viskattiin. Juuri niitä liitokeihäitä tuuli lähti kuljettamaan kuin liitelevää kanahaukkaa ja mikä olisikaan keihäänheiton ME nykyisin jos tuota keihäsmallia edelleen käytettäisiin, ehkä mukavissa tuulissa olisi heitetty 120- 130 metriä. Owe Hohnin kerrotaan heittäneen harjoituksissaan muutamaan kertaan 110- 120 m väliin, siinä heittopaikka, heittosuunta ja vallitsevat tuuliolot oikein etsittiin varta vasten, mitä ei tietenkään ennakkoon ilmoitetuissa kilpailutilanteissa ole mahdollista soveltaa. Juuri Hohnin ME- heiton jälkeen tuli välttämättömäksi ihan turvallisuussyistä muuttaa keihäsmallia ja muutokset nimenomaan heikensivät sen liito-ominaisuuksia...


 • Paljonko mahtaa olla Suomen parhaiden naiskeihäänheittäjien tempaus- ja työntötulokset, tai rinnalleveto? Youtubesta löytyy monta vuotta vanha pätkä, jossa Sanni Utriainen vetää rinnalle 110, kyykkää 125 ja nostaa penkistä 100. Tekniikoista viis, koska eihän hän kilpaile noissa lajeissa.

  • Mutta mitä olet kysymässä, olet todennäköisesti toteamassa ihan samaa kuin minä: Miten nämä kaikki maastaveto- rinnalleveto- tai vaikka persetakataivutusvetotulokset liittyvät keihäänheittoon?
   Joku kyykkää sitä ja toinen tätä, mutta keihästä he eivät pitkälle lennätä, ja jos lennättäisivät, kai he näyttäisivätkin sen?


  • Kyllä vika on valmennuksessa. Mitään kehitystä ei suomen keihäsnaisten porukassa ole tapahtunut vuosiin. Odotellaan vaan onnenkantamoista jolla turvataan seuraavan vuoden avustukset Ja vuodesta toiseen samat valmentajat antavat lausuntoja ja kertovat mikä mättää. Mikseivät tee mitään ?


  • Eihän yhdelläkään edes sm tason keihäänheittäjällä olle huonot voima ja painon nosto tulokset.
   Kyllä se nyt on niin että tekniikalla menee johonkin asti, nopeudella vähän lisää mutta jos voima puuttuu niin miesten keihäs menee 75-80m väliin. Eli ei jatkoon eikä voittoa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Eihän yhdelläkään edes sm tason keihäänheittäjällä olle huonot voima ja painon nosto tulokset.
   Kyllä se nyt on niin että tekniikalla menee johonkin asti, nopeudella vähän lisää mutta jos voima puuttuu niin miesten keihäs menee 75-80m väliin. Eli ei jatkoon eikä voittoa.

   ..olle huonot voimat ja painon nosto tulokset. Jep, suomi kielellä menee minne menee mutta jos ei edes suomea osaa kirjoittaa, ei siinä sitten sanan säiläkään pitkälle lennä, keihäästä puhumattakaan...………………………...


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kyllä vika on valmennuksessa. Mitään kehitystä ei suomen keihäsnaisten porukassa ole tapahtunut vuosiin. Odotellaan vaan onnenkantamoista jolla turvataan seuraavan vuoden avustukset Ja vuodesta toiseen samat valmentajat antavat lausuntoja ja kertovat mikä mättää. Mikseivät tee mitään ?

   Joopa joo, jos valmennus olisi kunnossa, meillä suomessa olisi satoja ellei tuhansia maailman parhaita urheilijoita...


  • Jos pitää kiinnittää huomio kielioppiin eikä haluta ymmärtää sisältöä niin silloin taitaa vastaväitteet olla vähissä.
   Eli kun huomaat olevasi väärässä niin turvaudut epäolennaisiin seikkoihin.
   Toisaalta kommenttisi ovat niin tyhmiä ja selityksesi niin väärin kuin vain voi olla että äo sinulla pakko olla pienempi kuin kengännumerosi.
   Miten idiootti pitää olla että viitsii edes tuollaista sontaa esittää.
   Joko olet trolli tai oikeasti joku nyhverö joka ei tiedä elämästä mitään. Istut pimeässä huoneessa runkkaamassa tietokoneen päälle.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Jos pitää kiinnittää huomio kielioppiin eikä haluta ymmärtää sisältöä niin silloin taitaa vastaväitteet olla vähissä.
   Eli kun huomaat olevasi väärässä niin turvaudut epäolennaisiin seikkoihin.
   Toisaalta kommenttisi ovat niin tyhmiä ja selityksesi niin väärin kuin vain voi olla että äo sinulla pakko olla pienempi kuin kengännumerosi.
   Miten idiootti pitää olla että viitsii edes tuollaista sontaa esittää.
   Joko olet trolli tai oikeasti joku nyhverö joka ei tiedä elämästä mitään. Istut pimeässä huoneessa runkkaamassa tietokoneen päälle.

   Taisi osua?


  • Niin, sinuun.
   Et taaskaan pysty vastaamaan mitään viisasta.
   Totuuden lukeminen voi sattua, niinkuin nyt huomasit.
   Ei varmastikaan huvikseen nosteta voimatasoja?? Vai mitäs luulet.
   Kaikki maailman urheilijat ihan vain huvikseen käy salilla monta tuntia viikossa. Vai mitäs luulet.
   Palkataan valmentajia, että saadaan voimatasot ylös, ihan vain huvin vuoksi. Vai mitäs luulet.
   Ai, joo. Ei tarvitse oikeasti vastata.
   Toisaalta, et siihen pystyisikään.
   Taisi osua?


  • Hyvä kysymys. Tiina Lillakilla ei ollut noin kovia punttituloksia. Mutta hänellä oli hyvä vauhditon 5-loikka ja hän heitti 4:n kg:n kuulaa melko pitkälle pään yli eteenpäin kahdella kädellä, ne ovat hyvin tärkeitä testituloksia sekä miehillä että naisilla. Myös yliveto taisi olla Lillakilla 90 kg, siis selällään penkillä maaten lattialta tangon veto, sitä tehtiin ennen enemmän kuin nykyään tehdään.


  • Mitäs sinä lillakin puntti tuloksista tiedät.
   Kun voimatasoja pitää nostaa niin ei loikat auta, ei auta viskelyt. Ikävä kyllä.
   Kun ei se vaan riitä.
   Jos riittäisi niin salille ei mentäisi.
   Aika yksinkertaista.
   Loikat ja viskelyt liittyy voiman jalostamiseen. Eli jos pohjat puuttuu niin ei voida rakentaa hyvää fysiikkaa.
   Laji ominaisuuksien balanssi on hyvin tärkeää. Jos jokin niistä dominoi niin se on muualta pois.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mitäs sinä lillakin puntti tuloksista tiedät.
   Kun voimatasoja pitää nostaa niin ei loikat auta, ei auta viskelyt. Ikävä kyllä.
   Kun ei se vaan riitä.
   Jos riittäisi niin salille ei mentäisi.
   Aika yksinkertaista.
   Loikat ja viskelyt liittyy voiman jalostamiseen. Eli jos pohjat puuttuu niin ei voida rakentaa hyvää fysiikkaa.
   Laji ominaisuuksien balanssi on hyvin tärkeää. Jos jokin niistä dominoi niin se on muualta pois.

   En minä huvikseen tänne kirjoittele. Kyllä minä jotain niistä Lillakin punttituloksista tiedän ja ennenkaikkea hänen harjoitteluistaan. Minä olen kyllä Kuortaneen urheiluopistolla aikoinaan nähnytkin hänen harjoitteluaan, hän ei vielä ollut silloin aivan huipputasolla. Ja siis keskustellutkin hänen kanssaan. Sillä penkkipunnerrustuloksella ei ole kovin suurta merkitystä naisten keihäässä, varmaan se yliveto on tärkeämpi harjoite ja siinä Lillak oli kyllä vahva. Naisten keihäs painaa vain 600 grammaa ja kyllä niillä loikkaharjoitteilla ja kuulan ja kuntopallon heitoilla saa lajinomaista voimaa hyvin hankittua. Lillak myös teki halkomotteja käsivoimilla ja harrasti soutua tavallisella soutuveneellä harjoitusmielessä yms.. Saattaa olla, että hänen punttitulokset oli kuitenkin lähellä noita Utriaisen lukemia, mutta ei todellakaan yli niiden.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mitäs sinä lillakin puntti tuloksista tiedät.
   Kun voimatasoja pitää nostaa niin ei loikat auta, ei auta viskelyt. Ikävä kyllä.
   Kun ei se vaan riitä.
   Jos riittäisi niin salille ei mentäisi.
   Aika yksinkertaista.
   Loikat ja viskelyt liittyy voiman jalostamiseen. Eli jos pohjat puuttuu niin ei voida rakentaa hyvää fysiikkaa.
   Laji ominaisuuksien balanssi on hyvin tärkeää. Jos jokin niistä dominoi niin se on muualta pois.

   Minulla on jossain ne Lillakin punttitulokset. Mutta en löytänyt niitä papereita nyt. Saattoi olla, että se yliveto olikin vain 85 kg. Raaka rinnalleveto ehkä 105 kg. Vauhditon 5-loikka noin 14.5 metriä. 4:n kg:n kuula pään yli eteen 11-12 metriä. Oleellista on kuitenkin se, että Lillak oli melko hoikka. Utriainen taas hyvin tukeva. Lillakin suhteellinen voima selvästi parempi. Lisäksi Lillakin kilpaillessa heitettiin liitokeihästä, senkin takia harjoittelu ei ollut niin voimapainotteinen, kuin mitä nykyään.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mitäs sinä lillakin puntti tuloksista tiedät.
   Kun voimatasoja pitää nostaa niin ei loikat auta, ei auta viskelyt. Ikävä kyllä.
   Kun ei se vaan riitä.
   Jos riittäisi niin salille ei mentäisi.
   Aika yksinkertaista.
   Loikat ja viskelyt liittyy voiman jalostamiseen. Eli jos pohjat puuttuu niin ei voida rakentaa hyvää fysiikkaa.
   Laji ominaisuuksien balanssi on hyvin tärkeää. Jos jokin niistä dominoi niin se on muualta pois.

   Nyt kuulin melko luotettavasta lähteestä, Että Tiina Lillakin rinnallevetotulos olisi ollut 120 kg. Eli kyllä sitä voimaa hänellä on ollutkin enemmän, kuin mitä muistin. Kuulin aina aikoinaan näitä asioita eräältä kaveriltani, joka sanoi, mitä oli Kari Ihalaiselta kuullut jne.. Ja se 105:n kilon rinnalleveto, mitä ehdotin, saattoi olla sitä aikaa, kun olin samaan aikaan Kuortaneen urheiluopistolla kurssilla, kun Tiina oli siellä harjoittelemassa, siis 80-luvun alussa. Hän oli heittänyt silloin vasta noin 61 metriä.


 • Atlantan olympiavoittajalla, Heli Rantasella oli punttitausta.
  Painonnoston perusominaisuudet sopivat kyllä heittolajeihin mutta keihään lajitekniikka on varsin vaativa ja sitten se mystinen "heittokäsi" joko on tai sitten sitä ei ole.
  Eräs keihäänheiton valmentaja sanoi, että kiviä ja käpyjä heittelevistä ( silloin kun pennut vielä heitteli ) penskoista näkee kenestä ei koskaan tule hyvää keihästelijää.
  Heittokäsikään ei takaa myöhempää kehitystä mutta sen puute ainakin estää kehityksen huipulle.

  • Ai jaa. että oikein punttitausta, tuota en tiennytkään. Onko tuo tausta nyt miten luotettavasti ja varmuudella selvitetty ja voinko saada siitä luotettavaa tietoa väitteiden tueksi näillä sivuilla? Vaiko sitten ei?


  • Juu, ihan noviisi oli ennen keihäänheittoa.
   Ei tehnyt yhtään mitään. Ja sitten ihan noin vain meni heittämään keihästää ja kas kummaa heti oli maailman kärjessä.
   Mitään muuta ei tehnyt kun kävi kisoissa heittämässä.
   Näinkö luulit tapahtuneen.
   Nyt kun et siltä ajalta aukotonta todistusaineistoa saa niin mikään ei kelpaa. Jos olisi kuva niin vaatisit dna testiä kuvan henkilöiden varmentamiseksi.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Juu, ihan noviisi oli ennen keihäänheittoa.
   Ei tehnyt yhtään mitään. Ja sitten ihan noin vain meni heittämään keihästää ja kas kummaa heti oli maailman kärjessä.
   Mitään muuta ei tehnyt kun kävi kisoissa heittämässä.
   Näinkö luulit tapahtuneen.
   Nyt kun et siltä ajalta aukotonta todistusaineistoa saa niin mikään ei kelpaa. Jos olisi kuva niin vaatisit dna testiä kuvan henkilöiden varmentamiseksi.

   Voi hyvänen aika tuota itsepetoksellista pelkistystä!

   On se vaan kumma, että esimerkiksi kansainvälisesti menestynyt uimari Jani Sievinen voitti nuorena seiväshypyn piirinmestaruuden.
   Harva pääsee huipulle missään lajissa keskittymällä vain yhteen, tavoitteena olevaan.
   Jokainen paininnostoa tosissaan harjoitellut tietää sen vaativan monipuolisia motorisia valmiuksia ja kimmoisuuteen liittyviä ominaisuuksia.

   Pelkkä maksimivoima ei tee kenestäkään huippua missään heittolajissa mutta kaikki heittolajit, ml, keihäs, vaativat tietyn voimatason tekniikasta ja muista perusvaatimuksista riippuen.

   200kg:n penkkaaja ei pelkällä voimalla työnnä miesten kuulaa välttämättä edes 10m mutta 20m vaatii myös voimaakin joka on yksi tuloksen teon komponentti.

   Käsitteenä "voima" tuntuu monella olevan hyvin pelkistetty. Pitäisi puhua TEHOSTA jonka yksi komponentti voima on. Lajitekniikka ohjaa TEHON käyttöä!


 • Räty oli vahva, mutta ei hänellä olisi ollut mahdollisuuksia painonnostokisoissa parhaita nostajia vastaan ja siksi hän päätyikin heittämään keihästä. Maailman parhaimmistoon kuuluneissa heittäjissä ei erityisen voimakkaita heittäjiä ole ollut juuri ketään, tietääkseni yksikään ei ole menestynyt missään nostelukisoissa, ei kotimaassaan saati maailmanlaajuisesti, miksi näin?
  Siellä on sattumalta juuri tänään eräässä lehdessä juttu kuulantyönnöstä, lähinnä pyörähdystyylin yleistymisestä. Eräs tämän hetken maailman parhaisiin lukeutuva työntäjä mainitsee mm. että hän ei enää koeta kohentaa voimatasoaan vaan varta vasten hioo nopeusominaisuuksiaan ja tekniikkaansa. Hän siis antaa ymmärtää että voisi hankkia lisää voimaa mutta ei koe sitä lisävoimaa tarvitsevansa. Nimittäin koska hän ei kilpaile painonnostossa, hän ei tee sillä äärimmäisellä voimalla yhtään mitään, sitä voimaa vaan ei kykene edes kuulantyönnössä hyödyntämään. Miten sitten olisi paljon kevyemmän välineen kuten keihään heittämisessä, mitä iloa olisi niistä suurista nostetuista maksimipainoista, ei se keihäs niitä tunnista. Kun keihäs irtoaa heittäjän kädestä, ratkaisevaa on sen nopeus, asento ja suuntaus, hyvin yksinkertaista. Viimeksi luin Pauli Nevalan sanoneen juuri sen, että keihäänheitto on hyvin yksinkertainen laji mutta sen yhteydessä piiperretään aivan epäolennaisten asioiden parissa. Yksi näistä epäolennaisista asioista sattuu olemaan juuri kuvitelma, että kohottamalla jotain punnerrusennätystään myös heittotulokset paranevat vaikka tosiasiassa esim. korkeushyppy olisi paljon parempi harjoite, ja esim. Magnus Kirtin korkeusennätys onkin jotain lähes 220 cm luokkaa.
  Eikö seuraavaksi joku ehdotakin että aletaan tehdä menestyviä korkeushyppääjiä painonnostajista...

  • Räty olisi pärjännyt suhteessa paremmin painnonostossa kuin parhaat nostajat keihäänheitossa!

   Lajitekniikka ja TEHO tekevät tuloksen.
   Moni ei tajua, että teholla tehdään tulosta ja voima on vain yksi tehon kompponentti!


 • Yllättävän pitkään meni tässä viestiketjussa, että mentiin asiattomuuksiin ja alettiin haukkua muita kirjoittajia.

  • Katso peiliin niin ymmärrät syyn.
   Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.
   Seppo Räty olisi nimenomaan menestynyt todella hyvin Voimanostossa, painonostossa, kuulassa jos olisi niihin panostanut mutta kun valitsi keihäänheiton.
   Kaikki hyvät keihäänheittäjät ottavat penkistä 160kg, vähintään.
   Ovat ottaneet ennenkin. Ei se ole mitään epäolennaista. Heikkojen puhetta ettei voimalla tee mitään.
   Ei siihen paino harjoitteluun käytetä aikaa useita tunteja viikossa huvikseen. Jos kerran sillä ei tee mitään niin miksi siellä käydään. Ja sinun kirjoittelusta saa kuvan että olisi jopa haittaa.
   Eli kauttaaikojen kaikki ovat tehneet ihan väärin. Sinun mielestä korkeushyppääjät ovat keihäänheittäjiä????
   Huh,huh. Ei muuta kun alat valmentamaan tulevaisuuden heittäjiä. Noinkin viisas kun olet niin varmasti saisit suojatin heittämään 100m...


  • Anonyymi kirjoitti:

   Katso peiliin niin ymmärrät syyn.
   Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.
   Seppo Räty olisi nimenomaan menestynyt todella hyvin Voimanostossa, painonostossa, kuulassa jos olisi niihin panostanut mutta kun valitsi keihäänheiton.
   Kaikki hyvät keihäänheittäjät ottavat penkistä 160kg, vähintään.
   Ovat ottaneet ennenkin. Ei se ole mitään epäolennaista. Heikkojen puhetta ettei voimalla tee mitään.
   Ei siihen paino harjoitteluun käytetä aikaa useita tunteja viikossa huvikseen. Jos kerran sillä ei tee mitään niin miksi siellä käydään. Ja sinun kirjoittelusta saa kuvan että olisi jopa haittaa.
   Eli kauttaaikojen kaikki ovat tehneet ihan väärin. Sinun mielestä korkeushyppääjät ovat keihäänheittäjiä????
   Huh,huh. Ei muuta kun alat valmentamaan tulevaisuuden heittäjiä. Noinkin viisas kun olet niin varmasti saisit suojatin heittämään 100m...

   Kuka on keihäänheiton menestynein miehissä, kenellä on edelleen lajin ME? Aika hassua ajatella, että olen häntä kahdeksan senttiä pitempi ja painoni on hänen aktiiviaikojensa painoon nähden kolmisenkymmentä kg enemmän. Nostolajeissa olisin nuorempana voittanut ko. mestarin mennen tullen mutta keihästä en olisi kyennyt ihan hänen lukemilleen heittämään, vuosien harjoittelun jälkeen ehkä juuri ja juuri 60 metriä. Ihan hassulta tuntuu ajatella tätä...


  • Missä todisteet, missä näytöt.
   Ihan hassua että voi täällä väittää vaikka mitä.
   Ihan hassua että ei heitä keihästä mutta nostaa rautaa ja silti joku heikompi kuka heittää keihästä on parempi. On se ihan hassua.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Missä todisteet, missä näytöt.
   Ihan hassua että voi täällä väittää vaikka mitä.
   Ihan hassua että ei heitä keihästä mutta nostaa rautaa ja silti joku heikompi kuka heittää keihästä on parempi. On se ihan hassua.

   Ottaako noin koville?


  • Eli ei ole mitään näyttöjä.
   Pelkkää netissä uhoomista.
   Ihan on hassua kun huomaa ettei toinen pysty vastaamaan mitenkään. On kyllä tosi hassua.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Eli ei ole mitään näyttöjä.
   Pelkkää netissä uhoomista.
   Ihan on hassua kun huomaa ettei toinen pysty vastaamaan mitenkään. On kyllä tosi hassua.

   Tuolla katkeruusenergialla kun menet sinne salille, rautaa nousee penkistä 300 ja maasta 600 kg ja sitten kentälle keihään kanssa, ME- heitto vain odottaa heittäjäänsä...


  • Niin juuri. Katkeruus on sinun polttoainetta. Selvästi olet heikko ja sekös sinua haittaa. Luulit että kun olet kimmoisa lumiukko niin keihäs lentää. Mutta kun eihän se lennä jos poweri puuttuu.
   Itse tiedän omat voimatasoni ja mihin niillä yltää.
   Jos olet kiltti poika voin kertoa lisää.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Eli ei ole mitään näyttöjä.
   Pelkkää netissä uhoomista.
   Ihan on hassua kun huomaa ettei toinen pysty vastaamaan mitenkään. On kyllä tosi hassua.

   On tässä ketjussa ollut liikaa uhoamista. On väitetty, etten tietäisi näistä asioista paljoakaan. Minulla on kuitenkin yleisurheiluvalmentajan koulutusta ja yleisurheiluohjaajan pätevyys. Tein aikoinaan parissa lajissa miesten B-luokan tason tuloksia yleisurheilussa. Veteraanitasolla olen jonkin verran kilpaillut kuulassa ja keihässä. 4 vuotta sitten heitin piirikunnallisissa keihästä 54-vuotiaana miesten keppiä yli 40 metriä. Mutta tässä ketjussa on varmasti tietävämpiä tietäjiä, sitä en epäile yhtään.


  • No eihän noilla koulutuksilla tee mitään. Voi hyvänen aika, tänne tullaan neuvomaan ja valmentamaan täysin naurettavilla tiedoilla.
   Se b-luokka kuvaa hyvin tasoa.
   Ehkä kannattaisi hieman tutkia mitä vaatii että ihan oikeasti pystyy muita valmentamaan.
   Ihan noviisikin huomaa ontuvat ja heikot perustelusi ja tietosi.
   Ainoa mikä on totta niin se että täältä löytyy enemmän tietoa ja osaamista, ainakin kun on lukenut vastauksia. Tietty taso sen verta matala että se on helppoa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   No eihän noilla koulutuksilla tee mitään. Voi hyvänen aika, tänne tullaan neuvomaan ja valmentamaan täysin naurettavilla tiedoilla.
   Se b-luokka kuvaa hyvin tasoa.
   Ehkä kannattaisi hieman tutkia mitä vaatii että ihan oikeasti pystyy muita valmentamaan.
   Ihan noviisikin huomaa ontuvat ja heikot perustelusi ja tietosi.
   Ainoa mikä on totta niin se että täältä löytyy enemmän tietoa ja osaamista, ainakin kun on lukenut vastauksia. Tietty taso sen verta matala että se on helppoa.

   Minä olen jo kirjoittanut toisaalla, etten ole juurikaan valmentanut ketään. Olen antanut tekniikkaohjeita lähinnä veteraaniurheilijoille ja jotain valmennusohjeita, niillä on ollut jonkin verran kysyntää. Siis onhan valmentajia, jotka tekevät työtä urheiluseuroissa ja ovat olleet itse B-tason yleisurheilijoita. Mutta ovat hyviä ja päteviä valmentajia. Taisin kirjoittaa, että heitin yli 40 metriä 54-vuotiaana, se tulos on veteraanitilastossa siltä vuodelta todennäköisesti Suomessa aika korkeallakin. Tosin en tiedä heittävätkö yli 50-vuotiaat 700 gramman keihästä varsinaisesti. Tilastopajassa on ne tulokset ja tilastot, minulla ei ole sinne tunnuksia, kun se on maksullinen palvelu. Tuskin tässä ketjussa monikaan on A-tason keihäänheittäjä itse ollut. Nykyään tasovaatimukset ovat tippuneet monissa lajeissa, 18-vuotiaana tein sellaisen tuloksen, että se olisi nykyään 19-vuotiaitten sarjan A-luokan tuloskin.


  • Anonyymi kirjoitti:

   No eihän noilla koulutuksilla tee mitään. Voi hyvänen aika, tänne tullaan neuvomaan ja valmentamaan täysin naurettavilla tiedoilla.
   Se b-luokka kuvaa hyvin tasoa.
   Ehkä kannattaisi hieman tutkia mitä vaatii että ihan oikeasti pystyy muita valmentamaan.
   Ihan noviisikin huomaa ontuvat ja heikot perustelusi ja tietosi.
   Ainoa mikä on totta niin se että täältä löytyy enemmän tietoa ja osaamista, ainakin kun on lukenut vastauksia. Tietty taso sen verta matala että se on helppoa.

   Ovatko urheiluopistojen yleisurheiluohjaajakurssit mielestäsi naurettavia ?. Tai muut SVUL:n kurssit ?. Urheiuopistonkurssin todistuksessa minulla tietopuolisten aineitten kohdalla arvosana "valmennusoppi erinomainen".


 • Yksipuolinen lajifanaattisuus ja -sokeus.
  Miten tuohon kuvaan sopii esimerkki, että mieshenkilö K.K. oli kansallisen tason vapaapainija, siirtyi judoon ja oli siinä suomen edustajana kansainväisissä kisoissa, vaihtoi painonoostoon jossa voitti muutaman Suomen mestaruuden sekä EM- mitalin.
  Lopetettuaan painonnoston siirtyi kehonrakennukseen jossa voitti maamme mestaruuden.
  Eihän tälläinen ole yksisilmäisten tarkastelun perspektiivissä mahdollista!

  Olen nähnyt läheltä kun poika- ja tyttöikäisistä sisaruksista aletaan tekemään kiekonheittäjiä. Keskitytään lajitekniikkaan ja jopa lajivoimaan mutta laiminlyödään yleisten ominaisuuksien kehittäminen.
  Poika- ja tyttösarjoissa menestystä ja sijoittuminen Suomen tilastoissa 6:n parhaan joukkoon.
  Kun tuli aika jolloin olisi pitänyt alkaa tehdä tulosta niin ei toivoakaan.
  Monipuolinen motoriikka, kimmoisuus, liikkuvuus, nopeus, räjähtävyys olivat jääneet kehittämättä.

  Tämä koskee kaikkea urheilua jotain shakkia tai golfia lukuun ottamatta. Shakissa lienee eduksi hyvä aerobinen kunto ja golfissa liikkuvuus ja motiriikka.

  • Niin, kuten aiemmin kerroin, esim. tämän kesän ainakin näihin asti paras heittäjä Magnus Kirt harrasti nuorena monipuolisesti eri yu- lajeja ja mm. korkeudessa hyppäsi luokkaa 210-220 cm. Nopeus- ja kimmoisuusominaisuudet sekä motoriikka ovat keihäänheiton a ja o. Varsinaisen juoksunopeuden kuitenkaan sen paremmin kuin tyhjän maksimivoimankaan ei tarvitse olla mitenkään merkillinen, riittää kun on hyväkuntoinen ja ikäisissään keskiverto. Vauhdinoton nopeus on tapettava heiton jälkeen nopeasti pois, kaikki se menee aina vaikeammaksi mitä suurempi on nopeus ja mitä suurempi massa on pysäytettävä. Mitä enemmän nopeutta ja varsinkin massaa, sitä kauempaa viivasta heiton on lähdettävä jotta heittäjä pystyy myös olemaan yliastumatta ja jokainen metri on pois heiton pituudesta, se kun mitataan siitä viivasta, ei heittokohdasta.
   Jos etsitään keihäänheitossa kautta aikojen menestyneimmät heittäjät ja tarkastellaan heidän fyysisiä avujaan, niin hyvinkin tavallisen oloisia ihmisiä sieltä ylivertaisesti eniten vastaan tulee, ei mitään erityisiä voimamiehiä ensinkään. He eivät olisi erottuneet mitenkään entisajan maatalousvaltaisen maan fyysisen työn perustekijöistä. Jos olisi laitettu kymmenen parhaan suomalaiset miesheittäjän vartalot kuviin sadan muun keskivertosuomalaisen miehen sekaan kasvot peitettyinä, miten he olisivat sieltä katsojan silmään erottuneet? Eivät mitenkään!


  • Eli kuvittelet että bodarin näköinen on vahva.
   Se että ei päälle päin näytä kuin normi lantajaakolta ei kerro voima tuloksista mitään.
   Edelleen olet sitä mieltä että kyykyt, penkit ovat ihan turhaa. Kaikki hyvät yu henkilöt tekevätkin niitä ihan vain sinun kiusaksi. Oikein maksavat valmentajalle kun keksii kaikkea turhaa, ettei vaan tulosta synny.
   Fakta on edelleen se että ilman hyviä voima tuloksia ei keppi lennä. Olkoon mikä entinen loikkia hyvänsä.
   Unohtuu usein että ne ketkä menestyy omaavat usein geenilotossa hyvät osumat.
   Ja sitten on tietysti doupingin käyttö mikä on yleistä ja aina ollut.
   Sen hyötyjä vähätellään, ja muut ihmettelee kuinka kovia tulos loikkia tehty tai miten voi lajeja vaihdella miten sattuu.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Eli kuvittelet että bodarin näköinen on vahva.
   Se että ei päälle päin näytä kuin normi lantajaakolta ei kerro voima tuloksista mitään.
   Edelleen olet sitä mieltä että kyykyt, penkit ovat ihan turhaa. Kaikki hyvät yu henkilöt tekevätkin niitä ihan vain sinun kiusaksi. Oikein maksavat valmentajalle kun keksii kaikkea turhaa, ettei vaan tulosta synny.
   Fakta on edelleen se että ilman hyviä voima tuloksia ei keppi lennä. Olkoon mikä entinen loikkia hyvänsä.
   Unohtuu usein että ne ketkä menestyy omaavat usein geenilotossa hyvät osumat.
   Ja sitten on tietysti doupingin käyttö mikä on yleistä ja aina ollut.
   Sen hyötyjä vähätellään, ja muut ihmettelee kuinka kovia tulos loikkia tehty tai miten voi lajeja vaihdella miten sattuu.

   Esität kummallisia olettamuksia, kirjallinen ulosantisi on sitä paitsi erityisen heikkoa, oletko oikeasti yksinkertainen punttijunnaaja?
   En kuvittele yhtään mitään, tiedän että vaikka mainitsemani Kirt ei ole bodari eikä edes erityisen vahva, hän on kuitenkin aika hyvä keihäänheitossa. Niin ikään esim. nykyisen keihäsmallin ME:n haltija ei juurikaan viihtynyt voimailusaleilla ja useamman kerran hänet läheltäkin nähneenä saatan vain ihmetellä millä avuilla hän heitti kuten heitti. Olemme muuten likimain saman ikäisiä, siksi tuollaisia kohtaamisiakin on tapahtunut!

   Emme nyt kai keskustele siitä, käyvätkö monipuolisesti harjoittelevat urheilijat myös kuntosaleilla, totta hemmetissä käyvät? Mutta hakevatko he sieltä jotain äärimmäisiä tuloksia ja äärimmäisen suurta voimantuottoa, varsinkaan lajeissa joissa siitä suuresta voimasta on enemmän haittaa kuin hyötyä, eivät hae.

   Jos sitten vaivaudut lukemaan aiemmat kommenttini, huomaat että juuri edellisessä kommentissani mainitsin käsitteet kimmoisuus, nopeus ja motoriikka. En nähnyt tarpeen edes eritellä sitä, että ne ovat pääosin synnynnäisiä ominaisuuksia, ne ovat ominaisuuksia jotka sinä nyt keksit uudelleen käsitteellä geenilotto!

   Doupingin käyttöön en ota kantaa, toivoisin sinun esittävän hyviä ja luotettavia todisteita kovien väitteittesi tueksi...Niitä odotellessa!


  • No katsoppa kenen tahansa yu puntti harjoittelua niin kyllä siellä nimenomaan tehdään äärimmäisiä maksi harjoitteita.
   Millä haetaan, jopa tekniikan kustannuksella, maksimi ykköstä.
   Pitkämäen penkki oikein hyvä esimerkki, järjetön pomppu ja perseen nosto että 170kg tuli.
   Ja olen minäkin nähnyt paljon yu harjoittelua, ja ne ketkä menestyy treenaavat kaikki samoin.
   Ei siellä mitään hipsuttelu hyppelyä näy.
   Ja taidat olla aika sinisilmäinen lapsen uskoinen jos luulet että joku painija, voittaa painonnostossa ja bodauksessa noin vain. Oikea monilahjakkuus, ai että.
   Se että et ymmärrä kirjoitusta kertoo enemmän omasta älykkyydestäsi. Hormoonithan nimenomaa tuhoaa tuota luetun ymmärtämistä. Tai yleensäkkään douppaaja ei pysty omaksumaan uutta tietoa niin kuin sinullehan on käynnyt.


  • Anonyymi kirjoitti:

   No katsoppa kenen tahansa yu puntti harjoittelua niin kyllä siellä nimenomaan tehdään äärimmäisiä maksi harjoitteita.
   Millä haetaan, jopa tekniikan kustannuksella, maksimi ykköstä.
   Pitkämäen penkki oikein hyvä esimerkki, järjetön pomppu ja perseen nosto että 170kg tuli.
   Ja olen minäkin nähnyt paljon yu harjoittelua, ja ne ketkä menestyy treenaavat kaikki samoin.
   Ei siellä mitään hipsuttelu hyppelyä näy.
   Ja taidat olla aika sinisilmäinen lapsen uskoinen jos luulet että joku painija, voittaa painonnostossa ja bodauksessa noin vain. Oikea monilahjakkuus, ai että.
   Se että et ymmärrä kirjoitusta kertoo enemmän omasta älykkyydestäsi. Hormoonithan nimenomaa tuhoaa tuota luetun ymmärtämistä. Tai yleensäkkään douppaaja ei pysty omaksumaan uutta tietoa niin kuin sinullehan on käynnyt.

   Entä mikä tuhoaa ymmärrettävän tekstin kirjoittamisen mahdollisuuden?


  • Mikä on nyt niin vaikeaa ymmärtää?
   Sekö vaikeuttaa kun huomaat olevasi väärässä. Uuden tiedon omaksuminen on sinulle ilmeisen vaikeaa. Ehkä sinun pitäisi lopetella korvaushoito,voisi luetun ymmärtäminen palautua.
   Lapset viskelee ja jos valmennetaan niin tekniikka kehittyy,ikää kun tulee lisää niin mitkähän ominaisuudet alkavat kehittyä. Ja sitten kun ikää alkaa olemaan 25-30vuotta on heittäjä parhaimmillaan. Miksikö? No olisiko voimatasot kasvaneet.
   Jos näin ei olisi niin vikkelät 18 vuotiaat heittäisivät parhaat tulokset.
   Eli heikot ei keihästä pitkälle heitä.
   Luulisi tuon sinunkin jo ymmärtävän.
   Vai kuinka montaa menestynyttä keihäänheittäjää olet valmentanut?


  • Anonyymi kirjoitti:

   No katsoppa kenen tahansa yu puntti harjoittelua niin kyllä siellä nimenomaan tehdään äärimmäisiä maksi harjoitteita.
   Millä haetaan, jopa tekniikan kustannuksella, maksimi ykköstä.
   Pitkämäen penkki oikein hyvä esimerkki, järjetön pomppu ja perseen nosto että 170kg tuli.
   Ja olen minäkin nähnyt paljon yu harjoittelua, ja ne ketkä menestyy treenaavat kaikki samoin.
   Ei siellä mitään hipsuttelu hyppelyä näy.
   Ja taidat olla aika sinisilmäinen lapsen uskoinen jos luulet että joku painija, voittaa painonnostossa ja bodauksessa noin vain. Oikea monilahjakkuus, ai että.
   Se että et ymmärrä kirjoitusta kertoo enemmän omasta älykkyydestäsi. Hormoonithan nimenomaa tuhoaa tuota luetun ymmärtämistä. Tai yleensäkkään douppaaja ei pysty omaksumaan uutta tietoa niin kuin sinullehan on käynnyt.

   Joku painija voittaa painonnostossa ja bodauksessa noin vaan?
   Luehan tarkemmin.
   Esimerkkini ja tuttavani ALOITTI kilpailun vapaapainijana, menestyi kansallisella tasolla. Sitten SIIRTYI judoon jossa menetys oli jo parempaa. LOPTETTUAAN judon VAIHTOI painonnostoon jossa Eurooppa tason menestystä.
   Painonoston JÄLKEEN keskittyi kehonrakennukseen jossa Suomen mestari.
   Useampikin painonoostaja on puntin aktiiviuran jälkeen siirtynyt voimanostoon jossa tietyt perusvaatimukset ovat paljon vähäisempiä kuin puntissa.

   Penskojen treenamisen lajinomaisuudesta sanoin nimen omaan, että näiden tuttavieni kohdalla laiminlyötiin perusominaisuuksien kehittäminen lajiharjoitteiden kustannuksella. Monipuolisten valmiuksien lisäksi on lähestyttävä lajitekniikkaa mutta kun alle murrosikäisell' hepulla teetätetään lajivoimaa niin lohduton tulos ei ollut yllätys.
   Tuolla lähestymistavalla saadaan menestystä alle 14v poikasarjoissa mutta siihen se sitten näillä tuttavillani jäkin. Valmentaja isukin kunnianhimolla oli lyhyet jäljet.

   Salilla treenaavista pystyy melko hyvin päättelemään päälajin. Lätkäilijät, lentopalloilijat etunenässä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Entä mikä tuhoaa ymmärrettävän tekstin kirjoittamisen mahdollisuuden?

   Monenko "menestyneen" keihäänheittäjän dopingin käytöstä tiedät ja voit esittää luotettavia näyttöjä? Väitteesi on niin kova ja samalla absurdi, että sopii kysyä ihan nimeltä sitä, että kuka seisoo väitteen, siis kirjoitetun tekstin takana?


  • Anonyymi kirjoitti:

   No katsoppa kenen tahansa yu puntti harjoittelua niin kyllä siellä nimenomaan tehdään äärimmäisiä maksi harjoitteita.
   Millä haetaan, jopa tekniikan kustannuksella, maksimi ykköstä.
   Pitkämäen penkki oikein hyvä esimerkki, järjetön pomppu ja perseen nosto että 170kg tuli.
   Ja olen minäkin nähnyt paljon yu harjoittelua, ja ne ketkä menestyy treenaavat kaikki samoin.
   Ei siellä mitään hipsuttelu hyppelyä näy.
   Ja taidat olla aika sinisilmäinen lapsen uskoinen jos luulet että joku painija, voittaa painonnostossa ja bodauksessa noin vain. Oikea monilahjakkuus, ai että.
   Se että et ymmärrä kirjoitusta kertoo enemmän omasta älykkyydestäsi. Hormoonithan nimenomaa tuhoaa tuota luetun ymmärtämistä. Tai yleensäkkään douppaaja ei pysty omaksumaan uutta tietoa niin kuin sinullehan on käynnyt.

   Maksimi ykkönen on eri asia kuin räjähtäen tehty ykkönen.
   Pikavoimalajien kuten sprinttereiden, hyppääjien ja loikkaajien treeneissä pätee puntin perusharjoitteet. Rinnallevedot ja tempaukset raakana polvien ala- ja yläpuolelta. Kyykyt syvään, puolikkaat ja ponnistuskulmille.
   Jne. Oleellista on, että kaikki tehdään täysillä.
   Varsinkin kyykkytreenin jälkeen aina nopeat ärsykkeet. Hypyt tangon kanssa ja ennen suihkua löysiä, rentoja 50m:n vetoja.
   Vatsasta täytyy pitää huoli oli laji mikä tahansa.

   Juuri tuo suoritustapa erottaa "lajiurheilijan" tavis salikävijästä. Tietenkin myös treenivalikoima.

   Kun vedin pikavoimajunnuille talven punttitreenit niin teimme kerran kuukaudessa testit seuraten välittömästi sarjan jälkeistä sykettä ja palautumista 15 sekunnin välein.
   Pari kuukautta ennen hallikisoja otimme mukaan lajivoimatreenit ja pari viikkoa ennen SM kisoja kevensimme oleellisesti.
   Varhaiskeväällä päävastuu siirtyi lajivalmentajalle.
   Heput pärjäsivät kohtuullisesti. 6:n äijän sakista löytyi yksi maajoukkue-edustaja pituuteen ja 3-loikkaan.


  • Eli et ole valmennus taidoillasi saavuttanut mitään merkittävää.
   Yksikään keihäänheittäjä ei ole metodeillasi saavuttanut yhtään mitään. Tuo sinun tietosi on aivan turhaa.
   Eihän suomen hiihtäjätkään mitään käyttäneet. Vai miten Lahdessa kävi? Tuliko isokin mitali saalis.
   Katso kuule googlesta paljonko yu jää kiinni doupingin testissä. Ja paljonko painonnostossa. Yksi menestynyt maa hylättiin kokonaan.
   Mutta karpaasi ei käytä, ei. Muut douppaa mutta judo-paini-painonnostaja-bodari-karpaasi ei, ei.
   Ottaisitko pääsi pois p.. tä ihan hetkeksi niin näkisit asioita realistisemmin.
   Oliko taas vaikeaa ymmärtää.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Eli et ole valmennus taidoillasi saavuttanut mitään merkittävää.
   Yksikään keihäänheittäjä ei ole metodeillasi saavuttanut yhtään mitään. Tuo sinun tietosi on aivan turhaa.
   Eihän suomen hiihtäjätkään mitään käyttäneet. Vai miten Lahdessa kävi? Tuliko isokin mitali saalis.
   Katso kuule googlesta paljonko yu jää kiinni doupingin testissä. Ja paljonko painonnostossa. Yksi menestynyt maa hylättiin kokonaan.
   Mutta karpaasi ei käytä, ei. Muut douppaa mutta judo-paini-painonnostaja-bodari-karpaasi ei, ei.
   Ottaisitko pääsi pois p.. tä ihan hetkeksi niin näkisit asioita realistisemmin.
   Oliko taas vaikeaa ymmärtää.

   Alemmuuden tuntennetta ja katkeruutta voi purkaa noinkin. Toivottavasti helpottaa vaikka ei korvaakaan ammattilaisen terapiaa satikka suljetun hoitojaksoa.


  • Tunnut tietävän aika paljon terapiasta ja suljetuista hoitojaksoista..
   Oletko kenties niuvanniemessä valmentanut keihäänheittoa?
   Ilmankos heittäjät eivät ole saaneet median huomiota.
   Noh, löytyikö doupingin käytöstä mitään kun googletit, löytyikö sieltä kenties kärynneitä yleisurheilun puolelta? Entä painonnosto?
   Mites Lahdessa kävi 2001? Tuliko mitaleita?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mikä on nyt niin vaikeaa ymmärtää?
   Sekö vaikeuttaa kun huomaat olevasi väärässä. Uuden tiedon omaksuminen on sinulle ilmeisen vaikeaa. Ehkä sinun pitäisi lopetella korvaushoito,voisi luetun ymmärtäminen palautua.
   Lapset viskelee ja jos valmennetaan niin tekniikka kehittyy,ikää kun tulee lisää niin mitkähän ominaisuudet alkavat kehittyä. Ja sitten kun ikää alkaa olemaan 25-30vuotta on heittäjä parhaimmillaan. Miksikö? No olisiko voimatasot kasvaneet.
   Jos näin ei olisi niin vikkelät 18 vuotiaat heittäisivät parhaat tulokset.
   Eli heikot ei keihästä pitkälle heitä.
   Luulisi tuon sinunkin jo ymmärtävän.
   Vai kuinka montaa menestynyttä keihäänheittäjää olet valmentanut?

   Liitoskeihäsaikaan oli myös heittäjiä, jolla ei ollut kovinkaan suuri maksimivoima. Joku saksalainen heittäjä, jonka nimeä en muista, heitti noin 85 metriä 65:n kilon penkkituloksella. Raimo Manninen heitti noin 93 metriä ja hänen penkkituloksensa siihen aikaan oli noin 115 kiloa, hän veti rinnalle ehkä vain 120 kiloa. Jarmo Mäkelä sanoi, minulle, että uuden keihäsmallin myötä moni heittäjä tippuu kuin eno veneestä ja otti esimerkin Raimo Mannisesta. Manninen heitti vielä uutta keihäsmallia reilusti yli 70 metriä, mutta uusi malli ei todellakaan edesauttanut hänen heittämistään. Mannisella ei ollut siis nyvät punttitulokset, mutta hän heitti 2:n kilon kuulaa muistaakseni jopa 40 metriä, minä en saanut kuin 26 metriä,


 • On sattumalta tänään yhdessä lehdessä juttua aitajuoksija Kortteesta. Tuossa mainitaan oikein selvästi, miten hänen harjoittelussaan on vähennetty voimaharjoittelun osuutta olennaisesti ja keskitytty kimmoisuus- ja nopeusominaisuuksien kohentamiseen. Tulokset tiedämme!
  Mutta ei näin saa olla ja tehdä, pitää nostaa paljon puntteja, nostaa ja nostaa ja nostaa ja aina pitää olla tangossa vähintään 500 kiloa rautaa...

 • Esim. Owe Hohn ei arvostanut hampaat irvessä tehtyjä puntinnostoja, vaikka vahva oli itsekin. Saksalaisesta Vetteristä hän on todennut, että mies on tainnut hankkia voimaa jo vähän liiankin kanssa!

  • Minä olin Raimo Mannisen kanssa punttisalilla joskus aikoinaan. Hän sanoi, että olen häntä vahvempi, mutta hän epäili, että minun harjoitus ei palvelisi keihäänheittoa kovinkaan hyvin. Kyllä hän oikeassa olikin, sain melko hyviä tuloksia nuorten sarjoissa, mutta en sitten enää parantanut tuloksia myöhemmin juurikaan. Manninen teki puntteja sillä periaatteella, että punttiharjoituksesta tulee ns. "vahva olo" ja se riittää. Sillä, kuinka paljon nostaa, ei ole sitten niin suurta merkitystä.


 • Vähän lisää mieleen juolahtanutta Hohnista: Mies oli jossain televisioidussakin näytösluonteisessa tilaisuudessa heittänyt käsikranaattia 100 metriä ja kerrotaan hänen heittäneen kolmen kilon kuulaa 40 metriä!
  Manniselle lähes tyrkytettiin mitalia ja kai voittoakin yksissä olympialaisissa koska boikotin takia mm. kovat Itäsaksalaiset olivat poissa, mutta hän ei selviytynyt loppukilpailuun.

  • Mukava lukea välillä asiallista kommenttia !. Tuo Hohnin 3:n kg:n kuulan heitto 40 metriä on ihan mieletön tulos. Minä kirjoitin, että Manninen heitti ainakin 40 metriä 2:n kg:n kuulaa, itse en ole sitä nähnyt, mutta siitä puhuttiin ja huhuttiin paljon aikoinaan täällä. Siis käsitin, että ilman vauhtia Raimo heitti sitä kuulaa, yleisesti sen painoista välinettä heitettiin ilman vauhtia ja niin se SVUL:n kansiossa onkin testi- ja harjoitusmuotona niiltä ajoilta, että ilman vauhtia. Minä heitin sitä kuulaa kuularingista vauhditta siis 26 metriä, saattaa olla, että heitin 2.5 kiloista kuulaa, niitä urheilukentällä ainakin oli. Mutta vähän vaatimaton tulos se on joka tapauksessa. Täällä joku kirjoittaja väittää, että minun tulokset on naurettavia, ei niitä urheiluseuran puolesta ole naurettavina kuitenkaan pidetty, ei edes niitä veteraanituloksia.


 • Se että voimaharjoittelun osuutta vähennetään ei tarkoita että sitä ei tehdä. Vaan se tarkoittaa sitä että keskitytään juurikin siihen maksimivoimaan. Sitä kun ei voi tehdä kuin vähän.
  Sinä hormoonin käyttäjänä pystyisit tekemään enemmän mutta naturaali ei hyödy kuin parista maksimi nostosta. Sitä tarkoittaa kun vähennetään punttia.
  Ihan on yleinen käytäntö joka Lajissa. Ihmettelen ettet tälläistä perusasiaa tiennyt.
  Manninen on myös kertonut eräässä haastattelussa että vahva olo tulee siitä kun pystyy nostamaan räjähtävästi ennätys painoja. Se eroaa normi nostajasta.
  Tehdään räjähtävän maksimin päälle vielä hapottavia toistoja, silloin menetetään osa nopeudesta. Perusasioita.
  Mutta jos luulet baletti hypyllä tulevan hyväksi keihäänheittäjäksi niin voit alkaa valmentamaan ballerinoista keihäänheittäjä.
  Vai kuinka monta sinun opeilla on saanut menestystä keihäänheitossa?
  Onko tullut isokin mitalisaalis?

  • En minä ole väittänyt, että olisin tehnyt mitään valmennustöitä kovinkaan paljon. On siihen pätevyyksiä, ei kovin paljon, mutta kuitenkin kursseja ja sen sellaisia, SVUL:n kursseja. Sinä taidat tietää niistä Mannisen asioista aika paljon, minä siis olen jonkun verran treenannut hänen kanssaan. Minä treenasin omien ohjelmieni mukaan, siis tein riittävästi voimaharjoitusta, mutta en tarpeeksi heitto- ja tekniikkaharjoitusta. En rikkonut pahemmin itseäni keihäänheitossa, pystyn sitä vieläkin halutessani heittämään. Olen treenannut paljon muitakin lajeja, kuin yleisurheilua. Moni sanoi, että kannattaisi keskittyä yhteen lajiin, esim. juuri siihen keihääseen, oli siihen lahjakkuutta, mutta ei pitkäjänteiseen harjoitteluun sisua.


 • Osasinkin odottaa tuollaista räjähtävien ennätyspainojen puolustustarinaa. Nostetaan tänään räjähtävästi ennätyspainot ja huomenna taas nostetaan räjähtävästi ennätyspainot ja vielä päälle maksimihapottavat ja tavalliset hapottavat ja erikoishapottavat ja vielä kerran räjähtävät ennätysnostot jne., kyllä alkaa laji kuin laji sujua, ballerinasta keihäänheittoon ja kaikki siltä väliltä.

  Kuinka moni muuten sinun "opeillasi" on saanut menestystä keihäänheitossa? Vai onko lisäksi muitakin kullankimalteisia lajeja?

  • Luetun ymmärtämisen kanssa taitaa olla sinulla vielä töitä.
   Jos vielä kerran lukisit niin huomaisit että siellä lukee:
   "Tehdään räjähtävän maksimin päälle vielä hapottavia toistoja, silloin menetetään osa nopeudesta"
   Menetetään osa nopeudesta.
   Eli sitten se luetun ymmärtäminen tulee mukaan, sitä hapottamista pitää välttää jos on jo tehty räjähtävä maksimi suorite.
   Se erottaa yu treenin salilla tavallisesta treenaajasta.
   Ihan perusasioita.
   En minä ole keksinyt tätä treeni tapaa. Tällä tavalla on treenattu jo pitkään. Huomattu että räjähtävän maksivoiman ylläpito auttaa pitämään tuloskunnon hyvänä koko kisakauden. Muutenhan tämä ominaisuus alkaa heiketä.
   Sinulla ei taida olla yhtään näyttöjä tästä baletti hipsuttelu valmennuksen saavutuksista?
   Ehkä sinun metodit toimii lasten satujumpassa parhaiten.
   Onhan ihan älytöntä väittää että pelkällä hyppelyllä ja käpyjen heittelyllä tullaan huippu keihäänheittäjäksi, vai mitä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Luetun ymmärtämisen kanssa taitaa olla sinulla vielä töitä.
   Jos vielä kerran lukisit niin huomaisit että siellä lukee:
   "Tehdään räjähtävän maksimin päälle vielä hapottavia toistoja, silloin menetetään osa nopeudesta"
   Menetetään osa nopeudesta.
   Eli sitten se luetun ymmärtäminen tulee mukaan, sitä hapottamista pitää välttää jos on jo tehty räjähtävä maksimi suorite.
   Se erottaa yu treenin salilla tavallisesta treenaajasta.
   Ihan perusasioita.
   En minä ole keksinyt tätä treeni tapaa. Tällä tavalla on treenattu jo pitkään. Huomattu että räjähtävän maksivoiman ylläpito auttaa pitämään tuloskunnon hyvänä koko kisakauden. Muutenhan tämä ominaisuus alkaa heiketä.
   Sinulla ei taida olla yhtään näyttöjä tästä baletti hipsuttelu valmennuksen saavutuksista?
   Ehkä sinun metodit toimii lasten satujumpassa parhaiten.
   Onhan ihan älytöntä väittää että pelkällä hyppelyllä ja käpyjen heittelyllä tullaan huippu keihäänheittäjäksi, vai mitä.

   Maksimiräjähtely jatkuu ja keihäänheiton ennätykset murskaantuvat läpi koko kisakauden!


  • Ottaako koville?
   Menikö peukku poskeen ja toinen p... seen, kun et enään keksi mitään.
   Huomasitko kuinka vähän tiedät? Huomasiko?
   Muut täällä jo sen ovat huomanneet.
   Taisi olla pettymys kun liitto ei koskaan sinua pyytänytkään lajivalmentajaksi. Ne lukemattomat päivät, vuodesta toiseen odotit soittoa. Aina kun puhelin soi, toivoit niin kovasti että josko nyt pyydettäisiin päävalmentajaksi.
   Mutta ei. Ei vaan soittoa kuulunut.


  • Kaikki komentoi täällä nimerkillä "anonyymi". On tainnut mennä sillä lailla asiat sekaisin, että jotkut luulevat, että täällä olisi vain 4-5 kommentoijaa koko tässä ketjussa. Kesällä kilpailukaudella tehtiin ainakin 80-luvulla 2 punttiharjoitusta ja ne olivat ns. pikavoimaharjoituksia. Painot, joita käytettiin, olivat tai olisi pitänyt olla maksimissaan 70 % maksimista. Minäkin treenasin 25-vuotiaana väärin ja tein maksimilla niitä toistoja kilpailukaudella. Taitavat monet naiskeihäänheittäjätkin Suomessa treenata tällä hetkellä väärin joka tapauksessa, kun tulokset ovat jälleen kerran olleet huonoja. Maksimipainoja pitäisi käyttää vain talvella ja peruskuntokaudella. Edes ns. "ylimonokaudella" loka-marraskuussa ei maksimipainoja pitäisi käyttää. Jopa kuulantyöntäjät ovat käyttäneet melko kevyitä painoja kilpailukauden harjoittelussa ja muistan tällaisen kuulantyöntäjän 80-luvulta, joka neuvoi minua tässä asiassa. Olisi ehkä pitänyt tehdä niin kuin hän sanoi, niin olisin saanut parempia tuloksia keihäässä. Ko. kuulantyöntäjä valmistautui Kalevan-kisoihin ja teki harjoituksia rinnallevetoa ja jalkakyykkyä jollain 70:n kilon painolla, siis teräviä toistoja ja 5:n sarjoja. Taisi vielä työntää ennätyksensä Kalevan-kisoissa, ei ollut kuitenkaan kärkimiehiä siellä. Ei kannata haukkua toisia kommentoijia, voi mennä haukku väärään osoitteeseenkin, kun kaikilla on sama nimimerkki. Sitten olen nähnyt kuulantyöntäjän, joka pian kärysi dopingista, joka teki vuonna -86 kilpailukaudella syväkyykkyjä 270 kg:n painolla. Minua vielä pyydettiin varmistamaan niitä nostoja, se näytti aika hurjalta touhulta.


  • Älä puhu paskaa.
   Heti kun tänne joku laittaa faktaa tulet valehtelemaan asian itsellesi sopivaksi.
   Et edes tiennyt tästä että räjähtäviä maksimi nostoja pitää tehdä myös kisa kaudella. Ja nyt valehtelet että olet muka näin tehnyt.
   Tiedoksesi, metodia käytetään maailmalla ja Suomessa ihan yleisesti. On käytetty jo pitkään.
   Muutenkin voisit lopettaa itsesi kehumisen täällä. Ensin kirjoitat kommentin ja sitten kehut sitä.
   Kirjoitustyyli ja virheet paljastivat.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ottaako koville?
   Menikö peukku poskeen ja toinen p... seen, kun et enään keksi mitään.
   Huomasitko kuinka vähän tiedät? Huomasiko?
   Muut täällä jo sen ovat huomanneet.
   Taisi olla pettymys kun liitto ei koskaan sinua pyytänytkään lajivalmentajaksi. Ne lukemattomat päivät, vuodesta toiseen odotit soittoa. Aina kun puhelin soi, toivoit niin kovasti että josko nyt pyydettäisiin päävalmentajaksi.
   Mutta ei. Ei vaan soittoa kuulunut.

   Mitkä virheet paljastavat? Maksimi nosto, kisa kausi jne., sellaisetko?


  • Jäit jo kiinni. Valehtelija.
   Turha pyristellä. Valehtelija.
   Keksit ja huijaat että et menettäisi kasvojasi.
   Hä Hä hää, jäit nalkkiin.
   Onko kivaa kirjoittaa teksti ja sitten kommentoida sitä muka toisena henkilönä.
   Menisit hoitoon.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Jäit jo kiinni. Valehtelija.
   Turha pyristellä. Valehtelija.
   Keksit ja huijaat että et menettäisi kasvojasi.
   Hä Hä hää, jäit nalkkiin.
   Onko kivaa kirjoittaa teksti ja sitten kommentoida sitä muka toisena henkilönä.
   Menisit hoitoon.

   Nyt meni kasvot, voi kun hurjaa...kuka sitten olenkaan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Älä puhu paskaa.
   Heti kun tänne joku laittaa faktaa tulet valehtelemaan asian itsellesi sopivaksi.
   Et edes tiennyt tästä että räjähtäviä maksimi nostoja pitää tehdä myös kisa kaudella. Ja nyt valehtelet että olet muka näin tehnyt.
   Tiedoksesi, metodia käytetään maailmalla ja Suomessa ihan yleisesti. On käytetty jo pitkään.
   Muutenkin voisit lopettaa itsesi kehumisen täällä. Ensin kirjoitat kommentin ja sitten kehut sitä.
   Kirjoitustyyli ja virheet paljastivat.

   Minä heitin keihästä viimeisen kerran yleisessä sarjassa vuonna -86. Tällä vuosituhannella olen harrastusmielessä heittänyt joitakin kisoja, lähinnä piirikunnallisia ja tämä harrastus eroaa siitä yleisen sarjaan heittämisestä. Minä en muista tarkalleen enää millaista se minun harjoittelu oli 80-luvun alussa, on ne kyllä jossain vihkossa löydettävissä, mitä harjoitteita tein. Kotkassa vuonna -86 taisin nostella maksimipainoja, mutta osallistuin siis vain Kymenlaakson TUL:n piirin mestaruuskisaan, josta sain mitalin. Liityin TUL:n seuraan väliaikaisesti.


 • Mukavaa keskustelua. Minä en ole tarkoituksellisesti valehdellut yhtään mitään. Kerroin ensin niistä Lillakin punttituloksista, mutta se oli sitä aikaa, kun näin hänen Kuortaneella harjoittelevan. Tangossa oli rautaa ehkä 85 kg, rinnallevedossa ja penkkipunnerruksessa. Mutta hän ei ollut vielä silloin huipulla. Minä kyllä kehuin vähän itseänikin, mutta saa kai sitä näissä ketjuissa tehdäkin.

  Minä siis meinasin väittää, että olisin tehnyt toisenkin nykypäivän mittapuiden mukaisen A-luokan tuloksen 19-vuotiaiden sarjassa, mutta koska olen rehellinen, en kirjoittanut sitä. Siis, heitin 19-vuotiaana keihästä noin 58.5 metriä. A-luokan tulos 19-vuotiaissa on nykyään 57 metriä. Mutta minä heitin sen tuloksen tietenkin liitokeihäällä, eikä se ole siis mitenkään A-tuloksen arvoinen se minun heitto.

  Minä en viitsi jatkaa sitä itseni kehumista, mutta mukavaa on vieläkin muistella niitä Kuortaneen aikoja. Juotiin siellä viinaakin urheiluopistolla ja Lillak otti myös ryyppyjä, siinä oli muitakin silloin ottamassa viinaa, niitä kurssilaisia mitä siellä oli. Minä olin siellä kurssilla, se kesti siis yli 3 kk, melko hyvä joissakin lajeissa. Voitin siellä loikkatestit, vauhdittoman 5-loikan ja 10-loikan ja vielä korkeushypynkin. Siellä oli kyllä hyviä urheilijoita, mutta jostain syystä eivät olleet hyviä näissa testeissä.

  • Ja minä kun oletin olevani se kiinnijäänyt valehtelija, sinäkö sen kunnian veitkin, hurjaa?
   Mutta laitan asiallisen kysymyksen: Paljonko noin suunnilleen olivat nuo 5- ja 10- loikkatuloksesi, eikö esim. vauhdittomassa 5- loikassa 15 metrin tulos ole jo kohtuu kova? En muista kenestä oli kyse, mutta jostakin ex- huippu/puolihuippu suomalaisurheilijasta muistelen mainitun hänen harjoituksissaan loikkineen noin. Päälajiaankaan en muuten muista, mutta pituus tai kolmiloikka se ei kuitenkaan ollut.


  • Kiitos kommentista. Minä täytin siis 20 vuotta siellä kurssilla silloin aikoinaan Kuortaneella. Siellä oli Suomen mestari painijakin, siis jossain nuorten sarjassa ja siis uimareita, joilla oli SM-mitaleita ja siis kovia hiihtäjiä ja pari pikajuosijaa, jotka olivat noin 11:n sekunnin juoksijoita. Ja siis telinevoimistelija jne..

   Jarmo Mäkelä veti sen yleisurheiluohjauksen ja siinä tehtiin testejä ja Mäkelä katsoi niitä tuloksia, siis loikissa kai 10:n cm:n tarkkuudella. Eivät olleet samana päivänä ne kaikki testit. 5-loikassa hyppäsin 14.5 metriä ja 10-loikassa 29:70. Korkeushyppy oli toisena päivänä siis se testi. Sitä lajia tietysti harjoiteltiin ensin parina päivänä. Hyppäsin siinä hallissa siis 175 ja kun kukaan muu ei päässyt sitä, niin en korottanut korkeammalle.

   Siellä kurssilla suoritettiin siis yleisurheilun B-lajiosa ja pesäpallon ja lentopallon C-lajiosat. Muita lajeja siellä oli jääkiekko, uinti, hiihto, paini, telinevoimistelu, kansantanssi, tennis, rytmiikka, koripallo, suunnistus. Sitä kurssia mainostettiin siis liikuntatieteelliseen tiedekuntaan valmistavana kurssina.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ja minä kun oletin olevani se kiinnijäänyt valehtelija, sinäkö sen kunnian veitkin, hurjaa?
   Mutta laitan asiallisen kysymyksen: Paljonko noin suunnilleen olivat nuo 5- ja 10- loikkatuloksesi, eikö esim. vauhdittomassa 5- loikassa 15 metrin tulos ole jo kohtuu kova? En muista kenestä oli kyse, mutta jostakin ex- huippu/puolihuippu suomalaisurheilijasta muistelen mainitun hänen harjoituksissaan loikkineen noin. Päälajiaankaan en muuten muista, mutta pituus tai kolmiloikka se ei kuitenkaan ollut.

   Ei olla valehdeltu, ainakaan minä. Kuortaneella olin vuonna -81 liikunta- ja valmennustiedon kurssin paras testiurheilija yleisurheilussa. Saatoin kyllä hypätä 3-loikkaakin pisimmälle, mutta se tulos oli vaatimaton. Jarmo Mäkelä muistaa nämä varmaan, häneltä voisi asiasta kysyä, jos joku ei usko todeksi.


  • Kyllä olette.
   Jarmo Mäkelä sanoi että muistaa varmuudella ja sinä vuonna ei tällaista tapahtunut.
   Sinä vuonna Kuortaneella hypyt olivat korkeatasoisia ja kurssit jouduttiin tenttimään myöhemmin vatsataudin vuoksi.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ei olla valehdeltu, ainakaan minä. Kuortaneella olin vuonna -81 liikunta- ja valmennustiedon kurssin paras testiurheilija yleisurheilussa. Saatoin kyllä hypätä 3-loikkaakin pisimmälle, mutta se tulos oli vaatimaton. Jarmo Mäkelä muistaa nämä varmaan, häneltä voisi asiasta kysyä, jos joku ei usko todeksi.

   Minulla oli muistihäiriö, mutta se meni ohitse. En ollutkaan 3-loikassa paras, vaan vasta toinen, Oulun pikajuoksija hyppäsi 15 cm minua pidemmälle. Jarmo Mäkelä on ollut anonyyminä tässä keskustelussa mukana ja kirjoittanut monta hyvää kommenttia. Mutta hän saataa ottaa minut puhutteluun vielä, koska olen leveillyt noilla kovin vanhoilla kurssiasioilla.


  • Jarmo Mäkelä sanoi että Oulusta ei ollut sinä vuonna pikajuoksijaa.
   Korkeudessa 3 ylitti 180cm.
   Uimareita oli vain yksi, toinen tuli kesken kurssin ja ei päässyt loppukokeeseen.
   Kurssi kokeethan piti sitten tenttiä useassa osassa.
   Kukaan ei saanut valmennus opista mitään huippu pisteitä vaikka mukana oli nimekäskin osaaja.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Jarmo Mäkelä sanoi että Oulusta ei ollut sinä vuonna pikajuoksijaa.
   Korkeudessa 3 ylitti 180cm.
   Uimareita oli vain yksi, toinen tuli kesken kurssin ja ei päässyt loppukokeeseen.
   Kurssi kokeethan piti sitten tenttiä useassa osassa.
   Kukaan ei saanut valmennus opista mitään huippu pisteitä vaikka mukana oli nimekäskin osaaja.

   Nyt Mäkelä sekoittaa asioita ja nimenomaan sekoittaa niitä kursseja, eikä muista mitä minäkin vuonna on ollut Kuortaneella. Minä hyppäsin siellä kyllä hallissa eräänä iltana yksin 180 ja sitten korotin 185:een ja olin jo ylittänyt riman, mutta kantapäät hipaisivat rimaa ja se tippui. Kunto oli silloin kova, mutta en ollut siihen tyytyväinen, taso oli Suomessa silloin korkeudessa kovempi, mitä nykyään.


  • Kyseenalaistatko arvostetun henkilön sanomisia?
   Ei ehkä kannattaisi noilla meriiteillä.
   Yksin, ilman todistajia tahi todisteita, on tehty uskomattomia urotekoja, maailmanennätyksiä ja melkein voitettu kaikki joka lajissa...
   Ehkä kannattaisi jo sulkea sinunkin korkki, sen verta paljon on aika kullannut muistot.
   Minä muistan hyvin kuinka voitin keihäässä kultaa tuloksella 105metriä,keihäskin oli rautakanki.
   Mutta sehän olikin vain unta...


  • Olihan siellä porukkaa siellä hallissa, mutta ei kurssilaisia eikä muita hyppäämässä korkeutta. On se 180 mennyt kisoissa siis A-pojissa aikoinaan. Sitä ei tilastopajassa minun kohdalla kai ole kirjattu juuri, koska niin vanhoja tuloksia ei siellä ole. Mutta se on minun parhaita yu-tuloksia joka tapauksessa, keihäässä voi olla vähän parempaa kuitenkin, mutta en viitsi niistä nyt enää mainita, koska keihäsmallitkin on muuttuneet moneen kertaan.


 • Mene jo hoitoon.
  Oletko joku jakomielinen.
  Tossa ei ole mitään järkeä että kysyt muka toisena "anonyyminä" ja vastaan omiin kysymyksiisi itse.
  Eikö kukaan jaksa kuunnella noita valheellisia tuloksia mitä kerrot, ja tämäkö on nyt tapa pönkittää narsistista ja itseriittoista valehtelua.
  Joka jutussa kerrot olevasi muita parempi, ja aina niissä saduissa on muka joku huippu-urheilija kenet tietysti voitat. Koska olethan tehnyt treenisi muita poikkeavalla hyppelyllä ja käpyjä keräilemällä.
  Joko on liitosta on soitettu ja kyselty josko alat valmentamaan?

  • Olen kyllä kuullut jakomielitaudista, eli mielisairaudesta, mutta mitä se jakomieli tarkoittaa?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Olen kyllä kuullut jakomielitaudista, eli mielisairaudesta, mutta mitä se jakomieli tarkoittaa?

   Minä pistin kommentteja ja kerroin joitain omia tuloksia, mitä olen yleisurheilussa tehnyt. Sitten toista kommentoijaa arvosteltiin, että hän olisi kertonut jotain valheellisia tuloksia. 2 eri henkilä on kommentoimassa ja luullaan, että he olisivat yksi ja sama henkilö. Hyvää keskustelua täällä kuitenkin ja hyviä mielenkiintoisia kommentteja. Minä olen tänä vuonna keskustellut Jarmo Mäkelän kanssa, olin silloin menossa karaokeen ja olin melko vahvassa oluthumalassa. Hyvä keskustelu meillä kuitenkin oli Jarmon kanssa.


  • Ei ollut Mäkelä kenen kanssa juttelit.
   Humalassa kyllä olit.
   Hävetti katsoa kun yritit housuja avata, mutta et ehtinnyt ja tuli kuset housuun.
   Mäkelä nauroi kun luulit ihan eri tyyppiä häneksi ja selitit jotain hyppyjä kuset housussa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ei ollut Mäkelä kenen kanssa juttelit.
   Humalassa kyllä olit.
   Hävetti katsoa kun yritit housuja avata, mutta et ehtinnyt ja tuli kuset housuun.
   Mäkelä nauroi kun luulit ihan eri tyyppiä häneksi ja selitit jotain hyppyjä kuset housussa.

   Kyllä se Mäkelä taisi olla, olin juonut vasta 5 keskiolutta siinä vaiheessa. Mäkelä on melko korkealla Etelä-Pohjanmaan liitoskeihään kaikkien aikojen tilastossa tuloksella 69:98. Minä olen monta metriä perässä Mäkelää siinäkin, tosin kilpailin eri piirin alueella.


 • Mukavaa keskustelua.Kiitos kommentista.
  Hyvä kun joku kertoo tuolle pöpille miten asiat on.
  Tulisi se Vm43 kertomaan asiat niinkuin ne on. Siinä on tietoa, eikä jätetä mitään salaamatta.
  Iso peukku.

  • Mukavaa keskustelua !. Ei varmasti ollut valheellisia ne tulokset mitä kerroin. Oli siellä kurssilla monia huippu-urheilijoita, siis uinnin Suomen-mestarikin ja painin. Olisi mukavaa, jos joku sen kurssin käynyt vahvistaisi ne minun kommentit, mutta siitä kurssista on jo aikaa kulunut melko paljon. Siellä oli tosiaan joitakin pikajuoksijoita, jotka eivät silloin olleet hyvässä kunnossa, oli ollut jotain pikku loukkaantumisia, eivätkä olleet hyvässä hyppykunnossa. Siellä järjestettiin myös painikilpailut ja minä painin juuri yhtä pikajuoksijaa vastaan, selätin hänet siinä ottelussa ja siltä juoksijalta meni polkikierukka siinä rikki myös, joutui lähtemään suoraan sairaalahoitoon siitä painimatolta. Minä hävisin sitten seuraavan ottelun Kuortaneen kovalle painin Suomen-mestarille, se ottelu oli kyllä aika nopeasti ohitse.


 • Olipa huvittava aloitus.Mitähän tähän voisi vanhana heittäjänä sanoa.Aloittajalla on hyvä huumorintaju.Näihän se ei oikeasti mene tämän tietää jokainen oikea heittäjä.Anni on hyvä nostaja ja siinä kaikki.Ei tulis koskaan heittäjää.Hyvät heittäjät tulevat aivan muualta kuin punttisalilta,joskin puntti kuuluu ohjelmaan myös.Täytyy olla heittäjän ns. lahjat.

 • Mielestäni aloitus ei ole huvittava. Vanhana heittäjänä voisit sanoa vaikka jotain siitä, miksi te heittäjät ette menesty ja esim. tänä vuonna naisten keihäänheiton pronssimitalin otti 15-vuotias tyttö? Aikuiset ns. ammattilaiset jäivät alle 50 metrin tai joitakin senttejä hädin tuskin yli. Tämän vuoksi ei ole syytä vähätellä tai pilkata aloittajan ideaa.

  • En ole vanha heittäjä, mutta läheltä seurannut juurikin tätä keihäänheiton harjoittelua.
   Ehdottomasti suurin haitta on voiman puute. Tehdään hyppyjä ja loikkia, mutta kun tarvisi tehdä kovia rutistuksia siellä epämukavuusalueella niin alkaa se itku. Niin miehet kuin naisetkin valittavat kun ei jaksa, ettei tulisi nyt ylikuntoa. Ja valmentajat hyssyttää mukana. Kokoajan kysellään että onko kivaa, eihän nyt vaan tunnu ikävältä missään.
   Ennen vedettiin 150 kovaa heittoa viikossa, oli sää mikä vaan. Samalla kesytettiin rautaa urakalla ja vedettiin kovia spurtteja ylämäkeen. Saatettiin tehdä saksi hyppyjä lisäpainoilla, sivuhyppyjä kelkan kanssa.
   Nyt vaan pomppii salissa puukepin kanssa kun jotkut eläkeläiset satujumpassa.


  • Niinpä, onko mielekästä yrittää olla keihäänheitossa juuri ns. ammattilainen? Onko kuitenkin tulevaisuuden kannalta järkevämpää heitellä aikansa sen mitä jaksaa ja kiinnostaa ja pärjätä sitten taloudellisestikin elämässään kymmeniä vuosia paremmin kuin joku Räty?
   Nuo raudankesyttäjät osataan jo jättää sentään omaan arvoonsa, raudannostelu auttaa lajeissa joissa nostellaan rautaa, tai edes heitetään kohtuullisen painavia esineitä, keihäs on erityisen kevyt eikä suuresta voimasta sen käsittelyssä ole kuin jäykistävää ja hidastavaa haittaa. Voit nostaa siitä penkistäsi kolme tonnia rautaasi, keihäänheitossa touhustasi ei kuitenkaan tule mitään.


  • Taas typerää saman sonnan huutelua!
   Faktat ei muutu vaikka kuinka täällä länkytät.
   Taitaa ottaa sinulla luonnon päälle kun olet huomannut kuinka väärässä olet, se että hoet samaa levyä on ilmeisesti aivopesua itsellesi.
   Vieläkö odotat soittoa liitosta, josko ensi vuonna sinun tiedoillesi olisi käyttöä? Vai eikö puhelin soi?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Niinpä, onko mielekästä yrittää olla keihäänheitossa juuri ns. ammattilainen? Onko kuitenkin tulevaisuuden kannalta järkevämpää heitellä aikansa sen mitä jaksaa ja kiinnostaa ja pärjätä sitten taloudellisestikin elämässään kymmeniä vuosia paremmin kuin joku Räty?
   Nuo raudankesyttäjät osataan jo jättää sentään omaan arvoonsa, raudannostelu auttaa lajeissa joissa nostellaan rautaa, tai edes heitetään kohtuullisen painavia esineitä, keihäs on erityisen kevyt eikä suuresta voimasta sen käsittelyssä ole kuin jäykistävää ja hidastavaa haittaa. Voit nostaa siitä penkistäsi kolme tonnia rautaasi, keihäänheitossa touhustasi ei kuitenkaan tule mitään.

   Ei painonnostossa ole kyse penkkipunnerruksesta.


  • Klo 07:20 kommentoineelle kirjoittajalle haluan mainita ihan omana mielipiteenäni, että 15- vuotias tyttö otti sen pronssin koska oli naisten sarjassa kolmanneksi paras. Kysyisinkin edelleen että miksi ja miten 15- vuotias on näin hyvä? Johtuuko se siitä että hän on vuosia harrastanut painonnostoa niiden kuuluisien maksimipainojen kanssa? Olisiko parempi hänen tulevaisuuden tulostensa kannalta, että hän ei koskaan sekaantuisi painonnostajien metodeihin ja treeneihin?


  • No tässä ketjussa on jo tämä asia käsitelty.
   Mutta kun kaikki pitää olla valmiiksi kerrottu ja etsitty niin kerrataan, taas.
   Suomen taso huono, nuorella nopeus ja tekniikka voi olla hyvät mutta ei riitä kun voima puuttuu.
   Naiset tekevät hyppelyä ja loikkia, voima jätetään tekemättä - > huonot tulokset. Niin huonot että juniorikin tekee samaa tulosta.
   Eli jos 15v ei halua kehittyä niin jatkaa loikkimista ja jos taas haluaa haastaa maailman kärjen joskus niin alkaa kehittämään voima ominaisuuksia nopuden mukana.
   Aika itsestäänselvyys.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Klo 07:20 kommentoineelle kirjoittajalle haluan mainita ihan omana mielipiteenäni, että 15- vuotias tyttö otti sen pronssin koska oli naisten sarjassa kolmanneksi paras. Kysyisinkin edelleen että miksi ja miten 15- vuotias on näin hyvä? Johtuuko se siitä että hän on vuosia harrastanut painonnostoa niiden kuuluisien maksimipainojen kanssa? Olisiko parempi hänen tulevaisuuden tulostensa kannalta, että hän ei koskaan sekaantuisi painonnostajien metodeihin ja treeneihin?

   15-vuotiaan pronssi johtuu siitä, että hän on varmaan aika lahjakas keihäänheittäjä ja 53-metrinen vaatii jo osaamista. Mutta kyse oli, kuten varmaan ymmärrät, jos et halua olla näitä netissä niin yleisiä tahallaan väärin ymmärtäjiä, siitä, että taso on aika valitettavan kehno Suomen keihäänheitossa tällä hetkellä. Ilman muuta laadukkaat painonnostoharjoitteet toisivat lisämetrejä ja yleensäkin laadukas harjoittelu. Jos keskustelussa on mukana joku asiaa oikeasti osaava, niin voisi vaikka julkaista jonkun naiskeihäänheittäjän harjoitusohjelman. Ei kai sen nyt mikään salaisuus luulisi olevan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Niinpä, onko mielekästä yrittää olla keihäänheitossa juuri ns. ammattilainen? Onko kuitenkin tulevaisuuden kannalta järkevämpää heitellä aikansa sen mitä jaksaa ja kiinnostaa ja pärjätä sitten taloudellisestikin elämässään kymmeniä vuosia paremmin kuin joku Räty?
   Nuo raudankesyttäjät osataan jo jättää sentään omaan arvoonsa, raudannostelu auttaa lajeissa joissa nostellaan rautaa, tai edes heitetään kohtuullisen painavia esineitä, keihäs on erityisen kevyt eikä suuresta voimasta sen käsittelyssä ole kuin jäykistävää ja hidastavaa haittaa. Voit nostaa siitä penkistäsi kolme tonnia rautaasi, keihäänheitossa touhustasi ei kuitenkaan tule mitään.

   Minä tein juuri niin kuin kirjoitit. Heittelin aikani ilman hormoonivalmsteita ja lopetin heittelyn sitten vuonna -87 ja siirryin palloilulajeihin. Saarijärven pullistuksen mies tosin sanoi, että kannattaisi jatkaa ja jättää palloilut. Ja kyllä sitä lopettamista jotkut palloilijatkin ihmettelivät, sanoivat että keppi olisi minulta jo hyvin muka lentänyt. Voimaa oli kyllä melko paljon silloin kun lopetin, mutta olin hankkinut sen voiman ilman hormooneita ja olin jäykistynyt siinä harjoittelussa. Raaka tempaus oli siitäkin huolimatta liian heikko, 85 kg.


  • No eihän ollut voimaa melko paljon.
   Jos raaka tempaus on vain 85kg.
   Sehän on itseasiassa huono tulos jos on yritetty oikeasti saada tulosta.
   Ja hyvät voimatasot ei edelleenkään jäykistä. Hyvin yleinen väärinkäsitys.
   Lihasjäykkyys johtuu laiskuudesta ja väkisin vääntämisestä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   No eihän ollut voimaa melko paljon.
   Jos raaka tempaus on vain 85kg.
   Sehän on itseasiassa huono tulos jos on yritetty oikeasti saada tulosta.
   Ja hyvät voimatasot ei edelleenkään jäykistä. Hyvin yleinen väärinkäsitys.
   Lihasjäykkyys johtuu laiskuudesta ja väkisin vääntämisestä.

   Raaka rinnalleveto oli 132.5 kg. Oli se suhteessa varmaan parempi.


  • Anonyymi kirjoitti:

   No eihän ollut voimaa melko paljon.
   Jos raaka tempaus on vain 85kg.
   Sehän on itseasiassa huono tulos jos on yritetty oikeasti saada tulosta.
   Ja hyvät voimatasot ei edelleenkään jäykistä. Hyvin yleinen väärinkäsitys.
   Lihasjäykkyys johtuu laiskuudesta ja väkisin vääntämisestä.

   Pitää alkaa lopetella kirjoittelua tänne. Minä en tehnyt paljoakaan sitä raakaa tempausta, sitä olisi pitänyt tehdä ja pystypunnerrusta myös enemmän ja penkkipunnerrusta vähemmän. Raaka tempaus olisi ollut melko hyvä 95 kg ja pystypunnerrus 90 kg. Siinä olisi ollut mahdollisuuksia, mutta ei ollut enää oikein motivaatiota. Kyllähän sitä palloilussa on tullut onnistumisia, siis ei niinkään korkealla tasolla, mutta kuitenkin.


  • Höp Höp.
   Tulos taso aivan alakanttiin jos olisit tähdännyt edes keskitason tuloksiin.
   10-ottelijat,raaka tempaus 80-100kg x 3-5 toistoa, raaka rive 140-150kg x 3-5,penkki väh. 140kg.
   Nuo on vain siin 10 ottelun kisaajan tuloksia, keihäässä pitää petrata.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Höp Höp.
   Tulos taso aivan alakanttiin jos olisit tähdännyt edes keskitason tuloksiin.
   10-ottelijat,raaka tempaus 80-100kg x 3-5 toistoa, raaka rive 140-150kg x 3-5,penkki väh. 140kg.
   Nuo on vain siin 10 ottelun kisaajan tuloksia, keihäässä pitää petrata.

   Ei tuollaisia 10-ottelijoita Suomessa ainakaan paljoa ole, jos nuo ovat 10-ottelijan punttituloksia ja siitä keihäsmiehet sitten parantaisivat vielä. Eihän 10-ottelun keihäässä kovin hyviä tuloksia tänä vuonna Kalevan-kisoissa heitetty. Siis minä en nyt kerkeä tässä ruveta sen tarkemmin analysoimaan tätä asiaa. Minä näin aikoinaan noin 80 metrin uuden mallin keihäsmiehen tekevän tempausta 95:llä kilolla, ei hän mitään sarjoja tehnyt. Minä nostin siis penkistä 132.5 kg. Mutta minähän olin siis B-tason urheilija, siis palloilussakin noin B-tasoa. Tai voitin tenniksessä joitakin B-luokan pelaajia.


  • Itseasiassa Suomessa 10-ottelijoiden tuloksia, siis niiden jotka menestyy.
   Hurjia ollut myös 21 vuotiaissa, raaka tempaus 80x3,raaka rive 130x3,penkki stopilla 125x5,etukyykky ilman vyötä 150x3.
   Eli jos keihästä pitäisi heittää niin noihin parannusta.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Itseasiassa Suomessa 10-ottelijoiden tuloksia, siis niiden jotka menestyy.
   Hurjia ollut myös 21 vuotiaissa, raaka tempaus 80x3,raaka rive 130x3,penkki stopilla 125x5,etukyykky ilman vyötä 150x3.
   Eli jos keihästä pitäisi heittää niin noihin parannusta.

   No nyt oli ymmärrettävä kommentti. Kyllä minä ymmärrän, että yli 8000 pisteen ottelijat ovat melko vahvoja. Jaakko Ojaharju taisi olla viimeisiä vahvoja ottelijoita meillä. Hän heitti kuulaakin uskomattomia tuloksia, minä olin sitä katsomassakin. Eihän Kalevan-kisoissa ottelijat hypänneet kovin hyvin korkeuttakaan, vain yksi pääsi yli 190 cm. Keihäässä vain yksi pääsi yli 60 metriä. Keihään B-luokka on miehissä 57 metriä, minä heitin liitokeihäällä tuloksen, joka on suhteessa enemmän kuin tuo 57 m, mutta sehän on vaatimaton tulos se nykyinen keihään B-luokka.


  • Ei ole suhteessa enemmän.
   On joko enemmän tai ei ole.


  • Liitokeihään B-luokan tulos oli aikoinaan 66 metriä. Sitten keihäsmalli vaihtui ja B-luokka oli noin 62 metriä ja on tullut alas siitäkin jo 5 metriä. Siis se 57 metriä nykykeihäällä vastaa liitokeihäällä noin 64:n metrin heittoja, tämä on minun karkea arvio. Siis liitokeihään C-luokka oli 55 metriä ja nyt nykykeihään C-luokka on 48 metriä. Tosin epäilen, että tulostasot olisivat pudonneet keskimäärin entisistä ajoista, ennen oli enemmän heittäjiä. Onhan korkeushypyn luokitusvaatimukset myös pudonneet erittäin paljon. 10-ottelijat eivät liitokeihästä heittäisi Suomessa tällä hetkellä kovinkaan pitkälle, siis nykykeihäs on helpompi saada oikeaan asentoon.


  • "minun karkea arvio"...
   Maailma näyttää siltä miltä sen haluaa näyttävän.


  • Anonyymi kirjoitti:

   "minun karkea arvio"...
   Maailma näyttää siltä miltä sen haluaa näyttävän.

   Hyviä kommentteja !. Kotkassa heitin uuden mallin keihästä yhden kilpailun 80-luvulla ja työnsin harjoituksissa kovasti miesten kuulaa. Ja otin viinaksia ja sitten siirryin tennikseen, kun kunto oli melko hyvä.


  • "kunto oli melko hyvä."
   Millä arviolla?
   Ettei vaan oma kehu haise.
   Helppoa täällä tuollaista retostella.


  • Anonyymi kirjoitti:

   "kunto oli melko hyvä."
   Millä arviolla?
   Ettei vaan oma kehu haise.
   Helppoa täällä tuollaista retostella.

   Karhulassa oli se kilpailu ja varmaan yli 10 heittäjää mukana, minä olin kolmas ja sain mitalin. Ja nimi paikallislehteen, tulos ei ollut kovin kummoinen, mutta joku Aulis Toivonen heitti vain 5 metriä pidemmän kaaren.


 • Taso on heikko, suorastaan surkea.
  Syy on siinä, että heittäjät eivät opi heittotekniikkaa, vaikka ikänsä ovat olleet valmennuksessa.
  Lähtökulma on lähes aina väärä, vetovaiheessa nykäisy alaspäin jne jne..
  Lisäksi heittäjät ovat huomattavan ylipainoisia, lähes kaikki. Läskiä ei tarvita heittämiseen.
  Ehkä lajiin hakeutuvat siihen sopimattomat tyypit?

  • Hyviä kommentteja !. Se kova peruskuntoharjoittelu pitäisi tehdä talvella, että kesällä voisi sitten herkistellä. Kyllä se räjähtävien toistojen treeni kesällä aina on paikallaan, minulle on näin yleisurheiluseuran kokenut valmentaja sanonut ja samoin noin 80:n metrin nykymallin keihäsmies, joka suositteli kuntopallon heittoa sekä kesällä ja talvella suuria määriä.

   Jos keihäänheittäjällä on ylipainoa, niin siihen on yksi hyvä pururatajuoksu. Tapio Korjus aikoinaan juoksi pururadalla ja minä kysyin häneltä onko se hyvä treeni, hän vastasi, että pitää myös tätä tehdä. Siis, kun nykykeihäsnaisilla on selvästi ylipainoa, niin olisi vain tehtävä myös aerobista treeniä kesällä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Hyviä kommentteja !. Se kova peruskuntoharjoittelu pitäisi tehdä talvella, että kesällä voisi sitten herkistellä. Kyllä se räjähtävien toistojen treeni kesällä aina on paikallaan, minulle on näin yleisurheiluseuran kokenut valmentaja sanonut ja samoin noin 80:n metrin nykymallin keihäsmies, joka suositteli kuntopallon heittoa sekä kesällä ja talvella suuria määriä.

   Jos keihäänheittäjällä on ylipainoa, niin siihen on yksi hyvä pururatajuoksu. Tapio Korjus aikoinaan juoksi pururadalla ja minä kysyin häneltä onko se hyvä treeni, hän vastasi, että pitää myös tätä tehdä. Siis, kun nykykeihäsnaisilla on selvästi ylipainoa, niin olisi vain tehtävä myös aerobista treeniä kesällä.

   Joku täällä kehuskelee innoissaan jo omia kommenttejaan...


  • Mutta mikä se oikea lähtökulma sitten olisi?


  • Ellei huomioida vallitsevien tuuliolojen, maan vetovoiman kiihtyvyyden hiuksenhienojen vaihtelujen eri paikoissa maapallolla eikä heittäjien pituuserojen aikaansaamia niin ikään hiuksenhienoja eroja keihään heittovaiheen korkeudessa kentän pinnasta, heiton pituuteen vaikuttavat vain kaksi seikkaa: Keihään lähtönopeus ja - kulma. Tähän olisi helppo lisätä esim. sellainen tekijä kuin voiman optimaalinen suunta, mutta sitä ei tarvitse lisätä koska se tulee huomioiduksi jo lähtönopeudessa. Jos heittäjän voima suuntautuu osittain eri suuntaan kuin keihään lähtösuuntaan, ei keihäs voi saavuttaa myöskään suurinta mahdollista lähtönopeutta.
   Keihään lähtöasennon tulee olla lähtönopeuteen suhteutettuna oikea, vain siten keihäs lentää maksimaalisen pitkälle juuri sillä lähtönopeudella mikä sillä juuri sillä heitolla oli.

   Keihäs on niin kevyt väline, että lajia ei millään muotoa voi nimittää voimalajiksi eikä suuresta voimasta lajissa ole hyötyä. Esim. Zelesny ei todellakaan ollut erityinen lihaskimppu, miltei päinvastoin, mutta jäntevyyttä ja ennen kaikkea tekniikkaa ja nopeutta ja niiden yhteenhioutumista löytyi tunnetuin seurauksin.


  • Se ettei näytä lihaskimpulta ei tarkoita ettei voimaa olisi.
   Vauhtipunnerrus niskantakaa, tanko siis siinä kohdassa kuin kyykyssäkin ja sitten työntö ylös.
   Jaloilla saa auttaa.
   Kimmo Kinnunen, 160kg.
   Eikä näyttännyt lihaskimpulta.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ellei huomioida vallitsevien tuuliolojen, maan vetovoiman kiihtyvyyden hiuksenhienojen vaihtelujen eri paikoissa maapallolla eikä heittäjien pituuserojen aikaansaamia niin ikään hiuksenhienoja eroja keihään heittovaiheen korkeudessa kentän pinnasta, heiton pituuteen vaikuttavat vain kaksi seikkaa: Keihään lähtönopeus ja - kulma. Tähän olisi helppo lisätä esim. sellainen tekijä kuin voiman optimaalinen suunta, mutta sitä ei tarvitse lisätä koska se tulee huomioiduksi jo lähtönopeudessa. Jos heittäjän voima suuntautuu osittain eri suuntaan kuin keihään lähtösuuntaan, ei keihäs voi saavuttaa myöskään suurinta mahdollista lähtönopeutta.
   Keihään lähtöasennon tulee olla lähtönopeuteen suhteutettuna oikea, vain siten keihäs lentää maksimaalisen pitkälle juuri sillä lähtönopeudella mikä sillä juuri sillä heitolla oli.

   Keihäs on niin kevyt väline, että lajia ei millään muotoa voi nimittää voimalajiksi eikä suuresta voimasta lajissa ole hyötyä. Esim. Zelesny ei todellakaan ollut erityinen lihaskimppu, miltei päinvastoin, mutta jäntevyyttä ja ennen kaikkea tekniikkaa ja nopeutta ja niiden yhteenhioutumista löytyi tunnetuin seurauksin.

   Asiaa! Lähtökulman ja voimantuoton optimaalisen suunnan osuminen kohdalleen näkyy myös varsin vaivattoman näköisestä suorituksesta.
   Zeleznyn, Thorkildsenin ja Röhlerin parhaat heitot näyttivät teeveestä lähes kuin olisivat tikkaa heittäneet.
   Ei korostettua pönkkää ja riuhtomista.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Joku täällä kehuskelee innoissaan jo omia kommenttejaan...

   Minä kehuskelin aika paljon kyllä ja moni on loukkaantunut. Minä tutkin niitä Kalevan-kisojen 10-ottelun tuloksia Joensuussa. Kuulassa oli melko heikot tulokset. 2 heikointa oli työntänyt sellaisen tuloksen, että minä olen Kotkassa työntänyt ilman vauhtia enemmän miesten kuulaa, siis reilusti yli 11 m.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Se ettei näytä lihaskimpulta ei tarkoita ettei voimaa olisi.
   Vauhtipunnerrus niskantakaa, tanko siis siinä kohdassa kuin kyykyssäkin ja sitten työntö ylös.
   Jaloilla saa auttaa.
   Kimmo Kinnunen, 160kg.
   Eikä näyttännyt lihaskimpulta.

   Keihäänheittojät liioittelevat usein puntti- ja muita tuloksiaan. Helsingin -83 MM-kisojen kuulantyönnön voittajan kerrotaan nostaneen penkistä vain 165 kg. Saattaa pitää paikkaansa. Ennen hormooniaikaa parhaat kuulantyöntäjät nostivat yleensä noin 175 kg penkistä ja työntsivät reilun 19 metriä kuulaa.


  • Voi helvata mitä sontaa.
   Juuri 70 ja 80 luku oli doupingin kulta aikaa. Testit ihan surkeat.
   Silloin kaikki käytti, niin MM voittajat kuin piirimestaritkin.
   Nykyään ei täydy valehdella tuloksia kun kaikki nostot menee kuitenkin youtubeen. Tai facebookki tilille.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Minä kehuskelin aika paljon kyllä ja moni on loukkaantunut. Minä tutkin niitä Kalevan-kisojen 10-ottelun tuloksia Joensuussa. Kuulassa oli melko heikot tulokset. 2 heikointa oli työntänyt sellaisen tuloksen, että minä olen Kotkassa työntänyt ilman vauhtia enemmän miesten kuulaa, siis reilusti yli 11 m.

   En tiedä kuka kehuskeli, ei täällä anonyymina enää tiedä kenelle vastailee.
   Mutta kun joku 16.8 Elokuuta klo 03:18 väitti että keihäänheittäjät usein liioittelevat puntti-, ja muita tuloksiaan, niin en osaa olla kuin samaa mieltä.
   Noista hurjista painonnostotuloksista ei juuri muita todisteta ole kuin ne harjoittelukaverin tarinat ja näkemykset. Virallisia vaikka pienimuotoisissa kyläkilpailuissa tehtyjä tuloksia ei ole sattumalta säilynyt tilastoissa!


  • Anonyymi kirjoitti:

   En tiedä kuka kehuskeli, ei täällä anonyymina enää tiedä kenelle vastailee.
   Mutta kun joku 16.8 Elokuuta klo 03:18 väitti että keihäänheittäjät usein liioittelevat puntti-, ja muita tuloksiaan, niin en osaa olla kuin samaa mieltä.
   Noista hurjista painonnostotuloksista ei juuri muita todisteta ole kuin ne harjoittelukaverin tarinat ja näkemykset. Virallisia vaikka pienimuotoisissa kyläkilpailuissa tehtyjä tuloksia ei ole sattumalta säilynyt tilastoissa!

   Minä siitä kirjoitin. Minusta tuntui mahdottomalta, että Kinnunen olisi sellaisen vauhtipunnerruksen niskan takaa tehnyt. Minä kirjoitin Helsingin MM-kisojen kuulantyönnön voittajasta Sarulista, että maksimipenkkitulos olisi ollut 165 kg. Wikipekiastakin löytyy hänestä sitä tietoa, että hän teki levytankoharjoituksia vaihtelevilla painoilla, eikä keskittynyt maksimivoimaan erityisesti, hän harjoitteli räjähtävää voimaa ja käytti siihen usein melko kevyitä painoja.

   Pesäpallon heiton suhteen keihäänheittojät kertovat uskomattomia tarinoita, eräs sanoi, että olisi heittänyt pesäpalloa vauhdilla 135 metriä, toinen taas sanoi, että olisi Lahden suurhallissa heittänyt pesäpalloa ilman vauhtia 116 metriä. Aikoinaan pesäpalloilijat haastoivat Raimo Mannisen pallonheittokisaan ja Manninen heitti siis ensin keihästä piirikunnallisissa ja sen jälkeen oli se pallonheittokilpailu, jossa oli siis mestaruussarjatasolta hyviä heittäjiä. Manninen voitti ja heitti 99 metriä, pesäpalloilijat hävisivät joitakin metrejä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Voi helvata mitä sontaa.
   Juuri 70 ja 80 luku oli doupingin kulta aikaa. Testit ihan surkeat.
   Silloin kaikki käytti, niin MM voittajat kuin piirimestaritkin.
   Nykyään ei täydy valehdella tuloksia kun kaikki nostot menee kuitenkin youtubeen. Tai facebookki tilille.

   Hyviä kommentteja ja hyvää keskustelua !. Hormooneja käytettiin aikoinaan paljon, mutta minä en käyttänyt. Eivät ne tuloksetkaan olleet sitten kovin hyviä, mutta ei se minua harmita enää. Alkoholia käytin kyllä sitäkin runsaammin ja tenniksessä siitä oli jopa hyötyäkin.


  • Itseasiassa monet urheilijat vähättelevät punttituloksiaan.
   Syy siihen on että leimataan helposti horkan käyttäjäksi.
   Monilla tulokset ovat hyviä jopa voimanosto ja painonnosto kisaajiin verrattuna.
   Painija "nalle" Ahokas kertoi aikoinaan että ei viitsi penkki tulosta kertoa, ettei voima piirit suutu. Jotain kertoo miehen voimista raaka rive 170kgx10.
   Maksimi paljon yli 200kg...
   Seppo Räty teki tempauksen selän takaa, niin että tanko lähti lattiasta ,110kg. Mutta tulos mitä kerrotaan on 90kg.
   Olen nähnyt miten sm koripalloilija ottaa penkistä 170kg,mutta lehdessä luki 120kg....


  • Anonyymi kirjoitti:

   Itseasiassa monet urheilijat vähättelevät punttituloksiaan.
   Syy siihen on että leimataan helposti horkan käyttäjäksi.
   Monilla tulokset ovat hyviä jopa voimanosto ja painonnosto kisaajiin verrattuna.
   Painija "nalle" Ahokas kertoi aikoinaan että ei viitsi penkki tulosta kertoa, ettei voima piirit suutu. Jotain kertoo miehen voimista raaka rive 170kgx10.
   Maksimi paljon yli 200kg...
   Seppo Räty teki tempauksen selän takaa, niin että tanko lähti lattiasta ,110kg. Mutta tulos mitä kerrotaan on 90kg.
   Olen nähnyt miten sm koripalloilija ottaa penkistä 170kg,mutta lehdessä luki 120kg....

   Kyllä voimaa on ollut miehillä aina. Tapio Rautavaara työnsi suorille käsille 150 kg. Minua ei nyt vaan ne voimahommat enää kovin kiinnosta, minä kerroin jo ne punttituloksetkin täällä ja korkeushyppytuloksen. Keihästulosta en ole sanonut, se näkyy tilastopajassa sekä liitokeihään ennätys, että nykymallin heitto. Heitin vain siis 80-luvulla enää yhden kisan uudella mallilla. Vuonna -87 en enää kilpaillut, vaikka talvella olin treennut punttia. Kerran kävin sentään kentällä ja heitin nurmikolla melko kovan heittäjän kanssa ilman vauhtia nykymallia; heitin siinä 46:50 ja se mies sanoi, että kannattaa jatkaa vielä heittämistä. On se tietysti aika hyvinkin tuo, kun olin pelannut sinä kesänä vain tennistä.


 • No eikös tuo kaikki sovi kaikkiin heitto lajeihin. Myös pituushypyssä sama, vauhti ja oikea kulma ponnistuksessa.
  Ja voimahan on suhteellista.
  Jos laskentaa käytetään niin baletti hyppy vaatii eniten voimaa...

  • Kyllä, sama juttu on myös noissa lajeissa. Baletti ei ole urheilua, vaikkakin erittäin vaativa taidelaji.


  • Kukaan ei väittänyt baletti urheiluksi, mutta jos vain lasketaan tehoja niin baletti hypyt ovat vaativampia kuin mikään yu-laji.
   Ja voimakin on aina suhteellista.
   Jos joku pygmi tempaa 100kg niin 190cm keihäänheittäjä joutuu tekemään samaan tempaukseen 100kg suuremman työn.
   Ja keihäs ei ole mikään kevyt kun miettii mitä sillä pitäisi tehdä.
   Keihäs jos painaisi 2kg niin mitenkähän olkapää kestäisi.
   1,2kg keihäs ja heitoista voisi ottaa pois aika pirun paljon.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kukaan ei väittänyt baletti urheiluksi, mutta jos vain lasketaan tehoja niin baletti hypyt ovat vaativampia kuin mikään yu-laji.
   Ja voimakin on aina suhteellista.
   Jos joku pygmi tempaa 100kg niin 190cm keihäänheittäjä joutuu tekemään samaan tempaukseen 100kg suuremman työn.
   Ja keihäs ei ole mikään kevyt kun miettii mitä sillä pitäisi tehdä.
   Keihäs jos painaisi 2kg niin mitenkähän olkapää kestäisi.
   1,2kg keihäs ja heitoista voisi ottaa pois aika pirun paljon.

   "Jos vain lasketaan tehoja"...niin, paljonko on ylipäätään ihmisen teho? Miten sen ihan noin matemaattisesti laskisit? Millaisilla laskelmilla saat balettitanssijan hetkellistehoksi suuremman lukeman kuin vaikka 2,2 metriä hyppäävän korkeushyppääjän tai noin 80 metriä moukaria heittävän moukarinheittäjän, painonnostajista nyt puhumattakaan? Entä mikä on ihmisen teho keskimäärin ja parhaimmillaan kW:ssa ilmoitettuna. Mikä on ihmisen hetkellisteho parhaimmillaan ja mikä on jatkuva keskimääräinen teho esim. puolen tunnin soutusuorituksessa kilpaa soudettaessa?


  • No voi herranjumala sentään!!!
   Laske paljonko energiaa vaatii että keihäs lentää 90metriä,laske paljonko energiaa vaatii että kuula lentää 22metriin. Ja sitten lasket paljonko energiaa menee balettihyppyyn jos hyppääjä painaa 45kg,korkeus 1metri.pituus 2metriä.
   Sitten otetaan heittäjiltä ja hyppääjiltä kiihdytys pois eli ponnistus paikaltaan. Ja sitten vielä niin että jalat on suorana eli loikka lähtee vain nilkkojen ojennuksesta.


  • Anonyymi kirjoitti:

   No voi herranjumala sentään!!!
   Laske paljonko energiaa vaatii että keihäs lentää 90metriä,laske paljonko energiaa vaatii että kuula lentää 22metriin. Ja sitten lasket paljonko energiaa menee balettihyppyyn jos hyppääjä painaa 45kg,korkeus 1metri.pituus 2metriä.
   Sitten otetaan heittäjiltä ja hyppääjiltä kiihdytys pois eli ponnistus paikaltaan. Ja sitten vielä niin että jalat on suorana eli loikka lähtee vain nilkkojen ojennuksesta.

   No mutta jäi kokonaan kertomatta millaisilla laskuilla ja laskelmilla herranjumala toimii ja millaisia tuloksia hän laskelmistaan saa.
   Kyllä varmaan ne balettitanssijat tekevätkin alvariinsa metrin korkuisia ja kahden metrin pituisia loikkia "tanssiessaan", ihan vaan nilkkojaan ojentamalla.
   Parhaat kolmiloikkaajat ovat hypänneet vauhdittomasti 10- 11 metriä, mutta yksikään heistä ei tiettävästi ole alkanut markkinoida itseään jotenkin erityisen voimakkaina...


  • Anonyymi kirjoitti:

   No voi herranjumala sentään!!!
   Laske paljonko energiaa vaatii että keihäs lentää 90metriä,laske paljonko energiaa vaatii että kuula lentää 22metriin. Ja sitten lasket paljonko energiaa menee balettihyppyyn jos hyppääjä painaa 45kg,korkeus 1metri.pituus 2metriä.
   Sitten otetaan heittäjiltä ja hyppääjiltä kiihdytys pois eli ponnistus paikaltaan. Ja sitten vielä niin että jalat on suorana eli loikka lähtee vain nilkkojen ojennuksesta.

   Ei puhe ollut energiasta vaan tehosta, toki ne ovat verrannolliset, onhan asia niin että kun tehdään työtä yhden sekunnin ajan yhden watin teholla, kulutetaan energiaa yhden Joulen verran.
   Tehon yksikkö on Watti, tai sen kerrannaiset kW (kilowatti), MW (megawatti) jne.
   Energian yksikkö on Joule tai sen kerrannaiset kJ (kilojoule), MJ ( megajoule) jne.
   Menikö vaikeaksi?


  • Eivät ole hypänneet pelkän nilkan ojennuksella.
   Nyt kun olet todistanut että löydät netistä eri mittayksikköjä, niin nyt voitkin sitten laskea sen tehon.
   Paljonko enemmän baletti hyppy vaatii?
   Vai menikö vaikeaksi?
   Voit toki luovuttaa ja todeta että olet väärässä....


  • Anonyymi kirjoitti:

   Eivät ole hypänneet pelkän nilkan ojennuksella.
   Nyt kun olet todistanut että löydät netistä eri mittayksikköjä, niin nyt voitkin sitten laskea sen tehon.
   Paljonko enemmän baletti hyppy vaatii?
   Vai menikö vaikeaksi?
   Voit toki luovuttaa ja todeta että olet väärässä....

   Ei kuule, opiskelin noita mittayksiköitä alkuun ihan mittatikkujen aikakaudella, sitten tulivat pian ns. taskulaskimet ja myöhemmin tietokoneet ja vielä myöhemmin Internet.
   Tuntuu oudolta että minun tulisi tehdä sinun väitteitäsi tukevia laskelmia, kuinka asia niin päin menee? Vähän sama kuin ateisteilta toisinaan vaaditaan todisteita siitä ettei jumalaa ole olemassa...Toisaalta, et ehkä paljoa niistä laskuista ymmärtäisikään, latelet kuvittelemiasi totuuksia.
   Jokainen tehoista, voimista, fysiikasta, vääntömomenteista ja ylipäätään mekaniikasta edes perusteet tietävä ymmärtää, ettei hentoisen ballerinan nilkanojennuksessa tuoteta sellaisia tehoja kuin mitä tuottaa kookas moukarinheittäjä tai kuulantyöntäjä suorituksissaan, painonnostajista nyt puhumattakaan.

   Ihmisen tehontuottokykyä on paljonkin mitattu ja tutkittu. Keskiverto hyväkuntoinen keski- ikäinen ihminen pystyy vähänkään pidemmässä yhtämittaisessa suorituksessa tuottamaan hädin tuskin 200 Watin tehon. Huippu- urheilussa tuotetaan hetkellisesti suurempia tehoja, 400- 600 Wattia, ja joku järeä painonnostaja/voimanostaja sitten sen sekunnin- puolitoista kestävässä nostossa voi tuottaa vielä huomattavasti tuota enemmän. Esim. jos painonnostaja nostaa maasta 200 kg painon sekunnissa metrin korkeuteen, hänen tehonsa on sen sekunnin ajan keskimäärin kaksi hevosvoimaa, eli noin 1, 4 kW. Luulet siis ballerinasi tuottavan suurempia tehoja nilkkojensa ojentelulla hypähtelyissään...
   Kun vanhan pappaTunturi- mopedin moottorin ns. jatkuva teho oli (virittämättömänä) 1,5 hp, eli noin1,2 kW, terveen hyväkuntoisen keski- ikäisen ihmisen vastaava teho on siis luokkaa 0,15- 0,25 kW.


  • Ei ole kyse luulosta.
   Vaan mitatusta ja lasketusta faktasta.
   Tiesin että et pystynyt laskemaan tulosta. Vaikka jo hivenen autoin,
   eli kuinka paljon enemmän vaatii tehoa balettihyppy. Kerroin jopa helpot hyppytulokset.
   No mutta ainahan tämä näin menee. Ensin uhotaan ja esitetään tietäjää. Sitten yritetään luikerrella pois satimesta, kun huomataan ettei enään osatakkaan.
   Yrität kääntää asetelmaa ja mennä henkilökohtaisuuksiin.
   Luikertele koukussa, matonen...


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ei ole kyse luulosta.
   Vaan mitatusta ja lasketusta faktasta.
   Tiesin että et pystynyt laskemaan tulosta. Vaikka jo hivenen autoin,
   eli kuinka paljon enemmän vaatii tehoa balettihyppy. Kerroin jopa helpot hyppytulokset.
   No mutta ainahan tämä näin menee. Ensin uhotaan ja esitetään tietäjää. Sitten yritetään luikerrella pois satimesta, kun huomataan ettei enään osatakkaan.
   Yrität kääntää asetelmaa ja mennä henkilökohtaisuuksiin.
   Luikertele koukussa, matonen...

   Mutta eikö sinulla kuitenkaan ole niistä mitatuista ja lasketuista "faktoista" esittää ensimmäistäkään esimerkkiä. Kun laitat esille ensimmäisen esimerkkisi laskelmineen, lupaan tarkastella sitä avoimen kriittisesti ja lupaan että useammat alani ihmiset tarkastelevat sitä tieteellisen kriittisesti, jookos vai?


  • Seli seli.
   Menikö pupu pöksyyn vai aivot solmuun.
   "lupaan tarkastella sitä avoimen kriittisesti ja lupaan että useammat alani ihmiset tarkastelevat sitä"
   Kyllä on tuo ihan täyttä paskaa, täydellistä paskaa.
   Olet täysi hupiukko, pelle.
   Tuollaisia googlettajia täällä pyörii aina.
   Jatka luikertelua.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Seli seli.
   Menikö pupu pöksyyn vai aivot solmuun.
   "lupaan tarkastella sitä avoimen kriittisesti ja lupaan että useammat alani ihmiset tarkastelevat sitä"
   Kyllä on tuo ihan täyttä paskaa, täydellistä paskaa.
   Olet täysi hupiukko, pelle.
   Tuollaisia googlettajia täällä pyörii aina.
   Jatka luikertelua.

   Mutta alennuitko nyt kuitenkin asiapitoisuuden sijaan tyhjiin lapsenomaisiin henkilökohtaisuuksiin? Miksi et halua enää käsitellä itse alun perin esille ottamaasi asiaa, miksi pakenet kuin arka hirvi?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Seli seli.
   Menikö pupu pöksyyn vai aivot solmuun.
   "lupaan tarkastella sitä avoimen kriittisesti ja lupaan että useammat alani ihmiset tarkastelevat sitä"
   Kyllä on tuo ihan täyttä paskaa, täydellistä paskaa.
   Olet täysi hupiukko, pelle.
   Tuollaisia googlettajia täällä pyörii aina.
   Jatka luikertelua.

   Menikö pöksyyn?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Menikö pöksyyn?

   Sinne se plösähti ihan nilkkajänteitten voimalla.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Seli seli.
   Menikö pupu pöksyyn vai aivot solmuun.
   "lupaan tarkastella sitä avoimen kriittisesti ja lupaan että useammat alani ihmiset tarkastelevat sitä"
   Kyllä on tuo ihan täyttä paskaa, täydellistä paskaa.
   Olet täysi hupiukko, pelle.
   Tuollaisia googlettajia täällä pyörii aina.
   Jatka luikertelua.

   Et kai olet tyypillinen googlettaja? Jos et ole tyypillinen googlettaja, mikä siten olet?
   ps. Useimmissa urheilulajeissa käytetään, ja tarvitaan edes kohtuullisten tulosten aikaansaamiseen, tehoa yli kymmenkertaisesti ballerinasi tarvitsemaan tehoon verrattuna.

   Monet moniottelijat käyttävät harjoitteenaan esim. vauhditonta pituushyppyä, vauhditonta kolmiloikkaa ja vauhditonta viisiloikkaa. Tiedätkö yhtään millaisia loikkapituuksia heistä monet näin tekevät? Kuule rakas inttäjä, sinä ja ballerinasi jäävät keveydestään huolimatta metrikaupalla näiden hyppääjien jälkeen, heillä ei sittenkään ole niitä ihailemiasi erityisiä nilkkavoimia.


  • Eli et onnistunut laskemaan oikeaa tulosta.
   Monet luulevat että yu olisi tehokkaampaa, mutta luulo on väärä. Nythän oli kyse laskennallisesti tehosta, se hämää monia.
   Se että osaat etsiä googlesta mittayksikköjä ei kerro sinusta ja alasi ihmistä mitään muuta kuin että olette hupiukkoja eli pellejä.
   Kiva huomata miten luikertelet koukussa, matonen.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Eli et onnistunut laskemaan oikeaa tulosta.
   Monet luulevat että yu olisi tehokkaampaa, mutta luulo on väärä. Nythän oli kyse laskennallisesti tehosta, se hämää monia.
   Se että osaat etsiä googlesta mittayksikköjä ei kerro sinusta ja alasi ihmistä mitään muuta kuin että olette hupiukkoja eli pellejä.
   Kiva huomata miten luikertelet koukussa, matonen.

   Anteeksi nyt, mutta miksi MINUN olisi pitänyt laskea sinun laskujasi? Sinähän se varsinainen hupisetä olet luikerteluinesi. Luikerteluillasi ja asiattomuuksillasi tietenkin sujuvasti paljastat varsin täydellisen tietämättömyytesi ja ymmärtämättömyytesi ja vaatimattoman koulutaustasikin.


  • Hyväksyn anteeksi pyyntösi.
   Tietämättömyytesi on annettu anteeksi.
   Kuten huomaat joskus elämässä jokin asia ovat liian vaikeita, niinkuin nyt huomasit.
   Näinkin helppo ja yksinkertainen laskutoimitus, missä tässäkin oli kyse, helposti hämää ja osoittautuukin haastavaksi.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Hyväksyn anteeksi pyyntösi.
   Tietämättömyytesi on annettu anteeksi.
   Kuten huomaat joskus elämässä jokin asia ovat liian vaikeita, niinkuin nyt huomasit.
   Näinkin helppo ja yksinkertainen laskutoimitus, missä tässäkin oli kyse, helposti hämää ja osoittautuukin haastavaksi.

   Anteeksi pyyntö? Jokin asia ovat...?


 • pupu hyppy voima

 • Ihan hyvä ajatus, koska painonnostajilla on räjähtävyyttä ja Suomen keihästaso ei ole niin kovin korkea, etteikö voisi ainakin Kalevan kisojen tasolla pärjätä kohtuu pienellä harjoittelulla, kun voima- ja räjähtävyys on kohdallaan. Tekniikkatreeniä päälle niin siinähän se on. Maailmanluokan seitsenottelijat esimerkiksi heittävät noin 50 metriä keihästä aivan alkeellisella tekniikalla kävelyvauhdilla. Heillä on voimaa ja räjähtävyyttä ja siksi keihäs lentää, vaikka ei ole varsinaisesti siihen erikoistuttu.

  • Kun eräs suomalainen nostaja maastavedossa teki ME- tuloksen noin 380 kg kuluvan kuun Elokuussa, hänen liikkeistään on hyvin vaikeata havaita keihäänheittäjän tarvitsemaa "räjähtävyyttä". Painojen nosto lavalta vajaan metrin korkeuteen kesti lähes kaksi sekuntia. Mitä ihmettä tuollaisella hitausmomentilla tekisi keihäänheittäjä? Missä se räjähtävyys? Vain dynamiitti yms. aineet räjähtävät.

   baletti tanssija


  • No jos 380kg nosto kesti 2 sekuntia, niin mietipä kuinka nopeasti keihäs nousisi mikä painaa alle 1kg.
   Ehkäpä tämä ajatusleikki räjäyttää tajuntasi ja ymmärrät että kaikki on suhteellista.
   Pieni liike voi olla tehokkaampi kuin suuri repäisy, laskennallisesti.
   Siksi hyppely ei auta keihäänheittäjää vaikka se olisikin tehokkaampaa.
   Painonnostajat ovat hyviä keihäänheittäjiä, koska liikkuvuus on se mitä vaaditaan.


  • Seitsenottelussa Ruotsalaisen SE:n keihäänheittotulos oli 47,04, kun taas naisten kymmenottelun SE:n tekijän Milla Kelon keihästulos oli 58,38. Heidän korkeushyppyjensä tulokset taas em. ennätyssarjoissa olivat 188 vastaan 154 cm.
   Ei ole kovin loogista seitsen- tai kymmenotteluissa vertailla ja verrata urheilijoita yhtä tiettyä lajia tuijottamalla. Seitsenottelussa keihästä on maailmalla heitetty kyllä hyvinkin päälle 50 metriä, mikä ei kuitenkaan ole vielä läheskään edes naisten keihään suomen ennätys, mutta esim. korkeutta maailman parhaat seitsenottelijat hyppäävät lähes kisassa kuin kisassa SE- lukemien veroisesti.
   Voidaan myös kysyä, onko yksikään naisten keihäänheiton maailman parhaimmistoon kuulunut menestynyt seitsenottelussa?
   Voidaan myös kysyä, onko joskus yksikään painonnostajana kunnostautunut ja siinä lajissa kohtuullisesti menestynyt sittemmin siirtynyt ja pärjännyt jossakin yleisurheilulajissa?


  • Keihästä voi heittää ilman vauhtia helposti 50 metriä, varmaan naisiltakin tämä käy. Siis ei miesten keihästä naiset heitä sitä lukemaan tietenkään. Minä heitin naisten keihästä ilman vauhtia kai vain 55 metriä tai saattoi mennä enemmänkin.


  • Kyllä näin on.
   Kaverit ketkä harrastaa painonnostoa käy välillä, n. 4kertaa kesässä, heittämässä miesten keihästä. Ilman vauhtia heitot järjestään 50-60metriä. Vasurilla puolet pois.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kyllä näin on.
   Kaverit ketkä harrastaa painonnostoa käy välillä, n. 4kertaa kesässä, heittämässä miesten keihästä. Ilman vauhtia heitot järjestään 50-60metriä. Vasurilla puolet pois.

   Taitaa olla taas vähä liitoittelua. Kyllä nykymallin keihästä on melko haastavaa heittää ilman vauhtia vaikka 55 metriä. Liitokeihäsaikaan, kun keihästä enemmän heitettiin, oli enemmän heittäjiä, oli näitä voimamiesten ilman vauhtia heittoa enemmän, eihän siellä kentillä paljoa heittäjiä nykyään enää ole.

   Tillimurskalta on haastavampaa keihästä heittää. Tai kumimatolta. Murskalta Jämsässä aikoinaan heitin piirikunnallisissa 61 metriä, se heitto jos olisi ollut vaikka kumiasfaltilta, niin olisi ollut ehkä 65 metriä.


 • Itse olen aina ihmetellyt, kuinka muutamat 10-ottelijat heittävät jopa 70 metrin pintaan ja joskus peräti ylikin.
  Kuten tuossa joku mainitsikin, aika olematon tekniikka yhdistettynä vielä olemattomampaan vauhtiin?? Ja sitten keihään suurvallan, Suomen, heittäjät harjoiteltuaan keihäänheittoa ikänsä, heittävät nipin napin 70-75 metriä..

  • Kerrotko ketkä seitsenottelijat heittävät 70 metrin "pintaan", yksikään maailman parhaisiin ottelijoihin koskaan kuulunut nainen nimittäin ei ole sitä tehnyt eikä nykyisellä keihäsmallilla juuri kukaan varsinainen keihäänheittäjäkään.
   Lukuisat suomalaiset miehet sen sijaan ovat kuin ovatkin ihmeeksesi heittäneet monen monituista kertaa yli 80 metriä, jopa yli 90 metriä, tiesitkö? Mistä lähtee oletuksesi että keihäänheittäjät harjoittelevat heittämistä koko ikänsä? Ei kuule, kyllä he yleensä erikoistuvat lajiin joskus 16-18 ikäisinä harrastettuaan sitä ennen urheilua monipuolisesti ja sitten he lopettelevat heittämistään noin 33- 37 ikäisinä. Ei ihminen kykene olemaan urheilussa huipulla eikä tehokas kuin muutaman kiihkeän vuoden ajan, jos sattuu terveenä pysymään, mitä sitäkään ei tässä lajissa monikaan voi monia vuosia kokea. Eli onko tuossa ihmisen koko ikä ja koko ikänsäkö he mielestäsi harjoittelevat?

   paletti tanssi


  • Ei se mikään ihme ole, jos 10-ottelija heittää 70 metriä keihästä. Hyppäähän parhat reilusti yli 5 metriä seivästäkin. 70 metriä on kova tulos keihäässä. Maailman mestaruuskisoissa ehkä kukaan ottelija ei heitä sitä tulosta kuitenkaan. Keihään loppukilpailuun vaaditaan varmaan noin 80:n metrin heitto. Suomessa on edelleen melko hyvä keihään taso kuitenkin, siis miehissä, ei naisissa. Mutta 10-ottelijoiden taso ei ole kovin hyvä, vaikka täällä joku sitä kovasti on väittänyt. Elmo Savola on hyvä ja pari muuta vielä, mutta esim. pituudessa Kalevan kisojen ottelussa oli huono taso siinäkin, Savola pääsi tasan 7 metriä, se on hyvä kuitenkin.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kerrotko ketkä seitsenottelijat heittävät 70 metrin "pintaan", yksikään maailman parhaisiin ottelijoihin koskaan kuulunut nainen nimittäin ei ole sitä tehnyt eikä nykyisellä keihäsmallilla juuri kukaan varsinainen keihäänheittäjäkään.
   Lukuisat suomalaiset miehet sen sijaan ovat kuin ovatkin ihmeeksesi heittäneet monen monituista kertaa yli 80 metriä, jopa yli 90 metriä, tiesitkö? Mistä lähtee oletuksesi että keihäänheittäjät harjoittelevat heittämistä koko ikänsä? Ei kuule, kyllä he yleensä erikoistuvat lajiin joskus 16-18 ikäisinä harrastettuaan sitä ennen urheilua monipuolisesti ja sitten he lopettelevat heittämistään noin 33- 37 ikäisinä. Ei ihminen kykene olemaan urheilussa huipulla eikä tehokas kuin muutaman kiihkeän vuoden ajan, jos sattuu terveenä pysymään, mitä sitäkään ei tässä lajissa monikaan voi monia vuosia kokea. Eli onko tuossa ihmisen koko ikä ja koko ikänsäkö he mielestäsi harjoittelevat?

   paletti tanssi

   Opettele lukemaan ja kommentoi sitten.


 • Tiedoksi nyt balettitanssijalle, että painnonosto on täysin eri laji kuin voimanosto, jossa on tätä maastavetoa. Painonnostossa lajeina ovat tempaus ja työntö, joissa todellakin tarvitaan räjähtävyyttä ja urheilullisuutta esim todella vahva keskivartalo.

 • Barbara Spotakova on maailman paras keihäänheittäjä ja entinen seitsenottelija.

  • Siis oli, on lopettanut ajat sitten. Useimmilla eri lajeihin yleisurheilussa erikoistuneilla on taustalla monien eri lajien kokeilua ennen sen itselle parhaiten sopivan lajin löytymistä, monet siis ovat harrastaneet monia lajeja ja jotkut myös kilpamielessä otteluitakin. Spotakova huomasi olevansa hyvä erityisesti keihäänheitossa, keskittyi siihen ja oli niin hyvä kuin oli ja teki tulosta.
   Ja huomattakoon myös Spotakovan tapauksessa, hän ei ollut taustaltaan painonnostaja....


  • Anonyymi kirjoitti:

   Siis oli, on lopettanut ajat sitten. Useimmilla eri lajeihin yleisurheilussa erikoistuneilla on taustalla monien eri lajien kokeilua ennen sen itselle parhaiten sopivan lajin löytymistä, monet siis ovat harrastaneet monia lajeja ja jotkut myös kilpamielessä otteluitakin. Spotakova huomasi olevansa hyvä erityisesti keihäänheitossa, keskittyi siihen ja oli niin hyvä kuin oli ja teki tulosta.
   Ja huomattakoon myös Spotakovan tapauksessa, hän ei ollut taustaltaan painonnostaja....

   Niin kun täällä joku kysyi, että onko olemassa seitsenottelijaa, joka on hyvä keihäänheittäjä niin vastasin Spotakova. Sillä ei ole tässä asiassa merkitystä, onko lopettanut vai vielä aktiiviurheilija. Mitä painonnosto-ominaisuuksiin tulee, 90 kg tempaus on kyllä aika hyvä tulos naiskeihäänheittäjälle.


 • Olit sitten nainen tai mies, ja jos meinaat heittää keihästä pitkälle, niin sulla tarvitsee olla luontaisesti todella nopea käsi. Ilman sitä keihäs ei lennä yhtikäs mihinkään, vaikka kuin ois kova tempaus tai työntö. Tai lentää, mutta ei sellaisiin mittoihin joilla tekisi mitään missään. Esim. 60m naisten keihäässä ja 80m miesten keihäässä on arvostettavia lukuja, mutta käyttökelvottomia. Niillä pääsee heikkotasoisessa MM-karsinnassa just finaaliin, mutta ei niillä kisoihin kylläkään pääse.

  • Väitteesi luontaisen nopeuden tärkeydestä on toki totta, mutta muuten hieman ihmettelen kommenttiasi: Ensinnäkin, jos kerran päästään kisoissa karsinnoista ns. finaaliin, eikö silloin ole myös päästy niihin kisoihin mukaan?
   Ja toisekseen, ellet arvosta muita urheilijoita kuin aivan äärimmäisiä sen hetken, tai menneisyyden, huippuja, eikö koko urheilun seuraamisesta tule aika omituista. Tai siis mitä seurattavaa lainkaan on jos esim. miesten keihäässä alle 90 metrin heitoilla ei mielestäsi ole mitään arvoa ja tekoa? Maailmalla taitaa olla 10- 12 heittäjää, jotka ovat tänä vuonna heittäneet edes kerran tai pari yli 80 metrin, yli 90 metrin ei kai ole heittänyt kukaan? Surkeata, aivan surkeata, eikö niin. Eikö sinustakin olisi surkeata olla jossakin asiassa niin hyvä, että olisit vaikka kahdenkymmenen sakissa kun koko maapallon saman asian harjoittajat laitettaisiin vertailuun. Ja ennen kaikkea, muista ettei sinua noin heikon sijoituksen ja suoritusten takia arvostettaisi miksikään, et olisi yhtään mitään, ei tuloksillasi kyllä kisoihin päästäisikään, ehkä just ja just finaaliin...


  • Kuten sanoin ensimmäisessä viestissä: 60 metrillä ja 80 metrillä ei pääse edes arvokisoihin, mutta jos heität sen 63 tai 84, niin olet arvokisoissa ja siellä karsinnassa 60/80 voi just riittää finaaliin.

   Jokainen urheilija on loistava oli millä tasolla hyvänsä. Ja jos on maailman TOP-50 joukossa, on oltava hyvä ja tehtävä helvetisti hommia. Mutta jos mietitään ihan perustasoja, niin naisissa tuolla 60 metrin ennätyksellä ei edelleenkään tee mitään. Sama miehissä 80 metrillä. Koska vertailu tolla tasolla tehdään aina maailman kärkeen. Suomen mittapuulla se onkin hyvä.

   Nii, Magnus Kirt Virosta tykittää jokaisessa kisassa, mihin valmistautuu normaalisti + 86 metriä ja KK taitaa olla vähän yli 90 metrin. Toissavuonna saksasta tuli kolme ysikympin miestä. Naisissa tarvitaan +65m jotta pääsee TOP-10 listalle.


 • En tiedä mikä auttaisi Suomen naiskeihäänheiton tason nostoon. Kaikki uudet ideat ovat tervetulleita, nykyinen touhu on nähty ja ei toimi. Mikseipä vaikka tätä painnonostajan kokeilua voisi yrittää. Minusta tärkeintä on yrittää keksiä keinoja onnistumiseen, eikä pelkästään väittää vastaan ja kertoa, miksi joku ei kannata.

  • Jos nuoria ei kiinnosta, sitten ei kiinnosta. Nythän jopa tytöt ja nuoret naiset harrastavat yhä enemmän joukkuelajeja, erilaisia palloiluja ja kiekkoiluja, osa taitaa jo olla ihan ammattilaisina, tämä lienee yhä voimistuva suuntaus ja vie enemmistön urheiluun suuntaavista ja siitä kiinnostuneista nuorista mukanaan.
   Ainoa mikä jotakin voi auttaa, on aika, eli jos sattumoisin kuitenkin vielä muutama lahjakas nuori jossain vaiheessa ilmestyisi myös yu:n ja keihäänheitonkin pariin. Ja onhan lupaavia nuoria nytkin, heittelevät keihäässä nuorissa ikäluokkiensa parhaimpia tuloksia maailmanlaajuisestikin.
   Painonnostajien "kokeilu" keihäänheitossa on vitsi, jos siitä jotain syntyisi, olisi maailmalla tukku entisiä painonnostajia huippuheittäjinä jo nyt, vaan kun ei ole ensimmäistäkään, ei koko pallolla. Ei tämä ideana uusi ole, se vaan on toimimaton idea. Yhtä hyvin voitaisiin "kokeilla" painonnostajia vaikka korkeushypyssä, hyvä idea, eikö?


  • Hyviä kommentteja !. Kaikki yleisurheilun heittolajit ovat ns. "tekniikkalajeja", keihäänheitto on niistä vaikein selvästi. Mutta vaikeita ne muutkin heitot ovat, kuulantyönnön tekniikkain on erittäin vaikea. Dallas Long, joka työnsi kuulantyönnön maailmanennätyksen vuonna 1964, 20:68, ei ollut hirveän vahva nykyisten mittapuiden mukaan, penkkitulos siis noin 175 kg. Eli ei voida väittää, että Suomen parhaimmat voimanostajat pärjäisivät hyvin esim. kuulantyönnössä, koska heillä on valtavat voimat, penkki usein 300 kiloakin. Kyllähän joku suomalainen maailmanvahvin mies kisoissa hyvin pärjännyt kokeilikin puolivakavissaan kuulntyöntöä, taisi työntää jotain 15 metriä. Tietysti Englannin Geoff Capes, kova kuulantyöntäjä, pärjäsi aikoinaan hyvin niissä voimamieskisoissa, voitti sen kilpailun jopa 2 80-luvulla. Tätä keskustelua voisi jatkaa aivan loputtomiin, eikä mitään selvää kuitenkaan tulisi. Kovia vomatasoja yleisurheilun heittolajeissa tarvitaan, mutta tekniikka pitää olla joka lajissa hyvä, että se väline pitkälle lentäisi. Erittäin nopeakätisiä nuoria Suomessa edelleen löytyy, heittävät kiveä ja palloa pitkälle, mutta keihäs ei välttämättä pitkälle heillä lentäisi, se vaatii taas tekniikka ja voimaakin melko paljon joka tapauksessa. Tapio Korjus ei ollut kovin nopeakätinen heittäjä, mutta voitti kuitenkin olympiakultaa, osasi hyvin heittotekniikan ja oli pitkät vipuvarret ja voimaa melko paljon kuitenkin.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Jos nuoria ei kiinnosta, sitten ei kiinnosta. Nythän jopa tytöt ja nuoret naiset harrastavat yhä enemmän joukkuelajeja, erilaisia palloiluja ja kiekkoiluja, osa taitaa jo olla ihan ammattilaisina, tämä lienee yhä voimistuva suuntaus ja vie enemmistön urheiluun suuntaavista ja siitä kiinnostuneista nuorista mukanaan.
   Ainoa mikä jotakin voi auttaa, on aika, eli jos sattumoisin kuitenkin vielä muutama lahjakas nuori jossain vaiheessa ilmestyisi myös yu:n ja keihäänheitonkin pariin. Ja onhan lupaavia nuoria nytkin, heittelevät keihäässä nuorissa ikäluokkiensa parhaimpia tuloksia maailmanlaajuisestikin.
   Painonnostajien "kokeilu" keihäänheitossa on vitsi, jos siitä jotain syntyisi, olisi maailmalla tukku entisiä painonnostajia huippuheittäjinä jo nyt, vaan kun ei ole ensimmäistäkään, ei koko pallolla. Ei tämä ideana uusi ole, se vaan on toimimaton idea. Yhtä hyvin voitaisiin "kokeilla" painonnostajia vaikka korkeushypyssä, hyvä idea, eikö?

   Olen siinä mielessä eri mieltä, että painonnostossa lahjakas Spotakova oli aika hyvä keihäänheittäjä. ja olihan hän seitsenottelijakin. Ja eihän aloittaja voimanostajista ole mitään puhunut, vaan painonnostajista. He ovat oikeita urheilijoita ja todella ketteriä. Ja aivan varmasti Suomen mestaruus nykytasolla naisissa tulisi jollekin edes vähän keihään tekniikkaa opettelemaan viitsivälle ketterälle painonnostajalle. Myöskään se ei auta, että odotetaan sitä lahjakasta ihmistä. Nykyisten pitää harjoitella järkevämmin.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Olen siinä mielessä eri mieltä, että painonnostossa lahjakas Spotakova oli aika hyvä keihäänheittäjä. ja olihan hän seitsenottelijakin. Ja eihän aloittaja voimanostajista ole mitään puhunut, vaan painonnostajista. He ovat oikeita urheilijoita ja todella ketteriä. Ja aivan varmasti Suomen mestaruus nykytasolla naisissa tulisi jollekin edes vähän keihään tekniikkaa opettelemaan viitsivälle ketterälle painonnostajalle. Myöskään se ei auta, että odotetaan sitä lahjakasta ihmistä. Nykyisten pitää harjoitella järkevämmin.

   Mistä sait mieleesi Spotakovan olleen aiemmin painonnostaja? Tietosi on joka tapauksessa virheellinen. Hän harrasti kyllä jo varhain sekä seitsen- että kymmenotteluja ja oli parhaimmillaan tuloksissa hyvinkin maailman kymmenen parhaan joukossa, ettei olisi ollut hetken aikaa jopa sijoilla 6-7?. Otteluissa hänen parhaat lajinsa olivat keihään lisäksi korkeus, ennätys 178, ja kuula, parhaat tulokset 14,5 metrin luokkaa. muutoin hänen tuloksensa eivät olleet kummoisia, mutta otteluissa kokonaisuudesta tuli kuitenkin hyviä pisteitä. Ottelut ovat ja omalla tavallaan ilkeitä, saadakseen kovat kokonaispisteet tulee onnistua yhden ainoan kilpailun aikana jokaisessa lajissa sen oman maksiminsa tuntumassa.

   Suurin vitsi on kommentistasi huokuva näennäinen asiantuntemus. Tiedät siis että niissä nykyisissä olisi potentiaalia mutta samalla tiedät ihan varmaksi, että he eivät harjoittele kovin järkevästi. Entä jos vain onkin niin, että heissä ei vain ole kuvittelemiasi eväitä? Jos he eivät pysty parempaan millään "järkevyyden" lisäyksellä, eikö tule hyväksyä asia sellaisena ja sillä selvä. Suomessa(kin) on ollut ja on paljon urheilijoita, joista ei koskaan millään harjoittelulla tule edes maan parhaimmistoa, mutta minusta heillä on oikeus harrastaa urheilua siitä huolimatta, vai onko?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Olen siinä mielessä eri mieltä, että painonnostossa lahjakas Spotakova oli aika hyvä keihäänheittäjä. ja olihan hän seitsenottelijakin. Ja eihän aloittaja voimanostajista ole mitään puhunut, vaan painonnostajista. He ovat oikeita urheilijoita ja todella ketteriä. Ja aivan varmasti Suomen mestaruus nykytasolla naisissa tulisi jollekin edes vähän keihään tekniikkaa opettelemaan viitsivälle ketterälle painonnostajalle. Myöskään se ei auta, että odotetaan sitä lahjakasta ihmistä. Nykyisten pitää harjoitella järkevämmin.

   Joo, ja keihäänheiton ME:ä edelleen ja vielä pitkään hallussaan pitävä Zelesny oli kai mielestäsi hyvinkin vahva painononostaja? Suorastaan hintelä kaveri peruskuntopainonnostajiinkin verrattuna, eikö olekin hassua?
   Jos laittaisimme maapallon valkoihoisista noin 25- 35- vuotiaista miehistä vaikka 10000 kpl riviin vartalot paljaina etu- ja takapuolelta, mutta kasvot peitettyinä, miten löytäisit ja erottaisit joukosta Zelesnyn? Valitettavasti hän oli, ja on, mitoiltaan ja fyysiseltä suorituskyvyltään hyvin keskiverto ihminen. Jotakin hänellä kuitenkin oli lähes poikkeuksellista, mitä se olisi voinut olla, kun se ei liittynyt painonnostoon?


  • Iltasanomat vuodelta 2001,kuvassa Zelezny istuu saunassa pyyhe päällä. Ja kyllä on ukolla lihasta. Varmasti erottuisi rivistä. Pituus 187cm ja paino 85kg.
   Tempaus 115kg,kapealla otteella raakana. Se on kova tulos, mikä kertoo myös hyvästä elastisuudesta ja liikkuvuudesta.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Iltasanomat vuodelta 2001,kuvassa Zelezny istuu saunassa pyyhe päällä. Ja kyllä on ukolla lihasta. Varmasti erottuisi rivistä. Pituus 187cm ja paino 85kg.
   Tempaus 115kg,kapealla otteella raakana. Se on kova tulos, mikä kertoo myös hyvästä elastisuudesta ja liikkuvuudesta.

   Jos painonnostajan pituus in 187 cm ja paino 85 kg, niin onpa hurjaa, olemmeko useinkin kisoissa tavannut ko. suorittajan, vai onko mahdollista että paikalla ei sattumalta ole ko. suorituksentekijää?
   Ihmisen lihas parhaimmillaankaan ei tuota mitään ennalta arvaamatonta voimaa, se tuotettu voima on kyllä osattu huomioida jo vuosikymmeniä.
   Millä vahvuuksilla mielestäsi Zelezny kuitenkin oli ja on tuloksillaan vielä pitkään niin ylivertainen lajissaan? Vai näetkö olemassa olevia hänen ennätyksensä uhkaajia, noin niin kuin lähivuosina? Tulevatko keihäänheiton tulevaisuuden lupaukset ja huiput PAINONNOSTON parista?


  • Monet painonnostajat ovat lyhyitä, 187cm on pitkä kaveri niihin piireihin. Saman pituinen ja painoinen menestynyt painonnostaja olisi hyvä keihäänheitossa.
   Kädet pitkät niin tulisi kunnon vipuvarsi heittoon.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Monet painonnostajat ovat lyhyitä, 187cm on pitkä kaveri niihin piireihin. Saman pituinen ja painoinen menestynyt painonnostaja olisi hyvä keihäänheitossa.
   Kädet pitkät niin tulisi kunnon vipuvarsi heittoon.

   Juuripa niinkin, että keihäänheittäjälle on etua pitkistä vipuvarsista ja paininnostajalle vain haittaa. Eräs tuttu joka oli käynyt samaa koulua samaan aikaan yhden (ehkä toistaiseksi viimeisen) suomalaisen painonnoston "isoissa" kisoissa mitalisijallakin olleen kanssa muisteli ettei ko. kaverista juuri muuta jäänyt mieleen kuin lyhyet kädet.


  • Näinpä. 165cm pitkä tempaa 140kg ja 187cm pitkä tempaa raakana kädet kapealla 115kg.
   Niin, onhan se pitempi paljon vahvempi ja tempaus räjähtävämpi.
   Alle menon hyöty jää pois ja leveän otteen etu.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Iltasanomat vuodelta 2001,kuvassa Zelezny istuu saunassa pyyhe päällä. Ja kyllä on ukolla lihasta. Varmasti erottuisi rivistä. Pituus 187cm ja paino 85kg.
   Tempaus 115kg,kapealla otteella raakana. Se on kova tulos, mikä kertoo myös hyvästä elastisuudesta ja liikkuvuudesta.

   Ei pidä uskoa ip- lehtien juttuja, ei edes kuvia...Jos siihen vierelle olisi istahtanut saman mittainen mutta tietysti huomattavasti painavampi kova painonnostaja, silmissäsi Zeleznyn lihakset olisivat kummallisesti sulaneet. Mutta montako tuon pituista "kovaa" painonnostajaa on suomessa, tai on koskaankaan ollut?
   Zeleznyn kaltaisista käyttäisin mieluummin sanaa "jäntevä" kuin "lihaksikas".


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ei pidä uskoa ip- lehtien juttuja, ei edes kuvia...Jos siihen vierelle olisi istahtanut saman mittainen mutta tietysti huomattavasti painavampi kova painonnostaja, silmissäsi Zeleznyn lihakset olisivat kummallisesti sulaneet. Mutta montako tuon pituista "kovaa" painonnostajaa on suomessa, tai on koskaankaan ollut?
   Zeleznyn kaltaisista käyttäisin mieluummin sanaa "jäntevä" kuin "lihaksikas".

   Jatkan hitusen klo 17.43 alkanutta kommentointiani. Jäin siinä miettimään miten pitkä on painonnoston olympiavoittaja ja ME:ä monen monituisia kertoja kohennellut Kaarlo Kangasniemi. Hän nosti sarjassa 90 kg, eli tuo kertoo painosta jotakin, mutta pituutta hänellä on 174 cm. Tästä voidaankin edetä kysymykseen, paljonko pitäisi massaa olla 187 cm pitkällä hyvällä painonnostajalla, mennäänkö sinne lukemille vähintään noin 120 kg. Pitkillä vipuvarsilla nostaminen nimittäin edellyttää aika valtavia lihaksia. Miltä näyttäisi saunakuvassa tuollainen mies Zeleznyn rinnalla? Jo aktiiviaikojensa Kangasniemikin olisi saanut Zeleznyn vaikuttamaan hintelältä!


  • Pitkät vipuvarret ei edellytä, edelleenkään, suuria lihaksia.
   Suuret lihakset ei ole sama kuin suuret voimat.
   Ja 2001 kuvassa oli lihaksikas mies, jos olisi laitettu riviin 1000 miestä niin olisi selvästi erottunut.
   Kukaan ei puhunut hyvästä painonnostajasta, vaan pitkästä ja hyvästä tuloksesta raakana tehdystä liikkeestä.
   Et selvästi halua ymmärtää, vaan väkisin vänkäät.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Pitkät vipuvarret ei edellytä, edelleenkään, suuria lihaksia.
   Suuret lihakset ei ole sama kuin suuret voimat.
   Ja 2001 kuvassa oli lihaksikas mies, jos olisi laitettu riviin 1000 miestä niin olisi selvästi erottunut.
   Kukaan ei puhunut hyvästä painonnostajasta, vaan pitkästä ja hyvästä tuloksesta raakana tehdystä liikkeestä.
   Et selvästi halua ymmärtää, vaan väkisin vänkäät.

   ...pitkästä ja hyvästä tuloksesta raakana tehdystä liikkeestä...Menee vähän sekavaksi. Fysiikan ja esim. lujuusopin perusasioita on ymmärtää, että välitettäessä voimaa eteenpäin saman työn tekemiseksi pitkillä vipuvarsilla sitä voimaa tarvitaan enemmän kuin välitettäessä voimaa eteenpäin lyhyemmillä vipuvarsilla. Se voima on aina jossakin tuotettava, ja kun ihmisestä on kyse, voima otetaan ihmisen lihaksista. Ja koska harjoitettu lihas ei poikkileikkauksensa pinta- alaa, esim neliösenttimetri, kohti eri yksilöillä merkittävästi eroa toisistaan, lihaksen koon on oltava pitkä vipuvarren tapauksessa oltava suurempi. Suuremmat lihakset taas merkitsevät vääjäämättä lisää painoa jne. jne. 187 cm pitkällä ja noin 87 kg painavalla ihmisellä ei voi olla lihaksia joilla nosteltaisiin merkittäviä painomääriä, siis noita joita painonnostossa nostellaan. Tuollaisella nostajalla tulee olla painoa minimissäänkin 110 kg, mieluummin kuitenkin enemmän. Mitenköhän siinä heitossa vaikka ns. tukijalka kestäisi siihen kohdistuvat voimat?
   Tulitko ajatelleeksi sitäkään, että joku 187 pitkä , siis pitkäraajainen, painonnostaja joutuu nostaessaan painot ylös suorille käsille nostamaan niitä helposti 20 cm pitemmän matkan kuin esim. 170 cm pitkä, siis lyhytraajaisempi, nostaja? Vaikka nostettava paino olisi sama, toinen tekee selvästi enemmän työtä, kumpikohan?
   Jonkun Zeleznyn pituuden ja painon suhde hänen huippuaikoinaan oli sellainen, ettei hänellä ollut mahdollista olla isoja lihaksia, näytti hän kuvista sinusta sitten millaiselta voimamieheltä tahansa. Samaa voidaan todeta vaikka aavistuksen lihaksikkaammasta Magnus Kirtistä. Ja monipuolisen yu- taustan voimin hän heittäjäksi päätyikin, mm. korkeushyppyennätyksensä taitaa olla noin 215 cm.

   Ja muistatko että sivun aloituksessa käsitellään nimen omaan painonnostajia. Painonnostajilla kai käsitämme juuri siihen lajiin erikoistuneita ihmisiä jotka pystyvät nostamaan sitä painoa huomattavan suuria kertamääriä. Juuri heistä joku kuvittelee voitavan saada apuja nyt hieman heikossa hapessa olevaan naisten keihäänheittotilanteeseen, eikö niin?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Jos nuoria ei kiinnosta, sitten ei kiinnosta. Nythän jopa tytöt ja nuoret naiset harrastavat yhä enemmän joukkuelajeja, erilaisia palloiluja ja kiekkoiluja, osa taitaa jo olla ihan ammattilaisina, tämä lienee yhä voimistuva suuntaus ja vie enemmistön urheiluun suuntaavista ja siitä kiinnostuneista nuorista mukanaan.
   Ainoa mikä jotakin voi auttaa, on aika, eli jos sattumoisin kuitenkin vielä muutama lahjakas nuori jossain vaiheessa ilmestyisi myös yu:n ja keihäänheitonkin pariin. Ja onhan lupaavia nuoria nytkin, heittelevät keihäässä nuorissa ikäluokkiensa parhaimpia tuloksia maailmanlaajuisestikin.
   Painonnostajien "kokeilu" keihäänheitossa on vitsi, jos siitä jotain syntyisi, olisi maailmalla tukku entisiä painonnostajia huippuheittäjinä jo nyt, vaan kun ei ole ensimmäistäkään, ei koko pallolla. Ei tämä ideana uusi ole, se vaan on toimimaton idea. Yhtä hyvin voitaisiin "kokeilla" painonnostajia vaikka korkeushypyssä, hyvä idea, eikö?

   Painonnostosta on melko vaikea siirtyä heittolajeihin. Nuorena se helpompaa, mutta jos ikää on vaikka 30 vuotta, niin sitten se alkaa olla melko mahdotonta. Keihäänheitossa tarvitaan heittovoimaa ja se on eri asia kuin punttivoima joka tapauksessa. Heittovoimaa saa heittämällä heittopainoja ja muuta sellaista, kuntopallon heittoa jne.. Sellaisen voiman hankintaan menisi kuitenkin vuosia, sitä ei lyhyessä ajassa voi paljoa kehittää. Korkeushyppyyn ei painnostosta voi siirtyä ainakaan niin, että tulisi huippuhyppääjää. Huippukorkeushyppääjät tosin voivat nostaa jalkakyykyssä melko paljonkin, mutta eivät yleensä syväkyykystä, vaan tekevät ns. puolikyykkyä ja ovat siis kevytrakenteisia, eivät nosta penkistä kovinkaan paljon.


  • Ja taas ihan samaa huttua.
   Edelleenkään ei tarvitse olla lihaksikas ollakseen vahva. Bodari ei ole välttämättä vahva.
   Nämä oletukset on vain sinun päässäsi. Et selvästi halua edes ymmärtää.
   Tulee mieleen että kokemuksesi ja tietosi on vain hankittu tietokoneen ääreltä, eikä oikeasta elämästä.
   Ja edelleenkin siinä kuvassa on selvästi lihaksikas zelezny joka erottuisi 1000 miehen joukosta helposti edukseen.
   Jos tulisi pitkä painonostaja saisi hänestä helposti huippu heittäjän.
   Voimaa olisi, vipuvarsi löytyy, liikkuvuus hyvä. 2 vuotta osaavaa valmennusta niin jo tulisi kultaa joka kisassa, helposti.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ja taas ihan samaa huttua.
   Edelleenkään ei tarvitse olla lihaksikas ollakseen vahva. Bodari ei ole välttämättä vahva.
   Nämä oletukset on vain sinun päässäsi. Et selvästi halua edes ymmärtää.
   Tulee mieleen että kokemuksesi ja tietosi on vain hankittu tietokoneen ääreltä, eikä oikeasta elämästä.
   Ja edelleenkin siinä kuvassa on selvästi lihaksikas zelezny joka erottuisi 1000 miehen joukosta helposti edukseen.
   Jos tulisi pitkä painonostaja saisi hänestä helposti huippu heittäjän.
   Voimaa olisi, vipuvarsi löytyy, liikkuvuus hyvä. 2 vuotta osaavaa valmennusta niin jo tulisi kultaa joka kisassa, helposti.

   Olen sama henkilö joka kirjoitti eilen klo 20:25. On nyt vaikea tietää kenelle huttuväitteesi on tarkoitettu?
   Mutta sen vaan sanon, että keskiverroilla entisaikojen maatilojen rengeillä oli enemmän lihasta kuin jollain lähes hintelällä Zeleznyllä.
   Eikö niitä pitkiä painonnostajia sitten kuitenkaan jostain syystä ole tullut eikä ole tuloillaan keihäänheittoon, mistähän asia kiikastaa, kaikkien kisojen kultamitalithan vain odottavat ottajaansa?
   Ai niin, montako vähintään 187 cm pituista ja noin 87 kiloista edes jossain kyläkilpailuissa kohtuullisesti pärjännyttä painonnostajaa osaat luetella, voidaan huomioida koko maapallon nostajat? Entä montako tuon pituista nostajaa ylipäätään osaat mainita kun hyväksytään myös painavammat?
   Ja siksi toisekseen, jos joku on hyvä painonnostossa, minkä ihmeen takia hänen tulisi vaihtaa lajia niinkin täysin erilaiseen juttuun kuin keihäänheittoon? Eikö tässä koettaisi menetys painonnoston kannalta?
   Ja minulle on kyllä selvinnyt, ettet ymmärrä fysiikan, mekaniikan, lujuusopin yms. perusteistakaan tuon taivaallista, puhut ja kinaat asioista täysin tunnepohjalta.


  • Minä kirjoitin jo siitä, että painonnostaja voisi melko nuorena vaihtaa esim. keihäänheittoon, mutta ei siis vanhempana, jos on nostanut puntteja jo vaikka 15 vuotta paljon. Minä tunnen kyllä voimamiestasolla kilpailleen ja Suomen-mestaruusmitaleja voimanostossa saaneen raskaansarjan miehen, joka myöhemmin vaihtoi kiekonheittoon ja heitti sitä jotain 40 metriä. Siis tämä mies osallistui myös voimamieskisoihin ja pärjäsi niissä aika hyvin.

   Keihäänheitossa on suurempi loukkaantumisriski, kuin painonnostossa. Siihen lajiin totuttelu veisi siis aikaa, että saisi heittolihaksia vahvistettua. Siis painonnostaja, jos vähäisellä keihästreenillä repäisee keihästä täydestä vauhdista, niin siinä on huomattava riski loukkaantua. Yleensä, jos näitä voimamiehen lajinvaihtoja tapahtuu yleisurheiluun, niin se juuri sitä kuulaa tai kiekkoa, moukari ja keihäs ovat vaikeampia lajeja. Veteraanitasolla on painnonheittoa, se tietysti sopii voimamiehelle aika hyvin, mutta sitä heitetään siis pyörähdystekniikalla eli melko vaikea sekin on.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Olen sama henkilö joka kirjoitti eilen klo 20:25. On nyt vaikea tietää kenelle huttuväitteesi on tarkoitettu?
   Mutta sen vaan sanon, että keskiverroilla entisaikojen maatilojen rengeillä oli enemmän lihasta kuin jollain lähes hintelällä Zeleznyllä.
   Eikö niitä pitkiä painonnostajia sitten kuitenkaan jostain syystä ole tullut eikä ole tuloillaan keihäänheittoon, mistähän asia kiikastaa, kaikkien kisojen kultamitalithan vain odottavat ottajaansa?
   Ai niin, montako vähintään 187 cm pituista ja noin 87 kiloista edes jossain kyläkilpailuissa kohtuullisesti pärjännyttä painonnostajaa osaat luetella, voidaan huomioida koko maapallon nostajat? Entä montako tuon pituista nostajaa ylipäätään osaat mainita kun hyväksytään myös painavammat?
   Ja siksi toisekseen, jos joku on hyvä painonnostossa, minkä ihmeen takia hänen tulisi vaihtaa lajia niinkin täysin erilaiseen juttuun kuin keihäänheittoon? Eikö tässä koettaisi menetys painonnoston kannalta?
   Ja minulle on kyllä selvinnyt, ettet ymmärrä fysiikan, mekaniikan, lujuusopin yms. perusteistakaan tuon taivaallista, puhut ja kinaat asioista täysin tunnepohjalta.

   Entisaikojen maajussit oli juopporetkuja. Joko hirveitä läskejä tai anorektikoita.
   Puheet kovat, teot nolla. Pari Pessistä pitää mainetta yllä.
   Kuvassa edelleenkin oli zelezny, joka oli lihaksikas. Selvästi keskivertoa lihaksikkaampi.
   Ja sinä se jankkaat ja jankkaat.
   Ei muutu tuo höyryäminen totuudeksi vaikka jankutat kuin vähä-älyinen. Tietosi on googlesta etsittyä, mene ulos ja elä edes hetki, huomaat kuinka väärässä olet.
   Kyllähän painonnostajasta hyvä keihäänheittäjä tulisi. Ei se kepin heitto nyt niin vaikeaa ole.
   Nopeasti selviäisi kenestä olisi lajiin.
   Odottelen taas samaa jankkaamista mitä olet jo tehnyt monta päivää.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Entisaikojen maajussit oli juopporetkuja. Joko hirveitä läskejä tai anorektikoita.
   Puheet kovat, teot nolla. Pari Pessistä pitää mainetta yllä.
   Kuvassa edelleenkin oli zelezny, joka oli lihaksikas. Selvästi keskivertoa lihaksikkaampi.
   Ja sinä se jankkaat ja jankkaat.
   Ei muutu tuo höyryäminen totuudeksi vaikka jankutat kuin vähä-älyinen. Tietosi on googlesta etsittyä, mene ulos ja elä edes hetki, huomaat kuinka väärässä olet.
   Kyllähän painonnostajasta hyvä keihäänheittäjä tulisi. Ei se kepin heitto nyt niin vaikeaa ole.
   Nopeasti selviäisi kenestä olisi lajiin.
   Odottelen taas samaa jankkaamista mitä olet jo tehnyt monta päivää.

   Alat vähin erin lämmetä, alkaako tehdä mieli jo vähän nimitellä ja haistatella?
   Yhtään ainutta varsinaiseen asiaan liittyvää lausetta ei enää löydy kommentistasi. Mutta jankkaajahan et tietenkään ole, vaikka toistatkin tuota jankkaaja- sanaa ties monennenko kerran...


  • Et ymmärtäisi vaikka sinulle haistattaisi päin naamaa.
   Et ole saanut mitään aikaiseksi kysyttyyn asiaan. Googlesta etsit ja toistat sieltä luettua mantraa.
   Huomaa ettei elettyä elämää ole.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Et ymmärtäisi vaikka sinulle haistattaisi päin naamaa.
   Et ole saanut mitään aikaiseksi kysyttyyn asiaan. Googlesta etsit ja toistat sieltä luettua mantraa.
   Huomaa ettei elettyä elämää ole.

   Googlestako katsoit ylevän kirjoituksesi mallin? Eihän se ole tietenkään sitä mantraa, että toistat Google- väitettäsi kymmenettä kertaa?
   Mitä sinä olet "saanut aikaiseksi kysyttyyn asiaan"...


  • Nyt toistelet minun sanomisia kuin papukaija. Etkö edes sieltä googlesta löydä mitään uutta.
   Etkä edes vieläkään pysty esittämään aiheeseen mitään.
   Mutta matki minua lisää, kiitos.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Nyt toistelet minun sanomisia kuin papukaija. Etkö edes sieltä googlesta löydä mitään uutta.
   Etkä edes vieläkään pysty esittämään aiheeseen mitään.
   Mutta matki minua lisää, kiitos.

   Pitäisi kyllä kirjoittaa "sanomisiani", ei oikein edes oikeinkirjoitus ota onnistuakseen...


  • Ha ha haa. Nyt on mies puristettu tyhjäksi kun ei enään muuta keksi kuin pienen kieliopillisen muotoseikat mihin tarttua.
   Taisi mennä koko yö kun googlesta etsit tätäkin asiaa.
   Ja taaskaan et saanut mitään, siis yhtään mitään, kysyttyyn asiaan.
   Mutta pysy siellä sisällä tietokoneen ruutua ihmettelemässä, oikea elämä on ulkona.
   Jos joskus uskallaudut ulos, niin huomaat kuinka väärässä olet ja voit keksiä ihan omiakin ajatuksia, ettei kaikkea tarvitse kopioida muilta.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ha ha haa. Nyt on mies puristettu tyhjäksi kun ei enään muuta keksi kuin pienen kieliopillisen muotoseikat mihin tarttua.
   Taisi mennä koko yö kun googlesta etsit tätäkin asiaa.
   Ja taaskaan et saanut mitään, siis yhtään mitään, kysyttyyn asiaan.
   Mutta pysy siellä sisällä tietokoneen ruutua ihmettelemässä, oikea elämä on ulkona.
   Jos joskus uskallaudut ulos, niin huomaat kuinka väärässä olet ja voit keksiä ihan omiakin ajatuksia, ettei kaikkea tarvitse kopioida muilta.

   "Ja taaskaan et saanut mitään, siis yhtään mitään, kysyttyyn asiaan". Mitäköhän tuo jollotus tarkoittaa? Mitä en saanut, mitä oikein piti saada? Entä mikä oli "kysytty asia"? Ei, en uskallaudu (uskaltaudu!) edes ryhtyä arvailemaan.


  • Lue aloitus, jos osaat.
   Jos et halua ymmärtää ja se on sinun tapasi paeta epämiellyttävästä tilanteesta, niin toki jatka tuota ihmettelyä.
   Laita pää pensaaseen ja esitä ettet ole lukenut mitään tästä aiheesta.
   Voit sitten aamulla, kun katsot itseäsi peilistä, todeta olevasi yksi iso kasa säälittävää paskaa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Lue aloitus, jos osaat.
   Jos et halua ymmärtää ja se on sinun tapasi paeta epämiellyttävästä tilanteesta, niin toki jatka tuota ihmettelyä.
   Laita pää pensaaseen ja esitä ettet ole lukenut mitään tästä aiheesta.
   Voit sitten aamulla, kun katsot itseäsi peilistä, todeta olevasi yksi iso kasa säälittävää paskaa.

   Pidä tuo linja, säilytä tyyli!


  • Anonyymi kirjoitti:

   Lue aloitus, jos osaat.
   Jos et halua ymmärtää ja se on sinun tapasi paeta epämiellyttävästä tilanteesta, niin toki jatka tuota ihmettelyä.
   Laita pää pensaaseen ja esitä ettet ole lukenut mitään tästä aiheesta.
   Voit sitten aamulla, kun katsot itseäsi peilistä, todeta olevasi yksi iso kasa säälittävää paskaa.

   Lukutaitoni on kyllä huonohko, aloituksen lukemisessa saattoi tapahtua virheitä, ja virheitä luetun ymmärtämisessä on voinut tapahtua milloin missäkin, jos niin kuin ymmärrät jälkimmäisen sanonnan?
   Eikö sinua kismitä suunnattomasti pälyillä tätä sivua edelleen, tajuten kuitenkin että sananherjasi ei tuota tulosta, että joku toinen ja monet muutkin ovat asiassa niin paljo parempia?


 • Hyviä kommentteja !. Tänään oli Ruotsi-ottelussa naisten keihäs ja hyvin suomalaiset naiset sitä heittivät, pisteet kotiin siinä lajissa. Huomenna on miesten keihäs ja taitaa tulla siinäkin kolmoisvoitto. Suomi on todella kova keihäsmaa, on sitä aina ollutkin. Suomi taitaa voittaa Ruotsin sekä miehissä että naisissa, tytöissä ja pojissa ylivoimaisesti. Tänään 5000 metrin juoksussa tosin suomalaiset juoksivat melko huonosti, mutta kyllä he kovasti yrittivät ja tulevaisuuden juoksijoita siinäkin lajissa meiltä löytyy. Moukarissa tuli myös kolmoisvoitti, meillä on kaikissa heittolajeissa hyvät miehet asialla.

 • Onneksi sentään johonkin voi luottaa. Nimittäin siihen, että jossain vaiheessa keskustelijat alkavat haukkua toisiaan. Olisiko keihäänheiton pelastus Suomessa se, että panostettaisiin lahjakkuuksien löytymiseen, siis siihen, että yhä useampi löytäisi lajin pariin? Ehkä joku markkinointi olisi paikallaan, kun nykyään on tuota tarjontaa niin paljon.

  • Meidän kantasuomalaisten syntyvyys on romahdusmaisesti alentunut, siis noin tilastollisestikin ajatellen niitä lahjakkuuksiakin syntyy huomattavasti entistä vähemmän. Pienestä populaatiosta on yhä vaikeampi mitään maailmanhuippuja löytää. Ja ellei niitä ole, silloin niitä ei ole, ei niitä millään markkinointikampanjalla rakenneta. Moniko nuori on enää kiinnostunut ylipäätään yleisurheilun harjoittelemisesta, ei juuri kukaan kun puhutaan siitä panostuksen määrästä mikä olisi tarpeen kilpailuissakin menestymiseen. Nuoret suuntaavat joukkuepeleihin, jopa tytöt/naiset pelaavat jo jääkiekkoa, jalkapalloa, salibändyä yms. osin aivan ammattimaisesti. Enemmistö liikunnallisista nuorista ei k_sekaan keihäänheiton suorituspaikkaa kohti.
   Asun paikkakunnalla jossa on kai tuhatkunta peruskouluikäistä nuorta. Täällä on myös aika hyvät urheilukentät ja mahdollisuudet muutenkin urheilla. Jollain koulujen liikuntatunneilla muutaman kerran vuodessa käydään joku parin kilometrin hiihtolatu tai urheilukentän juoksurata kiertämässä, siinä se onkin. En muista koska olisin nähnyt yhtään nuorta varsinaisesti treenaamassa vähän sillä mielellä, että siinä saattaisi olla tavoitteellisesta ja kilpailuunkin tähtäävästä toiminnasta kyse.
   Yleisurheilu ei enää ole nuorten suomalaisten juttu, on niin paljon muuta mielenkiintoisempaa.


  • Palkataan Jan Zelezny, Seppo Räty, Tero Pitkämäki siittämään naisia.
   Naisten pitäisi olla lahjakkaita ja hyviä urheilussa. Esim Anni Vuohijoki ym.
   Näistä orgioista sitten syntyisi vuosien saatossa lupaavia heittäjiä.
   Jos naisia saataisiin mukaan vaikka 12 ja jokaiselle saataisiin siittiöt itämään 2 kk aikana niin johan tulisi materiaalia. Sitten jos vielä tätä rumbaa tehtäisiin niin että jokainen nainen synnyttäisi 3 kertaa.
   Sovittaisiin yhteinen aika ja paikka missä miehet yhtyisi kaikkiin naisiin 3-5kertaa 3viikon aikana.
   Yhtymiset pitäisi aina tehdä niin että kaikki kolme miestä olisi yhtäaikaisesti vaihdellen paikkoja parin naisen kanssa. Saataisiin kunnon cocktaili kaikkiin naisiin.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Palkataan Jan Zelezny, Seppo Räty, Tero Pitkämäki siittämään naisia.
   Naisten pitäisi olla lahjakkaita ja hyviä urheilussa. Esim Anni Vuohijoki ym.
   Näistä orgioista sitten syntyisi vuosien saatossa lupaavia heittäjiä.
   Jos naisia saataisiin mukaan vaikka 12 ja jokaiselle saataisiin siittiöt itämään 2 kk aikana niin johan tulisi materiaalia. Sitten jos vielä tätä rumbaa tehtäisiin niin että jokainen nainen synnyttäisi 3 kertaa.
   Sovittaisiin yhteinen aika ja paikka missä miehet yhtyisi kaikkiin naisiin 3-5kertaa 3viikon aikana.
   Yhtymiset pitäisi aina tehdä niin että kaikki kolme miestä olisi yhtäaikaisesti vaihdellen paikkoja parin naisen kanssa. Saataisiin kunnon cocktaili kaikkiin naisiin.

   Et taida tietääkään että ainakin Pitkämäki on tehnyt vähän kuin toiveittesi mukaan? Hänellä on muistaakseni kolme lasta, molempia sukupuolia, vaimonsa os. Kelon kanssa. Ko. Kelo on voittanut urheilun aktiiviaikoinaan aikuisten sarjoissa yleisurheilussa yhteensä 70 SM- kisatason mitalia.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Palkataan Jan Zelezny, Seppo Räty, Tero Pitkämäki siittämään naisia.
   Naisten pitäisi olla lahjakkaita ja hyviä urheilussa. Esim Anni Vuohijoki ym.
   Näistä orgioista sitten syntyisi vuosien saatossa lupaavia heittäjiä.
   Jos naisia saataisiin mukaan vaikka 12 ja jokaiselle saataisiin siittiöt itämään 2 kk aikana niin johan tulisi materiaalia. Sitten jos vielä tätä rumbaa tehtäisiin niin että jokainen nainen synnyttäisi 3 kertaa.
   Sovittaisiin yhteinen aika ja paikka missä miehet yhtyisi kaikkiin naisiin 3-5kertaa 3viikon aikana.
   Yhtymiset pitäisi aina tehdä niin että kaikki kolme miestä olisi yhtäaikaisesti vaihdellen paikkoja parin naisen kanssa. Saataisiin kunnon cocktaili kaikkiin naisiin.

   Meinaatko aivan tosissasi, että jos vaikka kolme miestä lempii lyhyen ajan sisällä samaa naista ja nainen tulee raskaaksi, syntyvä lapsi on jonkinlainen sekoitus noista kolmesta miehestä? Sinähän varsinainen tiedon jättiläinen olet!


  • Anonyymi kirjoitti:

   Meidän kantasuomalaisten syntyvyys on romahdusmaisesti alentunut, siis noin tilastollisestikin ajatellen niitä lahjakkuuksiakin syntyy huomattavasti entistä vähemmän. Pienestä populaatiosta on yhä vaikeampi mitään maailmanhuippuja löytää. Ja ellei niitä ole, silloin niitä ei ole, ei niitä millään markkinointikampanjalla rakenneta. Moniko nuori on enää kiinnostunut ylipäätään yleisurheilun harjoittelemisesta, ei juuri kukaan kun puhutaan siitä panostuksen määrästä mikä olisi tarpeen kilpailuissakin menestymiseen. Nuoret suuntaavat joukkuepeleihin, jopa tytöt/naiset pelaavat jo jääkiekkoa, jalkapalloa, salibändyä yms. osin aivan ammattimaisesti. Enemmistö liikunnallisista nuorista ei k_sekaan keihäänheiton suorituspaikkaa kohti.
   Asun paikkakunnalla jossa on kai tuhatkunta peruskouluikäistä nuorta. Täällä on myös aika hyvät urheilukentät ja mahdollisuudet muutenkin urheilla. Jollain koulujen liikuntatunneilla muutaman kerran vuodessa käydään joku parin kilometrin hiihtolatu tai urheilukentän juoksurata kiertämässä, siinä se onkin. En muista koska olisin nähnyt yhtään nuorta varsinaisesti treenaamassa vähän sillä mielellä, että siinä saattaisi olla tavoitteellisesta ja kilpailuunkin tähtäävästä toiminnasta kyse.
   Yleisurheilu ei enää ole nuorten suomalaisten juttu, on niin paljon muuta mielenkiintoisempaa.

   Keihäänheitto on monella paikkakunnalla kiellettyä koululiikunnassa. On ollut kuolemantapauksiakin siinä. Mm. Alajärvellä keihäs osui oppilasta päähän ja kuolema seurasi välittömästi.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Keihäänheitto on monella paikkakunnalla kiellettyä koululiikunnassa. On ollut kuolemantapauksiakin siinä. Mm. Alajärvellä keihäs osui oppilasta päähän ja kuolema seurasi välittömästi.

   Suosituinta koululiikuntaa ovat scootereilla, mopedeilla, kevareilla, mopoautoilla ja pian kai kevytautoillakin huristelu.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Meinaatko aivan tosissasi, että jos vaikka kolme miestä lempii lyhyen ajan sisällä samaa naista ja nainen tulee raskaaksi, syntyvä lapsi on jonkinlainen sekoitus noista kolmesta miehestä? Sinähän varsinainen tiedon jättiläinen olet!

   Kyllä luonto on ihmeellistä!
   Kaikkea outoa voi tapahtua, olethan itsekkin syntynyt perärööristä. Veljesi, peräpukama, jäi vielä "kohdun" suulle asumaan.
   Jos ihmettelet ominaishajuasi niin nyt tiedät vastauksen...
   Vaikutat kaverilta joka yrittäisi sujahtaa naisten sekaan ja naamioitua, jos vaikka mies kolmikko astuisi sinutkin.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kyllä luonto on ihmeellistä!
   Kaikkea outoa voi tapahtua, olethan itsekkin syntynyt perärööristä. Veljesi, peräpukama, jäi vielä "kohdun" suulle asumaan.
   Jos ihmettelet ominaishajuasi niin nyt tiedät vastauksen...
   Vaikutat kaverilta joka yrittäisi sujahtaa naisten sekaan ja naamioitua, jos vaikka mies kolmikko astuisi sinutkin.

   Itsekkin- itsekin, mies kolmikko- mieskolmikko...


  • Anonyymi kirjoitti:

   Itsekkin- itsekin, mies kolmikko- mieskolmikko...

   Kyllä luonto on ihmeellistä!
   Kaikkea outoa voi tapahtua, olethan itsekin syntynyt perärööristä. Veljesi, peräpukama, jäi vielä "kohdun" suulle asumaan.
   Jos ihmettelet ominaishajuasi niin nyt tiedät vastauksen...
   Vaikutat kaverilta joka yrittäisi sujahtaa naisten sekaan ja naamioitua, jos vaikka mieskolmikko astuisi sinutkin.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kyllä luonto on ihmeellistä!
   Kaikkea outoa voi tapahtua, olethan itsekin syntynyt perärööristä. Veljesi, peräpukama, jäi vielä "kohdun" suulle asumaan.
   Jos ihmettelet ominaishajuasi niin nyt tiedät vastauksen...
   Vaikutat kaverilta joka yrittäisi sujahtaa naisten sekaan ja naamioitua, jos vaikka mieskolmikko astuisi sinutkin.

   Kyllä luonto on ihmeellistä- kyllä luonto on ihmeellinen.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kyllä luonto on ihmeellistä- kyllä luonto on ihmeellinen.

   Kyllä luonto on ihmeellistä!.!!!
   Taidat olla se veli. Veli Perä Pukama.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kyllä luonto on ihmeellistä!.!!!
   Taidat olla se veli. Veli Perä Pukama.

   Sinun jälkeesi, kiitos!


  • Ei olla sukua. Kiitos.
   Te peräröörin veljekset olette häpeä kaikille. Suuri häpeä.
   Ei taida hajut hälvetä vaikka kuinka hankaat.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ei olla sukua. Kiitos.
   Te peräröörin veljekset olette häpeä kaikille. Suuri häpeä.
   Ei taida hajut hälvetä vaikka kuinka hankaat.

   Ei kiitos sinun "rööriäsi".


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ei olla sukua. Kiitos.
   Te peräröörin veljekset olette häpeä kaikille. Suuri häpeä.
   Ei taida hajut hälvetä vaikka kuinka hankaat.

   tunttilan jupa?


 • Nytkyllälentääpitkälle.

  • HÄPEÄ. Suuri HÄPEÄ.
   Perärööristä syntynyt. Olet suuri HÄPEÄ.
   Älä sotke kakalla enään. Vedä wc ja katoa.
   Vie veljesi Pukama mukanasi.


 • jokutykä täkakka paljon.

  • Etkö enään muuta keksi.
   Tänne pitää kirjoitella keksittyjä keskusteluja. Sama tyyppi kirjoittanut varmaan 10 edellistä tekstiä. Sama toistui aikaisemmin.
   Heti kun et enään keksi mitään kirjoitettavaa alkaa tuo monologi.
   Kehut omia aikaisempia kommenttejasi tai sitten tätä uloste-juttua.
   Mene hoitoon!!!!!


  • Anonyymi kirjoitti:

   Etkö enään muuta keksi.
   Tänne pitää kirjoitella keksittyjä keskusteluja. Sama tyyppi kirjoittanut varmaan 10 edellistä tekstiä. Sama toistui aikaisemmin.
   Heti kun et enään keksi mitään kirjoitettavaa alkaa tuo monologi.
   Kehut omia aikaisempia kommenttejasi tai sitten tätä uloste-juttua.
   Mene hoitoon!!!!!

   Sinä olla sesama ulostejuttu tyyppi 10 kertta


Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.