Eläkää hiljaisina ja tehkää työtä käsillänne

Anonyymi

"Mutta me kehoitamme teitä, veljet, siinä varttumaan yhä enemmän 11ja katsomaan kunniaksenne, että elätte hiljaisuudessa ja toimitatte omia tehtäviänne ja teette työtä käsillänne, niinkuin olemme teitä käskeneet, 12että vaelluksessanne olisitte säädylliset ulkopuolella olevia kohtaan ettekä olisi kenenkään avun tarpeessa." 1. Tess 4:10-12

15

<50

Vastaukset

 • Tessalonikassa oli alettu luulla maailmanlopun olevan tulossa heti. Ilmeisesti jotkut olivat lopettaneet töitänsä ja liiketoimiansa tästä syystä. Ei siis ollut kyse siitä, että olisi käsketty työttömiä tekemään olemattomia töitänsä, tai menemään töihin minne hyvänsä, ehdolla millä hyvänsä.

  2.Tessalonikalaiskirje:
  2:1 Mutta mitä tulee meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen ja meidän kokoontumiseemme hänen tykönsä, niin me pyydämme teitä, veljet,
  2:2 ettette anna minkään hengen ettekä sanan ettekä minkään muka meidän lähettämämme kirjeen heti järkyttää itseänne, niin että menetätte mielenne maltin, ettekä anna niiden itseänne peljästyttää, ikäänkuin Herran päivä jo olisi käsissä.

  1.Korinttolaiskirje:
  7:23 Te olette kalliisti ostetut; älkää olko ihmisten orjia.

  - Orjuuttaminen on joiltain osin, Vanhassa testamentissa kuoleman rangaistuksen arvoinen synti, jos en nyt ihan väärin muista.

  • "Tessalonikassa oli alettu luulla maailmanlopun olevan tulossa heti. Ilmeisesti jotkut olivat lopettaneet töitänsä ja liiketoimiansa tästä syystä."

   Tai sitten odotettiin vainoja. Samasta syystä Paavali kehotti korinttolaisia kristityksi kääntyneitä orjia pysymään asemassaan ja naimattomia pidättäytymään vaimon ottamisesta.

   Paavalia on virheellisti pidetty orjuuden puolustajana. Vaikka ydinajatus oli, että tulevien vaikeiden aikojen vuoksi kristityn on parempi keskittyä taivaallisiin kuin maallisiin.


  • Anonyymi kirjoitti:

   "Tessalonikassa oli alettu luulla maailmanlopun olevan tulossa heti. Ilmeisesti jotkut olivat lopettaneet töitänsä ja liiketoimiansa tästä syystä."

   Tai sitten odotettiin vainoja. Samasta syystä Paavali kehotti korinttolaisia kristityksi kääntyneitä orjia pysymään asemassaan ja naimattomia pidättäytymään vaimon ottamisesta.

   Paavalia on virheellisti pidetty orjuuden puolustajana. Vaikka ydinajatus oli, että tulevien vaikeiden aikojen vuoksi kristityn on parempi keskittyä taivaallisiin kuin maallisiin.

   Kreikan δοῦλος
   doulos on käännetty joskus orjaksi, joskus palvelijaksi.
   https://www.studylight.org/lexicons/greek/1401.html


 • Työn orjat sorron yöstä nouskaa, sillä debiilien työpanosta ei enää kaivata.

 • KR 1933/-38 2Tess. 3:10
  Sillä jo silloin,
  kun olimme teidän luonanne,
  me sääsimme teille,
  että kuka ei tahdo työtä tehdä,
  ei hänen syömänkään pidä.

  1Moos. 3:19 Otsasi hiessä sinun pitää syömän leipäsi,
  kunnes tulet maaksi jälleen,
  sillä siitä sinä olet otettu.
  Sillä maasta sinä olet,
  ja maaksi pitää sinun jälleen tuleman."

  • Niin eläkää ja toimikaa niin kuin Nooan perhekuntakin aikanaan, rakentaessaan sitä pelastukseksi vaihtoehtoa, Nooan arkkia. Josta sanoma levisi koko silliseen maailman ääriin asti, KAIKILLE luoduille. Niin että eläimetkin osasti sinne arkiin tulla pelastumaan Jumalan, silloiselle, saatanaa tuomiokseen palvelemaan antutuneelle ihmiskunnalle LOPUKSI tuomiolta.

   Tätä pelastukseksi Krist. vaihtoehtoa rakentavaan Krist. yhteyteen ja yhteistyöhön kutsutuille. Ja muillekin tähän Raamatun UT mukaiseenn Krist. yhteyteen ja yhteistyöhön niillä kaikille hyväksi Krist. ehdoilla yhtymään haluaville osoitteeksi...

   http://www.suomenkristityt.foorumimme.com Kaikille hyväksi Raamatun UT mukaisesta ja perustuvasta Kristillisyydestä asiallisesti ja rakentavasti KESKUSTELU foruumi.

   Valkeudeksi • KR 1933/38 Psalmit:
  53:1 Veisuunjohtajalle; veisataan kuin:
  "Sairaus";
  Daavidin miete virsi.
  53:2 Hullu sanoo sydämessänsä:
  "Ei ole Jumalaa."
  Turmiollinen
  ja iljettävä on heidän väärä menonsa;
  ei ole ketään,
  joka tekee sitä,
  mikä hyvä on.

  53:3 Jumala katsoo taivaasta ihmislapsiin nähdäksensä,
  onko ketään ymmärtäväistä,
  ketään,
  joka etsii Jumalaa.

  53:4 Mutta kaikki he ovat poikenneet pois,
  kaikki tyynni kelvottomiksi käyneet;
  ei ole ketään,
  joka tekee sitä,
  mikä hyvä on,
  ei yhden yhtäkään.

  53:5 Eivätkö he mitään käsitä,
  nuo väärintekijät,
  jotka saavat leipänsä syömällä minun kansaani,
  eivätkä avuksensa huuda Jumalaa?

  53:6 Siinä heidät valtaa kauhu,
  missä ei kauhistavaa ole;

  sillä Jumala hajottaa niiden luut,
  jotka sinua saartavat.
  Sinä saatat heidät häpeään,
  sillä Jumala hylkää heidät.

  53:7 Oi, että Israelille tulisi pelastus Siionista!
  Kun Jumala kääntää kansansa kohtalon,
  silloin Jaakob riemuitsee,
  Israel iloitsee.

 • Otsa hiessä leivän syöminen voi olla hiukan eri asia kuin työnteko. Ilmastonmuutoksen helteissä saattaa olla otsa hiessä monellakin, vaikka ei työtäkään olisi. Toisaalta eläkeläisillä ei ole velvollisuutta työtä tehdä.
  Toisaalta Kristus on uskovat lunastanut lain kirouksesta.

  Työhön liittyvää:
  https://keskustelu.suomi24.fi/t/15723650/hippi-jeesuksen-elamanohjeita

 • Autaita ovat hiljaiset, sillä he saavat periä maan.

  Työllä tarkoitetaan Työtä Jumalalle, ei mammonan palvelemista, elikkä rahalle työskentelyä / palkkatyötä.

  prioriteetti on aina Evankeliumi Työ mutta kaikkea muutakin vapaaehtois työtä jne. on. Työskentele Rakkaudelle ei rahalle. kukaan ei voi palvella molempia. Matt. 6.

  miten pärjäät sitten? Jumala pitää huolta, Hän antaa ruuan ja vaatteet yms. Matt 6

  todistan, että jos tottelet Jeesusta ja olet Hänelle Töissä niin tarpeet järjestyy siinä sivussa. opetuslapseuteen on kuitenkin joitain ehtoja, Luukas 14 on monta.

  • Siitä Luukkaan evankeliumin 14. luvusta Jeesuksen puhetta

   14:31 Tahi jos joku kuningas tahtoo lähteä sotimaan toista kuningasta vastaan, eikö hän ensin istu ja pidä neuvoa, kykeneekö hän kymmenellä tuhannella kohtaamaan sitä, joka tulee häntä vastaan kahdellakymmenellä tuhannella?
   14:32 Ja ellei kykene, niin hän, toisen vielä ollessa kaukana, lähettää hänen luoksensa lähettiläät hieromaan rauhaa.
   14:33 Niin ei myös teistä yksikään, joka ei luovu kaikesta, mitä hänellä on, voi olla minun opetuslapseni.

   - Näköjään Jeesus vertasi itseään kuninkaaseen, joka sotii. Ihmiseltä vaaditaan antautumista. Kuitenkin uskon kautta voi avautua ymmärrys ja portti: Jumala on ristiinnaulittu saatana, Jeesus on kaikessa syyllinen. Jumala on voitettu, kuin Daavid voitti Goljatin. Onko teiltä Jaakobin paininne käymättä, ja sen takia nöyristelette väärin Jeesukselle, kuin ette ymmärtäisi jumaluudesta mitään - että eihän ilman Jumalaa mitään tapahdu, ja siksi Jumala on kaikessa syyllinen. Jaakob sai nimen Israel - on taistellut Jumalan kanssa ja voittanut.

   32:28 Silloin hän sanoi: "Sinun nimesi älköön enää olko Jaakob, vaan Israel, sillä sinä olet taistellut Jumalan ja ihmisten kanssa ja olet voittanut."

   Jesaja:
   1:18 Niin tulkaa, käykäämme oikeutta keskenämme, sanoo Herra. Vaikka teidän syntinne ovat veriruskeat, tulevat ne lumivalkeiksi; vaikka ne ovat purppuranpunaiset, tulevat ne villanvalkoisiksi.

   - Kuinka moni teistä on päässyt tällaiseen uskoon asti, että Jumala on kaikessa syyllinen perkele? Minä toistan tähän vielä tuon Jeesuksen jutun, Luukkaan 14. luvusta ja vertaan sitä toiseen kohtaan:

   14:31 Tahi jos joku kuningas tahtoo lähteä sotimaan toista kuningasta vastaan, eikö hän ensin istu ja pidä neuvoa, kykeneekö hän kymmenellä tuhannella kohtaamaan sitä, joka tulee häntä vastaan kahdellakymmenellä tuhannella?
   14:32 Ja ellei kykene, niin hän, toisen vielä ollessa kaukana, lähettää hänen luoksensa lähettiläät hieromaan rauhaa.
   14:33 Niin ei myös teistä yksikään, joka ei luovu kaikesta, mitä hänellä on, voi olla minun opetuslapseni.

   Johanneksen evankeliumi:
   10:10 Varas ei tule muuta kuin varastamaan ja tappamaan ja tuhoamaan. Minä olen tullut, että heillä olisi elämä ja olisi yltäkylläisyys.

   - Haluaako Jeesus varastaa, ryöstää ja sotia, mutta yltäkylläisyys on vain jossia ja konditionaalia? "Että heillä olisi"? Onko se konditionaali jotain juustoa, jota voidaan syödä, tai rikkautta, jota voi tallettaa pankkiin?


 • Pitääkö pyrkiä olemaan judaisti ja Jeesuksen opetuslapsi. Mikä pakottaa? Seurataanko Jeesusta kaikessa kuin päättömät kanat, kiiveten judaisteina sinne ristille asti, vai oliko hän kristittyjen sijaisuhri.
  Ratkaisukristilliset kuvittelevat, että pitää luvata Jumalalle jotain, tehdä ratkaisu, ryhtyä opetuslapseksi, "seurata Jeesusta"..? Kiivetä Jeesuksen perässä ristille? Mutta Raamatussa puhutaan niistä, jotka lupailivat, tai kuvittelivat hyvää tekevänsä, ja ansaitsevansa pelastusta jopa.

  Matteuksen evankeliumi:
  21:28 Mutta miten teistä on? Miehellä oli kaksi poikaa; ja hän meni ensimmäisen luo ja sanoi: 'Poikani, mene tänään tekemään työtä minun viinitarhaani.'
  21:29 Tämä vastasi ja sanoi: 'En tahdo'; mutta jäljestäpäin hän katui ja meni.
  21:30 Niin hän meni toisen luo ja sanoi samoin. Tämä taas vastasi ja sanoi: 'Minä menen, herra', mutta ei mennytkään.
  21:31 Kumpi näistä kahdesta teki isänsä tahdon?" He sanoivat: "Ensimmäinen." Jeesus sanoi heille: "Totisesti minä sanon teille: publikaanit ja portot menevät ennen teitä Jumalan valtakuntaan.

  Luukkaan evankeliumi:
  18:9 Niin hän puhui vielä muutamille, jotka luottivat itseensä, luullen olevansa vanhurskaita, ja ylenkatsoivat muita, tämän vertauksen:
  18:10 "Kaksi miestä meni ylös pyhäkköön rukoilemaan, toinen fariseus ja toinen publikaani.
  18:11 Fariseus seisoi ja rukoili itsekseen näin: 'Jumala, minä kiitän sinua, etten minä ole niinkuin muut ihmiset, riistäjät, väärämieliset, huorintekijät, enkä myöskään niinkuin tuo publikaani.
  18:12 Minä paastoan kahdesti viikossa; minä annan kymmenykset kaikista tuloistani.'
  18:13 Mutta publikaani seisoi taampana eikä edes tahtonut nostaa silmiään taivasta kohti, vaan löi rintaansa ja sanoi: 'Jumala, ole minulle syntiselle armollinen.'
  18:14 Minä sanon teille: tämä meni kotiinsa vanhurskaampana kuin se toinen; sillä jokainen, joka itsensä ylentää, alennetaan, mutta joka itsensä alentaa, se ylennetään."

  Matteuksen evankeliumi:
  7:21 Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
  7:22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
  7:23 Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät.'

  Hebrealaiskirje:
  4:10 Sillä joka on päässyt hänen lepoonsa, on saanut levon teoistaan, hänkin, niinkuin Jumala omista teoistansa.

 • Ennen Jeesuksen ristiinnaulitsemista opetuslapseksi ryhtymisestä:

  Luukkaan evankeliumi:
  14:26 "Jos joku tulee minun tyköni eikä vihaa isäänsä ja äitiänsä ja vaimoaan ja lapsiaan ja veljiään ja sisariaan, vieläpä omaa elämäänsäkin, hän ei voi olla minun opetuslapseni.
  14:27 Ja joka ei kanna ristiänsä ja seuraa minua, se ei voi olla minun opetuslapseni.
  14:33 Niin ei myös teistä yksikään, joka ei luovu kaikesta, mitä hänellä on, voi olla minun opetuslapseni.

  Opetuslapsiksi ryhtymisestä Jeesuksen ristiinnaulitsemisen jälkeen:

  Matteuksen evankeliumi:
  28:19 Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen

  Johanneksen evankeliumi:
  13:35 Siitä kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsikseni, jos teillä on keskinäinen rakkaus."
  15:8 Siinä minun Isäni kirkastetaan, että te kannatte paljon hedelmää ja tulette minun opetuslapsikseni.

 • Orjuuteen ihmisiä houkuttelevilla lahkolaisilla on tapana
  - opettaa pelastusta jollakin lainalaisella tulkinnalla, tavalla, tekojen kautta, esim, oma ratkaisu, parannus, vesikaste, ynnä muita temppuja, joita vain kirkon ulkopuolinen lahko itse tekisi, ja muut saman "henkiset"
  - opettaa Raamatun siunauksista niin, että vaietaan ansiotta tai Jeesuksen uhrin tähden tulevista siunauksista (esim. 1. Tim 6:17). Sen asemesta esittävät vanhatestamentillista lain noudattamista, tai epämääräistä "kuuliaisuutta" perusteeksi saada siunauksia, tai milloin mitäkin teoista puhuvaa Raamatun kohtaa, vaikkapa Jeesuksen judaistisia puheita, Paavalin kristinuskon asemesta.

  Kuten tässä keskustelussa yllä esitetään: jos lähdet "töihin", kaikesta luopuen Luuk 14-luvun mukaisesti (lahkolle kaiken antaen), niin Jumala järjestää sitten ruokaa ja vaatteita.

  Jokainen järjellinen ihminen lienee kykenevä ymmärtämään, tai tietää, että elämiseen tarvitaan paljon, paljon muutakin kuin vain ruokaa ja vaatetta. Joka ei ole minkään valtakunnan minimipalkka edes, vai onko?

  Viikonloppuna tuli radiosta esitelmää lahkojen huijareista.
  https://areena.yle.fi/1-50187441
  https://areena.yle.fi/1-3948085

 • https://keskustelu.suomi24.fi/t/15813212/kokonaisuus#comment-98516172

  Viesti Raamatun tulkinnasta, että tulkitaanko judaistisesti, Jeesuksen (Matt, Mark, Luuk, Joh) ja Pietarin puheista (Apt 2) yrittäen vääntää lainalaista pelastusoppia, vai tulkitaanko kristinuskon mukaisesti, niin kuin Paavali on kirjeissään selittänyt pakanakansoille.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  140
  2622
 2. Aamun kolari ja tienhoito

  Aamulla tapahtui kuolonkolari hiljaisten risteyksen kohdalla. Ajettiin juuri ennen kolaria Kuusamo-Suomusalmi väliä. Ehdittiin Suomussalmelle kun alk
  Suomussalmi
  62
  1553
 3. Oliko autokolarissa ollut...

  ... lapsia? Tämän aamusessa.
  Suomussalmi
  2
  763
 4. Sun katseessa on jotain mikä ei sovi sinne

  Sellaista surumielisyyttä. Vaikka muuten vaikutat olevan iloinen ja puhelias. Kerran aiemmin ajattelin, että se on voisi olla halveksuntaa mua kohtaan
  Ikävä
  39
  716
 5. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  11
  501