Tasapuolista

Anonyymi

Kuulin tästä juuri vasta. Eli,

Ollaan lähemmäs kolmekymppisiä sisaruksia. Äitini luovutti omistusasuntonsa veljelleni (arvo n.100 000€) 30 000€ , jota veljeni lyhentää KOROTTOMANA takaisin. Hänen vuositulot on 50-55 tuhatta/vuosi. Hän on velaton perheensä kanssa 6 vuoden päästä.

Olen kanssa perheellinen ja elätämme kaiken minun tuloillani, koska vaimo hoitaa lapsia kotona. Velkamme on 140 000€, jota lyhennän normaalisti pankille korkoineen. Ollaan velattomia 22 vuoden päästä näillä tilastoilla.

Toisinsanoen äitimme on antanut alennusta aikaisemmin omistamastaan asunnostaan 70 000€ alennusta ja loput 30 000€ veljeni lyhentää korottomana.

Onko muilla samanlaisia kokemuksia?!?!
Vitt.maista

1 kommenttia

Vastaukset

  • Ilmeisesti äitisi on kuitenkin itse hankkinut veljellesi lahjoittaman asunnon?
    Jos näin on, niin äitisi saa eläessään tehdä omistamillaan asioilla ihan niin kuin haluaa. Ei kuulu sinulle vaikka äitisi olisi antanut asuntonsa täysin vieraalle.
    Toki jos kateusilmoituksen teet verottajalle, niin luultavasti veljesi joutuu maksamaan muutaman tonnin lahjaveroa liian edullisesti saamastaan asunnosta, mutta ei ne rahat sinulle tule vaan verottajalle.

    Sinun ja vaimosi taloudellinen tilanne on teidän kahden oma asia. Ei äitisi eikä veljesi ole velvollisia maksamaan teidän velkoja. Myy kämppä ja muuta vuokralle jos sinua noin paljon korpeaa ottamasi asuntolainan maksaminen.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.