Olen ydinvoimavastainen.

Olen huomannut että ydinvoimamyönteiset henkilöt ympärilläni eivät tiedä ydinvoimasta höykäsen pöläystä. Pitävät sitä oikein hienona asiana.
Heidän tietonsa ovat aina ainoastaan töllöstä ja Hesarista.

Tässä omaa pohdintaani asian tiimoilta:
https://keskustelu.suomi24.fi/t/15827249/ydinvoimasalaliitto!

33

143

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mulla sama havainto mutta toisin päin. Ydinvoimavastaiset eivät tiedä ydinvoimasta höykäsen pöläystä. Pitävät ydinvoiman vastustamista hienona asiana.

      • Anonyymi

        Sama havainto. Turkistarhauksen ja tehomaatalouden (häkkikanalat) vastustuksessa on tunteen lisäksi perusteina ihan järkiargumentteja. Ydinvoiman vastustuksen kohdalla yleensä on perusteluina tunteen lisäksi vain säteilyyn liittyviä virheellisiä mielikuvia. Kun nuo virheet korjaa niin vastustus jää siitä huolimatta eli pohjimmiltaan syyt olivatkin muita kuin ilmoitettuja.



    • Niin, jos luette tuon kirjoitukseni linkit ydinvoimaloiden päästöistä niin ymmärrätte avaukseni tarkoituksen.

      Massoille kerrotaan että ydinvoima on puhdasta ja päästöistä vapaa.
      Totuus on hyvin karua, jopa Stukesin itse kertomana.

    • Anonyymi

      * Tietää että tietää
      * Tietää että ei tiedä
      * Ei tiedä että ei tiedä.
      Näistä vaihtoehdoista ensimmäinen ja kolmas luovat itsevarmuutta, ja luokittelisin aloittajan kolmanteen kategoriaan.

      • "Ei tiedä, että tietää" taitaa olla looginen mahdottomuus tyyliin "minä valehtelen aina".


      • Anonyymi
        Enevpk1 kirjoitti:

        "Ei tiedä, että tietää" taitaa olla looginen mahdottomuus tyyliin "minä valehtelen aina".

        En tiedä, sellainen tilanne voisi olla kun "ei tiedä, että tietää sen tiedon jota kaivataan", tai "ei tiedä, että tietää tarpeeksi tilannetta varten". Vähän niinkuin itseluottamuspula.


    • Jahas, yksi folioteollisuuden tukija ilmoittautui palstalle.

      Vilkaisin linkkiäsi ja pääsin siihen asti jossa kerroit jäähdytystorneista karkaavan myrkyllisiä kaasuja. Joo. Divetymonoksidiahan sieltä tupruttaa suuriakin määriä. Kyseinen aine voi tappaa jo desilitramäärissä ja on muuten yksi tehokkaimpia liuottimia maailmankaikkeudessa!

      En oikein jaksanut lukea pidemmälle. On nämä jo niin nähty.

      • Anonyymi

        Linkki viittaa paikkansapitävään tietoon STUKin sivuilla. Ydinvoimaloista tosiaan pääsee ympäristöön pieniä määriä radioaktiivisuutta. Samalla lailla myös hiili- ja turvevoimaloista pääsee lentotuhkan mukana ympäristöön pieniä määriä radioaktiivisuutta.

        Kummankaan energiantuotantomuodon normaalitilanteessa aiheuttamat säteilyannokset eivät ympäristössä asuvien ihmisten kannalta katsottuna erotu luonnon taustasäteilystä.


    • Anonyymi
      • Eiköhän suurin osa meistä kuulu kategoriaan "Ei tiedä, että ei tiedä". Vain joku harva yltää luokkaan "Tietää, että ei tiedä".


      • Anonyymi
        Enevpk1 kirjoitti:

        Eiköhän suurin osa meistä kuulu kategoriaan "Ei tiedä, että ei tiedä". Vain joku harva yltää luokkaan "Tietää, että ei tiedä".

        Kyllä ihmiset yleensä tietävät että eivät tiedä. Ylivertaisuusharhan vallassa riehuvia on harvemmassa. Ilmastonmuutos - palstalla on yksi sellainen esitellyt osaamistaan kesästä 2018 alkaen.


    • Anonyymi

      "Eiköhän suurin osa meistä kuulu kategoriaan "Ei tiedä, että ei tiedä". Vain joku harva yltää luokkaan "Tietää, että ei tiedä". "

      Kun on hankkinut tietyt tiedot ja taidot, voi helposti tulla harha siitä, että tietää jo tarpeeksi. Itse olen harrastanut asiaa jo vuosikymmeniä ja törmännyt aika usein siihen, että olen tiedoissani melko hataralla pohjalla. Mutta vielä useimmammin törmään alalla toimiviin, tai alaa pitkälle opiskelleihin, jotka kokevat tietävänsä jo kaikein.

      Juuri asiantuntijat, joiden pitää antaa lausuntuja ja olla mukana asiaan liittyvässä päätöksenteossa ovat tässä avainasemassa. Heidän julkisuuteen viestimä "varmuus" tarttuu niihin, jotka eivät jaksa asiaan perhtyä. Esimerkikisi Stuk osaa muotoilla tiedotteensa siten, että niistä välittyy "taivahan totuus" suurelle yleisölle.

      Mutta toisaalta, kun ydinvoimalla jatketaan ja se saa laajan hyväksynnän, ei epävarmuutta voi näyttää ulospäin. Tässä on se vaara, että kehittyy täydellisen puhdas hygienia, mielikuva, jossa ei käsittellä edes tiedossa olevia tosiasioita ja ongelmia.

      Suorempaa ja rehellisempää ulostuloa toivoisi juuri asiantuntijoita.

    • Svenska Ylen mukaan OL-3 on toiseksi kallein rakennus maailmassa. Vaikka ydinsähkö on muuta sähköä halvempaa, vähenee sähkön kysyntä energiatehokkuuden kasvaessa. Ydinvoiman rakennuskulut voidaan maksattaa ainoastaan nostamalla sähkön hintaa.

      Toisaalta energiatehokkuuden kasvu vähentää sähkön tarvetta. Eli hinnat polkee paikoillaan. Mutta säästöjen takia ydinvoimaa ei kannata tukea.

      • Anonyymi

        Sähkön nettotuonti oli 2018 n. 20 TWh. Tuonti on ollut kasvussa muutamaa poikkeusvuotta lukuun ottamatta edelliset 10 vuotta ja tuntimäärä on siinä ajassa lähes tuplaantunut. Vaikka energiatalous paranee, käyttökohteiden määrä kasvaa.
        Ks. Kuva 21.

        https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiFpsrin_jjAhVNs4sKHbHzAM0QFjAAegQIAxAB&url=https://energia.fi/ajankohtaista_ja_materiaalipankki/tilastot/sahkotilastot&usg=AOvVaw0Tg0a33H_DexbLW-sb4vL_


    • Anonyymi

      Tai sitten ne tiedot on peräisin koulutuksesta, kuten tälläkin ydinvoiman kannattajalla on takanaan dippainssin koulutusta... kouluja käymätön natsi voi toki muuta väittää. Ei jatkoon.

    • Anonyymi

      Arvon herra anonyymi, et ilmeisesti ymmärrä pohjoismaista sähköjärjestelmää? Vai miten selittäisit sen, että Suomen sähköntuonti on nytkin lähes 2,5GW, vaikka kulutus on vain noin 8GW.

      Ei sähköstä ole pulaa - siitä hyvää tarjontaa, joskus ylitarjontaa. Siksi on ollut järkevää vahvistaa läntisiä siirtolinjoja ja ajaa omaa laudetta alas.

      Tuontietu vaarantuu kun Suomen uudet ydinvoimalat valmistuvat (näkisi van senkin päivän). Meillä tulee olemaan pakkosyötteistä, kallista voimaa jatkossa niin paljon, ettei halpaa tuontia mahdu juuri sekaan. Silloihan sähkön hinta tulee nousemaan - riippuen aina kulloisestakin tuulitilanteesta.

      No jossakin vaiheessa vanhat ydinvoimalat puretaan(toivottavasti), jolloin tuontia päästään hyödyntämään paremmin.

      • Tuontietu ei ole mikään pysyvä olotila. Tottakai on suomalaiselle sähkön käyttäjälle eduksi, kun ajoittain halpaa sähköä voidaan tuoda niin paljon, kuin johdot kestävät, ja käytännössähän rajakapasiteetti voikin rajoittaa tuontia.

        Mutta mistä sitä halpaa sähköä ulkomaillakaan kaiken aikaa riittää tulevaisuudessakin? Vanhoja laitoksia lopetetaan kaikkialla, ja Saksakin on kulkememassa kohti sähköpulaa. Pohjoismainen vesivoima voi kuivan kauden aikana käydä todella niukaksi. Talvinen korkeapaine saattaa jäädä koko Skandinavian päälle makaamaan, jolloin kaikkien maiden oma sähköntarve nousee huippuunsa samanaikaisesti.

        Ratkaisu on siinä, että sähköä ei tarvitse saada 24/7. Vaan saattaa sähkölämmittäjällä housut tutista, kun leikkuri iskee huippupakkasella.

        "No jossakin vaiheessa vanhat ydinvoimalat puretaan(toivottavasti), jolloin tuontia päästään hyödyntämään paremmin." Tuossa on ajatusvirhe. Oma ydinvoima ei voi tunkea halvemman tuonnin edelle. Tukkusähkö otetaan aina hintajärjestyksessä. Jos kotimaista ydinvoimaa kuitenkin tuotetaan, vaikka halvempaa tuontisähköä olisi saatavissa, silloin ydinvoima pitää dumpata markkinoille tappiohinnalla. Kuluttajan kannalta "ihan sama".


      • Anonyymi

        Ei niin paha kuin "sähkö tulee töpselistä", mutta kuitenkin "sähkö tulee johtoja pitkin ulkomailta". Aika paha.


      • Anonyymi

        "sähkö tulee johtoja pitkin ulkomailta". Kiitokset päivän nauruista.


    • Anonyymi

      Sähkö tulee pohjoismaisesta verkosta, viljat tulevat Euroopasta, öljy ja kaasu tulee Venäjältä, uraani tulee myös Venäjältä, sekä Kanadasta. Olemme omavaraisia oikestaan vain juomaveden suhteen.

      Sähkön omavaraisuusvaatimus olisi kuitenkin kaikkein kallein toteuttaa. Omasta tuotannosta maksaisimme triplasti. Ja silloinkin olisi hiili vahvasti mukana.

      • Anonyymi

        "Sähkö tulee pohjoismaisesta verkosta". Jollakin konstilla sähkö pitää hieroa johtoihin ulkomaillakin. Ei sähkö tyhjästä töpselsihin synny silelläkään.


      • Anonyymi

        Voisimme olla omavaraisa polttoaineden suhteen, jos haluaisimme ( dieselissä kotimaista nesteen Mydieseliä, tosin vai harvalla eteäsuomen asemalla myynnissä, bensassa kotimainen etanolikäyttö ( vaatii muutostyön n.300 e ,kaasuautoissa kotimainen biokaasu ,harvassa nekin asemat. Mutta ei, halutaan vaan tukea venäjäläsiä öljy-yhtiöitä ja maakaasu firmoja. Nim. Kyntäjän poika


    • Anonyymi

      "Ei sähkö tyhjästä töpselsihin synny silelläkään. "

      Olet oikeassa, einstein. Tuosta havainnostahan ei ole enää pitkä matka siihen, että ryhtyisit itse tutkimaan ja pohtimaan asiaa.

    • Anonyymi

      Kirjoitit joskus aiemmin näin:

      "Tehokkuus on täysin tuulesta temmattua, se on kalleimpia jollei kallein energian tuottotapa."

      Kun nyt on havaittu maapallon lämpiämisen ongelma, ihmiskunnan tulee olla valmis maksamaan hiilidioksidivapaasta sähkön tuotannosta hiukan enemmän.

      Eli ei haittaa vaikka maksamme ydinvoimalla tuotetusta ympäristöystävällisestä sähköstä enemmän. Pääasia että sen avulla voimme pelastaa ihmiskunnan tulevaisuuden.

      Tämä varmaan sopii myös sinulle?

    • Anonyymi

      Olet kirjoittanut aiemmin näin :

      "Ydinvoimaloiden piipuista sanotaan niiden olevan ilmavaihtopiippuja. Todellisuudessa piipuista tupruaa seuraavia myrkkyjä...."

      Piti oikein ajaa Loviisaan, katsomaan voimalaitoksia. En nähnyt siellä mitään piippuja.

      Voisitko laittaa kuvan mainitsemistasi piipuista? Kiinnostaa oikeasti.

    • Anonyymi

      Kirjoitat aiemmin paskan laskemisesta mereen. Katsoin linkkejä, joita olit liittänyt.

      En löytänyt niistä mainintoja puhdistamattomasta paskasta:).

      Sen sijaan löysin selvän kuvauksen radioaktiivisten aineiden pääsystä mereen PUHDISTUKSEN jälkeen. Arvot olivat selvästi alle lupaehtojen ja mukavinta oli havaita seuraava:

      ... . Loviisan gamma-aktiivisten aineiden päästöt mereen ovat pienentyneet viime vuosien aikana.. "

      Jos et ole trollaaja, niin etsi apua ahdistukseesi. Voi olla että voit elää rauhallista elämää vielä. Fakta on se että ydinvoimalla tuotettu sähkö lisääntyy. Maapallon lämpeneminen ei muuten pysähdy.

    • Anonyymi

      "Piti oikein ajaa Loviisaan, katsomaan voimalaitoksia. En nähnyt siellä mitään piippuja. "

      Olen muuten samaa mieltä tästä asiasta. Ydinvoimalahan ei polta mitään, joten se ei tarvitse piippua. Mutta kun guuklettaa kuvahaulla, niin joka ainoassa ydinvoimalassa on massivinen piippu? Onko kaikki kuvat fotoshopattuja? Tämä on jo törkeää.

      Viranomainen voisi puuttua tilanteeseen ja poistaa piiput netissä olevista kuvista. Ei ole maallemme eduksi se, että ydinvoimaa vastustavat terroristit manipuloivat kuvia, tekevät ydinvoimaloista hiilivoimalan näköisiä ja likaisia laitoksia.

      Menkää ihmiset katsomaan niitä ydinvoimaloita paikan päälle. Ei niissä ole mitään piippuja.

    • Anonyymi

      Juuri maanantaiaamuna 9.9.2019 saapui maailman ensimmäinen kelluva ja maailman pohjoisin ydinvoimala Akademik Lomonosov Pevekiin . Matka alkoi 23. elokuuta Muurmanskista, joten 4888 kilometrin hinausmatka taittui etuajassa eli 17 vuorokaudessa muitta mutkitta.
      Miten hirveän pelottelukampanjan viherpipertäjien toimittajakaarti aloitti jo huhtikuussa 2018, jolloin voimalan hinausmatka alkoi Pietarista Atlantin kautta kylmänä eli se ladattiin vasta Muurmanskissa tänä kesänä.
      Kovin monta uutispätkää ei mediamme tuosta voimalan Koillisväylän matkasta saanut jostain syystä aikaan saati saapumisesta perille.
      En muista, että Sosnovyi Boriin viime joulukuussa avattu Venäjän suurin ydinvoimalakaan olisi kovin monta uutista meillä aiheuttanut. Joten ei hätää!!
      Kun ei mediamme kerro noistakaan eikä muustakaan ydinvoiman kehityskulusta mitään, se ei voi silloin niistä mitään valehdellakaan.
      On vain niin, että ilmastonmuutoksen vastaisena energiamuotona ydinvoima on AINOA VAIHTOEHTO PERUSVOIMAKSI ainakin kaikkialla, jossa on teollisuutta ja lämmitystä edellyttävä kylmä vuodenaika.
      Mutta tässä muutama FAKTAlinkki heille, joita ydinvoiman FAKTAT kiinnostavat:
      http://www.rosatomnewsfinland.com/newsletter-n46/leningradin-ydinvoimalaitoksesta-tuli-venajan-suurin-ydinvoimala-sen-uuden-yksikon-kayttoonoton-yhteydessa.html

      https://pris.iaea.org/PRIS/home.aspx
      https://energia.fi/files/3922/a_pikatilasto_Heinakuu.pdf

    • Anonyymi

      Ydinvoiman kannattajat jopa sulkevat silmänsä siltä tosiasialta, että säteily on haitallisinta lapsille ja lasta odottaville naisille, sekä sikiöille.

      • Anonyymi

      • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5025
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3297
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1432
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1275
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      977
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      229
      764
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe