Anoppi tyrkyttää ruokaa

Anonyymi

Usein tuomassa kilokaupalla jauhelihalaatikkoa yms. pullia, sämpylöitä. Kun "meillä syödään niin vähän ja niin huonosti". Hän ei käsitä, ettei pienet lapset syö oikeasti niin paljon, että se lautanen pitäisi olla kukkurallaan ja perään jälkiruokaa ja aamiaiseksi ties mitä riisipuuroa ja kahta sämpylää. Siis kyllähän joskus jotkut pullat olisivat kiva yllätys, mutta kun niitä tuodaan liukuhihnalla asenteella, "syökää lapset ettette nälkää näe" niin se ärsyttää. Onko muilla tätä?

10

89

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Anoppi kantaa huolta rakkaistaan ja helpottaa työtaakkasi. Olisit onnellinen etkä marisisi. Kiitä kauniisti ja laita osa tarjolle, pistä ylimääräiset pakkaseen ja lämmittele sieltä silloin kun on kiire. Säästyypähän teiltä rahaa on aina valmista ruokaa mistä ottaa. Itse nauttisin tosi paljon jos joku tekisi meillekin valmiiksi ruokaa.

      Ja ainahanvoit antaa ylimääräiset ruuat myös esim. naapurissa asuvalle vanhukselle tai työssä käyvälle ystävällesi jos hän ei välillä ehdi tehdä omille kersoilleen ruokaa.

    • Anonyymi

      Täällä on työssä käyvä perheenäiti joka olisi enemmän kuin onnellinen, jos joku toisi meille ruokaa vaikka joka päivä. Kun aamulla lähtee töihin klo 7.30 ja palaa takaisin klo 17, vastassa on kolme nälkäistä alle 10 vuotiasta suuta, jotka kysyy onko ruoka kohta valmista, niin kiljuen ottaisin vastaan kaiken mitä ovesta sisään kannetaan. Ainoa kriteeri on, että pitäisi olla ns. syömäkelvollisia, tavallinen kotiruoka käy.

      Jos hyvää ruokaa tulisi ilmaiseksi valmiina ovesta sisään, kehuisin mielelläni anoppia, että ihanaa, onneksi sinä olet olemassa, niin eivät lapset kuole nälkään :).

    • Anonyymi

      Kiittämättömyys on maailman palkka...

    • Anonyymi

      Ole kiitollinen. Laita pakkaseen ne mitkä ei kulu. Kyllä ne sieltä aikanaan tulee syötyä. Ei hän loukatakseen niitä kokkaile. Ja saat välillä olla laittamatta ruokaa kun otat pakkasesta valmista.

      Silloin kun hänen lapset on olleet pieniä on ollut aika eri ja erilaiset elämäntavat. Älä niitä väheksy, samoin käy sinulle aikanaa. Sinun neuvot ja tavat on omien lastesi mielestä kummallisia sitten aikanaan. Äläkä missään nimessä lasten kuullen paheksu anoppisi tapoja.

      • Anonyymi

        Hankkikaa koira tai kissa tai molemmat. Koiralle varsinkin kelpaa hyvät makaroonilaatikot ja makkarapadat ja jauhelihapihvit. Jos asutte maalla, missä voitte viedä ruokaa vaikka metsän eläimille, niin siitä vaan. Kyllä ne sieltä häviää. Minäkin heittelen leivänjämiä harakoille ja variksille. Juu asutaan ihan maalla, kaupungissa ei tietenkään niin voi tehdä. Vai saako siellä sorsia ruokkia pullan tai sämpylän paloilla?
        Ei tuo niin vaarallista ole, jos se ruoka on hyvää ja lapsille maittaa. Taitaa olla kuitenkin enemmän asennekysymys, jos anoppi tosiaan sanoo, että "ettette nälkään kuole." Sekin voi olla kuitenkin vain sanonta, jota vanhemmat ihmiset viljelee. Ei kai se nyt oikeasti tarkoita, että teillä ei osattaisi tehdä ruokaa tai ei ole siihen varaa?
        Vanhemmat ihmiset näyttää rakkautensa sillä, että laittavat pötyä pöytään. Niin minäkin aina teen, kun joku lapsenlapsi (=jo aikuisten kirjoissa oleva) tulee piipahtamaan. Vähintään voileipää alan vääntämään, jos ei muuta ruokaa ole valmiina. Joskus kun olen jättänyt sen tekemättä, niin sitten on sanottu, että jaa, täytyy tästä lähteä kun ei tästä talosta edes ruokaa saa suuhunsa. Silloin viimeistään täytyy alkaa jotain laittaa. Se on rakkautta se.
        Joskus intoudun tekemään jonkun vegaanisapuskan sille yhdelle, joka tämän kotkotuksen keksi (en paremmin sano). Aina on otettu onnellisena vastaan.


    • Anonyymi

      Ota ruoka vastaan ja lait pakkaseen. Jos kerran halua tuoda ruokaa niin anna tuoda. Voit kyllä ystävällisesti sanoa ettei ole tarvetta, mutta älä loukkaa häntä. Kyse ei ole siitä että teillä ei olisi ruokaa vaan ihan muusta. Hän ehkä tuntee itsensä tarpeetomaksi ja yksinäiseksi. Ongelma on ihan muualla kuin teidän syömisessä tai syömättä jättämisessä. Ja jos et ota vastaan noita ruokija niin hänen ongelmansa vain pahenee. Ja kun teillä ei ole tiedossa vielä sitä todellista ongelmaa niin ette voi auttaa häntä vielä.
      Kärsivällisyyttä, lämpöä, rakkautta ja ymmärrystä hän nyt tarvitsee eniten

    • Anonyymi

      Se alkaa pienestä.... Jopa harmittoman tuntuisesta. Mut tiedät mitä tapahtuu kun anopille antaa pikkusormen.

      SE ei lopu ikinä.... Ei saatana edes avioeroon.
      Mistään pienistä vihjailuista ei ymmärrä.

      Pysy tiukkana. Vaadi puoliskoasi puuttumaan asiaan heti, se on hänen tehtävänsä.
      Jos ei suostu vedä oikeat johtopäätökset ajoissa.

      • Anonyymi

        Joo toivottavasti jää tuohon ruuan tuontiin. Ettei hetken päästä tule valitsemaan pojan perheelle jo verhojakin ikkunaan tai tekemään sulle kasvimaata pihaan. Ruuan tuonti vielä ookoo mut jos pidemmälle menee niin sitten selvät rajat. Silloin kannattaa kysyä anopilta että kumpikos tässä olikaan poikas kanssa naimisissa.


      • Anonyymi

        Kovin ilkeämielistä tekstiä.

        Tuossa vanhempi nainen haluaa auttaa. Kaikki jo ehdottivat laittaa ylimääräinen ruoka pakkaseen myohemmin nautittavaksi. Loisto idea!

        Voi kun minullekin olisi joku tuonut valmista ruokaa, varsinkin silloin kun lapset olivat pieniä eikä lastenhoitaja osaanut kokata. Superpitkien tyopäivien jälkeen siinä nopeasti kehitteli jotain terveellistä kaikille.

        Syttyihän se omakin lappu kun aika yksinkertaisesti loppui: Valmistin kerralla isoja määriä ruokaa ja pakastin ne annosastioihin. Nyt jäi aikaa lasten kanssa oloon kun vain tuikkasi valmiit ruoat uniin kuumenemaan.

        Kunpa olisi ollut ,(ja olisi vieläkin) joku joka siivoaisi ja kokkaisi ja pesisi pyykit ja.....


    • Anonyymi

      Ihana anoppi <3

    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe