Voisitko antaa anteeksi ahdistelijalle?

Anonyymi

Eli nämä kysymykset on lähinnä niille, joita on joskus jollakin tavalla ahdisteltu. Mutta voi toki muutkin vastata sen mukaan, miten epäilisi tilanteeseen suhtautuvan.
Voisitko antaa anteeksi ahdistelijalle ja olla hänen ystävä?
Jos et pystyisi olemaan ystävä, pystyisitkö olemaan muuten tekemisissä hänen kanssaan? Esimerkiksi käydä samaa koulua tai käydä töissä samassa työpaikassa tai harrastaa samassa harrastusporukassa tai muuta vastaavaa?
Onko olemassa joku ahdistelun muoto, jonka voisit antaa anteeksi ja joku, jota et? Voisitko esimerkiksi antaa anteeksi jonkun ajattelemattomat puheet kännissä? Missä teillä menee raja, ettei pysty olemaan enää missään tekemisissä?

4 kommenttia

Vastaukset

  • Mitä, jos vaan tekisit itsellesi jotain, ettei tarvi ahdistella ihmisiä. Sun ei tarvi tai kannata toivoa heiltä enää mitään.

  • Onko sitten suunnitelmissa änkeä samoihin porukoihin jonkun kanssa?

  • Oho, nyt tuli kyllä aseteltua nuo kysymykset ihan väärin, kun ei vastaukset ollut ihan sitä mitä odotin. Kun tarkoitus oli siis lähinnä tietää, että mikä ihmisistä on ahdistelua ja mikä ei. Ja miten vakavaa ahdistelua mikäkin on.
    On ihan selkeää, että raiskaus esimerkiksi menisi jo ihan yli, enkä haluaisi olla sellaisen henkilön kanssa missään tekemisissä, mutta ylireagoinko, jos esimerkiksi välttelen baaria, jossa joku henkilö on sanonut jotain ahdistavaa?

  • Jos ahdistelija ei ahdistele enää ahdistettu, niin kaipa ahdistelun voi antaa anteeksi. (Tulipa kliseistä tekstiä)

Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.