Tehtaanniemen kaavoitukseen toivotaan taas kommentteja

Anonyymi

Paikallislehdissä on Hangon kauoungin ilmoituksia, että nyt saa kommentoida Tehtaanniemen kaavoitusta. Vasta muutama kuukausi sitten oli ensimmäisten palautteiden aika. Onko niistä tehty yhteenvetoa? Missä se on?

Nyt pyydetään taas palautetta elokuun 23 päivään klo 15 mennessä. Mistä. Ehdotusta ei ole. Mistä annetaan palautetta? Annetaanko kaavamateriaalin liitteinä olevista Regatta Resortsin teettämistä selvityksistä, toinen tammikuulta 2015 ja toinen helmikuulta 2015. Selvitysten laatija on WSP. Selvitykset ovat netissä kaupungin kotisivulla. Nämä selvitykset ovat ilmeisesti olleet ohjaamassa edellisellä kerralla kaavoitusta, jonka lopputulos kaatui hovissa.

Selvitykset ovat olleet piilossa. Ne ovat edelleenkin piilossa osittain, koska selvitysten kaikille sivuille ei anneta mennä. On vähintään epäkorrektia asettaa materiaalia valmistelun ja päätösten liitteiksi siten, ettei joka sivulle pääse ja sitten jälkeenpäin todetaan, että olihan ne esillä!

WSP:n papereissa on huomiota herättävää se, että siinä on suunniteltu (RR:n toimesta, RR:n maksamana ja WSP:n kirjaamana), että Tehtaanniemelle tulee asuntoja ja SPA, Hotellista ei ole mainintaa vaikka kuinka yrittäisi etsiä, Se selittää myös viime talvena esillä olleen "sviittitalon", jossa oli kaksiota. Asuntoja.

Paperissa mainitaan, että ROXX siirretään. Sitä suunnitelmaa ei onnistuttu toteuttamaan. Niissä esitetään myös HSF:n venepalvelun "valtaus". Sehän tehtiin kilpailuttamatta, kun konttikahvila rakennettiin.

Olivatko nämä samat suunnitelmat samassa muodossa edellisen kaavoituksen liitteinä? Kansalle niitä ei ainakaan näytetty, näytettiinkö valtuutetuille? Näihinkö Nousiainen viittasi, kun sanoi, että kaikesta on päätetty jo kauan aikaa sitten, Nyt suunnitellaan vain viheralueita?

Joka tapauksessa nämä WSP:n liitteeksi laitetun selvitykset eivät ole pakottavia. Ne on selvityksiä muiden joukossa. Hankolaiset kaavoittavat. Ehkä Tehtaanniemi on jo valmiiksi kaavoitettu? Ei sinne enempää kannata rakentaa. Sitä ei edes esitetä WSP:n papereissa. Tai voi olla niillä sivuilla, mitä ei voi katsoa. Siellä saattaa olla kuva kaksiokerrostalosta. Hotellista ei ole mainintaa.

Kaavamateriaalista todetaan, että yhteistyösopimus on hovin mukaan maankäyttösopimus. Sitä ei todeta, että se kaatui kaavan mukana, Jos halutaan maankäyttösopimus, niin pitää tehdä uusi. Kaavoituksesta ei voi sopia etukäteen. Nytkään sitä sopimusta ei ole liitteenä, joten sitä ei voi käyttää pohjana.

WSP:n selvityksistä näkee, että paljon on päätetty laittomasti etukäteen, jos pomopoliitikot ovat ne viime kerralla siunanneet ennen valtuustoa. Onko WSP:n paperit nyt ujutettu mukaan syötiksi? Edellisissä pöytäkirjoissa oli erilaisia liitteitä. Ne eivät olleet nämä kaksi, ei ainakaan samanmuotoisina päivämääristä huolimatta. Jos näitä RR:n teettämiä ja maksamia selvityksiä aiotaan käyttää kaavamateriaalin liitteenä, niin pitää luetella myös ne sivut, mitä selvityksistä käytetään. Sikaa ei saa ostaa säkissä!

Siis mistä pitää antaa nyt palautetta 23.8. klo 15 mennessä? Minun mielestä Tehtaanniemi on valmis ja WSP:n papereilla voi pyyhkiä... ROXXIa ei saa siirtää. Oikealle hotellille tarvitaan tontti, mutta sitä ei kannata ahtaa Tehtaanniemelle. RR ei ole oikeasti osoittanut mitään mielenkiintoa toteuttaa hotellia, Sen osoittaa heidän maksamat WSP:n paperit.

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Minun mielestä taas kaava on vasta aloitettu ja kuulute on se, eli ei vielä nähtävillä se varsinainen kaavaehdotus!

      • Anonyymi

        Ei ole ehdotusta, mutta saa lähettää kaavoittajalle mielipiteitä 23.8. klo 15 mennessä.


    • Anonyymi

      Mistä tuollainen tieto?

      • Anonyymi

        EU-lehdessä ja joka kotiin tulleessa torstain Hangon lehdessä on kaupungin viralliset ilmoitukset asiasta. Siinä annetaan mielipiteen esittämiselle ohjeet ja aikataulu.


    • Anonyymi

      On se nyt jo kummallista ettei päättäjät ja suunnttelijat ottavat oppia Suomi24 mielipidekirjoituksista !!!

      • Anonyymi

        samaa mieltä
        T:turtapalli


    • Anonyymi

      Minun mielestä tehtaanniemi on valmis. Ei lisärakentamista. RR-yhtiöt saisivat vain siistiä paikkoja. Parkkipaikka rehottaa välillä ja erilaiset itse asennetut liikennemerkit häiritsevät maisemakuvaa.

      Jos asuintalojen osakkaat haluavat, niin heidän tontin muuttaminen asuintalotontiksi on paikallaan. Ei muuten. Ellei kaavaa muuteta, niin toiminta rakennuksissa on muutettava kaavan määrittelemän käyttötarkoituksen mukaiseksi. Rakennuslupa annettiin majoitustoimintaan. Majoitustoiminta on ammattimaista lyhytaikaista vuokraustoimintaa. Voimassa oleva kaava tarkentaa sen sanoin hotelli tai asuntohotelli.

      Tontin jalostamisesta liiketontista asuintalotontiksi määrätään lain mukainen jalostamiskorvaus markkinahintaan. Kaupunki veloittaa sen tontin omistajalta.

    • Anonyymi

      Hei ei saa hutkia ellei tutkita. Ovatko 43 asuntoa majoitustoiminnan piirissä? Projektin alkuvaiheessa markkinointimies Kyhälä kertoi, että Hotelli Regatta tulee keskitetysti hoitamaan vuokraustoimintaa. Onko näin vai ovatko kaikki asunnot esimerkiksi Airbnb kohteita?

    • Anonyymi

      Ei ole oikeita päätöksiä ellei ole rehellisyyttä.

      Lue aloitusteksti uudestaan tarkkaan läpi.

    • Anonyymi

      Onkohan maankäyttösihteeri tutkinut Tehtaanniemen rakennusten käyttötarkoituksen. Kun kesällä ilmeni, että Esplandilla olevaa entistä kioskia oli käytetty AIRBNB-kohteena, niin tähän asiaan lupasi tekevänsä selvitystä. On ilmeisesti paljon pienempi asiana...

    • Anonyymi

      Mikä ihmeen maankäyttösihteeri? Onko Hangossa sellainen ja mikä on työnkuva?

      • Anonyymi

        Kartoittaa varmaan kaupungin puita. Jokainen puu laitetaan kartalle ja sitten kytätään, ettet kaada. Kaupunki voi omista metsistään laskea vaikka muurahaiset, mutta millä rahkeilla saa inventoida tontin omistajien puut? Ja hankolainen maksaa. Saisi tosiaan tarkistaa, käytetäänkö Tehtaanniemen asuntoja oikein? Pitäisi olla lyhytaikaisen ammattimaisen vuokraustoiminnan piiriissä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      28
      1387
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1204
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1177
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      2
      1130
    Aihe