dieseli saastuttaa enemmän tutkimus

Anonyymi

siksi dieselkieltoko voimaan kun myrkkyjä työntää dieseli runsaasti enemmän kuin muut.
https://tekniikanmaailma.fi/diesel-autot-saastuttavat-bensa-autoja-enemman-toteaa-tuore-tutkimus-ja-syyttaa-eurooppaa-diesel-addiktiosta/

14

<50

Vastaukset

 • ahhaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nokinenät
  IHANAA LEIJONAT IHANAA!!!!!!!

  • vissiin mörkköjä tulee pakoputkesta? lolz


 • Kylläpä nämä kestotrollit ovat innoissaan taas kaivaneet jotain kaksi vuotta vanhoja juttuja uudeelleen esiin, jossa tutkittu vielä vanhempia dieselautoja. Yksi onneton jopa 7-vuotta vanhan tarinan.

  Tuossa eka jutussakin todettiin mm että dieselautot saastuttavat bensa-autoja enemmän, koska niillä ajetaan enemmän. Todella vakuuttavaa tarinointia.
  Lisäksi viitataan dieseskandaaliin, joka on julkitullut joskus 4-5 vuotta sitten ja sekin koski vanhoja dieseleitä, joita niitäkään ei edes enää valmistettu kun skandaali tuli julki. No tätähän skandaalia täällä yksi onneton on toitottanut vuosikausia säännöllisin väliajoin.
  Ettekö parempaan pysty?

  Aivan yksiselitteistä on, että uudet dieselit ovat vähäpäästöisempiä kuin vastaavat bensa-autot. Jokainen voi tutustua syksyllä 2014 voimaan tulleen Euro6:n päästömääräyksiin kuuklaamalla. Useimmat uusimmat dieselit alittavat nuo rajat vieläpä reippaastikin.

  Vanhojen autojen osalta tilanne on toinen ja vielä vanhempien vieläkin toisenlainen. Yli kymmenen vuotta vanhoissa dieseleissä ei ole edes hiukkassuodatinta, ei sitä tosin ole bensa.autoissakaan kuin vasta aivan uusimmissa. Dieseleissä muistaakseni vuodesta 2009 alkaen pakollisia.
  Näyttää olevan muutamalle kestotrollille aivan ylivoimaista erottaa toisistaan uudet autot ja vanhat autot. Totta tietenkin on, että nuo vanhat autot ovat riesanamme vielä pitkään. Suomen autokantahan on Euroopan yksi vanhimmista. Minkäs sille mahtaa, kun uuden auton hankinta on monille täysin mahdotonta.

  Kuluttajalehti testasi vuonna 2017 säköauton, bensa-auton ja dieselauton elinkaaripäästötutkimuksen. Valitettavasti artikkelia ei voi linkittää, koska lukuoikeus siihen on vain tilaajilla. Kirjastosta löytynee vielä tuokin lehti.
  Tulos oli, että kaikki em autot ovat samalla viivalla eli tuottaneet päästöjä yhtä paljon siinä vaiheessa kun sähköautolla ajettu 0km, bensa-autolla ajettu noin 60tkm ja dieselautolla n 125tkm.

  Ei trollipojjaat, ei tuollaisesta vanhojen artikkeleiden perusteella trollaaminen kyllä uskottavuuttanne lisää yhtään siitä aikaisemmasta lähes nollatasosta.

  .

  • lueppa tänää iltasanomissa oleva mersun diissel juttu. joo-o. 0 päästöinen tosiaan :D


 • yli 170 grammaa näytti päästöt näiltä "uusilta" tuontomeseiltä joita ihmiset haalii suomeen, miksi ne päästävät myrkkyjä noinkin paljon, missä puheet vähäpäästöisyydestä?
  HÄVISITTE TAAS!

  • jep, romutan dieselini.antex


  • Mun diesel Mondeon päästöt on 12 g/km. Ei paha., voishan noita hakea Ruotsista jos ei kerta hurreille kelpaa. Teslassakin näytti päästöt olevan TM:n mukaan luokkaa 50g/km Suomen sähköntuotannolla.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mun diesel Mondeon päästöt on 12 g/km. Ei paha., voishan noita hakea Ruotsista jos ei kerta hurreille kelpaa. Teslassakin näytti päästöt olevan TM:n mukaan luokkaa 50g/km Suomen sähköntuotannolla.

   kuuluuko päästöt luokkaan"muunneltu totuus"?
   ei pahalla:D


  • Otapa vastaava bensaversio, niin mitkähän mahtaa olla päästöt?
   Alittuuko 300?

   Taas hävisit. No siihenhän oletkin jo tottunut


  • Anonyymi kirjoitti:

   Otapa vastaava bensaversio, niin mitkähän mahtaa olla päästöt?
   Alittuuko 300?

   Taas hävisit. No siihenhän oletkin jo tottunut

   On se sentään hyvä, että nuo suositut ’uudet tuontimeset’ ovat dieseleitä. Parasta tietysti olisi hankkia uusi vastaava dieselmese, mutta harvan tuolta hakevien rahat siihen riittää.

   Pahimmoillaanhan joku voi tuoda niitä bensaversioinakin, mutta onneksi sellaisia typeryksiä ei sentään taida olla montaakaan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   kuuluuko päästöt luokkaan"muunneltu totuus"?
   ei pahalla:D

   124g/km ja Myytä tankissa. 235hv ja 480 Nm, kulutus alle 5litraa sataselle. Diesel 250E Mersulla pääsis nelivetoisenakin parempaan mutta ei viitti vielä vaihtaa. Teeppä sama bensakoneella.


  • Jos joku haluaa ajaa " tuontomesellä" jossa päästöt on yli 170g ,niin se on hänen oma asia. Kuka tuossa on " hävinnyt taas" ? Ei oikeen aukea nuo sepustukset.


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.