6 vuotta yhdessä ja haluan erota

Anonyymi

Ollaan oltu avovaimon kanssa 6 vuotta yhdessä. Kihlauduttiin pari vuotta sitten ja asutaan yhdessä.
Olen reilu 2kk miettinyt eroa, koska suhteessa on ongelmia ja haluaisin olla itsenäinen, asua siis yksin. Olin 16v. ja hän 18v. kun aloimme seurustelemaan, joten en ole kokenut "sinkkuutta"..
Seksi on jäänyt, teen asioita mieluummin yksin tai kavereideni kanssa, jotka asuvat kauempana, koska muutin avovaimoni työn perässä kauemmas heistä ja haluaisin olla vain yksin ja tehdä mitä haluan.

Erosin hänestä ensimmäistä kertaa pari päivää sitten, mutta hän oli asiasta niin ja rikki eikä ymmärtänyt miksi tämä päättyy. Kamalan oloni vuoksi, koska en kestänyt nähdä, että häneen sattuu ja luulin tulleeni katumapäälle, päätin, että yrittäisimme vielä.

Nyt olen alkanut tajuta, että ero tulee kuitenkin, koska tunteeni ei katoa mihinkään ja tiedän katuvani 10 vuoden päästä, jos olen samassa suhteessa. Olen tällä hetkellä 21v.

Tarvitsen apua, koska pelkään sanoa sen uudestaan enkä tiedä miten käsittelen asian itseni kanssa sen jälkeen etten tee samaa virhettä...

3

<50

  Vastaukset

  • Sinkkuna eläminen on perseestä. Olen eronnut useita kertoja, sinkkuuden hurmaa kestää korkeintaan pari kuukautta, sitten kaipaa varattuna olemista.

   Suosittelen, että ette eroa heti lopullisesti, vaan muutatte vain erillenne. Erillään asumisen aikana voi tunnustella haluaako jatkaa seurustelua vai olisiko kuitenkin syytä erota. Jos eroon päätyy on pehmeämpi luopua toisesta, kun asuu erillään.

  • Olette hyvin nuoria ja sitoutuneet liian aikaisin. Kuten sanot, nuoruus osittain jäänyt elämättä.
   Koska olet noin hyvin sisäistänyt mitä haluat ja mitä et, kuuntele sydäntäsi. Olet vastuussa vain ja ainoastaan omista tunteistasi, ja jos ja kun tunnet ettet halua jatkaa tee päätöksesi. Totta puhut, että jos väkisin jäät ero tulee kuitenkin väistämättä ennemmin tai myöhemmin, ja menetät ehkä montakin vuotta elämästäsi epätyydyttävässä suhteessa.
   Totta kai tyttöystävä suree ja menee ehkä "rikkikin" mutta takuuvarmasti nousee uudelleen kun normaali ja terve suru on surtu ja ohi. Itsekin joudut käymään läpi asioita ja ehkä epäröit teitkö oikein. Totuus kuitenkin on se, että kun se tie on kuljettu, se on kuljettu.
   Sinkkuudessa ei ole mitään pelättävää eikä pahaa. Se on vapauttavaa ja hienoa varsinkin kun pääsee irti itseä painavasta kahleesta. Olet niin nuori että elämällä on tarjottavana vaikka mitä! Elä ja nauti.

  • On vain reilua että lasket tyttöystäväsi menemään.
   Hän aivan varmasti on tajunnut ettei teillä ole hyvâ olla yhdessä, muttä hän kieltäytyy tunnustamasta sitä itselleen.

   On väärä tapa elää tuntien koko ajn pahaa mieltä. Se vie kaiken energian toimia reippaalla, luovalla ja itseään henkisesti kohottavalla tavalla. Kuten teidän kummankin tapauksessa.
   Te kumpikin kidutatte toisianne. Tuo ei ole normaalia eikä tervettä yhdessäoloa.

   Vain laske tyttö menemään ja kasvamaan ja voimistumaan omaksi itsenäiseksi yksilöksi.
   Salli itsellesi tuota samaa. Eri osotteissa/ vapaaaikoina.

  Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   99
   4871
  2. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   96
   3001
  3. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   98
   2996
  4. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   32
   1417