Potilasvakuutuskeskus ja plastiikkakirurgia

Anonyymi

Varoituksen sananen pvk:sta. Korvauksia et saa jos kauneusleikkaus menee pieleen. Lähtökohta heillä tuntuu olevan se, että koska olet mennyt itse vapaaehtoisesti leikkaukseen niin sanotusti turhaan, etkä terveydellisestä syystä, et saa mitään jos/kun operaation tulos ei olekaan hyvä.

Ihan käsittämätöntä toimintaa. Eli sitten on ihan sama menetkö ulkomaille leikkauttamaan rintasi/naamasi/mitä vaan, vaiko täällä Suomessa. Turvaton olet joka tapauksessa.

On siis täyttä potaskaa, että meillä täällä Suomessa olisi mitään oikeuksia tai turvaa asiakkaana. Hyvin laistavat korvauksista! Vaikka heidän nettisivuillaankin mainitaan esteettinen haitta korvattavaksi... ja paskat.

Noh, kaikkihan nyt tietää vakuutuslaitosten toiminnan periaatteet... mitään et koskaan saa korvaukseksi, vaikka vahinko olisikin ilmeinen, he ei myönnä mitään. Näin se menee.

T. Yksi Sivusta seuraaja

16

<50

  Vastaukset

  • Näinhän se valitettavasti menee. Tiedän monta tapausta, joissa ilmeinen virhe, mutta pvk ei myönnä mitään korvauksia. Ja klinikka ei kanna vastuutaan myöskään. Siispä olet oman onnesi nojassa. Suosittelen ottamaan kirurgista selvää ja pyytämään ennen ja jälkeen kuvia.

  • Jos lopputulos ei miellytä, se ei oikeuta korvauksiin potilasvakuutuksesta. Vahingonkorvauksia saa vain jos lääkäri on toiminut täysin väärin ja tehnyt tuottamuksellisesti vahinkoa leikkauksessa.

  • Potilasvakuutuksesta ei yleensä saa mitään korvaukia kun asiantuntija lääkäri antaa sellaisen että ei ole hoitovirhe. Sen tietää kaikki että asiantuntija lääkäri ei puhu totta.

   • Tämä juuri! Ei tunnu olevan mitään omaatuntoa siellä asiantuntijalääkärillä. Ei he halua mitään maksaa kenellekään.


  • Minulle tehtiin leikkaus siinä leikkauksessa sattui hoitovirhe, asiantuntijalääkäri antoi potilasvakuutukselle lausunnon että leikkausessa ei ole sattunut mitään hoitovirhettä. Joten en saanut mitään korvausta.

  • Näitä voi viedä aina myös kuluttaja-asiamiehelle, jos lupaukset ja saavutettu lopputulos ovat ristiriidassa keskenään.

   Olen itse saanut korvauksia pvk:lta. Kyseessä oli niin selvä hoitovirhe ettei asiassa ollut mitään epäselvää.

  • No haloo, et tietenkään saa korvausta sillä perusteella että lopputulos ei vaan silmääsi miellytä. Eri asia on oikea hoitovirhe, selkeä esteettinen haitta tyylin arpi keskellä naamaa vaikka ei pitäisi olla ym. Nyt vähän sitä järkeä saisi käyttää. Tuollaisten ihmisen ei kannata edes mennä mihinkään leikattavaksi.

   • Oletko varma, että korvauksia tulee jos arpi on keskellä naamaa?


   • Kärjistäen kyllä tulee, jos operaation kohteena on ollut vaikka vatsa tai rinnat. Siinä vaiheessa arpi keskellä naamaa ei kuulu asiaan.
    Jos taas kasvoja on operoitu,niin arvet ovat osa prosessia. Selkeän epäammattimainen leikkausjälki ja pahat arvet ovat asia erikseen.


  • Tuskin näitä tapauksia mahdottomasti on. Jos esim ei ole rintoihin tyytyväinen leikkauksen jälkeen, kannattaa antaa parantua ensin kunnolla. Voi viedä pari kk ennenkö lopputulos näkyy. Ja tarkka ettei haavat aukea. Jos omalla toiminnalla aiheuttaa jotain? Kun ohjeita noudattaa, malttaa odottaa niin lopputulos on mitä piti.
   Lookin konsultaatiossa puhuttiin kaikki asiat selväksi, lopputulos hyvä. Rintojen pienennys ja kohotus onnistui täydellisesti.

   • Rintojen leikkauksissa pari kuukautta ei riitä, tuossa vaiheessa paraneminen on vasta alussa. Tarvitaan vähintään puoli vuotta että näkee edes jonkinlaisella pohjalla millaiseksi lopputulos on tulossa. Vuoden kuluttua alkaa olla jo melko valmista, mutta esimerkiksi arvet eivät ole vielä "kypsyneet" valmiiksi saakka.


  • Juuri näin! Rintojen paranemista saa odottaa, ei ne tosiaan nopeasti parane. Itsellä kestää jotenkin aina kauan, oli mikä leikkaus hyvänsä. Kertyy nestettä mikä tarvii nesteenpoiston. Olin ihan kauhuissani ensimmäisen leikkauksen jälkeen. Lääkäri oli hyvä ja sain hyvää hoitoa Lookilla. Se on niin yksilöllistä kuinka toipuu, ei kannata hosua. Lopputulos aivan loistava, 15 vuotta lähti, olen niin tyytyväinen kun lähdin operaatioon. Yli puoli vuotta siinä meni, lopulta lyhyt aika. Ajankohta kannattaa miettiä tarkkaan, ettei ole mitään tärkeitä juhlia tms toipumisaikana.

  • Potilasvahinko vakuutuksen vuoksi ei kannata mennä suomalaiselle klinikalle. Korvauksia ei tule vaikka operaatio menisi pieleen ja lopputuloksena on näkyvät arvet naamassa eli kosmeettinen haitta lopuksi ikää.
   Vaikka saat lausunnon toiselta plastikkakirurgilta, joka puoltaa asiaasi kosmeettisesta haitasta, lopputulos pvk:ssa on nolla.
   Lienee paljolti kysymys siitäkin, että pvk:ssa päätöksen tekijät ovat samaa ammattikuntaa eli lääkäreitä, eiväthän he suinkaan toistensa tekemisiä arvioi, saati puolla kun tulee moka.
   Vika on asiakkaassa, hänhän on vapaaehtoisesti mennyt hakemaan arpia naamaansa.
   Tämä on pöyristyttävää, joku vastuu pitäisi olla operaation tekijällä ja joku tarkoitus pvk:lla.
   En suosittele esteettistä hoitoa Suomessa.
   Useat ulkomaat ovat Suomea edellä, eivätkä heidän kirurginsa lähde tekemään operaatiota, jos tietävät lopputuloksen olevan huonompi kuin alkupeäisen. Tai edes pohtivat potilaan anatomian olevan haasteellisempi kuin mihin kykenevät.
   Kokemuksesta puhun.
   Ja varsinkin kun pvk:lla ei ole mitään merkitystä silloin kun suomalainen plastikkakirurgi mokaa, hoitopaikan voi huoletta valita laadukkaista ulkomaisista.
   Operaation hinta voi olla kalliimpikin ulkomailla, mutta siellä eivät kalasta potilasta sisään halvalla hinnalla saadakseen asiakkaita. Suomessa on sitäkin käytäntöä, että klinikalla on hinnasto, jonka lisäksi voit neuvotella hinnan ja hinta alenee, jos klinikka haistaa epävarmuutesi tulla hoitoon.
   Esteettiseen hoitoon pitää mennä, jos itsestä siltä tuntuu, mutta on tutkittava tarkkaan kenelle ja minne menee.
   Etiikan ja moraalin omaavalla plastikkakirurgilla on netissä näkyvillä käydyt opinnot ja kartutettu ammattitaito.
   Jos kirurgista ei ole mitään taustatietoa näkyvillä klinikan sivuilla, kannattaa kyseinen lasaretti kiertää kaukaa.

   • Puhut täyttä asiaa!


   • Voi itku mitä soopaa. Virossahan ne sitten kaikki korvaa. Oma kokemus kovin toisenlainen.


  • Mulla täysin leikkausvirhe mistä toinen lääkäri antanut lausunnon. Asia nyt käsitteillä pvk:ssa, minut vielä painostettiin leikkaukseen eikä annettu todellista informaatiota. Leikannut lääkäri on vielä jälkikäteen käynyt muokkaamassa omakannassa tietojani hänelle edulliseksi. Lähetin alkuperäiset tekstit ja myös muokatut pvk:lle että uskovat lääkärin valehtelevan. Olen tehnyt lääkäristä rikosilmoituksen.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vuosi Tinderissä oli järkytys

   Ei mikään ihme. Tinder on ihan syvältä. https://yle.fi/uutiset/3-11212319
   Sinkut
   98
   5518
  2. Haavisto aikoo jatkaa

   ulkoministerinä ri­ko­se­päi­lyis­tä huolimatta https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/pekka-haavisto-kommentoi-esitutkintapyyntoa-aikoo-jatkaa-ulkomin
   Maailman menoa
   93
   1012
  3. Maisa perhelomalla Levillä

   Mikko ilmestyi myös Leville odottamatta. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ystavanpaivana-avioitunut-maisa-torppa-koki-romanttisen-yllatyksen-per
   Kotimaiset julkkisjuorut
   59
   896