Pesen hampaat vedellä: Ei haise, eikä reikiinny! Eikä ole ientulehdusta!

Anonyymi

Nuorena ennen kuuttatoista vuotta harjasin hampaitani vain satunnaisesti. Silloin en edes tiennyt että hengitys voisi haista,
Sitten kiinnostuin tytöistä, ja halusin käyttää hammastahnaa aamuin-illoin. Silloin huomasdin että varsinkin aamulla herätessä hengitys haisi. Ihmettelin että miksi en tuota ennen ole huomannut. Ostin Vademecum-suuvettä, ja sen jälkeen haisi vielä enemmän.
No harjasin hampaitani aamuin. illoin. Ajattelin että parasta hangata hampaista pois bakteerit ettei haise. Huomasin myös että alkoi muodostua hammaskiveä, mitä minulla ei ennen ollut. Hammaslääkärissä huomasin että lääkärin hengitys haisi pahemmalle kuin minun, joten jätin siitä kysymättä. Kysyin kyllä hammaskivestä, mutta hän ei tiennyt syytä.

Tapasin jonkun terveysintoilijan joka puhui hyvistä bakteereista suussa, ja että niitä ei pitänyt häiritä. Sen lisäksi kuulin että hammastahna saattoi aiheuttaa ientulehduksia.
Lopetin hammastahnan käytön. Parin viikon kuluttua hengityksestäni tuli hajutonta, ja lisäksi huomasin että hammaskivi alkoi hävitä. Pesin hampaani vain vedellä.
Minulla oli jo silloin monta amalgaamipaikkaa hampaissani, kun oli ehtinyt tulla reikiä vuosien kuluessa.

Siitä on nyt lähemmä neljäkymmentä vuotta. Olen korjauttanut yhtä paikkausta pari kertaa, ja vedättänyt yhden viisaudenhampaan pois. Muuta ei ole tarvinnut tehdä.

Välillä meni monta vuotta etten edes käynyt hammaslääkärissä tarkastuksissa.
Nykyään menen kyllä tarkastuksiin kun kutsu tulee vuoden parin välein, mutta yleensä ei ole muuta tehty kuin raaputeltu sieltä täältä ja sanottu että on hyvät hampaat.
Voisin tietysti jättää taas käymättä joitakin vuosia, mutta kun en käynyt vuosiin tarkastuksessa, hammaslääkäri piti minulle nuhdesaarnan. Kun oli sitten kuvannut hampaani, pyysi apulaista katsomaan ja sanoi minun hampaiden olevan hämmästyttävän hyvässä kunnossa, ei tulehduksia, ei uusia reikiä, ei hammaskiveä.

Joten en tule käyttämään muuta kuin vettä harjatessani.

Se on niin että voimakkaat hammastahnat tuhoavat hyödylliset maitohappobakteerit, jolloin tulee mädättäjäbakteereja suu täyteen, kylläkin enimmäkseen kielen päälle, ja hengitys haisee mädäntyneelle.
Lisäksi maitohappobakteerit pitävät hammaskiven poissa, ne kun muodostaa hiukan happoa ja kivi on kalkkipitoista ja liukenee pois.

Monet tahnat sisältävät natriumlauryylisulfaattia, jota käytetään myös autonpesuun. Se aiheuttaa ärsytystä ja sitä käytetään kun testataan eri salvoja:
Pannaan pieniä läiskiä n-l-sulfaattia iholle ja se aiheuttaa puhoitusta. Sitten testataan mikä salva poistaa punoituksen.
Suussa tämä aiheuttaa ientulehdusta ja saa hampaat irtoamaan jo neljänkymmenen vuoden iässä. Lisäksi se aiheuttaa suuhaavoja (afte).
Itse olen jo 68 vuotta täyttänyt ja aion säilyttää hampaani vielä joitakin vuosikymmeniä, siksi jatkan vedellä.
En harjaa kovinkaan paljoa, miksi tuhoaisin hampaiden pintakiillon.

Tiedän että monet pitävät mielipiteitäni järjettöminä. Minäkin teen samoin toisten suhteen. Kuitenkin minulle on tärkeämpää säilyttää hampaani ja että hengitys ei haise. On niin ihana kun voi olla lähellä toisia eivätkä toiset käännä päätään muualle.
Haluan samalla antaa niille toivoa joilla on ongelmia suunsa kanssa.

Vilkaise vaikka sivua https://kosmea.com.au/sodium-lauryl-sulfate-avoid/

17

237

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tuli vahingossa lähetettyä kahdesti. Vastatkaa siihen toiseen viestiin.

      • Anonyymi

        Tuohon ei ole mitään vastattavaa. On niin huonot hampaidenpesuohjeet.


    • Anonyymi

      On sääli ihmisiä jotka uskovat kaikenlaisiin mainoksiin, ja tuhlaavat rahansa eri hoitoaineisiin, kun ihminen on luotu elämään sopusoinnussa luonnon kanssa.
      Olen itse luullut että täytyy taistella bakteereja vastaan eri desinfioimisaineilla, mutta eipä ole auttaneet.
      Hampaat puhdistuvat jos syö hedelmiä, ja hengitys on raikas ilman kemikaaleja.

      • Anonyymi

        Sinäkö uskot pelkän veden voimaan?


    • Anonyymi

      Eiköhän se mene niin, että toisilla on hyvät hampaat, toisilla ei. Olen itsekin kuullut tarinoita vanhuksista, jotka eivät ole koskaan käyneet hammaslääkärissä tai käyttäneet hammastahnaa ja kuolevat omat hampaat suussa.

      Kuitenkin hammasongelmat ovat yleisiä - ja olivat jo kivikaudella. Kivikaudella hampaat eivät yleensä reikiintyneet, koska hiilihydraatteja oli tarjolla vähemmän. Sen sijaan hampaat kuluivat. Samoin muinaisessa Egyptissä aavikolta ruokaan kulkeutuva hiekka kulutti hampaita.

      Jos hampaat ovat jo pahoin vaurioituneet, niin vesipesu ei ehkä enää riitä. Ainakin itse en pärjää ilman aristavien hampaiden tahnaa. Ja noin yleisesti ottaen hampaat kunnolla puhdistavilla suun kunto on parempi kuin suun hoitoa laiminlyövillä.

      Olet todennäköisesti tarkka myös ruokavaliostasi ollut koko elämäsi, etkä ole diabeetikko. Tilanne olisi ihan eri asia, jos elämäntapasi olisivat toiset. Hampaat saadaan helposti pilattua sokerilla jo lapsena. Siihen ei aikuisena hankittu jälkiviisaus ja luomupesu enää auta.

      • Anonyymi

        Eiköhän nykyään ole jo hammastahnatkin hyvin testattuja ja niitä ei päästetä edes markkinoille, jos niistä olisi vahinkoa hampaille, tai suun limakalvoille.


    • Anonyymi

      Vedellä peseminen on vain hankalampaa, kun vesi ei pysy harjassa. Pitää olla jotain liukkaampaa, kuin pelkkä harja. Tärkein asia hampaiden hoidossa on kuitenkin ruokavalio, ettei syö jatkuvasti makeita välipaloja. Toinen on hammasvälien puhdistaminen. Pelkkä harjaus ei riitä. Hammasväli harjat ovat nykyisin jo niin hyviä, että niillä saa puhdasta aikaan. Tikuilla ja niillä kertakäyttöharjoilla ei tee mitään, vaan pitää käyttää kestävää hammasväliharjaa.

    • Anonyymi

      Olen 43-vuotias ja pessyt hampaani tahnalla ja ei ole tullut yhtään reikää.

    • Anonyymi

      On kolme eri asiaa.
      Hengitys saattaa haista.
      Hampaisiin tulee reikiä.
      Ikenet tulehtuvat ja hampaat löystyvät.

      Haiseva hengitys saattaa johtua huonosta hoidosta, mutta myös voimakkaiden bakteereita tappavien aineiden käytöstä Useimmilla ei liene suuria ongelmia, mutta jos on, ongelma on todella suuri.

      Monella ovat hampaat reikiintyneet jo nuorena. Fluori kyllä estää, joten fluoritabletteja kannattaa harkita.

      Ientulehdus saattaa hyvinkin johtua natriumlaurylsulfaatista (eng. sodium lauryl sulphate). Se on yleisesti autonpesussa ja muussa puhdistuksessa käytetty aine jota on myös shampoossa ja hammastahnassa. Se kun vaahtoaa.
      Englanninkielellä siitä on paljon negatiivista kirjoitettu, ja siitä varoitetaan sen tulehduksia aiheuttavan vaikutuksen tähden.

      Jos pesee hampaansa vedellä, se ei tarkoita että veden tulisi pysyä suussa vaan että on mukavampaa harjata kun harja ei ole kuiva. Ei sitä vettä tarvitse muuhun kuin suun kosteuttamiseen ja huuhtomiseen.

      Kukin tietysti tekee niinkuin haluaa. Se jolla on ongelmia on varmaan kiitollinen kaikista neuvoista.

      Oletteko huomanneet että pikkulasten hengitys ei haise ennenkuin heidän hampaitaan aletaan harjaamaan. Tuon hajun tuntee parhaiten aamulla herätessä ennenkuin on pessyt hampaansa. Jos taas käyttää vain vettä, tätä aamuhajua ei ole.

    • Anonyymi

      Olen työskennellyt vuosikausia vanhainkodissa, ja huomannut että sellaisilla henkilöillä jotka pitivät parhaiten huolta hampaistaan, oli usein lievä mädäntyneen haju hengityksessä.
      Toisilla ei ollut enää hampaita, tai oli tekohampaat. Heidän hengityksensä ei tuoksunut millekään..

      • Anonyymi

        Vanhainkodeissa hampaita ei juuri harjata, vedellä taikka tahnalla. Ainakaan niin, että puhdasta tulisi. Ja kyllähän ne suuhun mätänevät hampaat haisee.
        Tekarivanhusten suussa on ihan erilainen bakteerikanta. Toki puhdistamaton kokoproteesikin haisee ja voi tulehduttaa suun limakalvot.


      • Anonyymi

        Riippuu siitä missä työskentelet. Olen työskennellyt monta vuotta juuri vanhainkodissa.
        Minulla oli usein oppilaita. Keskustelimme joskus hampaidenhoidosta. Otin oppilaan mukaan tervehtimään potilaita, ja olin jo edeltä sanonut että tarkkaa erikoisesti juuri tätä yhteyttä hammastahnan ja hajun välillä.
        Kerta toisensa jälkeen huomasimme saman: sellaisilla joilla oli hammastahnat kovasti käytössä, oli mädäntyneen haju hengityksessä, samoin kuin niillä joiden suuhun kyllä henkilökunta sai hammasharjan tahnoineen työnnettyä, mutta eivät saaneet huuhtoa heidän suuta puhtaaksi.

        Jos henkilökunta ei jätä töitään tekemättä, hammasproteesit kyllä harjataan, ei niissä ruoka mätäne.

        Lisäksi: Jos viitsii tarkastaa asian, niin eivät ne hampaat niinkää'n haise, vaan kieli jonka pintaan muodostuu usein paksu bakteerikerros. Jos kielen bakteerit eivät ole maitohappobakteereja, vaan mädättäjäbakteereja, kielen pintakerros haisee mädänneelle. Siksi monet yrittävät poistaa tätä kerrosta raapimalla pois.

        Tämä kuitenkin on aivan turhaa, koska luonnollinen bakteerikanta ei haise.
        Olen sen huomannut monelta, joilla ei ole hampaan häivääkään. Ei heidän hengityksensä haise elleivät ole kuolemaisillaan ja aina suu auki, jolloin suu ja kieli kuivuu.

        En pakota ketään uskomaan. Haluan vain että ihmiset alkavat miettimään asioita toiselta kannalta. Kenties on lukijoiden keskuudessa joku joka on tosissaan yrittänyt saada hengitystään raikkaaksi käyttämällä vaikka mitä desinfioimisaineita. Kerran eräs kirjoitti: "Ellen saa apua puolen vuoden kuluessa, lopetan elämäni. Nyt en voi olla neljää metriä lähempänä tyttökaveriani, vaikka kuinka yritän saada hengitystäni raikkaaksi käyttämällä kaikenlaisia puhdistusaineita..."
        Tämä kirjoitus on sellaisille. Jos lopettaa hammastahnat tai valitsee terveyskaupan tahnan, syö hedelmiä ja ei estä maitohappubakteereita lisääntymästä suussa, tilanne korjaantuu viikossa.

        Eräs potilaani oli hyvin tarkka hampaistaan. Silti hänen hengityksensä haisi.
        En voinut suoraan sanoa hänelle, etten olisi loukannut. Huomasin että hänen hammastahnansa oli lopussa, ja ostin hänelle terveyskaupasta Veleda. tahnaa.
        Joku viikko myöhemmin tapasin hänet, ja hengitys ei haissut millekään.
        Kuulin myöhemmin että potilaan pojan mukaan tämän henkilön hengitys oli haissut kolmekymmentä vuotta!
        Onneksi on uusia aineita, kuten SB12 joka kuulemma poistaa ongelman, joten on mahdollisuus valita.

        Se että natriumlaurylsulfaatti aiheuttaa ientulehduksia, suuhaavoja ja hampaiden vähittäistä irtoamista, on asia jota mikään hammastahnafirma ei tule koskaan tunnustamaan. Joten kokeilkaa itse. Minun hampaani ovat lujassa kuin sementti, sanoi hammaslääkäri tarkastuksessa joku vuosi sitten.


    • Anonyymi

      Mielenkiintoista.

    • Anonyymi

      Aivan uskottava kertomusa aloittajalla. Siitähän oli jo kolmisenkymmentä vuotta sitten juttua lehdissä, että joidenkin hammastahnojen pesuaineista enemmän haittaa kuin hyötyä, jutussa oli mainittu Pepsodent.

      Voimakkaat hammashuuhteetkin tuntuu ensin raikastavan, mutta muutaman päivän kuluttua saataa suu haista vielä pahemmalta. Itsellä tuntuu kuitenkin ne haisevat bakteerit tarttuvan toisten hengityksestä, jos toisella pahan hajuinen hengitys, kohta haisee ja maistuu pahalta omassa suussakin. Kestää sitten pari päivää että saa hajun/maun pois, vain kielen harjaaminen auttaa. Joillakin sileä kieli, johon ei bakteerit tartukaan, mutta itsellä valitettavasti karhea.

      Intissä konitohtori laittoi aivan turhaan toistakymmentä amalgaamipaikkaa. Kymmeniin vuosiin ei tarvinnut käydä hammaslääkärissä, mutta nyt ne amalgaamit alkaneet irtoilla ja todennäköisesti aiheuttaneet väsymystä jne.

    • Anonyymi

      Olen ollut huomaavani saman asian: Mitä voimakkaammat tahnat ja raikasteet, sitä enemmän ongelmia hajun suhteen.

    • Anonyymi

      Höpö höpö. Fluoria hampaat tarvitsee. Todistettu lukuisissa tutkimuksissa.

    • Anonyymi

      Fluoria voi ottaa tabletteina, ei tarvitse ottaa hammastahnoja.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5339
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3447
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1572
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      193
      1484
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1003
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      779
    Aihe