Kunniaväkivallasta

Anonyymi

Aina puhutaan ulkomaalaisten kunniaväkivallasta, mutta miettikää että se ei ole koko totuus

Jos kantasuomalainen ikäluokka on 50000 , niin porukkaan mahtuu ainakin 1000 ihmistä joka ennen aikuisuutta kohtaa henkistä väkivaltaa joka perustuu omien vanhempien harvoihin.

Vanhemmat yrittää saada jonkin näkemään mitä he ovat kokeneet omassa elämässään.

1

<50

Vastaukset

  • En tiedä mihin omien vanhempien harvoihin joku väkivalta perustuu.

    Mutta väkivalta kyllä yleisesti ottaen perustuu siihen, että väkivallan tekijää ei joko oikeasti ole, tai sitten hän kokee ettei ole, kunnioitettu. Kunnioituksen puute on kaiken väkivallan taustalla suurimmassa osassa väkivallan tekoja. Siinä mielessä lähes kaikki väkivalta on kunniaväkivaltaa.

    Häpeäkulttuurien häpeäväkivalta perustuu häpeään ja miehen heikkoon itsetuntoon. Silti voi sanoa että kaiken väkivallan taustalla kulttuurista riippumatta on jonkinasteinen nöyryytyksen kokemus.

    Yleisesti ottaen voisi sanoa että jos ihmiset tajuaisivat vain lähtökohtaisesti kunnioittaa toisiaan väkivaltaisuus vähenisi huomattavasti. Väkivaltakeskustelu on pysynyt meillä aika pinnallisena koska sen taustalla olevia syitä ei saisi tarkastella. Yleensä ajatellaan että kaikki syyt väkivallan taustalla ovat tekosyitä ja että väkivalta on aina väärin. Keskustelu jää torsoksi koska siitä jää puuttumaan kaikki fyysisen väkivallan ulkopuolelle jäävä sosiaalinen perseily. Joskus väkivalta on vain väkivaltaisen henkilön omien korvien välissä oleva ongelma. Sitä mitä ei saa ääneen sanoa on että joskus väkivalta on itse asiassa ymmärrettävää ja siihen on aivan ymmärrettävät perusteet.

    Tällä en viittaa häpeäkulttuurien naisväkivaltaan vaan puhun yleisellä tasolla.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.