Tytär kiukutteleen, kun en suostunut ottamaan lastenlapsia viikonlopuksi yökylään

Anonyymi

Tytär kysyi viikolla, että voisinko ottaa lapset viikonlopuksi yökylään? Sanoin; että emme jaksa, koska olemme olleet koko viikon raskaassa työssä. Olemme vaimoni kanssa molemmat noin viisikymppisiä, joten ei tässä niitä lapsia enää oikein jaksa koko viikonloppua hoitaa, varsinkin kun ollut koko viikon töissä.

Nyt on vaimollani ja tyttärelläni kunnon riita.

Muutenkin meitä pyydetään jatkuvasti lastenhoitoon, arki-iltaisin. Alamme molemmat olemaan väsyneitä tähän jatkuvaan hoitamiseen.

- viisikymppinen isoisä -

9

76

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Oikein viikko töissä viisikymppiset. Kannattaisi laihduttaa ja kuntoilla niin jaksaisi kuten normaalit viisikymppiset jaksaa eli erittäin hyvin.

      • Anonyymi

        Itse olen tehnyt ylitöitä joka päivä tällä viikolla. Ja työ on sekä fyysisesti että henkisesti erittäin raskasta. En todellakaan jaksa ottaa lapsi yökylään koko viikonlopuksi. Kyllä sinäkin sen huomaat, kun tähän ikään tulet. Ja sama rumba tosiaan jatkuu ensi viikollakin

        - AP


    • Anonyymi

      Miksi tyttäresi jatkuvasti piinaa sinua lastensa vahdiksi? Eikö aikuinen ihminen tajua että olet jo tehtäväsi tehnyt kasvattaessaai hänet. Onko hänen työnsä viikonlopputyötä 24/7 ettei voi koko viikonloppuna olla tekemiensä lasten kanssa? Tunniksi pariksi tuoda lapsensa sinun hoivaan olisi OK mutta koko viikonloppu?!

      Tyttäresi voi avian hyvin hankkia vaikka naapurin teinin , taskurahaa vastaan, lastensa seuraksi. Lapsensakin innostuisivat, olisihan heillä leikkikaveri!

      Tyttäresi on hiukan ajasta jäljessä: hänen olisi pitänyt jättää lastenteko myöhemmäksi, aikaan jolloin olisi paremmin kyennyt järjestämään oman aikansa vain lapsiaan

      Sinä voit täydellisen hyvin ilmoittaa ettet todellakaan jaksa ottaa vastuuta noista lapsista. Se on vain rehellistä kaikkia kohtaan.

    • Anonyymi

      En voi ymmärtää tytärtäsi. Miksi ylipäätään on tehnyt lapsia, ja noin nuorena vielä, jos ei halua niistä huolehtia? Ja onhan niillä lapsilla se toinenkin vanhempi, vai?
      Maapallon väestönkasvu on niin voimakasta (80 milj./vuosi), että lisääntymistä tulisi ylipäätään harkita erittäin tarkkaan! Pelkkää itsekkyyttä tuo omien geeniensä monistaminen. Parempi olisi tuottaa vain yksi lapsi, ja kantaa siitä vastuu kokonaisvaltaisesti.

    • No kyllä teillä on oikeus kieltäytyä, eikä siinä pitäisi olla tyttärellä mitään kiukuttelemista. <luultavasti tytär ei tajua, että olette oikeasti väsyneitä, vaan arvelee, että kyseessä on vaan tekosyy

      Kun omat lapset olivat pieniä, tuli seurattua tarkemmin tätä isovanhempien suhtautumista lapsenlapsiin. Osa isovanhemmista suorastaan sekoaa onnesta, kun lapsia ilmestyy ja haluaa olla mahdollisismman paljon lastenlasten elämässä mukana. Osa taas pitää lastenlapsia lapsiensa projektina johon he eivät juuri sotkeudu.

      Minä pidän, että on kohtuullista, että isovanhemmat ainakin silloin tällöin pitävät lapsia ainakin viikonlopun, niin että vanhemmat saavat kahdenkeskistä aikaa, mutta jatkuvastiisovanhempien käyttö lastenhoitajina ei ole kovin reilua, elleivät sitten isovanhemmat sitä itse halua..

    • Anonyymi

      Kysymyksiä ap:lle.
      Kuinka monesta lapsesta on kyse ja minkä ikäisistä?
      Kuinka monta kertaa vuodessa/kuukaudessa lapsenlapset ovat luonasi yökylässä?
      Vaimosi ei ilmeisesti ole tyttäresi äiti? Osallistuuko vaimosi lastenlastesi hoitamiseen?
      Mitä tarkoitat viikonlopulla - perjaintaillasta - sunnuntai-iltaan, vai vain yhtä päivää ja yötä?

      Onko tyttärelläsi muita läheisiä ihmisiä jotka pystyvät hoitamaan hänen lapsia silloin kun hänellä siihen olisi tarvetta?

      Mihin tyttäresi on, yleensä, menossa silloin kun hän haluaisi sinun ja vaimosi katsovan lapsiaan?

      Itse en ole koskaan kokenut lapsenlapsieni kanssa olemista ikäväksi enkä työlääksi vaikka usein heitä olen hoitanutkin.
      Minun tytär ja vävy ovat sairaanhoitoalalla ja työ on epäsäännöllisestä kolmivuorotyötä. Pyrkivät olemaan niin paljon kuin mahdollista eri vuoroissa että aina olisi jompikumpi hakemassa lapsia (2 kpl) päiväkodista, mutta eihän se ikävä kyllä joka viikko onnistu.

      Olen vakituisessa työssä, työaika ma-pe 8-15.30. Työmatkaan menee vajaa tunti suuntaansa, asun yksin, ikää 62 vuotta. Teen tarkkuutta vaativaa työtä.
      Pystyn junailemaan omia työaikataulujani jos tarvetta on, voin tulla töihin aikaisemmin aamusta, tehdä työt etukäteen tai seuraavana päivänä.
      Olen auttanut säännöllisesti kuukausittain toista tytärtäni lasten hoidossa, hakenut lapsia (2) päiväkodista jne koska olen tyttäreni perheelle ainoa isovanhempi joka siihen pystyy. Toki vävyn sisarukset auttavat joskus myös, mutta heilläkin on omat epäsäännölliset työvuorot ja samat ongelmat kuin tyttärelläni. Jos haen lapset arki-iltaisin päiväkodista, teemme ruokaa ja sitten jälöhöämme sohvalla ja minä luen ääneen lapsille satukirjoja. Tai sitten olemme ulkona leikkipuistossa. Lastenlasten myötä minäkin taas talvisin luistelen, hiihdän ja lasken pulkkamäessä siinä kuin kersatkin ja se on aivan valtavan hauskaa.

      Minulla on neljä lastenlasta ja koen itselleni tärkeäksi olla osa kaikkien lastenlasteni lapsuutta. Minusta on ihanaa olla lastenlasten kanssa ulkona, leipoa heidän kanssaan yhdessä muffineita ja tehdä ruokaa, leikkiä barbeilla, rakentaa leegoilla ja huristella leikkiautoilla pitkin hiekkakasoja. Tänä kesänä olimme keskenämme vähän yli viikon kesämökilläni. Oli ihanaa, uitiin, saunottiin ja grillattiin, pelattiin ulkopelejä, heiteltiin frisbiitä, hypittiin trampoliinilla, virvelöitiin, veneiltiin, nukuttiin pitkään ja syötiin hyvin. Ei ollut lainkaan riitelyä eikä kiukuttelua, lapset auttoivat minua kaikessa. Yhdessä tekeminen on kivaa. Kotiin muksut soittivat kerran illassa hyvät yöt whatsapp puheluna eikä ikävä ollut pienimmälläkään (4v) vanhempia.
      Kävimme tänä kesänä yhdessä myös seikkailuparkissa ja Linnanmäellä.
      Meillä on hauskaa keskenämme, saan lapsenlapsiltani itselleni paljon lisää energiaa ja voimaa, ei tarvitse lähteä kuntosalille, liikuntaa tulee luontaisesti.

      On sääli jos lapsenlapset ovat sinulle ja vaimollesi pelkästään taakka ja ongelma.
      Pystyisitkö muuttamaan omaa asennettasi heitä kohtaan sellaiseksi, että näkisit lastenlastesi hyvät puolet, miettisit mitä kivaa te voisitte keskenänne tehdä niin, että sinäkin saisit itsellesi voimaa ja iloa jälkikasvustasi?

    • Anonyymi

      Isovanhemmilla on oikeus kieltäytyä lastenlastensa hoitamisesta, jos tuntuu siltä ettei jaksa. Jos lastenlasten äiti ei sitä ymmärrä niin se on hänen ongelmansa.

      • Anonyymi

        Aina voi kieltäytyä.
        Jos omalla lapsella on ongelma tai huolia, ei niitä tarvitse kuunnella eikä lapsia auttaa silloin kun he apua tarvitsevat.
        Aina voi sulkea lapset ja lapsenlapset pois mielestä ja kodistaan ja selittää sitä sillä että olen väsynyt, en jaksa kun on niin raskasta töissä ja kotona.

        Lapsenlapset tajuavat nopeasti kuka välittää ja haluaa olla heidän kanssaan. Eivät lapsenlapset edes halua tulla sellaisten isovanhempien luokse joille he ovat vastenmielistä pakkopullaa.


    • Anonyymi

      Isä ei jaksa, isän vaimo ei jaksa, tytär ei jaksa, isän tytär ja isän vaimo riitelee, isän koko elämä on ihan pas*aa. Tiivistettynä koko paletti.
      Miesparka miten onkin noin huonosti kasvatetun tyttären saanut ja riitaisan vaimon löytänyt.
      Ja kaiken päälle niin kamalat lapsenlapsetkin ettei niiden kanssa jaksa yhtään viikonloppua enää olla. Voi, voi miesparkaa, ihan tippa linssiin tulee täällä.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      585
      3879
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2801
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2759
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2144
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2091
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1865
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1810
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe