Aihe

Poikkinokkahuilun puhallustekniikka?

Anonyymi

Heipsan! Osaako kukaan sanoa poikkinokkahuilun puhallustekniikasta? Senhän pitäisi muistuttaa aika lailla poikkihuilun soittoa?

Itselläni motoriikka/tekniikka ei riitä kunnolla edes tavallisen nokkahuilun matalimpiin ääniin, sama okariinalla. Poikkinokkahuilusta en ole saanut netin ohjeista huolimatta vielä ensimmäistä ääntäkään. Millä harjoittelen pelkkää puhallusta? Olenko toivoton tapaus?

Perusinstrumenttini on piano, ja siinäkin olen aikuisena aloitellut, mutta siinähän saa ääneet kuuluviin, vaikka jokainen motorinen liike/kosketin/ääni ei olisi täsmällisesti hallittu. Kaipaisin lisäksi jotain pientä mukana kuljetettavaa simppeliä lomasoitinta. Mieluiten melodiasoitin, ei ainkaan ukulelea (sitä paitsi se ei ole tarpeeksi pieni). Melodikaa toki voin soittaa, mutta se ei ole tarpeeksi pieni, eikä tarpeeksi "herkkä" soitin. Toiveissani olisi jokin pieni huilu. Allergoita metalleille ja hartseille (lakat), ne rajoittavat soitinvalintaa. Itselleni kävisi englatilaisen sormituksen muoviokariinakin, jos olisi varma, että siitä saa äänet ulos (itseäni ei haittaa virityksen epätarkkuus, koska pianokin on tasavireinen soitin).

Kiitos vinkeistä ja avusta!!!

2

<50

  Vastaukset

  • Puhalla pilliin saat stratosfäärit milliin.

   • osta tuuba


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Erätauko: Suomalainen nettikeskustelu julkisuuden henkilöistä - unohtuuko empatia?

   Erätaukokeskustelu tiistaina 1.12.2020 klo 14-16., tervetuloa! Julkisuuteen tavalla tai toisella päätyneistä henkilöistä keskusteleminen netissä tunt
   Viihde ja kulttuuri
   49
   1757