Hyvää Jumalaa etsimässä

Anonyymi

Olen täysin vakuuttunut Jumalan olemassa olosta, mutta vain hyvän Jumalan - pahuus ei kuulu Jumalalle, se on saatanasta.

Minulle on nyt vakuutettu, että kristinuskon Jumala on tehnyt pahoja tekoja, joiden korvaukseksi hän on joutunut uhraamaan jopa oman poikansa kidutettuna ristille. Ja kun sanotaan Jumalan tehneen ihmisen omaksi kuvakseen, niin tästähän syntyy se luterilaisuuden ja Paavalin luoma ihmiskuva, että ihminen on läpeensä paha ja kurja ja saastainen olento.

Minun käsityksen mukaan tuo perustuu Jumalan halventamiseen, että Jumala olisi muka tietoisesti huijannut ihmistä paratiisissa ja oman vikansa takia ajanut lopulta ihmisen pois, kun oli päästänytä saatanan sisälle paratiisiin houkuttelemaan ihmistä syntiin.

Tämä on täysin väärä luomiskertomus tulkinta, eikä mistään luomiskertomuksesta tule esille, että Jumala olisi tällaista sanonut tai mitään syntiin viittaavaa, vaan hän oli huolissaan siitä, että ihminen tultuaan tietämään hyvän ja pahan ei pysty näitä kuitenkaan erottamaan. Tästä syystä ihminen voisi aiheuttaa korvaamatonta vahinkoa, joten ihminen oli sidottava fyysiseen aineeseen, joka rajoittaisi ihmisen pahantahtoista toimintaa, kunnes ihminen on oppinut erottamaan pahan ja hyvän.

Hyvä Jumala kaiken lisäksi vielä lähetti poikansa tuomaan tietoa, että miten nämä asiat erotetaan ja ihminen pääsee palaamaan paratiisiin, mutta paha ihminen, joka olikin tehnyt itsestään saatanan kuvan naulasi Jeesuksen ristin kuolemaan ja määräsi hävitettäväksi tuodut tiedot, ja teki kaikista Jeesuksen seuraajista pahuuden kuvia ja saatananpalvovia.

Nyt kun asiasta on keskusteltu - kaikki Raamatun lainaukset tulevat Paavalin suusta, eikä kukaan edes siteeraa Jeesuksen opetuksia, vaikka Jeesuksen nyt pitäisi olla heidän Jumalansa. Ja Paavalin tekstiä jopa siteerataan Jumalan sanana, vaikka Paavali itse ylensi itsensä apostoliksi ja tuomitsi alkukristityt kuten Jeesuksenkin kuolemaan.

Missä on hyvän Jumalan kuvat? Onko heitä? Mistä heidät tunnistaa? Vai onko toivo mentetty ja hyvä Jumala lopullisesti uhrattu hyvältä tuoksuvana uhrilahjana ja teurastettuna lampaana (Paavalin sanat) lopullisesti pakanajumala kultille?

205

825

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pohdiskelusi on täynnä sumeaa logiikkaa. Jos olet lukenut raamattua, et selvästikään ole ymmärtänyt sitä. Tai sitten vääristelet asioita tahallasi. Mistä sinä jumalaa haet, ihmisistäkö? Ihmisessä on parhaimmillaankin pyhä ja paha vierekkäin.

      • Anonyymi

        Niin. Ja ihminen loi jumalan omaksi kuvakseen. Vittumaiseksi narsistiksi. Pitäähän tarinassa olla aineksia juoneen.


      • Anonyymi

        Aivan loistava kommentti! Jumalan piti todella luoda ihminen omaksi kuvakseen luomiskertomuksen mukaan, mutta tämä orwellin aika, huoh, kun kaikki on väärinpäin. Olet täydellisesti oivaltanut dekkarin juonen, ja varmasti tiedät jo syyllisenkin ennen viimeistä sivua, heh.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin. Ja ihminen loi jumalan omaksi kuvakseen. Vittumaiseksi narsistiksi. Pitäähän tarinassa olla aineksia juoneen.

        Sinä olet saatanan lapsi et Jumalan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinä olet saatanan lapsi et Jumalan.

        Toisaalta saatana eikä Jumala ole sanonut, että joku meistä olisi heidän lapsiaan.

        Miksi aina pitää valehdella?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aivan loistava kommentti! Jumalan piti todella luoda ihminen omaksi kuvakseen luomiskertomuksen mukaan, mutta tämä orwellin aika, huoh, kun kaikki on väärinpäin. Olet täydellisesti oivaltanut dekkarin juonen, ja varmasti tiedät jo syyllisenkin ennen viimeistä sivua, heh.

        Tämä aika on tehnyt ihmisestä jumalan ja kaiken (maailman, luonnon, elämän...) hallitsijan, eli kääntänyt sokeudessaan kaiken päälaelleen. Ja kyllä, juonen loppukin on tiedossa - jopa (hämärästi?) näkyvissä...

        Jumalan lapseudesta kuten Saatanan lapseuduestakin puhutaan kyllä Raamatussa. Jumala puhuu Hengessään Pyhän Kirjan eli "Sanansa" kautta.

        Valehteleminen on jotain muuta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toisaalta saatana eikä Jumala ole sanonut, että joku meistä olisi heidän lapsiaan.

        Miksi aina pitää valehdella?

        Vain sinä tiedät miksi valehtelet.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Vain sinä tiedät miksi valehtelet.

        Missä vale? Sano sitten missä Jumala ja Saatana ovat sanoneet heillä olevan lapsia?


      • Anonyymi

        Etiäinen. Mielenkiinoinen sana ja asia. Jo heimovanha lapinkansa, eli lähellä luontoa ja KENTIES koskettikin, jotakin sellaista, johon ei nykypäivän "urbaani" heimokansa yllä. Ja mites KALEVALA, joka sekään ei ole kalavale? Ja taas "hieman" erilainen Turre kommentoi, sallittakoon se hänelle. Ei paha!


      • Anonyymi

        Etiäinen on aivan totta! Ja sitä aavistusta, vaistoa ja telepatiaa on ennen vahaan todella tarvittu. Lapista kerrottiin, että kun kuului suksen kolahdus pirtin seinään, tiesi laittaa kahvet tulelle. Se oli etiäinen.

        Kaikilla ihmisillä on jonkin asteisia etiäisiä, ja ne ovat tietysti tämän päivän tieteeseen kuuluvia ilmiöitä tässä suuressa yhtenäiskentässä, joka muodostuu tietoisuudesta ja jossa aika voi kulkea kumpaan suuntaan vain, niin ei ole mitenkään kummallista saada viestiä tulevasta. Kummallisempaa se on, ettei niitä saisi, kun on kuitenkin kiinni tuossa tietoisuuden kentässä.

        Kalevalassa on mielenkiintoinen ajatus tietysti Väinämöisen kyky laulaa Joukahainen suohon, en muista missään muussa kansalliseepoksessa törmänneeni tällaiseen.

        Entä vanhan kansan verenseisauttajat - se vasta kummallinen taito onkin. Mutta voin faktana kertoa, että se on aivan totta, ja se edellytti ainoastaan viestin saamisen verenseisauttajalle perille, hänen ei tarvinnut tulla edes paikalle ja kirveellä jalkaan lyöty haava lopetti siinä samassa vuotamisen.

        Loitsu oli tarkoin varjeltu salaisuus, väitettiin, että jos se joutuisi vääriin tai taitamattomiin käsiin, tästä voisi koitua korvaamatonta vahinkoa muille - ei tietoa miten - ja niinpä minunkin tietämä verenseisauttaja vei loitsunsa mennessään hautaan.


      • Anonyymi

        Otit tällä etiäisellä tärkeän asian esille, koska luomiskertomustulkinta Jeesuksen mukaan toimisi niin, ettei yliluonnollisia kykyjä voi saada käyttöön, jos ei ole voittanut alhaisia tunteitaan.

        Ja toisaalta mielenkiintoinen siksi, koska kyllä kai tällaista loitsun lukemista voidaan pitää okkultisena toimintana, ja väitin, että sota taivaassa on nimenomaan suoran ja välittömän mystiikan ja okkultisen mystiikan älillä, ja väitin myös, että pahalla silmällä katsominen ei toimisi, koska ikuisen elämän puu on suojattu ihmisen pahuudelta.

        Asia on nyt joka tapauksessa näin - mutta mihin sitten vedetään okkultismin ja loitsujen raja, koska onhan rukouskin jo itsessään loitsu? Mutta onko sitten loitsu eri asia kuin kirous?


    • Anonyymi

      Läpi Raamatun Pyhä Jumalamme haluaa , että me alkaisimme totella Häntä. Mutta kerta toisensa jälkeen me hylkäämme Hänen käskynsä ja syyllistymme paholaisen inspiroimana hirvittäviin tekoihin. Oikeutetusti Hän antoi ihmiskunnan hukkua vedenpaisumuksessa. Ihmiset pilkkasivat Nooaa, kun hän rakensi arkkiaan. Nooan jälkeenkin ihmiset syyllistyivät paatumukseen, jolloin armollinen Jumalamme lähetti poikansa Jeesuksen opettamaan meitä ja kärsimään synnin rangaistuksen. Pyhyys oli määrännyt,että synninpalkka on kuolema. Siksi se piti tapahtua. Jumala Jeesus itse tuli rakkaasti kärsimään kuoleman puolestamme. Nyt meillä on mahdollisuus Tunnustamalla vilpittömästi Jeesus Herraksemme ja syntiemme sovittajaksi.päästä Jumalan valtakuntaan.

      • Anonyymi

        ”Läpi Raamatun Pyhä Jumalamme haluaa , että me alkaisimme totella Häntä.”

        Ongelmaksi tulee, ettemme tiedä, mitä Jumala haluaa. Vanha testamenttihan sisältää paljon Jumalan suuhun laitettuja käskyjä, jotka ovat saatanasta. Lisäksi Jeesus opetti, ettei vanhan testamentin käskyjä pidäkään enää noudattaa. Jokaisellehan on selvää, ettei rakastava Jumala koskaan määräisi kenellekkään ympärileikkausta ynnä muita kammotuksia. Pitää kuunnella omaa sydäntään ja miettiä Pyhässä Hengessä, mitä Jumala oikeasti tahtoo, mutta se ei ole aina helppoa.

        ”Oikeutetusti Hän antoi ihmiskunnan hukkua vedenpaisumuksessa.”

        Eli oletko sitä mieltä, että jos joku kansa sortuu pahuuksiin, niin koko kansan voi oikeutetusti tappaa? Ei tietenkään. Tuo myytti ei pidä paikkaansa tai sitten se on saatanan inspiroima.

        ”Jeesuksen opettamaan meitä ja kärsimään synnin rangaistuksen.”

        Aamen. On hyvä tietää, että sortuisinpa elämässäni, mihin syntiin tahansa, se on jo ennalta sovitettu, koska viaton Jeesus kärsi sen puolestani, Joskus toivoisin, että myös maallisessa oikeusistuimissamme olisi vastaava käytäntö. Toki en tiedä kuka kelpaisi tarpeeksi viattomaksi kärsimään muiden tuomiot.


      • Anonyymi

        <<Pitää kuunnella omaa sydäntään ja miettiä....<<

        Ainoa pointti. HYVÄ.

        Mutta kun 'synti, synnin palkka, paatumus siitä synnin lisäpalkka , kuolema, armollinen, koko kansan hukuttaminen, rakastava isä tapattaa poikansa rakkaasti kärsimään...'

        Mitä vittua, sanoisi jo Jeesuskin.


      • Anonyymi

        Niin, kuvittelikohan kirkko, kun se vaihtoi mustat kannet valkoisiksi, että siitä jotenkin sanoma parani?!


      • Anonyymi

        Ja tekijä ei kanna mitään vastuuta lopputuloksesta. Taitaa olla rakennusalalta. Tiedottaminenkin jätetty huhujen asteelle.


      • Aikamoista.

        Jumalan käskyihin liittyy väärin tehneiden tappaminen eli hirvittäviä tekoja.


      • Anonyymi
        torre12 kirjoitti:

        Aikamoista.

        Jumalan käskyihin liittyy väärin tehneiden tappaminen eli hirvittäviä tekoja.

        Kenenkään ei ole pakko tehdä väärin. Se on oma valinta ja on oikein, että saa kantaa niistä vastuun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kenenkään ei ole pakko tehdä väärin. Se on oma valinta ja on oikein, että saa kantaa niistä vastuun.

        Armo tarkoittaakin sitä, ettei tarvitse kantaa teoistaan vastuuta. Se on yksi luterilaisuuden ydinsanomaa.


      • Anonyymi

        Niinhän ne ehkä luulee, ja luulin minäkin, mutta kun tuo armo-asia ei sitten opin mukaan ollutkaan niin, vaan se on opin mukaan salaista armoa, eikä kukaan tiedä saako sitä vai eikö saa ennen kuin kuolee.

        Kuolemaansa asti ihminen on vain paha ja syntinen opin mukaan, eikä voi tehdä mitään asian korjaamiseksi.

        Myös Paavalin teksteistä löytyi tuo kiirastuli, jossa sitten kaikkien teot punnitaankin tulella, eikä sieltäkään löytynyt tuota puhuttua armoa.

        Ilmeisesti tällä kohdin on vain kaikille tullut väärinkäsitys aivan kuten taivaankin kohdalla - ei sitäkään opista löytynyt.


      • Anonyymi

        En ole löytänyt kohtaa opista, jossa Jeesuksen kuolema Kristuksena/Jumalana olisi tämän opin mukaan jotenkin merkittävä armoasiassa, pelastuksessa vaikka näin puhutaan. Minustakin kummallista. Löytyykö jostakin muuta tietoa? Tai onko ketään kirjanoppinutta paikalla selittämään nyt tätä asiaa?


      • Anonyymi

        Tässä on tämä 1.Kor. Paavalin kirjeestä:

        <<13. aikanaan tulee ilmi, mitä kukin on saanut aikaan. Tuomiopäivä sen paljastaa: se päivä ilmestyy tulenliekeissä, ja tuli koettelee, millainen itse kunkin aikaansaannos on. 14. Se, jonka rakennus kestää, saa palkan.<<

        Ei armoa, vaan teot merkitsee.

        <<Martti Luther ei yhdessäkään teesissä käytä termiä ylösnousemus, eikä näissä teeseissä käytetä termejä fyysinen, keho, ruumis tms ollenkaan.
        Lutherin 95 teesissä puhutaan vain kiirastulessa olevista sielusta, jotka hyvällä tuurilla voivat pelastua, mutta varmaa se ei ole yhdenkään sielun kohdalla.

        Saa tyytyä pelastumisen todennäköisyyteen joka on alle 100%. Kukaan ei tiedä, miten matala luku on kyseessä.
        Lutherin teesien mukaan kyseessä on "miltei epätoivoon joutuminen" eli oletettavasti sielulla on 51% todennäköisyys pelastua. 49% olisi jo epätoivon puolella.<<

        Kirjanoppineiden keskustelussa tätä kutsuttiin salaisen Jumalan päätökseksi, armoksi, joka on opin mukaan eri asia kuin tuo julkinen luvattu ja luultu armo kaikille. Se on yksin armosta, vain siksi, ettei siihen pysty mitenkään vaikuttamaan, mutta ei se tarkoita mitään automaattista armoa kaikille vaikka eläisit kuinka hyvin ja nuhteettomasti, joten eihän tässä Jeesuksen ristinkuolemallakaan ole mitään merkitystä.


      • Anonyymi

        Nämä opit ovat ihan kummallisia - ne ovat kuin saippuakuplia, jotka vain yht äkkiä poksahtavat rikki, kun niitä lähemmin tarkastelee.

        - Jää vaikutelma (kuten taivaan puuttumisesta), että tässä on kyllä tarkkaan tiedetty, että mitä on tehty vastoin Jeesuksen opetusta, ja vaikka ääneen suurelle yleisölle luvataan ummet ja lammet uskomisen palkaksi, niin omat jalanjäljet visusti harjataan hiekalta, ettei näy niiden johtavan suoraan sylttytehtaaseen.


      • Anonyymi

        Esimerkiksi tässä edellä lukee näin:

        <<Nyt meillä on mahdollisuus Tunnustamalla vilpittömästi Jeesus Herraksemme ja syntiemme sovittajaksi.päästä Jumalan valtakuntaan.<<

        Me tiedämme nyt opin mukaan, että tämä on täyttä puppua, ja tällaista täällä taivaspaikkalupauksineen julistetaan päivästä toiseen ja kuukaudesta toiseen uskovaisten suulla.

        Onko heidät johdettu harhaan vai ovatko he ihan tietoisesti itse harhaanjohtajia?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kenenkään ei ole pakko tehdä väärin. Se on oma valinta ja on oikein, että saa kantaa niistä vastuun.

        Jos Jumala käskee tappamaan väärin tehneet, niin sinun on tapettava.

        Olet älytön, kun et ota huomioon rangaistusta.


      • Anonyymi

        <<Läpi Raamatun Pyhä Jumalamme haluaa , että me alkaisimme totella Häntä.<<

        Raamatussa tuntuu olevan Pyhinä itseään pitäviä Jumalia enemmänkin, jopa sellaisia, jotka käskevät tappaa ihmeidentekijä, koska tämä houkuttelee toisen Jumalan luokse, sekä poikapuolisia esikoislapsia joten totteleminen ei ole mikään itseisarvo.


    • No eikös nää laitalahkolaisten fanittamat israelilaiset järjestä jo Jumalan suunnitelman mukaisia homopraideja Tel Avivissa joka kesä.

      Uskopistevainenkin on niistä ihan täpinöissään.

      • Anonyymi

        No, ei minulle nyt ihan aukea Jumala tässä tai Jumalan suunnitelma, mutta sehän ei tarkoita sitä, etteikö sellaista voisi olla. Tosin joudun sitten jälleen pohtimaan tuota perusongelmaa, että onko todellakin meidän Jumalamme kansallissosialisti.


    • Anonyymi

      Minä: ' Missä on hyvän Jumalan kuvat?'

      Vastaus:' Pohdiskelusi on täynnä sumeaa logiikkaa.'

      Se sumea logiikka perustuu vain uskovaisten tarinoihin Raamatusta täällä, ei sisäpiiritietoon.

    • Anonyymi

      Jos uskonto poistaisi oppinormistostaan fyysisen ylösnousemuksen, niin ehkä se löytäisi aidon tien myös henkiseen ihmiseen Jeesuksen aitojen opetusten myötä?

      On todella kaukaa pakanallista ajatella tuonpuoleisesta ja Jumalasta fyysisellä tasolla, live-elämässä syntiperusteella, mikä perustuu täysin virheelliseen luomiskertomustulkitaan, jossa Jumala muuttuukin ihmistä huijaavaksi Saatanaksi, ja jos tähän perustaa mielipiteitään tai näkemyksiään pääsee korkeintaan saatananpalvojaksi.

      Olen kovasti pahoillani, mutta en pysty ymmärtämään tätä ajattelua ollenkaan. Todennäköisesti olen jotenkin sitten viallinen ihminen:

      <<Tasa-arvon nimissä peruskoululaisille kerrotaan nyt tarinaa sukupuolen moninaisuudesta, joka ei perustu tietoon eikä sen omaksuminen tule lisäämään heidän onnellisuuttaan. He voivat maistaa houkuttelevaa ”sukupuolen itsemäärittelyä”, mutta huomaavat pian, että on moni piparkakkutalo päältä kaunis.<<

      En tiedä, että mitä kouluissa opetetaan - vaikuttaa siltä, että tässä kyllä sotketaan enemmän aikuisia kuin lapsia. Mitä on perustua tietoon?! Kuka määrittelee toisen tai jonkun 'onnellisuuden lisääntymisen' ja miten?! Mitä on 'maistaa sukupuolen itsemääritystä'?

      Minun ajatteluni ja aivoni aikuisena - ja vielä vähemmän lapsena tai nuorena - eivät todellakaan ole olleet jalkovälissä, ja jos asiat ajatellaan Paavalin kiihottaman syntiopin himoilla, niin että aivojen paikalla on kiima - siis tuo jalkoväli - niin siitä syntyy juuri tällaista ajattelua viattomuuden sijasta. Paavali manipuloi teksteillään niin viattomuuden kuin ihmisen peruspuhtauden ja hyvyyden pois.

      Ja siksi tuo ajattelu onkin suoraan saatanasta.

      • Anonyymi

        Ei tarvitse lukea kuin Paavalin opetuskirje - hänen tärkeimmäksi sanottu Roomalaiskirjeen 7. luku, niin näkee tämän tosiasian, että miten Paavali tuota asiaa manipuloi kuin sarjamurhaajatason psykopaatti.

        Lukekaa se, mutta - varokaa! - älkää manipuloituko. Karmeaa, että miten helppoa on ihmisestä tappaa kaikki kaunis ja hyvä ja vielä uskonnon nimen varjolla saastaisella Jumalan poika -tappoidella ja pahalla Jumalalla, joka jo paratiisissa huijaa ihmistä saatanan avulla.


      • Joo, ja jatkaa selvästi huijaamistaan, koska et edes nöyrästi kunnioita Jeesuksen ahkerinta apostolia, Paavalia... No, mikä Paavalin opeissa oli sitten väärää, kertoisitko?!


      • Anonyymi

        Mikä tekee fariseus Paavalista Jeesuksen apostolin?


      • AkiKarppinen kirjoitti:

        Joo, ja jatkaa selvästi huijaamistaan, koska et edes nöyrästi kunnioita Jeesuksen ahkerinta apostolia, Paavalia... No, mikä Paavalin opeissa oli sitten väärää, kertoisitko?!

        Kuka tietää. Paavali on kuitenkin aivan eri linjoilla kuin Jeesus.

        Eli Paavilla on eri oppi.


      • Anonyymi

        Lainaus muualta:

        <<Koko maanpäällisen vaelluksensa ajan Jeesus oli Jumala ja ihminen, mutta hän salasi jumaluutensa. Se tuli ilmi hänen ihmeteoissaan. <<

        Salattu jumaluus tuli ilmi ihmeteoissa luterilaisuuden mukaan, joka perustuu Paavaliin, joka ei mainitse sanallakaan Jeesuksen ihmetekoja Raamatussa, mutta tekee Jeesuksen kuolemasta liiton VT:n Jumalan Jahven kanssa, jota Jeesus vastusti ja vastusti uhrikulttia, ja joka Jahve (5.Moos.13) määräsi ihmeidentekijän tapettavaksi?!

        Jeesus itse opetuksissa sanoo, että kun kuunnellaan hänen opetuksiaan, niin muututaan, ja jokainen hallitsee kaiken ja tekee ihmeitä.

        Tämä mekanismi on tunnettu atominytimen reaktiosta ja itse tarkistin Ohion yliopistosta asti, että tieteessä nähdään mahdolliseksi, että ihminen itse pystyisi vaikuttamaan atominytimen reaktion lopputuloksen valintaa, josta tällainen ihmeteko syntyisi

        Tilanteelle/teolle on siis täysin tieteellinen selitys, mutta Jeesuksen opetuksen mukaan tämä liittyy juuri paratiisissa olevan elämän puun suojaamiseen. Ikuisen elämän puu sen vuoksi, koska ikuinen elämä on entropianlain voittamista.

        Atominytimissä ei ole aikaa ollenkaan ja siellä voi jopa seuraus olla ennen syytä (Jeesuksen sanoin: onnellinen se joka tuli olemaan ennen olemaan tulemista - tämä kuvaa ajan/entropianlain voittamista).

        Kun Jumala karkoitti ihmisen paratiisista sen vuoksi, kun ihminen oli tullut tietämään hyvän ja pahan, mutta ei ollut oppinut erottamaan niitä (kuten kristinusko nyt osoittaa), jos ihminen olisi päässyt syömään ikuisen elämän puusta, saanut siis haltuunsa ns. yliluonnolliset kyvyt voittamatta ensin alhaisia tunteitaan - joiden voittamista Jeesus opettaa - mitä olisi tapahtunut maapallolla.

        Tästä syystä ihminen sidottiin aikaan ja paikkaa ja materiaan - hankkimaan otsa hiessä ravintonsa - ja nämä Jeesuksen puhumat/opettamat kyvyt saa haltuunsa vain voittamalla alhaiset tunteensa ja tiedostamalla - muuttumalla - niiden tunteiden perimmäisiä motiiveja myöten.

        Tämä on oikea luomiskertomuksen tarina ja Jeesuksen opetusten ydin paluulla paratiisiin ja syy miksi hän sanoo, että on tie, totuus ja elämä. Jeesus tuli tuomaan tieto, jolla pelastetaan elämä, eikä kenenkään henkilökohtainen kuoleman jälkeinen aika.

        Tämä vastaa tämän päivän tiedettä, joten Einsteinin unelma ei toteutunut ainoastaan kenttäteorioiden yhtenevyydessä vaan hän onnistui toteuttamaan unelmansa myös tieteen ja uskonnon yhteydessä, josta hän puhui paljon - sanoi olevan maailman uskovaisin ihminen mutta kokolailla uudella uskonnolla.

        "Luonnontiede ilman uskontoa on rampa, uskonto ilman luonnontiedettä on sokea."[39]

        "Olen syvästi uskonnollinen uskonnoton. Tämä on jokseenkin uudenlainen uskonto."[39]

        Lähde: wikisitaatit

        Myös paavi on ilmoittanut, ettei syntiä ole, ei myöskään tuomiota tai helvettiä, ja vain uskolla ei ole merkitystä - omantunnon mukaan toiminen ratkaisee, ja niinpä uskoista riippumatta uskovainen ja ateisti ovatkin täysin samalla viivalla.
        Kuoleman jälkeen sitten hyvät sielut jatkavat matkaa ja pahat sielut vain katoavat tyhjyyteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä tekee fariseus Paavalista Jeesuksen apostolin?

        Pvali oli kulkukauppias, joka kierteli myymässä Jeesus-brändiä.


      • Anonyymi

        Tai sitten hän vain sai niin valtavan syyllisyyden kaikista niistä murhista, joihin oli osallisena, että hänen piti keksiä tällainen syntioppi oman ahdistuksensa lievitykseen.

        Mutta - kuten Raamattu kertoo - Jumalan kanssa sillä ei ole mitään tekemistä, joten pidän motiivin kyllä hänen toimintaansa paljon rajumpana.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Lainaus muualta:

        <<Koko maanpäällisen vaelluksensa ajan Jeesus oli Jumala ja ihminen, mutta hän salasi jumaluutensa. Se tuli ilmi hänen ihmeteoissaan. <<

        Salattu jumaluus tuli ilmi ihmeteoissa luterilaisuuden mukaan, joka perustuu Paavaliin, joka ei mainitse sanallakaan Jeesuksen ihmetekoja Raamatussa, mutta tekee Jeesuksen kuolemasta liiton VT:n Jumalan Jahven kanssa, jota Jeesus vastusti ja vastusti uhrikulttia, ja joka Jahve (5.Moos.13) määräsi ihmeidentekijän tapettavaksi?!

        Jeesus itse opetuksissa sanoo, että kun kuunnellaan hänen opetuksiaan, niin muututaan, ja jokainen hallitsee kaiken ja tekee ihmeitä.

        Tämä mekanismi on tunnettu atominytimen reaktiosta ja itse tarkistin Ohion yliopistosta asti, että tieteessä nähdään mahdolliseksi, että ihminen itse pystyisi vaikuttamaan atominytimen reaktion lopputuloksen valintaa, josta tällainen ihmeteko syntyisi

        Tilanteelle/teolle on siis täysin tieteellinen selitys, mutta Jeesuksen opetuksen mukaan tämä liittyy juuri paratiisissa olevan elämän puun suojaamiseen. Ikuisen elämän puu sen vuoksi, koska ikuinen elämä on entropianlain voittamista.

        Atominytimissä ei ole aikaa ollenkaan ja siellä voi jopa seuraus olla ennen syytä (Jeesuksen sanoin: onnellinen se joka tuli olemaan ennen olemaan tulemista - tämä kuvaa ajan/entropianlain voittamista).

        Kun Jumala karkoitti ihmisen paratiisista sen vuoksi, kun ihminen oli tullut tietämään hyvän ja pahan, mutta ei ollut oppinut erottamaan niitä (kuten kristinusko nyt osoittaa), jos ihminen olisi päässyt syömään ikuisen elämän puusta, saanut siis haltuunsa ns. yliluonnolliset kyvyt voittamatta ensin alhaisia tunteitaan - joiden voittamista Jeesus opettaa - mitä olisi tapahtunut maapallolla.

        Tästä syystä ihminen sidottiin aikaan ja paikkaa ja materiaan - hankkimaan otsa hiessä ravintonsa - ja nämä Jeesuksen puhumat/opettamat kyvyt saa haltuunsa vain voittamalla alhaiset tunteensa ja tiedostamalla - muuttumalla - niiden tunteiden perimmäisiä motiiveja myöten.

        Tämä on oikea luomiskertomuksen tarina ja Jeesuksen opetusten ydin paluulla paratiisiin ja syy miksi hän sanoo, että on tie, totuus ja elämä. Jeesus tuli tuomaan tieto, jolla pelastetaan elämä, eikä kenenkään henkilökohtainen kuoleman jälkeinen aika.

        Tämä vastaa tämän päivän tiedettä, joten Einsteinin unelma ei toteutunut ainoastaan kenttäteorioiden yhtenevyydessä vaan hän onnistui toteuttamaan unelmansa myös tieteen ja uskonnon yhteydessä, josta hän puhui paljon - sanoi olevan maailman uskovaisin ihminen mutta kokolailla uudella uskonnolla.

        "Luonnontiede ilman uskontoa on rampa, uskonto ilman luonnontiedettä on sokea."[39]

        "Olen syvästi uskonnollinen uskonnoton. Tämä on jokseenkin uudenlainen uskonto."[39]

        Lähde: wikisitaatit

        Myös paavi on ilmoittanut, ettei syntiä ole, ei myöskään tuomiota tai helvettiä, ja vain uskolla ei ole merkitystä - omantunnon mukaan toiminen ratkaisee, ja niinpä uskoista riippumatta uskovainen ja ateisti ovatkin täysin samalla viivalla.
        Kuoleman jälkeen sitten hyvät sielut jatkavat matkaa ja pahat sielut vain katoavat tyhjyyteen.

        Ei ole oikeaa luomiskertomusta koska kaikki nuo tarinat ensimmäisestä lähtien ovat tarinoita jotka joku ihminen on keksinyt ja jotka ovat kulkeneet kansalta toiselle matkalla muuttuen. Satutarinassa ihmisen siis olisi mielestäsi pitänyt syödä sadun toisesta puusta niin nyt asiat olisivat hyvin !


      • Anonyymi

        <<Ei ole oikeaa luomiskertomusta<<

        Niin , eikä oikeastaan ole oikeaa suomi24 palstaa, eikä oikeaa vaatetusta joka säälle, eikä oikeaa ihmistä, eikä oikeaa Jumalaa, eikä oikeaastaan yhtään mitään oikeaa ja aitoa.

        Mutta totuus on, ja se ei pala tulessakaan (totta on vain se mihin ei vaikuta entoropia), ja tuo totuus juuri tuossa luomiskertomuksessa nyt vain sitten sattuu napsahtamaan tuohon Jeesuksen opetukseen kuin nenä päähän, jonka opetuksen tuloksena syntyvät ne ihmeet, joista Michio Kaku puhuu Jumalana, ja joka opetus vastaa tämän päivän tiedettä, ja joka jo liittyy Nag Hammadin Viisasten kirjaan ja siellä oleviin tietoihin.

        Mutta tiedän kyllä, että juutalaisilta sopii joillekin toisille myös ihan oikea luomiskertomus - se on väin jätetty Raamatusta pois, mutta se on tuon Paavalin syntiopin perustana ja tuon luomiskertomustulkinnan perusta, jota hän juuri juutalaisena fariseuksena käyttää uskonnon oppinormiston teossa.

        Aatamin ensimmäinen vaimo Lilith, jonka kanssa hän sai demonilapsia, ja todennäköisesti näitäkin jälkeläisiä on maanpäällä vieläkin, kun joku on kerran on keksinyt tuollaisen kristinuskon Jeesuksen nimeä käyttäen kristuskulttina, jota itse Raamatun mukaan johtaakin Lusifer - mitä se Jeesus sanoikaan fariseuksista?!

        Eli tuon Paavalin syntiinlankeemuksen tulkinta ja syntiopin perusta luomiskertomuksesta on syntynyt meidän Raamatusta poisjätetyn luomiskertomuksen perusteella;

        <<Kabbalan mukaan Lilith oli Aatamin ensimmäinen puoliso, demoni jonka Jumala oli luonut. Aatamin ja Lilithin yhtymisestä syntyivät demonit. Näistä merkittävin oli Asmodeus. Lilithin myöhempänä avopuolisona pidettiin Saatanaa, joka houkutteli Eevan syntiinlankeemukseen. <<

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Lilith

        Linkissä lisää.


      • Anonyymi

        Lilith tuli tunnetksi siitä, että hän surmasi lapsia. Aivan samoin kuin VT:n Jumala Jahvekin, tuo kristinuskon Jumalaksi nimetty, joka vaati jopa esikoispoikia surmattavaksi uhrilahjana itselleen.

        Niinpä Hyvän Jumalan Ainoa Poika uhrattiin myös hänelle hyvältä tuoksuvana (ruoka) uhrilahjana.

        Tosin on siinä voinut olla toinenkin vaikutin, koska tuo VT:n Jumala vaati myös ihmeidentekijän tappamista (5.Moos.13), koska tämä houkutteli toisen Jumalan luokse, mutta tämän ongelmanhan Paavali korjasi tappamalla Jeesuksen ja tämän jälkeen kirkko tappamalla yliluonnollisiksi väitettyjen ilmiöiden (tämän päivän tieteen mukaan siis luonnollisia) tekijöitä noitina.


      • Anonyymi

        <<Lilith tai Lilitu (hepr. ‏לילית‎, Lilit) on babylonialaisessa mytologiassa ja juutalaisessa mytologiassa Jumalan luoma ensimmäinen nainen. Lilith on vaarallinen yön demoni, joka on seksuaalisesti rajaton ja ryöstää vauvoja pimeydessä.[1]<<

        Ja Paavalin kristuskultti on sitten rakennettu tämän mytologian varaan, ja tämän perusteella sitten ihmisestä tulee syntinen ja himokas ja täältäkin on voitu lukea tuota sukupuoliteologiaa ja mitä kielikuvituksellisempaa seksifantasiaa, jota siirrettään oman defenssisyyden mukaan toiseen ihmiseen, etupäässä homoseksuaaleihin. Ei ole mitään ongelmaa uskoa, ettei maailmassa olisi myös demoni-ihmisiä - sitä, dikduk, tarkoitin.

        Sillä ei ole merkitystä mikä luomiskertomus on 'oikea', vaan minkä luomiskertomuksen mukaan me itsellemme olemme oikeita, ja Jeesus valitsi toisen tulkintatavan, koska se ihmisenä oli hänelle se oikea (vaikuttaa kyllä siltä, että hänellä olisi ollut myös sisäpiiritietoa - viitaten nyt tieteeseen).

        En minäkään kyllä takuuvarmasti ole tuon Lilithin jälkeläinen.... Mikä Jumala tuollaisen edes luo?! Se ei ole hyvä Jumala.


      • Anonyymi

        No Paavali nyt vain pelasti juutalaiset ja teki kristityistä Lilithin demonilapsia.

        Paavali sanoo:

        <<3:13 Kristus on lunastanut meidät lain kirouksesta, kun hän tuli kiroukseksi meidän edestämme - sillä kirjoitettu on: "Kirottu on jokainen, joka on puuhun ripustettu"<<


      • Anonyymi

        Tuosta jaenumerosta tuli mieleeni...

        Tiedättekö, että mitä tapahtui päivämäärällä 13.3.13?

        Vastaus: Silloin valittiin Pyhien yllätysten Isä.

        Löytyy googlaamalla.


      • Anonyymi kirjoitti:

        <<Lilith tai Lilitu (hepr. ‏לילית‎, Lilit) on babylonialaisessa mytologiassa ja juutalaisessa mytologiassa Jumalan luoma ensimmäinen nainen. Lilith on vaarallinen yön demoni, joka on seksuaalisesti rajaton ja ryöstää vauvoja pimeydessä.[1]<<

        Ja Paavalin kristuskultti on sitten rakennettu tämän mytologian varaan, ja tämän perusteella sitten ihmisestä tulee syntinen ja himokas ja täältäkin on voitu lukea tuota sukupuoliteologiaa ja mitä kielikuvituksellisempaa seksifantasiaa, jota siirrettään oman defenssisyyden mukaan toiseen ihmiseen, etupäässä homoseksuaaleihin. Ei ole mitään ongelmaa uskoa, ettei maailmassa olisi myös demoni-ihmisiä - sitä, dikduk, tarkoitin.

        Sillä ei ole merkitystä mikä luomiskertomus on 'oikea', vaan minkä luomiskertomuksen mukaan me itsellemme olemme oikeita, ja Jeesus valitsi toisen tulkintatavan, koska se ihmisenä oli hänelle se oikea (vaikuttaa kyllä siltä, että hänellä olisi ollut myös sisäpiiritietoa - viitaten nyt tieteeseen).

        En minäkään kyllä takuuvarmasti ole tuon Lilithin jälkeläinen.... Mikä Jumala tuollaisen edes luo?! Se ei ole hyvä Jumala.

        Yöttären (Lilit) -tarinahenkilön- loi joku ihminen joka pelkäsi pimeää ja naisten seksuaalisuutta. Olet vihainen ihmislajin omalla mielikuvitukselle, luomme vääriä tarinoita ja sitten tulkitsemme omat tarinat vielä väärinkin! Voi meitä!l Meillä on mielikuvitus jonka avulla luomme tarinoita joihin meillä on kyky itse uskoa tosina, ja osaa omista tarinoistamme alamme jopa itse pelätä.


    • Taitaapa olla niin, että sekä hyvät teot että pahat teot tekee pelkästään ihmiset.

      Jos Jumala on jossain miljardien galaksien kätköissä, eipä hän puutu maailman asioihin millään muotoa. Todisteet ainakin puuttuu.

      • Anonyymi

        Todisteet nyt eivät puutu, koska ne löytyvät atominytimestä - siis reaktion seurauksen valinnasta, josta syntyy kohtalomme.

        Ei viitsitä enää jauhaa tätä jo sata vuotta sitten todettua perusfaktaa. Silloin kinattiin vielä, että onko kyse sattumasta vai tarkoituksesta, mutta nyt sattumalle ei ole enää tilaa tieteen edettyä tietoisuuden tutkimisen kautta eteenpäin suureen älylliseen tietoisuuden kenttään, mutta ne säännöt ja lait, jotka korkeampi äly on luonut tuohon seurauksen valintaan - joka tarkoitus ja merkitys on enää ainoa järkevä päätelmä tiedetyn tieteellisen todellisuuden kannalta - on hukassa, eikä sille ole vielä käypää filosofiaa.

        Mutta takuuvarmasti nuo säännöt ja lait eivät löydy tämän hetken kristinuskosta Paavalin syntiopilla, päinvastoin, koska tuo korkeimman älyn toiminta, jota voidaan myös Jumalaksi kutsua, ei nyt toimi tuon väärän luomiskertomustarinan tulkinnan perusteella, vaikka tämä älyllinen luomiskertomus hyvästä ja pahasta sopiikin tietoisuudenkentän ja tieteen tietämään ajatteluun ja ennen kaikkea Jeesuksen (alkuperäisen, ei evankeliumeihin laitetun) ajattelun kautta.


      • Anonyymi

        Ja jos te ette ymmärrä mitä minä puhun, niin muistakaa silloin, että se rajoitus on teidän korvien välissä, ei minun. Selitän paremmin tai tarkemmin, jos on kysyttävää.


      • Anonyymi

        Ja nyt minä sanon kuin Suomen ensimmäinen ydinfysiikan professori: se joka ei tällä kohdalla kauhistu, ei ole edes ymmärtänyt, että mistä asiasta tässä tieteessä puhutaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ja jos te ette ymmärrä mitä minä puhun, niin muistakaa silloin, että se rajoitus on teidän korvien välissä, ei minun. Selitän paremmin tai tarkemmin, jos on kysyttävää.

        No tuohan onkin aika kaikenkattava argumentti. Eli siis jos ymmärtää eri tavalla, on väärässä?


      • Anonyymi

        Miten tieteellisesti YMMÄRRETÄÄN eri tavalla?


      • Anonyymi
        Tolkun.Ihminen kirjoitti:

        No tuohan onkin aika kaikenkattava argumentti. Eli siis jos ymmärtää eri tavalla, on väärässä?

        Mutta otit tietysti hyvän asian esille tästä uskonnon aivojen kaappauksesta - käsketään uskomaan mihin käsketään, vaikka juttu olisi kuinka epälooginen tahansa ja näin siitä tulee joillekin totuus.

        Toisaalta mielipiteen voima on nostettu myös totuudeksi, joka perustuu siihen miten kukakin haluaa asian ymmärtää.

        Ja nyt jo on tiputettu tiedekin sille tasolle(ko?), että voimme sanoa, että saamme ymmärtää sen ihan niin kuin meitä itse kutakin lystää.

        Eli - meillä ei sitten olekaan enää mitään muuta kuin uskonasioita ja makuasioita, joista ei sitten voi kiistellä - väittää vanha sananlasku, -vaikka todellisuudessahan ne ovat ainoita asioita joista voi kiistellä - eikä tosiasiat.


      • Anonyymi

        Toisinsanoen: minä puhuin tosiasioista edellä enkä makuasioista.


      • Anonyymi

        Aitoluterilaisten palstalla on nyt ryhdytty pyörimään suljetunhuoneensyndroomassa.

        Tiedoksi: te ette pääse ulos tuosta ennen kuin te vaihdatte luomikertomuksen tulkinnan oikeaksi.


      • Anonyymi

        Se onkin sitten eriasia - mutta ei ainakaan huonompi - että mitä tapahtuu Lutherin ja Paavalin luomalle ihmiskuvalle sen jälkeen. Joka tapauksessa tämä on ainoa mahdollisuus edetä.


      • Anonyymi

        Kenellä on rohkeutta nyt kyseenalaistaa luomiskertomuksen tulkinta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta otit tietysti hyvän asian esille tästä uskonnon aivojen kaappauksesta - käsketään uskomaan mihin käsketään, vaikka juttu olisi kuinka epälooginen tahansa ja näin siitä tulee joillekin totuus.

        Toisaalta mielipiteen voima on nostettu myös totuudeksi, joka perustuu siihen miten kukakin haluaa asian ymmärtää.

        Ja nyt jo on tiputettu tiedekin sille tasolle(ko?), että voimme sanoa, että saamme ymmärtää sen ihan niin kuin meitä itse kutakin lystää.

        Eli - meillä ei sitten olekaan enää mitään muuta kuin uskonasioita ja makuasioita, joista ei sitten voi kiistellä - väittää vanha sananlasku, -vaikka todellisuudessahan ne ovat ainoita asioita joista voi kiistellä - eikä tosiasiat.

        Uskominen on tietenkin uskoa. Eli tavallaan se ei oikeasti olekkekkan siellä samalla viivalla ehdottomasti todistetun kanssa.

        Varmasti jokainen ihminen uskoo johonkin tai ihmiseen, eikä sitä voi tieteellisesti näyttää toteen.

        Toisaalta voiko näyttää toisinkaan ?

        No jokainen tavallaan. Itse en syljeskele kenenkään päälle, en ateistin tai muun uskovan. Todellisuudessahan jokainen etsii jotakin, enkä tarkoita tällä sitä, että kristinusko olisi sinulle se avain. Etsii kuitenkin kunnes sen löytää ja saavuttaa jonkunlaisen rauhan.


      • Anonyymi

        <<Varmasti jokainen ihminen uskoo johonkin tai ihmiseen, eikä sitä voi tieteellisesti näyttää toteen.<<

        Tyydyn tähän lainaamaan jälleen vain ystäväni Albertin sanoja wikisitaateista:

        "Luonnontiede ilman uskontoa on rampa, uskonto ilman luonnontiedettä on sokea."[39]

        Missään nimessä nämä eivät voi ainakaan olla keskenään ristiriidassa, kuten nyt on tapahtunut tieteellisen tutkimuksen edettyä.


      • Anonyymi

        <<Todellisuudessahan jokainen etsii jotakin, enkä tarkoita tällä sitä, että kristinusko olisi sinulle se avain.<<

        Eikö Jeesus sanonut, että fariseukset ovat piilottaneet tiedon avaimet?

        Jeesuksen alkuperäisten sanojen kokoelmasta: <<Jeesus sanoi, ”Fariseukset ja kirjanoppineet ovat ottaneet tiedon avaimet ja piilottaneet ne. He eivät ole astuneet sisälle eivätkä anna kenenkään muunkaan tehdä niin.<<

        Niin, kyllä minä koen pelkän auktoriteettien uskomisen sijasta totuuden etsimisen tärkeäksi. Ja analysoimalla esimerkiksi tässä tapauksessa uskonnon tekstejä ja Raamattuakin avoimin mielin, niin siitä saa paljon irti.

        Ja jos lähdetään siitä, että ketä tässä tarinassa sitten uskotaan - uskotaanko mitä Jeesus sanoo vai uskotaanko mitä fariseus Paavali sanoo. Jälkimmäinen kertoo tarinaa salamaniskusta, jossa hän sai Jeesukselta valtakirjan, mutta Jeesus itse sanoo fariseuksista näin:

        <<Joh. 8:44 Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä.<<

        No, katsokaa nyt sitten, että millaista himotarinaa on fariseuspaavalin roomalaiskirjeen 7. luku - sanotaan hänen tärkeimmäkseen opetuskirjeeksi!

        Oliko Jeesus väärässä tässä himoasiassa? Paavalin teksti loppuu jopa näin:

        <<7:25 Kiitos Jumalalle Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme, kautta! Niin minä siis tämmöisenäni palvelen mielellä Jumalan lakia, mutta lihalla synnin lakia.<<

        Eihän tässä nyt - siis vain minun mielestä - ole edes vaikea tehdä ratkaisua, että kumpaako uskoa, Jeesusta vai Paavalia, kun Paavali on juuri tehnyt sellaisen himo- ja kiimaopin, jota kuulee koko ajan sukupuoliteologiana uskovaisten suusta tässäkin osiossa.

        Mutta tätä kautta pystyy totuutena tietämään, ettei tällä opilla sitten myöskään ole mitään tekemistä Jeesuksen tai hänen opetustensa kanssa.


      • Anonyymi

        <<ja saavuttaa jonkunlaisen rauhan<<

        Aitouskovaisten puolella puhuttiin jopa ahdistuksesta ja sinä mainitset, että rauhan saavuttaminen on pääasia. Tämä on minulle vieras ajatus, että uskonnon kautta haetaan apua ahdistukseen ja etsitään rauhaa.

        Mitä tämä on? Mistä tällainen ahdistus syntyy?


      • Ei Jumala missään kätkössä ole. Jos lukisit Raamattua tietäisi, että Hän on taivasten taivaassa 🤓


      • Anonyymi

        Juu, ja Jeesus jätti taivasten valtakunnan avaimet Pietarille ja sanoi, että 'väisty saatana' Pietarille, ja Pietari 2. kirjeessään käskee kointähden (saatanan) loistaa sydämiinne, kun seuraatte Paavalin oppia ja Pietarin risti on saatananpalvojien tunnus.

        Jeesuksen mukaan taivasten valtakunta on meissä ja meidän ympärillämme - tietäisit, jos lukisit Raamattua.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Sage8 viestistä jäi vielä tämä kohta käsittelemättä:

        <<Taitaapa olla niin, että sekä hyvät teot että pahat teot tekee pelkästään ihmiset.<<

        Kyllä se varmasti on näin, mutta mikä on hyvää ja mikä on pahaa - siinähän tämä koko ongelmanydin onkin, ja syy mikä karkoitti ihmisen paratiisista, joka ei näitä pysty erottamaan.


      • usko.vainen kirjoitti:

        Ei Jumala missään kätkössä ole. Jos lukisit Raamattua tietäisi, että Hän on taivasten taivaassa 🤓

        Mutta Israelin Jumala oli Jerusalemissa. Oli nähtävissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskominen on tietenkin uskoa. Eli tavallaan se ei oikeasti olekkekkan siellä samalla viivalla ehdottomasti todistetun kanssa.

        Varmasti jokainen ihminen uskoo johonkin tai ihmiseen, eikä sitä voi tieteellisesti näyttää toteen.

        Toisaalta voiko näyttää toisinkaan ?

        No jokainen tavallaan. Itse en syljeskele kenenkään päälle, en ateistin tai muun uskovan. Todellisuudessahan jokainen etsii jotakin, enkä tarkoita tällä sitä, että kristinusko olisi sinulle se avain. Etsii kuitenkin kunnes sen löytää ja saavuttaa jonkunlaisen rauhan.

        ”Varmasti jokainen ihminen uskoo johonkin tai ihmiseen, eikä sitä voi tieteellisesti näyttää toteen. Toisaalta voiko näyttää toisinkaan ?”

        Tuo päättely-virhe on nimeltään: Argumentaatio tietämättömyydestä.

        Vertaa: En tiedä onko Loch Nesin hirviö olemassa. On järkevää uskoa siihen, koska kukaan ei ole todistanut, etteikö sitä olisi.


      • "Miksi te pyydätte: 'Anna meidän nähdä Isä!', kun näette kuitenkin minut edes, ettekö usko, että minä olen Isässä ja Isä on minussa, miksi siis sanotte, että 'Anna meidän nähdä Isä!' Se joka on nähnyt Minut, on nähnyt Isänkin!"(Jeesus Evankelumissaan).

        "Minä olen(Jahve) Kaikkien Ihmistenkin Henkien Isä"(Jeesus - Jahveudessaan)... Isiemme Isistä Isin on se joka hallisee jopa Taivaan Kuninkaanakin, mutta Hänestä meillä ei ole vielä muuta tietoa, kuin Matematiikka ja logiikka... Se joka löytää Isiemme Isän Isän(knostilaiset kutsuivat häntä nimellä Saklas), hän silloin ymmärtää, miten mahdotonta ja mahdollista on löytää Kaaoksen keskelle Järjestys, mutta hän ei saisi syntisenä vielä yrittää yhtään parantaa kaaostaan, millään siivous/puhdistustoimella, ennenkuin Jeesus tulee Häneen, ja Järjestää Satunnaiset kaaoksemme, elävään tilaan...

        Ja joka tulee Jeesuksen tykö, siitä Jeesus sanoo:"Häntä minä en aja ulos".... Vaikka olisitte pahojakin, verrattuna muihin, Jeesus ei teitä aja poies, vaikka Laodikean omahyväiset kristityt Jeesuskin oksensi suustaan poies, ja jos silti keksivät uudelleen "ovellaan" selityksen siihen, miksi eivät tulleet "pyhävaatteissaan" luokseen. "Tämähän on vain minulle rakkaampaa muotiani - vastaisin itse ovella", jos vaikka menisin verkkareissa Hellu-Saalemiin... Ja sekin, jos ei ollut fyysisesti kyennyt ostamaan tarpeeksi hyviä vaatteita, esim. rahanpuuteen vuoksi. Pietarikin sanoi(vai oliko Jaakob), että jos joku tulee luoksenne köyhän resuvaatteissa, te sanotte köyhälle: "Istu tähän jalkojeni juureen", ja rikkaan kanssa keskustelette ja otatte heidät teitä lähemmäs, mutta kyseinen apostoli lähes kirosi tuon tavan ottaa ihmisiä vastaan...

        Mutta kuka minä olen?:"Minun etu-Nimeni on Aki", ja minä olen muutamista melko vaikeistakin laeista perillä(lähinnä peliteoriossa, sallikaa siis mulle vielä tämä rönsyilyni), Mutta:"Älkää pyytäkö minuakaan kiirehtimään".(VT:n profeetta)...


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sage8 viestistä jäi vielä tämä kohta käsittelemättä:

        <<Taitaapa olla niin, että sekä hyvät teot että pahat teot tekee pelkästään ihmiset.<<

        Kyllä se varmasti on näin, mutta mikä on hyvää ja mikä on pahaa - siinähän tämä koko ongelmanydin onkin, ja syy mikä karkoitti ihmisen paratiisista, joka ei näitä pysty erottamaan.

        Ehkäpä täyspäiset ihmiset käsittävät mikä on hyvää ja mikä pahaa. Esim. antisemitismi (juutalaisviha) on tuomittu yleisesti täyspäisten ihmisten toimesta.


      • AkiKarppinen kirjoitti:

        "Miksi te pyydätte: 'Anna meidän nähdä Isä!', kun näette kuitenkin minut edes, ettekö usko, että minä olen Isässä ja Isä on minussa, miksi siis sanotte, että 'Anna meidän nähdä Isä!' Se joka on nähnyt Minut, on nähnyt Isänkin!"(Jeesus Evankelumissaan).

        "Minä olen(Jahve) Kaikkien Ihmistenkin Henkien Isä"(Jeesus - Jahveudessaan)... Isiemme Isistä Isin on se joka hallisee jopa Taivaan Kuninkaanakin, mutta Hänestä meillä ei ole vielä muuta tietoa, kuin Matematiikka ja logiikka... Se joka löytää Isiemme Isän Isän(knostilaiset kutsuivat häntä nimellä Saklas), hän silloin ymmärtää, miten mahdotonta ja mahdollista on löytää Kaaoksen keskelle Järjestys, mutta hän ei saisi syntisenä vielä yrittää yhtään parantaa kaaostaan, millään siivous/puhdistustoimella, ennenkuin Jeesus tulee Häneen, ja Järjestää Satunnaiset kaaoksemme, elävään tilaan...

        Ja joka tulee Jeesuksen tykö, siitä Jeesus sanoo:"Häntä minä en aja ulos".... Vaikka olisitte pahojakin, verrattuna muihin, Jeesus ei teitä aja poies, vaikka Laodikean omahyväiset kristityt Jeesuskin oksensi suustaan poies, ja jos silti keksivät uudelleen "ovellaan" selityksen siihen, miksi eivät tulleet "pyhävaatteissaan" luokseen. "Tämähän on vain minulle rakkaampaa muotiani - vastaisin itse ovella", jos vaikka menisin verkkareissa Hellu-Saalemiin... Ja sekin, jos ei ollut fyysisesti kyennyt ostamaan tarpeeksi hyviä vaatteita, esim. rahanpuuteen vuoksi. Pietarikin sanoi(vai oliko Jaakob), että jos joku tulee luoksenne köyhän resuvaatteissa, te sanotte köyhälle: "Istu tähän jalkojeni juureen", ja rikkaan kanssa keskustelette ja otatte heidät teitä lähemmäs, mutta kyseinen apostoli lähes kirosi tuon tavan ottaa ihmisiä vastaan...

        Mutta kuka minä olen?:"Minun etu-Nimeni on Aki", ja minä olen muutamista melko vaikeistakin laeista perillä(lähinnä peliteoriossa, sallikaa siis mulle vielä tämä rönsyilyni), Mutta:"Älkää pyytäkö minuakaan kiirehtimään".(VT:n profeetta)...

        Joo-o. 🤔


      • Anonyymi

        <<"Miksi te pyydätte: 'Anna meidän nähdä Isä!', kun näette kuitenkin minut edes, ettekö usko, että minä olen Isässä ja Isä on minussa, miksi siis sanotte, että 'Anna meidän nähdä Isä!' Se joka on nähnyt Minut, on nähnyt Isänkin!"(Jeesus Evankelumissaan).''<<

        Niin, kun se taivasten valtakunta oli meissä ja meidän ympärillämme, Jeesuksen mukaan. Silloin se Isä myös on meissä, tässä on vähän sävelletty jälleen evankeliumitekstiä vinoon Jeesuksen todellisesta ajattelusta korostamaan tuota Jumalan poikana olemista, kuten saarnaajat evankeliumeille tekivät tutkijoiden mukaan.

        Kuten Jeesus on sanonut - tosin kuuluu näihin hävitettäväksi määrättyihin teksteihin (kirkko), mutta vastaa tämän päivän tiedettä, ja tästä tekstistä näkyy, ettei Jeesus tältä kohdin tee eroa itsensä tai muiden ihmisten välillä - se 'Isä' on meissä kaikissa.

        Jeesus sanoi:

        "Lähtekää liikkeelle siitä, mikä ei näy, ja pyrkikää löytämään näkyvän päämäärä. Silloin ajatus virtaa esiin ja paljastaa teille, kuinka usko näkymättömiin on ollut niissä, jotka ovat näkyviä, mutta kuuluvat syntymättömälle Isälle. Jolla on korvat, se kuulkoon!"

        Siksipä 'se' juuri Jeesuksen mukaan tietää jopa jokaisen meidän päästä irtoavan hiuksenkin,vai miten tämä asia on Raamatussa ilmaistu - ei hiuksikaan putoa päästämme Isän tietämättä, tai jotakin sellaista.


      • Anonyymi

        Uskonto mielellään siirtää tuon 'jumalan' ihmisen ulkopuolelle, jota voi sieltä sitten totella tai olla tottelematta tai muokata mieleisekseen tai kuvitella armoja sun muita.

        Jeesuksen mukaan asia ei ole näin - taivasten valtakunta on meissä ja meidän ympärilämme, me olemme osa sitä, me muodostumme siitä ja silloin tuo taivasten valtakunnan haltija, Isä, on myös meissä.

        Eikä sitä haluamallakaan pääse karkuun - tai vastaavasti ei voi uskomallakaan siirtää itsensä ulkopuolelle.

        Mutta en nyt tiedä, että edellyttääkö tämä Einsteinin tason ajattelukykyä, koska tämä sama ajatus - ei ole havaintoa ilman havaitsijaa - oli koko hänen suhteellisuusteoriansa perustana.


      • Anonyymi

        Voidaanhan asia ajatella vertauskuvainnollisesti niinkin - liittyy lauseeseen 'Kavahda sitä miestä, jonka Jumala on taivaassa*, en muista kenen sanomaa, mutta sopisi kyllä Einsteinin sanomaksi - että jos itsestään siirtääkin taivasten valtakunnan pois, jonnekin muualle, niin siihen tulee sitten ikään kuin vapaa tontti pahuudelle vallattavaksi - aivan kuten näen paavaliopilla tehdyn.

        Ihmettelen myös sitä, että miten ihmeessä teologit väännellessään krstinuskon oppinormistoja ovat pystyneet ja pystyvät edelleenkin niin sujuvasti ohittamaan kaiken - Raamattuunkin laitetun - Jeesuksen sanoman ja opetukset, joista näkyy tuo ilmiselvä ristiriita Paavalin opetuksiin?!

        Se on ilmeisesti tarkoituksellista, koska opin pohjana on jo Paavali eikä Jeesus?


      • Anonyymi
        sage8 kirjoitti:

        Ehkäpä täyspäiset ihmiset käsittävät mikä on hyvää ja mikä pahaa. Esim. antisemitismi (juutalaisviha) on tuomittu yleisesti täyspäisten ihmisten toimesta.

        Hyvässä paikassa otit tuon hyvän ja pahan erottamisen esille. Etkö vieläkään ymmärrä, että miten juutalaiset itse olivat holokaustin takana? Ja heillä oli omasta mielestään tähän hyvä tarkoitus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toisinsanoen: minä puhuin tosiasioista edellä enkä makuasioista.

        Seon makuasia, sano koira , kun xxxn nuoli.


    • Anonyymi

      Ja tuohon virheelliseen luomiskertomustulkintaa liittyy myös termi 'vanhurskas', tai kuten teologiasta oppinormistona tietävät vääntelehtivät termin 'vanhurskauttaminen' ympärillä.

      Se tuntuu olevan hyvin ongelmallinen asia, koska Lutherin opin mukaan - ja ilmeisesti vastaa silloin myös Paavalin oppia - ihminen on luonnostaan syntinen ja paha aina kuolemaansa asti, jonka jälkeen sitten tulee tämä Jumalan sattumanvarainen arpominen armon kautta pelastetuksi joillekin tai kenellekään. Toisessa ketjussa tästä asiasta esitettiin prosenttilukuja tekstien tulkinnan perusteella. Tosiasissa oppi siis ei sisällä tuota armoasiaa Jeesuksen kuolemalla Kristuksena ristillä juuri ollenkaan tai vain joillekin uskosta riippumatta.

      Vanhurskas-sana on Mikael Agricolan väännös suomen kieleen sanasta, jonka etymologia on sanassa oikeudenmukainen, oikeamielinen. Kun nyt tuo armoasia onkin noin epävarma luterilaisuuden opissa, niin onhan selvää, ettei myöskään ole voitu käyttää termiä oikeudenmukainen, koska tässähän ihan luomiskertomuksesta lähtien joutuisi kysymään, että mikä oikein on oikeudenmukaista.

      Onko oikeudenmukaista koko syntioppiin perustuva uskonto luomiskertomuksella, jossa tulkinta tehdään niin, että Jumalan paratiisissa onkin saatana, joka Jumalan luvalla - ja jopa avulla, koska Jumala on luonut itse kyseisen puun, josta ei saa syödä ja toisenkin puun, josta ei saa missään nimessä syödä - huijaa mitään tietämätöntä avutonta alkuihmistä, josta sitten syyllistyisi koko ihmiskunta hamaan tulevaisuuteen asti?

      Tällainen tarina ei voi olla edes alkuperäinen luomiskertomuksen tulkinta, koska termin vanhurskas alkuperä on sanassa oikeudenmukainen, oikeamielinen.

      Otetaan Raamatusta ja Jeesuksen sanoista esimerkki muistaen myös Jeesuksen sanat siitä, että taivasten valtakunta on meissä ja meidän ympärillämme.

      Matteuksen evankeliumi:

      <<5:20 Sillä minä sanon teille: ellei teidän vanhurskautenne ole paljoa suurempi kuin kirjanoppineiden ja fariseusten, niin te ette pääse taivasten valtakuntaan.<<

      Tässä siis todellisuudessa lukee, että ellei teidän oikeudenmukaisuutenne ole suurempi kuin kirjanoppineiden ja fariseusten, niin ette pääse taivasten valtakuntaan.

      Jos muutatte Raamatun sanat 'vanhurskas' sanoiksi 'oikeudenmukainen', saatte aivan järkeen käyvän tarinan siitä, että miten ihmisen kuuluu toimia ja elää - siis oikeudenmukaisesti toisia ihmisiä kohtaan.

      Raamattu-haulla tuli osuma vain kohteen kohtaan tällä hakusanalla - ensimmäinen on tuo Jeesuksen sanoma ja toinen on Paavalin korintolaiskirjeeseen:

      2.Korinttolaiskirje:

      <<9:10 Ja hän, joka antaa siemenen kylväjälle ja leivän ruuaksi, on antava teillekin ja enentävä kylvönne ja kasvattava teidän vanhurskautenne hedelmät,<<

      Vastaavasti tässä lukee, että on antava teillekin enentävän kylvönne ja kasvattava teidän oikeudenmukaisuuden hedelmäänne.

      Muuttamalla oikeudenmukainen sana vanhurskas-sanaksi, koko paletti vain käännettiin ympäri omaksi vanhurskautumishyödyksi.

      Käsittämätöntä.

      • Anonyymi

        Ja aivan yhtä käsittämätöntä löytyy evankeliumeista:

        Matteuksen evankeliumi:

        16:6 Ja Jeesus sanoi heille: "Varokaa ja kavahtakaa fariseusten ja saddukeusten hapatusta."
        16:13 Kun Jeesus tuli Filippuksen Kesarean tienoille, kysyi hän opetuslapsiltaan sanoen: "Kenen ihmiset sanovat Ihmisen Pojan olevan?"
        16:14 Niin he sanoivat: "Muutamat Johannes Kastajan, toiset Eliaan, toiset taas Jeremiaan tahi jonkun muun profeetoista."
        16:15 Hän sanoi heille: "Kenenkä te sanotte minun olevan?"
        16:16 Simon Pietari vastasi ja sanoi: "Sinä olet Kristus, elävän Jumalan Poika."
        16:18 Ja minä sanon sinulle: sinä olet Pietari, ja tälle kalliolle minä rakennan seurakuntani, ja tuonelan portit eivät sitä voita.
        16:19 Minä olen antava sinulle taivasten valtakunnan avaimet, ja minkä sinä sidot maan päällä, se on oleva sidottu taivaissa, ja minkä sinä päästät maan päällä, se on oleva päästetty taivaissa."
        16:23 Mutta hän kääntyi ja sanoi Pietarille: "Mene pois minun edestäni, saatana; sinä olet minulle pahennukseksi, sillä sinä et ajattele sitä, mikä on Jumalan, vaan sitä, mikä on ihmisten."

        Pietarin 2. kirje - Pietari oli Paavalin matkakumpani:

        <<1:19 Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne.<<

        Kointähti tarkoittaa Saatanaa - antoiko Jeesus vihjeen, että mihin johtivat 'taivasten valtakunnan avaimet' Pietaria seuraamalla, kun tuo taivasten valtakunta hänen omien sanojensa mukaan oli meissä ja meidän ympärillämme?

        Vai onko tämä muiden toimesta piilotettu vihje Raamattuun?


      • ÖÖh, siis Pietariin ja Juudas Iskariotiin meni Raamatun mukaan aika ajoin Saatana... Saatana on myös henkiolento, ja sekin voi vallata keitä hyvänsä aika ajoin. Ja jos ihmisen aiempi "ohjelmointi" ei asiasta vainostu, tuosta ihmisestä tulee pitemmäksikin aikaa eräänlainen paholainen. Aivan kuin radioon tai tietokoneeseen voi pistää huonoa ja pahaa ohjelmaa, samoin ihmiseen voi tulla samanlainen ohjelma... Ja vain jos POHJA oli ihmisellä riittävän oikeudenmukainen, Ihminen tällöin rukouksessa ja paastossa pyytää henkeä väistymään, mutta Jeesus sanoo, että sekin henki tulee vain 7-kertaisena takaisin, ja miten sen "pahan-hengen" saa sitten enää poies?
        Ei sillä ole mitään väliä taivaan-isällekään kai, keneen hän henkensä pistää, ihan tahtonsa mukaisesti hän meille kaikille tekee, "Miksi siis tästäkään asiasta itse vain murehtisitte, ikäänkuin se asia olisi teidän vallassanne"(Jeesus)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja aivan yhtä käsittämätöntä löytyy evankeliumeista:

        Matteuksen evankeliumi:

        16:6 Ja Jeesus sanoi heille: "Varokaa ja kavahtakaa fariseusten ja saddukeusten hapatusta."
        16:13 Kun Jeesus tuli Filippuksen Kesarean tienoille, kysyi hän opetuslapsiltaan sanoen: "Kenen ihmiset sanovat Ihmisen Pojan olevan?"
        16:14 Niin he sanoivat: "Muutamat Johannes Kastajan, toiset Eliaan, toiset taas Jeremiaan tahi jonkun muun profeetoista."
        16:15 Hän sanoi heille: "Kenenkä te sanotte minun olevan?"
        16:16 Simon Pietari vastasi ja sanoi: "Sinä olet Kristus, elävän Jumalan Poika."
        16:18 Ja minä sanon sinulle: sinä olet Pietari, ja tälle kalliolle minä rakennan seurakuntani, ja tuonelan portit eivät sitä voita.
        16:19 Minä olen antava sinulle taivasten valtakunnan avaimet, ja minkä sinä sidot maan päällä, se on oleva sidottu taivaissa, ja minkä sinä päästät maan päällä, se on oleva päästetty taivaissa."
        16:23 Mutta hän kääntyi ja sanoi Pietarille: "Mene pois minun edestäni, saatana; sinä olet minulle pahennukseksi, sillä sinä et ajattele sitä, mikä on Jumalan, vaan sitä, mikä on ihmisten."

        Pietarin 2. kirje - Pietari oli Paavalin matkakumpani:

        <<1:19 Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne.<<

        Kointähti tarkoittaa Saatanaa - antoiko Jeesus vihjeen, että mihin johtivat 'taivasten valtakunnan avaimet' Pietaria seuraamalla, kun tuo taivasten valtakunta hänen omien sanojensa mukaan oli meissä ja meidän ympärillämme?

        Vai onko tämä muiden toimesta piilotettu vihje Raamattuun?

        Kointähtiä on useita. "Aamutähti", joita ei nähdä maan päältä katsoen, koska ne näyttäytyisivät sinisellä taivalla, ja samaan aikaan kuin Aurinko noustessaan. Saatanalla ts. Luciferilla oli hänelläkin "Kointähti" - Aamutähti, eikä suinkaan ainut, ole se kointähti... "Loistavat vanhat iltatähdet", ovat eri tähtiä kuin kointähdet, vaikka todellisuudessa samojakin, maan toisella puolella...


      • Anonyymi

        MITÄ SINÄ SELITÄT?? Tekisi mieli sanoa sinulle kuin Jeesus sanoi Pietarille.

        Wikipedia:

        <<Lucifer on latinaa ja tarkoittaa kirjaimellisesti ”valonkantajaa” (lux = valo; ferre = kantaa, tuoda). Nimi periytyy alkujaan kreikan termistä Ἓσπερος, heosphoros, aamunkoin tuoja. ANTIIKISTA LÄHTIEN Lucifer on tarkoittanut Kointähteä eli Venusta.

        KRISTINUSKON VAIKUTUKSESTA Luciferin ajatellaan nykyään usein olevan yksi Saatanan monista nimistä.[1] Kristillisen perinteen mukaan Lucifer oli ensimmäinen arkkienkeli, kunnes hänestä tuli liian ylpeä ja vallanhaluinen, mikä johti kapinaan Jumalaa vastaan. Taivaallisen sodan jälkeen Jumala karkotti Luciferin, jolloin Luciferista tuli paholainen, langennut enkeli, ja hänen seuraajistaan demoneita.[2] <<


      • Anonyymi

        Ja mitä sanoi Pietari:

        <<1:19 Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja KOINTÄHTI KOITTAA teidän SYDÄMISSÄNNE.<<

        Hän sanoo selkeästi, että Paavalin opissa on kyse Lusiferista. Tästä ei päästä yli eikä ympäri. Ja Pietari halusi tulla vielä ristiinnaulituksi pää alaspäin, joka on saatananpalvojien symboli. Ja kolmantena - vielä lisäksi - Jeesus jätti taivasten valtakunnan avaimet Pietarille, joka kielsi hänet kolmasti ennen kuin kukko oli laulanut.

        Aivan kuin tuo taivasten valtakunta tultaisiin 'siirtämään' jonnekin muualle kuin olemaan meissä itsessämme ja meidän ympärillämme, kuten Jeesus itse opetti, ja näinhän Paavali teki syntiopillaan, ja teki ihmisistä paahuuden perikuvia luomiskertomuksella, jossa Jumala huijaa ihmistä.


      • Anonyymi

        Niin, siis kristinuskon oman sanoman mukaan Lusiferin - Kointähden - seuraajat ovat demoneita, joka Raamatussa Pietarin sanoin todistetaan samasta Paavalin syntiopista.

        Ja kuten olen sanonut ennenkin - tästä opista näkee, ettei sitä ole vahingossa luotu, vaan tarkoituksella.


      • Anonyymi

        Tuon näkee pelkästään jo Augsburgin tunnustuksesta, jossa Kristus nimeä käytetään vain ristinkuoleman kohdalla, kun sanotaan tällä Kristuksen uhrilahjalla lepytettävän vihaista Jumalaa, ja tuomion kohdalla, kun Jeesus tuleekin tuomitsemaan tekojen mukaan, käytetään vain nimeä Jeesus.


    • Itseasiassa jokainen uskossa oleva ihminen muodostaa oman Jumalankuvan. Muutahan ei oikeastaan voi. Noin vain ihmismieli toimii.

      • Anonyymi

        Aivan, ja sitten nuo teologiset oppinormistot ovat aivan toinen juttu, mutta kyllä täällä pääosin jumalankuvana on puhuttu ja esitetty nimenomaan Raamattuun perustuvaa Paavalin syntiopin Jumalan kuvaa ja ihmisestä kuvaa syntisenä, kurjana ja langenneena pahuutena.

        Itsessään jo tuohon Jumalan kuvan tulkintaan liittyy sana synti, jota Jeesus ei eläessään ole käyttänyt tutkijoiden mukaan.

        Sitähän minä olen kiukutellut, että millä oikeudella uskonto ja uskovaiset syntiopillaan katsovat oikeuden omistaa Jumalan pahuuden kuvallaan ja vielä kaiken lisäksi kokevat oikeuden omistaa vielä Jeesuskin kristuskultillaan!

        Ja siksi tämä ketju nyt on, että etsittäisiin yhdessä se hyvän Jumalan kuva tuolta pahuuden takaa (tilanteesta kertoo ilmestyskirjan 12. luku).


      • Anonyymi

        No, luku on niin monimutkainen, että otan erikseen - jälleen kerran - sen pääkohdan:

        <<12:7 Ja syttyi sota taivaassa: Miikael ja hänen enkelinsä sotivat lohikäärmettä vastaan; ja lohikäärme ja hänen enkelinsä sotivat<<

        Tässä selvästi sanotaan, että samassa taivaassa ovat Jumala ja Saatana, ja alkaa sota näiden välillä. Jumala edustaa mystistä ja välitöntä ja suoraa jonkin elämää suuremman kokemista, kun taas saatana edustaa okkultismia, okkultista mystiikkaa, välikappaleellista. Arkkienkeli Mikael edustaa Jeesusta.

        <<mutta eivät voittaneet, eikä heillä ENÄÄ ollut sijaa taivaassa.
        Ja suuri lohikäärme, se vanha käärme, jota perkeleeksi ja saatanaksi kutsutaan, koko maanpiirin villitsijä, heitettiin maan päälle, ja hänen enkelinsä heitettiin hänen kanssansa.<<

        Syntiopillahan täällä nyt - niin kauan kuin minä olen täällä kirjoittanut - on koko ajan syytetty 'veljiä' milloin mistäkin synnistä. Ja ilmestyskirjan tarina jatkuu.


        <<"Nyt on tullut pelastus ja voima ja meidän Jumalamme valtakunta ja hänen Voideltunsa valta, SILLÄ MEIDÄN VELJIEMME SYYTTÄJÄ, joka yöt ja päivät SYYTTI HEITÄ MEIDÄN JUMALAMME EDESSÄ, on heitetty ulos.<<

        Tässä näkee, että miten nämä kaksi asiaa ovat samassa taivaassa - Jumala ja Saatana syntiopillaan veljien syyttäjänä Jumalan kasvojen edessä. Nyt sieltä takaa pitäisi saada esille tämä hyvä Jumala.

        Tässä referoituna, jos tarina aukeaisi paremmin.

        Mitä Räsänenkin on juuri tehnyt - syyttänyt 'veljiään', taisi olla jopa kirkkoa ja kaikkia tuon marssin tukijoita, ja marssijoita (heitähän tämä asia koski) ja vedonnut Raamattuun ja käyttänyt tuossa vetoamisessaan Paavalin tekstiä todisteena näihin syytöksiin.

        Tämähän on ihan reaalia nyt.


      • Anonyymi kirjoitti:

        No, luku on niin monimutkainen, että otan erikseen - jälleen kerran - sen pääkohdan:

        <<12:7 Ja syttyi sota taivaassa: Miikael ja hänen enkelinsä sotivat lohikäärmettä vastaan; ja lohikäärme ja hänen enkelinsä sotivat<<

        Tässä selvästi sanotaan, että samassa taivaassa ovat Jumala ja Saatana, ja alkaa sota näiden välillä. Jumala edustaa mystistä ja välitöntä ja suoraa jonkin elämää suuremman kokemista, kun taas saatana edustaa okkultismia, okkultista mystiikkaa, välikappaleellista. Arkkienkeli Mikael edustaa Jeesusta.

        <<mutta eivät voittaneet, eikä heillä ENÄÄ ollut sijaa taivaassa.
        Ja suuri lohikäärme, se vanha käärme, jota perkeleeksi ja saatanaksi kutsutaan, koko maanpiirin villitsijä, heitettiin maan päälle, ja hänen enkelinsä heitettiin hänen kanssansa.<<

        Syntiopillahan täällä nyt - niin kauan kuin minä olen täällä kirjoittanut - on koko ajan syytetty 'veljiä' milloin mistäkin synnistä. Ja ilmestyskirjan tarina jatkuu.


        <<"Nyt on tullut pelastus ja voima ja meidän Jumalamme valtakunta ja hänen Voideltunsa valta, SILLÄ MEIDÄN VELJIEMME SYYTTÄJÄ, joka yöt ja päivät SYYTTI HEITÄ MEIDÄN JUMALAMME EDESSÄ, on heitetty ulos.<<

        Tässä näkee, että miten nämä kaksi asiaa ovat samassa taivaassa - Jumala ja Saatana syntiopillaan veljien syyttäjänä Jumalan kasvojen edessä. Nyt sieltä takaa pitäisi saada esille tämä hyvä Jumala.

        Tässä referoituna, jos tarina aukeaisi paremmin.

        Mitä Räsänenkin on juuri tehnyt - syyttänyt 'veljiään', taisi olla jopa kirkkoa ja kaikkia tuon marssin tukijoita, ja marssijoita (heitähän tämä asia koski) ja vedonnut Raamattuun ja käyttänyt tuossa vetoamisessaan Paavalin tekstiä todisteena näihin syytöksiin.

        Tämähän on ihan reaalia nyt.

        Niin jos tarkkoja ollaan niin Päivihän kirjoitteli sinne kuumempaan paikkaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        No, luku on niin monimutkainen, että otan erikseen - jälleen kerran - sen pääkohdan:

        <<12:7 Ja syttyi sota taivaassa: Miikael ja hänen enkelinsä sotivat lohikäärmettä vastaan; ja lohikäärme ja hänen enkelinsä sotivat<<

        Tässä selvästi sanotaan, että samassa taivaassa ovat Jumala ja Saatana, ja alkaa sota näiden välillä. Jumala edustaa mystistä ja välitöntä ja suoraa jonkin elämää suuremman kokemista, kun taas saatana edustaa okkultismia, okkultista mystiikkaa, välikappaleellista. Arkkienkeli Mikael edustaa Jeesusta.

        <<mutta eivät voittaneet, eikä heillä ENÄÄ ollut sijaa taivaassa.
        Ja suuri lohikäärme, se vanha käärme, jota perkeleeksi ja saatanaksi kutsutaan, koko maanpiirin villitsijä, heitettiin maan päälle, ja hänen enkelinsä heitettiin hänen kanssansa.<<

        Syntiopillahan täällä nyt - niin kauan kuin minä olen täällä kirjoittanut - on koko ajan syytetty 'veljiä' milloin mistäkin synnistä. Ja ilmestyskirjan tarina jatkuu.


        <<"Nyt on tullut pelastus ja voima ja meidän Jumalamme valtakunta ja hänen Voideltunsa valta, SILLÄ MEIDÄN VELJIEMME SYYTTÄJÄ, joka yöt ja päivät SYYTTI HEITÄ MEIDÄN JUMALAMME EDESSÄ, on heitetty ulos.<<

        Tässä näkee, että miten nämä kaksi asiaa ovat samassa taivaassa - Jumala ja Saatana syntiopillaan veljien syyttäjänä Jumalan kasvojen edessä. Nyt sieltä takaa pitäisi saada esille tämä hyvä Jumala.

        Tässä referoituna, jos tarina aukeaisi paremmin.

        Mitä Räsänenkin on juuri tehnyt - syyttänyt 'veljiään', taisi olla jopa kirkkoa ja kaikkia tuon marssin tukijoita, ja marssijoita (heitähän tämä asia koski) ja vedonnut Raamattuun ja käyttänyt tuossa vetoamisessaan Paavalin tekstiä todisteena näihin syytöksiin.

        Tämähän on ihan reaalia nyt.

        Räsänen ei syytä ketään vaan KYSYY miten kirkko selittää päätöstään tukea syntiä 😃


      • Anonyymi

        Korostan nyt vielä liittyen tuohon sotaan taivaassa, jossa arkkienkeli Mikael edustaa Jeesusta sodassa okktismia vastaan, että Jeesuksen omilla opetuksilla tiestä paratiisiin, ei ole mitään tekemistä sen enempää syntiasian kuin kristuskultinkaan kanssa. Eikö näin ollen myöskään syntioppiin perustuvan tulkinnan kanssa Raamatun luomiskertomuksesta.

        Se mikä evankeliumeista löytyy Jeeuksen suuhun laitettuna sopimaan Paavalin syntioppiin, niin ne on saarnaajien tekemiä lisäyksiä tutkijoiden mukaan. Ne eivät ole Jeesuksen alkuperäistä opetusta.

        Pahimpana näistä on okkultinen ihmissyöntiriitti, joka on lisättynä evankeliumeihin - aivan kuin kukaan ikinä tai koskaan, puhumattakaan todella joku jumaluus - käskisi syödä ruumistaan ja juoda vertaan kuolemansa jälkeen itsensä muistoksi. Tässä on saatanpalvontarituaali pahimmillaan.

        Raamatussa jopa lukee, että nämä ehtoollisen asetussanat on antanut Paavlali itse, eikä niiden merkitys hänen mukaansa ole ollut muu kuin julistaa herran kuolemaa.

        Tämä on kokonaisuutena Paavalillta Raamatun törkein asia sen ohella, että hän nimittää Jeesusta pääsiäisen teurastetuksi lampaaksi. Tästä tuskin kielikuva enää pahenee, kun itse on määrännyt toisen surmaamisen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No, luku on niin monimutkainen, että otan erikseen - jälleen kerran - sen pääkohdan:

        <<12:7 Ja syttyi sota taivaassa: Miikael ja hänen enkelinsä sotivat lohikäärmettä vastaan; ja lohikäärme ja hänen enkelinsä sotivat<<

        Tässä selvästi sanotaan, että samassa taivaassa ovat Jumala ja Saatana, ja alkaa sota näiden välillä. Jumala edustaa mystistä ja välitöntä ja suoraa jonkin elämää suuremman kokemista, kun taas saatana edustaa okkultismia, okkultista mystiikkaa, välikappaleellista. Arkkienkeli Mikael edustaa Jeesusta.

        <<mutta eivät voittaneet, eikä heillä ENÄÄ ollut sijaa taivaassa.
        Ja suuri lohikäärme, se vanha käärme, jota perkeleeksi ja saatanaksi kutsutaan, koko maanpiirin villitsijä, heitettiin maan päälle, ja hänen enkelinsä heitettiin hänen kanssansa.<<

        Syntiopillahan täällä nyt - niin kauan kuin minä olen täällä kirjoittanut - on koko ajan syytetty 'veljiä' milloin mistäkin synnistä. Ja ilmestyskirjan tarina jatkuu.


        <<"Nyt on tullut pelastus ja voima ja meidän Jumalamme valtakunta ja hänen Voideltunsa valta, SILLÄ MEIDÄN VELJIEMME SYYTTÄJÄ, joka yöt ja päivät SYYTTI HEITÄ MEIDÄN JUMALAMME EDESSÄ, on heitetty ulos.<<

        Tässä näkee, että miten nämä kaksi asiaa ovat samassa taivaassa - Jumala ja Saatana syntiopillaan veljien syyttäjänä Jumalan kasvojen edessä. Nyt sieltä takaa pitäisi saada esille tämä hyvä Jumala.

        Tässä referoituna, jos tarina aukeaisi paremmin.

        Mitä Räsänenkin on juuri tehnyt - syyttänyt 'veljiään', taisi olla jopa kirkkoa ja kaikkia tuon marssin tukijoita, ja marssijoita (heitähän tämä asia koski) ja vedonnut Raamattuun ja käyttänyt tuossa vetoamisessaan Paavalin tekstiä todisteena näihin syytöksiin.

        Tämähän on ihan reaalia nyt.

        Okkultismi paha asia? No, jos ottaa yhteyttä ainoastaan pahoihin henkiin, niin silloin se on paha, mutta jos te olette olleet edes tavallisissa hellareiden rukouskokouksissa tms. niin sekin on eräänlaista okkulttismia, koska rukouksessa etsitään muita henkiä, kuin ihmisten henkiä. Koska siinä on kahdenlaisia henkiä, ja se tekee ihmisille saastaisen hengen, eräänlaisen skitsofrenian, elleivät nämä ole oppineet tai parannu erottamaan hyvää pahasta...

        Okkulttismia on siis sitä varsinkin kahdenlaista, hyvää ja pahaa, mutta rukous, niin kristisuskossa kuin muslimiuskossakin tai buddhan joogaamisissa on aina hyvä asia, ja okkulttismia pahempi asia on vain totaalinen pimeä jumalattomuus, jossa ei etsitä henkiä, ei tunteita, vaan ollaan pimeyden henkien riepoteltavana...

        Mitä te tiedätte PIMEYDEN henkistä? Minulla on se käsitys, että he salaavat muilta kaiken syntinsä ja yrittävät matkia valonhenkiä, että saisivat pimentää heidätkin...


      • usko.vainen kirjoitti:

        Räsänen ei syytä ketään vaan KYSYY miten kirkko selittää päätöstään tukea syntiä 😃

        Ja mikä se synti on? En ole Pridessä syntiä nähnyt.


      • usko.vainen kirjoitti:

        Räsänen ei syytä ketään vaan KYSYY miten kirkko selittää päätöstään tukea syntiä 😃

        ...ja häpeää, joka on ei-heteroseksuaalisuus.


      • Anonyymi
        torre12 kirjoitti:

        Ja mikä se synti on? En ole Pridessä syntiä nähnyt.

        Et edes ollut siellä, tollomolkeri!


      • Anonyymi
        usko.vainen kirjoitti:

        Räsänen ei syytä ketään vaan KYSYY miten kirkko selittää päätöstään tukea syntiä 😃

        "Räsänen ei syytä ketään vaan KYSYY miten kirkko selittää päätöstään tukea syntiä"

        Kirkon mahdollinen vastaus: Seksi samaa sukupuolta olevien vakavassa parisuhteessa olevien välillä ei ole synti eikä sitä tarvitse hävetä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Räsänen ei syytä ketään vaan KYSYY miten kirkko selittää päätöstään tukea syntiä"

        Kirkon mahdollinen vastaus: Seksi samaa sukupuolta olevien vakavassa parisuhteessa olevien välillä ei ole synti eikä sitä tarvitse hävetä.

        😃 siinäpä kirkko sitten valehtelisi ihan julkisesti.
        Kas kun Raamattu ei määrittelee mitään hyväksyttävää homostelussa.


      • Anonyymi

        Ai et ole pysynyt mukana keskustelussa? - Raamatusta löytyi kohta, josta selviää, jossa tuo kirja itse sanoo, ettei se olekaan Jumalan sanaa, vaan Saatanan sanaa, johtunee varmaan siitä.

        Se miten kirkko vastaisi, kertonee nyt sitten, että onko kirkko kääntänyt takkia - miltä kyllä jo vaikuttaa - vai julistaako se edelleen tuota Lusiferin (Raamatun mukaan) johdattamaa syntioppia (Pietarin 2. kirje).


      • Anonyymi kirjoitti:

        Et edes ollut siellä, tollomolkeri!

        No mitä syntiä siellä on ollut? Räsäsen Päivi on siellä varmaan ollut.


      • Anonyymi

        Kyllä kirkko oli mielestäni lähellä ainakin Uuden Liiton totuutta, koska Johannes sanoi:"Joka ei rakasta veljeään jonka on nähnyt, EI VOI rakastaa Jumalaakaan, jota ei ole kuitenkaan nähnyt". Jeesus sanoo, että sokeilla on terveempi sydän, kuin näkevillä, ja kiittelee sokeita siitä, että heidän sydämensä näkee- fiilistelee- kaiken aikaa Jumalansa Kasvot... Olen tavannut, ja asunut samassa yhteisössä, sokean tytön kanssa, ja kyllä havaitsin, että ei Hän tee sellaista määrää pilkkasyntiä, kuin tavallisestikin hyvänäköiset ihmiset. Hän antoi minulle lahjaksi muutaman CD:n biisejäkin, anteeksi, Salla, etten ole vielä kyennyt korvaamaan sitäkään sulle... Me tarvitsemme vammaisia ihmisiä Suomeenkin vieläkin, ettei vertailu itseämme menestyviin ihmisiin tuhoaisi meiltä elämän iloamme. Vasta kun näemme niitä ihmisiä, joilla terveystilanne on huonompi kuin meille, osaamme olla tyytyväisi ja kiitollisia, vaikka yhtä kaikki kuolemme, tämänkertaisesta materia- ruumistamme silti koko konkkaronkka lopulta irti. Paavali sanoi, että seuraava ruumiimme EI OLE materiaa, vaan se on nk. astraaliharha-muisto-aave, joka herättyy kenen hyvänsä mielestä, johon tuo Astraalinen olento, kuten Jeesus nykyäänkin, voi ottaa yhteyden. Jeesus ei puhu äänellään kenellekään vielä, koska Hän antoi henkensä, mutta se joka kuulee silti äänensä olisi etuoikeutettu ihminen, itse kyllä näen Hänet, mutta epäilen etten ymmärtäisi sanaakaan, jos Hän silti osaa edelleenkin vain hebreaa ja arameaa.. Taustakielemme hän ymmärtää silti, eli Jeesus toisinaan eräällä käsimerkillä, kieltää minua toisinaan tekemästä jotakin, missä on pahoja vaaroja olemassa useinkin...(Oikealla kädellä viittoessaan myöntää, vasemmalla(takaapäin hamotettuna) kieltää)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et edes ollut siellä, tollomolkeri!

        Mistä tiedät? Olitko siis itse tolkkuna muljottamassa?


      • Anonyymi

        Pakko pistää uusiksi edellinen teksti, tein liian monta kirjoitusvirhettä, sori:

        Kirkko oli mielestäni lähellä ainakin Uuden Liiton totuutta, koska Johannes sanoi:"Joka ei rakasta veljeään jonka on nähnyt, EI VOI rakastaa Jumalaakaan, jota ei ole kuitenkaan nähnyt". Jeesus sanoo, että sokeilla on terveempi sydän, kuin näkevillä, ja kiittelee sokeita siitä, että heidän sydämensä näkee - tunteillaan fiilistelee - kaiken aikaa Jumalansa Kasvot... Olen tavannut, ja asunut samassa yhteisössä, sokean tytön kanssa, ja kyllä havaitsin, että ei Hän tee sellaista määrää pilkkasyntiä, kuin tavalliset hyvänäköiset ja hyvännäköiset ihmiset. Hän antoi minulle lahjaksi muutaman CD:n biisejäkin. Anteeksi, Salla, etten ole vielä kyennyt korvaamaan sitäkään sulle... Me tarvitsemme vammaisia ihmisiä Suomeenkin vieläkin, ettei vertailu itseämme menestyvempiin ihmisiin tuhoaisi meiltä elämän iloamme. Vasta kun näemme niitä ihmisiä, joilla terveystilanne on huonompi kuin meillä, osaamme olla tyytyväisiä ja kiitollisia, vaikka kaikki -yhtä kaikki - kuolemme, tämänkertaisesta materia - ruumistamme silti koko konkkaronkka lopulta irti. Paavali sanoi, että seuraava ruumiimme EI OLE materiaa, vaan se on nk. astraaliharha-muisto-aave, Taivaallinen ruumis, joka herättyy kenen hyvänsä mielestä, johon tuo Astraalinen olento, kuten Jeesus nykyäänkin, voi ottaa yhteyden. Jeesus ei puhu äänellään kenellekään vielä, koska Hän antoi henkensä, mutta se joka kuulee silti äänensä olisi etuoikeutettu ihminen, itse kyllä näen Hänet, mutta epäilen etten ymmärtäisi sanaakaan, jos Hän silti osaa edelleenkin vain hebreaa ja arameaa ja tiettävästi myös hindiä ja kiinaakin... Taustakielemme merkitykset Hän ymmärtää silti, vaikka rukoilisimme Häntä suomeksi - eli Jeesus toisinaan eräällä käsimerkillä, kieltää minua toisinaan tekemästä jotakin, missä olisi pahoja vaaroja olemassa useinkin...
        (Oikealla kädellä viittoessaan myöntää, vasemmalla (takaapäin hahmotettuna) kieltää)


      • Anonyymi

        <<Me tarvitsemme vammaisia ihmisiä Suomeenkin vieläkin, ettei vertailu itseämme menestyvempiin ihmisiin tuhoaisi meiltä elämän iloamme. Vasta kun näemme niitä ihmisiä, joilla terveystilanne on huonompi kuin meillä, osaamme olla tyytyväisiä ja kiitollisia, vaikka kaikki -yhtä kaikki - kuolemme, tämänkertaisesta materia - ruumistamme silti koko konkkaronkka lopulta irti.<<

        Otit kauniin asian esille - että meidän arvomme ei ole mitattavissa fyysisen tehokkuuden kautta, vaikka jatkuvasti tätä arvomaailmaa tuputetaan niin politiikassa kuin tiedotusvälineissä. Tuntuu kuin ihmiset eivät enää edes tietäisi, että mitä sana arvomaailma tarkoittaa?!

        Mutta totuus on se, että maailma on elinkeinoelämän, rahan, pankkien ja sijoittajien hallussa tällä hetkellä kaikkea poliittista päätäntää myöten - ja kauniit sekä röyhkeät myyvät alhaisin tuntein varustetuille ahneille, kateellisille sun muille kuluttajille paremmin kuin arvomaailma-asiat.

        Mutta psykologisesti olen tuosta vertailusta kanssasi eri mieltä - se syyllistää, jos itsellä on paljon ja toisella ei mitään, ei edes terveyttä. Mutta vielä pahempi , siinä tulee oma elämänrajallisuus vastaan - se uhkaa vahvistusilluusiota kaiken kestävyydestä - entäpä jos minullekin kävisi noin? Pois silmistä, en halua nähdä!

        Ajatuksesi kiitollisuudesta tuossa vertailussa on kaunis, mutta totuus on paljon kylmempi ja tylympi tosielämässä.


      • Anonyymi

        Toinen asia on sitten se, että fyysisistä terveysrajoituksista huolimatta me kaikki ihmiset olemme lopulta yksilöitä - ja sellainen kiltin vammaisen stereotypia on rasismia pahimmillaan, jolloin hänen pitäisi olla jatkuvasti kiitollinen avusta ja pienestäkin huomiosta, joka ei mahdollisesti kohdistu häneen edes empatiana (myötäelämisen kyky), vaan sympatiana kuin ylhäältä alas kumartuen. Se voi loukata pahemmin kuin olla kokonaan huomaamatta - ja tässä varmasti on myös yksi syy, joka aiheuttaa lähestyjille ongelmakohdan - miten lähestyt henkilöä myötäeläen, jonka elämästä (konkreettisine ongelmineen) et pysty tietämään mitään.


      • Anonyymi

        Tuohon kommunikointiin 'astraalitasolla' sanoisin, ettei siinä voi olla mitään kieliongelmaa, koska ei ole äänihuuliakaan, kyllä siinä varmasti puhekommunikointikin tapahtuu sellaisella tasolla, että kielimuuri tulee ylitetyksi.


      • Anonyymi

        << eli Jeesus toisinaan eräällä käsimerkillä, kieltää minua toisinaan tekemästä jotakin, missä olisi pahoja vaaroja olemassa useinkin...
        (Oikealla kädellä viittoessaan myöntää, vasemmalla (takaapäin hahmotettuna) kieltää)<<

        Käsimerkit ovat varmasti paljon helpommat - oletko kuullut sanonnan, että kuolleet eivät puhu? - se johtuu siitä, että se on heille äärimmäisen tuskaista ja raskasta - kontaktin ja yhteyden pitäminen jo itsessään vaatii niin paljon energiaa.


      • ”Itseasiassa jokainen uskossa oleva ihminen muodostaa oman Jumalankuvan. Muutahan ei oikeastaan voi.”

        Kyllä, meidän ihmisten pitäisi tunnustaa oma rajallisuutemme tämän asian suhteen. Me luomme kuvaa niistä omista elämänasenteistamme ja oppimastamme käsin.

        Asiaan varmaan vaikuttaa paljon ihmiskäsitys, minkä olemme itsellemme hahmotelleet. Samoin se, missä määrin omimme suoraan autoritaariset kuvaukset ja määritteet tai omakohtaisesti pyrimme muodostamaan henkilökohtaisen suhteen Jumalaan.

        Meistä itsestämme myös riippuu se, missä määrin havaitsemme tai huomaamme hyvyyttä tai pahuutta. Kumpaa se mieli sitten etsii ja painottaa.


    • Anonyymi

      "Pahuus ei ole Jumalasta". Tuo on lännen uskomus. Mutta Jumalillekin tapahtuu vaikeissa luomistöissä virheitä, varsinkin jos Heillekin tulee kiire. Idemmässä uskotaan Ihmisen kaltaiseen Jumalaan, joka pyrkii kaikessa Hyvään, mutta jos joku "muu" Jumala voittaa kyseisen Korkeimman, asemat vaihtuvat, ja kyseinen olento joutuu luopumaan hetkiseksi vallastaan. Näinhän Jeesuksenkin suhteen kai kävi, Jeesus ymmärsi paremmin ihmisiä, koska tuli kaltaisuuteemme, Isä Jumala ei sitä ole koskaan tehnyt, koska Hänen ruumiinsa on varmasti meille liian kummallinen tajuta ja havaita... Siksi Raamatussa sanotaan, että Jeesus Jumalan Poikana sai kaiken vallan Maailmassa niitä kohtaan, joita kohtaan Hänen Isällään on hyvä tahto. Pahoillekin Isä antaa aurinkonsa nousta, mutta rankaisee pahoja, jumalattomia ja saastaisia, ja palkitsee aika ajoin pyhät ja vanhurskaat...

      • Onko sinut palkittu?

        Minua ei ole mitenkään rankaistu. Olen jumalaton.


      • Anonyymi

        "Herra on kärsivällinen sinuakin kohtaan"...
        Lopulta, jos luulet selviäväsi kaikesta omin voimin, kohtaat ongelman, jossa tarvitset Jumalaa, ja jos tuolloin sinulla ei ole mitään Jumalaa, lähdet Syyttäjän ts. Saatanan matkaan... Mutta ei minun tarvitse tietää, toimiiko tuo AINA noinkaan?!


      • Anonyymi
        torre12 kirjoitti:

        Onko sinut palkittu?

        Minua ei ole mitenkään rankaistu. Olen jumalaton.

        Jos "sinua ei ole rangaistu", niin se johtuu siitä, että sinulla oli kuitenkin hyvä kotikasvatus, et ole rikkonut ainkaan yhteiskunnallisia lakeja - kai ollenkaan. Jumalattomuudessa on itsessään jo ihan riittävästi rangaistusta, et saa olla edes Luoja itsekään, jos et Jumalaan usko, koska Luoja on yksi Jumala-sanan merkityksistä... Sait kuitenkin edes vastattua mulle, ei se ole täysin Jumalatonta sekään, vaikka kiellätkin Jumalan... Et näe korkeinta olentoa? Onko sydämessäsi kuitenkaan hyvä ja rauhallinen fiilis, tutki itseäsi, jos ei ole, saat syntisi ihan heti Jeesukselta anteeksi... Jos Isaac Newton keksi mekaniikan, ja Hänen kauttaan SE TIETO, pitää vieläkin yliopistoissa opetella, niin samoin syntien anteeksisaaminen, pitää JEESUKSEN kautta ottaa vastaan... Sellainen joka EI TIEDOSTA; kuka on oppi-isänsä ja vaikkapa vain veljellinen auktoriteettinsa, joutuu myöskin käsittääkseni kadotukseen..


      • Anonyymi

        <<Jos Isaac Newton keksi mekaniikan, ja Hänen kauttaan SE TIETO, pitää vieläkin yliopistoissa opetella, niin samoin syntien anteeksisaaminen, pitää JEESUKSEN kautta ottaa vastaan...<<

        Ai sinultakin meni ohitse? Syntioppia johtaakin Lusifer - lukee Raamatussa, mutta se on Kristus, joka liittyy näihin syntiasioihin - Jeesus ei puhunut koskaan synnistä mitään.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jos "sinua ei ole rangaistu", niin se johtuu siitä, että sinulla oli kuitenkin hyvä kotikasvatus, et ole rikkonut ainkaan yhteiskunnallisia lakeja - kai ollenkaan. Jumalattomuudessa on itsessään jo ihan riittävästi rangaistusta, et saa olla edes Luoja itsekään, jos et Jumalaan usko, koska Luoja on yksi Jumala-sanan merkityksistä... Sait kuitenkin edes vastattua mulle, ei se ole täysin Jumalatonta sekään, vaikka kiellätkin Jumalan... Et näe korkeinta olentoa? Onko sydämessäsi kuitenkaan hyvä ja rauhallinen fiilis, tutki itseäsi, jos ei ole, saat syntisi ihan heti Jeesukselta anteeksi... Jos Isaac Newton keksi mekaniikan, ja Hänen kauttaan SE TIETO, pitää vieläkin yliopistoissa opetella, niin samoin syntien anteeksisaaminen, pitää JEESUKSEN kautta ottaa vastaan... Sellainen joka EI TIEDOSTA; kuka on oppi-isänsä ja vaikkapa vain veljellinen auktoriteettinsa, joutuu myöskin käsittääkseni kadotukseen..

        Tarkoitin uskonnollisella tavalla rankaisua.

        Minulla on kaikki hyvin, vaikka en ole koskaan saanut Jumalasta mitään vihiä.


      • Anonyymi

        Kyllä Jeesus mainitsee synnistä. Kun joku huora oltiin kivittää, Jeesus totesi lopuksi, kun sai kivittäjät lähtemään poies:" Mene äläkä enää tee syntiä!". Ja kun häntä itseään luultiin syntiseksi, hän totesi:"Kuka teistä voi sanoa minun tehneen syntiä?!" Mutta ei puhunut synnistä? Juuri sen takia hän tuli ihmiseksi, että tuli poistamaan synnin ihmisiltä, ja antamaan Elämän Sanat, jokaiselle, joka ei tiedä vielä elämäntarkoitustaan maan päällä...


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä Jeesus mainitsee synnistä. Kun joku huora oltiin kivittää, Jeesus totesi lopuksi, kun sai kivittäjät lähtemään poies:" Mene äläkä enää tee syntiä!". Ja kun häntä itseään luultiin syntiseksi, hän totesi:"Kuka teistä voi sanoa minun tehneen syntiä?!" Mutta ei puhunut synnistä? Juuri sen takia hän tuli ihmiseksi, että tuli poistamaan synnin ihmisiltä, ja antamaan Elämän Sanat, jokaiselle, joka ei tiedä vielä elämäntarkoitustaan maan päällä...

        Jeesus oli tyypillinen uskova: "En minä voi syntiä tehdä!".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä Jeesus mainitsee synnistä. Kun joku huora oltiin kivittää, Jeesus totesi lopuksi, kun sai kivittäjät lähtemään poies:" Mene äläkä enää tee syntiä!". Ja kun häntä itseään luultiin syntiseksi, hän totesi:"Kuka teistä voi sanoa minun tehneen syntiä?!" Mutta ei puhunut synnistä? Juuri sen takia hän tuli ihmiseksi, että tuli poistamaan synnin ihmisiltä, ja antamaan Elämän Sanat, jokaiselle, joka ei tiedä vielä elämäntarkoitustaan maan päällä...

        VOIKO TÄÄLLÄ OLLA VIELÄ JOKU, JONKA OHITSE ON MENNYT TUTKIJOIDEN KERTOMA TOTUUS: EVANKELIUMIT ON SÄVELLETTY, MUUTETTU, KORJATTU, TARINOITU SOPIMAAN PAAVALIN SYNTIOPPIIN! ALKUPERÄISTEN OPETUSTEN MUKAAN JEESUS EI OLE KÄYTTÄNYT SYNTI-SANAA.

        KIRJOITANKO VIELÄ ISOMMALLA, ETTÄ NÄKYY PAREMMIN??


    • Anonyymi

      Jumalaa voi toki PALVELLA vain palkinnon takia, miten Saatanakin tekee, tai Jumalaa voi rohkeasti lähestyä kuten Jeesus teki, Uudestisyntymän jälkeen, ja silloin Jumala rakastaa ihmistä, heidän, rakkaiden poikiensa/tyttäriensä palkintokin on tuplasti suurempi, koska he ovat totuudessa löytäneet Jumalan pelkästään logiikassakin aivoissaan, ja sydämessään, tunteellaan... Palvelijat oppivat henkin aina kaikenlaista, mutta Jumalan Lapsi on heitä tuplasti paremmin varustettu...

      • Anonyymi

        <<Jumalaa voi toki PALVELLA vain palkinnon takia, miten Saatanakin tekee<<

        Saatana onkin kiittänyt teidän runsain mitoin lahjoittamistanne uhrilahjoista - tärkeimpänä tietysti Jumalanne hyvältä tuoksuva uhrilahja teurastettuna lampaana!

        Saatana kiittää!


      • Anonyymi

        Mitä tarkoitat? Kuolemmehan kumminkin? Ei sillä sinänsä ole väliä, miten lähdemme, joko komeasti "ristillä", vaikka eihän Jeesus edes kuollut ristillä vielä lopullisesti, tai sitten vain vanhuuden sairauksien tuottamiin komplikaatioihin?! Saatana sai käärmeen houkuttelun kautta ihmisen lankeamaan asiaan, josta lopputulos oli jokaisella KUOLEMA - eli olemattomuus... Hän valehteli:"Ette suinkaan KUOLE, vaan tulette tietämään kuin Jumala!" Eeva uskoi käärmeen valheen, ja Aadam joutui peesaamaan tilanteessa, jossa hän itse olisi säilynyt kai kuolemattomana, jos ei olisi tuolloin ottanut kuten vaimonsa Eeva?! Mutta se olisi ollut liian outoa, "vain naiset kuolisivat", ja miehet eivät tietäisi mistään mitään, mutta kuolisivatko silti? Siis nykyäänhän, vaikka muut eläimet kuin ihminen, eivät tulleet vielä tietämään mitään, niin siitäkin huolimatta - ne kuolevat?! EI "Jumala" kestä meidän ilkeilyjämme kauaa, eikä materiaruumiimmekaan kestä kauaa tervennä...


      • Anonyymi

        <<Saatana sai käärmeen houkuttelun kautta ihmisen lankeamaan<<

        Taas tätä Jumalan rienaamista...

        VÄITÄTKÖ SINÄ, ETTÄ JUMALAN PARATIISISSA ASUU SAATANA?


    • Anonyymi

      Raamattu varoittaa ketään käymästä kuitenkaan Israelia VASTAAN, missään asiassa, se rikkoon teidätkin, jos Paavalia vastaan nousette, koska vaikka he kielsivät lähes koko kansana Messiaanasa, se johtui vain Saatanan tekemästä pahasta illuusiosta, jossa maailman kaikkien ihmisten synnit tulivat Jeesuksen ja kansansa himofiilistelyn väliin, eivätkä he silloin fiilistelleet Jeesustaan, vaan kaikkien ihmisten syntejä, ja siksi he luulivat Jeesuksen olevan itse tuo kirottu synti, mitä Hän ei silti ollut. Olettehan tekin sen huomanneet, että vaikka joku teksti täälläkin, olisi loogisesti täydellisen oikeeta, te ette silitkään välttämättä näe siinä silloin kokemassanne tunteessa kuin paholaisen. Maallisissa asioissa tämä on paha ongelma, koska jos menet lääkäriin, tavallinen uudestisyntymätön lääkäri, saattaakin nähdä Saatanan, eikä sitä kilttiä potilasta, joka tuli jonkun ihan pikkuvaivan takia luokseen... Lääkäreiltä tulisi vaatia nykyään sitä, etteivät he koskaan mitään fiilispohjaisesti rupeaisi parantamaan, koska väliinsä - potilaan ja lääkärin - on voinut tulla paholaisen luoma syntinen illuusio... Siinä sitä siiten itsekukin ihmettelee, miksi haava jaloissa tai käsissä tms. olikin esim. SYÖPÄ, tai muuta yhtä pahaa ja hullua tautia, luulottelevat lääkäritkin parannettavasta ihmisestä silloin löytäneensä...Ei tavallinen kliininen lääkäri tiedä mitään sielujen näkemisestä, he luulevat esim. että silmiin katsominen paljastaisi esim. ihmisen sielun ja terveydentilansa, mutta Saatanan Lucifeerus voi silloinkin jekuttaa, molempia...

      • Anonyymi

        <<Raamattu varoittaa ketään käymästä kuitenkaan Israelia VASTAAN, missään asiassa, se rikkoon teidätkin, jos Paavalia vastaan nousette, koska vaikka he kielsivät lähes koko kansana Messiaanasa, se johtui vain Saatanan tekemästä pahasta illuusiosta, jossa maailman kaikkien ihmisten synnit tulivat Jeesuksen ja kansansa himofiilistelyn väliin.<<

        Joku sinulle selvisi, että Raamatussa luki, että syntioppia johtaakin itse Lusifer, ja uskovaiset tulevat tämän opin kautta demoneiksi?


      • Anonyymi

        Joo, varmaan, Lucifer syntiä tekee, sikäli kun ei ole jo kuollut - varsinkin Hän kuoli, onko häntä enää edes olemassa? Eipä taida olla... Mutta voimme muistaa häntä, jos näemme hänet silti toisinaan inkarnoituneena, alusta asti, täällä uudelleenkin? Vaikka kuolemme ruumiimme puolesta kaikki, Jumala silti ottaa palauttaa meidät ajallaan eläviksi, mutta ei loputtomiin kai sitäkään tee, jos tuo olento vain toistaa kaiken syntinsä seuraavissa elämissään vielä pahemmin... Oletteko katsoneet Amerikkalista sarjaa: Lucifer?! Siinä komea mallimies, näyttelee Luciferia, mutta tottapuhuen enimmäkseen vain naisten kanssa sekoilee, ja välillä kun hänet yritetään tappaa, hän näyttä saatanalliset voimansa, kuolematta niillä iskuilla...


    • Anonyymi

      > Minulle on nyt vakuutettu, että kristinuskon Jumala on tehnyt pahoja tekoja, joiden korvaukseksi hän on joutunut uhraamaan jopa oman poikansa kidutettuna ristille.

      Tuo ei ole se mitä Raamattu kertoo. Suosittelen lukemaan Raamatun itse.

      • Niin. Raamatussa Jumala ei ole sanonut uhraavansa ketään.


    • Anonyymi

      <<Koko maanpäällisen vaelluksensa ajan Jeesus oli Jumala ja ihminen, mutta hän salasi jumaluutensa. Se tuli ilmi hänen ihmeteoissaan. <<

      Salattu jumaluus tuli ilmi ihmeteoissa luterilaisuuden mukaan, joka perustuu Paavaliin, joka ei mainitse sanallakaan Jeesuksen ihmetekoja Raamatussa, mutta tekee Jeesuksen kuolemasta liiton VT:n Jumalan Jahven kanssa, jota Jeesus vastusti ja vastusti uhrikulttia, ja joka Jahve (5.Moos.13) määräsi ihmeidentekijän tapettavaksi?!

      Jeesus itse opetuksissa sanoo, että kun kuunnellaan hänen opetuksiaan, niin muututaan, ja kun muuttuu hallitsee kaiken ja tekee ihmeitä.

      Tämä mekanismi on tunnettu atominytimen reaktiosta ja itse tarkistin Ohion yliopistosta asti, että tieteessä nähdään mahdolliseksi, että ihminen itse pystyisi vaikuttamaan atominytimen reaktion lopputuloksen valintaa, josta tällainen ihmeteko syntyisi

      Tilanteelle/teolle on siis täysin tieteellinen selitys, mutta Jeesuksen opetuksen mukaan tämä liittyy juuri paratiisissa olevan elämän puun suojaamiseen. Ikuisen elämän puu sen vuoksi, koska ikuinen elämä on entropianlain voittamista (jolla mittaamme aikaa).

      Atominytimissä ei ole aikaa ollenkaan ja siellä voi jopa seuraus olla ennen syytä (Jeesuksen sanoin: onnellinen se joka tuli olemaan ennen olemaan tulemista - tämä kuvaa ajan/entropianlain voittamista).

      Kun Jumala karkoitti ihmisen paratiisista sen vuoksi, kun ihminen oli tullut tietämään hyvän ja pahan, mutta ei ollut oppinut erottamaan niitä (kuten kristinusko nyt osoittaa), jos ihminen olisi päässyt syömään ikuisen elämän puusta, saanut siis haltuunsa ns. yliluonnolliset kyvyt voittamatta ensin alhaisia tunteitaan - joiden voittamista Jeesus opettaa - mitä olisi tapahtunut maapallolla.

      Tästä syystä ihminen sidottiin aikaan ja paikkaan ja materiaan - hankkimaan otsa hiessä ravintonsa - ja nämä Jeesuksen puhumat/opettamat kyvyt saa haltuunsa vain voittamalla alhaiset tunteensa ja tiedostamalla - muuttumalla - niiden tunteiden perimmäisiä motiiveja myöten.

      Tämä on oikea luomiskertomuksen tarina/selitys ja Jeesuksen opetusten ydin paluulla paratiisiin ja syy miksi hän sanoo, että on tie, totuus ja elämä. Jeesus tuli tuomaan tietoa, jolla pelastetaan elämä, eikä kenenkään henkilökohtainen kuoleman jälkeinen aika.

      Tämä vastaa tämän päivän tiedettä, joten Einsteinin unelma ei toteutunut ainoastaan kenttäteorioiden yhtenevyydessä, vaan hän onnistui toteuttamaan unelmansa myös tieteen ja uskonnon yhteydessä, josta hän puhui paljon - sanoi olevan maailman uskovaisin ihminen, mutta ilman uskontoa.

      "Luonnontiede ilman uskontoa on rampa, uskonto ilman luonnontiedettä on sokea."[39]

      "Olen syvästi uskonnollinen uskonnoton. Tämä on jokseenkin uudenlainen uskonto."[39]

      Lähde: wikisitaatit

      Myös paavi on ilmoittanut, ettei syntiä ole, ei myöskään tuomiota tai helvettiä, ja vain uskolla ei ole merkitystä - omantunnon mukaan toiminen ratkaisee, ja niinpä uskoista riippumatta uskovainen ja ateisti ovatkin täysin samalla viivalla.
      Kuoleman jälkeen sitten hyvät sielut jatkavat matkaa ja pahat sielut vain katoavat tyhjyyteen.

      • Anonyymi

        "Kuolema ja Tuonela heitettiin tuliseen järveen"(Ilmestyskirja 20). Tätä ei kai vielä ole tapahtunut. Eli ne sielut jotka tuolloin ovat Tuonelassa - he kaikki palavat. Vaikka sinne oli jo joutunut Raamatun mukaan aiemmin:"Peto ja Väärä profeetta". Saatanan sinne heittäminen, tarkoittaa suurta osaa maailman sotavoimista... Nykyäänhän jopa Islamissa on ajatus, että kaikki jotka sotivat fyysisestikin Allahinsa puolella, pääsevät ikäänkuin automaationa Paratiisiin, se harhaoppi pitäisi heidänkin oikaista, pitäisikö toivoa HEILLE alas uudestaan maan päälle, profeettansa Muhammed, ja voisi Hammurabikin tulla saman tien takas?!


      • Anonyymi

        Jos kuule sinne viskattiin vain nuo sanat - niinhän paavi ilmoitti, ettei ole enää tuomiota tai helvettiä. Ei ole koskaan ollutkaan, joten ei siellä mitään sieluja ole. Islamin uskossa on nyt sitten sama Jahve Jumalana kuin kristinuskossakin, että samassa veneessä ovat.

        Kummallakin sama paratiisitieautomaatti ohitse Jeesuksen opetusten; toisella pelkkä armo ilman tekoja ja toisella riittää kun sotii Allahin puolesta fyysisesti. Ovat toistensa peilikuvia kuten kaikki muukin, ja Jumalakin on yhteinen, VT:n Jahve.

        Uskotteko te vakavissanne, että nämä uskonnot on luonut kansojen hallintaan eri tahot?


    • Jos luet vaikka tämän päivän Hesarin oikein tarkasti, niin tuleeko sinulle sellainen kuva maailmasta, että sitä hallitsee hyvä ja kaikkivoipa Jumala?

      • Tulee mieleen, että Jumala saattaisi olla kaikkivoipa, joka antaa ihmiselle melko vapaan tahdon valita tekemisiään ja kohtalaisen vapauden valita suhtautumistapansa ja asenteensa.

        Koska ihmisen oma kyky hyvyyteen toisia ihmisiä ja luontoa kohtaan on surkeaa epäonnistumista, hyvyysvelvollisuus lykätään Jumalalle, jolta odotetaan sellaista "hyvyyttä", jota ihminen pitää inhimillisen hyvyyden ihanteena. Olen sitä mieltä, että jos Jumala on olemassa, hänen ominaisuuksiaan on turha etsiä ihmisluonnon ominaisuuksista, niistä parhaimmistakaan.


      • Anonyymi

        Ei ihminen kykene muuhun kuin "ihmisluonnon ominaisuuksien" etsimiseen. Missään asiassa. Niiden kautta hänen on Jumalakin käsitettävä, jos käsittääkseen on.

        Kaikki "ei-ihmismäisyys" on juuri ihmisen teennäistä valehtelua itselleen. Itsensä pakoon juoksemista vahingossa omaa häntäänsä jahdaten...


      • Ei, mutta kun luen Seiskan, vakuutun helposti, että maailmaa hallitsee viihteestä pitävä jumala.


      • Anonyymi

        Toisinaan ajattelua voi yrittää paeta myös latistamalla.

        Miksi pelkäät kysymysten kysymistä? Pidätkö ajattelusta jotenkin rajatummin?


      • RepeRuutikallo kirjoitti:

        Ei, mutta kun luen Seiskan, vakuutun helposti, että maailmaa hallitsee viihteestä pitävä jumala.

        Bernard Cornwellin Uhtred-kirjoissa Uthred usein mainitsee, että jumalille pitää järjestää viihdettä sankarillisilla taisteluilla ja muulla pöhinällä. Ihmisten tehtävä on viihdyttää jumalia, ei surkutella ja vaipua itsesääliin.

        Tällaisia ovat pohjoismaiset jumalat.


      • Anonyymi

        Ei Jumala ole jokin teoreettinen olettamus, jota vastaan voisi hyökätä pinnallisilla älyllistämisillä, tai joka toisaalta "todistuisi" sellaisten kautta.

        Avauksen kysymys (vilpittömästi esitettynä) on aika hyvä tapa kysyä Jumalaa. Siinä kyseenalaistuu samalla ihmisen oma oleminen kokonaisuudessaan. Jos tähän ei päästä, niin kaikki puhe aiheista on aika helposti pelkkää lätinää...


      • jjeeves kirjoitti:

        Bernard Cornwellin Uhtred-kirjoissa Uthred usein mainitsee, että jumalille pitää järjestää viihdettä sankarillisilla taisteluilla ja muulla pöhinällä. Ihmisten tehtävä on viihdyttää jumalia, ei surkutella ja vaipua itsesääliin.

        Tällaisia ovat pohjoismaiset jumalat.

        Kyllä se Jahvettikin on aika lailla samanlainen. Vaatii elämään sävyisästi ja hurskaasti, mutta todellisuudessa rakastaa verisiä spektaakkeleita ja happeningia.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Toisinaan ajattelua voi yrittää paeta myös latistamalla.

        Miksi pelkäät kysymysten kysymistä? Pidätkö ajattelusta jotenkin rajatummin?

        Mitä kysymystä muka pelkään? Kannattaa kysyä ja kannattaa kysyä mahdollisimman avoimesti, irti perustoottimista ennakko-oletuksista.


      • Anonyymi
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        Kyllä se Jahvettikin on aika lailla samanlainen. Vaatii elämään sävyisästi ja hurskaasti, mutta todellisuudessa rakastaa verisiä spektaakkeleita ja happeningia.

        Sittenhän Hän ei olekaan kovinkaan erilainen kuin suomalaiset pojulitkaan?
        Onko kukaan ollut sosiaalisissa suhteissa täydellinen, niin ettei kukaan heidän toimistaan löydä virheitä?! Väittäisin että ei... Siitäkin syystä ihminen luotiin, että Jumalat henkineen oppisivat meissä edes toimimaan hyvin ja hyvemminkin kuin edellisillä kerroilla...


      • Anonyymi

        "Tämän maailman ruhtinas" - on tämän maailman ruhtinas. Tämänkin. Hän on saanut valtuutensa Saatanalta, samaistuen häneen, ja Hänen tarkoituksenaan on pohjimmiltaan muuttaa esim. pelaamamme pelit kaikki pahoiksi sotatoimiksi ja muiksi murhiksi. Saatana kaatui taannoin pahiten "Älä tapa"- käskyssä, joku muu ihminenkin muussa, mutta niinkuin Paavali sanoi:"Jos olet yhdenkin käskyn rikkonut, olet rikkonut samalla kaikki muutkin", jos ruumiisi toimintaan tuli sen suoritettuasi huono toimintamalli , mutta mikäli kyse ei ole vain kuorivaurioista tai muusta melko harmittomasta:", koska sellaistakin syntiä on, mihin ei kuole"(Johannes). Lapsien synnyttäminen on tänne toisinaan on suurikin synti, jos vanhempansa ovat liian köyhiä tai liian rikkaitakin. Liian rikkaan ihmisen tapauksessa se on synti siksi, että rikkaan tuottavat toimet tuhoutuvat nopeasti jo siinä, että yrityspomo ei kerkiä enää lastensa hyyssämisen takia hoitaa riittävästi velvollisuuksiaan yrityksensä johtajana..."Mutta se osa(lapsettomuus) ei sovi kaikille, vaan vain niille, joille SE on tarkoitettu"(Jeesus evankeliumissaan).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei Jumala ole jokin teoreettinen olettamus, jota vastaan voisi hyökätä pinnallisilla älyllistämisillä, tai joka toisaalta "todistuisi" sellaisten kautta.

        Avauksen kysymys (vilpittömästi esitettynä) on aika hyvä tapa kysyä Jumalaa. Siinä kyseenalaistuu samalla ihmisen oma oleminen kokonaisuudessaan. Jos tähän ei päästä, niin kaikki puhe aiheista on aika helposti pelkkää lätinää...

        <<Siinä kyseenalaistuu samalla ihmisen oma oleminen kokonaisuudessaan.<<

        Juuri näin. Olen ihmetellyt ihmisen - lähes poikkeuksetta jokaisen - ihmisen olemista ikään kuin sivusta seuraavana oliona, entiteettinä, joka ei ymmärrä, että hän nimenomaan on yksi todellinen palilkka tässä elämän ja maailman näytelmässä ja vaikuttaa siihen omalla toiminnallaan ratkaisevan paljon.

        Koko tämä oivallus oli todellisuudessa Einteinin suhteellisuusteorian perustana: ei ole havaintoa ilman havaitsijaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei Jumala ole jokin teoreettinen olettamus, jota vastaan voisi hyökätä pinnallisilla älyllistämisillä, tai joka toisaalta "todistuisi" sellaisten kautta.

        Avauksen kysymys (vilpittömästi esitettynä) on aika hyvä tapa kysyä Jumalaa. Siinä kyseenalaistuu samalla ihmisen oma oleminen kokonaisuudessaan. Jos tähän ei päästä, niin kaikki puhe aiheista on aika helposti pelkkää lätinää...

        "Ei Jumala ole jokin teoreettinen olettamus, ..."

        Jos puhut Jumalasta isolla alkukirjaimella ja tarkoitat kristittyjen Jumalaa, niin kyse on yhdestä uskomuksesta satojen muiden uskonnollisten uskomusten joukossa. Yhdenkään uskonnon tueksi ei ole rationaalisia perusteluja. Miksi siis yksi olisi parempi kuin toinen?

        Jumalat ovat uskomuksia. Todellisuus on totta.


      • Anonyymi

        <<Yhdenkään uskonnon tueksi ei ole rationaalisia perusteluja. Miksi siis yksi olisi parempi kuin toinen? <<

        HALUATKO KUULLA JÄLLEEN ATOMINYTIMISTÄ, NIIDEN REAKTIOISTA, SEURAUSTEN VALINNOISTA, TIEDOISUUDEN YHTENÄISKENTÄSTÄ JA MICHIO KAKUSTA?

        SIINÄ SINULLE RATIONAALISESTI PERUSTELTU USKONTO JUMALINEEN, JUMALAN VOIMINEEN JA TOIMINTAMEKANISMEINEEN.

        TUOHON EI TARVITSE ENÄÄ KUN SÄÄNTÖINÄ LIITTÄÄ JEESUKSEN EETTISET JA MORAALISET OPETUKSET JA TARKISTAA SE LUOMISKERTOMUSTARINA KOHDILLEEN - SYNNIT JA HELVETIT JA USKOT ON PAAVI JO HEITTÄNÄNYTKIN ROMUKOPPAAN.

        PIENTÄ SILAUSTA VAILLE VALMIS.


      • Anonyymi

        AI NIIN JA TÄMÄN USKONNON KANSSA EI TARVITSE TEHDÄ PAAVALEJA JA JÄTTÄÄ JEESUKSEN IHMETEKOJA POIS, KOSKA HÄNEN OPETUSTENSA OHELLA NE JUURI TODISTAVAT TUON TEORIAN OIKEAKSI.

        NÄKYYKÖ NYT HYVIN?

        (sadastuhannesviidesssadaskolmaskymmenesneljäs kerta)


      • Anonyymi

        On vain kaksi ihmistä maailmassa, joita välitän siteerata - toinen on Einstein ja toinen Jeesus. Arvatkaapa kumpi on sanonut:

        <<Mihin minä siis vertaan tämän sukupolven ihmiset, ja kenen kaltaisia he ovat? He ovat lasten kaltaisia, jotka istuvat torilla ja huutavat toisilleen ja sanovat: 'Me soitimme teille huilua, ja te ette karkeloineet; me veisasimme itkuvirsiä, ja te ette itkeneet.' Sillä Johannes Kastaja on tullut, ei syö leipää eikä juo viiniä, ja te sanotte: 'Hänessä on riivaaja.' Ihmisen Poika on tullut, syö ja juo, ja te sanotte: 'Katso syömäriä ja viininjuojaa, publikaanien ja syntisten ystävää!'<<

        Se oli Jeesusta, vaikka siitä ei löydy yhtään vanhurskas-sanaa, ei yhtään armo-sanaa eikä yhtään ainoaa uskonnollista hokemaa, mutta hän sanoo saman asian kuin Einstein omalla aforismillaan joka on liki 2000 vuodessa tiivistynyt jo melko lyhyeksi. Heillä oli yhteinen taipumus hermostua oppilaisiinsa.

        "Vain kaksi asiaa ovat äärettömiä - universumi ja ihmisten typeryys, enkä ole ensimmäisestä aivan varma." [37]


      • Anonyymi

        HS = HOLY SPIRIT


      • Anonyymi kirjoitti:

        AI NIIN JA TÄMÄN USKONNON KANSSA EI TARVITSE TEHDÄ PAAVALEJA JA JÄTTÄÄ JEESUKSEN IHMETEKOJA POIS, KOSKA HÄNEN OPETUSTENSA OHELLA NE JUURI TODISTAVAT TUON TEORIAN OIKEAKSI.

        NÄKYYKÖ NYT HYVIN?

        (sadastuhannesviidesssadaskolmaskymmenesneljäs kerta)

        Rauhoitu ja opettele argumentoimaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        On vain kaksi ihmistä maailmassa, joita välitän siteerata - toinen on Einstein ja toinen Jeesus. Arvatkaapa kumpi on sanonut:

        <<Mihin minä siis vertaan tämän sukupolven ihmiset, ja kenen kaltaisia he ovat? He ovat lasten kaltaisia, jotka istuvat torilla ja huutavat toisilleen ja sanovat: 'Me soitimme teille huilua, ja te ette karkeloineet; me veisasimme itkuvirsiä, ja te ette itkeneet.' Sillä Johannes Kastaja on tullut, ei syö leipää eikä juo viiniä, ja te sanotte: 'Hänessä on riivaaja.' Ihmisen Poika on tullut, syö ja juo, ja te sanotte: 'Katso syömäriä ja viininjuojaa, publikaanien ja syntisten ystävää!'<<

        Se oli Jeesusta, vaikka siitä ei löydy yhtään vanhurskas-sanaa, ei yhtään armo-sanaa eikä yhtään ainoaa uskonnollista hokemaa, mutta hän sanoo saman asian kuin Einstein omalla aforismillaan joka on liki 2000 vuodessa tiivistynyt jo melko lyhyeksi. Heillä oli yhteinen taipumus hermostua oppilaisiinsa.

        "Vain kaksi asiaa ovat äärettömiä - universumi ja ihmisten typeryys, enkä ole ensimmäisestä aivan varma." [37]

        A. Einstein kirjoitti ystävälleen:
        "Sana Jumala merkitsee minulle ainoastaan ilmausta ihmisen heikkoudesta. Raamattu on kokoelma kunnioitettavia mutta alkukantaisia legendoja, jotka ovat samalla melkoisen lapsellisia. ...
        Minulle juutalainen uskonto on kuten kaikki muutkin: lapsellisten taikauskojen ruumiillistuma."


      • Anonyymi

        A. Einsteinillä oli omat ongelmansa sosiaalisissa suhteissaan, ja suhteessaan vanhoihin Jumal'määritelmiin. Hän ei tuolloin halunnut paljoa miettiä teologiaa, mutta teki siis suhteellisuusteoriansa, jotka ovat kauniita matemaattisesti, mutta joilla ei vielä tuolloin ollut juurikaan käytännön sovellutuksia... No, onko vieläkään? Siinä mielessä on, että tiedämme, ETTEI tämä universiumimme ole ideaalinen, harva suure kykenee suureen arvoon, äärettömyyydestä puhumattakaan, koska kaikki pitää päivittää tähtien välityksellä, kuten tietokonekin päivittää kaikki toimintonsa, piirien, kuten mikropiirin kautta, ja kaikella on maailmankaikkeudessa maksimitaajuutensa, -nopeutensa ja - kokonsa. Mutta juuri sen vuoksi, että kaikki on tarkoin rajattua, juuri se mahdollistaa pitemmän elämän kaikelle... Ikuisuus ei olisi mahdollista, jos jokainen maailmankaikkeuden partikkeli olisi mitoiltaan jotenkin "ääretön"....


      • Anonyymi kirjoitti:

        A. Einsteinillä oli omat ongelmansa sosiaalisissa suhteissaan, ja suhteessaan vanhoihin Jumal'määritelmiin. Hän ei tuolloin halunnut paljoa miettiä teologiaa, mutta teki siis suhteellisuusteoriansa, jotka ovat kauniita matemaattisesti, mutta joilla ei vielä tuolloin ollut juurikaan käytännön sovellutuksia... No, onko vieläkään? Siinä mielessä on, että tiedämme, ETTEI tämä universiumimme ole ideaalinen, harva suure kykenee suureen arvoon, äärettömyyydestä puhumattakaan, koska kaikki pitää päivittää tähtien välityksellä, kuten tietokonekin päivittää kaikki toimintonsa, piirien, kuten mikropiirin kautta, ja kaikella on maailmankaikkeudessa maksimitaajuutensa, -nopeutensa ja - kokonsa. Mutta juuri sen vuoksi, että kaikki on tarkoin rajattua, juuri se mahdollistaa pitemmän elämän kaikelle... Ikuisuus ei olisi mahdollista, jos jokainen maailmankaikkeuden partikkeli olisi mitoiltaan jotenkin "ääretön"....

        Lainaus on kirjeestä vuodelta 1954 eli vuosikymmeniä suhteellisuusteorian julkaisemisen jälkee.

        "...mutta teki siis suhteellisuusteoriansa, jotka ovat kauniita matemaattisesti, mutta joilla ei vielä tuolloin ollut juurikaan käytännön sovellutuksia... No, onko vieläkään?"

        Oletko kuullut esimerkiksi sellaisista asioista kuin ydinvoimala tai GPS-paikannus?


      • Anonyymi
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        A. Einstein kirjoitti ystävälleen:
        "Sana Jumala merkitsee minulle ainoastaan ilmausta ihmisen heikkoudesta. Raamattu on kokoelma kunnioitettavia mutta alkukantaisia legendoja, jotka ovat samalla melkoisen lapsellisia. ...
        Minulle juutalainen uskonto on kuten kaikki muutkin: lapsellisten taikauskojen ruumiillistuma."

        Niin, juuri näin. Mutta nyt tässä atominydinasiassa tai säieteoriassa tai Michio Kakun puheissa Jumalasta ei olekaan kyse vanhasta parrakkaasta herrasta, joka istuu pilvenhattaralla. YMMÄRRÄTKÖ?


      • Anonyymi

        Sinä itse luot kuvan Jumalasta, jolle annat ominaisuudet, etkä ymmärrä, että tuo jumalankuva on itsesi luoma, eikä Einstein tai Michio Kaku puhu tällaisesta jumalankuvasta ollenkaan, jonka nyt on uskonto luonut teidän silmien eteen.


      • Anonyymi

        Maailman varmasti typerin asia on kautta aikojen ollut kina siitä, että oliko Einstein uskovainen vai eikö ollut jonkun typerän kristinuskon luoman Jumala-kuvan perusteella, eikä ymmärretä, että hän on puhunut jostakin aivan muusta sanoessaan nämä kuuluisat sanansa:

        "Jumala ei heitä noppaa universumilla." [32]

        Lähde: wikisitaatit

        Jos tietää tuon tieteellisen asian, niin - olkaa hyvät! - niin koittakaapa nyt keksiä maailmaan sellainen uusi termi - tuon parkkaan herran tilalle, joka istuu pilvenhattaralla - joka kuvaisi parhaiten tuota tapahtumaa ja ajatusta mitä Einstein tarkoittaa.

        Nimittäin sellaista sanaa ei vain maailmassa edes ole muuta kuin 'Jumala', jolle taas persoonallisuuden ja vielä miespuolisen on antanut vain typerä ihminen uskonnolla.

        Eli näin jatkaa Einstein:

        "Ajatus henkilöityneestä Jumalasta on minulle varsin vieras ja se tuntuu jopa naiivilta."[39]

        Ja silti hän sanoo:

        "Luonnontiede ilman uskontoa on rampa, uskonto ilman luonnontiedettä on sokea."[39]

        Kyse on hänen mielestään siitä, että ihmisen luoma kuva Jumalasta uskonnon kautta ominaisuuksineen ei vastaa miltään tasolta (tietenkään) tiedettä, ja sanoo lopuksi:

        "Olen syvästi uskonnollinen uskonnoton. Tämä on jokseenkin uudenlainen uskonto."[39]

        Ja tämä on todella (Michio Kaku) uskonto, jota ei pääse karkuun sen enempää ateisti kuin uskovainenkaan, ja kutsunkin sitä einsteinimäiseksi luonnonlaiksi juuri tuosta syystä.


    • Anonyymi

      Se ikään kuin kuuluu tämän elämän paradokseihin, että uskotaan hyvään pahan edessä. Olette siis näsäviisaasti oivaltaneet varmaankin jotain aivan oikein. Hienoa!

      Silmäniskuhymiöitä ja sellaista.

      • Anonyymi

        On kuin uskovaisen suusta, kun hän totesi, että mitä hyötyä siitä on jos kaikki saa armon, eihän sitten kenenkään tarvitse olla enää ystävällinen naapurille.


      • Anonyymi

        Niin siis laki sanoo, että jos ITSE armahdat, sinut armahdetaan. Ja yleensä se onkin niinpäin, että sut/mut on ensin armahdettu ja sitten Jumalakin katsoo, oppiko ihminen itsekin armahtamaan. JOS EI oppinut, niin lopulta, tuollainen saa armottoman tuomion... Muistattehan Jeesuksen tarinan kuninkaasta, jolle palvelija oli velkaa "useita talentteja"; ja sai anteeksi velkansa, mutta meni omalta velalliseltaan vaatimaan heti velkaa takaisin. Kuningas vihastui, ja pisti tuon palvelijansa, joka vaati veljeltään velkaa takaisin, vaikka oli itse saanut suuremman velkansa anteeksi - ankaraan vankeuteen.


      • Anonyymi

        Hei, tässä ketjussa ei ole syntiä eikä armoa eikä Jumalan vihaa, eikä Mooseksen lakia tai Mooseksen Jumalaa (joita Jeesus vastusti), eikä armotonta tuomiota.

        KIELLÄN SINUA KÄYTTÄMÄSTÄ KYSEISEN PUHEESI JA KYSEISTEN TERMIEN YHTEYDESSÄ NIMEÄ JEESUS.


    • Ei löydy taivaasta, ei maan päältä eikä maan alta ketään arvollista paitsi yksin KARITSA. Parhaat ovat Ilmestyksen mukaan Karitsa, joka on lamppu uudessa Jerusalemissa ja Jehova joka on Uuden Jerusalemin temppeli. Mutta tuolla Uudessa Jerusalemissa ei ole yhtä persoonaa nimittäin Herraa Jeesusta. Siellä rukoillaan näin: TULE, HERRA JEESUS! Se tarkoittanee, että HERRA JEESUS ei kuulu tähän luomakuntaan; ei taivaaseenkaan, vaan hän on ehkä joko kaikkien universiumien ulkopuolelta käsin toimiva tai sitten jonkun rinnakkaisuniversiumin asukas ja Jumala.
      Tarkoitan, että jos tahdotaan olevan olemassa HYVÄ JUMALA yksinomaa niin häntä pitää etsiä kyllä tämän universiumin ulkopuolelta. Hänen nimensä on Herra Jeesus, mutta tulee muistaa, että Jeesuksia on useita: On Profeetta Isa, joka on Kristuksen suun henkäys ja vielä on tuleva ehkä vuoden 4000 jKr tienoilla Kristuksen kirkkaus jne. Meidän pitää alati etsiä Jumalan Isän ja Kristuksen tuntemista sillä He ovat sitä mitä ovat kulloinkin.
      Kyllä mun mielestäni on olemassa yksinomaan hyvä Herra Jeesus, mutta hän ei ole sama Jeesus kuin mitä ovat ne monet aikojen lopussa ilmestyvät Jeesukset.

    • Anonyymi

      Ajatus rinnakkaistodellisuudesta on vaarallinen, koska se ei ole mahdollista. Meillä on vain yksi materialistinen todellisuus, vaikka saamme unelmoida ja toimia seuraavilla kerroilla, kun tulee samakin tilanne vastaan, joko paremmin tai huonommin. Galakseja on 100 miljardia kuitenkin ja kussakin Galaksissa on ehkä noin 200 miljardia tähteä, mutta ei niissäkään ole varmasti mitenkään identtiset tilanteet menossa, se on mahdotonta. Ajatus rinnakkaisesta todellisuudesta, oli kuuluisan "Luciferin manifestin" päämäärä, mutta Jumalansa totesi, että ajatus oli mahdoton suoritettavaksi materian maailmoissa...

      Jeesus silti elää meidän maailmankaikkeudessamme, Hän on nykyään astraalinen näkyhaamu, jolla oli silti samanlainen ihmiselämä takanaan, kuin kaikilla muillakin ihmisillä... Montako niitä elämää ihmisruumissa kullekin tulee, niin se on puhtaasti uskomusasia. Antikristus sanoo tosin, että Jeesus oli aina pelkkä näkyhaamu, älkää menkö pois tolaltanne, jos vieläkin kuulette senkin väitteen...

      • Anonyymi

        En ole perehtynyt sielunvaellukseen, mutta kerrotaan Jeesuksen sanoneen, että jotkut hänen oppilaistaan syntyvät myöhemmin uudelleen. Vievät siis tietoa eteenpäin. Tämä tarina liittyi näihin papyruksiin, joita ei ole huolittu osaksi Raamattua, mutta en nyt muista, että mikä se niistä olisi ollut. Tietääkö joku?


      • Anonyymi

        Niin, Raamattu kieltää sellaisen opin, joka kumoaisi apostoliensa ja Jeesuksen opin. Sinänsä mitään uutta siihen ei paljoa tarvita, koska "sellainen joka tuo oppiinsa lisää - on vailla Jumalaa". Ja tietysti olemme vailla Jumalaakin, jos jokin Raamatunkaan evankeliumin oppi ei meinaa riittää... Mutta sen jälkeen, kun olemme omat oppimme saaneet sovitetuksi Raamatunkin ilmoituksen kanssa, täytyy levätä tästä kaikesta - kauankin... Danielin sanoi Vanha Testamentti tulevan uudelleenkin, ja Jeesuksen toinen tulemus on se, mistä emme tiedä, että onko se vain Hänen astraalisen olemuksensa havaitsemista, "pilvissä", tai vaihtoehtoisesti uusi inkarnaatio Hänellekin. Tuo viimeksimainittu ei vaikuta todennäköiseltä, "katso Hän tulee pilvissä", ei Hän siis uudestaan tule ristiinnaulittavaksi, sitä on jopa Isä Jumalan turha häneltä pyytää, luulen... Kuitenkin Jeesus siis tulee jollakin tavoin takaisin, emme tiedä vielä miten, kolme päivää Hän oli haudasssan => 3000 vuotta menee, ennenkuin Hänen takaisintulemuksensa hetki on aktuelli, mutta tuleeko tällöinkään uudelleen ihmislihaan - emme tiedä... Jeesuksen näköisiä ihmisiä on varmaan maailmassa ollut paljonkin, mutta sellaisia, joilla olisi sama sielu ja henki ei ole muita olemassa - kuin Hän...


      • Anonyymi

        <<"katso Hän tulee pilvissä"<<

        Niin, onhan meillä pilvipalvelukin.


    • Anonyymi

      Siirrän tähän ketjuun kysymyksen siitä, että miksi Jumala sallii kärsimyksen, johon ei teologi ole osannut vastata, koska tässä ketjussa on tämä luomiskertomuksen oikea tulkinta paratiisista karkoittamisesta.

      Inti kirjoitti vastauksessaan: <<Kysymys on todellisuuden rakenteesta. Mahdollisuus kärsimykseen kuuluu todellisuuden tasolle 2. Ihminen mahdollisesti kärsii, koska ihminen kuuluu todellisuuden tasolle 2. Todellisuuden tasolla 1 ei ole kärsimystä (esim. kivet eivät kärsi). Mahdollisuus elämyksellisyyteen mahdollistaa myös mahdollisen kärsimyksen.<<

      Juuri näin. Ja kärsimys on kokemusasia, tunnetila. Siinä missä toinen kokee kärsimystä ja ahdistusta, niin toinen elää vapaana kuin taivaan lintu - joten todellisuudessa tuon kärsimyskokemuksen luo ihminen itse itselleen omasta tilanteestaan tai kuvitelmana toisen tilanteesta.

      Tieteellisesti (ja tietysti silloin tutkittuna) ihmisellä ei ole kuin yksi tunnetila - tuntuu siis joltakin - ja ihminen antaa tuolle tilalle itse nimen ja se voi olla koko tunneskaalta mikä tahansa. Jotkut kiduttavat - luovat itselleen kärsimystä - jopa it uskonnon nimissä (Opus Dei), jolloin aivot erittävät mielihyvää tuottavia hormooneja.

      Siinä missä loppuu fyysisyys, alkaa henkisyys ja tietoisuuden suuri yhtenäiskenttä, kun ja jos pystyy ylittämään ihmisenä olemisessa tuon rajan, niin kokemus kärsimyksestä menettää merkityksensä. Todelisuudessa tieteen mukaan elämme universumissa, jossa on rajattomat potentiaalit, kuten Jeesus osoitti. Enkä tässä siis edelleenkään puhu mistään syntiopin luomastaJeesuksen pakanallisesta kristuskulttikuvasta.

      Jeesuksen opetus alhaisten tunteiden voittamisesta perustuu myös omien tunteiden voittamiseen - ei niin että kärsimys käännettäisiinkin yht äkkiä mielihyväksi itseä kiduttamalla, vaan tietoisella ymmärryksellä omien tunteiden perimmäisistä motiiveista ja voimasta.

      Kuten hän, Jeesus, sanoi, että jos teillä olisi uskoa (ja tämän uskon kristinusko sitten väänsi omaksi edukseen) edes sinapin siemenen verran ja te sanoisitte tuolle vuorelle, että siirry täältä tuonne, niin se siirtyisi.

      Tässä on kyse materian voittamisesta (joka siis tietteellisesti ajatellen on mahdollista), joka tuon kärsimyksen, ahdistuksen poikkeuksetta aina tunnetilana aiheuttaa tavalla tai toisella.

      Tieteen mukaan - ja edelleen - elämme vain ajatusuniversumissa ja materia on aivojen laskennallinen tulos, eräänlainen harha kuten aikakin, ja näin ovat myös tunteet, joihin vetoamalla Paavali syntiopillaan sitoo ihmistä entistä tiukemmin materiaan.

      Todellisuudessa Jeesuksen opetuksen mukaan me voisimme elää vapaana kuin taivaanlinnut ilman materian luomia kahleita, joka tietysti ei voi olla mahdollista niin kauan kuin meissä on alhaisia tunteita (karkoitus paratiisista), koska voimme aiheuttaa muille vahinkoa silloin.

      <<Kysymys on todellisuuden rakenteesta. Mahdollisuus kärsimykseen kuuluu todellisuuden tasolle 2.<<

      En tiedä mistä opista otat nämä todellisuuden tasot - samalla tavalla kivet muodostuvat aivan samoista atomeista kuin me ihmisetkin, mutta niissä on eri tason tietoisuus kuin ihmisellä. Ja vastaavasti eri ihmisilä voi olla eri tietoisuuden tasoja, joten puhuisin ulottuvuuksista todellisuuden tason sijasta. Ulottuvuuksia tiedemaailma hahmottaa ainakin 11, joista elämme vasta kolmannessa ulottuvuudessa. Sähkö ja magnetismi ovat maapallolla tieteen mukaan viidennen ulottuvuuden painovoimia ja aika on neljäs ulottuvuus, jonka kautta kuljetaan kolmannesta ulottuvuudesta muihin ulottuvuuksiin.

      Voi kulkea siis, jos kykenee voittamaan entropianlain - aineen hajoamisenlain, jolla mittaamme aikaa.

      Tuo meidän kuvittelema aika on vain illuusio, sanoo Einstein ja tiedemaailma, koska sellaista ei ole olemassa edes niissä rakennusaineissa (atomit), joista me koostumme.

      Jeesus myös kuvasi samaa ajanilmiötä jo 2000 vuotta sitten sanomalla: 'onnellinen se, joka tuli olemaan ennen olemaan tulemista.' Ja tähän kykyyn sitten liittyi tämä 'paratiisin puiden' tunteminen, josta paratiisista ihminen karkotettiin luomiskertomuksen mukaan, kun ihminen tuli tietämään hyvän ja pahan (mutta ei vielä kykene niitä erottamaan, joten ihminen sidottiin 'turvallisuussyistä' materiaan).

    • Anonyymi

      Tämä aloitus on provo. Joku homo, joka vihaa apostoli Paavalia on sen tehnyt.

      • Anonyymi

        Mikä siinä oli mielestäsi provoa, kun se vastaa täysin yksi yhteen tehtyä kristinuskon oppia? Sekö, että siinä sanotaan totuus ääneen niin kuin se on?


    • Anonyymi

      Vastasyntyneet ovat usein syvästi peloissaan, Lapsisieluille tulee kärsimyksiä, Nuoret sielut kokevat kipuja ja Kypsät ovat tuskissaan, ja Vanhat sielut kokevat olemattomuuden kauhuja, kun Kuolema lähestyy heitäkin.

      Michaelin käsikirjan mukaan nuo kaikki ovat opetustilanteita, joita Enkelit ja Jumala meille aiheuttavat. Joskus se tulee syystä, vaikka suurempi koetus on se, jos meitä ilman syytä pistetään kokemaan, jotakin tuollaista omalle sielunijällemme ominaista vastenmielistä fiilistä ruumiissamme....
      Toisenlainen "kipu" on henkinen nuoren "kipu", jos on omaksunut jotakin liian epäloogista eli valheellista, eikä onnistu saamaan virhettään anteeksi muilta helposti... Synnistä tuo kaikki ei johdu, koska jos ihminen joutuu Jumalankin koulussa suorittamaan jotakin vaikeaakin, hänelle tulee virheitä solkenaan, ja myös liian hyvistä yrityksistä varsinkin pahat henget rankaisevat ihmistä, ja miksei Jumala itsekin silloin ihmiselle ole sallinut sellaista rankaisua...

      • Anonyymi

        Miten minä sen sanoisin - tarkoitus on kyllä saada tuo sielu ja fysiikka toimimaan niin hyvin yhteen, ettei tällaista sielu/ruumis jaottelua tarvita, vaan ihminen on eläessään selvä kokonaisuus - ainakin itselleen.

        Minä en näe tuossakaan kivun jalostavaa voimaa muuten kuin henkisenä kipuna, jolloin ihmisen on pysydähdyttävä miettimään, että mihin alhaisen tunteen kohtaan tuo juttu nyt itsellä osui, kun noin ahdistaa, mitä tuo tunne vaatii tekemään, korjaamaan?

        Näin lähdetään tiedostamalla tunnistamaan ja hiomaan ja työstämään näitä omia heikkoja kohtia - vahvistutaan ja muututaan.

        Kaikki on lopun kaiken hyvin konkreettita ja yksinkertaista - myös Jeesuksen opetukset.


      • Anonyymi

        Lapsi oli hukannut puhelimensa ja tunsi syvää ahdistustat tästä - ei katoamisen vuoksi, vaan oman huolimattomuutensa.

        Tällainen kipu kasvattaa jatkossa huolehtimaan paremmin tavaroistaan, mutta henkinen kipu oli niin iso, että hän sai aikuiselta neuvon: laita kivi kenkään kävellessä, niin kun varpaaseen sattuu, niin se voittaa tuon henkisen kivun.

        Keinoa saa vapaasti laina.


      • Anonyymi

        Tipahtipa taas loppu sanasta: keinoa saa siis ihan vapaasti lainata, jos kokee tarvetta.


    • Anonyymi

      "Tahallinen alisuoriutuminen" on Paholaisen tunnusmerkki. Pahaa kaikki tekee, jos vertaatte siihen joka suoriutui jostakin hyvin, mutta vain tahallinen alisuorituminen uudestaan ja uudestaan, niin älyllisissä kuin sosiaalisissa tilanteissa tekee paholaisia maailmaamme. Saatana oli olento, joka tajusi alusta saakka surkean pienuutensa Luojaansa verratuna, ja rupesi Luciferinsa kanssa kapinoimaan juuri sitä ajatusta vastaan, etteivät koskaan kykenisi samaan kuin Hän. Ja emme me ihmisetkään tietysti itsekään pysty samaan, koskaan - mutta Luciferi ei toennut siitäkään, että ei hänen Luojansakaan pystynyt kaikessa samaan kuin Lucifeerisaatana... Sen vuoksi paha yrittää varastaa muilta kaikkea sillä, että jos rupeatte pahoiksi, menetätte silloin paholaiselle vastapalveluksena sen, missä olitte häntä hyvempiiii...
      Tekaise nyt koko Galaksi itte, jos arvelet pystyväsi samaan... EIkä Jumalakaan kaikki kappaleita saanut kiinteäksi, vasta kuin 200 gigaa tähteä x 7 päivää/tähti - ajassa, eli hieman alle 4 gigassa vuodessa, kalibroituna aika nykytilanteeseen...

      • Anonyymi

        Miten saat tahallisesta alilsuoriutumisesta paholaisen merkin ja pahaa?!

        Kysehän on vain ihmisen omasta itsensä arvioinnista - useimmilla se heittää; toiset ottavat liian vaikeita suoritustehtäviä ja pettyvät, kun eivät selviä, ja toiset taas liian helppoja, eikä heillä ole elämässä riittävästi haasteita, jolloin turhautuvat.

        Kun oppii tuntemaan itsensä, oppii tuntemaan myös omat rajansa ja kykynsä selvitä - se on oman itsen tiedostamisen päämäärä, ja tämä on pelkkää psykologiaa, ei siinä ole sen sijaa Jumalalla kuin Saatanallakaan.

        Pitää oppia vain tuntemaan itsensä,


      • Anonyymi

        Tarkoitin, että itsellenne annettujen velvollisuuksien laiminlyöminen, on synneistä pahimpia. En tarkoita että jos sinulla on jonkinlainen "lepoelämä" menossa, ja sinulla ei ole paljoa velvoitteita, että tuolloin olisi mikään synti elää kuten sinä nyt elät... Nimittäin jos emme suorita velvollisuuksiamme, mitä ne nyt sitten onkin, ei ole enää mitään elämäntarkoitusta olemassa varallemme..


      • Anonyymi

        EI OLE MITÄÄN SYNTIÄ - EIKÄ OLE OLLUT KOSKAAN, EIKÄ TULE. KAIKKI SYNTITARINAT OVAT VALHETTA.


    • Anonyymi

      En osaa muuta kirjoittaa kuin että minä siirryin kotiasketismiin. Löysin tämän kotiasketismin tutustuessani ortodoksisuuteen.

      Kun jättää "maailman" niin voi elää yksinäistä, eristäytynyttä elämää erilaisin ehdoin. Maailma pitää kokea että sen voi jättää.

      Ortodoksisuuteen voi jokainen tutustua netinkin kautta, olen itse ev.lut. Hiljentyminen, mietiskely,lukeminen, taidekin antaa paljon henkisesti.

      Olen myös kiinnostunut muistakin uskonnoista ja uskomuksista.

      • Anonyymi

        Kiva kirjoitus! Ymmärrän hyvin mitä tarkoitat ja onko ihmisellä sen parempaa paikkaa olemassakaan kuin koti. Surettaa, kun on niin paljon ihmisiä, jotka eivät sellaista edes omista. Saamme olla onnellisia!


    • Anonyymi

      Toisessa ketjussa kirjoitetaan:

      << Saatana ja demonit voivat jäljitellä kielilläpuhumista, profeetoimista, kykyä parantaa tai tehdä ihmeitä yms. Hengen armolahjoja. Siksi Jeesus sanoi, että hyvä puu ei tuota huonoa hedelmää ja huono puu ei voi tuottaa hyvää hedelmää. Hän neuvoi tunnistamaan tosi kristityt, ei tunnusteoista ja ihmeistä, vaan hyvää hedelmää tuottavasta uskosta.<<

      Ei tietenkään tosi kristittyjä tunnusteoista ja ihmeistä tunnistetakaan, koska he seuraavat Lusiferiä kristuskultilla, eivätkä Jeesusta, mutta on julkeaa väittää, että Jeesus olisi ollut paholainen ihme- ja tunnustekoineen, jotka tosin Paavalikin jätti Raamatussa mainitsematta. Koko Jeesuksen opetus ja paratiisin oikea luomiskertomus perustuu ihmeisiin ja paratiisiin paluuseen.

      <<Jeesus sanoi, ”Ne jotka etsivät, eivät saisi lopettaa etsimistä ennen kuin löytävät. Kun he löytävät, he muuttuvat. Kun he muuttuvat, he tekevät ihmeitä, ja hallitsevat kaiken.”<<

      Vakuudeksi Pietarin 2. kirje, jossa Pietari Paavalin kaveri yllyttää kristuskultin seuraamiseen:

      <<1:19 Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja KOINTÄHTI KOITTAA teidän SYDÄMISSÄNNE.<<

      Kointähdestä:

      << Antiikista lähtien Lucifer on tarkoittanut Kointähteä eli Venusta. ... Taivaallisen sodan jälkeen Jumala karkotti Luciferin, jolloin Luciferista tuli paholainen, langennut enkeli, ja HÄNEN SEURAAJISTAAN DEMONEITA.[2]<<

      Demoneita liikkeellä yllyttämässä seuraavia noitavainoja Jeesuksen seuraajia kohtaan.

      • Anonyymi

        Mutta onneksi tiede on tällä vuosituhannella jo meidän ja Jeesuksen puolella, joten älkää pelätkö!


      • Anonyymi

        Laitan Jeesuksen sanomaa tuohon liittyen - loppua ja totuutta ei voi tietää, jos ei löydä luomiskertomuksen oikeaa selitystä:

        Opetuslapset sanoivat Jeesukselle, ”Kerro meille, millainen loppu meille tulee.” Jeesus sanoi, ”Olette löytäneet alun, ja sitten etsitte loppua? Ymmärtäkää, loppu tulee olemaan siellä missä on alku. Onnittelut sille, joka seisoo alussa: hän tulee tuntemaan lopun eikä maista kuolemaa.”

        Jeesus sanoi, ”Onnittelut sille joka tuli olemaan ennen olemaan tulemista (ei ole aikaa, atominytimet). Jos te tulette opetuslapsikseni ja kiinnitätte huomionne puheisiini, nämä kivet palvelevat teitä (atominytimen reaktion lopputuloksen valinta). Sillä paratiisissa on teitä varten viisi puuta; ne eivät muutu kesällä eivätkä talvella, ja niiden lehdet eivät putoa (ei vaikuta entropia, aineen hajoamisen laki, jolla aikaa mitataan). Joka ne tuntee ei maista kuolemaa (voittaa ajan).”

        Lähde: Jeesuksen omien sanojen kokoelma, Tuomaan evankeliumi (Jeesuksen kaksoisveljen ylösmerkitsemänä), jonka kirkko vaati 300-luvulla hävittämään, ja joka löytyi sinetöidyistä saviruukuista Egyptin autiomaasta vuonna 1945.


    • Anonyymi

      Tuolla pohdiskelulla et ikinä löydä todellista Jumalaa.

      Autan sinua hiukan. Jeesus käski seuraajiaan rakastamaan toisiaan ja jopa vihollisiaankin ja parisen sataa vuotta Jeesuksen ajan jälkeen kristityt kieltäytyivät armeijapalveluksesta kuten historia kertoo kunnes kävi niin käsitys kristillisyydestä sumeni täysin kun muuan Rooman keisari määräsi että vastedes jokainen roomalainen on kristitty, siis sotilaat myös ja syntyi roomalaiskatolinen kirkko joka omaksui nopeasti tuon ajan pakanalliset tavat joista osan Luher ehti karsia pois, mutta todellinen kristillisyys jäi taka-alalle.
      Siis jos haluat löytää todellisen Jumalan niin etsihän sellainen maailmanlaajuinen uskonto jonka jäsenet kaikkialla maailmassa kieltäytyvät asepalveluksesta ja katso että mitä Jumalaa he he palvelevat.
      Vihje: Näitä on vain yksi.
      Ja huomaa että Jeesus sanoi heistä että he ovat helposti tunnistettavissa sillä Jeesus sanoi heistä näin: "Tästä kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsikseni jos teillä on rakkaus keskuudessanne"

      Siis sodan tullen kaikki muut uskonnot ovat valmiita tappamaan vihollismaana pitämänsä kansan uskonveljiään jotka ovat sotilaita.

      Niin että sulattelehan tätä ja yritä olla vilpitön äläkä petkuta itseäsi enää.

      • Anonyymi

        <<Nag Hammadin kätketty viisaus..s.275

        Pietarin ilmestys

        Vapahtaja puhuu ilmestyksessä Pietarille, ei siis ole fyysisesti läsnä.

        " On myös muita ihmisiä, jotka eivät kuulu meihin. He kutsuvat itseään piispaksi ja diakoneiksi, ikään kuin he olisivat saaneet valtuutensa Jumalalta. He alistuvat niiden tuomittaviksi jotka istuvat ensimmäisillä istuimilla. He ovat vedettömiä kaivoja.

        Pietari sanoo: " Minua pelottaa kuulla, että teeskentelijätkin näyttävät meistä pienten kaltaisilta. On siis olemassa lukemattomia ihmisiä, jotka johtavat harhaan eläviä ja nämä elävät tuhoutuvat heidän keskellään. Kun harhaanjohtajat mainitsevat sinun nimesi, heitä uskotaan.

        Vapahtaja vastasi: " Harhaanjohtajat hallitsevat pieniä vain sen ajan, joka on annettu heidän harhansa käyttöön. Kun heidän harhansa on tullut tiensä päähän, ikuisesti elävän ajatuksen ajattomuus uudistuu ja pienet alkavat hallita niitä, jotka nyt hallitsevat heitä.

        Hän ( ikuisesti elävä) repii heidän harhansa irti juurineen, tekee siitä häpeällisen esimerkin ja se palajastuu kaikessa säädyttömyydessään , josta se tunnetaan.

        Pietari hyvä, tällaiset harhaanjohtajat eivät koskaan muutu. Ryhtykäämme siis toteuttamaan turmeltumattoman tahtoa. Ne, jotka haluavat vetää tuomion pääleen, ovat tulossa ja haluavat tehdä itsestään häpeällisen esimerkin.

        Minuun he eivät voi kuitenkaan koskea. Sinä Pietari, joudut olemaan heidän keskellään, mutta älä ole arka äläkä pelkää. He eivät käsitä mitään, sillä näkymätön on asettunut vastustamaan heitä."<<

        Kiitos kirjoituksesta - olipa jälleen tyylikkään ryhdikästä tekstiä, eikä yhtään ainoaa synti-sanaa. Kiitos lainauksesta.

        Tästä on nyt helppoa nähdä, että miksi Pietari on jättänyt meille vihjeensä kristuskultista - ja nimenomaan vain vihjeenä, jonka kultin yhteydessä olen tuhat ja taas tuhat kertaa kieltänyt käyttämästä Jeesuksen nimeä! - että sitä johtaakin Lucifer.

        Tässä teille on todiste kaikesta, ja näihin kirjoituksiin ei ole ihmisen käsi koskenut noin 1700 vuoteen, vaan ne ovat alkuperäisiä,jotka löytyivät sinetöidyistä saviruukuista autiomaan hiekasta vuonna 1945.

        Tästä syystä Jeesus juuri jätti Pietarille 'taivasten valtakunnan avaimet' löydettäväksi, että pystyi seuraamaan tuota menneisyydessä Jeesuksen jättämää vihjettä, jota ihmettelin, että miksi juuri Pietarille, jonka sanotaan kieltäneen Jeesus kolmasti ennen kuin kukko oli laulanut. Tässä selitys.

        Pietarin 2. kirje:

        <<1:19 Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja KOINTÄHTI KOITTAA teidän SYDÄMISSÄNNE.<<

        Kointähdestä:

        << Antiikista lähtien Lucifer on tarkoittanut Kointähteä eli Venusta. ... Taivaallisen sodan jälkeen Jumala karkotti Luciferin, jolloin Luciferista tuli paholainen, langennut enkeli, ja HÄNEN SEURAAJISTAAN DEMONEITA.[2]<<

        Lähde: wikipedia


    • Anonyymi

      "Älkää pelätkö niitä jotka voivat vain ruumiinne tappaa - sehän teiltä kuolee jokatapauksessa muutenkin - vaan pelätkää vain HÄNTÄ, joka voi sekä ruumiin, sielun että hengen hukuttaa tuliseen järveen"(Jeesuksen puheesta)... Kenestä Hän puhui? Herrasta Seebaotista.,..

      • No, ei taida enää Herra Sebaot vaikuttaa. On mennyttä aikaa.


    • Anonyymi

      Aika vaikeaa on etsiä hyvää Jumalaa jos uskoo Raamattua. Siellähän Jumala ei olekaan kaikkivaltias ja kaiken ennalta tietävä vaan antaa luomansa ihmisen ja langenneen enkelin sekoittaa koko pakan. Lisäksi vielä keksii myöhemmin kidutushelvetin peloitteeksi.

      sage8

      • Anonyymi

        Raamattuhan olikin jo todettu kirjoitetun Lusiferin johdolla, joten ei kai tähän enää ole edes mitään lisättävää? Kiitos Nag Hammadin lainauksestasi ja tiedosta, jonka vielä kopioin edelle.

        Mutta ei tähän tosiasiaan maailma pysähdy, ainakaan kaikilla, mutta nyt on toivoa tulevasta ja paremmasta maailmasta, kun tämä Lusiferin luoma harha saaddaan tästä ensin raivattua pois, eikö?


      • Anonyymi

        Tässä on myös sellainen mielenkiintoinnen pontti nyt: jos Päivi Räsäsen asia menee oikeuslaitoksen käsittelyyn, ja hän perustelee kantaansa Jumalan sanalla, niin on nyt varsin helppoa tuon saman Raamattu-kirjan perusteella todistaa, että hänen sanansa ovatkin suoraan saatanasta.

        Odotan mielenkiinnolla mitä tulee tapahtumaan.

        Tosin - kun on kyse kansanedustajasta - on eduskunnan annettava jopa 5/6 määräenemmistöllä lupa purkaa Päivi Räsäsen syytesuoja.

        Tämä luku on valtava verrattuna siihen, että Suomen perustuslain mukaan voidaan päättää Suomen alueen muuttamisesta (luovuttamisesta) vain yhdellä eduskuntakäsittelyllä, joka ei edellytä kuin 2/3 määräenemmistön.


      • Anonyymi

        Unohtui mainita - että tuossa Suomen alueen muuttamista koskevassa kohdassa perustuslaissa on myös pykälä, joka mahdollistaa koko eduskunnan ohittamisenkin.


    • Anonyymi

      Onko Päivi Räsäsen syyteasiasta tullut jotakin uutta tietoa lehtiin? Tuli mieleeni, kun nyt kerätään adressia uskovaisten oikeudesta sukupuoliopetukseen kristittyjen ihmiskäsitykseen vedoten.

      Laitanpa tähän myös nyt tämän heidän ihmiskäsityksen Lutherin tulkitsemana:

      Lutheria:

      <<Jos kaikki ne, jotka ovat armon ulkopuolella, ovat nimenomaan luontonsa puolesta VIHAN lapsia, niin on vapaa ratkaisukin luontonsa puolesta VIHAN lapsi, ja jos se jo luontonsa puolesta on tällainen, niin vielä suuremmalla syyllä se on VIHAN lapsi tekojensa puolesta. Mutta eihän VIHAN lapsi luonnostaan kykene tekemään mitään muuta kuin sitä, MIKÄ PAHA ON, ei sellaista, mikä valmistaa armoon, vaan VIHAAN, siis sellaista, mikä ansaitsee VIHAN!

      Ylös siis, te pelagiolaiset ja valmistautukaa teoillanne armoon, vaikka Paavali tässä sanoo, että kaikki niillä ansaitsevat ainoastaan VIHAN!

      Olisihan ollut lienteämpää, jos hän olisi sanonut ainoastaan, että »me OLIMME VIHAN lapsia», mutta lisätessään LUONNOSTAAN-sanan hän tahtoi meitä olemaan siinä mielessä, että kaikki se, MITÄ ME OLEMME JA TEEMME, ON PELKÄSTÄÄN VIHAN eikä mitenkään armon ANSAINNUT. Raamatusta tuskin voinet löytää lyhyydessään voimakkaampaa sanaa vapaata ratkaisuvaltaa vastaan.

      (Luther: Sidottu ratkaisuvalta. 349, 1982.)<<

      <<Uudestisyntymätön ihminen vastustaa Jumalaa joka suhteessa; hän on KOKONAAN SYNNIN ORJA. Uudestisyntynyt sitä vastoin yhtyy sisällisen ihmisen puolesta ilolla Jumalan lakiin, mutta havaitsee jäsenissään SYNNIN LAIN, joka sotii hänen mielensä lakia vastaan. SIKSI HÄN PALVELEE mielellä Jumalan lakia mutta LIHALLA SYNNIN LAKIA (Room. 7:22-25). Tähän tapaan voidaan ja täytyy oikeaa käsitystä selvittää ja opettaa, perusteellisesti, selkeästi ja taiten.

      (Yksimielisyyden ohje)<<

      Ensimmäisenä siis uudestisyntymätön ihmiskuva, joka sekin on edelleen perustaltaan vain vihattavaa, ja jälkimmäinen sitten ns. uudestisyntymän jälkeen, jossa sentään mieli palvelee Jumalan lakia, mutta liha edelleen synnin lakia.

      Jos nyt tällaiselle ihmiskuvalle pitäisi löytää jokin perusta, niin se löytyy ainoastaan meidän Raamatusta poisjätetystä juutalaisten - Paavalihan oli juutalainen rabbi - luomiskertomuksesta, jossa Lilith oli Adamin ensimmäinen vaimo ja hänen lapsensa ovat demoneita. Tuo kuva on demonin kuva, eikä Jumalan kuva, joksi meidän tunteman luomiskertomuksen mukaan Jumala ihmisen teki.

      Ja tämä on nyt lutherilaisen opin ja Paavalin syntiopin ihmiskuva, johon kerätään adressia, että saadaan tämä ihmiskuva pitää uskonto-opetuksen perustana. Tällä ihmiskuvalla ei ole mitään tekemistä Jeesuksen opetusten kanssa, joka perustuu siihen luomiskertomukseen, jonka me tunnemme Raamatusta - hyvän ja pahan tietämiseen ja Jumalan pelkoon, ettei ihminen niitä pysty erottamaan ja karkoittaa tästä syystä ihmisen paratiisista, ja Jeesus vastaavasti opettaa paluuta paratiisiin alhaisten tunteiden voittamisella ja sanoo olevansa tie, totuus ja elämä.

      Pietari vastaavasti jättää 2. kirjeessään tuon tiedon, että tähän ihmiskuvaan tehty syntioppi kristuskultilla, on Luciferin johdattamaa harhautusta (viittaus myös Viisaasten kirjaan Jeesuksen ja Pietarin keskusteluun) minkä helposti tuosta ihmiskuvasta nyt näkeekin.

      Kuinka moni ymmärtämätön ja tietämätön tästä tehdystä ihmiskuvasta nyt allekirjoittaa hyvässä uskossa pyydetyn adressin, koska yleisesti on luotu harhaanjohtavia mielikuvia niin uskovista ja uskonnostakin ja on annettu olettaa, että oppi perustuu Jeesuksen opetuksiin?

    • Anonyymi

      Luterilaiset, millä te perustelette teidän ihmiskuvanne, ihmiskäsityksen hyvänä perustana tälle opetukselle, johon keräätte nyt adressia? Edellä on lainaukset Lutherin ja Paavalin syntioppiin perustuvaasta ihmiskäsityksestä, joka on 2.5 miljardille kristitylle luodun uskonnon perustana ja Suomessakin jopa valtionuskontona. Lainaus linkistä:

      <<uskonnonharjoitukseen kuuluvan kristillisen ihmiskäsityksen<<

      <<TAHDON 2020. Aloite kristillisen seksuaalietiikan mukaisen opetuksen ja toiminnan turvaamiseksi sitä edustavissa uskonnollisissa yhdyskunnissa ja yhteiskunnassa

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/5101 <<

      • Anonyymi

        Aitouskovaisten, luterilaisten palstalla kyseisen kansalaisaloitteen tekijä vastaa esitettyyn aloitteeseen kohdistuvaan kritiikkiin, ja laitan tähän erään kohdan hänen kirjoituksestaan:

        <<mika.murto: Aloite liittyy mielestäni laajempaan kokonaisuuteen. Kannattaminen on samalla signaali, että kirkko eri muodoissaan on yhä osa yhteiskuntaa, sillä on opillinen, luovuttamaton perustansa, jota ilman se ei voi säilyä luonteeltaan kristillisenä, ja on ihmisiä, jotka pitävät kiinni oikeudestaan uskoa niin kuin kristityt ovat aina uskoneet: että Jumala loi ihmisen mieheksi ja naiseksi.

        Syvyystasolla kyse on itse evankeliumista. Jos ihminen ei ole syntinen eikä rikkinäinen, hän ei tarvitse myöskään anteeksiantamusta ja armoa (sic!) tullakseen Jumalan yhteyteen ja ollakseen siinä, ei myöskään Pyhän Hengen apua, elääkseen raamatullisia arvoja kunnioittavaa elämää.

        Pride-liikkeen “hyökkäys” kristillistä ihmiskuvaa vastaan ei ole erillinen eikä sattumanvarainen, vaan uskon perusteisiin yltävä.<<

        Hän toteaa aivan oikein: koko kristillinen etiikka ja teologia perustuu rikkinäiseen ja syntiseen ihmiskuvaan, mutta hän ei ilmeisesti tiedä tai tiedosta teologista totuutta tuosta armoasiasta, joka kristiinuskon oppinormistossa, ainakin luterilaisuudessa, on 'yksin armosta', mikä on 'salaisen Jumalan salattu päätös', ja opin mukaan se päätös voi olla prosentuaalisesti jopa nolla, eikä ole tietoa, että koska ja kuka tuollaisen armon edes saisi kuoleman jälkeen - kuten täällä on kirjanoppinut asian selvittänytkin. Vastaavasti teologit pohtiessaan opin mukaan vanhurskauttamista, päätyivät epäoikeudenmukaiseen Jumalaan.

        Nämä armoperustelut pahuuden ihmiskuvalle ovat siis täysin katteettomia jopa tuon kristinuskon (ainakin luterilaisuuden) oman oppinormistonkin mukaan.

        Vastaavasti tämä syntisen ja rikkinäisen ihmiskuvan perustana on juutalainen luomiskertomus, jota ei esiinny meidän Raamatussa, jossa Lilith, Adamin ensimmäinen vaimo, on paholainen, ja tämän jälkeläiset edustavat tuota ihmiskuvaa, demonista, johon hän kristillisyyden arvoissa vetoaa.

        Hyvä Jumala ei houkuttele ihmistä pahuuteen paratiisissa Saatanan avulla - ei edes Jeesuksen oman luomiskertomustulkinnan mukaan - tuota ihmistä, jonka Jumala itse sanoo luoneensa omaksi kuvakseen.

        On täysin epäloogista vedota toisen luomiskertomuksen perusteella demoniseen ihmiskuvaan ja poimia toisesta luomiskertomuksesta sitten perusteluiksi, koska Jumala loi ihmisen naiseksi ja mieheksi.

        Yhtälailla voidaan sitten sanoa, että Jumala loikin ihmisen vain demoniksi, jolla perusteella Murto haluaa kansalaisaloitteensa mukaan säilytettävän demonisen ihmiskuvaopetuksen kristillisine arvoineen.

        Hyvän Jumalan tekemä ihminen ja ihmiskuva, joka luomiskertomus liittyy paratiisista karkoittamiseen hyvän ja pahan tiedon tietämisen vuoksi, joita ihminen ei vielä pysty erottamaan, ei liity juutalaiseen Lilithiin, demoniin, jonka lapset ovat demoneita, ihmisiä, ja joiden ihmisten ihmiskuva on paha ja vihattava, kuten Lutherin ja Paavlain opin mukaan sanotaan.

        Tähän ihmiskuvaan ei myöskään liity Jeesuksen omat opetukset - vain juutalaisen rabbi Paavalin syntioppi.


      • Anonyymi

        Edelleen on aivan käsittämätöntä tämä Jeesuksen oman nimen sotkeminen tähän kristilliseen Kristus-kulttiin, joka hämmentää tätä uskontopalettia koko ajan myös ilmeisen tarkoituksellisesti. Kristus ja kristuskultti liittyy ainoastaan Jeesuksen ristinkuolemaan Jumalana, ja tästä tehtyyn uskonnon syntioppinormistoon.

        <<mika.murto: Tiukasti ajatellen vain kahden kristityn liitto eli sellainen avioliitto, jossa puolisot tunnustavat Jeesuksen Herrakseen ja tahtovat elää Hänen mielen mukaan, on kristillinen, koska Kristuksen ulkopuolella ei ole mitään kristillistä.<<

        Elää Jeesuksen 'mielen mukaan' on totaalisesti eri asia kuin elää 'kristusksessa kristillisesti'

        Tämän asian on selvittänyt jo itse piispa Huovinenkin kristuskultista - eikö näillä teologisilla kirkon auktoriteeteilla tietona, totuutena ole edes mitään arvoa?

        <<Juhannuksen aurinkoa ihaillessa sopii muistaa, että Kristuskin on aurinko, Toinen Aurinko, erotukseksi maallisista auringoista. Pakanallisten hallitsijoiden nimelle annettiin uusi merkitys. Kristus on Voittamaton Aurinko, Sol Invictus.<<

        https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/kolumni-auringonpalvontaa

        Tai vastaavasti teologian tohtori -tasoisen henkilön kertomuksella, että miten tällainen sijakärsimysoppi Jeesuksen ristinkuolemalla on edes luotu?!

        <<– Kirkon käyrät eivät nouse sillä, että otetaan aina väin räväkämpi bändi ja isommat kaiuttimet, kun itse sisältö kaipaa päivitystä, Tarkki sanoo.

        Siemenet nykykirkkojen ongelmiin kylvettiin Jarmo Tarkin mielestä 1000- ja 1100-luvuilla. Tuolloin kristilliseen teologiaan syvän vaikutuksen jättänyt Anselm Canterburylainen (1033–1109) muotoili sovitusopin, joka edelleen hallitsee lännen kirkkojen julistusta sekä 1200-luvulta peräisin olevaa messukäytäntöä.

        – Canterburylaisen sovitusoppi käytti keskiaikaisen feodaaliyhteiskunnan mallia, jossa kartanon herra ei voinut antaa torpparin rikkomuksia anteeksi ilman hyvitystä. Ihmiset olivat tehneet syntiä Jumalaa vastaan, joka vaati hyvitystä.

        JOS VERISTÄ SIJAISKÄRSIMYSTÄ KOROSTAVA KRISTINUSKO TULISI MARKKINOILLE NYT, SE TODENNÄKÖISESTI KIELLETTÄISIIN TAI SAISI AINAKIN K18-MERKINNÄN.

        Kristinuskon elpyminen edellyttää Jarmo Tarkin mielestä radikaalia muutosta käsityksessä, mitä kristinusko oikeastaan on. Kirkon täytyy uskaltaa luopua opinkohdista, jotka ovat merkityksettömiä, haitallisia ja jotka eivät edes kuulu kirkon varhaiseen sanomaan. Mikä tämä varhaisempi sanoma sitten oli?

        – Se on sanoma Jeesuksesta, jossa tulivat ilmi Jumalan luonne ja intohimo. Jumalan luonne on rakkaus, ja hänen intohimonsa on oikeudenmukaisuus, Tarkki sanoo.<<

        https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/kristinusko-2-0

        Totuudellako ei ole mitään merkitystä, kun halutaan säilyttää tuon juutalaisen luomiskertomuksen demoninen ihmiskuva?


    • Anonyymi

      Ketjun alkupäässä lukee, että mihin tämä luterilaisuuden ja Paavalin syntiopin ihmiskuva liittyy.

      Laitan vielä tähän, että selventää asiaa. Kyse on juutalaisten luomiskertomuksesta, joka on jätetty Raamatusta pois. Aitouskovaisten palstalla on ketju, jossa ihmetellään luomiskertomuksen kohtia, joista selviää, että olisi ollut muitakin ihmisiä kuin Aatami ja Eeva.

      Eivätkö he tiedä juutalaisten luomiskertomustarinaa? On aivan luonnollista, että Paavali on käyttänyt tätä tehdessään syntioppinsa kristityille.

      <<Lilith tai Lilitu (hepr. ‏לילית‎, Lilit) on babylonialaisessa mytologiassa ja juutalaisessa mytologiassa Jumalan luoma ensimmäinen nainen. Lilith on vaarallinen yön demoni, joka on seksuaalisesti rajaton ja ryöstää vauvoja pimeydessä.[1]

      Kabbalan mukaan Lilith oli Aatamin ensimmäinen puoliso, demoni jonka Jumala oli luonut. Aatamin ja Lilithin yhtymisestä syntyivät demonit. Näistä merkittävin oli Asmodeus. Lilithin myöhempänä avopuolisona pidettiin Saatanaa, joka houkutteli Eevan syntiinlankeemukseen. Joskus oletettiin myös, että viettelijä olisi ollut käärmeen hahmon ottanut Lilith, joka Jumalan kirouksen takia ei pystynytkään enää vapautumaan ottamastaan käärmeen hahmosta.[2] Lilithin hahmo ja nimi pohjautuvat nykykäsityksen mukaan mesopotamialaiseen demonien luokkaan nimeltään lilû (naispuolinen: lilītu).

      Vanhoissa juutalaisissa kirjoituksissa Lilith kuvataan yleensä Aatamin demonisten jälkeläisten äitinä.<<

      Lähde wikipedia

      Eli syntiopin luodun ihmiskuvan perusteella kristityt ovat siis Adamin ja Lilithin jälkeläisiä, demoneja. Siinä Raamatun luomiskertomuksessa, jossa on hyvä Jumala, joka suojelee ihmistä sitomalla ihmisen materiaan, kun tämä tuli tietämään hyvän ja pahan, ettei ihminen aiheuttaisi vahinkoa, ei voi olla tällaista logiikkaa, että Saatana asuisi Jumalan paratiisissa Jumalan kiroamana (saatanan avulla kirotaan) houkuttelemassa viatonta ihmistä syntiinlankeemukseen, jonka ihmisen Jumalan sanotaan tehneen kuvakseen.

      • Anonyymi

        <<Lilith on vaarallinen yön demoni, joka on seksuaalisesti rajaton ja ryöstää vauvoja pimeydessä.<<

        Outo yhdistelmäpahuus tällä demoninaisella?! Vauvoja on siis kadonnut, ja on kehittynyt tällainen mysteerinainen, joka on laitettu vielä Jumalan luomaksi. Sieltä VT:stä löytyy Jahve-Jumalan vaatimuksia, että miten hänelle piti uhrata lapsia. Ovatko lapset kadonneet Jumalalle 'uhrilahjaksi', jolloin on syntynyt tällainen mytologia?

        Miksi uskonto liittyy niin vahvasti pedofiliaan? Onko tässä olemassa jokin uskonnollinen juttu, jota me emme tiedä? Tältä suunnalta tehdyt jättimäiset. maailmanlaajuiset putsaukset antavat mahdollisuuden myös tällaiselle tulkinnalle.


    • Anonyymi

      Kun etsii hyvää Jumalaa, pitää välttää pahaa, joka voi esiintyä myös lampaiden ja kaikenlaisten houkutusten, nautintojen, himojen vaatteissa julkisesti ja salaa. Jos vilpittömästi etsii, rukoilee hyvää Jumalaa, Hänet kyllä etsivä löytää elämäänsä, vaikka pahuus sitä monin tavoin yrittää kadehtien estää.

      • Anonyymi

        << joka voi esiintyä myös lampaiden ja kaikenlaisten houkutusten, nautintojen, himojen vaatteissa julkisesti ja salaa.<<

        Millä tavalla tämä esiintyy? En ymmärrä, että mistä puhut.


      • Anonyymi

        <<Kun etsii hyvää Jumalaa, pitää välttää pahaa,<<

        Tiedätkö, tässä on sellainen ongelma psykologisesti ajatellen, jota kutsutaan termillä 'motivaatioristiriita'. On havaittu sellainen säännnönmukaisuus käyttäytyminen ihmisen toiminnassa, että se mitä pyrkii välttämään, se vetääkin puoleensa? Mitä enemmän pyrkii välttämään, sitä enemmän se vetää puoleensa jne.

        Joten tällainen välttämiskehotus on huono neuvo. Mikä olisi parempi keino?


    • Anonyymi

      On hyvä, että on järjestäytynyt länsimainen yhteiskunta arvoineen, joka pitää järjestystä, pyrkii siten välttämään pahuutta, sillä se pyrkii yhteiskuntaa ja ihmisiä turmelemaan, rikkomaan.

      • Anonyymi

        Meillä on erittäin huonot arvot tällä hetkellä, vaikea nähdä, että miten tätä pahuutta edes vältetään missään kohdin tai kukaan, kun kaikki ajattelevat vain itseään ja omaa etuaan ja omaa hyötyään ja poliitikot ovat kähmineet jo kaikki omiin taskuihinsa, joka aikaisemmin oli Sumen kansan omaisuutta. Kaikki revitään ja rikotaan, ja ainoa arvo on talouskasvussa ja rahassa ja tehokkuudessa. Uskonto ei tuo tähän apua, se ei sillä kuin yhden arvon: pahuus.

        Tässä sen pahuuden teologinen selitys:

        Lutheria:

        <<Jos kaikki ne, jotka ovat armon ulkopuolella, ovat nimenomaan luontonsa puolesta VIHAN lapsia, niin on vapaa ratkaisukin luontonsa puolesta VIHAN lapsi, ja jos se jo luontonsa puolesta on tällainen, niin vielä suuremmalla syyllä se on VIHAN lapsi tekojensa puolesta. Mutta eihän VIHAN lapsi luonnostaan kykene tekemään mitään muuta kuin sitä, MIKÄ PAHA ON, ei sellaista, mikä valmistaa armoon, vaan VIHAAN, siis sellaista, mikä ansaitsee VIHAN!

        Ylös siis, te pelagiolaiset ja valmistautukaa teoillanne armoon, vaikka Paavali tässä sanoo, että kaikki niillä ansaitsevat ainoastaan VIHAN!

        Olisihan ollut lienteämpää, jos hän olisi sanonut ainoastaan, että »me OLIMME VIHAN lapsia», mutta lisätessään LUONNOSTAAN-sanan hän tahtoi meitä olemaan siinä mielessä, että kaikki se, MITÄ ME OLEMME JA TEEMME, ON PELKÄSTÄÄN VIHAN eikä mitenkään armon ANSAINNUT. Raamatusta tuskin voinet löytää lyhyydessään voimakkaampaa sanaa vapaata ratkaisuvaltaa vastaan.

        (Luther: Sidottu ratkaisuvalta. 349, 1982.)<<

        Tässä on nyt kristillisen maailman ihmiskuva, joka on synnyttänyt tämän läntisen pallonpuoliskon. Pitäisikö sitä korjata jotenkin?


      • Anonyymi

        <<On hyvä, että on järjestäytynyt länsimainen yhteiskunta arvoineen,<<

        Edellä on nyt ne kristinuskon arvot, joilla tämä tilanne synnytettiin, jossa nyt olemme pahan välttämmisellä pakotettuna noitarovioin, häpeäpaaluilla, hirttoköysillä, kelluntakokeilla, unilukkareilla, kirkollisveroilla ja jalkapuilla.


    • Anonyymi

      Nyt Hyvän Jumalan etsintä on palstalla kääntynyt todistamaan Lutherin opettaneen väärin, vaikka hän opettaa täysin tämän Luciferin opin seuraamista oikein.

      <<Luther opettaa: ”Vaikka uskovalla on syntiä ja vaikka hän sitä tekeekin, hän pysyy kuitenkin hurskaana, kun taas epäuskoinen pysyy jumalattomana tehdessään syntiä. Siinä on tosihurskaiden viisaus ja lohtu, että vaikka heillä on ja he tekevät syntiä, he kumminkin tietävät: usko Kristukseen saa aikaan, ettei sitä merkitä heidän tililleen.”<<

      Jos uskonto sanoo, että synti on itse perkele ja perkeleestä ja sitten sanotaan, että sitä syntiä ei merkitä tilille, jos uskoo Jumalan kuolemaan, niin eikö tämä nyt selvästi jo sano totuuden?

      Tässä ei ole mitään muuta ongelmaa, kun uskovaisten tippua harhastaan ja katsoa peiliin totuutta, ja sitä koitetaan nyt vääntää jopa siihen, että Luther olisi opettanut väärin, kun tämän opin mukana hän juuri opetti oikein.

      • Anonyymi

        Ja kommentti toisesta ketjusta - jos et usko, että Lucifer on Jumala, niin sinä oletkin sitten ateisti.

        Väkivallalla on pakotettu ihmiset uskomaan tämä syntioppi, joka todistettavasti Pietarin 2. kirjeen mukaan on Luciferin johtamaa, suoraan saatanasta, jolla ei ole mitään tekemistä Jeesuksen opetusten kanssa, ja he ovat opissa antaneen Luciferille Jumala-nimen, ja jos et usko tähän Luciferi-Jumalaan niin oletkin ateisti.

        USKOVAISILLLA EI OLE MITÄÄN YKSINOIKEUTTA JUMALA-SANAAN TÄMÄN OPIN PERUSTEELLA, JOKA TODISTETTAVASTI PERUSTUU LUCIFERIIN.


      • Anonyymi

        Lutheria:

        << jo luontonsa puolesta on tällainen, niin vielä suuremmalla syyllä se on VIHAN lapsi tekojensa puolesta. Mutta eihän VIHAN lapsi luonnostaan kykene tekemään mitään muuta kuin sitä, MIKÄ PAHAA ON<<

        <<Uudestisyntynyt ... havaitsee jäsenissään SYNNIN LAIN ... SIKSI HÄN PALVELEE ... LIHALLA SYNNIN LAKIA (Room. 7:22-25). Tähän tapaan ... TÄYTYY OIKEAA ... KÄSITYSTÄ OPETTAA<<

        <<Vaikka uskovalla ON SYNTIÄ ja HÄN SITÄ TEKEEKIN, hän pysyy kuitenkin HURSKAANA .... USKO Kristukseen saa aikaan, ETTEI sitä MERKITÄ heidän TILILLEEN.<<

        (Lutherin sidottu ratkaisuvalta ja yksimielisyyden ohje)

        Pelkkää pahuuden oppia, ja tällä opilla he haluvat Luciferilleen Jumala nimityksen yksinoikeudella, ja tekstiä siteerataan Jumalan sanana.

        Käsittämätöntä röyhkeyttä.


    • Anonyymi

      Nyt, kun kristityt puhuvat, että heitä kohtaan alkaa vainot - uskovia vainotaan - niin on syytä ymmärtää, että kyse - esimerkiksi tässä ihmisten ominaisuusasiassa, jonka he tulkitsevat homojen kohdalla synniksi - ei ole kyse kristittyjen vainosta, vaan uskonnon luomasta ihmiskäsityksestä. Sen voidaan sanoa olevan suorastaan rikos ihmisyyttä vastaan.

      Se, että ihmiskäsitys tulee muuttumaan ja on jo muuttunut, liittyy myös tieteellisesti tiedettyihin tosiasioihin meidän todellisuudesta, joka ei perustu fysiikkaan vaan henkiseen. Sanotaan, että tieteen mukaan elämme ajatusuniversumissa.

      Toisessa ketjussa on keskustelu taivaasta - mitä siellä tehdään. Uskonnossa ei ole taivasta, vastaavasti Jeesus opetti, että taivasten valtakunta on meissä ja meidän ympärillä.

      Eräs kirjoittaja toteaa:<< Mikäli taivaan ominaisuuksien määrittely ei ole mahdollista, niin siten ei ole myöskään mahdollista määritellä sinne pääsevien ihmisten ominaisuuksia. Tästä seuraa muun muassa sellainen visainen kysymys, että mikä tekee ihmisestä ihmisen? <<

      Tämä ei ole ollenkaan visainen kysymys, tiede antaa siihen vastauksen: Tietoisuus. Ihminen ei ole ihminen fyysisten ominaisuuksiensa perusteella, vaan tietoisuuden perusteella. Fyysisten ominaisuuksien perusteella ihminen on nisäkäs.

      Ja tästä nyt sitten pitäisi ymmärtää niinkin paljon kuin, että mikä ero on Jeesuksen opetuksilla verttuna Paavalin ja Lutherin syntiopin opetuksiin ja se, että miten haitallisia nämä syntiopin opetukset ovat 'luonnostaan vihattavan ja syntisen' ihmiskäsityksensä perusteella, jotka käsitykset eivät perustu sen enempää tieteeseen kuin totuuteenkaan.

      Toisessa kohdassa pohditaan sitä, ettei tämä tietoisuus taivaassa sisällä aikaa, ja keskustelu jatkuu.

      <<vaan tietoisuus sisältää (taivaassa) kaiken sisältönsä samalla kertaa.<<

      Se sisältää sen nyt jo - aina - mutta minkä verran meistä itse kukin sitten pystyy ottamaan siitä irti ja mihin se 'pystyminen' liittyy - on toinen juttu. Tässä materian ja tietoisuuden käsite ajasta liittyy siihen kun Einsteinin sanoi, että aika on vain illuusio, koska aikaa mitataan vain etropianlain perusteella. Tämä tarkoitaa aineen, materian hajoamista.

      Tietoisuudessa ei ole aikaa ja meidän peruskomponentti materialla on tietoisuus älyllisessä tietoisuuden yhtenäiskentässä, johon tietoisuus virtaa taustalta joidenkin Michio Kakun mukaan määrittelemättömien lakien ja sääntöjen muodossa, jolle hän antoi nimityksen Jumala (ei saa sotkea uskonnon persoonalliseen Jumala käsitykseen).

      Tietoisuus sisältää kaiken - tarkoittaa todella kaikkea, eikä meidän itsenäistä, muista riippumatonta omaa tietoisuutta ole, koska älyllisessä tietoisuuden yhtenäiskentässä kaikki ovat yhteydessä kaikkeen, joka myös selittää ns. aistien ulkopuolisen havainnoinnin/tiedon. Kyseessä ei ole suljettu järjestelmä.

      Käytännössä ja selvästi sanottuna tämä tarkoittaa sitä, että meidän pitäisi mm. kyetä lukemaan toistemme ajatukset: on suurempi mysteerio, että me emme sitä pysty tekemään kuin se, että me sen tekisimme. Tai näkemään tulevaisuuteen - mysteeri on se, että emme näe. Mikä sen estää, kun olemme täydessä yhteydessä ja on todellisuudessa vain yksi tietoisuus?

      Jeesus osasi tietää tämän kaiken jo 2000 vuotta sitten - kaikki materia on myös ihmiseen yhteydessä, koska se koostuu atomeista - se on samaa tietoisuuden kenttää - ja niinpä hän sanoi, että kun etsivä löytää etsimänsä, niin kivetkin palvelevat häntä.

      Tämä on mielestäni Jeesuksen kvanttifysiikan puheista hämmästyttävin - miten hän tiesi sen? Olisi ollut luonnollista, että hän olisi puhunut vaikka vain edes kasveista ja puista, että ne palvelevat ihmistä.

      Mutta tuo mekanismi - kivien palveleminen - hänen mukaan liittyi juuri siihen, ettei ole aikaa - pystyy voittamaan ajan (ja aika on aineen hajoamisen lain perusteella mitattu suure) - kuten ei tietoisuuden älyllisessä yhtenäiskentässä olekaan aikaa, ja siksi hän sanoi, että onnellinen se joka tuli olemaan ennen olemaan tulemista. Tässä lauseessa aika kumoutuu.

      On täysin ymmärrettävää, että 2000 vuotta sitten Jeesuksen puheet ovat kuulostaneet (ei liity Raamattuun valikoituihin lauseisiin ja sanoihin) varsin mystisiltä, ja ne on jossakin vaiheessa tulkittu jopa gnostilaisiksi ajatuksiksi, vaikka niissä ei mitään gnostilaisia komponentteja olekaan, kuten demiurgia tai vastaavat - ne ovat vain erikoisia, jos ei ole tietoa kvanttifysiikan tietämästä älyllisestä tietoisuuden yhtenäiskentästä.

      Miten tätä olisi tuolloin 2000 vuotta sitten ilman tieteellistä tietoa sanallisesti pystytty edes muuten ilmaisemaan, vaikka olisikin ollut Jeesuksen tapaan tietoa asiasta?! Vaikea sitä on selittää tänä päivänäkään asiaa ymmärtämättömälle, vaikka nyt jo tiede sen selittääkin.

      Taivasten valtakunta on tietoisuuden yhtenäiskenttä, josta atomein muodostumme - se on meissä ja meidän ympärillämme, se on henkinen, ei aineellinen, jolloin myöskään ihmisten ominaisuudet eivät määrittele ihmistä, vaan hänen henkinen kapasiteettinsa.

    • Anonyymi

      Toistuvasti täällä seuraavat Jeesusta kristuskulttlaiset ja samaa jauhavat ateistit: kun nämä seuraavat Jeesusta. No, kun eivät seuraa. Ihan oikeasti - alkaa hihat palaa.

      Kun kirkko määräsi Jeesuksen harhaoppiseksi 300-luvulla ja määrättiin hävitettäväksi häneen liittyvää aineistoa, niin tämä on myös niitä tekstejä niistä sinetöidyistä saviruukuista, jotka löytyivät haudattuna autiomaan hiekasta vuonna 1945:

      <<Pietari sanoo: " Minua pelottaa kuulla, että teeskentelijätkin näyttävät meistä pienten kaltaisilta. On siis olemassa lukemattomia ihmisiä, jotka johtavat harhaan eläviä ja nämä elävät tuhoutuvat heidän keskellään. Kun harhaanjohtajat mainitsevat sinun nimesi, heitä uskotaan.<<

      Jeesuksen opetukset on aivan eriasia kuin Paavalin tekemä kristuskultti hänen kuolemastaan, jota nyt kristinuskossa on seurattu 'mainitsemalla Jeesuksen nimi'.

      Sanokaapa minulle, että mikä tässä on niin vaikea käsittää, että tämä asia sotketaan jatkuvasti ja Jeesuksen nimi mainitaan näiden harhaanjohtajien - ei ainoastaan kristuskulttilaisten - vaan myös ateistien toimesta kristuskultin yhteydessä?

      Ainoa opinkohta esimerkiksi Augsburgin tunnustuksessa, jossa Jeesus mainitaan - ja vain Jeesus - on kun hän tulee tuomitsemaan tekojen mukaan ja seisomaan multien päällä.

      Ristillä kuolemassa on Tosi Jumala uhrina Jumalan vihan lepyttämiseksi, opin mukaan ja siinä lukee vain Kristus.

      Oppinormistossa nämä on osattu ihan oikealla tavalla pitää erikseen. Kristus suo armon Jumalan kuolemalla - ei Jeeus. Ja vastaavasti Jeesus on se, joka tulee tuomitsemaan tekojen mukaan, ei Kristus.

      Ja ei Jeesus ole mikään auringojumala, Sol Invictus, tietenkään, vaan Kristus. Minusta tämä nyt ei voi vaatia kahta aivosolua enempää tajuta asiaa.

      PIISPA HUOVISEN KOLUMNISTA AURINGONPALVONTAA:

      <<Juhannuksen aurinkoa ihaillessa sopii muistaa, että KRISTUSKIN on aurinko, Toinen Aurinko, erotukseksi maallisista auringoista. PAKANALLISTEN HALLITSIJOIDEN NIMELLE ANNETTIIN UUSI MERKITYS. KRISTUS ON VOITTAMATON AURINKO, SOL INVICTUS.<<

      https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/kolumni-auringonpalvontaa#a342966c

      Minä ihmettelen, että te pärjäätte noilla aivosoluilla normaalielämässä, todennäköisesti ainakin, ja osaatte jopa lukea ja kirjoittaa.

      SIINÄ EDELLÄ ON PIISPAN SANAT: TIEDÄTTEKÖ TE MIKÄ ON PIISPA??

      Ja henkilö nimeltä JEESUS OLI OPETTAJA, JOKA PUHUI (oli suu) JA SANOI KELLÄ ON KORVAT OLISI PARASTA KUUNNELLA, sanoi myös olevansa juoppo ja syöppö, niin osaatteko te kuvitella, että siinä puhukin Aurinkojumaluus muinaisesta Egyptistä?

      Ei puhunut, vaan siinä puhui ihminen. Hänellä oli jopa mielipiteitä, että Aabrahamin jumalanpalvojat ovat isästä perkeleestä, ja hän jopa rohkeasti vastusti tuota Jumaluutta sekä siihen liittyvää uhrikulttia.

      Ja mitä tekee idiootti ihminen?! Palvoo Jeesuksen kuolemaa Auringonjumalana ja uhrilahjana tuolle samalle Jumalalle, jonka Jeesus sanoi olevan itse isä perkele?!

      Tikku teidän aivojanne. Mutta ei tarvitse kuin katsoa ympärille, niin näkee, että mitä niillä aivoilla on tehty.

    • Anonyymi

      Onko mitään uutta löytynyt Hyvästä Jumalasta, vai onko kaikki edelleen vain pahaa ja vihaa?

      • Anonyymi

        Koko käsitys hyvästä on kadoksissa - Jumalasta puhumattakaan. Tässä Paavalin kehotus Luciferin seuraamiseen:

        1. Kor. 5:5. Herran Jeesuksen nimessä hyljättävä saatanan haltuun lihan turmioksi, että hänen henkensä pelastuisi Herran päivänä.

        Kas kun ei ole tälläkertaa Kristus -nimi kelvannut, vaan on pitänyt käyttää Jeesuksen nimeä?! Se on se, kun Jahve käski sekä tappaa ihmeidentekijän, että tuhota kaikki tämän seuraajatkin. 5.Moos.13., löytyy faktat.


    • Anonyymi

      Meiltä on todella nyt HYVÄ JUMALA kadoksissa.

      • Anonyymi

        Miten sellainen voisi löytyäkään, kun uskovaistenkin Jumala ramppaa koko ajan taivaan ja helvetin väliä ja omaa avaimet kumpaankin paikkaan!

        Helvettiin laitetaan silloin, kun kyse on 'ei uskovaisista', jotka pitää tuomita, koska nämä eivät usko, vaikka elävät omantuntonsa mukaan niin hyvin, rehellisesti ja oikeudenmukaisesti vääryyttä vastaan kuin vain ihminen voi elämässään toimia.

        Mutta uskovainen - ihan sama mitä tekee palvellessaan lihalla synninlakia - meneekin taivaaseen, johon Jumalalla on avaimet heitä varten kaikessa vääryydessäkin, koska heidän pahoja tekojaan ei merkitä Lutherinkaan mukaan (Paavalin tekstin referaatti) tilille.

        Lopputuloshan tässä on uskonnon mukaan se, että hyvät ihmiset ovat helvetissä ja pahat pääsevät taivaaseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten sellainen voisi löytyäkään, kun uskovaistenkin Jumala ramppaa koko ajan taivaan ja helvetin väliä ja omaa avaimet kumpaankin paikkaan!

        Helvettiin laitetaan silloin, kun kyse on 'ei uskovaisista', jotka pitää tuomita, koska nämä eivät usko, vaikka elävät omantuntonsa mukaan niin hyvin, rehellisesti ja oikeudenmukaisesti vääryyttä vastaan kuin vain ihminen voi elämässään toimia.

        Mutta uskovainen - ihan sama mitä tekee palvellessaan lihalla synninlakia - meneekin taivaaseen, johon Jumalalla on avaimet heitä varten kaikessa vääryydessäkin, koska heidän pahoja tekojaan ei merkitä Lutherinkaan mukaan (Paavalin tekstin referaatti) tilille.

        Lopputuloshan tässä on uskonnon mukaan se, että hyvät ihmiset ovat helvetissä ja pahat pääsevät taivaaseen.

        <<Lopputuloshan tässä on uskonnon mukaan se, että hyvät ihmiset ovat helvetissä ja pahat pääsevät taivaaseen.<<

        Live-elämässä tämä on juuri näin: jos lähdet taisteluun oikeudenmukaisuuden puolesta (vrt. Hurtig ja lestaadiolaisten lasten hyväksikäyttö) vaikka muita auttaen, huomaat nopeasti miten pahuus liittoutuu, ja saat järjestettyä itsellesi matkan helvetin läpi, ja se vaatii voimia, sisua ja jaksamista, jota harvalta löytyy tuolle yksinäiselle matkalle. Ja kun tarpeeksi löytyy yksin uupuneita tuollaisen matkan jälkeen, niin ei kukaan halua eikä uskalla enää olla mukana oikeudenmukaisuudessa - pahuudella on niin suuri valta tässä järjestelmässä, jonka uskonto on luonut.

        Täällä esimerkki:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16562830/mita-mielta-asiasta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        <<Lopputuloshan tässä on uskonnon mukaan se, että hyvät ihmiset ovat helvetissä ja pahat pääsevät taivaaseen.<<

        Live-elämässä tämä on juuri näin: jos lähdet taisteluun oikeudenmukaisuuden puolesta (vrt. Hurtig ja lestaadiolaisten lasten hyväksikäyttö) vaikka muita auttaen, huomaat nopeasti miten pahuus liittoutuu, ja saat järjestettyä itsellesi matkan helvetin läpi, ja se vaatii voimia, sisua ja jaksamista, jota harvalta löytyy tuolle yksinäiselle matkalle. Ja kun tarpeeksi löytyy yksin uupuneita tuollaisen matkan jälkeen, niin ei kukaan halua eikä uskalla enää olla mukana oikeudenmukaisuudessa - pahuudella on niin suuri valta tässä järjestelmässä, jonka uskonto on luonut.

        Täällä esimerkki:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16562830/mita-mielta-asiasta

        Ja koska länsimaissa nimenomaan kirkko ja uskonto ovat 2000 vuodessa - sitten Jeesuksen moraalisten ja eettisten opeusten jälkeen - kääntänyt tämän pelikentän väärinpäin omimalla yksinoikeuden Jumala-nimeen pahuutena, on myös kirkon velvollisuus nyt kääntää tämä pelikenttä oikeinpäin, niin että Hyvä Jumala löytyisi.


    • Anonyymi

      Nyt Hyvän Jumalan etsintä on saanut lupaavan käänteen vihdoinkin, ja pääsemme - toivon mukaan - pian seuraamaan oikeuslaitokseen tarkistettavaksi laitettua Paavalin syntiopin perusteita, eli syntioppia, joka liittyy Augsburgin tunnustuksen vihaiseen Jumalaan, jolle Jeesus Kristuksena on teurastetun lampaan muodossa uhrilahja.

      Toisaalla tulikin juuri ongelmaksi, että miten uskovaiset voivat sanoa, että jos he tekevät syntiä, niin heillä ei ole vastuuta siitä. Tässä edellä on Lutherin referaatit Paavalin opista, josta selviää, että mistä syystä heillä ei ole vastuuta, eikä heidän pahan tekemistään merkitä tilille, koska heissä asuu pahuus, joka sen synnin tekee, eivätkä he itse. Löytyy Raamatusta Paavalin tärkeimmästä opetuskirjeestä, kirje Roomalaisille ja luku 7.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      274
      2780
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      211
      1789
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1492
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      1
      1241
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1176
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      237
      1086
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1022
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      963
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      77
      865
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      750
    Aihe