HVR-dieetti, aamiassalaatti, resepti

Anonyymi

Tässä helppo vähärasvainen ja vähäenerginen resepti laihduttajalle aamiassalaatiksi. Kaloreitakaan ei tarvitse laskea ihan pilkulleen koska tavanomaisten salaattiainesten kanssa on niin että 100g sekasalaattia vastaa noin 30 kCal. Eli 300 g sekasalaattia on "järkyttävät" 90 kCal.

Pitää vain huolehtia siitä että jäkessa on salaattiaineksia, erityisesti paprikaa, porkkanaa, tomaattia, kurkkua, sipulia, valkosipulia, kaalia tms vihreälehtistä rapeaa yms mistä sattuu pitämään (siis vihannes, kasvis, juures, ei marja, ei hedelmä). Perunaakin voi olla vähän, mutta vähän bataattia on parempi.

Kun tähtää 300 g sekasalatin määrään, niin jos on esim 6 kpl eri ainesta niin otetaan noin 300/6 = 50 g kutakin, kuoritaan, pilkotaan hienonnetaan yms ja sekoitetaan keskenään. Lisätään jodioitua suolaa niin että saavutetaan 1% suolaisuus, jos on noin 300 g salaattia niin lisätään noin 3 g jodioitua suolaa. Ja lisäksi mausteita oman maun mukaan, itse pidän oreganosta, mustapippurista, vahvasta chilistä sekä punaviinietikasta. Munien kanssa cyrrystä.

Aamiaisen tuntua salaattiin saadaan niin, että keitetään 4 kpl kananamunaa kovaksi (15 min keitto), kuoritaan ne, halkaistaan, ja laitetaan kuoret sekä keltuaiset rokeen, valkuaiset sörssätään salaatin sekaan. Valkuaisista tulee noin 150 g lisää massaa (joka on pääasiassa vettä) mutta ne tuovat noin 17 g proteiinia joka on se mitä laihduttaja tarvitsee sekä noin 75 kCal lisää energiaa. Enempää kuin 5 kananmunan valkuaista ei kannata syödä yhdellä kerralla koska elimistö ei niin suurta määrää valkuaisainetta kykene samantien hyödyntämään proteiinina vaan muttaa ylimäärän rasvaksi (ja pakokaasujen suhde myös muuttuu varsin epäedulliseksi kun valkuaista on liialti). JOS haluaa vähän enemmän ravitsevan ja ravinteikkaan aamiaisen niin voi syödä salaatissa yhden (1 kpl) niistä neljästä keltuaisesta, se tuo lisää energiaa noin 100 kCal mutta edustaa koko vuorokauden suurinta suositeltua kolesterolimäärää (jos ei jopa ylitä sitä).

Ylläolevaa noin 90 kCal sekasalaattista voi tehdä helpon lounaan vaihtamalla kananmunanvalkuaiset vaikkapa purkilliseeen tonnikalaa (skipjack) vedessä, tai illallisen vaihtamalla valkuaiset/tonnikalan vaikkapa uunissa paistettuun kanan- tai kalkkunan rintaan.

Oleellista tässä on huomata, että sekasalaattia sellaisenaan voi syödä hyvinkin suuria gramma-määriä vaikka laihduttaa. Jos sekasalaatin sijaan syökin perunaa tai riisiä tai "pastaa" saman määrän niin sitten paisuu.

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kiitos

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1265
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe