Tuliko Keskustasta nyt vasemmistopuolue?

Ainakin Iltalehden Lauri Nurmi näkyy sanovan, että ”Katri Kulmunin valinta keskustan johtoon vie puoluetta reippaasti vasemmalle”. Kouvolalaisen hotellin ruokaravintolassa Kulmunin uskolliset tukijat painottivat, että Kulmunille keskusta ei ole porvaripuolue. Ja sanoohan Katri itsekin: ”Minusta keskusta on keskustalainen puolue. Se, että tunnistaisin porvarillisuutta keskustasta, ei kyllä minun mielestäni sovellu keskustan tarinaan”. Tässä lisää:

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/18cb6e23-ef84-4506-a732-d37e8bc970f3

Jos noin on, varmaan se on hyväksi tälle vasemmistojohtoiselle hallitukselle ja sen tavoitteille. Mutta onko hyväksi demareille ja vasureille, jos kepusta tulee niiden kentälle vahvempi kilpailija, jollaiselta ne saivat olla rauhassa Sipilän johtaessa puoluetta.

Varauksia Kulmunin vasemmistolaisuuteen on kyllä tuossa Lauri Nurmenkin jutussa. ”Jos Kulmuni osoittautuu äkkivääräksi aluepoliitikoksi, siitä seuraa vaikeuksia”. Kyllähän pohjoisen tyttö Katri on kotiseutunsakin pakottamana enemmän aluepoliitikko kuin olisi ollut pääkaupunkiseudun liepeiltä oleva Kaikkonen. No, eipähän siten päässe kasvattamaan kepun kannatusta ainakaan täällä ja muualla rintamailla. Ja hyvinkin oikeaksi voi osoittautua tuo jutun yliössä todettu ”Kulmunilainen julistava aluepolitiikka saattaa tuudittaa keskustan suloiseen itsepetokseen”.

Katrihan on toiminut Paavo Väyrysen avustajana silloin, kun Paavo oli vielä kepulainen, jopa sen kunniapuheenjohtajana. Kai tuon johdosta Nurmi sanoo näinkin: ”Katri Kulmunin itsensä vuoksi on toivottava, että hän on politiikassa muutakin kuin nuori Paavo Väyrysen poliittinen perijätär”. Samaa toivon minäkin, sillä vaikka en ole kepulainen, ja vaikka en ole ollut aivan vakavissani, kun olen aikaisemmissa viesteissäni puhunut Katrista niin kauniisti, en toki toivo mitään pahaa noin hyvännäköiselle, erästä nuoruusrakastettuani ihmeen paljon muistuttavalle nuorelle naiselle.

Katsoin tv:sta vain tuon kepun puoluekokouksen alun ja näin ehdokkaiden puheet - joissa kyllä Kaikkonen oli mielestäni Katria parempi - ja sen jälkeen katsoin tv:sta vain viestijuoksun SM-kilpailuja, mutta sen ohella tänne vilkaistuani sain kyllä jo tietää tuon vaalin tuloksen ja heitin pari viestiäkin eräiden muiden avauksille. Nyt pidin tarpeellisena itsenikin tehdä avaus asiasta, jossa olen viime päivinä ollut täällä jonkin verran aktiivinen. Ehkäpä - toivottavasti - tämä avaukseni herättää asiantuntevampiakin mielipiteitä Katrin poliittisista näkemyksistä, mm. siitä, että liikahtiko kepu nyt todellakin vasemmalle ja jos, niin kuinka paljon.

41

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Niin, aika nopeita..
      Nyt ollut puheenjohtajana vajaat 2 tuntia, ja jo noin osataan arvostelu.
      Ei se kenttä siitä miksikään muutu, nyt vain persut villinneet mitättömin puhein äänestäjät. Se ei uutta, jo isä Vennamon aikaan oli samaa, mikä menee ylös, se sitten laskeekin, sitä ollut persujen - SMP aika.
      Soini nosti persut tuohion, ja ei aikaakaan kun Soini oli ainut kansaedustaja heillä.

    • Anonyymi

      Ei tullut. Piilokokoomuslainen Sipilä vain luopui puolueen johdosta kun yhdessä Bernerin kanssa sai kannatuksen romahtamaan. Kenttäväki ei vain halunnut seurata Sipilän johdossa kokoomuksen talousoikealle vaan vaihtoi suurin joukoin leiriä. Eikä vasemmalle vaan persuihin.
      Luultavasti kepu on Kulmunin johdossa omalla paikallaan - keskellä.

      • Anonyymi

        Helppo yhtyä, sillä Sipilä vei kepua oikealle, ohi kokoomuksen oikean siiven.
        Luultavasti kaimani palauttaa kepun alkuperäiselle Alkion linjan paikalle vasemmisto-oikeisto-akselilla.


    • Anonyymi

      Keskusta oli rotkon reunalla, nyt askeleen edellä!

      • Anonyymi

        Tarkoitatko, että astui nyt eteenpäin ja putosi sinne rotkoon?


      • Anonyymi

        Kyllä!


    • Avauksessani kehuin Antti Kaikkosen puhetta, joka oli todellakin hyvä, mielestäni parempi kuin Katrin puhe, vaikka ei sekään suinkaan huono ollut. Antin puhe nuoruutensa muisteloineen ja enemmän nykyiseen todellisuuteen keskittyvänä teki kai minuun suuremman vaikutuksen kuin Katrin lähinnä tulevaisuuteen uhoava puheensa.

      Hölmöä minulta, sillä toki elämässäni oikeasti pyrin ajattelemaan enemmän jälkeläisteni kuin itseni tulevaisuutta, ja minulle rakkaissa lapsenlapsissanikin on jo kaksi tuota Katria vanhempaa ja itsehän olen jo elämäni loppusuoran kalkkiviivoilla, eikä minulla ole mitään aihetta enää pohtia omaa tulevaisuuttani.

      No, nuorihan Anttikin on rinnallani, mutta kai jo tarpeeksi kokenut ja kypsynyt niin, että oli Katria varauksellisempi tulevaisuuteen nähden. Jotenkin vielä muistan ajan, jolloin tuollainen muutos alkoi tulla minullekin. Sen muutoksen seurauksista en omalla kohdallani voi sanoa muuta kuin hyvää. No, kepuhan nyt valitsi mieluummin nuoruuden innon kuin suuremman kokemuksen tuoman osin varauksellisuudenkin.

      Edellä sanomastani huolimatta toivotan nyt saavuttamastaan onnea Katrille - johon olen mieltynyt jo aikaisemminkin kertomistani aivan muista kuin poliittista syistä - ja toivon hänen menestyvään myös uudessa tehtävässään niin, ettei hän joutuisi siitä vajaan vuoden kuluttua luopumaan. Niin varmaan tapahtuisi, jos hän ei saa puolueensa gallup-kannatusta edes hivenen nousuun nykyisestä alhostaan.

      • Ihmettelen vain, että kenellä olisi kanttia - ja millä lääkkeillä - vakuuttaa toiset kyvyistään nostaa kepun kannatus nousuun, jos siihen ei kyennyt tuore puheenjohtaja, joka oli asettanut sen ykkösasiakaseen.


      • Anonyymi
        Pystyyn_kuollut kirjoitti:

        Ihmettelen vain, että kenellä olisi kanttia - ja millä lääkkeillä - vakuuttaa toiset kyvyistään nostaa kepun kannatus nousuun, jos siihen ei kyennyt tuore puheenjohtaja, joka oli asettanut sen ykkösasiakaseen.

        Miten Kulmuni olisi siihen pystynyt? Keskustan piti pysyä puolueen johtajan linjalla. Johtaja oli oikeistolainen Sipilä. Nyt on uusi johtaja. Linja muuttuu ja kannatus kasvaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miten Kulmuni olisi siihen pystynyt? Keskustan piti pysyä puolueen johtajan linjalla. Johtaja oli oikeistolainen Sipilä. Nyt on uusi johtaja. Linja muuttuu ja kannatus kasvaa.

        Veikkaan että ainakin aluksi kasvaa, kuten yleensä on tapana käydä, kun puolueet vaihtavat puheenjohtajaa. Linjantarkistus ei siihen riitä. Suurempi merkitys on puolueorganisaation "virkistymisellä". Toisaalta aina on mahdollista, että uusi johtaja töppää jollain tavalla tuoreeltaan. Tai pää ei kestä, kuten kävi Touko Aallolle.


    • Tässä taas jo saunottuani ja pyjamassani vuoteeseen mennessäni avasin vielä tietsikan ja sieltä kotisivunani oleva Uuden Suomen sivulta näin tällaista: Ylen gallup: Perussuomalaiset syö nyt keskustaa – ”Kannatusnousu tulee yhdestä puolueesta”. Muistin virkistämiseksi: perussuomalaisten edeltäjä Suomen maaseudun puolue SMP syntyi keskustasta (silloin Maalaisliitto) revenneenä kapinaliikkeenä 1950-luvun lopussa.

      Tässä lisää:

      https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/290152-analyysi-katri-kulmunin-pakko-haastaa-tosissaan-jussi-halla-ahon-perussuomalaiset-jos

      Toistaako historia taas itseään? Eli ovatko persut vain kepusta revennyt kapinaliike? Mielestäni asia ei ole ihan noin, joskin kai persujen kova kannatuksennousu on tapahtunut eniten kepun kustannuksella. Mutta eihän tuo mainittu SMP - Sirkka, minä ja Pekka - koskaan noussut suurpuolueeksi, sellaiseksi nousi vasta Soinin johtamat persut, joka vei kannatusta monilta muiltakin puolueilta, paljon varmaan sdp:lta ja ehkä vasureiltakin.

      Nykyinen kepu ja persut saattavat kyllä kamppailla paljolti samallakin tantereella. Ainakin näillä palstoilla puolueiden kannattajakunnasta nähdyn perusteella. Persujen palstalla - jossa joskus harvoin pistäydyn - ”matuvastaisuus” on suorastaan hallitsevaa. Paljolti samanlaista asennetta on myös tällä palstalla kepulaisiksi ilmenneillä tahoilla.

      Ihmeellistä, että kiihkeimmin vastustetaan tänne tulijoita siellä, minne ne eivät suinkaan ole tulossa! Täällä, minne niitä tulijoita on eniten, niihin suhtaudutaan suopeammin. Miksi niin? Varmaan siksi, kun täällä on työvoimapulaa, tarvitaan lisää työntekijöitä, kun sellaisia ei enää entiseen tapaan tule sieltä Kepulandistakaan. Niinpä minullakin kahden viikon välein käyvät siivoojat - yhdessä kaksi naista - ovat niitä ”matuja”, erinomaisen hyviä siivoojia, joiden työstä maksan kuukausilaskun kautta alan suomalaiselle firmalle, mutta toivottavasti nuo naisetkin saavat siitä kohtuullisesti.

      Sorry, että lipsahdin hieman sivuun avaukseni aiheesta, johon ehkä palaan vielä huomenna, mutta nyt vain - hyvää yötä!

      • >>Paljolti samanlaista asennetta on myös tällä palstalla kepulaisiksi ilmenneillä tahoilla.<<

        Edelleen ihmettelen, millä ihmeen konstilla hahmotat nuo "tahot" kepulaisiksi. Ei sekään ole mikään todistus kepulaisuudesta, että joku itse väittää olevansa kepulainen maahanmuuttovastaisen kommenttinsa yhteydessä. Tällä palstalla liikkuu paljonkin muiden puolueiden "asiamiehiä", joiden yrittävät kirjoituksillaan leimata kepulaiset tyhmiksi, hulluiksi, suvaitsemattomiksi ja enemmistön inhoaman politiikan kannattajiksi. Tai sitten arvelevat, että saavat näin kepun äänestäjät tyytymättömiksi kepuun ja harkitsemaan siirtymistä vaikkapa persujen äänestäjiksi. Samaa ilmiötä on varmaan kaikkien puolueiden palstoilla.


      • Pystyyn_kuollut kirjoitti:

        >>Paljolti samanlaista asennetta on myös tällä palstalla kepulaisiksi ilmenneillä tahoilla.<<

        Edelleen ihmettelen, millä ihmeen konstilla hahmotat nuo "tahot" kepulaisiksi. Ei sekään ole mikään todistus kepulaisuudesta, että joku itse väittää olevansa kepulainen maahanmuuttovastaisen kommenttinsa yhteydessä. Tällä palstalla liikkuu paljonkin muiden puolueiden "asiamiehiä", joiden yrittävät kirjoituksillaan leimata kepulaiset tyhmiksi, hulluiksi, suvaitsemattomiksi ja enemmistön inhoaman politiikan kannattajiksi. Tai sitten arvelevat, että saavat näin kepun äänestäjät tyytymättömiksi kepuun ja harkitsemaan siirtymistä vaikkapa persujen äänestäjiksi. Samaa ilmiötä on varmaan kaikkien puolueiden palstoilla.

        No, ehkä nuo puheenaolevat ovat ”tekokepulaisia”. Sellainen kai on tuo vuosikausia kimpussani ahertanut ja minulle pikaista loppua ennustellut, joka otsikoi avauksiaan ”Keskusta … ja jotakin”, mutta lyhyessä viestissään alkaa heti puhua muusta. Hän ei kylläkään ole esiintynyt erityisemmin ”mamuvastaisena”, kun agendallaan on aina ”tärkeämpää”.

        Varmaan aitoja kepulaisia ovat mm. palstan ”majuri” - joka esiintyy myös monilla muilla nikeillä - ja eräät muut ”samantyyliset”. He eivät mielestäni ole koskaan leimautuneet mitenkään hulluiksi tai suvaitsemattomiksi, eivät välttämättä tyhmiksikään muulloin kuin koettaessaan hauskalla ”pankkolängvitsillään” esiintyä jonakin sellaisena, jota he eivät voi oikeasti olla.

        Voi täällä olla myös muiden puolueiden ”asiamiehiä”, jotka koettavat saada palstan kepulaisia tyytymättömiksi puolueeseensa ja houkutella heitä oman puolueensa kannattajiksi. Minusta sellaisen yrittäminen on tyhmää.

        Vaikka olen täällä kovastikin kritisoinut kepua, en toki ole sillä yrittänyt saada kepun kannattajia omalle poliittiselle kannalleni, joka tosiasiassa on muu kuin se, jonka nuo kepukritiikistäni hermostuneet olettavat olevan. No, pitkän elämäni saatossa se on kyllä vaihdellut, mutta kepulainen en ole ollut koskaan. Ei-kepulaisuudestani huolimatta kuitenkin toivon menestystä nyt valitulle kepun uudelle johtajalle ja puolueelleenkin sen verran, ettei hänen johtajapestinsä jäisi alle vuoden mittaiseksi. Siihen uskonkin, sillä onhan niin kuin tuolla aiemmin näyt sanovan, että uuden puheenjohtajan valinnan myötä puolueen kannatus ainakin aluksi kasvaa.

        Vielä yhteen edellä sanomaasi: Ihan kohtuullisen hyviä sanantaidossaan mielestäni olivat nuo kumpikin nyt ehdolla olleet, varsinkin Kaikkosen puhetta pidin niin hyvänä, että olisin saattanut siitä jopa liikuttua, jos olisin kepulainen. Yleisemmin ottaen Kulmuni on kyllä sanavalmiimpi, mutta sanomassaan tuskin Kaikkosta uskottavampi. Eivät he kumpikaan toki pärjää Aholle, jonka sanottiin puhuvan asiasta kuin asiasta sanomatta siitä oikeasti mitään, mutta kuitenkin niin hyvin, että kuulija huomasi sen vasta jälkeenpäin. Vanhasen he molemmat hakkaavat sanantaidossa. Väyrysestä ei muuta kuin toteamus, että ehkä hänen olisi kannattanut pitää suutaan enemmän supussa, niin olisi vielä kepun kunniapuheenjohtaja.


      • Anonyymi

        Koko ajan Sulla on kone auki. Puskassa kyttäät ja muita solvaat.

        HUIPPUSOTILAS


    • Anonyymi

      Kulmunin johdolla ei nousuun, tuon tyyppinen ulosanti ei vetoa jäseniin. Tuntui aika kylmältä sen puhe.

      • Olennaista onkin vedota äänestäjiin. Kepun jäsenet äänestävät kepua kuitenkin.

        Totta kuitenkin, että niin Kulmuni ja Kaikkonen ovat ulosanniltaan kaukana Ahosta tai vielä 90-luvun Väyrysestä. Huonompia myös kuin Sipilä. Ovat ehkä jotain Vanhasen luokkaa. Kepu kuitenkin säilytti asemansa eduskunnan suurimpana puolueena vuonna 2007, jolloin Vanhanen oli puheenjohtaja.


    • Anonyymi

      Kapi ja kumppanit pelkäväät Keskustan kannatuksen väistämantöntä nousua. Samaa taitaa tehdä siltaurumpupoliitikko Vapaavuorikin.

      • Miksi ihmeessä minä pelkäisin kepun nousua. Se ei toki ole väistämätön - sinun sanomanasi väistämantön - mutta kuten tuossa Pystyyn_kuolleelle vastatessani sanoin, suorastaan toivon sille hienoista nousua siksikin, että uusi puheenjohtaja saisi jatkaa vielä ensi vuoden jälkeenkin. Se olisi edellytys sille, että tämä hallitus pysyisi kasassa ja saisi jatkaa. Maan parhaaksi sitä vaatisi ulkoisten tekijöiden johdosta vaikeutuva tilanne.

        Joo, ”siltarumpupoliitikko” on Vapaavuorikin. Totta kai Helsingin pormestarin täytyy olla asioissa Helsingin puolella. Varsinkin, kun pääkaupungin paras koituu samalla koko maan parhaaksi.


      • Anonyymi
        kapi_ kirjoitti:

        Miksi ihmeessä minä pelkäisin kepun nousua. Se ei toki ole väistämätön - sinun sanomanasi väistämantön - mutta kuten tuossa Pystyyn_kuolleelle vastatessani sanoin, suorastaan toivon sille hienoista nousua siksikin, että uusi puheenjohtaja saisi jatkaa vielä ensi vuoden jälkeenkin. Se olisi edellytys sille, että tämä hallitus pysyisi kasassa ja saisi jatkaa. Maan parhaaksi sitä vaatisi ulkoisten tekijöiden johdosta vaikeutuva tilanne.

        Joo, ”siltarumpupoliitikko” on Vapaavuorikin. Totta kai Helsingin pormestarin täytyy olla asioissa Helsingin puolella. Varsinkin, kun pääkaupungin paras koituu samalla koko maan parhaaksi.

        Ei Tsadin paras ole millään muotoa isänmaan etu!!!


    • Anonyymi

      Hienoa, suvaitsevaisuus on nyt valttia.

    • Anonyymi

      Jos kepukin on nykyään vasemmistopuolue, niin eihän eduskuntaan jää enää muita markkinatalouspuolueita kuin Kokoomus. Tähän on tultu.

      • Anonyymi

        Mitä eteläpohjalaiset kepua äänestäneet siihen sanovat.


    • Anonyymi

      Kyllä vain tuli. Nythän jopa täysin vasemmistopuolueena pidetty SDP tekee oikeistolaisempaa politiikkaa kuin esimerkiksi Keskusta tekee Kulmunin johdolla.

      Kulmunihan on maaseudun kasvatti, jä näin häntä sitten vain kiinnostaa yhteiskunnan maksamat tuet maaseutuväestölle.

      • Anonyymi

        Demareista vain SDP:n oikea siipi tekee oikeistolaisempaa politiikkaa kuin kepu. Demareille edelleen vapaus (vapaa kasvatus, vapaa kauppa), veljeys (hyvävelijärjestelmä ym. korruptiot) ja tasa-arvo (tasa-arvoinen avioliittolaki) ovat tärkeimmät puolueohjelmassa.


    • Anonyymi

      On kysymys vain siitä, onko kepun linja jatkossa lähempänä demukoita vai komukoita.

    • Tämän avaukseni päätän puoleltani onnitellen Katri Kulmunin kannattajia heidän suosikkinsa voitosta ja esittäen pahoitteluni Antti Kaikkosen kannattajille muistuttaen, että ”hoppee ei oo häppee”, ei, vaikka kisassa ei ollut kuin kaksi osanottajaa. Nämä onnitteluni kuten pahoittelunikin esitän vakavasti otettaville kepun kannattajille, joita muutama täällä sentään on, joskin ovat vähemmistönä niiden rinnalla, joista oli puhe edellä keskustelussani Pystyyn_kuolleen kanssa.

      Tietyistä - kertomistanikin - vaikuttimista ehkä enemmän toivoin Katrin kuin Antin voittoa, mutta jos olisin ollut kepun puoluekokousedustaja, en tiedä, kumpaa olisin äänestänyt, sillä Antin puhe teki minuun Katrin puhetta suuremman vaikutuksen. Kyllä minä kuitenkin Anttia kannattaneena puoluekokousedustajanakin toivoisin Katrille parasta mahdollista menestystä nuorelle naiselle vaativassa tehtävässä, kuten toivon myös tällaisena ei-kepulaisena sivustaseuraajana. Miksipä Katri ei menestyisikään, sillä onhan hänellä nuoresta iästään huolimatta jo melkoisesti kokemusta ja varmaan myös luontaista lahjakkuutta, koskapa puhuu viittä kieltä; suomea, ruotsia, englantia, ranskaa ja venäjää - tämän sain kuulla vasta eilen.

      Kun tuo kisa ratkesi eilen, tänään olen täällä vain hieman huvitellut tuon erään ei-vakavasti otettavan kustannuksella. Niin olen tehnyt, kun ei hän varmaan itsekään ole vakavissaan. Jos olisi, ei hän olisi täällä vaan jossain siellä, jossa hänen esittämänsä perusteella arvioiden kuuluisi olla.

      Nyt kuitenkin saa jo riittää huvittelu ja muukin tällä palstalla. Kun kepu on saanut puheenjohtajansa eikä politiikassa muutenkaan ole näköpiirissä kovin mielenkiintoista, minulle tuskin tulee asiaa tänne ainakaan lähipäivinä, kenties ei lähiviikkoinakaan. Ohjelmassanikin on muuta tärkeämpää, kuten sieniretkiä Nuuksion korpeen ja seuraavana viikonloppuna kyläilymatka jälkikasvuani tapaamaan. On myös pääkaupungin päällystön evp-yhdistyyksen saunailtaa ym..

      Yllätyksethän ovat kuitenkin aina mahdollisia, joten jos sellaisia tulee, silloin tulen tänne siihen kantaa ottamaan. Mutta näillä näkymin palsta saa jäädä minulta vähän pidemmäksi ajaksi rauhaan ja muutamat ikävään - ei kuitenkaan hän, jonka päässä näyn asuvan joka päivä ja yötkin; no, ei sentään oikeasti, hän vain näyttelee komediaa.

      Näkemiin taas sitten kun tapaamisellemme aihetta tulee!

      • Anonyymi

        Hyvin kirjoitat. Tervetuloa joukkoon!

        Vakavasti otettava keskustalainen.


      • Anonyymi

        Vai ei Ossi vakavissaan. Niin vakavissaan kuin voi olla. Kun sillä harvinainen paha sairaus. Kapi aivoissa.


      • Anonyymi

        Älä AU lässytä paskaa! Koko ajan olet täällä kyttäämässä.
        Henkisesti heikkona ja häilyvänä et pääse saitista irti.

        HUIPPUSOTILAS


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä AU lässytä paskaa! Koko ajan olet täällä kyttäämässä.
        Henkisesti heikkona ja häilyvänä et pääse saitista irti.

        HUIPPUSOTILAS

        jaa j amikäs hermanni tämä joka paikkaan huippusotilasta raaputtava mahtaa olla !

        jossain ladon seinässä oli puukolla raavittu teksti," tyhmän nimi on joka paikassa" !


    • Anonyymi

      Keskusta palasi Alkion linjoille, eli tavallisen suomalaisen puolustajaksi.

    • Anonyymi

      Kasvua keskustalle on syytä toivoa, kun katsoo mikä on tilalle änkeämässä oleva haittasuomalainen vaihtoehto.

      • Anonyymi

        Tämän näkemyksen minäkin voin allekirjoittaa.


    • Anonyymi

      Nyt kapi pyjamaa päälle ja punkkaan harmaita karvoja hiplaamaan. Kyllä se kylmä pieru sulta pääsee, kun vielä hetken jaksat hieman odotella. Ymmärrämme kyllä ettei heikkolahjaisen evp aliupseerin lopputaival ole herkkua...

      • Anonyymi

        Tsot tsot. Tällaisten kirjoittaminen ei ole oikein ketään kohtaan. Ajattele, jos tuo "kylmä pieru" sattuisikin ennemmin omalle kohdallesi? Mitenkäs sitten suu pantaisiin?


    • Anonyymi

      No minusta näyttää vähän siltä, että Kulmunin valinta palauttaa Keskustan juurilleen. Keskusta alkaa ajamaan vahvasti aluepolitiikkaa.

      • Anonyymi

        Toivotaan näin. Keskustan on paras olla Keskusta eikä mikään muu.


    • Anonyymi

      Keskusta ei olisi enää kestänyt ?? Ketkusipilän jälkeen konna Konnakaikkonen??

      • Anonyymi

        Onneksi ei asukkaiden luottamuksen pettänyt petosmies Rinne....


    • Anonyymi

      Ei tullut vasemmistolaista vaan tuli oikea keskustapuolue.
      Sipilä ei ollut mikään keskustalainen, oli ökyporvari.
      Kulmunilla on sentään pottumaa.

    • Anonyymi

      Suomen Keskusta alkoi palata Suomen Keskustaa!!
      Onhan se oikeistosta ihan järkyttävää, että Sipilän kokoomuspolitiikalle tuli kontrolli!! Enää ei Kulmunikaan pysty harjoittamaan oikeistopolitiikkaa keskustalaisten nimissä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      29
      2115
    2. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      175
      1534
    3. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1475
    4. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      108
      1209
    5. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1169
    6. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      904
    7. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      870
    8. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      38
      785
    9. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      280
      745
    10. Oletko mustasukkainen luonne?

      Tai ylipäätään millaisia tunteita herättää, jos kaivattuasi liehittelee joku muu tai hän deittailee jonkun muun kanssa?
      Ikävä
      80
      705
    Aihe