Irtisanoutuminen

Anonyymi

Jos ottaa lopputilin, saa varmaan lähes aina sen 3kk rangaistuskarenssin jollei sitten ole todella hyvää syytä siihen. Mutta jos tekeekin niin että ottaa loparit ja menee sitten vaikka viikoksi johonkin määräaikaiseen työhön niin eikö silloin työn päättymisen syy ole hyväksyttävä ja saisi ansiosidonnaista sitten, vain 5 päivän omavastuun jälkeen?

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei.
      lue hei sitä lakia vähän ihan itse. Ei täällä jakseta sun töitä tehdä sun puolesta.

      Työkkärin kanssa se on aina sen käsittelijän hallussa melkeenpä (toki voi valittaa päätöksestä mut siinä menee ~6kk) et kannattaa olettaa et takkiin tulee .

      • Anonyymi

        Lakitekstiä ei ole kirjoitettu ihmisille vaan juristeille...
        Ja virkamiesten mielivaltaan pitää tulla loppu!


    • Työttömyysturvalaki 2a luku 1§:

      Työnhakijalla ei ole oikeutta työttömyysetuuteen:

      1) 90 päivän ajalta työsuhteen päättymisen jälkeen, jos hän on ilman pätevää syytä eronnut työstään; ...

      Kyseisessä laissa ei ole pykälää, jossa ilmoitettaisiin työnhakijan saavan oikeuden työttömyysetuuteen mainittujen 90 päivän aikana, jos hän työllistyy viideksi päiväksi määräaikaiseen työsuhteeseen näiden 90 päivän aikana.

    • Anonyymi

      Eihän se viikko riitä..90 päivää pitää löytyä määräaikaista työtä tuohon väliin!Eihän ne nyt tuollaista porsaanreikää olisi jättäneet.

    • Anonyymi

      Kela mainostaa kovasti että kannattaa ottaa osa-aikaista työtä vastaan. Ja 300 euroa bruttona/kk ei vähennä etuutta. Ja ylimenevästä osasta etuudet vähenee 50 c jokaisesta tienatusta eurosta. Vaimoni teki siivoustyötä muutamia tunteja viikossa ja tieansi puolen vuoden aikana ehkä 2000. Kun työnantajan toimet kävivät mahdottomiksi , ei työterveyspalveluita, työtunneista riittää jne . sanoutui hän irti tästä työstä. 3 kk: karenssi tuli siitäkin. Eli enemmän meni korvauksia kuin puolessa vuodessa tuli palkkaa. Älkää hyvät ihmiset menkö retkuun! Työkkäri päätti että henkilö oli täyspäivätyössä myös irtisanomisen jälkeen ja heitti muijan pihalle koko kortistosta. 1,5 vuoden jälkeen tuli valituslautakunnan päätös että ei ollut laillinen ulosheitto. Mutta karenssista ei voinut valittaa koska työkkäri heitti karenssin vasta valituksen teon jälkeen. Nyt valitetaaan karenssista ja odotetaan taas pari vuotta. Jotain on pahasti vialla näissä systeemeissä! Mainoksissa pitäisi kertoa että mene töihin ja tienaa se 300 mutta älä hyvä ihminen koskaan irtisanoudu siitä työstä. Tähän asiaan tulle päätös Brysselistä joskus vuonna 2025...ehkä!

      • Anonyymi

        Jos on työtön niin on sitte sitä,kaikki välimuodot vaan lisää byrokratiaa ja ihmeellisiä tulkintoja.Näissä piilee se ansa että määräaikaisestakaan sopimuksesta ei välttämättä pääse irti ,vaikka tunteja olisi niin vähän että sillä ei tulisi toimeen.Jos työnantaja ilmoittaa te-keskukseen että heidän puolestaan se olisi uusittu,mutta se ei kelvannut työntekijälle ja siitähän tulee taas se karenssi.


      • Anonyymi

        Itseasiassa se on monella 279 e brutto eikä 300 e.


      • Anonyymi

        Osa-aikaista siivoustöitä löytyy lähes aina ellei tuppukylästä ole kysymys ja jos vähääkään on alan työkokemusta. Tuossa tilanteessa muijasi olisi voinut vaihtaa kilpailevalle, tehdä siellä työtunteja ja antaa edellisen työsuhteen vaan roikkua tekemättä siellä työtunteja ollenkaan.


    • Anonyymi

      Kuulostaa hyvältä idealta työttömyyskorvauksen suhteen, mutta en tiedä, meneekö tuollainen kepulitoiminta kuitenkaan läpi Kelassa tai Ammattiliitossa. Kyllä siellä varmaan on säädelty aika monelta kantilta, ettei mitään jekkuja pysty porsaanreiän merkeissä löytämään. Tarkista tai kysy Kelan tai ammattiliittosi sivuilta, miten asia menee. Yleensähän tosiaan, jos itse irtisanoutuu, niin se karenssi tulee ja sulla pitää olla ne vaaditut kuukaudet töitä, että saat liitolta korvauksen. Miksi yleensä haluat irtisanoa itsesi työttömäksi, jos saat paremman rahallisen korvauksen, kuin ollessasi kotona?

      • Anonyymi

        Parin sadan euron kuukausipalkka ei juuri lämmitä. Kysymys on irtisanomisperusteista.
        Työterveyshuollon laiminlyönti kokonaan, palkkojen maksamatta jättäminen, työkiusaaminen, painostaminen. Ahv:n tarkastuslausunnot jne. Mutta TE toimiston mielestä eronnut ilman pätevää syytä. Sellaista peliä. Ei ammattiliittoa. Valitusprosessi jatkuu. Sen muijan mies.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      251
      4121
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2368
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2076
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      101
      1733
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1362
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      311
      1290
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1237
    Aihe