Kokemukseni laserkarvanpoistosta

Anonyymi

Täytyy tämä tieto jakaa, koska itse aikanani kaipasin vastaavia kokemuksia, niin tässäpä tämä tulee.

Tavoitteena täysiposlari. Olen noin 10 vuotta hoitanut homman pinseteillä ja epillaattorilla. Ensimmäiset nyppimisessä saattoi tulla vertakin, mutta päätään nostavien haituvien tulessa esiin, epiillaattori ei satu nimeksikään. Kerran pari viikossa epilointia piti minut posliinina.

Nyt kuitenkin päätin kokeilla alexandrite laseria, vaalea iho ja tummat karvat ovat optimaalisia tähän. Lopetin epiloinnin 4 kuukautta ennen ensimmäistä laseria. Palautumisessa järkevään laserointikuntoon kesti ainakin pari-kolme kuukautta.

Laserointi tehtiin Deka Motus AX -laitteella. Hoitaja laittoi iholle geeliä ja myös takapuoli hoidettiin. Operointi ei sattunut lainkaan, muutenkuin tummemmalla iholla hieman poltteli. Hoito kesti noin 15-20 minuuttia.

Seuraavan viikon aikana karvat tuntuivat kuin ne olisi paksuuntuneet puolella ja terällä vedettäessä äänikin jo kertoi, kuin karvat olisivat kovettuneet. Noin viikko siitä, kaikki tummat karvat putosi pois. Nyt noin kuukauden jälkeen alkaa uudet tummat karvat nostamaan päätään. Odotan mielenkiinnolla, ovatko nousevat karvat samoja vai niitä levossa olleita.

Hyvä kokemus. Toimii loistavasti. Yleensä täydellinen tulos vaatii 4-6 operaatiota, mikä tuntuu näin ensimmäisen kerran jälkeen paljolta, mutta aika näyttää miten käy. Noin kahden kuukauden päästä menen toisen kerran, katsotaan silloin lisää.

9

<50

  Vastaukset

  • Eikö karvoja sheivattu ennen laserointia? Karvat pitää sheivata tarkasti ennen laserkäsittelyä, koska näkyvä karvoitus haittaa käsittelyä. Laseroinnin jälkeen kuolleet karvatupet työntävät karvanystyn pois, joka on todellakin paksumpi kuin karva. Ne tippuvat pois ilman höylääkin.

   Ensimmäisen käsittelykerran jälkeen lepovuorossa olleita karvoja on vielä runsaasti ja ne kasvaa esiin n. 4-6 viikon kuluessa. Kunhan hoitokertoja toistaa tarpeeksi useasti, karvojen kasvu loppuu kokonaan.

   Asiasta on keskusteltu tällä palstalla vuosien mittaan useasti ja myös henkilökohtaisia kokemuksia löytyy (mm. minulta). Vanhat ketjut löytynee hakutoiminnolla.

   • Sheivattiin toki.

    Tippuu toki.

    On toki.

    Löytyy toki.


  • Nyt on kulunut melkein neljä viikkoa toisesta laseroinnista. Toinen laserointi tehtiin 12 viikon kohdalla, jolloin karvat olivat palautuneet jo melko paljon, mutta olivat hennompia kuin ennen ensimmäistä kertaa. Valokuvien mukaan samat karvat kasvoivat, joten eivät ne kerrasta kuole. Jälleen nyt toisellakin kerralla karvat alkovat pudota yhdeksännen päivän kohdalla ja lähes kaikki putosivat.

   Operoija oli eri, kuin ensimmäisellä kerralla ja tämä laseroi kassitkin. Siellä on kaikki hentoa ja vaaleaa karvaa, enkä usko laseroinnin tehonneen, eivätkä ne ole myöskään pudonneet, kuten paksummat ja tummat karvat.

   Vähän erikoista tässä on olla munasilleen tuntemattoman edessä, eikä "pöllönsilmäänikään" ole moni nähnyt. Joillekin tämä saattaa olla este, mutta ei se minua ole liikaa haitannut.

   • Epäilen vaan että sama karva kasvaisi uudelleen jos käsiteltiin aidolla laserilla (diodi tai alexandriitti). Vain siinä tapauksessa että teho oli liian heikko tai karva liian vaalea, karvatuppi ei lämpiä riittävästi ja kuole.

    Pitää olla aika tarkka kuva ja jotenkin merkitty mitkä karvatupet kasvatti karvaa ennen käsittelyä, jotta voi väittää että sama karva kasvaa uudelleen laserkäsittelyn jälkeen. Silmämääräisesti ei pysty erottamaan kasvaako uusi karva samasta karvatupesta vai millin päästä vierestä. Lepovuorossa ollut karva kasvaa todellakin alussa hentona ja vahvistuu vasta kasvaessaan pidemmäksi. Miehet eivät ole yleensä tähän tottuneet, koska partaa ajettaessa valmis karva katkaistaan ja se jatkaa kasvuaan paksuna.


  • Nyt on kolmas kerta ollut 9 päivää sitten ja tänään alkoi karvat putoilemaan osittain itsestään. Toisen ja kolmannen kerran välissä oli 15 viikkoa, mikä oli ehkä minulla minimiaika.

   Laserin teho oli 7 joulea/cm2 ja pulssien repeat-taajuus 5Hz. Missään vaiheessa ei poltellut lainkaan, toisin kuin aikaisemmilla kerroilla. Pyysin hoitajaa laittamaan isompaa tehoa, sanoi laittavansa, mutta sitten kuitenkaan ei laittanu, eli valehteliko tämä hoitaja...

   Vaikka takana on vasta kolmas kerta ja aina kaikki karvat ovat pudonneet, aina samat karvat kasvavat samalla tiheydellä takaisin. Tuntuu, että onkohan tästä sellaista elinikäistä hyötyä, kun ei ainuttakaan kaljua aluettakaan ole vielä syntynyt. Meneeköhän tässä rahat hukkaan vai pitäisikö vaihtaa palveluntarjoajaa.

   • Eivät ne karvat häviä pysyvästi, vaan uusia karvatuppia syntyy kuolleiden tilalle. Eli sinun on käytävä joka vuosi hoidoissa elämäsi loppuun asti, jos aiot pysytellä posliinina.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Eivät ne karvat häviä pysyvästi, vaan uusia karvatuppia syntyy kuolleiden tilalle. Eli sinun on käytävä joka vuosi hoidoissa elämäsi loppuun asti, jos aiot pysytellä posliinina.

    Höpöhöpö. Pysyvästi ne lähtee.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Höpöhöpö. Pysyvästi ne lähtee.

    Näin se on, ei ole yhtään karvatuppea "kasvanut" kuolleiden tilalle eikä karvoja kasvanut alexandriittilaserilla käsitellyille alueille.

    Vähän ihmetytti tämän keskusteluhaara aloitusviestin maininta toistotaajuudesta 5 Hz. Eihän tuollaista käytetä aidossa laserkäsittelyssä karvanpoistossa. Ainakin minulla käsittely tapahtui yksittäispulsseilla. Aina kun hoitaja siirsi hoitopään uuteen kohtaan iholla, hän painoi "liipasinta" ja antoi kertapulssin. Sen myös kuuli kun keskuslaitteesta tuli tömps-tömps-tömps -ääni harvakselleen. Minulta on myös poistettu pintaverisuonia KPT-laserilla ja silloin on käytetty kertapulssien lisäksi myös ns. skanneria, jossa pieni laserpää pyöriessään antaa tuollaisella aloituksessa mainitulla toistotaajuudella pulsseja. Sillä saadaan käsiteltyä suurempi alue helposti, mutta ilmeisesti pienemmällä teholla kuin pulssipäällä.


  • Itsekin olen tuota laserilla karvan poistoa miettinyt. Tiädättekö oheneeko ja väheneekö karvat jo 1-2 hoitokerran jälkeen pysyvästi, jos ei halua olla "täysin posliinina"

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Britti kehuu Suomalaista terveydenhoitoa.

   MTV HS: Brittimies virui Suomessa viisi viikkoa tajuttomana hengityskoneessa – elämästä kamppailu juuri Suomessa oli onnekas sattuma Brittiläinen toi
   Maailman menoa
   151
   9027
  2. Stefan Thermanin firmaa haetaan konkurssiin

   Tuoreita kuulumisia: https://www.seiska.fi/Uutiset/Stefan-Thermanin-firmaa-haetaan-konkurssiin/1151960
   Kotimaiset julkkisjuorut
   249
   7967
  3. Kulmunille koulutusta 50 000 eurolla

   Veronmaksajat maksaa https://www.is.fi/politiikka/art-2000006527878.html Näin niitä verorahoja käytetään
   Maailman menoa
   260
   2733
  4. Maskisekoilu riittäsi jo -STM!

   STM:n maskisekoilu vain jatkuu. Mitä ihmettä onkaan tapahtunut? Onko nyt menossa jälkien peittelyvaihe ja mielipiteitten hämärtämisprojekti? LUE TÄMÄ:
   Maailman menoa
   287
   1871
  5. No niin....Tiemaksut sitten tulee.

   Jopa 1000€ lisää kuluja autoilijalle. Näin se Suomi varmaan yrittää ylöspäin mutta muistaa pitäisi että se raha on taas pois muusta kulutuksesta.Jälle
   Maailman menoa
   98
   1310