Mistä juutalaisten pitäisi olla kateellisia?

Paavali kehoittaa kristittyjä tekemään meidät juutalaiset kateellisiksi. Minä olen nykyään juutalainen. Haluaisitteko kertoa, mistä minun tulisi olla kateellinen? Siitä että teillä on naisia pappeina, homoavioliittoja siunataan teidän kirkoissanne, te syötte sikaa, äyriäisiä, hiiriä ja oravia, tanssitte kuusen ympärillä tonttulakit päässä, sapatin sijaan pyhitätte auringon päivän... Mistä minun tulisi olla todella kateellinen?

38

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Siinäpä Sinulla onkin pohtimista. Miksi muuten käytät tuollaista nikkiä, juutalainen kun kerran olet?

      • InhottavaRealisti: "Siinäpä Sinulla onkin pohtimista. Miksi muuten käytät tuollaista nikkiä, juutalainen kun kerran olet?"

        Sitä minäkin olen pitkään ihmettellyt nimimerkki on Kristitty.net, mutta kuvan tunnuksena ja sisältönä on juutalaisuus? Tuo kysymys Inhottavalta Realistilta oli hyvä ja aiheellinen?


    • Anonyymi

      No, no... jätämme kyllä hiiret ja oravat suosiolla kissoille ja muille pikkupedoille...

    • Anonyymi

      Miten arvioisit meille, mikä suhteesi Jeesukseen on nykyään? Katsotaan sitten, että kerrommeko, mistä olisi syytä olla kateellinen.

    • Tuota noin, juutalaiseksi ryhtyminen ei taida olla ihan mikään ilmoitusasia vaan varsin mutkikas prosessi. Ja siltikin olet aina vähän "sekundajuutalainen."

      Taidat vain kuvitella olevasi juutalainen, sitä todellisuudessa olematta? Ja mikähän mahdat huomenna olla?

      Ehkäpä 'dikduk' poikkeaa palstalla ja valistaa enemmän.

      • Juutalaiseksi joko synnytään tai käännytään tietyn prosessin mukaan jossa ne jotka ovat juutalaisia hyväksyvät tulijan. Juutalaisuutta - sitä oikeaa - siinä edustaa beit din niminen kolmen oppineen ryhmä . Ei siis kukaan voi itse julistautua juutalaiseksi ja se joka uskoo Jeesukseen on kristitty, eihän kukaan myöskään voi muuttaa juutalaisuuden sisältöä oman mielensä mukaan. Jeesus ei juutalaisuudessa ole mitään eikä häntä tarvita mihinkään, kristinuskossa hän on sen jumaluuden yksi kolmesta osasta.

        Kristitty.net on minua täällä valistanut että koska pysyn juutalaisena enkä usko Jeesuksen olen menossa helvettiin ja mainostaa nyt siis että onkin itse juutalainen Jeesuksineen päivineen joten hän kristittynä kätevästi pelastuu kristinuskon helvetiltä johon me juutalaiset kuulema joudumme. Miksi tuollainen juutalaiseksi itse itsensä julistaminen kun hän kuitenkin kannattaa juuri kristinuskon oppeja jotka ovat vastoin sitä mitä juutalaisuus opettaa?


    • Tervehdys, Kristitty.net. Luinkin "juutalaiseksi" kääntymisestäsi sivuiltasi. Mutta oletko poistanut Paavalin kirjeet Raamatustasi? Paavaliko siis kirjoitti kristityille, ja koska et ole kristitty, Paavalin kehotus ei koske sinua? Entä oletko nykyään trinitaristi vai unitaristi?

    • Anonyymi

      Taidat kuitenkin olla edelleen samanlainen lakihenkinen kristitty kuin aiemminkin? Nyt vain myös ympärileikattu. :) Haluat vain tälläkin tempauksellasi saada huomiota ja uusia tilaisuuksia jatkaa keskustelua tutulla provosoivalla ja väittelynhaluisella linjallasi?

    • Ettei olisi provo aloitus? Sen verran ylimielisen pilkkaava ja vääristävä.
      No, vastaan kuitenkin kristityn näkökulmastani. En syö äyriäisiä, hiiriä enkä oravia. Sikaa syön, sillä Jeesus julisti kaiken ruuan puhtaaksi. Myöskään kuusen ympärillä en tanssi tonttulakki päässä, en ole ikinä tanssinut. Joulu on minulle rauhoittumista, läheisten kanssa olemista ja Jeesuksen syntymän muistelua ja kunnioitusta. Sunnuntain pyhitän kuten alkukirkko, joka muuten koostui Juutalaisista, siksi että se on Jeesuksen ylösnousemuspäivä.


      Ps. Miksi käytät "kristitty"-nimimerkkiä, jos olet Juutalainen?

      • Anonyymi

        Minusta on kummallista, että joidenkin pitää Raamatun käskemänä kadehtia toisiaan. Mitä tulee ruokavalioon, niin jokainen kansa/yksilö syö omista syistään, mitä syö. Tuntuu lapselliselta ivata niitä, joiden kulttuuri on erilainen kuin oma kulttuuri on. Jokainen voi tyytyväisenä todeta, että on itse mitä on ja muutkin ovat omia itsejään. Ihmisten erilaisuus on rikkaus.

        On pieni askel erilaisen ihmisen ivaamiseta hänen halveksimiseensa. Historiasta tiedämme, mihin halveksiminen johtaa.

        taastätäsamaa


      • Ei ole provo.


      • Anonyymi

        Olipa provo tai ei, niin tuollainen asenne ei minusta ole asiallista. Onneksi hän ei ole juutalainen. Kieltämättä kaikisa ihmisissä on aina lapsellisia ja muutoin kummallisiakin, eikä kannata sellaisesta välittää.

        taastätäsamaa


      • Jos ei ole juutalainen saa syödä mitä haluaa sekä juutalaisuus että kristinusko sen sallivat. Jeesus ei missään määrännyt ei-juutalaisille juutalaisen uskonnon käskyjä tai määräyksiä, ei hän ylipäänsä saarnannut näille eikä itse etsinyt heihin kontaktia vaan päin vastoin, UT:n mukaan hänen sanomansa oli vain "Israelin huoneelle" .

        Joulua viettävät vain kristityt ja sen mukaan miten itse haluavat, muiden uskontojen juhlien vietto on asia johon juutalaisuus ei ota kantaa, joten kristitty.netin ei pidä sotkea juutalaisuutta tai omaa kuvitelmaansa siitä tähänkään. Totta kai kristityt viettävät juhliaan siten kuin alkukirkossa Jeesukseen uskovat tekivät ja UT opettaa, kyseessähän oli uusi uskonto ei juutalaisuuden jatke sen paremmin teologisessa kuin muussakaan mielessä.


    • Anonyymi

      Meillä runkkaaminen onnistuu ilman liukastetta.
      Oletko siitä kateellinen?

    • Missäs se uskopistevainen taas piileksii? Täällä olis yksi kadonnut lammas "kristitty.net" paimentamista vailla. Vai onko sekin yksi sun multinikeistäsi?

    • Anonyymi

      Room 11 luvun mukaan pakanat on oksastettu samaan puuhun Juutalaisten kanssa, ja samalla varoitetaan pakanoita ylpeilemästä oksien rinnalla, koska ne on oksastettu luonnollisten oksien kanssa vastoin luontoa. Sitten kehoitetaan kaikkia pysymään uskon kautta kiinni siinä samassa puussa.

      • Mutta kaikki juutalaiset EIVÄT pysyneet:

        Gal
        4:9 Nyt sitävastoin, kun olette tulleet tuntemaan Jumalan ja, mikä enemmän on, kun Jumala tuntee teidät, kuinka te jälleen käännytte noiden heikkojen ja köyhien alkeisvoimien puoleen, joiden orjiksi taas uudestaan tahdotte tulla?


      • Anonyymi
        KTS kirjoitti:

        Mutta kaikki juutalaiset EIVÄT pysyneet:

        Gal
        4:9 Nyt sitävastoin, kun olette tulleet tuntemaan Jumalan ja, mikä enemmän on, kun Jumala tuntee teidät, kuinka te jälleen käännytte noiden heikkojen ja köyhien alkeisvoimien puoleen, joiden orjiksi taas uudestaan tahdotte tulla?

        Niin, eivät pysyneet, mutta heidät on mahdollista oksastaa uudelleen.
        Paavalille tuntui olleen tärkeä aihe, vaikka oli itse Juutalainen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Niin, eivät pysyneet, mutta heidät on mahdollista oksastaa uudelleen.
        Paavalille tuntui olleen tärkeä aihe, vaikka oli itse Juutalainen.

        "oksastaa uudelleen"

        Kuoleman jälkeen ei ketään "oksasteta uudelleen"


      • Anonyymi
        KTS kirjoitti:

        "oksastaa uudelleen"

        Kuoleman jälkeen ei ketään "oksasteta uudelleen"

        Toisaalta ihminen voidaan palauttaa kuolemasta elämään.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Toisaalta ihminen voidaan palauttaa kuolemasta elämään.

        Eli uskot jälleensyntymiseen.


    • Anonyymi

      Tuossa vähän kaipaamaasi kadehdittavaa:

      - Herramme Jeesus Kristus täytti jo Lain kaikki vaatimukset täyttämällä sen tiukat ehdot elämässään ja kuolemassaan. Näin evankeliumi ei kumoa Lakia; se pitää Lakia yllä ja osoittaa, kuinka Kristuksen lunastustyö on täydellisesti täyttänyt Lain vaatimukset
      - Kristityt eivät siis ole enää Lain alla – kuten juutalaiset - vaan armon alla (Room. 6:14). Lakiin oli liitetty kuolemanrangaistus (Gal. 3:10); ja yhden käskyn rikkominen merkitsi kaikkien käskyjen rikkomista (Jaak. 2:10).
      - Lain rangaistus täytyy maksaa ainoastaan kerran; ja koska Kristus kärsi rangaistuksen, uskovan ei enää tarvitse sitä kärsiä. Jos olet oikea juutalainen, Kristus ei ole kärsinyt Lain rangaistusta osaltasi
      - Vaikka kristitty ei ole enää Lain alla, se ei tarkoita sitä, että hän voisi elää kuin ilman Lakia. Hänet on sidottu Lakiakin voimakkaammalla siteellä, koska hän on Kristuksen lain alla (1 Kor. 9:21). Kristuksesta on tullut hänen elämänsä ohjenuora (Joh. 13:15; 15:12; Ef. 5:1, 2; 1 Joh. 2:6; 3:16).
      - tulisiko uskovan noudattaa Kymmentä käskyä? Vastaus on, että tietyt Lakiin sisältyvät periaatteet ovat jatkuvasti merkityksellisiä. On aina väärin varastaa, himoita tai tappaa. Yhdeksän Kymmenestä käskystä toistetaan Uudessa testamentissa, ja tärkeällä erotuksella - niitä ei ole annettu Laiksi (johon liittyy rangaistus), vaan Jumalan kansalle harjoitukseksi vanhurskaudessa (2 Tim. 3:16). Käsky, jota ei ole toistettu, on laki sapatista: kristittyjä ei ole koskaan opetettu pitämään sapattia (so. viikon seitsemättä päivää, lauantaita).
      - Lain tehtävä ei-uskovien ihmisten osalta ei ole päättynyt: ”Mutta me tiedämme, että laki on hyvä, kun sitä lain mukaisesti käytetään” (1 Tim. 1:8). Sen laillinen käyttötarkoitus on aikaansaada synnintunto ja näin ohjata katumukseen. Mutta Lakia ei ole tarkoitettu jo pelastetuille: ”ja tiedetään, että lakia ei ole pantu vanhurskaalle” (1 Tim. 1:9).
      - Lain vaatima vanhurskaus täyttyy meissä, ”jotka emme vaella lihan mukaan, vaan Hengen” (Room. 8:4). Tosiasiassa, Herramme vuorisaarnan opetukset asettivat korkeamman vaatimustason kuin minkä Laki asetti. Esimerkiksi, Laki sanoi: ”Älä tapa”; Jeesus sanoi: ”Älkää edes vihatko.” Niinpä vuorisaarna ei ainoastaan ylläpidä Lakia ja profeettoja, vaan se laajentaa niitä ja kehittää niiden syvempää sisältöä.

    • Mark Zuckerberg, who turns 34 today, has earned an average of $6 million a day during his life. Mark Zuckerberg is second only to the world's richest man, Amazon CEO Jeff Bezos, when it comes to average earnings per day of his life.

      Sekä kristittyjen että juutalaisten on syytä olla kateellisia.

    • Anonyymi

      Joululla on pakanalliset juuret, eli hauskaa silloin pidetään.
      Pääsiäisenä saadaan syödä suklaamunia, sekin on pakanuudesta peräisin.
      Kaikkea kivaa.
      Juhannuksena naidaan ja juopotellaan, kirkko yritti muokata siitä Johannes Kastajan päivän, muttei piru onnistunutkaan.
      Parempaa elämää kaikenkaikkiaan.

    • Naiminen on siis pakanallista.

    • Anonyymi

      >> Mistä minun tulisi olla todella kateellinen? <<

      Jumalan omaisuuskansan, josta raamattu puhuu, heidän tulisi herätä kateuteen Messiaastaan Yeshuasta, Jeesuksesta, Jumalastaan, pelastuakseen eli uudestisyntyäkseen. Juutalaisilla on kyllä kiivautta Jumalan puolesta, mutta ei oikein, niin kuin UT sanoo.

      • Hyvin kirjoitettu.


      • Siis kansan jonka Jumala ilmoittautui maailman luojaksi ja kaikkivaltiaaksi tulee olla kateellinen kristinuskon messiaaksi ja jumalaksi julistamasta Jeesuksesta. JHWH ilmoitti että on ainoa syntien anteeksi antaja ja ainoa pelastaja ja ainoa toimija koska on kaiken luoja ja herra. Israel määrättiin olemaan juuri sen todistajana maailmassa . Ei messiaan, ei inkarnoituvana uuden jumalan, ei minkään muu.
        Kun kristittyjen mielestä koko JHWH:n ilmoitus olikin ihan väärin, joten kuka nyt on Jeesuksen isä, se joka ei puhunut palturia ja joka on oikea Jumala josta siis käytännössä pitää olla kateellinen? Saisiko nimen ?


      • Anonyymi
        dikduk kirjoitti:

        Siis kansan jonka Jumala ilmoittautui maailman luojaksi ja kaikkivaltiaaksi tulee olla kateellinen kristinuskon messiaaksi ja jumalaksi julistamasta Jeesuksesta. JHWH ilmoitti että on ainoa syntien anteeksi antaja ja ainoa pelastaja ja ainoa toimija koska on kaiken luoja ja herra. Israel määrättiin olemaan juuri sen todistajana maailmassa . Ei messiaan, ei inkarnoituvana uuden jumalan, ei minkään muu.
        Kun kristittyjen mielestä koko JHWH:n ilmoitus olikin ihan väärin, joten kuka nyt on Jeesuksen isä, se joka ei puhunut palturia ja joka on oikea Jumala josta siis käytännössä pitää olla kateellinen? Saisiko nimen ?

        "Aabrahamin ja Iisakin ja Jaakobin Jumala, meidän isiemme Jumala, on kirkastanut Poikansa Jeesuksen, jonka te annoitte alttiiksi ja kielsitte Pilatuksen edessä, kun tämä oli päättänyt hänet päästää. Te kielsitte Pyhän ja Vanhurskaan ja anoitte, että teille annettaisiin murhamies, mutta elämän ruhtinaan te tapoitte;

        hänet Jumala on herättänyt kuolleista, ja me olemme sen todistajat. Ja uskon kautta hänen nimeensä on hänen nimensä vahvistanut tämän miehen, jonka te näette ja tunnette, ja usko, jonka Jeesus vaikuttaa, on hänelle antanut hänen jäsentensä terveyden kaikkien teidän nähtenne.

        Ja nyt, veljet, minä tiedän, että te olette tietämättömyydestä sen tehneet, te niinkuin teidän hallitusmiehennekin. Mutta näin on Jumala täyttänyt sen, minkä hän oli edeltä ilmoittanut kaikkien profeettain suun kautta, että nimittäin hänen Voideltunsa piti kärsimän. Tehkää siis parannus ja kääntykää, että teidän syntinne pyyhittäisiin pois, että virvoituksen ajat tulisivat Herran kasvoista ja hän lähettäisi hänet, joka on teille edeltämäärätty, Kristuksen Jeesuksen.

        Taivaan piti omistaman hänet niihin aikoihin asti, jolloin kaikki jälleen kohdallensa asetetaan, mistä Jumala on ikiajoista saakka puhunut pyhäin profeettainsa suun kautta.

        Sillä Mooses on sanonut: 'Profeetan, minun kaltaiseni, Herra Jumala on teille herättävä veljienne joukosta; häntä kuulkaa kaikessa, mitä hän teille puhuu. Ja on tapahtuva, että jokainen, joka ei sitä profeettaa kuule, hävitetään kansasta.'

        Ja kaikki profeetat Samuelista alkaen ja kaikki järjestään, jotka puhuneet ovat, ovat myös ennustaneet näitä päiviä. Te olette profeettain ja sen liiton lapsia, jonka Jumala teki meidän isiemme kanssa sanoen Aabrahamille: 'Ja sinun siemenessäsi tulevat siunatuiksi kaikki maan sukukunnat.' Teille ensiksi Jumala on herättänyt Poikansa ja lähettänyt hänet siunaamaan teitä, kun käännytte itsekukin pois pahuudestanne."

        -Ap.t. 3:13-26-

        "...niin olkoon teille kaikille ja koko Israelin kansalle tiettävä, että Jeesuksen Kristuksen, Nasaretilaisen, nimen kautta, hänen, jonka te ristiinnaulitsitte, mutta jonka Jumala kuolleista herätti, hänen nimensä kautta tämä seisoo terveenä teidän edessänne.

        Hän on 'se kivi, jonka te, rakentajat, hylkäsitte, mutta joka on kulmakiveksi tullut.'

        Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä

        >>ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu<<,

        jossa meidän pitäisi pelastuman."

        -Ap.t. 4:10-12-


      • Anonyymi
        dikduk kirjoitti:

        Siis kansan jonka Jumala ilmoittautui maailman luojaksi ja kaikkivaltiaaksi tulee olla kateellinen kristinuskon messiaaksi ja jumalaksi julistamasta Jeesuksesta. JHWH ilmoitti että on ainoa syntien anteeksi antaja ja ainoa pelastaja ja ainoa toimija koska on kaiken luoja ja herra. Israel määrättiin olemaan juuri sen todistajana maailmassa . Ei messiaan, ei inkarnoituvana uuden jumalan, ei minkään muu.
        Kun kristittyjen mielestä koko JHWH:n ilmoitus olikin ihan väärin, joten kuka nyt on Jeesuksen isä, se joka ei puhunut palturia ja joka on oikea Jumala josta siis käytännössä pitää olla kateellinen? Saisiko nimen ?

        Jumala ilmoitti itsensä maailman luojaksi ja kaikkivaltiaaksi, otti Israelin omaksi kansakseen ja antoi Tooran. Käski pysyä erillään pakanakansojen iljettävistä teoista.
        Lähetyskäskyä ei antanut. "JHWH ilmoitti että on ainoa syntien anteeksi antaja ja ainoa pelastaja ja ainoa toimija koska on kaiken luoja ja herra." Kuinka "pakana" saa syntinsä anteeksi ja pelastuu juutalaisuuden mukaan?


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Aabrahamin ja Iisakin ja Jaakobin Jumala, meidän isiemme Jumala, on kirkastanut Poikansa Jeesuksen, jonka te annoitte alttiiksi ja kielsitte Pilatuksen edessä, kun tämä oli päättänyt hänet päästää. Te kielsitte Pyhän ja Vanhurskaan ja anoitte, että teille annettaisiin murhamies, mutta elämän ruhtinaan te tapoitte;

        hänet Jumala on herättänyt kuolleista, ja me olemme sen todistajat. Ja uskon kautta hänen nimeensä on hänen nimensä vahvistanut tämän miehen, jonka te näette ja tunnette, ja usko, jonka Jeesus vaikuttaa, on hänelle antanut hänen jäsentensä terveyden kaikkien teidän nähtenne.

        Ja nyt, veljet, minä tiedän, että te olette tietämättömyydestä sen tehneet, te niinkuin teidän hallitusmiehennekin. Mutta näin on Jumala täyttänyt sen, minkä hän oli edeltä ilmoittanut kaikkien profeettain suun kautta, että nimittäin hänen Voideltunsa piti kärsimän. Tehkää siis parannus ja kääntykää, että teidän syntinne pyyhittäisiin pois, että virvoituksen ajat tulisivat Herran kasvoista ja hän lähettäisi hänet, joka on teille edeltämäärätty, Kristuksen Jeesuksen.

        Taivaan piti omistaman hänet niihin aikoihin asti, jolloin kaikki jälleen kohdallensa asetetaan, mistä Jumala on ikiajoista saakka puhunut pyhäin profeettainsa suun kautta.

        Sillä Mooses on sanonut: 'Profeetan, minun kaltaiseni, Herra Jumala on teille herättävä veljienne joukosta; häntä kuulkaa kaikessa, mitä hän teille puhuu. Ja on tapahtuva, että jokainen, joka ei sitä profeettaa kuule, hävitetään kansasta.'

        Ja kaikki profeetat Samuelista alkaen ja kaikki järjestään, jotka puhuneet ovat, ovat myös ennustaneet näitä päiviä. Te olette profeettain ja sen liiton lapsia, jonka Jumala teki meidän isiemme kanssa sanoen Aabrahamille: 'Ja sinun siemenessäsi tulevat siunatuiksi kaikki maan sukukunnat.' Teille ensiksi Jumala on herättänyt Poikansa ja lähettänyt hänet siunaamaan teitä, kun käännytte itsekukin pois pahuudestanne."

        -Ap.t. 3:13-26-

        "...niin olkoon teille kaikille ja koko Israelin kansalle tiettävä, että Jeesuksen Kristuksen, Nasaretilaisen, nimen kautta, hänen, jonka te ristiinnaulitsitte, mutta jonka Jumala kuolleista herätti, hänen nimensä kautta tämä seisoo terveenä teidän edessänne.

        Hän on 'se kivi, jonka te, rakentajat, hylkäsitte, mutta joka on kulmakiveksi tullut.'

        Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä

        >>ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu<<,

        jossa meidän pitäisi pelastuman."

        -Ap.t. 4:10-12-

        Näistä kahden eri uskonnon välisistä eroavaisuuksista voisi väitellä loputtomiin, mutta juutalaisuus ja kristinusko ovat eri uskonnot koska ovat perustaltaan erilaisia joten niillä on eri sanoma alun alkaenkin.
        Juutalaisuudessa Jumala on yksi ja on ainoa toimija.Tuleva messias on JHWH:n voitelema, ihminen, ei tietenkään jumala eikä edes profeetta. JHWH ilmoittaa että on ainoa pelastaja, JHWH ei vaihda nimeään eikä ilmoittamiaan ominaisuuksia, ei liioin uhkaa helvetillä jos häneen ei uskota uudessa muodossa, joka kumoaa entiset ikuisiksi määritellyt ilmoitukset.

        "Aabrahamin ja Iisakin ja Jaakobin Jumala, meidän isiemme Jumala, on kirkastanut Poikansa Jeesuksen,"
        Kristinuskossa on isä Jumala ja tämän poika, poika inkarnoituu juutalaiseksi ja kuolee, isä Jumala, joka pysyy hengissä, herättää pojan jota pitää nyt kaikkien palvoa kuoleman jälkeisen tuomion uhalla. Jostain syystä tarvitaan ihmiseksi inkarnoituneen jumalolennon verta jotta kristinuskossa sen jumala voi antaa ihmisille näiden synnit anteeksi, Jeesuksen väkivaltainen kuolema on tarvittava uhri.
        Tässä tapauksessa messias on jumala, ihminen ja profeetta samassa hahmossa.
        Täma ei ole juutalaisuutta vaan nyt pitää uskoa aivan uuteen uudenlaiseen ja uuden nimiseenkin jumalaan. Siksi kristityt käännytystyötä tekevät,se mitä JHWH ilmoitti ei enää päde kristityjen mielestä, JHWH:n sana ei pitänytkään.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jumala ilmoitti itsensä maailman luojaksi ja kaikkivaltiaaksi, otti Israelin omaksi kansakseen ja antoi Tooran. Käski pysyä erillään pakanakansojen iljettävistä teoista.
        Lähetyskäskyä ei antanut. "JHWH ilmoitti että on ainoa syntien anteeksi antaja ja ainoa pelastaja ja ainoa toimija koska on kaiken luoja ja herra." Kuinka "pakana" saa syntinsä anteeksi ja pelastuu juutalaisuuden mukaan?

        Eihän ole mitään kadotustakaan eivät ei-juutalaiset ole minkään helvettiin joutumassa jolleivät usko jotenkin "oikein". Juutalaisilla liiton takia on suuri määrä käskyjä ei-juutalaiset pääsevät helpommalla, mutta kuten profeetat lupaavat, lopulta ei-juutalaisetkin ymmärtävät että on vain yksi Jumala mutta ei muiden silkoinkaan tarvitse juutalaisuuteen kääntyä.


      • Anonyymi
        dikduk kirjoitti:

        Eihän ole mitään kadotustakaan eivät ei-juutalaiset ole minkään helvettiin joutumassa jolleivät usko jotenkin "oikein". Juutalaisilla liiton takia on suuri määrä käskyjä ei-juutalaiset pääsevät helpommalla, mutta kuten profeetat lupaavat, lopulta ei-juutalaisetkin ymmärtävät että on vain yksi Jumala mutta ei muiden silkoinkaan tarvitse juutalaisuuteen kääntyä.

        Jos ei ole kadotusta, ei ole syntiä eikä pelastusta, niin mihin ihmeeseen niin julmettu määrä käskyjä tarvitaan? Käskyjä, jotka eivät liity siihen että ihmiset oppisivat elämään sovussa keskenään, kuten älä varasta, älä tapa, rakasta lähimmäistäsi kuin itseäsi,,, jne.... Käskyjä, joilla määritellään pukeutumista, syömistä, sukupuolielämää oman kumppanin kanssa...
        Ymmärrän pointtisi, että Isä on juutalaisesta näkökulmasta pettänyt kansansa, terottaessaan VT:ssä alinomaan ykseyttään ja sitten PUM... Poika tulla tupsahti neitseellisesti maailmaan.
        Toisaalta kansalle annettu julmettu määrä käskyjä.... minkä vuoksi???? Miksi juutalaisille ei ole tärkeää pelkästään uskoa oikein (=säilyä juutalaisena) että myös tehdä oikein eli noudattaa lakia? Evankeliumeissakin pohdittiin tulevaa palkkaa ja kyllähän se taitaa rabbeillakin mielessä pyörähtää?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jos ei ole kadotusta, ei ole syntiä eikä pelastusta, niin mihin ihmeeseen niin julmettu määrä käskyjä tarvitaan? Käskyjä, jotka eivät liity siihen että ihmiset oppisivat elämään sovussa keskenään, kuten älä varasta, älä tapa, rakasta lähimmäistäsi kuin itseäsi,,, jne.... Käskyjä, joilla määritellään pukeutumista, syömistä, sukupuolielämää oman kumppanin kanssa...
        Ymmärrän pointtisi, että Isä on juutalaisesta näkökulmasta pettänyt kansansa, terottaessaan VT:ssä alinomaan ykseyttään ja sitten PUM... Poika tulla tupsahti neitseellisesti maailmaan.
        Toisaalta kansalle annettu julmettu määrä käskyjä.... minkä vuoksi???? Miksi juutalaisille ei ole tärkeää pelkästään uskoa oikein (=säilyä juutalaisena) että myös tehdä oikein eli noudattaa lakia? Evankeliumeissakin pohdittiin tulevaa palkkaa ja kyllähän se taitaa rabbeillakin mielessä pyörähtää?

        Käskyt ovat jotta juutalaiset säilyisivät. Totta kai on pahoja tekoja ja pelastus hepr. raamatussa on maanpäällisistä asioista, ei kuoleman jälkeisistä.
        Kyllä, oppineet loivat käsitteet tämä maailma ja tuleva, mutta helvettiä ei edelleenkään ole. Juutalaisuus ei ole tuonpuoleisuuskonto, kristinuskossa sen sijaan kaikki tuntuu pyörivän sen ympärillä mitä tapahtuu kuoleman jälkeen: pelastuuko vai ei.

        Oikeaa uskoa juutalaisuudessa ei oikeastaan ole paitsi että on vain yksi jumala, pääasia on oikein eläminen. Joistakin käskyistä luvataan palkaksi noudattajalle maan päällinen palkkio , ei mistään ikuisuutta kuoleman jälkeen.
        "Ymmärrän pointtisi, että Isä on juutalaisesta näkökulmasta pettänyt kansansa, terottaessaan VT:ssä alinomaan ykseyttään ja sitten PUM... Poika tulla tupsahti neitseellisesti maailmaan."Jos perusilmoitus jonka varassa kaikki on, ei olekaan totta vaan, PUM onkin pötyä, siinä menee koko uskonnolta pohja.Kristinuskolla ja juutalaisuudella on eri näkemys jumalasta, synnistä ja siitä mitä tapahtuu tai ei tapahdu kun ihminen kuolee.Kristinusko ei ole juutalaisuuden jatko-osa vaan täysin uusi uskonto.


    • Anonyymi

      Mistä juutalaisten pitäisi olla kateellisia?

      Lyhytkäisesti tästä.

      Jeesus antaa pelastuksen, armon, laupeuden, perinnön, menestyksen, taivaan ja kaiken ilmatteeksi!

      ei hintaa ei maksua, ei lain tekoja ei sitä ja ei tätä!

      Nyt juutalaiset ja käännynnäiset, hampaat irvessä pyrkivät pitämään Mooseksen lain mutta eivät kykene pitämään, sillä sitä ei voi tätyttää kukaan paitsi Jeesus.

      Joten, me pakanat ja ne juutalaiset ja kreikkalaiset ja kaikki miehet ja naiset, kiinalaiset sekä jenkit että venäläiset että afrikkalaiset, saamme tämä kaiken

      LAHJANA!

      mutta juutalaiset, monet, ei kaikki tahtovat OSTAA sen.
      sitä hintaa he eivät pysty maksamaan!

      joten, jos saan mersun tahi lexuksen ilmatteeksi ja sinä juutalainen lakeinesi joudut maksamaan täyden hinnan, olet kateellinen, ja jos olisi mahdollista ottaisit sen pois!

      mitä sanoo Jeesus:

      Luuk. 11:52
      Voi teitä, te lainoppineet, kun te olette vieneet tiedon avaimen! Itse te ette ole menneet sisälle, ja sisälle meneviä te olette estäneet."

      monet lainoppineet ja Mooseksen seuraajat, eivät itse pääse tahi tahdo päästä sisälle pelastukseen ja jos mahdollista
      ESTÄVÄT niitä jotka tahtovat mennä sisälle!

      joten,
      pakanoille on kolme lakia, apostolien teot (alku, kaksi niistä on annettu Aatamille, ja yksi Nooalle, eli aikana)
      muttaympärileikattu, on pakotettu, pitään koko lain ja jos rikkovat yhtä kohtaan ovat syypäät koko lain rikkomiseen.

      ja tunnettua on että, heillä ei ole mahdollisuutta uhrata, kuten Mooses vaatii, syntien anteeksi saamiseksi.

      nyt VAKAVA VAROITUS.

      Jos olet Herraaa Jeesukseen uskova ja pelastunut, ja sitten tämän jälkeen ympärileikaat itsesi, olet, pakoitettu pitämää koko Lain.

      ja vielä, Herra Jeesus Kristus, ei ole enää oleva sinulle hyödyksi, eli
      sinun on itse pelastettava itsesi!

      Gal. 5:2
      Katso, minä, Paavali, sanon teille, että jos ympärileikkautatte itsenne, niin Kristus ei ole oleva teille miksikään hyödyksi.

      Jeesus on täydellisesti täyttänyt KAIKEN lain ja kaiken mitä tarvitaan, ja se annetaan uskosta LAHJAKSI!

      Joten. älä anna ympärileikata itseäsi. sillä jos niin teet, menetät Herran Jeesuksen tekmän ja antaman LAHJAN!

      • Lahjaksi me juutalaisetkin olemme saaneet kaiken, valinnan ja lain joka uskoville juutalaisille ei ole taakka vaan etuoikeus. Ainoa joka voi mitään antaa on maailman luoja joka ei ole Jeesus vaan JHWH. Tästä paremmaksi ei tämä asia tule.

        Koko lakia ei kenenkään tarvitse noudattaa, osa laista kokee vain miehiä, osa vain naisia, osa vain pappeja (kohanim), osaa voi noudattaa vain Israelin maassa jne . Jos joku ei-juutalainen ympärileikkauttaa itsensä, ei hänen siksi tarvitse ruveta toraa noudattamaan ja jos juutalainen rikkoo jonkun lain käskyn silloin hän rikkoo vain sen, ei kaikki käskyjä. Tässä pätee mitä JHWH ilmoitti, ei mitä Paavali väitti.


    • Anonyymi

      Kristityt ovat teitä hyysänneet jumalan kansana.

    • Anonyymi

      Ongelma tässä on se, että juutalaiset eivät vaadi kristittyjä kääntymään juutalaisuuteen, mutta kristityille on opetettu, että juutalaiset tulevat lopun aikana kääntymään kristityiksi, kunhan ovat ensin tarpeeksi kärsineet omasta syystään, kun eivät ole kääntyneet.
      Aika kelmeä odotus siis. Kristityt eivät ole varmoja omastaan, elleivät juutalaiset siihen käänny. Ja se odotus ei taida täyttyä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      15
      1148
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1089
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      2
      1086
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1068
    6. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1065
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1064
    8. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1062
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1057
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      0
      1055
    Aihe