Entiset homot: Kuinka pelastin itseni homonormatiivisuuden ikeen alta?

Anonyymi

Entiset homot ovat käyneet usealla keskustelualustalla ja sähköpostilistalla vilkasta keskustelua seksuaalisesta suuntautumisesta. Moni on nostanut esille ajatuksen, että entiset homot ja entiset muihin seksuaalivähemmistöihin kuuluneet tarvitsevat jonkinlaisen julkisen, kirjallisen yhteenvedon siitä, millaista on päästä irti homoudesta yms. seksuaalisuuden toteuttamisesta johonkin muuhun, pääasiassa heterouteen.

Yleensä keskustellaan siitä, miten ihminen irtautuu heteronormatiivisuudesta, heterosta homoksi. Keskustelijoiden mielestä heteronormatiivisuus on niin last season, että nyt on valtavirtaa homoudesta yms. irtautuminen. 90-luvulta lähtien homoseksuaalisuudesta on puhuttu ihan kuin se olisi niin yleistä, että lähes kaikki voisivat olla homoja. Nuorisojärjestöissä on aihetta tuotu esille niin paljon, että monen mielestä ei enää voi puhua yhteiskunnan heteronormatiivisuudesta vaan homonormatiivisuudesta. Moni 90-luvun lopun ja sen jälkeinen nuori on innostunut pelkän keskustelun pohjalta kokeilemaan, millaista se olisi. Mutta tässä on moni elämänkokemukseltaan vähälle jäänyt nuori joutunut ikävään nalkkiin.

Siksi keskustelijat päättivät, että nyt on julkaistava keskustelukirja homonormatiivista irtautuneiden kokemuksista. Tätä hanketta varten on perustettu yhteiskuntatutkimuksen koulutuksen saaneen ylläpitämä sähköpostiosoite, johon kuka tahansa entinen homo tms. itsensä homonormatiivisuuden ikeen alta pelastanut voi kirjoittaa anonyymisti tai nimellä kokemuksiaan muutosprosessista.

Yhteiskuntatieteen tutkijakoulutuksen saanut kokoaa aineistoa ohjausryhmän kanssa ja luokittelee ja analysoi tekstejä, joista julkaistaan kirja keväällä 2020. Kirjan julkaisuun tarvittavia varoja varten on saatu suurelta suomalaiselta säätiöltä peruspääoma.

Voit lähettää kokemuksesi sähköpostiosoitteeseen, mutta sitä ei voi tässä julkaista, joka julkaistaan muilla keskusteluareenoilla.

Kun olet saanut sähköpostiosoitteen, laita viestin aihekenttään seuraava otsikko tai siihen viittaava otsikko: Entiset homot: Kuinka pelastin itseni homonormatiivisuuden ikeen alta?

Kirjahankkeen vetäjä

2

64

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Entisiä homoja ei ole olemassakaan. Homous on synnynnäistä, eikä sitä voida syntymän jälkeen enää muuttaa. Tarkoittanet bi-seksualisteja, joilla on ollut homoseksuaaleja kontakteja ja ovat myöhemmin niistä luopuneet. Homoseksuaalinen suuntautuminen kehittyy jo äidin kohdussa sikiön aivoissa hypolatamuksen alaosassa inah3:ssa. Siellä mm kehittyy testostereoni, jonka runsas määrä on ominaista heteroille, homoseksuaaleilla sitä on vähemmän ja biseksuaaleilla siltä välillä. Aivojen kehityksestä homoksi on muitakin syitä, kuitenkaan se ei ole perinnöllistä.

      • Anonyymi

        Jos ei voi olla entisiä homoja, niin miten voi olla entisiä heteroita. Viime keväänä on julkaistu kirja, jonka nimi on Entiset heterot, ja kirjassa esiintyvät pitävät itseään entisinä heteroina.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miehen lapsettomuus keski-ikäisten deittailussa

      Tällä palstalla esitetään usein ajatus, jonka mukaan lapsia saanut nainen olisi parisuhdemarkkinoilla huonommassa asemas
      Sinkut
      269
      2255
    2. Kunpa voisin halata sinua

      ja sanoa sinulle miten onnellinen olen siitä, että olet elämässäni. Mutta et ole halausetäisyydellä... etkä elämässäni.
      Ikävä
      44
      1103
    3. Muut yrittää seata meidän välejä

      Nainen, oot varmaan sen myös huomannut. Ihan irl oon sen huomannut jo hyvän aikaa. Eihän anneta sen häiritä.
      Ikävä
      100
      1033
    4. Mikä oli se hetki

      kun tajusit rakastuneesi?
      Ikävä
      76
      1021
    5. Miksi Suomi ärsyttää Venäjää?

      Jatkuvasti? Hyvin suomen herrat tietää, että tuo DCA-sopimus on paha ärsyke Venäjälle. eihän Venäjä ole hyökännyt Suomen
      Maailman menoa
      274
      862
    6. Kun unohdat tämän

      Sivuston, unohdat myös meidät nopeammin. Kokeile. Naiselle.
      Ikävä
      79
      805
    7. Jotenkin tätä asiaa pitää nyt käsitellä

      Vaikka sitten anomuumisti. Olen lähestulkoon rakastunut vanhempaan mieheen mutta tämä ei nyt oikein suju niin kuin pitäi
      Ikävä
      72
      789
    8. Älä turhaan nainen ikävöi minua

      Olen sellainen jäntevä pantteri ja sinä jo melkein rollaattorikamaa. Ei onnistu mikään.
      Ikävä
      64
      680
    9. Meillä olisi kaunis kesä

      Yhden viestin päässä. Haluaisin tutustua. Vaikka oltaisiin vaan ystäviä. Eikä mitään vaan vähättelyä. Ajattelen et olet
      Ikävä
      17
      670
    10. Kuinka paljon voi olla rakastunut..

      ....ja välittää ihmisestä jota ei edes tunnen kunnolla? Eikö silloin ole kysymys jostain suuremmasta? Mitä on yhteenkuul
      Ikävä
      64
      659
    Aihe