Mies moittii

Anonyymi

Hei. Minulla on ongelma parisuhteessa jossa mies on minua 18 vuotta vanhempi. Parisuhdetta on takana reilun vuoden verran ja jo alussa huomasin hänen huomauttelevan minun käytöksessä ja sanomisissa olevan jotain vikaa. Myöhemmin on kuitenkin alkanut ilmaantua jo ihan älyttömiä moitteita asioista joilla ei oikeastaan ole edes väliä, siis kuinka tietyissä tilanteissa hän olisi odottanut minun sanovan/toimivan tietyllä tavalla. Ajattelin tämän liittyvän ensin meidän ikäeroon, ikäänkuin hänellä olisi tietyt arvot joiden mukaisesti hän odottaa muidenkin käyttäytyvän. Mutta nyt kun moitteita saattaa tulla ihan mistä tahansa enkä itse edes koe sanoneeni/toimineeni huonosti niin olen alkanut epäillä että hän haluaa muokata minusta itsensä kaltaisen. Huomaan jo miettiväni hänen reaktioitaan puhuessani ja toimiessani ja koen tästä ahdistusta kun olen mennyt tälläiseen ansaan. Mitä pitäisi tehdä?

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vielä kysyt! Mietipä kaksi kertaa mitä minä tekisin ja olisin tehnyt jo ajat sitten!

    • Anonyymi

      Oman kokemukseni perusteella tuollaiset ikäerot ovat liikaa.
      Minulla oli itseäni huomattavasti nuorempi kumppani reilun vuoden. Kaksin pärjättiin kohtuullisesti, muiden ihmisten aikana ei koskaan voinut tietää millaisia sammakoita avokin suusta putkahtaa.

      Esim. avokkini kertoi ystävieni vaimojen kuullen miten hänen töissään joku vanha haahka teki sitä tai tätä, miten vanhemmat naiset kuvittelevat osaavansa paremmin työasioita jne. Ei ollut yksi eikä kaksi kertaa kun hän tätä aihetta sivusi.
      Samaten hänen kestoaiheensa oli miten perheelliset naiset haluavat pitää lomansa aina silloin kun niiden lapsilla on lomat, miten se on väärin lapsettomia kohtaan jne.

      Avokkini ei huomioinut mitenkään, että hänen puheensa loukkasivat ystävieni vaimoja, hehän olivat 10-15 vuotta avokkiani vanhempia ja heillä on lapsia.
      Ei tajunnut millään kun selitin, että saman verran lomaa niillä lapsellisilla on kuin sinullakin, etkä sinä halua pitää lomaa esim helmikuussa, joten miksi he eivät voisi olla lomalla lastensa kanssa yhtä aikaa. Ei tajunnut kun sanoin että anna olla, älä ota puheeksi enää noita asioita ystävieni kuullen.

      Jos avokki ei jostain syystä tykännyt jostain ihmisestä, hän antoi sen näkyä, murjotti, ei puhunut hänelle mitään, oli kuin tämä ihminen olisi ilmaa. Mitä pidempään oltiin yhdessä, sitä huonommaksi hänen käytöstapansa menivät.

      Viimeinen niitti oli kun olimme vanhempieni luona joulupäivällisellä. Avokkini sai hepulin, olin ostanut vääränlaisen korun lahjaksi ja pilasi kiukuttelullaan ja murjotuksellaan vanhempieni ja isovanhempieni joulun. Huusi pää punaisena, että en minä tällaista halunnut ja heitti korun pois. Itse ei antanut minulle minkäänlaista joululahjaa :).

      Nyt seurustelen itseni ikäisen naisen kanssa ja parisuhteessa on todella mukavaa.

    • Anonyymi

      No tuohan on meille miehille tosi yleistä. Vanha sananlasku kuuluu, että miehen ja naisen mennessä yhteen, nainen toivoo miehen muuttuvan ja mies toivoo naisen pysyvän sellaisena kuin on.

      Naiselle harvoin kelpaa miehen sisustus, juomatavat, siivoustavat jne.

      Kyse voi olla muustakin, mutta sinä ja useimmat vastaajat ajattelevat asiaa ikäero-ongelmana. Varmasti pitää paikkansa ainakin osittain. itselläni on ollut 15 v nuorempi naisystävä ja varsinkin alussa pidin aika tarkkaa vahtia itsestäni, etten ryhtynyt "opettajaksi".

      Muut asiat, jotka voivat vaikuttaa teillä ja vaikuttavat meillä on, että itse olen teknisen korkeakoulutuksen saanut ja nainen oli humanisti. Eli perustan hyvin vähän asioita luuloille ja kaipaan todisteita moneen asiaan. Esoimerkkejä keskusteluista:

      Nainen: pullovesi on hanavettä terveellisempää, koska se ei ole niin hapanta.

      Minä: Kuulostaa huuhaalta, koska ainakin nuo elimistön happamuushöpötykset ovat huuhaata. Toki happamuus on huonompaa hampaille, mutta vesissä ero ei ole merkityksellinen.

      Nainen: Kauheeta, kun e-pillerit lihottaa.

      Minä: ei ne mitään lihota. Korkeintaan turvottaa vähän . Jos e-pillerit oikeasti lihottaisivat, niin maailman ylikansoitus ja naisten nälänhätä olisi ratkaistu. Syötettäisiin naisille vain e-pillereitä.

      -masturbo-

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe