Tehtaanniemi taas Ympäristölautakunnassa torstaina 24.10.2019

Anonyymi

Tehtaanniemen kaava-asia on torstaina 24.10.2019 Ympäristölautakunnassa. Ei kai tässä yritetä samanlaista ohitusta kuin Luukkonen-Strandell yritti Koverhar-tapauksessa, jossa yritettiin myydä 600.000 m2 maata ja vesialue pilkkahintaan?

Tehtaanniemen tapauksessa yritetään runnoa läpi "avoimessa" käsittelyssä jo ennalta päätetty ratkaisu. Päätös on esitetty jo UUDEN KAAVAN asetussanoissa. Hei, kaavoja ei saa lain mukaan päättää ennalta. Valtuusto päättää! Hankolaiset päättävät!

Missä kaikki kommentit ovat? Vain neljä kommenttia kuten elokuussa. Eikö syys-lokakuussa tullut lisää kommentteja? Miksi vain Regatta Resortsin kaverin kommentti on vaikuttanut kaavaehdotukseen: Merikadusta ollaan tekemässä kävelykatua? No way!

Avoimmuus! Rehellisyys! Hankolaiset päättävät!

21

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kopio toisaalta:
      "A. Merikadun vaihtoehdot:
      1. Suljetaan leijonapatsaiden päästä kokonaan, muutetaan kävelykaduksi, jolle kaunis kivetys, koko kaiteen pituudelta kaiteen tilalle terassi askelmat alas kävelyterassille, Siellä voi istustella.
      2. Toteutetaan Teknisen lautakunnan jo kaksi kertaa päättämä hankolaisten tahto, jossa katu on auki yksisuuntaiselle liikenteelle ajalla 1.9. -31.5. Muutoin kävelykatuna, jonka välitonteille pääsee vain ajoneuvoilla Regatan kulman kautta.

      B. Uimahuoneen kadun meren puolelle järjestetään rantalentopalloalue ja petankkikenttä. Oleskelua ja auringonottoa.

      C. Nykyinen SPA:n parkkipaikka, jossa myös roskien lajittelu kivetään kauniiksi, Alueelle ei rakenneta enempää taloja. Alue toimii kaikille alueella vierailevien parkkipaikkana. Ei mitään "audi-paikkoja" eikä "vain SPA:n käytössä".

      D. Uimahuoneen jalostaminen pitää olla mahdollista siten, että sinne tulee sauna ja wc. Joku lottomiljonääri tai muuten äveriäs voi haluta lahjoittaa tai testamentata kaupunkilaisille satumaisen onnen!

      E. Tehtaanniemen kiertävä kevyen liikenteen reitti pitää olla sellainen, että siinä voi ajaa pyörällä ja rollaattorilla ilman mitään vaikeuksia."

      Lisäys: padelikentät, kohtaan B tai kohtaan E kevyen liikenteen väylän viereen.

      • Anonyymi

        Hoho, jotain on unohtunut. Nyt jo rajoitetaan tontin omistajan oikeuksia. Ja hänen pitäisi luovuttaa "kivitetty" maaalue yleiseen käyttöön parkkipaikkana. Tämä kirjoitus osoittaa miten paljon huuhaata näitä komenttejä sisältävät. Ellei oteta huomioon hupikerrointa.


    • Anonyymi

      Kaupunki voi lunastaa parkkipaikan, jopa pakkolunastaa. Hankolaiset päättävät.

      • Anonyymi

        Tuliko palautus?


    • Anonyymi

      Mitä ympäristölautakunta päätti?

    • Anonyymi

      Kaavamuutos menee nähtäväksi ja sitä saa kommentoida.

      Hanko tarvitsee oikean hotellin eikä mitään kerrostaloa, jonka 36 kaksiota nimitetään "sviiteiksi". Sellaisesta tulee yksityisten osakkeita kuten 43 aikaisemmin rakennetusta "sviitistä". Historia on osoittanut, että sanaan ei voi luottaa, on oltava pakotelinjalla.

      Kaavamuutoksessa pitää oikean hotellin rakentaminen hoitaa tavalla tai toisella tai kaavoittaa paikalle parkkipaikka kuten edellä on esitetty. Minun mielestä Tehtaanniemi on jo täyteen rakennettu. Kaupunki voi lunastaa "hotellitontin" niin ei tule rr:lle suru puseroon. Oharit on jo nähty, majoitusrakennuksissa on kaavan vastaisesti yksityismajoitusta.

    • Anonyymi

      Missä kaavamuutos on näytillä? Ei ainakaan netissä. Miksi piilotellaan? Onko tämä läpinäkyvää? Tulee väkisin mieleen, kun Tehtaanniemen salainen sopimus oli näytillä joulujen välipäivän. Samanlaista suhmurointia, ellei tule ehdotus tule nettiin.

      Apulaisoikeuskansleri on vahvistanut, että Merikadun liikennejärjestely ON VÄLIAIKAINEN ratkaisu. Hankolaiset päättävät uudessa kaavassa, miten asia järjestetään. Merikatu pitäisi olla kuten on jo kahdesti päätetty teknisessä lautakunnassa yksisuuntaisesti avoin autoille kesäkauden ulkopuolella.

      • Anonyymi

        Onko sinulla pahakin lukihäiriö? Apulaisoikeuskansleri ei ole päättänyt mistään väliaikaisuudesta vaan siitä että kaupunki on toiminut oikein, lakeja ja asetuksia noudattaen. Taas yksi Rollen valitus meni nurin. Kuinkahan mones? Kallis mies kaupungille tuo Rolle, ja hyöty, ei edes nolla vaan piiitkä miiiiinus!

        ” Apulaisoikeuskansleri on tehnyt päätöksen Rolf Nyströmin (Sitoutumaton) valituksesta Merikadun statuksesta.

        Apulaisoikeuskansleri on asiaa tutkittuaan päätynyt lopputulokseen, että Hangon kaupunki on noudattanut voimassa olevia lakeja ja asetuksia.

        Apulaisoikeuskansleri on myös päättänyt, ettei jatkotoimenpiteisiin ole aihetta.”

        https://www.hangotidningen.fi/article/apulaisoikeuskansleri-katsoo-kaupungin-toimineen-oikein-hanko/


      • Anonyymi

        Jospa ottaisit asioista selvää ja tutustuisit pöytäkirjoihin etkä huutelisi turhia, syyttelemällä salailusta y.m. vähäjärkistä soopaa.

        http://www.hanko.fi/city/djulkaisu/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20193970-19

        Ympäristölautakunnan kokouksessa 24.10 tuli kaavaehdotukseen vielä muutos. Kunhan uusi kaavaehdotus saadaan piirrettyä niin se asetetaan esille kommentoitavaksi, 30 päiväksi!
        Sitäkään ei tosin tulla sinulle kotiin esittelemään vaan kommentoitava ehdotus tulee olemaan esillä teknisessä virastossa sekä kaupungin kotisivulla. (Kuten aina!)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jospa ottaisit asioista selvää ja tutustuisit pöytäkirjoihin etkä huutelisi turhia, syyttelemällä salailusta y.m. vähäjärkistä soopaa.

        http://www.hanko.fi/city/djulkaisu/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20193970-19

        Ympäristölautakunnan kokouksessa 24.10 tuli kaavaehdotukseen vielä muutos. Kunhan uusi kaavaehdotus saadaan piirrettyä niin se asetetaan esille kommentoitavaksi, 30 päiväksi!
        Sitäkään ei tosin tulla sinulle kotiin esittelemään vaan kommentoitava ehdotus tulee olemaan esillä teknisessä virastossa sekä kaupungin kotisivulla. (Kuten aina!)

        Ei ole Tehtaanniemen kaavamuutos näytillä vaikka lehdissä niin mainittiin. Ei ole missään netissä, ei kaupungin kotisivulla kuten normaalisti on. Ei pidä valehdella. Piilottelua?


    • Anonyymi

      Jos tällainen kaavasalailu jatkuu, niin on 100 varmaa, että johtaa valituksiin. Normaalikäytännöstä poikkeaminen jo sinänsä herättää närää. Nyt kun se liittyy Tehaanniemen salailuihin ja suhmurointeihin, niin sitä enemmän.

      Kuinka paljon Tehtaanniemen kähmintä linjalla rr-kavanderin sdp-kaupunginjohtaja onkaan aiheuttanut harmaita hiuksia ja ressiä hankolaisille! Aika kuluu. Kannattiko alkaa myymään "hotellia" yksityisasunnoiksi? Kannattiko antaa itsensä sen edistämiseen?

      Nyt on suunniteltu asuntoja lisää. Kaksiokerrostalo on sitä ihteään. Rahastusta rr:lle, mutta mitä Hanko saa? Pimeitä ikkunoita. Ei mitään. Ei ainakaan sitä, mitä tarvitsee: oikean hotellin. Höpö höpö puheet Regatan yli sadasta huoneesta ovat höpö höpö puheita. Sillä edistetään lopullista tarkoitusta, tehdä rahaa myymällä lisää asuntoja.

      Hankolaiset päättävät. Merikadun betoniporsaat on väliaikainen ratkaisu. Se on nyt valtakunnan korkealta tasolta vahvistettu. Rakennetaanko Tehtaanniemelle lisää asuntoja? Senkin hankolaiset päättävät.

      Jos kaavaa jalostetaan, niin kaavan jalostastamisesta kuuluu hankolaisille lainmukainen korvaus. Liiketonti muuttaminen asuintontiksi olisi sitä. Se olisi arvonkorotus, josta kuuluu korvaus. Kaupunginjohtaja ei halua varmaan laskuttaa korvausta ja verukkeita mietitään. Hankolaiset päättää jättävätkö he laskuttamatta. Pari milkkiä lisää kassaan hyvinvointi-investointeihin olisi kuin nenä päähän, nenäpäivänä. Viime kerran veruke, että kaupunki omistaa maan ja itseltä ei voi laskuttaa ei ole enää voimassa. Maan omistaa nyt rr ja sopimuksenmukainen hinta on määritetty liiketoimintaan ei yksityisasunnoiksi. Sen takia on oikein laskuttaa jalostuksesta. Kyhäläkin puhui aina siitä tasonnostosta. Missä virhe? What is the beef? Win-loose pitää olla win-win.

      Voi olla eri mieltä, mutta faktat ja lain pykälät puhuvat puolestaan. Niitäkin rr-miehet ovat yrittäneet selitellä toisiksi. Jos ei auta, niin aina voi testata totuutta lakituvassa. Merikadusta tuli ratkaisu: kävelykatu on väliaikainen. Kaava ja sen mukana maankäyttösopimus kaatui viimeeksi peittelyyn. Käyttötarkoituksen vääristelyä ei ole vielä testattu. Airbnb on saanut kyytiä. Miksei päinvastoinkin! Tuntuu olevan ajan henki.

      Halutaanko asiat viedä nopeasti eteenpäin vai vetkutella vielä viisi vuotta? Viime kerralla kaava hyväksyttiin pikaisella käsittelyllä pelkästään rkp:n yhteinäisen äänestyskäyttäytymisen voimin. Miten olisi käynyt, jos rkp-läiset olisivat uskaltaneet äänestää sen mukaan, mitä mieltä olivat? Ei ollut rohkeutta. Rohkeuden puutet tuntuu olevan ajan henki. Joka tapauksessa oikeus voitti, kun kaava kaatui "hovissa"! Hyvä voittaa pahan. Oikeus voittaa. Se on lohdullista.

      • Anonyymi

        ” Kannattiko alkaa myymään "hotellia" yksityisasunnoiksi? Kannattiko antaa itsensä sen edistämiseen? ”

        Mihin viittaat? Mikä hotelli on muka myyty yksityisasunnoiksi?

        ” Hankolaiset päättävät. Merikadun betoniporsaat on väliaikainen ratkaisu. Se on nyt valtakunnan korkealta tasolta vahvistettu. Rakennetaanko Tehtaanniemelle lisää asuntoja? Senkin hankolaiset päättävät. ”

        ”Korkea taso” päätti että kaupunki on toiminut lain ja asetusten mukaan, mistään väliaikaisuudesta ei kukaan ole lausunut mitään. Rollen valitus meni nurin!

        Siinä olet aivan oikeassa että hankolaiset päättävät, vain Rollelle se ei kelpaa, Rollelle joka lähes ammattimaisesti tehtailee valituksia itselleen epämieluisista päätöksistä, päätöksistä joiden syntymisessä hän on itse ollut mukana! Siis demokraattiseesti syntyneistä päätöksistä, joissa toiset hankolaiset ovat äänestäneet hänet nurin!

        Yököttävää demokratian halveksuntaa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ” Kannattiko alkaa myymään "hotellia" yksityisasunnoiksi? Kannattiko antaa itsensä sen edistämiseen? ”

        Mihin viittaat? Mikä hotelli on muka myyty yksityisasunnoiksi?

        ” Hankolaiset päättävät. Merikadun betoniporsaat on väliaikainen ratkaisu. Se on nyt valtakunnan korkealta tasolta vahvistettu. Rakennetaanko Tehtaanniemelle lisää asuntoja? Senkin hankolaiset päättävät. ”

        ”Korkea taso” päätti että kaupunki on toiminut lain ja asetusten mukaan, mistään väliaikaisuudesta ei kukaan ole lausunut mitään. Rollen valitus meni nurin!

        Siinä olet aivan oikeassa että hankolaiset päättävät, vain Rollelle se ei kelpaa, Rollelle joka lähes ammattimaisesti tehtailee valituksia itselleen epämieluisista päätöksistä, päätöksistä joiden syntymisessä hän on itse ollut mukana! Siis demokraattiseesti syntyneistä päätöksistä, joissa toiset hankolaiset ovat äänestäneet hänet nurin!

        Yököttävää demokratian halveksuntaa!

        Eipäs yritetä sumuttaa.

        Apulaisoikeuskansleri vahvisti, että Merikadun kävelykaturatkaisu on väliaikainen, minkä takia Rollen valitusta ei tarvinnut käsitellä. Uusi valmisteilla oleva kaava ottaa kantaa, miten kadun liikennejärjestelyt lopulta järjestetään.

        Toinen totuus: Tehtaanniemen kolme majoitusrakennusta on myyty yksityisasunnoiksi. Rakennusten käyttötarkoitus ei ole näin voimassa olevan kaavan mukainen. Alueella pitää kaavan mukaan olla hotelli tai huoneistohotelli. Sitä varmaan "hotellin" myymisellä asunnoiksi edellä tarkoitetaan.

        Onko vielä kysymyksiä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipäs yritetä sumuttaa.

        Apulaisoikeuskansleri vahvisti, että Merikadun kävelykaturatkaisu on väliaikainen, minkä takia Rollen valitusta ei tarvinnut käsitellä. Uusi valmisteilla oleva kaava ottaa kantaa, miten kadun liikennejärjestelyt lopulta järjestetään.

        Toinen totuus: Tehtaanniemen kolme majoitusrakennusta on myyty yksityisasunnoiksi. Rakennusten käyttötarkoitus ei ole näin voimassa olevan kaavan mukainen. Alueella pitää kaavan mukaan olla hotelli tai huoneistohotelli. Sitä varmaan "hotellin" myymisellä asunnoiksi edellä tarkoitetaan.

        Onko vielä kysymyksiä?

        Sinä olet näissä Rollen valituksissa nyt hiukka jälkijunassa!
        Alunperin Rolle valitti korkeimpaan Hallinto-oikeuteen päätöksestä tehdä Merikadusta kävelykatu.
        Se mikä Rollea asiassa hiertää on että Merikadun muuttaminen kävelykaduiksi sisältyy kaupungin ja RR:n väliseen sopimukseen.
        Korkein hallinto-oikeus päätti että kadun muuttaminen kävelykaduksi on ihan ok, ja että kaupungin valtuudet siihen päätökseen riittää koska muutos on väliaikainen. (Käytännössä toistaiseksi kunnes se uudessa kaavassa vahvistetaan).

        Kun KHO-valitus meni reisille niin Rolle, sinnikkäänä valittajana jatkoi valittamista ja valitti oikeusasiamiehelle Hangon kaupungin menettelystä, ei siis mistään kadunpätkästä vaan kaupungin hallinnon toimista!
        Tästä valituksesta on nyt tullut apulaisoikeusasiamiehen päätös!
        Kaupungin toimissa ei ole moitittavaa. Reisille meni sekin valitus.


        https://www.hangotidningen.fi/article/nystrom-toivoo-hallinto-oikeuden-kumoavan-tehtaanniemea-koskevan-paatoksen/

        https://www.hangotidningen.fi/article/hovioikeus-kaupungin-kannalla-tehtaanniemen-suhteen/

        https://www.hangotidningen.fi/article/apulaisoikeuskansleri-katsoo-kaupungin-toimineen-oikein-hanko/

        P.S. Ei mennyt Rollen hulevesivalituskaan läpi. 😁


    • Anonyymi

      Ympäristölautakunnan kokouspöytäkirjan liitteenä on Tehtaanniemen kaavaselostus per 24.10.2019. Kaavaselostuksessa mainitaan, että oikeuslaitos on todennut, että sopimus kaupungin ja rr:n välillä on ollut luonteeltaan maankäyttösopimus. Sitä ei muisteta mainita, että sopimus kaatui kaavan myötä, joten vaatimuksia ei voi olla. Jos halutaan maankäyttösopimus, niin sellainen pitää laatia uudestaan. Kaavoituksesta ei voi sopia etukäteen. Valtuusto päättää kaavoista.

      • Anonyymi

        Oli maankäyttösopimus tai ei niin voidaanhan ne sovitut asiat toteuttaa ihan vain koska ne ovat hyviä. Merikatu kävelykaduksi, ihan ok. Kävelytie niemen ympäri, on jo käytännössä olemassa, ja hyvä sekin. Venepaikat Resortille, ei ole mikään kohtuuton vaatimus, toteutunee sekin. Oliko jotain muuta?
        Selvääkin selvempää on että kyseessä on Rollen vaino ja ristiretki RR kohtaan, syistä on paha mennä sanomaan mutta tämän taistelun Rolle tulee häviämään, Vaan onhan hän tullut kaupungille kalliiksi! Kenenköhän etua hän oikeasti ajaa, ei ainakaan Hangon etua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oli maankäyttösopimus tai ei niin voidaanhan ne sovitut asiat toteuttaa ihan vain koska ne ovat hyviä. Merikatu kävelykaduksi, ihan ok. Kävelytie niemen ympäri, on jo käytännössä olemassa, ja hyvä sekin. Venepaikat Resortille, ei ole mikään kohtuuton vaatimus, toteutunee sekin. Oliko jotain muuta?
        Selvääkin selvempää on että kyseessä on Rollen vaino ja ristiretki RR kohtaan, syistä on paha mennä sanomaan mutta tämän taistelun Rolle tulee häviämään, Vaan onhan hän tullut kaupungille kalliiksi! Kenenköhän etua hän oikeasti ajaa, ei ainakaan Hangon etua.

        Hankolaiset eivät halunneet Merikadusta kävelykatua. Kaupunginjohtaja vetosi rr:n ja kaupungin väliseen sopimukseen, vaikka se ei ole juridisesti pätevä. Hallitus otti teknisen lautakunnan päätöksen kaksi kertaa ja muutti päätöksen ja teki Merikadusta kävelykadun vastoin hankolaisten tahtoa. Järjestely on väliaikainen. Väliaikainen. Kaavamuutos tulee vahvistamaan lopullisen mallin. Siihen ei vaikuta rr:n laatima idealista, josta osa on ollut maankäyttösopimus, joka sekin on laittoman kaavamuutoksen osana roskakorissa. Asiat ovat selviä, niitä ei kannata vääristellä. Hankolaiset päättävät, mitä Merikadulle tehdään.

        Ne voimat, jotka ovat olleet muuttamassa Hangon ykkösniemeä asuntoalueeksi mukaan lukien näitä asuntoja palveleva pramea sauna- ja allasosasto, eivät ole Hangon ystäviä, koska muutokset eivät ole Hangon eikä hankolaisten etu.

        Hyvä, että joku sentään yrittää pitää lainmukaisen kaavoitustoiminnan puolta tässä kaupungissa rahan valtaa vastaan. Kiitos Rolle. Rolle on sankari, joka ajaa hankolaisten etua. Demokratian ja hankolaisten puolesta!

        Sanoja ja kusetusta riittää. Katsokaa ihmeessä, mitä oikeasti Tehtaanniemellä tapahtuu ja minkä takia! Säälin SPA:sta osakkeen ostaneita. Hekin ovat vain pelinappuloita ja maksajia "Regatta-SPA:ssa".

        Tehtaanniemelle ei kaivata yhtään lisää asuntoja. Siitä luulisi kaikki jo heränneet pitävän huolta uutta kaavaa hyväksyessään. Kenen puheisiin luotat? Uskallatko olla rohkea ja rehellinen poliitikko ja päätöksentekijä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hankolaiset eivät halunneet Merikadusta kävelykatua. Kaupunginjohtaja vetosi rr:n ja kaupungin väliseen sopimukseen, vaikka se ei ole juridisesti pätevä. Hallitus otti teknisen lautakunnan päätöksen kaksi kertaa ja muutti päätöksen ja teki Merikadusta kävelykadun vastoin hankolaisten tahtoa. Järjestely on väliaikainen. Väliaikainen. Kaavamuutos tulee vahvistamaan lopullisen mallin. Siihen ei vaikuta rr:n laatima idealista, josta osa on ollut maankäyttösopimus, joka sekin on laittoman kaavamuutoksen osana roskakorissa. Asiat ovat selviä, niitä ei kannata vääristellä. Hankolaiset päättävät, mitä Merikadulle tehdään.

        Ne voimat, jotka ovat olleet muuttamassa Hangon ykkösniemeä asuntoalueeksi mukaan lukien näitä asuntoja palveleva pramea sauna- ja allasosasto, eivät ole Hangon ystäviä, koska muutokset eivät ole Hangon eikä hankolaisten etu.

        Hyvä, että joku sentään yrittää pitää lainmukaisen kaavoitustoiminnan puolta tässä kaupungissa rahan valtaa vastaan. Kiitos Rolle. Rolle on sankari, joka ajaa hankolaisten etua. Demokratian ja hankolaisten puolesta!

        Sanoja ja kusetusta riittää. Katsokaa ihmeessä, mitä oikeasti Tehtaanniemellä tapahtuu ja minkä takia! Säälin SPA:sta osakkeen ostaneita. Hekin ovat vain pelinappuloita ja maksajia "Regatta-SPA:ssa".

        Tehtaanniemelle ei kaivata yhtään lisää asuntoja. Siitä luulisi kaikki jo heränneet pitävän huolta uutta kaavaa hyväksyessään. Kenen puheisiin luotat? Uskallatko olla rohkea ja rehellinen poliitikko ja päätöksentekijä?

        "Hankolaiset eivät halunneet Merikadusta kävelykatua" = Kova väite !!!! Meiltä ei ole edes kysytty. Jos tarkoitatte Tekn.lautakunnan päätös, missä varapuheenjohtaja nosta ylimääräisenä asiana pöydälle, vähän ennekuin viimeisen esityslistalla oleva asia käsiteltiin, niin tämä temppu ei vastaa Hankolaisten tahtoa. Niin moneessa tapauksessa, kun on tuotu esille miten tärkeä on asian valmistelua, ja tässä tapauksessa asia ei ollut valmisteltu millään tavalla !!!! Ja osa lautakunnan jäsenistöstä täysin uusia luottamuspostillaan. Jos kysytään "aktivistiltä", Merikatu pitäisi olla normaali katu paitsi kesäaikana. Jos kysytään Hankolaisilta, moni on sitä mieltä että voi olla kävelykatu vuoden ympäri (mieluimmin vähän siistittynä).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Hankolaiset eivät halunneet Merikadusta kävelykatua" = Kova väite !!!! Meiltä ei ole edes kysytty. Jos tarkoitatte Tekn.lautakunnan päätös, missä varapuheenjohtaja nosta ylimääräisenä asiana pöydälle, vähän ennekuin viimeisen esityslistalla oleva asia käsiteltiin, niin tämä temppu ei vastaa Hankolaisten tahtoa. Niin moneessa tapauksessa, kun on tuotu esille miten tärkeä on asian valmistelua, ja tässä tapauksessa asia ei ollut valmisteltu millään tavalla !!!! Ja osa lautakunnan jäsenistöstä täysin uusia luottamuspostillaan. Jos kysytään "aktivistiltä", Merikatu pitäisi olla normaali katu paitsi kesäaikana. Jos kysytään Hankolaisilta, moni on sitä mieltä että voi olla kävelykatu vuoden ympäri (mieluimmin vähän siistittynä).

        Miksei kysytä? Kaksi kertaa Tekninen lautakunta päätti Merikadun statuksesta. Ei vain kerran ylimääräisenä asiana. Eipäs väritetä ja vääristellä. Lautakunta edustaa hankolaisia. Jos enemmistön mielipide ei ole sinun mieleen, niin voi voi.

        Merikadun status pitäisi olla samanlainen kuin Rantaravintoloiden edestä kulkevan kadun. Keskusteluketjun alussa on esitetty vaihtoehdot, jotka ovat aivan hyviä. Jos Merikatu on kävelykatu, niin ei siitä sitten saa kukaan ajaa.

        "A. Merikadun vaihtoehdot:
        1. Suljetaan leijonapatsaiden päästä kokonaan, muutetaan kävelykaduksi, jolle kaunis kivetys, koko kaiteen pituudelta kaiteen tilalle terassi askelmat alas kävelyterassille, Siellä voi istustella.
        2. Toteutetaan Teknisen lautakunnan jo kaksi kertaa päättämä hankolaisten tahto, jossa katu on auki yksisuuntaiselle liikenteelle ajalla 1.9. -31.5. Muutoin kävelykatuna, jonka välitonteille pääsee vain ajoneuvoilla Regatan kulman kautta."


    • Anonyymi

      Kh:ssa maanantaina

      • Anonyymi

        Kaavaselostuksessa on jätetty rakennusoikeudet ilmoittamatta. Ehkä siksi, kun tonttien jakaminen on tekemättä? Tontit pitää jakaa. Keväällä Planting yritti käyttää "naapurin" tonttia kaksiokerrostalon rakentamiseen, minkä takia rakennusoikeuden ylitys olisi ollut vähäinen. Oikeasti ylitys oli yli 30%. Tontit pitää lohkoa, että asiat ovat selvät.

        JOS KL->AL, niin kaupungin pitää veloittaa tontin omistajalta jalostamiskorvaus. Se on oikeus ja kohtuus.

        Tontin hinta oli määritelty yksiselitteisesti liiketontin mukaan. Asuntorakentaminen, johon ei edes ollut lupaa, on eri asia. Markkinahintaisen jalostuskorvauksen määrääminen, veloitus ja maksaminen korvaavat myös sen puutteen, että kaupunki ei kilpailuttanut asuntorakentamisen rakennusoikeutta. Ellei veloitusta tehdä, asiasta saattaa nousta oikeustapaus asian korjaamiseksi. Kilpailuviranomaiset Suomessa ja EU:ssa haluavat mielellään ottaa kantaa tällaisiin asioihin. Time is money.

        Oikeus voittaa lopulta tavalla tai toisella. Se on varma. Ei saa olla oikeaa ja väärää samanaikaisesti. On vain oikein. Pitää tehdä oikein. Se ei ole mielipidekysymys.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      69
      6806
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4420
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2833
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2100
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1663
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1457
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      305
      1135
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1134
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1101
    Aihe