Ostin sitten kokeeksi paketin Erytritolia. En olisi haksahtanut mutta kun sitä täällä mainostettiin vähän aikaa sitten. Hieman hinnakasta on. Näyttää ja tuntuu aivan tavalliselta kidesokerilta (siis taloussokeri eli sakkaroosi). Kokolailla myös yhtä makiaa, ei mitään erityistä makueroa tai jälkimakua, vaikea sokkona erottaa taloussokerista kun esim kahvissa. Liukene vähän hitaammin suussa ja etenkin kylmään veteen kuin taloussokeri.
Ei karamellisoidu eli ruskistu eikä rapeudu. Kuumennetiin sitä 125 °C lämpötilaan (säätöarvo, huono uuni, mitattu lämpötila vaihtelee noin /- 14.5 °C) ja tapahtui niin, että siitä tuli avain kirkasta nestettä, kuin vettä, myös viskositeetti/fluidisuus oli lähellä vettä.
Jäähdyttyään huonenlämpöiseksi sitä tuli kovanpuolenen möykky jolle piti näyttää veitsenkärkeä jotta sai sen irtomaan dekan pohjalta, mutta sitten se murenikin helposti sormivoimin takaisin kiteiksi, ja maistuu edelleen samalta.
Kyllä maittoi kahvi. Ja mieleen perukoilla alkoi viriämään muistikuvat berliininmunkeista, leivoksista, suklaakekseistä j.n.e. Sekä nameista. Sitten sotkettiin sitä erilaisiin möhniin, kuten kaakaojauhe, vanijajauhe, lakritisjauhe ja johokin muuhunkin. Kilokaloreita siinä kertyy, sekä makenahimo.
Kokeilujen loppupuolella minulla gastronominen lopputuote lähti hyvinkin liukkaasti liikkeelle, mutta ei kolmella muulla jotka nauttivat koesatseja saman verran. Ehkä siksi että olen ainoa joka on justiin laihduttanut ja nytkin hallitulla dietillä.
Mielestäni on laihduttajalle tietenkin mukava aines, m.m. kahvi ja tee maistuu "paremmalta"muta myös kiusava, herkkujen käyttöön suostutteleva tuote. Joidenkin namien valmistamiseen tuo saattaa sopia mainiosti alhaisen sulamispisteensä takia, jotkin mausteethan pilaantuvat suurissa lämpötiloissa.
Erytritoli, 0 kCal/100 g, makeanhimoon
13
157
Vastaukset
Tuota saa ebaystä edullisemmin. Itse maksoin 54 € 9 kg satsista. Muuten hyvät kokemukset mutta ei toimi sorbetissa sellaisenaan vaan kiteytyy. Kokeilen lisätä hiukan glukoosia seuraavalla kerralla.
- Anonyymi
Ostakaa Steviaa lähikaupastanne. Ajaa saman asian, eikä maksa paljoa.
Anonyymi kirjoitti:
Ostakaa Steviaa lähikaupastanne. Ajaa saman asian, eikä maksa paljoa.
Ei aja. Stevia ei maistu samalle kuin sokeri eikä siinö ole bulkkia. Esimerkiksi sorbetti ei onnistu ollenkaan vaan siitä tulee jäähilettä. Sama koskee mm. leivonnaisia.
- Anonyymi
JOSKUS on tarvista makeuttaa esim. jälkiruokia makeutusaineella. LCHF ruokavalion käyttäjille suositellaan seuraavaa::
Stevia – Valmistetaan kasvista eikä sisällä kemikaaleja. Joidenkin mielestä siinä on häiritsevä sivumaku.
Sukrin (sukriini?) – luonnontuote sokerialkoholi Erythtriolista. Sitä löytyy esim. päärynässä, melooneissa ja sienissä.
Vältä seuraavia kemiallisesti valmistettuja makeutusaineita:
Sukralos (E955) – valmistettu tavallisesta sokerista jossa osa sokerimolekyyleistä korvattu kloorilla.
Aspartam (E951) – käytetään monissa light-tuotteissa ja monissa keinomakeuttajissa joita on myynnissä elintarvikeliikkeissä. Paljon keskustelua aiheuttanut makeutusaine jonka joissain tutkimuksissa on todettu aiheuttavan syöpää ja hermovaurioita aivoissa.
K-acesulfam (E950) – käytetään usein yhdessä Aspartamin kanssa light-tuotteissa.
Sackarin (E954) – usein käytetty kahvin ja teen makeutusaine.
Vaarana on kutenkin se että keinomakeutuksilla pidät yllä makeanhimoa.- Anonyymi
'Sukrin' on UK:ssa toimivan firman tuote(perhe) ja sisältöluettelon mukaan 'Sukrin' se on 100% Erythritolia. Tuoteperhe on etenkin sikäläisten ketohelppoheikkien suosiossa, siiihen kuuluu myös versio '-Gold' jossa Erythritoliin on lisätty yksi hyppysellinen mallasta ja toinen Steviaa, lopputuloksena on keskiruskean sokerin kaltainen korvike jossa on 8 kCal/100g.
Firma valmistaa p.o. tuotteita myös palasokerin muodossa jota Birit jostain syystä suosivat kiteisen sijasta. Siirtomaaa-aikakaudella myyntikikkana kehitetty uskomus siihen että tummanruskea sokeri olisi huononmakuista (niin se onkin), keskiruskea olisi terveeellistä ja valkoinen olisi epäterveellistä elää vahvana Briteissä.
- Anonyymi
En käytä enkä tule koskaan käyttämään,koska ne ovat myrkkyä.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Mikä LD50?
Ei voi olla totta. Kajahtanut sensuroija antaa kysyä, mutta ei anna vastata.
Muokkaan tekstiä ja välimerkkejä, Erythritolille on kysytty arvo urosrotalle suun kautta 13100 mg/kg ja taloussokerille sama arvo on samanlaiselle kohteelle samalla tavalla annosteltuna 29700 mg/kg.
Ylläolevat tiedot on tuosta NIH palvelusta noukittu, jonka linkin postasin aiemmin.
Kajahtanelle sensuroijalle: Kysyttyä arvoa ei tietyistä hyvin perustelluista syistä saa testata ihmisillä missään päin maailmaa. Anonyymi kirjoitti:
Ei voi olla totta. Kajahtanut sensuroija antaa kysyä, mutta ei anna vastata.
Muokkaan tekstiä ja välimerkkejä, Erythritolille on kysytty arvo urosrotalle suun kautta 13100 mg/kg ja taloussokerille sama arvo on samanlaiselle kohteelle samalla tavalla annosteltuna 29700 mg/kg.
Ylläolevat tiedot on tuosta NIH palvelusta noukittu, jonka linkin postasin aiemmin.
Kajahtanelle sensuroijalle: Kysyttyä arvoa ei tietyistä hyvin perustelluista syistä saa testata ihmisillä missään päin maailmaa.Älä laita linkkejä koska ne tulkutaan henkilötiedoiksi varsinkin jos postaat useamman kertaan.
Ei siis kannata käyttää kilotolkulla.- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei voi olla totta. Kajahtanut sensuroija antaa kysyä, mutta ei anna vastata.
Muokkaan tekstiä ja välimerkkejä, Erythritolille on kysytty arvo urosrotalle suun kautta 13100 mg/kg ja taloussokerille sama arvo on samanlaiselle kohteelle samalla tavalla annosteltuna 29700 mg/kg.
Ylläolevat tiedot on tuosta NIH palvelusta noukittu, jonka linkin postasin aiemmin.
Kajahtanelle sensuroijalle: Kysyttyä arvoa ei tietyistä hyvin perustelluista syistä saa testata ihmisillä missään päin maailmaa.Viimein oli sanamuoto kelvollinen.
LD50 ei ole elitarvikkeille kelvollinen testi koska se mittaa akuuttia myrkyllisyyttä. Sen tähden otin mukaan saman arvon myös taloussokerille. Mikä tahansa, liiallisesti nautittuna, aiheuttaa äkillisen kuoleman, jopa puhdas vesi kunhan sitä juo liian paljon liian nopeasti. Puhena oleva arvo on yleensäkin hankala, koska sitä pitää skaalata tavalla tai toisella, jotta se kuvastaisi sitä miten ihmiselle käy.
Erythritoli ei siis ole myrkky vaan lisäaine. Ne Erythritoli -tuotteet jotka on valmistettu maissista perinteisella hiivakymisellä hyvin luultavasti eivät vaaranna terveyttä. Muut valmistusprosessit ovat enemmän kyseenalaisia.
E-makeutusaineiden terveyttä haittavista/vaarantavista ominaisuuksista on ristiriitaista "tietoa" paljonkin, helppoheikit ilmeisesti nahistelevat keskenään. Kuvittelisin, ettei niitä saisi olla E-aineina jos ne olisivat (edes) haitallisia.
- Anonyymi
Taitaa olla https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/ kajahtaneen sensuroijan kynsisssä. Sen on NIH.GOV domainissa, virallisen usa:n kansallinen terveysinstituutti -viraston sivustoa.
- Anonyymi
Robotti saattaa hoitaa poistamiset automaattina.
- Anonyymi
Hei kaikki mitkä eivät ole sokeria vaan tehty jostain on todella epäterveellisiä.Jos laihtua haluaa kannattaa mennä kysymään kiinalainen lääketiede akupunktio hoitajalta neuvoa.Lue Niina Haavisto kiinalainen lääketiede ruoka.Miettikää miksi akupunktio hoitajat eivät suosittele kahvin juontia.
Ketjusta on poistettu 14 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 723063
- 552725
Kuoleman pelko katosi
Olen pelännyt koko elämän ajan kuolemaa mutta yhtäkkiä kun hindut paljastivat totuuksia uskonnoista noin aloin yhtäkkiä4322335- 792188
- 952006
- 571939
- 121586
Kuhmolainen on selvästi kepun lehti
Kuhmolaise etukannessa oli Kuva kun Jaskalle annettiin karhu patsas.mutta kukmolaislehti oli niin kepulainen että Jaskan171537Ei mun tunteet
ole mihinkään kadonnut. Enkä mä sua inhoa tai ole kyllästynyt. Mä ymmärsin, ettet ole kiinnostunut minusta, ainakaan sil301380Mitä nämä palautteet palstalla ovat?
Joku uusi toimintatapa rohkaista kirjoittajia vai mistä on kyse?301351