Olisiko Saksa saavuttanut Vladivostokin 1943 jos....

Anonyymi

..ei olisi ryssitty kaikkea mahdollista.
Kun Hitler julisti sodan USA:lle, olisi pitänyt vaatia Japanilta "kaveri hyökkäys" Barbarossan aikoihin Mantsurian kautta. Ja koko sodan julistus USA:lle oli virhe.
Pohjois-afrikassa haahuili 250 000 miestä ja saman verran italiaanoja.
Norjassa samoin, Jugoslaviaa ei olisi tarvinnut miehittää ja balkkanilta olisi voitu saada hyökkäykseen saman verran lisää miehiä ja kalustoa.
Miksi natseilla katosi suhteelisuuden taju.
3,5 miljoonaa sotavankia olisi voitu käyttää rakennustöihin ja syöttää ja pitää hyvin. Heistä olisi saatu Stalinia vastaan armeija. Samoin tietysti natsien juutalaisten hävityksestä ja muusta vastaavasta olisi luovuttu-mutta, sittehän he olisivatkin olleet ihan "järkeviä" eivätkä natseja.
Kummallista oli Sevastopolin pakko miehitys tai yleensäkkin Krimin miehitys, kun joukot olisivat edenneet öljylähteille ja ainakin saaneet ne tuhottua ja keskeyttää Neuvostoliiton öljyntuotannon.
Moskovaan olisi pitänyt edetä samalla kertaa. Stalingradin kaltaisia kaupunkisotia olisi vältetty, saarrettu kaupungit. Ja miehiteyiltä alueilta olisi saatu Stalinia vastaan miljoonia ihmisiä ja armeijoita.
Saksalaisilta puuttui visio tulevaisuudesta ja motiivi hyökkäykselle. Aseitakin oli liian vähän vaikka olisi luullut, että miehitetyistä maista varastetut armeijojen vaatteet, kalusto, olisi edesauttanut kalustovajetta. Saksan Neuvostoliiton valloitus ei olisi mitenkään muuten onnistunut. Neuvostoliiton ylivoima oli loppuun asti liikaa....

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      No, Saksa yritti edetä uudelleen itään EU-assosiaatio nimellä. Venäjä pani hanttiin ja nyt raja on jossain kohtaa Ukrainaa.

    • Anonyymi

      Saksa teki paljon virheitä mutta jotakuinkin noin olisi voinut parhaassa tapauksessa mennä,ainakin sitten kun suuret paremmat panssarit ,Tiger,Panther,tuli käyttöön -43 jälkeen yhä enenevässä määrin.
      Sukellusveneissä Elektroboatin saaminen aiemmin käyttöön olisi kääntänyt Atlannin sodan voitoksi sekä myös jos Me 262 olisi ollut käytössä jo taistelussa Englannista-40. V4 ohjus ja muut ihmeaseet ei pystyneet myöskään enää paikkaamaan menetettyjä asemia ja miehiä sodan lopussa.
      Saksa lähti liian aikaisin kaikilla rintamilla etenemään ja melkein yhtä aikaa ,lopputulos olikin sitten perikato ja myös Suomen tappio siinä sivussa. Suomella ei sikäli ollut mitään sanansijaa kun suuremmat valtiot oli jo päättäneet tämän maan kohtalosta aiemmin.

      • Anonyymi

        Suomikin olisi voittanut venäjän jos Hornetit olisi saatu aiemmin palvelukseen.


    • Anonyymi

      ..Hitlerin pakko mennä Sevastopoliin oli myös virhe, kuten taitaa olla Putinillakin. Saksan armeija ei kestänyt puna-armeijan periksi antamatonta puolustustaistelua. Vaikka kaupunki ja Krim lopulta miehitettiin, oli sen puolustaminen mahdotonta ja loplta Stalin sanoi sen olevan vapaaehtoinen vankila saksalaisille. Myös huollon katkeaminen oli merkki suunnittelemattomuudesta ja haihattelusta natseilla.
      Talvisota sai Hitlerillä aikaan kummallisen assosiaation Neuvostoliitosta. Suomalaisten voittoa puna-armeijasta monet vähättelevät vieläkin sillä perusteella , että "Stalin oli tapattanut kaikki järkevät upseerit " siksi se oli niin "helppoa".
      Kuitenkin puna-armeija voitti saksalaiset. ja venäläisten kanssa taistelu ei ole koskaan ollut helppoa, suomalaiset vaan olivat parempia ja johto oli suomalaisilla viisampaa. Saksalaiset kaatuivat vihollisensa vähättelyyn ja omaan täydellisen tyhmään röyhkeyteensä-joka on keskieuroopassa kansantautia..

    • Anonyymi

      Sodanjulistus vain vahvisti jo alkaneen sodan USA ja Saksan välillä, sitä oli jo käyty, eikä se julistuksesta muuksi muuttunut. Japani teki voitavansa, ei pärjännyt NL, Sorge niminen vakoilija pilasi sitten lopunkin kertomalla NL johdolle, ettei Japani tule tekemään hyökkäystä, vaan pitää tilanteen ennallaan..

    • Anonyymi

      ..natsit olivat vähän kuin tämä nykyhallitus , ei hallita asioita. Uskotaan propagandaan ja omiin valheisiin.Kritiikki vaiennettiin pelolla...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      56
      5431
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3487
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1612
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      198
      1544
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1033
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe