Riita joulusta

Anonyymi

Olen lukenut niin paljon Petri Paavola jne muiden uudestisyntyneiden joulukiellosta että vaikka itse hyväksyn joulun kristillisen vieton kiellän joulun tai ainakin kokeilen. Siitäpä riita tuli.

Olemme äitini kanssa järjestäneet paikkakunnan asunnottomille joulujuhlia. Olemme käyneet vanhusten ja yksinäisten luona lukemassa jouluevankeliumin ja vieneet kahvia tms. Joulun hyväntekeväisyys on vienyt pari viikkoa. Olemme myös laulaneet hoivakodissa ja auttaneet.siellä mimmien hoidossa.

Nyt sanoin äidille että joulu on pakanallinen juhla ja Jeesus syntyi eri aikaan. Äitini sanoi että emmehän muutenkaan toimi Raamatun kalenterin mukaan ja joulun tarkoitus on muistuttaa. Jeesuksests ja luomme hyvää läjimmäisille.

Sanoin äidille että saamani uskovien jouluvihan takia hän saa haistattaa pitkät p....t joulustaan. En halua joutua helvettiin joulutavoillamme. Kun joulua ei voi viettää ei mitään lähimmäisten muistamista tehdä.

Pysyn sanojeni takana kuten Päivi Räsänen. En kadu mitään enkä poista mitään enkä tee mitään koska joulua ei ole Raamatussa ja uskonnollinen vakaumus on enemmän kuin kuolema. Kuten päkä sanoo.

18

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Huoh. En tiedä, onko Suomessa yhtään kristillistä yhteisöä, jossa ei vietettäisi joulua. Tuskin, Tämä "joulukielto" on yksittäisten ihmisten keksimää omavanhurskautta. Mitään hölmömpäähän ei uskovainen voi keksiä kuin kieltää sen juhlan, jonka aikana joka ainoa ihminen väkisinkin kuulee edes jossain määrin kertomusta maailman Vapahtajasta.

    • Anonyymi

      Eiköhän juhlita Petri Paavolaa joulun aikana, kun hänelle on nuo syntymäpäivät niin tärkeitä...

    • Anonyymi

      Joulun vieton paikka liittyy Johannes Kastajan sanoihin, että Johannes Kastajan itsensä tulee vähetä, mutta Hänen - joka on tulossa - tulee kasvaa...

      Päivä alkaa pitenemään joulun jälkeen ja Juhannuksen jälkeen päivä alkaa lyhenemään...

      Mutta makuasia, voi sitä vaikka pääsiäisen tapahtumia ajatella joulun aikaan tavallista enemmän, jos vain haluaa...

    • Anonyymi

      Alkuoletus eli premissi on Petri Paavolalla kateissa, hän olettaa että joulua vietetään sen takia, että tiedettäisiin tarkalleen Jeesuksen syntymäaika...

      Joulua EI vietetä sen vuoksi, että tiedettäisiin Jeesuksen tarkka syntymäajankohta.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Olen samaa mieltä, että raamatun sanan valossa joulu on ihmiskeksintö, eikä Jeesus jouluna ole syntynyt. Raamatussa on 4 evankeliumia, mutta ei yhtään jouluevankeliumia.

      Mutta ei Herralla myöskään mitään palloja vastaan ole, niin kuin jotkut opettavat tässä jouluasiassa. Se, että jokin pallonmuotoinen muinaisuudessa symboloi aurinkoa ja sen palvontaa, ei tarkoita, että se samaa symboloisi nykyuskovilla, jotka haluavat koristella kotiaan pallokoristeilla.

      Herra katsoo sydämeen, mihin ja miten siellä uskotaan eri asioissa. ja mitä siellä oikeasti palvotaan.

      Jos pallo on sinulle pelkkä koriste, miten koriste voisi sinulle synniksi tulla, kun raamattu selkeästi opettaa, etteivät edes epäjumalanpatsaat ole kuin variksenpelättimiä kurkkumaalla, jotka eivät voi tehdä sen enempää hyvää kuin pahaakaan.

      Tietysti Herraa ilahduttaa ja se on tavoiteltavaakin, jos raamatun sanan mukaan ojentaudumme eri asioissa, kun Herra siihen kehottaa.

      Mutta kyllä omasta mielestäni silloin jo tikusta tehdään asiaa, jos joulupalloista saadaan tulikivenkatkuista asiaa.

      Varmasti on tärkeämpääkin siivottavaa pois sydämestä ja elämästä. jopa Herrankin mielestä, uskaltaisin näin väittää raamatun valossa. Ja luulen, että minullakin on Pyhä Henki, Paavalia lainatakseni.

    • Anonyymi

      Eräs uskovainen veli totesi joulusta: "En vietä joulua, minulla kun on joulu joka päivä".

    • Anonyymi

      Aloitus todistaa, että nettiopettajia lukiessa menee heikkohermoiselta pää sekaisin. 99 prosenttia uudestisyntyneistä osaa päättää ihan itse miten viettävät Kristuksen syntymäjuhlaa.

      • Anonyymi

        Näinhän se varmasti on.

        Raamattua tulisi lukea ja peilata asioita sen valossa ja Herran edessä. Sitä muuten Petri Paavola itsekin koittaa opettaa. Ja kehottaa koettelemaan kaikki hänenkin puheensa raamatun valossa.


    • Anonyymi

      Suomessa on uskonnonvapaus, piti Paavola siitä tai ei.

      Me kukin vietämme päivämme ja juhlamme ihan niinkuin itse hyväksi koemme. Joku viettää Joulua, joku ei, se on kunkin oma asia. On lähestulkoon rikollista puuttua toisten uskonnonvapauteen demonisoimalla ja halveksimalla hänelle pyhiä asioita.

      Paavola itse on yksistään halveksittava, vallanhaluinen, pikkusieluinen lahkojohtaja, ei varteenotettava kristitty, edes.

      Älkää sentään suostuko joukkoitsemurhaan! "Lähtekö pilviin, Jeesusta vastaan", tai muuta vastaavaa, mikä hullun mieleen voi juolahtaa.

      • Anonyymi

        Eipä siis Paavolallekaan pyhiä asioita saa halveksua. Eikä häntä itseään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä siis Paavolallekaan pyhiä asioita saa halveksua. Eikä häntä itseään.

        Paavola tämän riidan aloitti, Jeesuksen syntymää juhlivia kristittyjä vastaan. Pitäisi suunsa kiinni. Hän on uskontoa väärinkäyttävä rikollinen ja hänestä saa sanoa totuuden.

        Jumalakin halveksii Paavolaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paavola tämän riidan aloitti, Jeesuksen syntymää juhlivia kristittyjä vastaan. Pitäisi suunsa kiinni. Hän on uskontoa väärinkäyttävä rikollinen ja hänestä saa sanoa totuuden.

        Jumalakin halveksii Paavolaa.

        Niin ja kristityt- ilmeisesti rakensi ristin ja naulasivat sopimuksen mukaan ristilleen Vapahtajan. Siksi on sana kristityt. Heihin on tarttunut hapatteen hapatteet.
        Sinne tulee kaikenkarvaiset juhlat, kirkkovinkeet ja vilunkiveljien kirkkokunta omine sääntöineen, sekä määräyksineen, Suomeksi perinnäisoppineisuus, joka tekee tyhjäksi Jumalan Sanan. Siksipä aloittaja Sanaa kohti pilkaten lähti "risti- kristiretkelleen.

        Herran omat taas katsovat sijaisuhriinsa, eli tuohon Kristukseen ja ovat opetuslapsia, he eivät vietä joulun hapatetta.

        Lindeman toi kirjassaan tästä hapatteesta oivaa historiantietoa, kuinka baabeli- aurinkokultti, äitilapsikultti- jouluineen,sekä sunnuntaineen on muotouskonnollisuutta.
        Siinnehän se kuuluukin kaikki vääräuskoisuus, jolla tehdään tyhjäksi Jumalan sana.


    • Anonyymi

      Aam.5:21 Biblia (1776) Minä vihaan ja hylkään teidän juhlapäivänne, en myös tahdo haista teidän uhrianne. 3Moos.26:31. Jes.1:11. Jer.6:20. 7:22.

      • Anonyymi

        Mutta antin jumalattomuus haisee.


    • >>Nyt sanoin äidille että joulu on pakanallinen juhla ja Jeesus syntyi eri aikaan. Äitini sanoi että emmehän muutenkaan toimi Raamatun kalenterin mukaan ja joulun tarkoitus on muistuttaa. Jeesuksests ja luomme hyvää läjimmäisille.>>

      Kuulostaa trollilta.

    • Anonyymi

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Venäläinen_uusivuosi

      Eiköhän se oikea joulu ole 7 tammikuuta, näin ei tarvitse Baabelilaista juhlaa viettää ja kaikki on ok.
      Ja pakkasukko voi taas vuodenvaihteen aattona kulkea aivan ok.
      Kun tuo joulun juhla jättää hapatteen, eli harhatarinan Jeesuksen syntymän juhlata, niin silloin voi viettää sitä oikeaa pakanallista juhlaa syödä, sekä mässätä.
      Näin ollen päästään useampaan hyvään juhlaan kiinni.

      • Anonyymi

        Miksi viettää pakanuudesta alkujuurensa saanuttua juhlaa? Jeesus syntyi syys-lokakuun vaihteessa, jolloin paimenet olivat vielä laitumella paimenineen. Joulukuussa lampaat ovat jo tarhoissa kylmän sään vuoksi. Jeesuksen varhaiset seuraajat eivät viettäneet hänen syntymäpäiväänsä. Joulun vietto otettiin käyttöön paljon myöhemmin ja alussa mm. Englannissa kirkko tuomitsi sen vieton ankarasti. Lähes jokainen siihen liittyvä asia on eri pakanallisista tavoista otettuja.
        Raamatussa ei kenenkään kristityn sanota viettäneen yleensäkään viettäneen syntymäpäiviä, ainoastaan kahden pakanan. Yhden juhlan yhteydessä katkaistiin Johannes Kastajan pää.
        Jeesus ei käskenyt viettämään sitä, ainoastaan kuolemansa muistojuhlaa.
        Lue 2 Kor. 6: 15.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oot varmaan tyytyväinen

      Kun sua ei kukaan enää yritä Naiselle
      Ikävä
      84
      4292
    2. Oletin törmäileväni sinuun yhtenään

      Emme ole osuneet kuitenkaan samalle kiertoradalle. Enää en oleta, enkä usko törmäykseen.
      Ikävä
      43
      3437
    3. Pitkä aika on kulunut

      Kaikki on muuttunut. Huomenta tänne. 😌😧☕🐺❤️
      Ikävä
      190
      3040
    4. Olenko ainut

      Vai huomaatko myös sen, että olemme hyvin samanlaisia. Kuin olisit toinen puolikkaani ❤️
      Ikävä
      44
      2896
    5. Mitä tuntemuksia herätin sinussa

      Viimeksi kun nähtiin? Ajatuksesi, niitä kuuntelen herkällä korvalla.
      Ikävä
      125
      2871
    6. Sä siis todella vain leikit mun tunteilla?

      Miehelle naiselta Et olisi muuten luovuttanut
      Ikävä
      52
      2548
    7. Tuntuu niin mukavalta.

      Miten joku voikin olla niin hyväsydäminen.
      Ikävä
      12
      2364
    8. Minut on ilmeisesti varjobännätty,

      sillä viestit eivät näytä ilmestyvän ketjuihin.
      Sinkut
      39
      2315
    9. Kiitos siitä eilisestä

      Viestistäsi se kertoi ja avasi paljon tunnelukkoja.
      Ikävä
      16
      2018
    10. Odotan näkemistäsi

      tällä viikolla. Pelkään sitä myös. Saat minut tuntemaan niin paljon. Odottavan aika on pitkä.
      Ikävä
      27
      1595
    Aihe