Juhallisen velvoittautuminen katsomusneutraaliksi

Anonyymi

TASAVALLAN presidentti ja eduskunnan puhemies antavat juhlallisen vakuutuksen, kun he astuvat tehtäviinsä. Oikeuksien tuomarit antavat tuomarinvakuutuksen, sillä tuomarien uskonnollinen vala poistettiin vuoden 2017 alusta. Vuotta aiemmin tuli käyttöön kaikille yhteinen todistajanvakuutus.

Todistajan uskonnollisen valan poistamista perusteltiin Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen päätöksiin viitaten myös arkaluontoisen tiedon yksityisyyden suojalla. Tuomarien osalta viitattiin vain tehtävän maalliseen luonteeseen.

Juhlallinen velvoittautuminen olisi hyvä harmonisoida uskontoneutraaliksi myös virkamiesten ja sotilaiden osalta. Kunnian ja omantunnon pitäisi riittää heille samoin kuin uusille ministereillekin. Onhan tehtävän luonne maallinen.
https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/mielipide-kotimaa/puheenvuoro-uskonnollinen-sotilasvala-on-aikansa-elanyt/

0

<50

Vastaukset

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 50
   1206
  2. Ota vielä kerran yhteyttä

   Ole kiltti. Koko ajan mietin miten voisin sanoa sulle että rakastan sua ja haluan sut ja meidät. Kun saisin siihen selvän merkin sulta niin en epäröi.
   Ikävä
   89
   901
  3. Samu Huberille myös syyte huumerikoksesta

   Pääseekö Samu samaan selliin Sohvi-bimbon kanssa?
   22
   464
  4. Vieläkin on taikaa...

   Juuri sinussa. Hyvä mieli tulee kun saan sinua aina nähdä. En tiedä miksi? Sinussa vain on jotain maagista. Mietin tässä tarkistettuani yhden jutun,
   Ikävä
   63
   423