Miten erottaa oikean nahkan tekonahkasta?

Anonyymi

Mulla on esim. yksi vyö, joka ei taatusti ole oikeaa nahkaa, vaikka siinä niin lukee. Nimittäin, se on repeytynyt ja sieltä sisältää löytyy jotain ihme säikeitä, jotka ovat kuin kangasta.

Lisäksi kysymys ''kiiltonahkasta''. Mulla on yhden Dr. Martens kengät, jotka ovat epäilyttävän kiiltävät. Onkohan niissä joku muovipinnoite? Huonot kengät kyllä muutenkin. Tosi surkeat.

Olen kyllä omistanut parit oikeat laadukkaat nahkakengätkin, ja ne kyllä tuoksuivat uutena ihan lehmän p*skalle. Eli siitä ainakin tunnistaa että on oikeaa nahkaa.

Mutta noista marketti-halpis-kengistä ja vöistä ei kyllä osaa Erkkikään sanoa, onko ne oikeaa nahkaa vai mitähän materiaalia ne ovat.

3

<50

Vastaukset

 • Sytkärillä kokeilet. Jos alkaa sulaa sua on kusetettu. Markkinoilla hyvä testata ja kattoo kusettajan ilmettä kun kaivat sytkärin fikasta ja sanot testaavas.

 • http://www.keikari.com/blogi/corrected-grain-leather/
  Laadukaan pintanahan tunnistaa nahan huokosista. Nahan pinta ei ole tasaisen sileä vaan siinä näkyy pienenpieniä koloja. Tuossa artikkelissa on kuva pintanahasta ja korjatusta nahasta, joka on muovikelmulla pinnoitettua haljasnahkaa.

  Vöissä käytetään vielä huonompiakin nahkalaatuja, esim. "genuine leather" tarkoittaa nahkarouheesta ja liimasta valmistettua massaa, johon hoitoaineetkaan eivät imeydy vaan jäävät vyön pintaan. Vöissäkin kannattaa suosia aina pintanahkaa (full grain).

 • Kaikki halpa on melko surkea laatuista jäljitelmää, lähes poikkeuksetta.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Aamun kolari ja tienhoito

  Aamulla tapahtui kuolonkolari hiljaisten risteyksen kohdalla. Ajettiin juuri ennen kolaria Kuusamo-Suomusalmi väliä. Ehdittiin Suomussalmelle kun alk
  Suomussalmi
  48
  1324
 2. Oliko autokolarissa ollut...

  ... lapsia? Tämän aamusessa.
  Suomussalmi
  1
  670
 3. Sun katseessa on jotain mikä ei sovi sinne

  Sellaista surumielisyyttä. Vaikka muuten vaikutat olevan iloinen ja puhelias. Kerran aiemmin ajattelin, että se on voisi olla halveksuntaa mua kohtaan
  Ikävä
  31
  555
 4. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  86
  474