Kuinka kauan kriisi ja ahdistus kesti

Anonyymi

Kysymys teille joilla on pitkä parisuhde ja olette selvinneet kriiseistä ja ahdistavista vaiheista.

On normaalia että suhteessa on huonoja aikoja, toisen seura ahdistaa ja ärsyttää, eikä oikein rakkauden tunteitakaan ole. Mutta kuinka kauan tällainen huono vaihe on teillä kestänyt js olette havahtuneet että ei tämä suhde nyt ihan paska olekaan ?

Kysyy yksi joka on jo useamman vuoden pohtinut eroa ja tuntuu että ollaan niin eri aaltopituudella. Käytiin muutams vuosi sitten terapiassa mutta se ei tuntunut omalta jutulta. Ahdistaa ja syyllisyys omista ajatuksista painaa. Ei enää jaksaisi koko ajan yrittää. Toisaalta taas pitkä historia takana ja ei jaksas alottaakseen eroprosessia.

10

67

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Se ahdistus kestää lähes tauotta. Kumppani on vaan niin pässi. Mutta kun eroat, niin vielä hirveämpi olo kestää ainakin 2v. Sitten ajattelee, ettei se yhteiselämä niin kamalaa ollutkaan.

    • Anonyymi

      Ihan ensiksi helpoin tapa eli keskittyy kaikkeen siihen, mikä on hyvin. Yllättävästi sillä on vaikutusta omaan ajattelutapaan ja havainnointiin, jolloin ne ongelmat kutistuvat. Poikkeuksena tietenkin väkivalta ja päihteet.

      Toiseksi toteaisin, että parhaiten parisuhdetaitoja oppii niiden vastoinkäymisten avulla ja myös ymmärtää, että se oma ajatus on kaiken toiminnan ja asennoitumisen avain: Miksi minä ajattelen niin kuin ajattelen.

      Meillä on yhteisiä vuosia 42 eli vuosiin mahtuu jo sun vaikka mitä. Pitkiä kausia eropohdintoja, seksittömyyttä, raastavia riitoja ja toisen inhoamista (puolin ja toisin, näyttäytyy vain eri tavoin) sekä myös ihastumisia ulkopuolisiin. Mutta vuosiin mahtuu myös todellista kiintymystä, halua yrittää, perheen merkityksen sisäistämistä, toisen ymmärtämistä ja sietämista ja ennen kaikkea rakastetuksi tulemista ja lisänä upeaa seksiä.

      Tällä hetkellä voin ristiä kädet kyynärpäitä myöten ristiin siitä, ettemme luovuttaneet vaan jaksoimme yhdessä myös ne vaikeat ajat ja vaikeat tunteet. Nyt meillä menee todella hyvin ja rakastamme toisiamme, erilailla kuin ennen mutta luultavasti enemmän ja paremmin. Lapset ovat maailmalla ja meillä on ihana värikäs yhteinen elämän historia. Rakkautemme näkyy myös ulospäin, ei niin että olisimme lääppimässä toisiamme vaan niin, että jokainen näkee sen yhteyden joka vain meillä kahdella on ja jota olemme rakentaneet nuo vuosikymmenet; sitä ei saa vuodessa eikä kymmenessäkään.

      Ilolla suunnittelemme taas tulevaa pidempää vapaata, mitä kaikkea ihanaa voimme yhdessä tehdä. Näitä ilonhetkiä on meillä paljon ja osaamme niitä arvostaa.

    • Anonyymi

      Miten kohtelet puolisoasi ja miten arvostat on se joka kertoo miten selviytyy. Meilläkin kriisin iskiessä käytös muuttuu ja mokailee. Purkaa pahaa oloaan ja omantunnon tuskat kovat. Masentuu ja kiukuttelee. Olen vuosia katsellut toisen tekemisiä. Aina sanon sano totuus mitä haluat. Sillä se lähtee aina liikkeelle. Ja myöntää täytyy että kun on kärsivällinen ja rauhallinen saa toisen puhumaan omaan tahtiin. Kun asiat käyty läpi ilman suurempia suu kopuja ihmettelee miten kestän sitä. Se kuinka kerron omat tunteeni sille monesti ratkeaa asiat. Näen kyllä kuinka kärsii. Omantunnon tuskat on välillä hirvittävät. Mutta annan aikaa sille. Kertoo se sitten jos haluaa eron. Ei surra sitä mitä meille ei kerrota tai tunnusteta. Varsinkaan muiden mielipiteistä ei kannata välittää. Kavwrit kyllä juoruaa ja kyselevät. En kerro koska oma puoliso on se jolle kerrotaan.

    • Anonyymi

      Kun viimeinenkin lapsemme lähti omilleen oli vaimoni pari kuukautta jotenkin poissaoleva.
      Pahimmoillaan joku kriisi on saattanut kestää pari tuntia. Spontaani tunteiden ilmaisu ja puhuminen ovat selvittäneet tilanteet.
      50:n vuoden ajalle noita ei ole tainnut kertyä kymmentäkään.

    • Anonyymi

      Ihailen henkilöä, joka kirjoitti 42 vuoden suhteestaan.

      Oma suhteeni kesti 20v, avioliittomme 17 v. Olin todella hurmioitunut puolisostani. Koin kuitenkin jatkuvia pettymyksiä, kun jäin usein "kakkoseksi", kun yhteinen aikamme jäi toistuvasta hopeamitalille miehen ystävien ja vanhempien kanssa vietetyn ajan suhteen. Olin kuitenkin rakastunut.

      Oltuamme avioliitossa 7 v. päätin, että lopetan kyselemisen ja suunnittelem myös omia kahvihetkiä perheeni ja ystävieni kanssa ja niin tein. Myöhemmin selvisi, että miehellä oli koko suhteemme ajan ollut useita rinnakkaissuhteita. Lopulta yritimme korjata tilannetta, joka oli ulospäin hyvä. Mutta ei se enää korjaantunut. Eli tavallaa olin veitsen terällä 17 v, mutta viimeiset 12 vuotta ihan rikki. Sitten se loppui.

      • Anonyymi

        Paha juttu, tietoinen pettäminen tarkoittaa sitä, ettei arvosta omaa parisuhdettaa eikä puolisoaan, vaikka selittelisi mitä. Ei tuollaisen pettämisen jälkeen ole mitään perustaa jatkaa suhdetta - tietoispettäjä pettää aina koska ei tosiaankaan arvosta parisuhdetta, omaa eikä muiden.

        Luultavasti miehesi menetti enemmän kuin sinä, jos tämä yhtään lohduttaa.


    • Kerrotko, miksei terapia ollut "sinun juttusi"?

      Minut vaimo raahasi joskus terapiaan "tuomiolle", mutta terapiassa käyminen loppui nopeasti, kun terapeutin mielestä vaimonkin käytöksessä olisi ollut jopa enemmän pohdittavaa, kuin minun.

    • Anonyymi

      38 vuotta takana. "Ahdistusvaiheita" on ollut. Yksi oli kahden lapsen ollessa alakouluikäisiä ja samaan aikaan osui omien vanhiemme ikääntyminen. Tilannetta mielestäni toisaalta helpotti se että puoliso oli viikot muualla töissä. Sain yksin pyörittää sitä rumbaa vaikka se olikin raskasta.
      Vuosien myötä tilanne helpotti.
      Yksi ahdistava ajatus oli, miten sitten kun lapset muuttaa pois - tyhjän pesän ahdistus. Siitäkin selvittiin .
      Tässä elämän vaiheessa seuraava koettelemus on aika kun minä jään eläkkeelle. Toinen on jo. Miten sovittelemme kummankin toiveet ja tavat yhteen. Minä olen sosiaalinen ja haluan tavata ihmisiä. Puoliso on enemmän yksin viihtyvä.
      Eiköhän siitäkin selvitä.

      • Anonyymi

        Taustasi on merkki mukautumisesta ja tosiasioiden hyväksymisestä. Myös haasteet ja niistä selviytyminen on antanut sisältöä elämään.
        Eläköityminen! Miksi ette eläköityisi samaan aikaan? Omat kokemuksemme ovat hyvin myönteisiä. Tietenkin menetimme eläkkeiden tasossa mutta ei kaikkea voi lmitata rahassa.


    • Anonyymi

      Mitä jos kokeilisitte erillään asumista, sais molemmat vähän irtiottoa. Sen jälkeen vasta mietintään miten jatketaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe