ottamatta kantaa..

..suomen sotiin. niin..ainakin monesti sodat johtuvat ihan näistä päämiehistä ja naisista. Monissa sodissa on vastapuolet käyneet keskustelua keskenään..ja aina kun silmä välttää..jompi kumpi pyllistänyt

18

<50

Vastaukset

 • Talvisodan syynä oli, että Suomi ja Neuvostoliitto eivät päässeet yhteisymmärykseen ilmastonmuutoksesta. Suomi halusi kylmät talvet ja Neuvostoliitto lämpimät. Siitä nimitys tulee.

  • laitoin pitkän viestin mutta bannattiin..vieläkö neuvostoliito kummitelee?ois kiva käydä venäjällä pitkästä aikaa mutta ne viisumit jne jne..maksu sieltä maksu täältä..eikö sinne naapuriin jo vihdoin vois saada viisumivapaus?


 • Elämä olisi turvallisempaa, jos joka Suomen kunnalla olisi oma armeija. Ei uskallettaisi enää tehdä kuntaliitoksia. Jokaisella kaupunginjohtajalla olisi puolustus- ja turvallisuuspoliittinen neuvonantaja. Rajatarkastukset ja puomi jokaiselle kuntarajalle. No mutta eihän mun tästä pitänyt kirjoittaa, vaan tästä:

  Venäläiset ovat ylivertaisia älykkyydessä ja nokkeluudessa suomalaisiin nähden! Igor pystytti pari rajatolppaa venäläiseen metsään ja vähän piikkilankaa. Turvapaikanhakijat maksoivat 10 000 dollaria, jotta pääsisivät tämän esteen yli Igorin neuvoin. Keksisikö Hallis Harkimo tai Vesa Keskinen tälläistä? Ei ikuna!!! Jethro vois kyllä tuollaista toimintaa kehitellä.
  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006330996.html

  • " Jethro vois kyllä tuollaista toimintaa kehitellä. "
   Totta. Juutalaisena hän osaisi totaalisen kieroilun.


  • Mutta se keksijä ei ollut venäläinen vaan ex-neuvostoliittolainen. Häveliäästi jättivät kertomatta kansalaisuuden. Oletan että kansalaisuus jätettiin kertomatta kosta Puutiainen yrittää parhaillaan nuolla kyseisten kansalaisten persettä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   " Jethro vois kyllä tuollaista toimintaa kehitellä. "
   Totta. Juutalaisena hän osaisi totaalisen kieroilun.

   Natsi on aina kierompi kuin juutalainen. Jos vähänkin lukee historiaa niin tajuaa tämän.


  • Niin ois hyvä juttu kun jokainen kunta olisi oma kuningaskunta jossa PALVELUT.. ja vaikka se armeija..tämä seuraava ei ole huuhaata..vaan pervokin unelma.. pikkukunta,kauniita taloja luontoa järviä ja PALVELUT.. sinne mökki sävytettyä keltamultamaalia taitekatto(ei mansardi) elukoita ja eloveenatyttö.. jos joku hullu haluu loppuelämänsä asua kaupungissa varsingin kehä kolmosen sisällä.. nii ei jumavitt.. otan dry vodkaa koska kossu bannattu..pervokin omasta tahdosta..oho gato gato kato negroo vielää höpsäys..kanaa ja åoomää ainiin herneskeittoo nernehiä oli likoomassa 24 tuntii jkeirtin eilen ja merisuolaa..ehkä uskaltaa syödä..ja jos uskaltaa pitsää savupalvii sibbee meiramia pippuria ja porkkanata..


 • tais mennä näin..toiselle kun kumartaa toiselle pyllistää..jos siihen vielä sekottaa pierun..niin ydinsota..

 • On järjettömiämpiäkin sodan syttymisen syitä. Tiedätte Troijan? Kymmeniä tuhansia sotilaita kuoli vain sen takia, kun johtajan tytär lähti väärän miehen messiin.

  Kantapäähän en ota kantaa.

  • Eikö se ollut vaimo eikä tytär ... katoin just Troija-elokuvan?


  • Kuinka monta sotilasta mahtuu troijan hevoseen? Tais olla aikamoinen puupolle se-


  • Anonyymi kirjoitti:

   Eikö se ollut vaimo eikä tytär ... katoin just Troija-elokuvan?

   Onneksi nykyään ei käydä sotia sen perusteella, että joku ylimystön kaunis nainen menkkapäissään menee sekoilemaan vihollisten kanssa. Siis ainakaan sivistyneessä Maailmassa.


  • pervokki kirjoitti:

   Kuinka monta sotilasta mahtuu troijan hevoseen? Tais olla aikamoinen puupolle se-

   En usko, että se taru on tosi. Mutta todellakin se Troijan sota oli kyllä totta. Jonkun naisen takia, joka rakastu väärään mieheen.


 • Oma suosikkini maamme sodista on nuijasota. Sitä tarvii varmaan aika kovaa kalauttaa vastustajaa nuijalla päähän, että henki lähtee.

  "On sitä ollu ennenkski nuijasotia tässä maassa
  Mut olispa taas nuijalla töitä
  Ja hyvä olis saada muijallekin töitä
  Ittestä ei oo niin väliä juu!"

  Sitten on jotain älyttömiä päähänpistoja lähteä etelän maille sotimaan, kuten vaikkapa ristiretket ja tämä:

  "Paljon on kärsitty vilua ja nälkää
  Balkanin vuorilla taistellessa.

  Musiikki se pelasi ja pojat ne marssi
  Gorni Dubniankin valleilla.

  Poikia on haudattu Balkanin santaan
  Toiselle puolelle Tonavan."

  • Ja me Sinibaretti veljet ollaan palveltu milloin lähi-idässä milloin afriikassa. Siellä ei paleltu eikä nälkää nähty. Janosta nyt puhumattakaan. Niilläkin reissuilla joku kuolla kupsahti. Kotimaan multiin poijjaat raijattiin ja haudattiin.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ja me Sinibaretti veljet ollaan palveltu milloin lähi-idässä milloin afriikassa. Siellä ei paleltu eikä nälkää nähty. Janosta nyt puhumattakaan. Niilläkin reissuilla joku kuolla kupsahti. Kotimaan multiin poijjaat raijattiin ja haudattiin.

   Kyllä niitä kuolee Suomessakin. Olen kerran ollut armeijan kertauksissa ja yksi ryhmäni jäsenistä heitti henkensä. Se oli kyllä sairaskohtaus. En halua kerrata toista kertaa, ettei kukaan toinen kuolisi. Olen taikauskoinen.


  • Muistan lapsuudesta lukeneeni..isäni kirjastosta pari balkanin sotakirjaa.. nimet tais olla tuhannenpa verran poikia läks.. ja toinen balkanin santaa.. sotahullu en oo vaikka lapsena piirtelin sotakuvauksia..pitäskähän näin kypsänä öljyväreilla maalata? no sotajutu ei kiinnosta mut lapsena..sitä oli varmaan vähän erilainen....


 • ..pyllistänyt ja pieraissut..kaalista (venäjä).. tai hernekeitosta (suomi)..en olis halunnut olla rajalla..

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  91
  3373
 2. Mistä Trumpia syytetään?

  Kertokaas nyt tällaiselle politiikasta tietämättömälle se. Onko se tehnyt Ukrainan presidentin kanssa jonkun salaisen sopimuksen missä Ukraina tuhotaa
  Maailman menoa
  77
  509
 3. Martinan virheelliset ravitsemusneuvot

  Tänään antaa vinkkejä sitruunavedestä, jonka teksti "lainattu" mtv3-sivulta, jossa sentään on mainittu lähde(toisin kun Martinalla) Toisekseen sitruun
  34
  382