Onko kristittyjen jumala Diktaattori?

Anonyymi

Jota pitää palvella ja muita jumalua ei saa pitää.

25

57

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei ole muita oikeita Jumalia, eikä muita pelastavia Jumalia kuin raamatun Herra Jumala. Hän on kaiken Luoja ja Kaikkivaltias.

      Epäjumalia eli muka-jumalia kyllä piisaa.

    • Anonyymi

      Helvettiuskovaisten jumala nimenomaan on tuollainen diktaattori. Sitten on niitä, jotka uskovat, että Jumala on rakkaus (eikä suinkaan mielipuoli skitsofreenikko, jonka olemassaolon helvettiuskovaiset oikeuttavat sanoilla: "Jumala on rakkaus, mutta Jumala on myöskin vanhurskas ja pyhä" tajuamatta tuon kuvauksen mielipuolisuutta).

      Todellinen rakastava Jumala antoi Poikansa, jonka lunastava työ on kerran tekevä tyhjäksi perkeleen työn eli pelastava kaikki taivaassa ja maan päällä.

    • Anonyymi

      Lehtimiehet niin kuin täälläkin kirjoittelevat kommentaattorit ovat valinneet kaikki turvallisen linjan, keskittymällä kristittyihin.

      Yksikään kun ei uskalla muihin uskomuksiin tölväistä samalla tavalla kuin tölvivät kristinuskoisia.

      • Anonyymi

        Joo unohdin allahin. Sama paska eri paketissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo unohdin allahin. Sama paska eri paketissa.

        Kristityt uskovat raamatun Herraan, Jeesukseen Kristukseen, eivät Allahiin. Ihan jo peruskoulussa opetetaan tämä asia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kristityt uskovat raamatun Herraan, Jeesukseen Kristukseen, eivät Allahiin. Ihan jo peruskoulussa opetetaan tämä asia.

        Lueppa tarkkaan mitä kirjoitin. Se oli vastaus siihen kun hän kirjoitti
        etten uskalla tölväistä muita uskontoja. Tässä tapauksessa diktaattorijumalaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lueppa tarkkaan mitä kirjoitin. Se oli vastaus siihen kun hän kirjoitti
        etten uskalla tölväistä muita uskontoja. Tässä tapauksessa diktaattorijumalaa.

        >> Sama paska eri paketissa. <<

        Kyllä tämä sanomasi väittää selvästi, että Jeesus ja Allah ovat sinusta sama asia.

        Tosin kävi selväksi sekin, että uskalsit Allahiakin vähän tölväistä täällä keskellä kristinuskon palstaa, josta kukaan musliminuskoinen ei sitä varmasti löydä. Varsinkaan suomenkielisenä. Kuten jo sanottua: turvallinen linja se olla pitää ja pysyä vaan kristittyjä tölvimässä. Itsesuojeluvaistokin sen jo sanoo.


    • Anonyymi

      Raamatun Jumala sallii kyllä useammankin jumalolennon pitämisen. On mm. Jeesus (Ihmisen Poika, joka on jonkin sortin kuolematon jumalolento) ja on kuolemattomia arkkienkeleitä, kuten Gabriel, Mikael ja Rafael. Enkeleille on omat juhlapäivänsä jolloin heitäkin saa palvoa Taivaanisän ja Jeesus-jumalolennon lisäksi.
      On lisäksi yksi erillinen jumala, jota kristinuskossa palvotaan ja rukoillaan ainoastaan hyvin harvoin (Tule Pyhä Henki -rukouksessa puhutellaan pyhää henkeä, joka on vielä yksi kristinuskon jumalolento lisää).

      • Anonyymi

        "Raamatun Jumala sallii kyllä useammankin jumalolennon pitämisen."

        Itse asiassahan kristinusko ei edes tule toimeen ilman useampaa jumalaa, kolme nyt ainakin on selvästi jumalan asemassa ja sitten on lukematon joukko muita yliluonnollisia olentoja, joita ilman kristinusko ei myöskään voi toimia.


    • Anonyymi

      Kristinusko on samaa taikauskoa kuin muutkin eroaa valtauskonnoista siinä että harjoitetaan rituaaleissa vertauskuvallista kannibalismia ei kovin kiinnostava uskonto muiden taikauskojen seassa

      • Anonyymi

        Onhan se elämäntapa tuokin: käydä kommentoimassa jonkin uskonnon EI-KIINNOSTAVUUTTA. Jospa seuraavaksi soittaisit vaikkapa jonkin hondurasilaisen sanomalehden toimitukseen ja pyydät heitä julkaisemaan tekstin, jossa kerrot lukijoille, kuinka VÄHÄN hondurasilaisten asiat sinua kiinnostavat.


    • Anonyymi

      Uskonnot on filosofisesti kiinnostavia totesin vain että toiset enemmän ja toiset vähemmän nämä lukuisat jeesus uskonnot ovat niitä vähemmän kiinnostavia

      honduras on ihan kiinnostava maa

    • Anonyymi

      Diktaattori ei siedä muita kaltaisiaan ja diktaattorilla tarvitsee olla suuri kannatus.

    • Anonyymi

      > Jota pitää palvella ja muita jumalua ei saa pitää.

      Ei mielestäni. Jos päätät pitää muita jumalia, ei sitten kannata odottaa Jumalan pelastavan sinua, sehän olisi epäloogista. Jos pidät muita jumalai, laitat tietenkin elämäsi heidän varaan. Ja kun se johtaa kuolemaan, se on oma valinta.

    • Anonyymi

      Ensimmäinen käsky sanoo "Älä pidä muita jumalia". Vain kristittyjen Jumala on ainoa oikea,koska Hän on ainoa, joka vastaa rukouksiin.Eräs oppi,jonka nimeä ei saa lausua, on erään" profeetan" kopio Raamatusta, joka on muunneltu, joskus 700 luvulla edistämään erään ryhmän poliittisia valtapyrkimyksiä.Itämaiset taas on paholaisen tuotoksia. Muinais Suomalaiset palvoivat puu pölkkyä, Lappilaiset kivikasoja. tietenkään ne eivät vastaa rukouksiin.

      • Anonyymi

        Höpöhöpö, et tiedä esi-isiemme uskosta mitään. Sinun raakalaismainen uskontosi i tuhosi Esi-Isiemme uskon miekan voimalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpöhöpö, et tiedä esi-isiemme uskosta mitään. Sinun raakalaismainen uskontosi i tuhosi Esi-Isiemme uskon miekan voimalla.

        Jumala on suomalaistausteinen sana ja tarkoittaa suomalaisten esi-isien jumalaa Ukkoa.
        Suomenkielisen Raamatun mukaan siis Ukko ylijumala, eli Jumala, kieltää uusien tulokasjumalien ottamisen.
        Hepreankielisessä versiossa puolestaan Jahve kieltää muiden uusien jumalien palvonnan. Suomalaisten ei kuitenkaan pidä uskoa hepreankieliseen raamattuun vaan suomenkieliseen jonka mukaan Ukko ylijumala on ainoa oikea jumala.


    • Anonyymi

      Jumala näki Nooan päivinä kuinka maa tuli täyteen VÄKIVALTAA. Mikä oli Jumalan reaktio? Hän MUREHTI sitä sydämessään! Ehkä katsot telkkarista väkivaltaa VIIHTEENÄ. Kun näet sitä uutisissa saatat todeta, että "onpa ikävää" ja "eikö nuo osaa elää rauhassa?", sitten vaihdat kanavaa. Sellainen on monen ihmisen reaktio. Jumalalle kyseessä ei ole ns. itselle tuntemattomat ihmiset siellä jossain toisella puolella maailmaa. Hän tuntee jokaisen ihmisen niin hyvin, että heidän kaikki hiuksetkin ovat lasketut ja Hän pitää heitä rakkaina lapsinaan. Eli kun Raamatussa sanotaan Jumalan olleen murheellinen, se oli Isän tuskaa lastensa kärsimyksestä. Ei minkään lapsensa hylkäävän tai väkivaltaisen juoppoisän välinpitämättömyyttä, vaan hyvän isän sydämeen todella sattuvaa tuskaa. Jumala on henki eikä ilmaise surua itkemällä, koska Hänellä ei ole kyynelkanavia. Mutta Hän tuntee silti todella syvästi! Jumala ei päättänyt noin vaan tuhota ihmisiä, vaikka ihmisten kokema kärsimys vaikutti Häneen voimakkaasti. Hän lähetti ihmisille Hanokin (Eenokin) saarnaamaan, että tekisivät parannuksen. Saarnaamisella ei ollut toivottua vaikutusta. Vasta sitten Jumala ilmoitti Nooalle, että pyyhkäisee jumalattomat olemattomiin vedenpaisumuksella. Nooakin toimi vanhurskauden (oikeudenmukaisuuden, oikeamielisyyden) saarnaajana samalla kun poikineen rakensi arkkia. Kuitenkaan edes arkin valmistuminen ja eläinten tuleminen Nooan luo ei saanut ihmisiä pelkäämään - terveellä tavalla, ei sairaalloisesti - Jumalaa. Sitten vedenpaisumus tuli. Se oli Jumalasta varmasti todella ahdistavaa, vaikka Raamattu ei sitä suoraan sanokaan. Mistä tiedän? Raamatussa Jumala ilmoittaa: "Minulle ei ole mieleen jumalattoman kuolema vaan, että hän kääntyy pahoilta teiltään ja saa elää." Jokaisen jumalattomankin ihmisen näkeminen kamppailemassa henkeään haukoen vedessä ja hukkuminen suretti Häntä. Samoin kuin se, että jumalatonkin osaa rakastaa (Jeesus sanoi: "Jos te, jotka olette pahoja, osaatte kuitenkin antaa lapsillenne hyvää...") ja Jumala kuuli pahojen ihmisten itkun läheisen hukkuessa ennen häntä. Mutta oli Jumala helpottunutkin, kun tilanne päättyi eikä enää ollut kärsiviä.

      Jumala ei vaadi ihmisiä palvomaan itseään, sillä Hänellä on täydellinen itsetunto, jota jumalattoman pilkkakaan ei saa horjumaan. Itse asiassa, kun israelilaiset vaativat itselleen ihmiskuningasta, Jumala lähetti profeetta Samuelin voitelemaan heille kuninkaaksi Saulin. Hän oli toki surullinen, sillä Hän halusi olla heidän huolenpitäjänsä, heidän hyvä paimenensa. Hän myös tiesi, että ihmiskuninkaan hallinnosta seuraisi ongelmia. Silti Hän antoi heille kuninkaan, eikä katkeruuttaan tahallaan huonoa kuningasta. Saul oli hyvä mies Jumalan valitessa hänet Israelin kuninkaaksi.

      Meidän on hyvä muistaa lain suurin käsky: "Rakasta Herraa, Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi, sielustasi, mielestäsi ja koko voimallasi." Rakkaus on mahdollista vain jos se on lähtöisin sydämestä, vapaasta tahdosta. Jumala ei halua pelkoon perustuvaa suhdetta luotuihinsa. Käsky ikään kuin sanoo, että noudata Jumalan tahtoa, mutta ei väkinäisesti, eikä edes puolittaisesta pakosta, vaan kokonaan rakkaudesta eli täysin halukkaasti. Jeesus rakasti Jumalaa siten. Aina se ei ollut helppoa. Getsemanessa hän taisteli oman tahdon ja Jumalan tahdon välillä, kunnes hän oli valmis kohtaamaan vangitsijansa.

      Raamatussa sanotaan, että jokaisen polven pitää notkistuman Kristuksen edessä. Ihminen usein ajattelee ihmishallitsijoita ja miettii, että notkistamisessa on kyse voiman käytöstä. Epäilemättä Kristus joutuu käyttämään voimaakin perustaessaan tullessaan Jumalan valtakunnan maan päälle. Mutta kirjoituksissa sanotaan myös, että jokainen kieli pitää ylistämän Jumalaa. Aito ylistys on lähtöisin ilosta ja ihailusta. Meidän on hyvä pitää mielessä eräs seikka. Kun Raamatussa vedotaan Jumalaa toimimaan "nimensä kunnian tähden". Ainakaan minä en ymmärrä sitä niin, että Jumalaa suostutellaan tekemään jotakin sillä perusteella, että Hänen nimensä saisi kunniaa. Pikemminkin vedotaan, koska Hän on kunnian ja loiston Jumala, että paljastaisi ihanan luonteensa (mm. hyvä, pyhä ja vanhurskas). Antaisi kunniansa tulla ilmi, toimien täysin oman tahtonsa ja luonteensa mukaisesti.

      Kuinka kukaan voi pitää Jumalaa huonona hallitsijana? Hän ei ole toiminut, kuten Saddam Hussein toimi, tukahduttaen kapinan heti alkuunsa kemiallisella hyökkäyksellä käyttäen kaasua. Jumala on suuressa armossaan ja kärsivällisyydessään sietänyt pahuutta ja sallinut pilkkaajien pilkata. Hän ei kuitenkaan aio sietää sitä loputtomasti. En kuitenkaan halua päättää kirjoitustani uhkaavan sävyyn, sillä viha on vain Hänen reaktio ihmisten katumattomaan synnin harjoittamiseen. Pohjimmiltaan Hänellä on hyvät ajatukset ja aikomukset, kuten silloin, kun Eedenissä SIUNASI ihmisparin eli toivotti sille hyvää. Jumala on täydellinen.

    • Anonyymi

      Narsistireppana. Kaikkivaltias hokkuspokkusjumala ja pienen ihmisen pitäisi lyhyenä elinaikanaan häntä vielä passata.
      Ei tule kauppoja epävarman takaisinmaksun vuoksi.

      • Anonyymi

        Jumala on myös suvaitsematon rasisti, jos et kuulu minun jengiin niin joudat kadotukseen. Vaikka olisit kuinka hyvä ihminen ollut elämässäsi mutta kun et ollut hurskas !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jumala on myös suvaitsematon rasisti, jos et kuulu minun jengiin niin joudat kadotukseen. Vaikka olisit kuinka hyvä ihminen ollut elämässäsi mutta kun et ollut hurskas !

        Tarkoitatko Jahvea? Jahve on kristinuskon jumala, ja sitä nimeä käytetään aina hepreankielisessä VT:ssä.
        Jumala ja Luoja puolestaan ovat kalevalaisia nimiä, eivätkä viittaa ikinä kristinuskon Jahveen. Kristinuskon suomenkielisessä versiossa palvonta kohdistuukin aina Ukko ylijumalaan, mutta kristinuskon Jahvea täällä ei yleensä palvota.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jumala on myös suvaitsematon rasisti, jos et kuulu minun jengiin niin joudat kadotukseen. Vaikka olisit kuinka hyvä ihminen ollut elämässäsi mutta kun et ollut hurskas !

        >> Vaikka olisit kuinka hyvä ihminen ollut elämässäsi mutta kun et ollut hurskas <<

        Alku se on tämäkin ymmärryksen tiellä.

        Raamatun mukaan ihminen ei voi olla itsessään hurskas, vaan tarvitsee Jumalan omaa vanhurskautta pelastuakseen. Hurskaus annetaan lahjana, uskosta Jeesuksen sovitustyöhön.


    • Anonyymi

      Synti on se ongelma Pyhän Jumalan ja pahan ihmisen välillä. Kun luet vaikka 10 käskyä, niin tajuat, ettet itsekään ole mikään hyvä ihminen, joka täyttäisi Jumalan mittapuun. Siksi juuri Jeesus tuli. Hän tätyttää mittapuun sinunkin puolestasi. Muuta ei jää sinun hommaksesi kuin uskoa häneen ja pyytää anteeksi syntejäsi. Helppoa kuin heinänteko olisi pelastuminen. Se ottaa korkeintaan ihmisen itsekkäälle ja ylpeälle luonnolle koville nöyrtyä pelastettavaksi ja myöntää Herran edessä, ettei ole oikeasti mikään ruusunen. Niin kauan kuin ihminen puolustelee omia tekojaan ja omaa hyvyyttään, ei saa pelastuksesta kiinni.

      • Anonyymi

        Nimiä Luoja ja Jumala käytetään usein Kalevalassa, ja niillä viitataan aina Ukkoon.

        esim. tässä:
        "Puhui pilvestä Jumala, lausui Luoja taivahalta:
        "Tuoll' on suolla kolmisoppi rannalla meryttä vasten,
        pimeässä Pohjolassa, sangassa Sariolassa.
        Mene sinne poikimahan, kohtusi keventämähän!
        Siellä silma tarvitahan, väkeäsi vuotetahan."


      • Anonyymi

        Juuri tällaiseen luonnottomaan mielistelyyn ja nöyristelyyn ajaa diktatorinen jumalakuva.
        Mutta sinä hetkenä, kun tajuaa, että Jumala on paitsi halukas myös kykenevä pelastamaan lopulta kaikki ihmiset, tajuaa myös sen, että Jumalaa ei tarvitse lepyttää synnintunnolla ja katumisella eikä Hänen armoaan ostaa anteeksipyytämällä. Tuollaisia ilmiötä voi ja saa(ttaa) esiintyä, mutta ne eivät ole ehto eivätkä askelma yhtikäs mihinkään eivätkä millekään. Jumalan armoa ei tarvitse ostaa eikä siirrättää itselleen, sillä Jumalan armo on jo tullut täydellisesti koko universumin ja ihmiskunnan osaksi, ja joka tähän todellisuuteen havahtuu, se on "tullut uskoon".


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe