Kotitöiden teko

Anonyymi

Meillä on ajautunut parisuhde jonkinlaiseen kriisiin, johtuen siitä, että minä en miehenä tee tarpeeksi kotitöitä. Myönnän sen, tiskikoneen hoidan toki aika hyvin, mutta pyykit tahtoo jäädä vaimon hommiksi. Välillä toki pyykkään, mutta usein se unohtuu täysin. Siitä ne riidat kumpuaa. Toki monesti koen tekeväni ns miesten töitä, joita ei kuitenkaan lasketa ns kotitöiksi.

Menimme parisuhdeneuvojalle, tämä oli sitä mieltä ettei ole olemassa naisten taikka miesten töitä ollenkaan. Päädyin sitten itsekin siihen ajatukseen, ettei ole miesten tai naisten töitä ensinkään. Heitin sitten ideana, että jos vaimoni lähtisi kanssani puiden kaatamiseen metsälle. Ihan vain apulaisena, raijaamassa rankoja pinolle. No se sitten yhtäkkiä olikin parisuhdeneuvojan mielestä miesten työtä, johon nainen ei voi osallistua laisinkaan. Niin, tulee hiki ja kastuu, sekä voi joutua välillä ponnistelemaan.

Ja vaikka partainen äijän köriläs olenkin, niin silti olen moottorisahahommien lisäksi hyvä myös käyttämään ompelukonetta. Ompelenkin meillä käytännössä kaikki ompelujutut, verhoista vaatteisiin. Vaimo ei osaa käyttää ompelukonetta lainkaan.

Että tämmöstä minä vain kysyn.

103

5868

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pistä se akkas kuriin nyt herranjumala...

      • Anonyymi

        Joopajoo,se voi kuule se "akka" jättää ,tulla järkiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joopajoo,se voi kuule se "akka" jättää ,tulla järkiin.

        Aika paljon tulee tehtyä kotitöitä, ruuanlaittoa, kaupassa käyntiä, pyykin pesua.. siis koneeseen ja kuivamaanlaittoa.. yleensä minä siivoan kylppärin ja,wc:t vaimo muut huoneet, lumityöt ja nurmikon leikkuut hoidan. Ja aika paljon teemme yhdessäkin. Yhteen aikaan lopetin oikeastaan muut hommat paitsi ruuan laiton. Vaimolla oli se vaihe, ettei mikään kelvannut. Aina oli pyykit laitettu väärin kuivumaan tai pesty väärät pyykit ensin... Lopetin kotitöiden teon pariksi vuodeksi, sen jälkeen alkoi taas apu kelvata ja pyykitkin on melkein oikein pesty ;)) Sitä vaan, että älkää naiset joka asiasta nalkuttako, se voi lisätä omaa työmäärää... kun mikään ei kelpaa.


      • Anonyymi

        ...sanoi ustalekko ku akalla vessanpyttyä pyyhki


      • Anonyymi

        Nämä nuoret tämänpäivän naiset on sekaisin kuin pelikaanit.
        Mikään muu ei kiinnosta kuin kännyn räpeltäminen ja sometus, neuvot ja elämänohjeet kysytään jostain naistehuoneen palstoilta.
        Ennen naiset oli naisia ja miehet miehiä, tänään saa katsoa haarovälistä kumpi sukupuoli kysessä, sekään ei ole satavarmaa onko haaroissa aitoa tavaraa vai muunneltua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ...sanoi ustalekko ku akalla vessanpyttyä pyyhki

        Ei siinä ihan pyyhkiminen riitä, onhan se minuutin työ,


    • Anonyymi

      Joo, mullakon oli entisessä elämässä yhteiset työt ja miesten työt ja sellaiset työt, joita minä tein, mutta ei ajateltu työksi ollenkaan.

      Yhteisiin töihin kuului ruuanlaitot, pyykkäykset, siivoukset jne.

      Miesten töihin kuului autojutut, huussin tyhjennys, korjaustyöt, metsätyöt

      Olemattomiin töihin kuului mm. autojen huolloista huolehtiminen, kodin teknisten laitteiden ylläpito (ilmastointi, vedenpuhdistamo, elektroniikka)


      Sinun kohdallasi miettisin, että jos illat kuluu usein niin, että sinä katselet telkkaria tai olet omassa harrastuksessasi ja vaimosi tekee kotitöitä, niin syytä kotitöiden uudelleenjakoon on.

      Jos taas molemmat tekevät omia töitään, niin sitten vaan vaimo kuriin.

      • Anonyymi

        Ei ne vaimot mitään marsilaisia ole, joten puhumalla pitäis työnjaon onnistua puolin ja toisin. Nalkuttaminen ja nyrkittäminen eivät kuulu ihmisarvoiseen perhesuhteeseen kumpikaan. Lähtökohtaisesti rakkaus aikaansaa epäterveen työnjaon, koska sitä haluaa uhrautua epäitsekkäästi toisen eteen, mutta järki tulee joskus eteen kuten USAn ja Kiinan välisestä kaupastakin on selvinnyt; ei voi loputtomiin vedättää velaksi.


      • Anonyymi

        Hienoo


    • Anonyymi

      Silloin kun mieheni eli, ja kävimme molemmat kokopäivätyössä, teimme ruokaostokset illalla yhdessä. Mies teki usein ruokaa koska oli hyvä kokki ja tykkäsi kokata.
      Imurointi oli miehen hommia ja tekikin sen perusteellisesti. Pyykit jäi minulle, ja tiskeistä huolehtiminen. Meillä ei koskaan neuvoteltu kuka tekee mitäkin, se vain meni jotenkin omalla painollaan näin.
      Miehelleni oli kotitöiden tekeminen itsestäänselvyys. Valitettavasti hänellä todettiin aivokasvain joka oli levinnyt selkärankaan. Hän eli vajaan vuoden diagnoosin saatuaan. Jäin yksin kahden alle kymmenenvuotiaan lapsen kanssa, enkä koskaan ole edes harkinnut ottaa ketään miestä enää. Kai se niin on että parhaat lähtee ensin.

      • Anonyymi

        Otan osaa menetyksenne johdosta. Tosin elämä on pisimmilläänkin lyhyt ja Taivaassa tavataan, siksihän me tänäkin vuonna joulua vietämme.

        Jäin eron jälkeen ”vihaleskeksi”, enkä ole uutta vaimoa huolinut sen koommin. Lapsi kasvatettiin erilleen ja elämä jatkuu siltäkin osin. Jälkikäteen ajatellen monet kotityöriidat olisi voinut jäädä riitelemättä, saati sitten solvaukset kuulematta kuinka ”huolimattomasti” osani niistä hoidin. Mennyttä sekin.

        Hyvää ja rauhallista joulua!


    • Anonyymi

      Olen eläkkeellä ja mies töissä, teen kaiken kotona. O: Ei kuitenkaan aina tunnu hyvälle.

      • Anonyymi

        Olen eläkkeellä oleva mies ja teen kaiken kotona yksin, ei sekään aina niin hyvältä tunnu, vaikka on vapaus jättää tekemättäkin.


    • Anonyymi

      Top kolme jotka aiheuttaa eniten kränää...kotiaskareet, raha ja seksi, noista mainituista ei kannata kotona keskustella liiemmin jos haluu mielen rauhan säilyvän. Tekee vaan jotta nainen pysyy suht rauhallisena, petiin mennessä ei kanntata seksiä ehdottaa ellei nainen halua itse ja rahan käytössä nainen on aina ensin. Saman katon alla lähes 29 vuotta.

      • Anonyymi

        Minkä vuoksi ??


      • Anonyymi

        Tap tap. Juuri tuollainen tossun alla oleva sopisi mulle. Koska muuten en saman katon alle ketään huoli. Paras olisi rikas,matkatöissä oleva mies😀Ettei palju kotona tarviis katella,mutta kantas rahaa😀


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tap tap. Juuri tuollainen tossun alla oleva sopisi mulle. Koska muuten en saman katon alle ketään huoli. Paras olisi rikas,matkatöissä oleva mies😀Ettei palju kotona tarviis katella,mutta kantas rahaa😀

        Provokatiivinen kommentti, sillä ahneet maksulliset eivät ole rehellisiä edes nyybinä netissä, koska narskut eivät näe virheitä kuin muissa.


    • Anonyymi

      En tiedä, lienee niin, että kaikista asioista voi tehdä probleeman parisuhteessa hammastahnatuubin väärin puristamistesta kotitöihin. Joskus tulee miettineeksi, että onko elämä liian helppoa ja liikaa aikaa mietiskellä joutavia, kuten kuka tekee mitäkin.

      Omassa parisuhteessa on jako hän tekee, jolta homma helpoiten ja näppärämmin taittuu. Hommathan on sitten kasautuneet ehkä juuri tyypillisesti naisten ja miesten töihin, mutta mitä siitä. Naisena olen aina hoitanut siivouksen, pyykkäyksen, ruoanlaiton, kaupassa käynnin, hoitanut ja kasvattanut lapset, kuulustellut läksyt, vienyt harrastuksiin, ommellut jopa lapsille vaatteet yms. Mieheni taas on hoitanut kaikki remontoinnit ja talon huollot, joskin olen niissä saattanut olla mukana ruuvimeisselin antajana, nurmikon leikkuut, autojen korjaukset ja huollot, puun kaadot, ennen lapsia olin itsekin metsällä, yms. Kun toinen on sairastunut, niin silloin toinen on yksin saanut tehdä kaikki, mitkä kohdalle osuu. Noista ei olla kriisiä saatu koskaan aikaiseksi, muista asioista kyllä. Jospa istutte kahden pöydän ääreen ja otatte valkoisen paperin esille ja kumpikin kirjoittaa siihen, mitä hommia tekee ja tutkitte yhdessä meneekö tasan, jos se on niin tarkkaa. Nallekarkit elämässä ei kuitenkaan mene aina tasan, eikä huomisesta voi aina tietää, miten fyysisesti tai henkisesti jaksaa. Parisuhde on kuitenkin tiimi, yhteenpuhaltamisen tiimi, ei kilpailutilanne ja toisen kampittamisen tiimi.

      • Anonyymi

        Niin jaksamisesta, Olen vaimoni omaishoitaja, Ei tarvitse töitä jakaa


    • Anonyymi

      Tämä kotityöasia lienee yksi niistä eniten riitoja aiheuttavista jutuista. Siihen on oikeastaan myös aika vaikea löytää yksinkertasta ratkasua. Ihmiset ja parisuhteet ovat niin erilaisia.

      Ihan ekana jäin miettimään, että kuinka usein teet noita ns. miesten töitä? Voisin kuvitella, että vaikkapa metsätöihin ei mennä ihan joka viikko. Miehet mainitsevat monesti omiksi hommikseen myös mm. kaikki autoon liittyvät asiat ja erilaisia talon korjaustehtäviä. Itse ajattelen, että monesti se epätasaisen työnjaon tunne tulee siitä, että monet ns. miesten työt ovat niitä, joita tehdään aika harvoin. Ns. naisten työt taas ovat monesti jokapäiväisiä juttuja. En vähättele, vaan yritän haarukoida ongelmaa.

      Miesten työt voivat monesti olla myös tavallaan näkymättömissä. Vaimolla ei välttämättä ole mitään käsitystä mitä mies puuhailee, kun hän menee vaikkapa pannuhuoneeseen. Ehkä kannattaisi yrittää tehdä niitä omia töitään jotenkin vähän näkyvämmiksi. Itse en lähtisi väsäämään exeleitä, mutta mikä itsekullekin toimii.

      Toinen juttu on sitten se, että tarviiko niiden naisten töidenkään oikeasti olla jokapäiväisiä? Onko kämppää pakko siivota joka päivä? Pestäänkö pyykiä oikeasti joka päivä ja onko se tosiaan tarpeen? Onko pakko kokata kaksi ateriaa joka päivä? Pyöriikö se tiskikone tosiaan joka päivä? Tai onko niitä verhoja pakko vaihtaa joka vuodenajalle ja sitten vielä juhlapyhille omansa? Saa tottakai, mutta onko pakko jos se niin ahdistaa?

      Omalta kohdaltani voin sanoa, että naisten työt eivät ole jokapäiväisiä askareita. Siivoan kerran viikossa. Ei meillä ehdi siinä ajassa kertyä isompaa sotkua, vaikka talossa on myös taapero ja kaksi keskikokoista koiraa. Toki pikkujuttuja tulee tehtyä joka päivä. Tavaroita kerätään pois ja laitetaan paikoilleen ja likaa ja roiskeita pyyhitään pois. En koe noita siivoamiseksi. En ole koskaan tajunnut miten kukaan saa aikaiseksi täyttä koneellista pyykkiä, joka päivä. Kotona pitäisi olla armeijan verran lapsia. Meillä ei vaihdeta paitaa joka tahran jälkeen, eikä käytetä useampaa vaatekertaa päivässä. Tarhaan (ja töihinkin) voi erinomaisesti mennä samoissa vaatteissa kahtena päivänä peräkkäin, jos ne eivät ole ihan oikeasti likaantuneet. Jos ei kehtaa peräkkäisinä, niin pitää sitten vaikka vuoropäivinä. Meillä pyörii pesukone kerran viikkoon ja valkopyykit harvemmin, koska niitä kertyy niin vähän. Vauva-aikanakaan en pessyt yhtään tämä tiheämmin.

      On kuitenkin yksi juttu, joka itselläni kiristää pinnan heti. Nykyisessä parisuhteessani ei tätä asiaa (luojan kiitos) esiinny, mutta aiemmassa kyllä. Se on tavaroiden (ja asioiden) lojumaan jättäminen. Minä siivoan ihan mielelläni yksinkin, mutta siihen ei pitäisi kuulua ensiksi tunnin tavaroiden lattioilta keräilysessio. Lapsikin kerää itse omat lelunsa lattioilta ja vie omille paikoilleen. Hän on oppinut sen alusta saakka, joten tekee nykyään ihan omaehtoisesti. Kyllä aikuisen miehenkin pitää se osata. Likaisten vaatteiden paikka on pyykkikorissa, ei olohuoneen lattialla ja sohvan nurkassa. Roskat viedään roskikseen ja likaiset astiat koneeseen. Niidenkään paikka ei ole lojumassa pöydänkulmalla. Tai jos vaikka lapselta kaatuu maito, tai kävelet sisälle kuraisissa saappaissa, niin ne pitää pyyhkiä pois omaehtoisesti. Ei silloin jäädä odottamaan, että vaimo tulee paikalla tai pahimmillaan huudella häntä paikalle. Ei jos siihen ei ole painavaa syytä, kuten vaikka kädet täynnä tavaraa. Minusta tuollanen käytös osoittaa kunnioituksen puutetta ja väliinpitämättömyyttä. En minäkään esim. mene ja levittele miehen työkaluja ja tarvikkeita ympäri varastoa ja autotallia. Siinähän sitten keräilee, ennen kun tekee yhtään mitään muuta. Mieheni onneksi tajuaa tämä erittäin hyvin. Ikinä emme ole tästä kiistelleet. Hän on näissä välillä jopa tarkempi kuin minä :)

      On myös yksi sellainen pakollinen tekeminen, joka ärsyttää joskus suunnattomasti. Se on kaupassakäynti. Entisessä parisuhteessa tämäkin oli ihan viturallaan. Mies kulki töissä omalla autolla ja minä julkisilla ja silti olin aina se, joka raahasi niitä ruokakasseja. Auta armias jos kehtasin ehdottaa hänen hoitavan kaupassakäynnin. Toisaalta ei siinä olisi ollut taloudellisestikaan mitään järkeä. Mies sai kulutettua juuri ja juuri tämän päivän iltapalatarpeet sisältävään ruokakassiin saman, jonka minä pisti reilun viikon ruokatarpeisiin. En edelleenkään tykkää kaupassa käymisestä, mutta ainakin se hoidetaan nyt järkevästi ja tasapuolisesti. Yleensä viikossa tarvitaan vain yksi kauppareissu. Itse voisin kyllä korvata senkin kotiintoimituksella. Ruokaa taas tykkäämme laittaa molemmat. Miestä ei tosin ole kotonaan opetettu laittamaan ruokaa, mutta hyvin on oppinut.

      • Anonyymi

        Aloitus haiskahtaa lievästi sanottuna liioittelulta ja yksipuoliselta. Ei sellaisia olekaan!

        Mitä tulee kotitöistä riitelyn yleisyyteen niin epäilen sitäkin. Miksi tehdä kiusaa hankilölle jonka kanssa jakaa arjen ja juhlan?

        Yli 50:n vuoden avioliiton aikana emme ole kinanneet kertaakaan kotitöistä. Niistä ei ole kumpikaan edes huomauttanut tai ehdottanut mitään.
        Kun vaimoni oli vuosilaudet kotona lasten kanssa niin oli luonnollista, että hän hoiti "naisten" työt.
        Lauantaisin kävimme yhdessä ostoksilla.

        Kun hän sitten meni kaupan kassalle virkistäytymään 22h / viikko niin lapsemme olivat niin isoja, että tein heidän kanssaan aina viikkosiivouksen ja katoimme vaimolle valmiiksi kahvipöydän hänen kotiutuessaan klo 15.30.
        Viikolla vaimo hoiti talouden koska hänen työaikansa oli klo17 > klo20.

        Kun minä olin 12 vuoden ajan viikot poissa ja kotiuduin perjantaisin klo18 tietämissä niin minä en tehnyt kotona mitään. Penskat hoitivat pihatyör läpi vuoden ja osallistuivat aktiivisesti kaikkiin taloustöihin pyykkäyksestä käsitiskin kautta leivontaan.
        Viimeisenkin tenavan lähdettyä olivat kaikki työt vaimon kontolla. Pari kertaa hän joutui turvautumaan lumitöissä naapuriapuun. 52kg painavalle naiselle oli kevättalvella jäätynyt auravalli ylivoimainen poistettava.
        Edes ilmeellään hän ei osoittanut tyytymättömyyttään.
        Viimeiset 19 vuotta minä olen tehnyt kaiken muun paitsi pesukoneelle minua ei lasketa enkä osaa panostaa oikein tiskari.
        Muutimme kerrostalon kolmioon joten puuhastelun tarve väheni oleellisesti.
        Minä hoidan siivouksesta valtaosan ( oikeasti ), suunnittelen sapuskat, teen ostokset, valmistan safkat ja katan pöydän ilmoittaen vaimolleni milloin on valmista.
        Vaimo ostaa omat banaaninsa ja leipänsä.

        Minun on vaikea ymmärtää miten näistä puuhista voisi saada riitaa aikaan jos ylipäätään välittää kumppanistaan ja hänen hyvinvoinnistaan PUOLIN ja TOISIN!


      • Anonyymi

        Hei tuostahan saa loistavan joululahjaidean: Äly-kello-kortti-ranneke kihlasormuksen sijaan pariskunnille, joka kerää dataa tehdystä työstä liike-energiaa taltioimalla. Laitteen pitää olla tietysti kosteuden ja vedenpitävä mahdollisten hikihommien tai tiskaamisten takia, muuten ihan perus Suunto-rannnekkeen luulisi riittävän?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aloitus haiskahtaa lievästi sanottuna liioittelulta ja yksipuoliselta. Ei sellaisia olekaan!

        Mitä tulee kotitöistä riitelyn yleisyyteen niin epäilen sitäkin. Miksi tehdä kiusaa hankilölle jonka kanssa jakaa arjen ja juhlan?

        Yli 50:n vuoden avioliiton aikana emme ole kinanneet kertaakaan kotitöistä. Niistä ei ole kumpikaan edes huomauttanut tai ehdottanut mitään.
        Kun vaimoni oli vuosilaudet kotona lasten kanssa niin oli luonnollista, että hän hoiti "naisten" työt.
        Lauantaisin kävimme yhdessä ostoksilla.

        Kun hän sitten meni kaupan kassalle virkistäytymään 22h / viikko niin lapsemme olivat niin isoja, että tein heidän kanssaan aina viikkosiivouksen ja katoimme vaimolle valmiiksi kahvipöydän hänen kotiutuessaan klo 15.30.
        Viikolla vaimo hoiti talouden koska hänen työaikansa oli klo17 > klo20.

        Kun minä olin 12 vuoden ajan viikot poissa ja kotiuduin perjantaisin klo18 tietämissä niin minä en tehnyt kotona mitään. Penskat hoitivat pihatyör läpi vuoden ja osallistuivat aktiivisesti kaikkiin taloustöihin pyykkäyksestä käsitiskin kautta leivontaan.
        Viimeisenkin tenavan lähdettyä olivat kaikki työt vaimon kontolla. Pari kertaa hän joutui turvautumaan lumitöissä naapuriapuun. 52kg painavalle naiselle oli kevättalvella jäätynyt auravalli ylivoimainen poistettava.
        Edes ilmeellään hän ei osoittanut tyytymättömyyttään.
        Viimeiset 19 vuotta minä olen tehnyt kaiken muun paitsi pesukoneelle minua ei lasketa enkä osaa panostaa oikein tiskari.
        Muutimme kerrostalon kolmioon joten puuhastelun tarve väheni oleellisesti.
        Minä hoidan siivouksesta valtaosan ( oikeasti ), suunnittelen sapuskat, teen ostokset, valmistan safkat ja katan pöydän ilmoittaen vaimolleni milloin on valmista.
        Vaimo ostaa omat banaaninsa ja leipänsä.

        Minun on vaikea ymmärtää miten näistä puuhista voisi saada riitaa aikaan jos ylipäätään välittää kumppanistaan ja hänen hyvinvoinnistaan PUOLIN ja TOISIN!

        Silloin kannattaa vaihtaa vaimoa, kun nalkutus alkaa. Kuinka moni mies muka riitelee kotitöistä. En ole koskaan kuullut.


    • Anonyymi

      On vain järkeenkäyvää että se tekee jolla on aikaa ja tilaisuus.
      Meillä kumpikin osaa käyttää moottorisahaa (äitienpäivälahja!!! :) ) Kumpikin osaa luoda lunta. Toinen osaa korjata autoon liittyvää-toinen vaatteiden korjaukset.
      Kumpikin osaa painaa nappia kääntääkseen astian- ja pyykinpesukoneet päälle. Kumpikin osaa käyttää pölynimuria

      Kumpikin ahkeroi palkkansa eteen kodin ulkopuolella ja ne yhteiset vähät tunnit käytetään huushollin (ihmiset plus talous) ylläpitämiseen, ei riitelyyn.

      Kuka edes viihtyisikään riitaisassa ja epäsiistissä kodissa !?

      • Anonyymi

        Hyvä just näin!


    • Anonyymi

      Kyllähän se niin on, että on olemassa kotityöt ja muut siihen liittyvät, eikä niitä jaeta sukupuolen mukaan. Se tekee, joka paremmin osaa, noin yleensä.

      Meillä on tosin aina ollut se klassinen jako, mies tekee ulkohommat, autoon liittyvät asiat ja remontoinnit koska minä en niitä osaa ja itse asiassa mies tykkää noista hommista. Minä taas kokkaan ja kuuraan, toki mies on usein apuna kun tuo kokkaaminen ja siivoushommat ovat toistuvampia kuin esim. lumityöt tai auton korjaamiset, riippuu tietty tilanteesta.

      Meille sopii tämä vanhanaikainen jako, mutta sen peruste ei ole sukupuoli vaan se, että kumpikin haluamme tehdä tietyt työt, siis ne jotka osaamme paremmin ja josta itse asiassa nautimme.

      Mielenkiintoiselta kuullostaa tuo teidän terapeuttinne, liekö ihan laillistettu terapeutti vai näitä viikonloppukursseja käyneitä, joita riittää pilvin pimein?!

      • Anonyymi

        Oliko pakko lyödä? Ei ole miesten ja naisten töitä, vai onko ne kirjattu johonkin luomiskirjaan?
        Jos asutaan samassa huushollissa, voivat sopia keskenään töiden jakamisesta
        tai siitä tulee riitaa.

        Kuten kävi

        Ihminen menee parisuhteeseen oppimaan toisen huomioimista


    • Anonyymi

      Meillä taas hommat menee niin, että minä teen kaikki kotiduunit, mies ei oikeastaan yhtään mitään. No, kahvit keittelee välillä ja lämmittää saunan, eli napsauttaa sähkösaunan päälle silloin kun haluaa itse sinne mennä.

      Olen aamun virkku, pystyssä joka ikinen aamu pyhät arjet jo ennen viittä.
      Mulla on vissiinkin hermoissa vikaa kun ei nukuta 6 tuntia enempää yössä.

      Mies taas ei ole aamuihminen ollut ikinä, vetää sikeitä mielellään aamuisin tosi pitkään. Töihin se nousi 45 vuotta aina klo 5.30 ja se oli helvetillistä tervanjuontia se herääminen, niin nyt eläkkeellä ollessa olen antanut hänen nukkua just niin pitkään kun sitä nukuttaa.

      Kun lapset olivat pieniä, saattoi vaihtaa vaipan, tai syöttää, mutta eipä se kovin yleistä ollut. Mies oli enemmän lasten kanssa ulkona pihalla. Pelasivat futista, hiihtivät lenkkiä omalla pihalla, kävivät luontoretkillä ja jonkun verran kalassa.
      Olimme molemmat töissä, kummallakin oma auto, en kokenut mitenkään liiallisena kotiduuneja. Kävin kaupassa, tulin kotiin, tein ruuat, syötiin, jokainen laittoi astiansa koneeseen ja minä napsautin koneen päälle ja pistin puhtaat kaappiin. Sama pyykkien kanssa, jokaisen huoneesta pyykkikori pesukoneen äärelle ja pyykit koneeseen, siitä kuivuriin ja äkkiän ne oli lajiteltu takaisin käyttäjilleen. Siivoukset tein lasten kanssa kimpassa. Mies tamppasi matot, joskus pesi lattiat mutta harvemmin.
      Mies jeesasi lapsia päivittäin koululäksyissä ja kuskasi harrastuksiin eri puolelle kaupunkia.

      Nyt kaksin ollessa minulla ei ole minkäänlaista kiirettä eikä tressiä.
      Jos on satanut yön aikana lunta, ulkovaatteet päälle ja piha puhtaaksi. Siinä menee yleensä tunnin verran. Sitten suihkuun, aamukahville ja Hesarin lukuun.
      Meillä on kolme likapyykkikoria, valkoiset, mustat, värilliset. Kumpikin laittaa vaatteet päältään oikeaan koriin ja kun kori on täynnä minä tyrkkään vaatteet pesukoneeseen ensimmäiseksi aamulla ja viimeistään klo 8 pyykit on siirrettävissä kuivuriin ja klo 9 kaappiin odottamaan käyttöä. Mies ei yleensä ole edes herännyt tässä vaiheessa vielä.

      Kesäisin teen puutarhahommia aamuisin. Kitken rikkaruohot, istuttelen kukat ja siivoan pihaa. Leikkaan myös ruohon, sähköleikkuri on äänetön, ei haittaa kenenkään unia. Yleensä kaikki pihatyöt on tehty jo ennen aamuysiä. Kun mies herää, kahvi ja aamuvoileivät on valmiina sillekin.

      Omakotitalon remppahommat on menneet siten, että minä korjaan kaikki pikkuviat, maalaan ja tapetoin. Nekin on yleensä tehty jo ennen kuin mies on päänsä tyynystä ylös nostanut. Isommat hommat kuten peltikaton uusiminen, ikkunoiden vaihto, putkiremppa ja lämmitysjärjestelmän vaihto on jätetty alan ammattilaisille. Ulkomaalaus tehtiin kimpassa. Tosin minä maalasin suurimman osan kun olin hereillä, mies korkeammat paikat kun minä en rakennustelineille suostu nousemaan.

      Kaupassa käyn omalla autolla, ja monessa muussakin paikassa aina silloin kun on tarvetta. En kysele mieheltä tarvitseeko mitään tuoda, 45 vuotta yhdessäoloa ja hänen tarpeet tiedän jo kysymättäkin. Lämmintä ruokaa teen kerran päivässä yleensä siinä klo 14 ja se me syödään aina yhdessä saman pöydän ääressä. Muun aikaa kumpikin ottaa jääkaapista mitä haluaa ja kysyy toiselta otatko sinäkin ja jos toisellakin on nälkä niin tekee molemmille. Teen ruokaa lähes aina niin, että siitä kumpikin saa kaksi ateriaa. Näin ei nähdä nälkää vaikka syödään eri aikaan.

      Ei meillä ole ollut riitaa kotitöistä oikeastaan koskaan, enkä ole kokenut millään tavalla niitä raskaiksi vaikka yksin olen tehnyt. Kun olen hereillä suurimman osan vuorokaudesta, ehtii tehdä paljon kaikenlaista vähän hitaammallakin tahdilla :).

      • Anonyymi

        Meollä teen työöy vaimp käy työs

        On helpompaa niin.


      • Anonyymi

        Aamuvirkulle olisi täsmentävä kysymys: minkä muotoinen mahtoi talonne ollakaan, tai oletko paljonkin yli kaksimetrinen?

        ”Tosin minä maalasin suurimman osan kun olin hereillä, mies korkeammat paikat kun minä en rakennustelineille suostu nousemaan.”


      • Anonyymi

        Asianmukaista toimintaa! Kiitos jaosta!

        Ja mitä parhainta Joulua sinulle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aamuvirkulle olisi täsmentävä kysymys: minkä muotoinen mahtoi talonne ollakaan, tai oletko paljonkin yli kaksimetrinen?

        ”Tosin minä maalasin suurimman osan kun olin hereillä, mies korkeammat paikat kun minä en rakennustelineille suostu nousemaan.”

        Aamuvirkku vastaa. Olen 165 cm pitkä.
        Talo on kolmikerroksinen, harjakatto, kattokulma 1.25, harjakorkeus 6,5m, matalammat sivuseinät about 4,5m korkeita ja 10m pitkiä, päätyseinät 7m leveät.
        Rinnetontti, kellarikerros louhittu osittain kallioon.
        Päätyseinien puolella maaston korkeusero yli 1,5m, pidemmät sivuseinät on tasamaalla.

        Tikkaille nousen ja niiltä teen hommia, mutta miehen pystyttämille rakennustelineille en kiipeä jatkossakaan. Maaston korkeuserojen vuoksi mies laittoi telineen jalkojen alle puupalikoita ja huterathan ne oli kun mitkä. Telineitä sai olla koko aika siirtämässä, kiinnittelemässä ja tukemassa milloin reikänauha/ruuvivirityksillä seinään sun muuta. Paloi ihan hitosti hyvää työaikaa kun siihen tarvittiin kaksi ihmistä.
        Ehdotin turvallisuussyistä henkilönostimen tilaamista, ei kuulemma tarvinnut, joten mies hoiti suuren tapaturmariskin maalaustyöt, eli maalasi päätyjen yläpuolet ja nurkkalaudat ikkunanpokat ylimmästä kerroksesta.
        Minä maalasin kaikki matalammat seinät tikkailta ja päädyt noin 3-4m saakka.

        Vinkkinä kaikille maalareille; ulkomaalipensseliinkin saa jatkovarsia ja hyvää jälkeä tulee eikä valu edes maalia pitkin vartta eikä roisku silmille kun opettelee oikean työtavan.


    • Anonyymi

      Jos asuu rivi- tai kerrostalossa, miehen töitä ei oikeastaan ole. Kun muutetaan taulun saa seinään nainenkin. Tämän päivän nainen haluaa tasa-arvoa. Ei hän halua tehdä enempää kuin muut. Miksi pitäisi. Tämänkö takia nainen on onnellisimmillaan sinkkuna ja mies parisuhteessa. Toinen saa ja toinen antaa ja kuormittuu.

      • Anonyymi

        Juurikin näin. Nainen uhriutuu keittiössä, sitä agressiivisesti puolustaen kuin koira luutaan, saaden itselleen oikeutuksen murista ja nalkuttaa kotonaan niin kuin lystää, kun ”kerran kaikki työt tekee muutenkin”?

        Mies on luotu naisen pääksi ja vaimo miestä varten. Epäluonnollisella ”tasa-arvolla” femakot haluavat itselleen miesten edut antamatta naisten eduista mitään pois, vai moniko on kuullut miespuolisista sotaleskistä, tai onko nainen istunut nuoruudessaan suomalaisessa vankilassa totaalikieltäytymisestä?

        Mitä töihin tulee, niin tasajako kuuluu kotiin jossa on hyvä asua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juurikin näin. Nainen uhriutuu keittiössä, sitä agressiivisesti puolustaen kuin koira luutaan, saaden itselleen oikeutuksen murista ja nalkuttaa kotonaan niin kuin lystää, kun ”kerran kaikki työt tekee muutenkin”?

        Mies on luotu naisen pääksi ja vaimo miestä varten. Epäluonnollisella ”tasa-arvolla” femakot haluavat itselleen miesten edut antamatta naisten eduista mitään pois, vai moniko on kuullut miespuolisista sotaleskistä, tai onko nainen istunut nuoruudessaan suomalaisessa vankilassa totaalikieltäytymisestä?

        Mitä töihin tulee, niin tasajako kuuluu kotiin jossa on hyvä asua.

        Siinäpä kotityöt tuli jaettua kodin ulkopuolellakin.


    • Anonyymi

      Ihminen menee parisuhteeseen oppimaan toisen huomioimista, muuen kai tuon jättäis väliin.

      Osa kirjoittajista ehdottaa toisen kuriin paittamista.
      Voi päivää tyypit.

      Pyörii siellä flipperissä niin kauan että oppii sopimaan toisen kanssa sopuisasti.

    • Anonyymi

      Kuulkaa,minä viskasin kirjaimellisesti ukon ulos. 12pitkää vuotta eli siivellä. Kuvittelin muuttuvan. Hahaha. Sen jälkeen mies itki lehtijutussa kuinka kaksi avioeroa takana ja plaa plaa. Narsisti kun on. Puhui paskaa edellisestä vaimosta minulle. Täysiä valheita. Samoin minusta on kertoillut satuja ympäri Suomea. Mutta joo, näkyy olevan vanha sinertävä huulinen ukko nykyään. Olen antanut anteeksi, itsehän tyhmä olin tuommoisen kanssa. Se siitä. Nykyään paremmin mulla elämä👍🌞

    • Anonyymi

      Aika harvat kotityöt on nykyään pakollisia. Eineksiä saa kaupasta jos ei jaksa valmistaa ruokaa ja pieni sotkuisuus kasvattaa vastustuskykyä. Eli jos joku homma kiroiluttaa niin sen voi useimmiten jättää tekemättä. Ehkä sille emännälle pitäisi olla joku harrastus mistä saisi elämäniloa.

    • Anonyymi

      Mistä te noita kotitöitä keksitte kun itse miehenä olen vaimoni kanssa himassa koska lapsi on aikuinen. Vkl harvoi tehdään ruokaa kun töissä syödään ja ne pienet kotihommat mitä on niin hyvä jos 2-4 tuntia saa viikossa niihin kulumaan aikaa. siivouksessa kerran viikossa imuroiti ja mirhrnä teen ruokaa mutta en pidä sitä kotitöinä kun se on harrastus ja niin edelleen.

    • Anonyymi

      SINÄHÄN OLET OIKEA BETA CUCK SIIVOAMINEN JA KOTITYÖT ON AKKOJEN HOMMIA,TEKEMÄLLÄ AKKOJEN HOMMIA OSOITAT VAIMOLLESI OLEVASI LAPANEN JA EIKÄ HÄN ENÄÄ KUNNIOITA SINUA LAITA AKKASI KURIIN TAI OTA AVIOERO ELLEI HÄN TOTTELE SINUA.

      • Anonyymi

        Mitähän minä olen osoittanut vakavasti sairaalle miehelleni koko elämän ajan - yhdessä kun oltu vuosikymmenet - kun teen kaikki niin naisten kuin miestenkin työt?!

        Mutta nyt jo ikäihmisenä kaikki raskaimmat siirrot ja nostot käyvät vaikeaksi osteoporoosin takia, mutta se vasta ärsyttäkiin, kun terve, nuori nainen on heti vinkumassa miestä kantamaan kauppakassiakin, jos painaa enemmän kuin kaksi kiloa. Ja kun miestä ei ole löytynyt paikalle, niin olen minä seitsenkymppinen sitten hoitanut senkin homman, eikä ole vielä tullut vastaan sellaista tervettä, nuorempaa naista, joka olisi havainnut siinä asetelmassa jotakin vikaa.

        Joten kyllä naisissa jotakin vikaa on nykyään.


    • Anonyymi

      Ei oo mitään "miesten ja naisten" hommia. Onko tejän suhe kiinni siitä että tehtävät jakautuu tasan? Ei elämä oo reilu. Jos sie välität vaimostas nii sie myös panostat tejä suhteesee ekkä ala mitää säätää tommosten kaa. Siehä rakastat häntä? Sitten sie myös teet näitä "naisten" ja "miesten" hommia tejä suhteen puolesta. Sun vaimonki pitäs;)
      T. Iha vaa 12v naispuolinen Jeesus😂

    • Anonyymi

      Jos kotitöistä tulee noin iso kriisi että pitää hakea apua tilanteeseen niin olisiko aika tehdä elämässä joitain muutoksia? Esimerkiksi katsella elämää eri osoitteissa vaikka kokeeksi? Voi olla että jotain ahaa-elämyksiä syntyy puolin sun toisin ja asiat saavat toisenlaiset mittasuhteet, ehkä...

    • Anonyymi

      Pistä se lukemaan kirjaa tai menemään kävelylle.

    • Anonyymi

      Tuossahan on kyse vastenmielisyydestä puolisoa kohtaan, nimittäin tuskinpa intiimielämäkään toimii.

      Yleinen neuvo tuokkaisessa tapauksessa on harkita yhteiselämän tarkoituksenmukaisuutta, tehdä johtopäätökset ja ruveta valmistautumaan kattiloiden ja astioiden jakamiseen.
      Se olisi kummankin etu.

    • Anonyymi

      Meilläkin kotona sama ongelma. Minä kolmen lapsen ja nuoren töissä käyvä äiti hoidan yleensä aina ruoanlaiton, tiskauksen, pyykit ja siivouksen. Usein tuon myös tullessani pyörällä ruoat viikolla lähikaupasta. Viikonloppu ostokset tehdään yhdessä isommassa marketissa autolla. Vuosien saatossa alkaa olla jo ihan poikki moiseen urakkaan. Joskus riidellään kovastikin ja avioero on ollut esillä useamman kerran.

      Nykyään nuoriso auttaa imuroinnissa. Viime aikoina selkäni on rasittunut töissä ja on välillä tosi kipeä. Voit vain kuvitella kiinnostaako iltaisin enää seksipuuhat, kun on ihan poikki...

      Älä jätä kaikkea vaimosi harteille. Sitä muuttuu robotiksi, eikä jaksa enää edes jutella. Sain haukut puhumattomuudesta.

      Päästyäni joululomalle en jaksanut yhtenä päivänä kun maata ja itkeä tihrustaa yhden päivän! Onneksi mieheni ymmärsi tuosta, että taidan tosiaankin olla aika väsyksissä.

      Mukavaa joulua!

      • Anonyymi

        Seksipuuhat!? Tuossa ylempänä kerroin miten pemslojemme kanssa teimme aina lauantaisin talon viikkosiivouksen ja katoimme töistä klo15 palaavalle vaimolleni kahvipöydän.
        Vaimoni ei koskaan edes vihjaissut tai ilmeelläänkään osoittanut haluttomuuttaan aviollisten velvollisuuksien täyttämiseen mutta minusta oli päivänselvää, ettei työpäivän jatkeen siivoilu oikein innostaisi.
        Siis olin, ja olen edelleenkin itsekäs.


    • Anonyymi

      Vuosia sitten tein testin, miten käy kun miehenä teen kaikki kotityöt.
      Testi kesti 2kk ja 10 päivää.
      En kertonut mitään vaan tein kaikki kotityöt. Eikä mitään marttyyri mykkäkoulua.
      Vaimo vietti enemmän aikaa sohvalla kännykän ja tv ääressä. Eikä sitten muuta.
      Seksi loppui kokonaan ja noin 3vko kun oli kulunut niin alkoi lisähommien keksiminen. Ja nämä oli nyt näitä "miesten hommia".
      Testi oli pakko lopettaa koska taloustilanne ei olisi kestänyt. Vaimolla oli kuulemma aikaa etsiä "halpoja" tarjouksia.
      No sitten se poru alkoi kun palasin normaaliin työnjakoon. En kuulemma arvosta häntä.
      Vieläkin kaikki kotityöt jätetään ihan viime tippaan jos joku muu(minä) ne tekisi ja seksiä ei ole tullut, kuulemma vaikea syttyä ja kiihko laimentunut.
      Nykyään miehen on vaikea olla mies. Siihen ei oikein hyvinvointivaltio sovi.
      Neuvoni on :asukaa erillänne, vietätte aikaa jommankumman kodissa.

    • Anonyymi

      puiden kaatoa ei voi ottaa kotitöiks. Koton mies tiskaa, pesee pyykit, laittaa ruokaa, moppaa kuten nainenkin.. Erotkaa jos ette pääse sopuun, Sitä on vaan tehtävä hommat tai muuten ei kannata seurustella. Teet sitten sinhkkuna yksin kaikki hommat.

    • Anonyymi

      Minä miehenä hoidan siivouksen ja pyykkäämisen. Työnjaosta ei kannata neuvotella. Jo siihen kun keskustellaan, että miten keskustellaan siivoamisesta oikealla tavalla menee kauemmin aikaa kuin koko talon siivoamiseen. Hoidan hommat vähin äänin vaimon poissaollessa niin ei tule sanomista eikä toisaalta kiitostakaan.

    • Anonyymi

      Jos noin on ,kuten kerroit,niin vaimosi on "ansarikukka" Sinä varmaankin kopistelet matot ja imuroit,ne on kotitöitä myös ? Tiedän naisena,mitä on metsässä raataminen,ei se pilaa ketään ,päinvastoin ; kun menee yhdessä,on turvallisempikin jos jotain sattuu on apu lähellä. TEHKÄÄ YHDESSÄ KOTI- JA METSÄTYÖT,Niin me teimme,liitto kesti 42 v,muistasyistä erottuamme ,työsuhde jatkui###HYVÄÄ JA RAUHALLISTA JOULUA.

    • Anonyymi

      koti siivoksen laimintyönti miehellä yleensä tietää palkinto seksin loppumista ikään kuin mielen ilmaisuna laiskan läksynä kuivakuuri opetuksena,

      • Anonyymi

        Sama tahtoo käydä valitettavasti toisinkin päin. Ei tahdo enää seksit miestä kiinnostaa, jos mies sotketaan naisten töihin...:/ Niin se vaan menee.


    • Anonyymi

      Kyllä se prkle on niin, kuin äitee aikanaan sanoo, että laiskat töitään luetteloo.

      • Anonyymi

        Osuit kyllä naulankantaan. Olen kuullut sanottavan, että ei toinen ihminen ole sitä varten, että se tekisi meidät onnelliseksi, vaan kyllä jokainen on vastuussa ihan itse omasta onnestaan. Jos puoliso ei tee, palkatkaa siivooja tai kodinhoitaja.


    • Anonyymi

      Tässä ei kuitenkaan ole kyse miesten ja naisten töistä vaan yhteisestä ajasta, joka menee noihin töihin ja yksin. Joten suosittelen lämpimästi vastaan tuloa siitä, että kuulet vaimoani hän kaipaa sinun aikaasi ja niin, että tekisitte yhdessä. Auttaisit häntä ja samalla juttelisit kuulumisia yms.. Saisit varmasti hänetkin mukaan tekemään niitä miesten töitä. Kaksin on aina mukavampaa kuin yksin.

      • Anonyymi

        Tarkalleen. palkkaa piika, jos haluat piikan! kumppaneina on pitää hyvä kumppanuus, jota et tunne yksin. 👍👍


    • Anonyymi

      On tullu myös suhteissa valitusta naisilta, etten osallistu kotitöihin tarpeeksi. Aina on ensin ollut jotain muuta ongelmaa ja uskon, että kun korjaa muut ongelmat, niin nainen ei valita kotitöistä. Ehkä se nainen kaipaa jotain yhdessä tekemistä.

      Kokeile tehdä jotain pikkujuttuja tai yllätyksiä naiselle ja katso väheneekö valitus kotitöistä ;)

      Monesti kun vastaa huumorilla, niin toisen on vaikea jatkaa kiukuttelua :)

    • Anonyymi

      Sinähän olet erinomainen mies. Ole vain oma itsesi, ei miehenkään täydellinen tarvitse olla. Usin sanotaan, ettei toista voida muuttaa, mufta jokainen voi yrttää muuttaa itseään.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Meneekö ne rangat yhteiseen hyvään eli huushollinne lämmitykseen? Neuvoja ei pidä sitä niin välttämättömänä, joka osin väärin ja osin oikein, jos on muitakin lämmitysmuotoja teillä...

      Kenen pyykkejä ne on, joita pitäisi pestä? Sinun omiasi vaiko muunkin väen?

    • Anonyymi

      Järki käteen ! Se tekee, joka osaa , ilman erikoista " nipottamista" !

    • Anonyymi

      Nyky akat on niin pumpulissa kasvaneet, että ei osaa kun pärstäänsä pakkeloida ja niskojaan nakella, Kun ajat muuttuu huonommaksi nin muuttuu asenteetkin,

      Afrikkalaiset ja karvaranteet on kovassa huudossa, juuri kun heidän aikaisesta kulttuurista on päästy pois nin kahta kauheammin haikaillaan muslimi miesten perään.

      Perinteinen perhe alkaa olla kirosana ja eletään kuin viimeistä päivää.

    • Anonyymi

      Kysyn vaan miks te naiset valitsette mulkun miehen joka ei tee kotitöitä. Mene itse grillille syömään jos mies ei tee ruokaa. Heitä miehen haisevat vaatteet ulos jos ei osaa pestä niitä. Oma valintanne miksi suostutte olemaan palvelijana. pyytäkää edes palkkaa 10 euroa tunti kotitöistä jotka ei mies tee ja sinä teet. Siitä tienais paljon rahaa kuukauden aikana. Jos mies ei käy kaupassa , mene itse ravintolaan syömään ja mies ihmetteleee miksi ei ole ruoka pöydässä. Ottakaa vapaata vähän ja relatkaa.

    • Minä tykkään metsähommista, minä ne puut metsästä kerän....vaikka nainen olenkin :D

    • Anonyymi

      Pitäs miettiä,et jos mies tekee klapuja metsässä et vois lämmittää kotia?tietysti jos mökki on kylmä tuleeko vaimo kainaloon,vain murehtiiko kylmyyttä ,on niinku hallitus ja oppositio eipä käy johon koskaan ter: pesijä halkoja lumitöitä ymym, ois kiva joskus mennä valmiiseen pöytään? Tai toisinpäin?pistän kinkun uuniin jarupeen tekee suola ym kalaa, hyvää joulua, miehille ja miehettärille

    • Anonyymi

      viistoista vuotta on nyt yksin eletty ja tehty kaikki työt niin kotona kuin sen ympärilläkin, eikä ole kaipuuta saada naisväkeä enää katon alle!

      lopetin juuri leipomisen, kinkku on uunissa ja huomenna kierrän lasten tykönä mitä kerkiän vien lahjat ja tekemiset mukanani.

      Ei tarvitse enää kuunnella jankutuksia eikä valituksia ei vertailuja eikä räpätyksiä koko sukunsa porukoilta,

      Ja sitä siivoamisen määrää joka joulun aika !!

      jos lattiat ei olisi betonia, varmaan nekin olisi purettu ennen aattoa.

    • Anonyymi

      Ihmiset eivät usein nähneet, mitä kumppani tarjoaa heille .. kunnes he menettivät sen. Entä miehet poistavat hänen vihkisormuksensa, kun hän menee baareihin? mikä on hänen aikomuksensa? Luulen, että se on enemmän kuin kotityöt tai ?!

    • Anonyymi

      Teen täyttä työviikkoa ja mies puolta päivää. Mies tekee ruokansa itselleen kun on kotona ja käy ruokakaupassa useammin kuin minä.

      Hoidan asumisen laskut, pyykit, imuroinnit, tiskit, omat ruuat, siivouksen ja jätteiden kierrätyksen.

      Kahvit tarjoilen useinkin aamulla herralle sänkyyn. Joskus mieskin keittää minulle.

      Kunnioitan puolisoani ja haluan että hänen on hyvä olla. Tavatessamme näin hänen tapansa olla. En ole koskaan olettanut hänen muuttavan tapojaan. Jos haluaisin kotitalousihmisen rinnalleni, etsisin sellaisen tai olisin yksin.

      Emme riitele mistään. Elämä on liian lyhyt sellaiseen.

      • Anonyymi

        Tarkalleen. palkkaa piika, jos haluat piikan! kumppaneina on pitää hyvä kumppanuus, jota et tunne yksin.


    • Anonyymi

      Sanon vaan ettei naiset arvosta itseään kovin paljon jos tekevät ja palvelevat miestä koko ajan. Onko se parisuhteen tarkoitus että teette kaiken miehelle valmiiksi ettekä itse saa mitään. On mennyt kyllä naisilla aivot väärin päin kun eivät osaa itse vaatia parempaa kohtelua.

      • Anonyymi

        "Onko se parisuhteen tarkoitus että teette kaiken miehelle valmiiksi ettekä itse saa mitään."
        --
        Ihanaa, että joku voi ajatella näin :)

        Saan kaiken, mitä olen parisuhteesta aina halunnut: samat arvot omaava, älykäs ja kommunikoiva puoliso, harmoninen arki ja intohimoinen rakkauselämä. Jos minulta jotain puuttuu, se on aika - haluaisin ehtiä hemmotella puolisoani vielä enemmän!

        Muutama huonompi suhde, iän tuoma kokemus opettaa katsomaan laajemmin perspektiivein elämää.


    • Anonyymi

      Olen nainen, keitin, ostan ruokaa, voin tarjota enemmän seksiä kuin mieheni tarjoaisi. Hän menee aina baareihin tai ystäviensä luo juoda ja jättää minut poistumaan, hän sanoi, että minun pitää olla hiljaa se, hän ei muista vuosipäiväämme eikä myöskään minun syntymäpäivääni, hän flirttailee naisten kanssa verkossa tai jotkut häpeämättömät naiset flirttailevat hänen kanssaan riippumatta siitä, tietävätkö hän olevan naimisissa ja valittaa edelleen, etten tee kotitöitä. Kyllä, hän maksaa laskut, koska hän ansaitsee enemmän ja en ehkä tee kotitöitä hyvin, mutta hän ei myöskään. Teemme pyykkiä kenellä tahansa aikaa ja imuroimme kerran monissa kuukausissa, koska hän on humalassa joka viikonloppu ... mitä minun pitäisi sanoa tai tehdä tässä suhteessa? Tämä ei ole vain yksipuolinen, ja jos rakastat, olet huomaavainen. Olen nuorempi ja opiskelen uusia taitoja, mikä osoittaa, että yritän ansaita enemmän rahaa. Ansaitseeko minua kohtelemaan kuin näkymätöntä tai huonekalujen rauhaa vain siksi, että en voinut tällä hetkellä oppia yhtä lailla?

    • Anonyymi

      :-D

    • Anonyymi

      Ai, voi voi, meillä minä miehenä olen hoitanut lapset, talon, autot, kaupat, ruoat, pihat ja lisäksi hoidin omaa yritystä! Sitä saa mitä tilaa, voi myös ottaa lopputilin🧙‍♂️. Jonka sitten otinkin lapset (5)tulivat täysi-ikäisiksi🎅!

    • Anonyymi

      Kannattaa hoitaa nainen ulkomailta ei valita vaan tekee kaikki kotona ja sanoo että tämä on mun homma.mies käyn metsällä ja tekee kotiin rahaa pitkiä päiviä töissä .kotona kaikki ovat tyytyväisiä ja seksiä on paljon. Ja mies pitää kodin kunnossa muuten.

    • Anonyymi

      Semmoista se on feministeillä,meilläkin puuhommat ja lumityöt,samoin raskaammat puutarhatyöt mulle jääneet.4 v sitten tein erään metsäosuuskunnan metsästä hakkutähteet,ainakin seitsemän vuoden polttopuut.Osuuskunnan vanhuksille olis haluttu joku tarjoilu kustantaa ilmaisista puista,sitä ei vielä naisväki saanut aikaseksi,meniköhän työn jako väärinpäin.Kun vielä ei tuntunut minun tarjoilut kelpaavan heille,i minun taitoni riittänyt.

    • Anonyymi

      Ihania kirjoituksia, makeat naurut olen nauranut ja todennut että on kaikenlaisia hauskoja jopa hullunkurisia pariskuntia. Jokainen taaplaa tyylillään, sanoo vanha sananlasku.

    • Anonyymi

      jos tommosesta kinaa niin aika hommaa jotain hyvää yhteistyötä. lähtekää lähetystyöhön maailmalle auttamaan köyhiä ja sairaita. <3

    • Anonyymi

      Nuorempi näyttää kauniimmalta pääsee kylvö hommiin naine kiertoon

    • Anonyymi

      Mites makuuhuoneen puolella. Jos siellä ei suju, niin silloin voi napinaa tulla joka asiasta....

    • Anonyymi

      Meillä taas vaimo tekee kaikki kotityöt mutta ukko vaan huilaa kotona. Missä on vaimon lepohetket kun kotini on minun työmaa? Ukko ei saa edes omia käytettyjä astioitaan asianpesukoneeseen. Pyykinpesu koneella olisi häneltä olisi suursaavutus. Ei siivoa, ei tee ruokaa ei juuri mitään muuta kotona kuin makaa sohvalla tv:n tai tietokoneen äärellä ja odottaa valmista. Heitänkö pihalle?
      On muka niin siisti että puhtaitakaan vesipisaroita ei saa näkyä hanoilla mutta jättää omat likaiset lusikkansakin pöydille. Sika joka rypee rapakossaan, jättää työvaatteet haisemaan keittiöönkin, mutta ei nää omaa likaansa.
      Että heitänkö hänet pihalle niin ei enää tarvitse siivota hänen sotkujakaan ja "herralle" herkkuja tehdä kun ei kiitosta tai (saati anteeksipyyntöä) edes koskaan saa. Jätetään liika kiltteys, kilttejä käytetään vain hyväksi eikä he koskaan opi muuta kuin itsekkääksi!

      • Anonyymi

        Ukko vaihtoon. Heti.
        Näin miehenä voin sanoa että tuollaisia naisia on nykyään harvassa. Jos ei miehesi ymmärrä tätä niin on tyhmä. Mutta luulen että on narsisti.
        Mitä aikaisemmin saat riippakiven pois niin sitä nopeammin elämänlaatusi paranee.


    • Anonyymi

      Jännä juttu, et omat ukkoni on osanneet oman osansa kotitöistä, eikä yksikään parisuhde ole kaatunut niihin. Talouspuolikin on jaettu tasan, ukko ostaa omia lempi ruokiaaan ja osan lasten tavaroista ja minä koko talouden tavarat ja osan lasten tavaroista. Imurihommiin ei ole kaaduttu ja vuokrat ja sähköt on jaettu tasan. Mut muusta onkin saatu riitaa aikaiseksi roppakaupalla.

      No, opiskeluahan nuo autonromut on ja kotityöt menee edelleen. Mut mikkä on miesten ja mikkä naisten töitä??? Kysyn mä kun se kola ja pora pysyy kenen tahansa kädessä joka viitsii sen tehdä. Ainakin näin akkana pakko tehä, joko vaihat tulpat itte ja öljyt tai maksat siitä korjaamolle euron pari ylimäärästä.

    • Anonyymi

      Oli Elmeri miehistä parhain.häntä kukaan ei korvata voi.mutta kohtalo hänet niin varhain pois minulya vei oi joi joi joi. Hän aamusta iltaan mua passas aina käsillään kanniskeli. Mullle viimeiset voimansa hassas .kahvin vuoteeseen anniskeli.unohtumaton Elmeri oi kallis Elmeri
      Eiks oo hieno.

    • Anonyymi

      Suurin osa miehistä on niitä jotka makoilee sohvalla ja välillä vilkuilee joko ruoka on pöydässä. Me naiset tehdään ensin töissä yksi työvuoro ja sen jälkeen kiireesti kotiin tekemään sitä toista työvuoroa. Välillä tuntuu että voimat ei enää riitä ja itku herkässä.

    • Anonyymi

      itse rakennan talo, teen LVIS-hommat, korjaa suvun autot. teen kirjanpidot ja raskaimat puutarhahommat. En laita ruokaa, en käytä astianpesukonetta, en käytä pesukonetta, en silitä, jne. Vaimo ei edes päästä keittiöön kokkaamaan.

      Kerran vaimo pyysi siivoomaan. Ostin robotin. Ei kelvannut. Robotti piti lahjoittaa lapsille, jotka sitä sitten käyttävät päivittäin. MUTTA, keskustelu siivouksesta loppui siihen.

      Vaimolla on omat tulot ja pistän vaimon tilille tonnin kuussa. Saa tehdä mitä lystää. Ei koskaan riitaa rahasta. Vaimo voisi elää avio-omaisuuden puolikkaalla ilman huolen häivää, jos haluaisi nostaa kytkintä. Ei halua.

      Seksi? No, vaimon mielestä olen sillä alalla "lahjakas".

      Avio-onni kukoistaa , kun mies pysyy lestissään, eikä lähde hellan ääreen hääräämään.

      • Anonyymi

        Se tonni kuussa tekee sinusta seksissä lahjakkaan.


    • Anonyymi

      Ensin voisit ommella suusi ja sitten vaimosi pillun kiinni
      Tämä aloitus on naisen kirjoittama homo eikun provo
      Ei kukaan mene psuhdeneuvojalle amerikkalaista sarjaroskaa telkkarista eikä kukaan mies osaa käyttää tiskikonetta koko juttu on fuulaa

      • Anonyymi

        Juurikin näin. Jos oikeasti täytyy mennä puhumaan omista asioista jollekin tuntemattomalle ihmiselle niin on parempi erota.


    • Anonyymi

      No woi woi.
      Hellanlettassentäs.
      Tämä on varmastikin aivan Syyriansodanjasotaorpojen tasoinen asia vaikeusasteeltaan.
      taijatollavähänalatalo

    • Anonyymi

      Kinkkua pöytään nyt niin ku olis jo nainen. Muista myös tiskata sitten ja tuo kalja jääkaapista koska en jaksa sohvalta nousta.
      Nainen on piika, sen takia nainen suhteeseen alkaa että se saa palvella miestä.

    • Anonyymi

      Niin kauan kun minä vaihdan akan autoon renkaat ja teen kodin korjaukset sekä lapiohommat niin akka pesee pyyykit, imuroi, luuttuaa lattian ja antaa illalla pillua.

      PS: Minä hoidan ruuanlaiton ja käyn paljon kaupassa sekä maksan suurimman osan kotitalouden menoista joten akat hiljaa tai tulee kyrvän jälkeen turpaa !

      • Anonyymi

        säälin akkaasi. vaikutat sellaiselta mitättömältä pikku kotityrannilta jolle koti on ainoa paikka päteä.
        Toivon että vaimosi löytää vielä omanarvontuntonsa ja lähtee etsimään terveempää elämää.
        harmittaa aina niiden naisten tai miesten puolesta, jotka ovat jääneet perhehelvettiin nujerettuna jonkin alistavan sosiopaatin armoille.
        kelle naiselle riittää kotityöt elämän sisällöksi?
        lyön vetoa, että vaimosi toivoo, että pilisi irtoavan ja inhoaa joka hetkeä kanssasi sängyssä. mutta se tuskin sinua haittaa. sinähän nautit alistamisesta.


    • Anonyymi

      Jo kauan sitten eronneena yksinasuvana on aikaa kirjoitella jouluaattonakin. Myönnän itsekin olleeni aikoinaan avioliitossa tyytymätön kotitöiden jakoon, mutta se johtui pitkälti siitä, että en ole koskaan kokenut pitäväni ruoanlaitosta ja siivouksesta. Pyykkihuolto sen sijaan on sellaista, jonka olen mielelläni tehnyt yksin (pyykinpesu, pyykin ripustaminen, silitys, kaappeihin vienti). Mies teki ns. miesten työt.

      Lopulta kun sain miehen tajuamaan, että minua oikeasti ns. vtuttaa kotityöt, niin ehdotin, että tehtäisikö kotitöitä enemmän yhdessä. Aloimme tehdä lumityöt yhdessä, miehen leikatessa nurmikkoa minä kitkin rikkaruohoja, mies hakkasi kirveellä halkoja ja minä kasasin klapit jne. Siivouksessa otettiin käyttöön siivouspäivä eli mies vei matot ulos, minä imuroin, mies pesi vessat ja minä raivasin keittiön jne.

      Tämä toimi erinomaisesti niin kauan, kunnes lapset syntyivät ja huomasin, että mies meni ns. lepuuttamaan hermoja ja hoitamaan autoasioita (kyllä, hän teki oikeasti hommia esim. pesi auton, tankkasi sen, vaihtoi renkaat), kun taas itse en saanut lepoa lastenhoidosta ikinä. Meillä kun oli se tilanne, että ei ollut ketään lähellä olevia sukulaisia, joista olisi saanut lapsenhoitoapua.

      Voisitteko kokeilla sitä, että teette asiat yhdessä riippumatta siitä, että mitä terapeutti sanoo? Tai että jos vaimosi on niin heiveröinen, ettei hänestä ole rankametsälle (sehän on mitä parasta kuntoilua!), niin mikä olisi se homma, jota hän tekisi sillä aikaa? Tai onko rahaa palkata siivoojaa tekemään jotain kotihommia esim. kerran viikossa? Vai pitäisikö kummakin listata kotityöt, jota tehdään yhdessä/erikseen? Tai entäs töiden vaihto niin, että sinä teet hänen työt ja hän sinun työt?

      Ehkä olet niin hyvä mies, että vaimosi ei osaa oikein vielä arvostaa työpanostasi. Ihan kaikkea ei voi laittaa 50/50. Ehkä se toisen työtehtävä kuulostaa kivemmalta kuin se oma työ.

      Pitkään sinkkuna olleena olen tosi pahoillani, ettei enää tunnu löytyvän sellaista vanhusten ikäpolven käytössä ollutta yhteen hiileen puhaltamisen meininkiä. Itse olen ainakin oppinut eron jälkeen ymmärtämään, että jos työtehtävät pääsääntöisesti tehdään yhdessä niin ei sillä ole niin väliä että tekeekö joku nyt 51 % tehtävistä vai "vain" 49 %. Tärkeintähän on se, että kodissa kumpikin viihtyy ja että rakkautta riittää. Sillä ei ole niin tärkeää, että onko koti tiptop-kunnossa, kunhan yhdessä saadaan sovittu kompromissina sopiva siisteystaso.

      Hyvää joulua sinulle ja vaimollesi!

    • Anonyymi

      Voi, olisin ollut iloinen, jos mies olisi joskus jotain sisätöitä tehnyt. Kaikki tein kokopäivätyön (7pv yrittäjänä viikossa) ohessa. Lisäksi piti osallistua renkaittenvaihtoon kuin autot pesin aina ja ruohonleikkuun tein aina.
      Nykyään naiset taitaa olla vaativia, jopa narsistista piirteitä omaavia, minä, minä ihmisiä

      • Anonyymi

        Olisko pointti nyt kuitenkin se, että kumpikin tekee oman osansa parisuhteen ja kodin eteen, että kummallakin olis suurin piirtein yhtäpaljon tekemistä ja vapaa-aikaa? Nykyajan tasa-arvo kun menee välillä äärimmäisyyksiin, tottakai jos mies tekee metsäsavottaa kaiket vapaa-ajat ja jonkun on se tehtävä ja siitä tulee kivasti rahaa, on naisen kotona pyykättävä ja tehtävä ruokaa! Mutta yhdessä nämä olisi keskusteltava.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisko pointti nyt kuitenkin se, että kumpikin tekee oman osansa parisuhteen ja kodin eteen, että kummallakin olis suurin piirtein yhtäpaljon tekemistä ja vapaa-aikaa? Nykyajan tasa-arvo kun menee välillä äärimmäisyyksiin, tottakai jos mies tekee metsäsavottaa kaiket vapaa-ajat ja jonkun on se tehtävä ja siitä tulee kivasti rahaa, on naisen kotona pyykättävä ja tehtävä ruokaa! Mutta yhdessä nämä olisi keskusteltava.

        Eli mitä siellä metsässä joka päivä tehdään. Muille kaappeja myytäväksi vai? Miten tasa-arvo on mennyt yli? Itse en tiedä yhtään asiaan miten mennyt yli, joten voisiko joku selittää?


    • Anonyymi

      Miesten tasa-arvo. Liittykää kaikki miehet.

    • Anonyymi

      Sinulla taitaa olla nykyaikainen vaimo jolle ei kuulu muuta kuin lapsenteko jos sekään, vain se nautinnollinen puoli ja siitäkin sinua moititaan

    • Anonyymi

      Itselleni taas on useampi sanonut, ettei saisi valittaa.
      Meillä kuitenkin huomattavasti räikeämpi tuo ero ja meillä on myös kriisi.
      Mies kehtaa valittaa tekemättömistä töistä.

      Minä teen kaikki kotityöt lukuunottamatta tiskikonetta, jonka mies suostuu täyttämään ja tyhjentämään.

      Eli siis siivoan, pyykkään, laitan ruuan, leivon, lämmitän uunia, ompelen ja neulon, emännöin vieraita.

      Näiden lisäksi kolaan pihamaata, leikkaan nurmikkoa ja pensaita yms, huollan auton, vaihdan lamput, putsaan lattiakaivot, kokoan uudet huonekalut ja korjaan vanhoja jne. puita saa aina pyytää tekemään miljoona kertaa ja monesti sekin jää minulle.

      Mies vetoaa suurempaan tulotasoonsa ja pitkiin työpäiviin. En ole suostunut lapsia tekemään hänen kanssaan, koska tässä huushollissa on jo tarpeeksi hommaa näinkin.

      • Anonyymi

        Muuttuvien tilanteiden mukaan.Olisin ollut kauhean hämmästynyt jos vaimoni olisi alkanut purnaamaan kotitöistä. Hän oli kotona täysiaikaisesti 7 vuotta jona aikana hän teki pihatöitä lukuun ottamatta kaiken. Eikä mitään ihmettelyä.

        Sittemmin, mentyään osa-aikaiseen iltatyöhön, vaimo hoiti kotipuuhat päivisin ja minä hoidin lauantait lasten avustamana.

        Seuraava vaihe kesti 12 vuotta. Minä en tehnyt yhtään mitään. Olin kotona vain viikonloput ja täysin laiskana. Vaimoni ei purnannut.
        Viimeiset vajaa 20 vuotta. Muutimme kerrostaloon ja vaimon askarointi rajoittuu pesu. ja tiskikoneen hoitamiseen ja omien leipiensä ja banaaniensa ostamiseen ja kantamiseen kotiin. Minä teen kaiken muun. Siivouksesta hoidan 90%.
        Toimintani taso on tyydyttänyt koska tästäkään vaimi ei ole purnannut.

        Yhteenveto. Se tekee joka osaa paremmin, on enemmän aikaa tai inhoaa vähemmän.

        Ps. Eläkkeeni on noin 2,5 x vaimoni vastaava.Aktiivivuosien tuloni muodostivat noin 80% perheen budjetista mutta koskaan en vedonnut siihen.


    • Anonyymi

      pistä mies siveysvyöhön ja pidä 2kk putkeen eiköhän ala kotityöt maittaa t.m39v

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      146
      2550
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe