Riitelyä rahasta

Anonyymi

Olemme alta nelikymppinen pariskunta. Yhteisiä vuosia takana jo yli 20. Meillä on lapsia ja omakotitalo.
Suurin ongelmamme on jatkuvat riidat rahasta. Raha-asioista riideltäessä, mieheni usein uhkailee avioerolla minua.

Hän tienaa noin 3000e kuukaudessa. Siitä verot pois. Veronpalautuksia tulee vuosittain noin 1000 - 3000 euroon. Joka vuosi hän saa vähintään 200 euroa vanhemmiltaan rahaa lahjaksi. "Patjan välistä" häneltä löytyy useita satoja euroja rahaa. Lopullista tarkkaa summaa en edes tiedä. Hänellä on hienon käyttöauton lisäksi myös 4 muuta autoa, mönkijä, moottorikelkka,sekä ruohonleikkureita,lumilinkoja,hitsauslaitteita ynnä muita kalliita koneita. Uusi polkupyörä, uudet sukset ja joka ikinen huone täynnä vaatteita ja kenkiä.
Hän maksaa puolet asuntolainasta, sekä sähkö-ja vesilaskun. Loput laskuista on hänen omiaan. Ruokaa hän ostaa ehkä kerran viikossa.

Minä olen työkyvytön kotiäiti. Saan työttömyysrahaa noin 1000 e kuukaudessa. Siitä verot pois. Lapsilisää saan 330e ja yhdestä lapsesta vammaistukea 92e kuukaudessa. Minulla on alle 1000e.n auto. En omista polkupyörää ,enkä suksia tai mitään muutakaan tavaraa. Vaatteeni ostan kirpparilta tai poistomyynneistä.
Minä maksan yhtä paljon asuntolainaa pois,kuin hän. Maksan itse oman autoni kaikki kulut. Ostan ruoat ja vaatteet, lasten urheiluvarusteet, eläinten ruoat,sekä maksan kaikki vapaa-aikana tapahtuvat mukavuudet. Maksan lääkärit, lääkkeet ja muut kulut.
Yksi lapsistamme muutti opiskelemaan. Ostin yksin hänelle kaiken tarpeellisen.

Mieheni huutaa minulle rahan käytöstäni. Joskus hän vaatii minulta rahaa, koska maksaa omasta mielestään enemmän elämisestämme. Hän valehtelee ja piilottelee raha tukkojaan eri paikkoihin. Hän väittää olevansa ruti köyhä. Hän ei koskaan suostu tekemään perheen kanssa mitään,koska siihen menee rahaa. Hän tietoisesti pitää minua ja lapsia taloudellisesti hyvin tiukalla.

Jatkuva riitely samasta asiasta. Mitä ihmettä teen asian kanssa ???

121

9667

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eroa heti aamulla. Ette sovi yhteen ja tasa-arvo ei toteudu suhteessanne. Miehesi ei tue sinua, ei rakasta sinua eikä tiedä miten parisuhteessa kuuluu hoitaa raha-asioita. Enemmän tienaava maksaa enemmän laskuja, sen pitäisi olla päivän selvä juttu. Miehes käyttää sinua hyväksi ja sinä et osaa olla kova ja laittaa vastaan koska tulee riitaa. Miehesi 4 autolla on paljon kuluja ja sen pitäisi luopua niistä jotta edes jonkinlainen järki saadaan tuohon suhteeseen. Kannattaa nyt oikeesti puhua saman pöydän ääressä ja kerrot sille ettei se juttunne voi jatkua samalla lailla enää tai sitten on vaan parempi lähteä eri teille. Osituksessa saisit rahaa jos kerran olet maksanut miehellesi paljon rahaa.

      • Anonyymi

        Kyllä olen samaa mieltä !!! Ei muuta kuin pöydän ääreen ja lapset pois kuulemasta . Ei noin voi jatkua. Saat paremman elämän kun olet lastesi kanssa . Ja hae huoltajuutta lapsille kun mies ei kerta halua tehdä mitään teidän tai lasten kanssa !! Aivan järjetön mies rakastaa enemmän materiaalia kuin lapsiaan tai sinua. Onnea sinulle ja lapsille ! ❤️ Toivon kaikkea parasta 👍


      • Anonyymi

        Meillä oli sama kuvio mutta toisin päin. Sosdemonit auttoi vaimon eroamaan ja jätti minut ilman lasta ja kotia. Työkyvyttömyysasia oli kesken ja oli aiheutunut vakavasta työtapaturmasta.

        Kaikki meni eikä osituksesta ollut puhettakaan, joten se tasa-arvosta. Pidä tunkkis ja mene töihin.


      • Anonyymi

        Nykyään saan itse vähemmän eläkettä kuin muija tuloja. Aikaisemmin (4 v sitten) palkkani oli bruttona noin 3500€/kk. Eläkkeellä olen ollut vasta 3 kk. Enkä ole ihan vielä edes eläkeiässä.
        Nyt muija inttää, että minun pitää maksaa edelleen samat laskut kuin ennenkin. Käytännössä yhtiövastike taloyhtiön remontti autohalli sauna ym, yht. yli 500€/kk. Lisäksi on kotivakuutus, sähköt, nettiyhteys, auton bensiinit vakuutukset sekä vanha käyttömaksu, noin 320€/kk. Jotain kuluja makselen myös kuolinpesän mökeistä. Olen kova syömään, joten 90% ruoasta ostan ja maksan minä. hän syö kotona enimmäkseen kahvia ja pullaa, koska työssä saa ruoan. Tiedän, että se on melko surkeaa, alle koulujen ruokaloiden tason .... Muija makselee vain lähinnä kakkosasuntonsa pientä lainaa. Talon on ostanut enimmäkseen perintörahoillaan. Itselläni on kyllä pankkitilillä kohtalaisesti (monta "kymppiä") talletuksia, mutta tämä on keino, jolla joudunkin elämään n. 500€/kk yli nettoeläkkeeni joka kk. Hän "säästää" kakkosasuntonsa (OKT) ison varastorakennuksen rakennuttamista varten.
        Tällä konstilla säästöni valuvat hänen käyttöönsä.

        Meillä on ankaran mallin mukainen, hyvin poissulkeva avioehto toistemme vanhoihin omistuksiin ja perintöihin. Tulevia perintöjä ei enää ole ainakaan vanhemmalta sukupolvelta.


    • Anonyymi

      "Puolisoiden elatusvelvollisuus avioliiton aikana
      Avioliiton aikana kummankin puolison tulee kykynsä mukaan ottaa osaa perheen yhteiseen talouteen ja puolisoiden elatukseen. Tarvittaessa voidaan myös avioliiton aikana vahvistaa, että toisen puolisoista on maksettava toiselle elatusapua. Elatusavun määrä ja sen maksutapa voidaan vahvistaa joko sopimuksella tai tuomioistuimen päätöksellä.

      ...ja avioeron jälkeen
      Avioeroon tuomittaessa tuomioistuin voi velvoittaa toisen puolison maksamaan toiselle elatusapua, jos tämä harkitaan kohtuulliseksi. Elatusapu voidaan vahvistaa suoritettavaksi joko määräajoin taikka kertakaikkisena summana. Elatusavun määrä ja suorittamistapa voidaan vahvistaa myös sopimuksella. Sopimus on esitettävä kunnan sosiaalilautakunnan vahvistettavaksi.

      Vanhempien elatusvelvollisuudesta lapsiaan kohtaan ja elatusavun vahvistamisesta säädetään lapsen elatuksesta annetussa laissa"

      Tässä jotakin puolisoiden välisestä elatusvelvollisuudesta avioliiton aikana. Kyseessä on siis laki, ja voit hakea apua oikeusavusta tai palkata asianajajan jos sinulla on siihen varaa. Huomaa myös tuo harkinnanvarainen elatusmaksu jonka varakkaampi puoliso voidaan tuomita maksamaan eron tapahtuessa. Ei ole kyse lapsille maksettavasta elatusavusta josta määrätän omassa laissaan.
      https://www.tukiliitto.fi/tuki-ja-neuvot/palveluiden-jarjestaminen/maksuton-oikeusapu/

      Kunpa te naiset oppisitte pitmään huolen oikeuksistanne! Älkää antako kävellä ylitsenne! Ei teidän tarvitse, muistakaa se!

      • Anonyymi

        En ole tiennytkään, että Suomessa köyhemmälle puolisolle voidaan määrätä elatusapua? Lapsen kuluihin tietysti, mutta että aikuiselle?!!


      • Anonyymi

        Elatusapu maksetaan lapsesta. Ex-puolisoille ei ikinä makseta elatusapua.


      • Anonyymi

        Kyl ootte pimeitä. Eli älä ikinä mene naimisiin ja muista aina avioehto. ymmärrän kyllä, et enempi tienaava voi maksaa laskuja enemmän ainakin moraalisesti, mutta ei se mikään elatusvelvollinen vaimolleen jumalauta ole. Se on kumma juttu, et nykypäivänä, ko Meet ravintolaan ja vaikka molemmat tienasi saman verran, ni silti tarjoilija nyökkäilee miestä päin ja kysyy laitetaanko samaan ja jos ei, ni ollaa naama halveksuttavasti. Mies rakastaa varmasti puolisoaan ja ikävän paljon sitä nykyään käytetään vaan lompakkona. Itse voin sanoa, että juu tienaan enemmän vajaa 20000, mutta ne ei johdu palkkatasaarvosta vaan siitä, että teen ylitöitä ja paljon, että joskus olisi kiva ostaa jtn kivaa. Puolisollani on isompi tuntipalkkakin. Ja ennen ko joku kysyy, että toinen hoitaa lapset, ni ei hoida. Teen ruuatkin pääasiassa itse ja molemmat saa mennä menoilleen koska haluaa. Ja jos joskus toisella on rahat joskus loppu, ni tietty annan jos tarttee, mut mikään elatusvelvollinen en ole. Ja kyllä ostin moottoripyörän ja kalliimman auton, mut jos mää teen väsyksiin asti töitä ja toista ei kiinnosta, ni miten helvetissä se on väärin. Vittu näitä onnenonkijoita, luusereita ja naisten "oikeuksien" puolustajia. Tässä maassa on kuule ihan tasa-arvo, mutta ongelmana on elatustuissa sun muissa, että homma on toisinpäin, että miehiä tässä pitäs ruveta tukemaa, että saatais tasa-arvo miehillekin.


      • Anonyymi

        Siinä sitä kannattaa tapella.Minä olen aina ollu sinkku,nauttinu nuoremmista naisista,ja aion tehdä niin...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole tiennytkään, että Suomessa köyhemmälle puolisolle voidaan määrätä elatusapua? Lapsen kuluihin tietysti, mutta että aikuiselle?!!

        Juu. Hitti samaa mieltä minäkin. Kela tai sosiaalitoimi pistää sinut tai miehesi maksamaan takaisin. Pidä puolesi. Ja oletko sanonut yhteiset tulot toimeentulotukeen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole tiennytkään, että Suomessa köyhemmälle puolisolle voidaan määrätä elatusapua? Lapsen kuluihin tietysti, mutta että aikuiselle?!!

        Naiset hakevat 85% avioeroista eivätkä yleensä nai sosiaalisesti ”alaspäin”. Nyt trendinä on muuttaa ruuhka-Suomeen ja jättää synnytykset kotikuntansa mummoille. Intistä lusmutaan jollei kiinnosta tai pääse käskyttäjäportaaseen ja lapset jäävät erossa naiselle. Joten pitäkää femakot puolenne ”ettei teidän yli kävellä!”


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyl ootte pimeitä. Eli älä ikinä mene naimisiin ja muista aina avioehto. ymmärrän kyllä, et enempi tienaava voi maksaa laskuja enemmän ainakin moraalisesti, mutta ei se mikään elatusvelvollinen vaimolleen jumalauta ole. Se on kumma juttu, et nykypäivänä, ko Meet ravintolaan ja vaikka molemmat tienasi saman verran, ni silti tarjoilija nyökkäilee miestä päin ja kysyy laitetaanko samaan ja jos ei, ni ollaa naama halveksuttavasti. Mies rakastaa varmasti puolisoaan ja ikävän paljon sitä nykyään käytetään vaan lompakkona. Itse voin sanoa, että juu tienaan enemmän vajaa 20000, mutta ne ei johdu palkkatasaarvosta vaan siitä, että teen ylitöitä ja paljon, että joskus olisi kiva ostaa jtn kivaa. Puolisollani on isompi tuntipalkkakin. Ja ennen ko joku kysyy, että toinen hoitaa lapset, ni ei hoida. Teen ruuatkin pääasiassa itse ja molemmat saa mennä menoilleen koska haluaa. Ja jos joskus toisella on rahat joskus loppu, ni tietty annan jos tarttee, mut mikään elatusvelvollinen en ole. Ja kyllä ostin moottoripyörän ja kalliimman auton, mut jos mää teen väsyksiin asti töitä ja toista ei kiinnosta, ni miten helvetissä se on väärin. Vittu näitä onnenonkijoita, luusereita ja naisten "oikeuksien" puolustajia. Tässä maassa on kuule ihan tasa-arvo, mutta ongelmana on elatustuissa sun muissa, että homma on toisinpäin, että miehiä tässä pitäs ruveta tukemaa, että saatais tasa-arvo miehillekin.

        Minäkin jouduin 50tuhatta euroo maksamaan erorahoja akalle oli piilotellut omaisuutensa niin hyvin


    • Anonyymi

      Vaikea ottaa kantaa tällaisiin kuulematta toisen puoliskon tarinaa. Täällä ei saa objektiivista mielipidettä asioihin. Kannattaa teidän hakeutua ammattilaisen juttusille näitä ratkomaan. Monesti totuus kaikesta löytyy kuitenkin jostain tuolta tarinoiden välistä. Meillä tapellaan kaikesta muusta, mutta ei juuri rahasta jostain kumman syystä. Tsemppiä teille, toivottavasti saatte ongelmat ratkaistua! Ero ei varmasti ole paras ratkaisu ensimmäisenä.

    • Anonyymi

      Meille raha on ollut aina jotenkin tabu aihe. Kun sitä rahaa ei ole tarpeeksi nainen ei halua siitä keskustella vaan välttelee aihetta, samoin on seksin laita, kun sitä ei ole riittävästi tai kuten nyt eli ei yhtään naista ei seksi jutut kiinosta vaan välttelee sitä kaikin tavoin..

    • Anonyymi

      Luettelosi miehesi kalustovalikoimasta on ristiriidassa hyvin kohtuullisten tulojen kanssa mikäli hän ei ole hankkinut niitä jollakin lottovoitolla ja sittenkin asia tuntuu järjen vastaiselle.

      Oma periaatteeni on ollut ja on edelleenkin 50:n vuoden avioliiton jälkeen, että perhe on yhteiskunnan perusyksikkö joka tarkoittaa myös, että se on sitä myös taloudellisessa mielessä.

      Jos aloituksessasi on toden häivääkään niin eiköhän olisi jo aika vakanhenkiselle keskustelulle jonka yhtenä vaihtoehtona on mattojen halkileikkaus.
      Meidän tulomme ml. nykyiset eläkkeemme ovat jakautuneet hyvin epätasaisesti mutta mieleeni ei ole koskaan juolahtanut nöyryyttää vaimoani millään "talousrajärjestelyllä"!
      Käytännössä kotiäitivuosinaan vaimo hoiti kaiken maksuliikenteen yhteiseltä tililtämme. Vielä myöhemminkin, aina nettiaikaan saakka sama järjestely jatkui

      • Anonyymi

        Avioerolla uhkaaminen?! Mielestäni asia on niin vakava, että kertauhkauksesta saattaisi selvitä vilpittömällä anteesipyynnöllä mutta toinen kerta johtaisi toimenpiteisiin.


      • Anonyymi

        Samaan kiinnitin minäkin huomiota. Kalusto- ja tavaraluettelo ei ole missään suhteessa miehesi tuloihin. Joko hän ei ole kertonut sinulle todellista palkkaansa, joka on huomattavasti suurempi kuin 3000 €/kk, hänellä on huomattava määrä kulutusluottoja tai sitten rahojen alkuperä ei kestä päivänvaloa. Noista vaihtoehdoista kulutusluotot eivät taas ole linjassa joka paikasta löytyvien "raha tukkojen" kanssa. Tuosta tulee lähinnä mieleen eräskin tapaus, jossa rahaa löytyi huomattava määrä kukkapenkistä, ja silloinkin rahojen alkuperä oli hyvin kyseenalainen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samaan kiinnitin minäkin huomiota. Kalusto- ja tavaraluettelo ei ole missään suhteessa miehesi tuloihin. Joko hän ei ole kertonut sinulle todellista palkkaansa, joka on huomattavasti suurempi kuin 3000 €/kk, hänellä on huomattava määrä kulutusluottoja tai sitten rahojen alkuperä ei kestä päivänvaloa. Noista vaihtoehdoista kulutusluotot eivät taas ole linjassa joka paikasta löytyvien "raha tukkojen" kanssa. Tuosta tulee lähinnä mieleen eräskin tapaus, jossa rahaa löytyi huomattava määrä kukkapenkistä, ja silloinkin rahojen alkuperä oli hyvin kyseenalainen.

        Pimeetä rahaa se on ja tulee mistä tulee...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samaan kiinnitin minäkin huomiota. Kalusto- ja tavaraluettelo ei ole missään suhteessa miehesi tuloihin. Joko hän ei ole kertonut sinulle todellista palkkaansa, joka on huomattavasti suurempi kuin 3000 €/kk, hänellä on huomattava määrä kulutusluottoja tai sitten rahojen alkuperä ei kestä päivänvaloa. Noista vaihtoehdoista kulutusluotot eivät taas ole linjassa joka paikasta löytyvien "raha tukkojen" kanssa. Tuosta tulee lähinnä mieleen eräskin tapaus, jossa rahaa löytyi huomattava määrä kukkapenkistä, ja silloinkin rahojen alkuperä oli hyvin kyseenalainen.

        Nuo neljä autoa voi hyvinkin olla yhteishinnaltaan vain muutama tonni. 3 ajokunnotonta romua, yksi käytössä. Puutarhakoneita saa muutamalla kympillä käytettynä, ei kaikki osta aina parasta.
        Eli samassa linjassa 200 euron kanssa jonka mies saa vuosittain vanhemmiltaan, eri asia olisi jos saisi 20 000 e.


      • Anonyymi

        Kunnioitan suuresti tätä teidän "vanhanaikaista" käytäntöänne. Niin meilläkin hommat hoituu ilman suurta draamaa.


    • Anonyymi

      Ohhoh - ja te siis olette naimisissa, teillä on yhteiset lapset ja koti?! Eipä uskoisi, kirjoituksesi perusteella.

      Mitä ihmettä sitten voisit tehdä? Luultavasti et mitään koska ei miehesi miksikään muutu. Rahanahneus ja itaruus ovat hankala yhdistelmä ja kirjoituksesi perusteella miehelläsi nuo ominaisuudet yhdistyvät.

      Tilanteenne on kyllä eriskummallinen. Mielestäni talousasiat tulisi hoitaa niin, että se kenellä on isommat tulot kykenee maksamaan myös enemmän. Yhteisiähän ne periaatteessa rahat ovat, ainakin lasten ja kodin menojen suhteen pitäisi näin olla.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Taidat olla kateellinen fiksummallesi?

      • Anonyymi

        Olet vastenmielinen!!!


    • Anonyymi

      Huutakaa sillee. Nunnukha.

    • Anonyymi

      Teidän rakkautenne perustuu rahaan eikä siihen mitä olette ja yhdessä elämässä teette. Muistan lapsena isän valituksen ettei ole rahaa vaikka sitä oli. Suihkussa ei saanut olla kauaa kun vettä kului. Vessa piti vetää tietyllä tavalla ettei menny liikaa vettä. Aikuisiällä minulle selvisi hänen narsismi ja miten hän oli manipuloinut minut jatkuvaan epätietoisuuteen mitä tapahtuu ja pelätä niin etten edes tiennyt asiaa. Opin sen että kaikista tärkeintä elämässä on koti ja miten ihmiset siellä voivat. Se vaikuttaa kaikkeen muuhun elämässä. Mieti mitä elämä on ja voiko sitä muuttaa ja sen pohjalta päätökset. Elämä on arvokas asia ja sitä ei kannata tuhlata kärsimykseen.

      • Anonyymi

        Minunkin Isäni oli todella rahanorja ,ollessamme lapsia ,äidillä oli vaikeuksia saada ruokaa :
        Isällä vahvastalaudasta valmistamansa 40sm* 40 ts.kuutionmuotoinen lukittu kirstu.Siinä
        Kaikki rahat,siihen ei ollut kenelläkään asiaa,meitä lapsia oli ,olimme 8 henkinenperhe.Äiti
        hoiti karjan,lampaat ja kanat,vei kananmunia ,villoja ja voita kauppaan,millä sitten sai taas jauhoja sokeria ja joskus kahvia.Kaikesta oli puute,ei kunnonvaatteita,mutta rahat makasi kuutiossa.Eikä ollut mistätahansa summasta kysymys,,,Oli kotipaikkansa osituksessa saanut
        osinkonsa rahana.Äiti kertoi ,sillä olisi voinut ostaa ,kunnon viljelytilan ,talon ja karjaa,Mutta olikin tuonut nuorikkonsa salotorppaan ,metsänvartianmökkiin ,asuimme kurjassa rähmämökissä,kouluakaan riitti pilkkaajia.ISÄT-ÄIDIT ,ÄLKÄÄ RIIDELKÖ RAHASTA,SE ON KYLMÄÄ,JOS EI KÄYTETÄ PERHEEN,RUOKAAN JA KOHTUULLISEEN VAATETUKSEEN.


      • Anonyymi

        Nimenomaan,koti pitää olla rauhan tyyssija!!


    • Toivottavasti löydät hyvää elämääsi , muuta ei oikein tuohon viitsi sanoa koska se olisi hyvin rumaa tekstiä silloin...

    • Anonyymi

      Miksi miehen pitäisi antaa vaimolle rahaa näin tasa-arvon nimissä on aivan oikein että akka maksaa itse oman osuutensa ja alfa uros tekee omilla rahoillaan mitä lystää eikä hyysää laiskaa ämmää.

    • Anonyymi

      Muuten minkä niminen on miehesi ?

      • Anonyymi

        "Muuten minkä niminen on miehesi" on todella hyvä veto, olitpa mies taikka nainen, noin provosoivaan mielipiteeseen. Hyvä


    • Anonyymi

      MIKSI sitä pitää kysellä lehtien palstoilta , mitä tehdä?? Ota ukko puhutteluun tai jos ette pääse sopimukseen EROA.mikä tuossa on niin vaikeaa??

    • Anonyymi

      Minut isäni ainakin kasvatti niin että miehen pitää osata uhrautua perheensä puolesta.
      Kunnon mies kattoo että naisella ja lapsilla on mitä ne tarvitsee mutta ei tietenkään hemmottele muksuista raha-ahneita pieniä paskiaisia. Sellasia jolta toi ukko kuulostaa.
      Naiselle pitää antaa aikaa ja käyttää sitä rahaa juuri naiseen ja lapsiin. Ei ostettuna tavarana vaan lomamatkoina ja romanttisina illallisina ynna muuna YHTEISENÄ perhe aikana.
      Esim. Rannalle muksujen kanssa tai Joskus vaimoni kanssa me mennään hotelliin kaksin ja naidaan aamuun asti. Silloin ei kiinnosta muu maailma tai asiat paskaakaan. Kaikki huomio ja aika kuuluu naiselleni.
      Miehenä pitäisi ymmärtää mitkä on niitä tärkeimpiä asioita elämässä. Esim rakkaus ja perhe. Eikä se ajatusmaailma missä eniten rahaa tienaava on paras. Sairaita tunne kylmiä paskiaisia syntyy sellaisesta.
      Miehen pitää tuntua lämpimältä ja turvalliselta MIEShahmolta joka kuuntelee ja ymmärtää.
      Lapsista saattaa kasvaa idiootteja jos ottaa mallia tuollaisesta Kontrolli käytöksestä.
      Yleensä pelot taustalla ja siihen päälle stressi ja kiire saavat meidät puolustautumaan omilta möröiltämme. Sitten me juoksemme Tyhmänä samaa rataa kun luulemme että homma pysyy kasassa jos pidetään kaikista ongelmista kiinni.
      Ukon pitäis oppia päästämään irti. Tiedän tapauksen jossa yksi "rikaspoika" hakkasi naistansa ja lastansa. Oli jäänyt lapsena vaille ymmärrystä vanhemmiltaan ja rakkaus oli näytetty vain ostettuna tavarana.... Ei hyvä.
      No siihen senkin suhde päättyi kun nainen käveli pois.
      Toivottavasti saatte hommanne kasaan.
      Istukaa alas ja jutelkaa huolella.

    • Anonyymi

      JOka kerta sitä vaan jää ihmettelemään millaisia miehiä sitä voikin olla olemassa !

      ja millaisia avioliittoja ja perheitä.

    • Anonyymi

      Meillä minä tienaan 1500e/kk ja vaimoni 6000e/kk. Raha ei ole koskaan merkinnyt sen enempää. Meillä varmaan vaikuttaa se että molemmat on kokenut julmia asioita elämässä jolloin näemme muut asiat tärkeämpinä kuin se tienaako toinen enemmän.

      • Anonyymi

        No jos 5000e tulee kuukausittain nettona talouteen rahaa, siinä ei 2 henkisen talouden enään tarvi rahasta niin välittääkkään. Tuo raha kyllä riittää normaaliin elämiseen helposti.

        Asiahan olisi tietenkin eri, jos tienaisitte molemmat yhtä paljon kuukaudessa eli kummatkin 1500e ? Silloin ehkä se raha tai sen puute alkaisi merkitsemään enemmän, jos taas tienaisitte molemmat 6000e/kk se rahan ei merkitsisi teille sitäkään vähää, mitä tähän asti?

        Rahahan ei rahana merkitse itsellenikään mitään. laskut ja menot sillä vaan maksetaan.

        Elämä tietenkin on paljon stressittömämpää, jos ei tarvi katsella tilitietoja ennen kauppaan lähtöä, sen kun ostelee mitä haluaa? Tietäen, että tilillä on rahaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No jos 5000e tulee kuukausittain nettona talouteen rahaa, siinä ei 2 henkisen talouden enään tarvi rahasta niin välittääkkään. Tuo raha kyllä riittää normaaliin elämiseen helposti.

        Asiahan olisi tietenkin eri, jos tienaisitte molemmat yhtä paljon kuukaudessa eli kummatkin 1500e ? Silloin ehkä se raha tai sen puute alkaisi merkitsemään enemmän, jos taas tienaisitte molemmat 6000e/kk se rahan ei merkitsisi teille sitäkään vähää, mitä tähän asti?

        Rahahan ei rahana merkitse itsellenikään mitään. laskut ja menot sillä vaan maksetaan.

        Elämä tietenkin on paljon stressittömämpää, jos ei tarvi katsella tilitietoja ennen kauppaan lähtöä, sen kun ostelee mitä haluaa? Tietäen, että tilillä on rahaa.

        Elämä on stressitöntä kun ostelee sitä mitä todella tarvitsee.


      • Juuri niin. Elämä on elämää eikä rahaa. Kaikkea hyvää Teille. Olette oikeassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No jos 5000e tulee kuukausittain nettona talouteen rahaa, siinä ei 2 henkisen talouden enään tarvi rahasta niin välittääkkään. Tuo raha kyllä riittää normaaliin elämiseen helposti.

        Asiahan olisi tietenkin eri, jos tienaisitte molemmat yhtä paljon kuukaudessa eli kummatkin 1500e ? Silloin ehkä se raha tai sen puute alkaisi merkitsemään enemmän, jos taas tienaisitte molemmat 6000e/kk se rahan ei merkitsisi teille sitäkään vähää, mitä tähän asti?

        Rahahan ei rahana merkitse itsellenikään mitään. laskut ja menot sillä vaan maksetaan.

        Elämä tietenkin on paljon stressittömämpää, jos ei tarvi katsella tilitietoja ennen kauppaan lähtöä, sen kun ostelee mitä haluaa? Tietäen, että tilillä on rahaa.

        5000e pakkasta jää käteen 3000e. Tosta lisätonnista tuskin jää käteen kuin 500-600e progressio on kova kun palkka nousee. Epäilen ettei 1500 6000e jää millään käteen 5000e.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No jos 5000e tulee kuukausittain nettona talouteen rahaa, siinä ei 2 henkisen talouden enään tarvi rahasta niin välittääkkään. Tuo raha kyllä riittää normaaliin elämiseen helposti.

        Asiahan olisi tietenkin eri, jos tienaisitte molemmat yhtä paljon kuukaudessa eli kummatkin 1500e ? Silloin ehkä se raha tai sen puute alkaisi merkitsemään enemmän, jos taas tienaisitte molemmat 6000e/kk se rahan ei merkitsisi teille sitäkään vähää, mitä tähän asti?

        Rahahan ei rahana merkitse itsellenikään mitään. laskut ja menot sillä vaan maksetaan.

        Elämä tietenkin on paljon stressittömämpää, jos ei tarvi katsella tilitietoja ennen kauppaan lähtöä, sen kun ostelee mitä haluaa? Tietäen, että tilillä on rahaa.

        Totta töriset on mukava mennä kauppaan kun tietää tilillä olevan rahaa


    • Anonyymi

      Kehno kinastelun kohde. Raha!
      Jos sitä on niin miksi riidellä siitä?
      Jos sitä ei ole, niin eihän silloin ole mitään mistä riidellä!

    • Anonyymi

      Eroa saman tien!
      Tuo ei ole soveliasta keneltäkään. Niin minäkin tein aikoinani.

    • Anonyymi

      Kyllä riitelen rahasta itseni kanssa!

    • Anonyymi

      Parempi elää yksin omassa asunnossa niin ei tule riitaa. Elämä on hyvää yksinkin, mokasit kun teit lapsia huonon miehen kanssa.
      Yksin eläessä kukaan ei huuda, on aina hiljaista ja rauhallista, en vaihtaisi tätä elämää mihinkään. Jatkuvat riidat masentaisi niin että en edes haluaisi seurustella.

      • Tein 2 lasta tosi nuorena narsissin kans, minkähänniminen se olikaan??? No nyt uusi mies ja uus elämä. 2 lastani voivat hyvin ja molemmilla on 2 lasta eli olen neljän mummo, jess!!!
        Lasteni isä oli 10 v vanhempi j a elin hänen kanssaan 13 v yliaikaa selviten siitä.


    • Anonyymi

      Onpa ihmeellinen mies.

      • Kaikkea muuta... näin hänen lävitseen lasten ollessa 3- ja 5-vuotiaita ja päätin ajatella lapsia. Ei sen kummempaa.


    • Anonyymi

      Ei todellakaan ole hyvä suhde. Vaikuttaa että te olette vain yhdessä kun pitää olla yhdessä. Ei teillä ole kunnioitusta toisianne kohtaan. Kunnioituksesta toisia kohtaan sitä on hyvä parisuhde.
      Minä potkisin tämmösen itsekkään paskiaisen omille teilleen.
      Kerrot että et ole työelämässä, sinä voit huonosti tässä suhteessa ja tämä tyranni ihminen käyttää sinua hyväksi kaikella tavalla.
      Meillä on vain yksi ainoa elämä ja tämä pieni elämä on elettävä niin että on harmoniaa ja hyvää oloa.
      Siis nyt otat elämääsi itsellesi kyllä sinä pärjäät, jätä ihmeessä tuommoinen mies ja äkkiä. Hän joutuu siinä tapauksessa jakamaan rikkautensa sinun kanssa si ja silloin pidät puolesi. Sinun pitää olla vahva itsesi tähden. 💞

    • Anonyymi

      Vähemmästäkin avioeroja on otettu, olet nuori nainen rakkauselämä on vielä edessäpäin 😃

    • Anonyymi

      Posti lakko toi tappelut palkasta mutta pieni eläkeläiset saavat kympin - 30 kymppiä ja muut tonneista tai satasista. Olisi hyvä ottaa Rikkailta rahat pois vuodeksi ja antamatta mitään tukia. Jopa muuttuisi öky ajattelu ja mieli siitä mitä pienituloiset joutuu röppösellaan pakosta elämään. Juuri kansanedustajille voisi tehdä kuukauden testi ja antaa kokea kipurajan lähes nolla tuloilla kyllä pää poksahtaisi ökyillä jotka elää leveästi ja köyhät maksaa pakolaisten elämän.

      • Anonyymi

        Kysypä HERRA j vartiaiselta paljonko työläisen pitää saada palkkaa se on työttömyys korvaus 9 euroo päivä


    • Anonyymi

      Jätä hyvä ihminen tuommonen mies. .. anteeksi suora sanaisuuteni mutta kusipää on. Löydät varmasti paremman joka ottaa enenmmän vastuuta kun nykyinen mies. T. Mies85

    • Anonyymi

      Ota ero, jätä paska kalliolle.

    • Anonyymi

      Oletko kuullut taloudellisesta / henkisestä väkivallasta? Ette nimittäin taida riidellä rahasta, van kyseessä on toisen suunnalt vallanosoitus. Voit kysyä itseltäsi,miksi otat väkivaltaa vastaan? Miehesi tulee tuskin muuttumaan. Hän voi myös olla jollain tavalla henkisesti sairas. Jos tilanne jatkuu, sairastut itsekin. Kuka hoitaa silloin lapsesi? Jos pystyt vaikka neuvolan kautta tms pyytämään apua itsellesi, eli puhumaan tilanteesta ulkopuoliselle asiantuntijalle? Itsellä kokemusta henkisestä väkivallasta, itsetunto meni tohjoksi ja kesti vuosia parantua. Kuulostaa siltä että voisit pärjätä paremmin erossa.

      https://www.menaiset.fi/artikkeli/suhteet/ihmissuhteet/taloudellinen-vakivalta-piinaa-suomalaisissa-parisuhteissa-tutkija

    • Anonyymi

      Hankkiudu eroon ukosta, heti. Pidä huoli, että ukko ei ole enää sinuun tai lapsiin koskaan yhteydessä.

    • Anonyymi

      Jos nyt pelkästä rahasta puhutaan niin tienaan samanverran kuin miehesi ja maksan koko asuntolainan ja kaikki autot ja moottoripyörän kuluineen, myös bensat. Vaimo ostaa ruuat. Eli mielestäni ukkosi pitää sinua pilkkanaan.

    • Anonyymi

      Tämä miehasi on vakavasti sairas. Hankkiudu hänestä eroon mahd. pian. Muuten tulee turpaan lopun elämän.

      • Anonyymi

        Mikä mulkku tuo äijä,jätä moinen idiootti.Miten edes sotkeennuit siihen? Elämäsi pahin moka ja vielä lapsia sen kanssa ,cheesus🤣Olet kyllä aika pahvi itsekin kun tuohon aloit.


    • Anonyymi

      Lopeta riitely..

    • Anonyymi

      Vituttaa kaikenmaailman loiset.. "Enemmän tienaava maksaa tietysti enemmän".. voi hyvää päivää. Luuletteko te että se hyvä palkka on vaan pudonnut puolisonne eteen. Jos itse olette työssä jossa on pieni palkka niin ette ole todennäköisesti nuorena uhrannut ajatuksia koulutukseen tai tulevaisuuteen. Sillonku toinen opiskeli tai paino duunia sen eteen että joku päivä pääsis nauttimaan hyvää palkkaa niin te olette kattellu netflixia ja juossu baareissa ja matkoilla tai vastaavaa. Ja nyt pitäs vielä sitten elättää teidät eikä nauttia omasta hyvästä palkasta. Menkää itteenne.

      • Anonyymi

        Seitsemän tonnin palkalla sanoisin, että kokemukseni on päinvastainen. Mitä helpompi, kiinnostavampi ja mukavampi työ, sitä parempi palkka.


    • Anonyymi

      No onpas teillä sairas suhde. Tällaiset talouteen liittyvät asiat pitäisi sopia jo ennen yhteenmuuttoa ja varsinkin ennen lasten hankkimista. Turha on ruikuttaa, jos elämän suunnittelutaito puuttuu.

    • Anonyymi

      Ei rakasta sinua eikä lapsia.Hän on itsekäs narsisti joka haluaa hallita teitä kaikkia.Itse aikoinaan odotin 10v,kunnes lapset sanoivat ,eikä elämä ollut noin törkeäksi mennyt vielä.Huokasin helpotuksesta..Nopea ratkaisu tuossa tilanteessa,saat itsetunnon takaisin ja varmaan pärjäät pare mmin ja myös lapset.Yleinen oikeusaputoimisto heti.

    • Hei!
      Kuulostaa tosi pahalta.... mulla oli vähän samanlaista aikoinaan, muttei niin pahaa, kuin kerroit. En tiedä taustojanne enkä muutakaan mutta onko mieleesi tullut koskaan, että miehesi haluaisi erota ja käyttäytyy sen vuoksi tällä tavalla/on aika narsisti..?

    • Anonyymi

      Hei. Olen todella pahoillani puolestasi. Jos yhtään auttaa, tiedän jotain siitä, kun tuntuu, etteivät rahat riitä. Me teimme mieheni kanssa niin, että sovimme, että emme osta ruokaa emmekä vaatteita tai mitään muutakaan ellei ole tosi pakko. Teemme itse ruuat. Minä leivon. Emme osta varastoon ruokaa. Emme osta alennusruokaa, joissa viimeinen käyttöpäivä, jos emme syö sitä heti. Ei tämä helppoa ole, mutta huomasimme, kuinka paljon rahaa käytimme aiemmin yksittäisiin muutaman euron ostoihin.
      Pyrimme siihen, että emme käy usein kaupoissa kiertelemässä, sillä silloin ostaa vahingossa sitä mitä ei ole suunnitellut. Ymmärrän ettei tämä ole helppo taikatemppu, kun sinulla on lapsi. Rukoilen puolestasi ja perheesi puolesta ja että miehesi ymmärtäisi velvollisuutensa perhettään kohtaan. Voimia sinulle.

    • Anonyymi

      Mene perheterapiaan, jos keskustelu suoraan asiasta ei mene perille, voit aina lähteä hyvillä mielin ja sanoa suoraan, että jos on perhe, niin silloin ei voi pihistellä rahojaan ja maksattaa toisella kaikkea.

    • Anonyymi

      Kirjoituksestasi päätellen miehesi maksaa kuitenkin kaikki asumiseen liittyvät menot, kuten vakuutukset, sähköt yms. ja se ei ole ihan pieni summa kuukaudessa.
      Meidän omakotitaloudessa miehenä maksan kaiken, joka on n. 2000 €/kk.
      (Autot, kauppamenot, asuntomenot jne)
      Tavoitteena on, että vaimon tili jäisi säästöön mutta sinnehän se jonnekin rääsyihin ja meikkeihin välillä hupenee.

      • Anonyymi

        Mittarini rupeaa olemaan myös täynnä ihmisiä, jotka valittavat koko ajan pienistä tuloistaan / rahaongelmistaan. Suurin osa näistä valittajista on aivan varmasti työkykyisiä, mutta valitsevat mielummin sen helpon ja turvallisen (osa-aikaisen työn matalapalkkaisella allala tuet) kuin yrittäisi ponnistaa ahkerammin eteenpäin. Kaiken kukkuraksi moni vielä tekee lapset tämän itse luodun kaaoksen keskelle ja sitten syytellään taas valtiota ja virkamiehiä.


    • Anonyymi

      Onnea, olet löytänyt modernin tasa-arvoisen miehen :)

      Tommosta tasa-arvoa naiset nykyään useimmiten tarjoaa tossa iässä.

    • Anonyymi

      Minulla on samanlaisia kokemuksia.Minä pienellä palkalla ostin ruoat viidelle työntekijälle.Mies myi yrityksen.Osti kesämökin ja sanoi,sinua verenimijä minä en huolinut mukaan.Hän kohtelee minua huonosti.Jos pyydän kotona tekemään jotain,tulee kamala riita

    • Anonyymi

      Ei 3000 euron tuloilla raha riitäkään nykypäivänä pitkälle. Ukollasi on liikaa rahareikiä tuloihin nähden. Perusongelma riitelylle löytyy ehkä kuitenkin jostakin muusta. Suhteenne ei ole kunnossa.

    • Anonyymi

      Eipä silti mene hyvin silloinkaan kun molemmat käy töissä ja hankkii kohtuullisen hyvin. Minä maksoin kaikki asumisen laskut ja hankinnat perheelle, vaimo kauppaostokset ja omat kulunsa. Eleltiin tiukassa maksukierteessä, joka kuukausi jouduin miettimään riittääkö palkkani laskuihin ja mitä laskuja voi lykätä. Sitten edettiin siihen pisteeseen että tuli ero. Paljastui että vaimolla oli melkoinen "piikki" kaupassa ja pankkivelkaakin. Onneksi ei ollut hankittu omaa asuntoa (asuttiin työsuhdeasunnossani vuokralla) joten kämpästä ei tullut riitaa, velkaa oli silti molemmilla. Viimeinen lapsista vielä opiskeli ja hoidin hänen kulunsa kuten olin hoitanut aiemminkin, mutta eron jälkeen vaimo kerjäsi vielä minulta rahaa velkojensa maksuun. No onneksi toinen mies "korjasi" hoitoonsa (se oli syykin eroon).
      Mainittavinta tämän jälkeen oli se että rahaa alkoi jäädä säästöön, vaikka eleltiin lähes aikuisen lapsen kanssa kahdestaan ja työsuhdeasunnostakin muutettiin oman katon alle.

    • Anonyymi

      Perhe on perhe, rahaa pitää käyttää sen ylläpitämiseen, on hirveää tuollainen valtapeli jos toinen tienaa enemmän se myös maksaa kaikista kuluista enemmän kuin vähemmän tienaava.Jos sopua ei tule erotkaa ja näin joutuu mies maksamaan elatusmaksuja ja nainen pärjää ilman tuollaista kitupiikkiä paremmin, jää sen ukon kulutkin pois yhteisestä kassasta.Jotenkin tuntuu hurjalta riidellä rahasta.Meillä laitetaan kummankin tulot yhteen ja siitä maksetaan kaikki yhteiset menot ja menot yleensäkkin, ei ole tarvinnut riidellä koskaan.

    • Anonyymi

      En väitä, että aloittaja valehtelee. Tuntuu kuitenkin vähän kummalta, että 3000 €:n (miinus verot) kuukausipalkalla pystyy hankkimaan tuollaisen määrän kamaa.

      • Anonyymi

        Eihän tuo romuläjä maksa mitään. "Hieno" käyttöauto voi olla kympin skoda ja muut telakalla olevia harrasteautoja joita saa ruttutukusta kun hakee. Mönkijät ja kelkat ei nekään maltaita kustanna. Jos kaveri on ollut 20 vuotta kohtuupalkkaisessa työssä ja elää tarkan markan mukaan niin jäähän sille raha tuohon sälään.
        Herra tuossa lafkassa tuntuu olevan naimisissa rojujensa kanssa ja aloittaja kuuluu kalustoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän tuo romuläjä maksa mitään. "Hieno" käyttöauto voi olla kympin skoda ja muut telakalla olevia harrasteautoja joita saa ruttutukusta kun hakee. Mönkijät ja kelkat ei nekään maltaita kustanna. Jos kaveri on ollut 20 vuotta kohtuupalkkaisessa työssä ja elää tarkan markan mukaan niin jäähän sille raha tuohon sälään.
        Herra tuossa lafkassa tuntuu olevan naimisissa rojujensa kanssa ja aloittaja kuuluu kalustoon.

        Nuo voivat olla romuja, mutta jokaisesta niistä on koko ajan maksuja. Jokaisessa autossa, jolla kulkee liikenteessä, pitää olla liikennevakuutus ja käyttömaksu, jotka romuissa on vielä kalliimpia kuin uusissa autoissa ja lisäksi autot pitää katsastaa joka vuosi. Myös moottorikelkassa on pakollinen liikennevakuutus. Eli jos näitä kaikkia käytetään eikä vain pidetä varastossa, niihin menee paljon rahaa vuodessa. Normaalin auton kohdalla menee satanen kuussa kuluihin ilman että ajaa metriäkään, joten ei tuo halpaa ole.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nuo voivat olla romuja, mutta jokaisesta niistä on koko ajan maksuja. Jokaisessa autossa, jolla kulkee liikenteessä, pitää olla liikennevakuutus ja käyttömaksu, jotka romuissa on vielä kalliimpia kuin uusissa autoissa ja lisäksi autot pitää katsastaa joka vuosi. Myös moottorikelkassa on pakollinen liikennevakuutus. Eli jos näitä kaikkia käytetään eikä vain pidetä varastossa, niihin menee paljon rahaa vuodessa. Normaalin auton kohdalla menee satanen kuussa kuluihin ilman että ajaa metriäkään, joten ei tuo halpaa ole.

        Et taida tietää miten helppoa on tehdä ajoneuvoon liikenteestäpoisto tänä päivänä? Silloin siitä ei mene mitään kuluja. Miehen kalusto on melko varmasti pelkkää romua, kaatiskamaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nuo voivat olla romuja, mutta jokaisesta niistä on koko ajan maksuja. Jokaisessa autossa, jolla kulkee liikenteessä, pitää olla liikennevakuutus ja käyttömaksu, jotka romuissa on vielä kalliimpia kuin uusissa autoissa ja lisäksi autot pitää katsastaa joka vuosi. Myös moottorikelkassa on pakollinen liikennevakuutus. Eli jos näitä kaikkia käytetään eikä vain pidetä varastossa, niihin menee paljon rahaa vuodessa. Normaalin auton kohdalla menee satanen kuussa kuluihin ilman että ajaa metriäkään, joten ei tuo halpaa ole.

        Mikä se sun "normaali" autosi on jos siihen hukkuu satanen kuussa vaikket edes aja sillä? Ei normiauton liikennevakuutus maksa 1200: aa euroa vuodessa. Ja kelkan vakuutukset ei sitäkään vähää. Kolme kelkkaa liikenne- ja osakaskoin, taisi olla noin 550 euroa vuosi, eli noin 15 egee kuukautta kohden. Muutaman oluen kun jätät kittaamati kuussa niin kaluston vakuutukset on kuitattu.
        Ei ymmärrä onko se teiltä pois jos joku pitelee vaikka kymmentä härveliä vaikkei persausten alle sovi kuin laite kerrallaan. Maailma ei pyöri silläkään metodilla, että kukaan ei uskalla hankkia jotain mistä pitää,,, olkoon vaikka autonromu. Niin pitkään kun kukin maksaa itse lystinsä niin annetaan lystinsä pitää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä se sun "normaali" autosi on jos siihen hukkuu satanen kuussa vaikket edes aja sillä? Ei normiauton liikennevakuutus maksa 1200: aa euroa vuodessa. Ja kelkan vakuutukset ei sitäkään vähää. Kolme kelkkaa liikenne- ja osakaskoin, taisi olla noin 550 euroa vuosi, eli noin 15 egee kuukautta kohden. Muutaman oluen kun jätät kittaamati kuussa niin kaluston vakuutukset on kuitattu.
        Ei ymmärrä onko se teiltä pois jos joku pitelee vaikka kymmentä härveliä vaikkei persausten alle sovi kuin laite kerrallaan. Maailma ei pyöri silläkään metodilla, että kukaan ei uskalla hankkia jotain mistä pitää,,, olkoon vaikka autonromu. Niin pitkään kun kukin maksaa itse lystinsä niin annetaan lystinsä pitää.

        Normaali auto pitää katsastaa joka vuosi (paitsi aivan uudet, jotka katsastetaan harvemmin) ja maksaa lisäksi ajoneuvovero. Ja jos katsastuksessa vaaditaan jotain korjausta, niin sehän pitää tehdä, jos sillä aikoo ajaa ja ehkä vielä maksaa uudesta tarkistuskatsastuksesta. Ja, kyllä, ajoneuvo ruostuu ja kuluu jopa silloin kun sillä ei ajeta, joten korjauksia tulee jopa vähän ajettuihin autoihin. Esimerkiksi renkaat haurastuvat ajan myötä, joten ne pitää vaihtaa, vaikka autolla ei paljon ajaisikaan ja kulutuspintaa olisi.

        Ajoneuvovero vaihtelee bensan kulutuksen mukaan, mutta on yleensä yli 200 e/vuosi (omassa autossa 260 e/vuosi, eikä auto edes kuluta paljon), jopa vähän kuluttavissa uusissa pikkuautoissa. Urheiluautoissa ajoneuvovero on tietenkin paljon korkeampi, eikä ostohinnalla ole mitään merkitystä (ajoneuvovero ei riipu auton hinnasta, vaan CO2-päästöistä). Dieselautojen kohdalla ajoneuvoveron voi veilä moninkertaistaa, sillä niissä ajoneuvovero on vähintään 500 e/vuosi (siksi vain paljon ajavien kannattaa hankkia dieselauto). Liikennevakuutus ei ole ainoa pakollinen kulu autossa. Jos ajat pelkällä liikennevakuutuksella, joudut taatusti pulaan.

        Tämän lisäksi kaikkien romujen säilytys vie tilaa ja samalla rahaa, koska säilytystila maksaa. Jos pienempiä tavaroita pidetään sisällä, pitää ostaa isompi asunto ja jokainen ylimääräinen neliö voi maksaa tuhansia neliöitä (kaupungeissa) ja vähintään satasia (pahimmissakin muuttotappiokunnissa). Ja ylimääräisen lämpimän tilan lämmitys maksaa vielä lisää. Jos taas auton romuja pidetään ulkona, pitää ulkotilaa taas hankkia lisää tai jos taas autotallissa, pitää ostaa ylimääräinen autotalli. Toki monet eivät edes ajattele sitä, että jo pelkkä romujen säilytys nurkassa vie rahaa koko ajan, mutta näin se vain on...

        Ja edelleenkin fakta on, että tuo 3000 e/kk bruttotulo on pieni palkka, ei sillä mitään kummoista ostella, jos ei ole perinyt rahoja jostakin. Ja jos alkuperäisessä puhuttiin jo satasista suurena rahana (oikeasti jopa tonni on nykyaikana vähän), ei hänellä oikeasti mitään suuria rahoja ole. Luultavasti pelkkä köyhä, joka teeskentelee olevansa rikas.

        ps. 550 euroa vuosi on noin 45 euroa kuukausi, mutta taisit tarkoittaa kelkkaa kohti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Normaali auto pitää katsastaa joka vuosi (paitsi aivan uudet, jotka katsastetaan harvemmin) ja maksaa lisäksi ajoneuvovero. Ja jos katsastuksessa vaaditaan jotain korjausta, niin sehän pitää tehdä, jos sillä aikoo ajaa ja ehkä vielä maksaa uudesta tarkistuskatsastuksesta. Ja, kyllä, ajoneuvo ruostuu ja kuluu jopa silloin kun sillä ei ajeta, joten korjauksia tulee jopa vähän ajettuihin autoihin. Esimerkiksi renkaat haurastuvat ajan myötä, joten ne pitää vaihtaa, vaikka autolla ei paljon ajaisikaan ja kulutuspintaa olisi.

        Ajoneuvovero vaihtelee bensan kulutuksen mukaan, mutta on yleensä yli 200 e/vuosi (omassa autossa 260 e/vuosi, eikä auto edes kuluta paljon), jopa vähän kuluttavissa uusissa pikkuautoissa. Urheiluautoissa ajoneuvovero on tietenkin paljon korkeampi, eikä ostohinnalla ole mitään merkitystä (ajoneuvovero ei riipu auton hinnasta, vaan CO2-päästöistä). Dieselautojen kohdalla ajoneuvoveron voi veilä moninkertaistaa, sillä niissä ajoneuvovero on vähintään 500 e/vuosi (siksi vain paljon ajavien kannattaa hankkia dieselauto). Liikennevakuutus ei ole ainoa pakollinen kulu autossa. Jos ajat pelkällä liikennevakuutuksella, joudut taatusti pulaan.

        Tämän lisäksi kaikkien romujen säilytys vie tilaa ja samalla rahaa, koska säilytystila maksaa. Jos pienempiä tavaroita pidetään sisällä, pitää ostaa isompi asunto ja jokainen ylimääräinen neliö voi maksaa tuhansia neliöitä (kaupungeissa) ja vähintään satasia (pahimmissakin muuttotappiokunnissa). Ja ylimääräisen lämpimän tilan lämmitys maksaa vielä lisää. Jos taas auton romuja pidetään ulkona, pitää ulkotilaa taas hankkia lisää tai jos taas autotallissa, pitää ostaa ylimääräinen autotalli. Toki monet eivät edes ajattele sitä, että jo pelkkä romujen säilytys nurkassa vie rahaa koko ajan, mutta näin se vain on...

        Ja edelleenkin fakta on, että tuo 3000 e/kk bruttotulo on pieni palkka, ei sillä mitään kummoista ostella, jos ei ole perinyt rahoja jostakin. Ja jos alkuperäisessä puhuttiin jo satasista suurena rahana (oikeasti jopa tonni on nykyaikana vähän), ei hänellä oikeasti mitään suuria rahoja ole. Luultavasti pelkkä köyhä, joka teeskentelee olevansa rikas.

        ps. 550 euroa vuosi on noin 45 euroa kuukausi, mutta taisit tarkoittaa kelkkaa kohti.

        Ja lisään omaan tekstiini... Jos mies osaisi oikeasti säästää, ei hänellä noin paljon romuja olisi. Kukaan noin pienillä tuloilla oleva ei voi samaan aikaan ostella noin järjettömästi typerää romua ja säästää rahaa sivuun. Olen edelleenkin varma, että mitään suuria säästöjä ei mistään löydy, vaan rahat ovat kaikki kiinni roinassa ja todennäköisesti niistä on vielä paljon velkaa päälle. Kaikki kuvailu nimittäin viittaa siihen, että kumpikaan ei ymmärrä raha-asioista yhtään mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja lisään omaan tekstiini... Jos mies osaisi oikeasti säästää, ei hänellä noin paljon romuja olisi. Kukaan noin pienillä tuloilla oleva ei voi samaan aikaan ostella noin järjettömästi typerää romua ja säästää rahaa sivuun. Olen edelleenkin varma, että mitään suuria säästöjä ei mistään löydy, vaan rahat ovat kaikki kiinni roinassa ja todennäköisesti niistä on vielä paljon velkaa päälle. Kaikki kuvailu nimittäin viittaa siihen, että kumpikaan ei ymmärrä raha-asioista yhtään mitään.

        Ja vieläkin yksi lisäys... "Kympin" Skoda (oletan, että kyseessä on kymppitonnin Skoda) kuluttaa rahaa noin satasen kuussa pelkkänä arvon alennuksena. Nimittäin autojen arvo alenee yleensä yli 10% per vuosi ja ensimmäisinä vuosina jopa 15-20% per vuosi. Ja sekin tuntuu kukkarossa... Toki parin tonnin auton menettävät arvoaan vähemmän, mutta jopa niiden arvo laskee. Kalliissa "luksusautoissa" arvo laskee useita satasia kuukaudessa. Ja se, että autolla ei aja yhtään, ei arvon alenemaan pahemmin vaikuta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et taida tietää miten helppoa on tehdä ajoneuvoon liikenteestäpoisto tänä päivänä? Silloin siitä ei mene mitään kuluja. Miehen kalusto on melko varmasti pelkkää romua, kaatiskamaa.

        Liikenteestä poisto tarkoittaa sitä, että kyseisessä ajoneuvossa ei ole liikennevakuutusta ja auto " joutuu" seisontaan mutta siinä pyörii kaskosta pakolliset murto ja palovakuutus joka on muutamia kymppejä vakuutusyhtiöstä riippuen.


    • Anonyymi

      Aloittaja ei ole aivan sisäistänyt paikkaansa naisena. Suu supummalle ja reidet leveämmälle. Nöyryyttä peliin. Kyllä se siitä auvoksi muuttuu.

    • Anonyymi

      Tarinasi ei kuulosta aivan uskottavalta, se vaikuttaa hieman liioitellulta.
      Mitä mies tekee noin suurella rompemäärällä tai vaatteilla joita on joka huone täynnä? Rahatuppojakin piilottelee?
      Olisiko taustalla se virheellinen ajatus joka joillakin on, että erossa saat vähemmän jos hänen varansa ovat romppeissa. Myös niiden arvo voidaan laskea rahassa jos eroatte. Itselleen hän ongelmia kasaa.
      Mies ei voi piilotella autoihin ja koneisiin panemiaan varoja. Myös tekemäsi työn arvo kotona voidaan huomioida erotilanteessa.
      Tokihan miehesi voisi olla lähes tyhjätasku yrittäjä, veloissa korvia myöten mutta ottaa itselleen kaiken yritystulon tai palkan tulojen päältä.
      Ei ole tervettä jos on lapsia itse tähän maailmaan saattanut, mutta ansaitsemillaan rahoilla ostaa vain romppeita eikä lasten ja perheen hyvinvointia. Ellei näin ole että tarinasi on liioittelua on toiminnan aika.
      Erossa saisit miehen tulojen perusteella häneltä enemmän elatustukea lapsillesi ja yksinhuoltajana asumistukea lisäksi kuin tällä hetkellä saat häneltä apua talouteen. Riiteleminen vahingoittaa eniten lapsia, vanhemmat sen voi paremmin ymmärtää.

      • Anonyymi

        En epäile hetkeäkään aloittajan tarinaa. Päinvastoin uskon, että tilanne on vielä pahempi. Elin itse samantyyppisessä helvetissä. Onnekasi tajusin lähteä ja nyt olen vapaa kaikesta henkisestä ja taloudellisesta kiristyksestä ja väkivallasta.


    • Anonyymi

      Pientä ristiriitaa kertomuksessa... Ensinnäkin tuo vastaa keskimääräistä palkkaa (jos sitäkään), joten mikään kovin suuri palkka ei todellakaan ole. Lisäksi tuolla palkalla tuskin kaikkeen tuohon on edes varaa, vaikka nuo olisivat halpoja. Jo pelkät ylläpitokulut vievät suuren osan palkasta.

      Voi olla, että hänellä joitakin satasia "patjan välissä" (minusta tosin jokaisella kannattaisi olla vähintään muutama tonni säästössä), mutta se ei ole paljon mitään.

      Jos tämä kirjoitus pitää paikkaansa, luultavasti miehellä on kymppitonneja velkaa noista leluista ja mitään rahaa ei oikeasti ole tuon pikkuisen joidenkin satasten hätävaran lisäksi.

      • Anonyymi

        Tarkennan tuota kulupuolta... Jos jokainen auto on tieliikennekelpoinen, pitää jokaisesta maksaa vakuutusmaksu ja käyttömaksu ja lisäksi ne pitää säännöllisin väliajoin katsastaa (vanhempien autojen kohdalla joka vuosi) ja huoltaa. Myös moottorikelkka ja mönkijä vaativat omat vakuutukset. Kun kaikki tavarat vaativat huoltoa ja korjauksia, en todellakaan ymmärrä miten rahat voivat riittää, jos pitää lisäksi maksaa asuntolainaa. Jos nuo ovat halpoja, on huoltokulut ja vakuutukset korkeampia kuin uusissa vastaavissa.


    • Anonyymi

      Pakko olla trolli tai olet vähän yksinkertainen. Vai saa mies oikein 200e vuodessa lahjaksi ja muutamia satasia säästössä. Maksaa suurimman osan asumiskuluista, hankkinut perheelle koneet millä pitää kotia kunnossa ja hyvän auton millä kulkea. Vai joudut oikein maksamaan OMAN autosi kulut. No myy se pois kerran ei töissäkään tarvitse käydä. Ja puolet asunnon lainasta joudut maksamaan josta omistat puolet. Miehenkö sekin pitäisi maksaa kun jää sinulle säästöön. Ja pienehkö palkka miehelläsi kuitenkin, maksaa vähintään oman osuutensa. Miksei saisi harrastaa kun itse siihen rahat kuitenkin tienaa. Miten voi olla toiselle katkera jostain satasista joka ei ole edes kuukauden palkka, muutamia tuhansia edes pitäisi olla säästössä. Järki käteen nyt noissa jutuissa. Taitaa joku ihan muu hiertää kun pitää turhasta kiukuta. Ei sairastumisesi ole miehesi vika. Etsi uusi ammatti mitä voit tehdä tai jotain muuta ja sitten maksatte puoliksi kaikki niin ei tarvitse riidellä. Itsekin loukkaantuisin jos noin syyteltäisiin vaikka maksaa suurimman osan. Elätte vain tulojen mukaan. Eikai mikään velvollisuus yksin kaikkea maksaa. Myykää ruohonleikkuri ja lumilinko pois kerran ne arvottomat vehkeetkin hiertää kerran niitä ei tarvita. Toki voitte erota, niin saat puolet talosta ja velasta, muuta tuskin kun mies tuonut rahaa enemmän. Voit sitten kokeilla tuilla elää yksin vuokralla lasten kanssa ja maksaa itse kaiken, voi joutua vähän vyötä kiristämään.

    • Anonyymi

      No ei tuo äijä mikään porvari ole että pitäis tommoisilla tuloilla alkaa KOKOOMUSTA äänestämään aika pienituloinen ukko mutta kyllä kait se pitää teistä huolta vai onko ostanut moottorikelkan jolla tärvee teidän talouden tälläisiä tollukoitakin kun on olemassa

    • Anonyymi

      Tilanne on selkeästi vääristynyt. Minusta miehen pitäisi enemmän osallistua lasten kuluihin, jos asiat on kerran noin.

      Mies pitää matalaa profiilia rahojen suhteen. Niin teen itsekin. Jos niistä leuhkisi isommin, niin silloin naisen ostokäyttäytyminen hyvin tn. riistäytyisi täysin käsistä... sinällään ymmärrän miestäkin tässä.

      Lasten hankintojen osalta niistä pitäisi tehdä ensin läpinäkyvämpiä. Mikä maksaa minkäkin verran ja voitaisiinko tulla toimeen halvemmalla. Minua mietityttää tilanteessanne erityisesti se, että teetkö itse järkeviä hankintoja eli niiden hintaluokka on ok. Uskon, että teet, koska kertomasi mukaan venytät penniä.

      Hankala tilanne, myönnettäköön. Mutta, kaiken kertomasi perusteella, mies voisi kyllä enemmän osallistua varsinkin lapsiin kohdistuviin hankintoihin.

      • Anonyymi

        Matala profiili? Leuhkiminen? Kumpikin ovat käsittämättömiä ilmiöitä!
        Matala profiili? Kaikki yhteistä ja kummankin käytettävissä niin ei tarvita mitään profiilia.
        Sama koskee leuhkimista. Miten parisuhteessa voisi leuhkia millään?

        Meillä vaimo on kaikki nämä vuodet = puoli vuosisataa, hankkinut likimain kaiken, myös niinä vuosina kun hänellä ei ollut lainkaan tuloja.
        Nämä vajaat 20 eläkeläisvuotta on vaimon käytettävissä kortti jonka käyttöraja on 4,86 x hänen kuukauden nettoeläkkeensä. En ole koskaan kontrolloinut hänen rahan käyttöään koska tiedän, että silloin kun sitä oli vähemmän, niin hän kulutti sen mukaisesti vastaten kaikista hankinnoista.


    • Anonyymi

      Anteeksi nyt kovasti, sinulle ihminen mielipiteestäni!
      Yksi kysymys minulta sinulle. Miksi et ole lähtenyt jo pois tuollaisen miehen luota, tuollaisesta varmasti hermoja repivästä ja terveyttä tuhoavasta suhteesta?
      Älä sano että rakastat häntä niin paljon, että et voi lähteä.
      Miehesi tarvitsee opetuksen minun näkökulmasta, katsottuna koska hänen käytös ei ole normaalia, ei fiksua ja kaiken huipuksi hän tuskin rakastaa sinua.
      Pärjäät ilman häntä, lasten kanssa oikein hyvin.
      Toivottavasti teillä ei ole avioehtoa, ettet jää vähiin saamisiin.
      Terveisin. Eronnut Keski-ikäinen sinkku nainen.

    • Anonyymi

      Olisiko miehen päsmäröinti raha-asioissa typerä osoitys vallan käytöstä? Sairasta!

    • Anonyymi

      No jopas, meillä meni toisin päin. Aikanaan siis yhteen ja aika nopsaan muksua tekemään. Asuttiin hetki mun omistamassa talossa. Eka lapsi kun tuli, ostettiin isompi, uudempi talo, yhteinen, vanhan talon jätin vuokralle. Minä tienasin hyvin, emäntä huonommin. Sitten toista lasta tekemään.

      Olisinko vuoden - pari katsellut, kun hän yritti omaa puolikastaan saada maksettua pienistä tuloistaan, siirtelin hänelle rahaa tilille, lapsilisät meni hänen tililleen yms. Sitten halusin saada lapsille lisät säästöön ja laitoin kaikki rahat yhteen eli molempien palkat, matkakorvaukseni, vuokratuloni könttään. Tuon siis noin 3/4 osaa pöytään netto, hän loput, ei ole emännän tarvinnut huolehtia, onko tilillä rahaa, kun kaupassa käy tai kenen vuoro maksaa tai jos haluaa shoppailla. Uuden auton olen hänelle ostanut, hoidan kaikki laskutkin hänen puolestaan.

      Ei olla naimisissa, mutta tasaveroisessa asemassa taloudellisesti. Eikä tarvi ajatellakaan, kuinka varakas voisi ”itse” olla, perse paljaana täältä aikanaan lähdetään

    • Anonyymi

      En ymmärrä kommettiasi? Onko joku p.... niin arvokas että sillä pitäisi saada talot ja pelit? mee myymään kadulle, jos haluat enenpi rahaa.

    • Anonyymi

      mitä helvettiä tuota kestät? Jos on rahaa ,miin nauttikoon. jos sulla ei ole, pistä pariskunta kahtia. mitä itket? Rakkaus on mukavaa vaav ei ikuista.

      • Anonyymi

        Rakkaus on ikuista! Kohteet vain vaihtelee! Muistapa tämä..


    • Anonyymi

      Toukokuussa olisi tullut 20v täyten. ei tullut . otti kylän jupon ja työttömän hampin. Jopen , eroa ja heitä helvettiin se jätkä. pärjää sitä Suopmessa AIKA vähällä rahalla.

    • Anonyymi

      Anna sille "hyvää kyytiä", jospa alkaisivat rahahanat aukeamaan.

      Voit myös itse mennä hyväpalkkaisiin töihin ja ostaa autoja yms.

    • Anonyymi

      Sun ukkos on perseaukinen, jonka palkalla ei ostella mopoja ja työkaluja. Sillä taitaa olla salassa otettuja pikavippejä jolla noi ostellaan. Siksi kiukuttelee sulle kun kulissit on kaatumassa.
      Ota hatkat.

    • Anonyymi

      Jos nyt luet ajatuksella kirjoituksesi läpi niin eiköhän ole sinullekin selvää mitä teet. Hanki oma elämä. Ja samalla myös lapsillesi. Eihän sinulla ole mitään järkeä tuhlata elämääsi nykyiseen.

      • Anonyymi

        Ei omaa elämää voi hankkia. Se saadaan syntyessä. Eri asia sitten, miten sen saamansa elämän käyttää ja siihen voi sitten kyllä itse vaikuttaa.


    • Anonyymi

      voimia vaan sinne. miehesi on luultavasti aika paska narsisti mutta peiliinkin kannattaa välillä suunnata katse

    • Anonyymi

      köyhä akka ulos vaan. Meillä on hyvä sosiaaliturva.

    • Anonyymi

      Onpas kipeetä. Ahdistavaa lukea aloitusta ja useita muita kommentteja. Minun ja vaimoni liitto saman katon alla on kestänyt 25v ja pari lastakin on bygattu. Elämä on ollut vuoristorataa ja tulot on vaihdelleet paljon. Ikinä ei ole rahasta riidelty kun koko ajan on ollut yhteinen tili johon kaikki menee ja sieltä maksetaan elämisen kulut ja jos jotain tarvii niin ostetaan kun kummallakin on siunaantunut kyky kohtuullisuuteen ja jalat maan pinnalla. En edes tajua miten erillistalous voi toimia jos on lapsia. Sekö on sitten elämän tarkoitus että suuri osa yhteisestä ajasta väännetään kättä kumpi maksaa kulloisenkin "koulurepun" tai monta monituista yllättävää menoerää. Ei sellaiseen yhtälöön rakkautta taida mahtua.

      • Anonyymi

        Toivottavasti mahdollisimman moni lukee kirjoituksesi!

        Kiteytän saman asian hieman toisella tavalla. Tasapainoisen, tyydyttävän parisuhteen perustana ovat yhteiset tavoitteet, yhteiset onnistumisten ilot ja yhteinen selviytyminen vastoinkäymisistä.


    • Anonyymi

      Lyö hanskat tiskiin

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Luonnollisesti tasavertaisena ihmisenä ansaitset itse kaiken, minkä kulutat. Ethän voi kuvitella eläväsi miehesi siivellä

      • Anonyymi

        Entä sitten kun elämäntilanne muuttuu? Minulle tasavertaisuutta on se, että elämänkumppanini kanssa kaikki on yhteistä.
        Kun vaimoni jäi täysin vaille tuloja niin olisiko hänen täytynyt häipyä symbioosistamme?
        Entä käytännön järjestelyt kun minun palkkatuloni tipahtivat puoleen aikaisemmasta.
        Entä mitättömillä työttömyyskorvauksilla eläminen?

        Tuolla sinun periaatteellasi olisi elämämme ollut käytännössä yhtä helvetin vekslaamista! Älytöntä!


    • Jätä tuollainen juntti

    • Anonyymi

      Kuulostaa niin tutulle. Olin tosi tiukilla samantyylisessä avioliitossa liki 20v. Mies tienasi kolmisen kertaa enemmän kuin minä. Puoliksi maksettiin omakotitalo ja siihen kuuluvat kulut. Pienipalkkaisena olin tiukilla enkä voinut siten reissata usein esim ulkomailla, jossa mieheni kävin pari-kolme kertaa vuoteen lomilla. Jaksoi kyllä vinoilla minulle kun en lähtenyt hänen mukaansa reissuun. Kerran sitten olin viikon lomamatkalla etelässä hänen kanssaan. Ihana reissu, vaikkei ollutkaan rahaa tulijaisiin tms. Vaatteita pystyin harvoin itselleni ostamaan, edullisen auton sain hankittua lainalla. Mies vaihtoi autoa uuteen muutaman vuoden välein. Tuntuu uskomattomalle, että tuollaista edes on ollut elämässäni. Eikös sitä sanota, että hyvä antaa vähästä, paha ei paljostakaan?
      Nyt on asiat ihan toisin ja olen kiitollinen kaikesta.
      Hyvää ja parempaa Uutta Vuotta kaikille.

    • Anonyymi

      Elin tuollaisen kanssa. Kyseinen ihminen haluaa rahaa hybäksi käyttäen alistaa ja aiheuttaa mielipahaa pönkittääkseen omaa paremmuttaan. Todellisuudessa hän on vain henkisesti rikki eikä kykene myöntämään tarvitsevansa apua.
      Tilanteeseen auttaa vain se, että lähtee. Lopulta pärjäät paremmin ja saat enemmän rahaa kun eroat. Mies on valvoitettu maksamaan elatustukea.
      Ei kenenkään tarvitse sietää tuollaista kohtelua. Ei ole sinun syy, että erehdyit luottamaan verbaalisesti aggressiiviseen ja itsekeskeiseen mieheen joka ei osaa huolehtia perheestään.
      Kun pääset pahimman yli, elämä helpottaa. Luota itseesi ja pysy vahvana. Elämä kantaa kun annat sille luvan tehdä niin.
      Kaikkea hyvää ja tsemppiä. Toivon että löydät tien vapauteen.

    • Anonyymi

      Heitä helvettiin tommonen homo vedä ensin sitä paistinpannulla päin taulua.

    • Anonyymi

      Löytäkää se Rakkaus mikä on "unohtunut". Se löytyy, kun kaivatte ja olkaa ystävällisiä toisilenne.
      Olkaa keskenänne ja jutelkaa..puhu mistä Rakkaus alkoi !

    • Anonyymi

      Minun vanhemmilla oli sama ongelma kun olin 8-12 ja ero sieltä tuli ja äitille huoltajuus äiti ollut onnellisesti naimisissa ja useamman vuoden uuden miehensäkanssa raha ongelmia on kyllä vieläkin uuden talontakia olen nyt 16v

    • Anonyymi

      ”Tiesin siitä, kun toisella aivan omat menot, ja meidän yhteiseen aikaan ei voinut panostaa. Hänen ystävänsä, asiansa eivät kuuluneet minulle. Kun soitin, puhelimeen ei vastattu. Meidän ollessa yhdessä puhelin oli äänettömällä tai lentotilassa. Sitten vielä ihmetteli, kuinka julmasti ja yllättäen hänet jätin, vaikka oli hyvin tietoinen, miksi näin kävi.”

      Ahdisti mennä samaan huoneeseen
      ”Kaikki muu lähestulkoon on mahdollista neuvotella, mutta vieraissa käyntiä ei. Siitä jää tiedostamattakin inho, jota on mahdoton unohtaa, vaikka kuinka itselleenkin valehtelisi. Tämä on asia, joka pitäisi käsitellä jo suhteen alussa, jottei tekisi tyhmyyksiä. Niitä ei vain pysty korjaamaan, jos oikeasti haluaa suhteen kestävän.” Erosin vuosia sitten. Helpotti. Verenpaine nykyään normaali. Migreeni katosi. Hoikistuin. Miksi väkisin yhdessä hampaat irvessä? Opetelkaa elämään itsenäisesti ihmiset.

    • Anonyymi

      Raha on suurin syy riitoihin. Kannattaa erota. Että jotkut jaksaa käyttää energiaa riitoihin. Ette tule toimeen joten eri teille vaan heti niin mielenterveys säilyy.

    • Anonyymi

      Meillä on mieheni kanssa suunnilleen saman kokoiset tulot ja maksetaan kaikki yhteinen suunnilleen puoliks, ei nyt ihan euron tarkkaa kuitenkaan ole. Tälläisiä yhteisiä juttuja on esim. vuokra, sähkö, vesi, ruoka, vakuutukset, lemmikki ym. Jos toisella on isommat tulot, toinen maksaa sovitusti enemmän. Sitten jos on jotain ns. omia juttuja niinkun harrastukset, ne on sit omia juttuja ja maksaa ite omista rahoistaan. Jos olis lapsi, sama juttu että kulut puoliks tai jos toinen tienaa enemmän, toinen maksaa enemmän. En nyt tarkota että kaikkia rahoja pitäs pistää yhteisin juttuihin, mutta edes jonkun verran enemmän, kun varaa on. Näkyyhän ne toisen tulot tuissakin, että kun on puoliso niin saa vähemmän tukia.

      Listaa kaikki menos kuukaudessa ja pyydä samaa mieheltäs. Sopikaa yhdessä jotkut pelisäännöt, jotka on kummallekkin reilut. Tai pyytäkää apua joltain ulkopuoliselta.

      • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      47
      3235
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2421
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      125
      1770
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1613
    5. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1097
    6. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      45
      975
    7. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      169
      964
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      876
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      77
      861
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      14
      794
    Aihe