Saako Suomessa enää mistään asiallisia naisten vaatteita?

Anonyymi

Vinkatkaa ihmeessä jos joku tietää tällaisen vaateliikkeen josta saa aikuisten oikeesti kivoja, sopivia, laadukkaita vaatteita.
On joulualeitten usuttamana taas tullut lähdettyä "shoppailukierrokselle". Joka paikassa on tarjolla sitä samaa pientä, huonosta kankaasta valmistettua liepuketta. Valitettavasti haksahdin jälleen tällaiseen paitaan vaikka kaappi on jo ennestään täynnä samanlaista. Kyseessä oli vielä tunnettu, laadukkaana itseään markkinoiva perinteinen suomalainen yritys.
On ollut surkeaa seurata miten Suomessa myytävien vaatteiden taso on koko ajan huonontunut, sekä kokoskaalan, materiaalien että tyylin suhteen. Joka kaupassa on yksipuolisesti tarjolla joko teineille suunnattuja tai eläkeläisille tarkoitettuja "tanttavaatteita". Osa suoraan sanoen rumia, aika omituisiakin. Kuosit rumia. Materiaalit keinokuituisia, iholla inhottavan tuntuisia. Olen tarkoituksella aikoinaan (n. 20 v sitten) teinivuosilta säästänyt vertailun pohjaksi Vero Modasta ostettuja tavallisia T-paitoja. Mitkään nykyajan puuvillaiset T-paidat eivät enää ole yhtä pehmeää, hengittävää ja iholla hyväntuntuista kangasta kuin nuo, ei edes nykyajan luomupuuvillaiset.
Joka kaupassa on samanlaatuista tavaraa. Korkea hintakaan ei siis ole laadun tae. Eikä yrityksen brändin markkinointi laadukkaana enää vakuuta kun liikkeessä näkee kuitenkin minkä tasoista tavaraa on tarjolla.
Kauppiaat tekevät väärin tuputtaessaan väkisin ihmisille haluamiaan vaatteita sen sijaan että järjestäisivät sellaisia vaatteita joita ihmiset haluavat ostaa. Ja vaikka ne vaatteet tehtäisiinkin jossain kaukoidässä niin miksi kaupat eivät vaadi tiettyä tasoa näiltä vaatetehtailta. Ei ole yhtään taloustehokasta eikä ekologista raijata valtavia määriä vaatetta toiselta puolelta maapalloa jotka sitten kenellekkään kelpaamattomina painetaan esim. kaatopaikalle.
Ei huvita yhtään enää kulkea vaatekaupoissa tai sen enempää tilata verkkokaupoistakaan ja aina palautella takaisin huonoja vaatteita. Se on myös minulle kuluttajana turhaa työtä ja ajantuhlausta. Minulla on ompelukone. Leikkaan sen vanhan T-paitani kaavoiksi ja ompelen itse paitani.
Oikeesti pännii nykyajan suomalaisten vaatekauppojen taso.

6

166

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei niitä vaatteita tehdä parilla eurolla (hikipajan tuotantokulu) mistään laadukkaasta kankaasta eikä huolellisesti valmistaen. Sisäänostajat ottaa vain näitä halpoja myyntiin koska kuluttajat kuitenkin muodin mukaisesti vaihtaa ne uusiin seuraavalla kaudella.
      Isoja kokoja ei löydy alennusmyynneistä, koska ne on myyty jo normaalihinnalla kaikki pois.

    • Anonyymi

      Löytyy kun näkee vaivaa.
      Karmashopista ostin puuvillaisen topin ja muutakin, nämä olivat laadukkaita.
      Hiukan hintavampaa kangasta ja itse tekemään, saa juuri sopivia.

      • Anonyymi

        Kiitoksia vihjeestä, laitetaan korvan taakse...


    • Anonyymi

      Sehän se kun hyvää, eli laadukasta ja sopivaa ei enää tahdo löytää mistään. Taas TV:ssäkin oli juttua vaatteitten suurista jätemääristä ja neuvottin ostamaan vain tarpeeseen ja laadukasta, pitkäikäistä. Sitähän tässä juuri haetaankin mutta kun mistään ei tahdo löytyä! Eikä hinnastakaan voi mitään enää päätellä, kovahintaisempi vaate ei vaikuta olevan yhtään sen parempaa tekoa. Kauppiaiden isoiksi ja laadukkaiksi kehumat vaatteet eivät useinkaan ole tosiasiassa isokokoisia eivätkä hyviä. Ja nyt viimeisimpiä vaatetehtaiden nuukailukeksintöjä on se ettei neuletakkeihin enää ommella nappeja eikä napinläpiä. Eihän sellaisessa vaatteessa ole Suomen oloissa mitään järkeä! Yhden olen sellaisen erehtynyt ostamaan ja siihen kertaan saa jäädäkin. Eli vanhoilla vaatteilla on mentävä, toivottavasti kestävät mahdollisimman pitkään. Kyllä niitä asiallisiakin vaatteita täytyy jossain päin maailmaa olla. Tätä Suomea vain ihmettelen kuinka surkeaksi vaatetarjonta täällä on kaikenkaikkiaan mennyt.

      • Anonyymi

        Aiemmin ostin Peter Hahnilta eteenkin villapuseroita jotka olivat hyvän laatuisia. Nyt kun sitä ei enää ole Suomessa niin ei saa enää mistään mitään vaatetta jonka laatu on hyvää. Netistäkään ei löydy mitään online shoppeja joista saisi ostettua vaatteita Suomeen vai onko jollain jotain vinkkejä online shopeista?


    • Anonyymi

      Miksi kaikissa yläosissa on nykyisin niin iso kaula-aukko? Olen lyhyt, lyhytselkäinen, isotissinen(luomuna) ja leveälanteinen. Kun löydän yläosan johon tissit mahtuu niin vyötärö on sitten minun vyötärön alapuolella ja kaula-aukosta näkyy leveät beesväriset rintsikan olkaimet. Ihan kiva! Ja telttahan se paita on rintojen alapuolelta. Olisi edes lievästi kavennettu.
      Housujen kanssa on myös ongelmia, kun löydän sellaiset jotka menee lanteilta niin vyötäröllä on tyhjää, puhumattakaan sitten lahkeiden pituudesta!
      Kumpa joku valmistaisi säädyllisiä vaatteita lyhyelle lihavalle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      156
      2722
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1550
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe