Vaikea äiti?

Anonyymi

Olen alle kolmekymppinen nainen. Minulla on kolme tutkintoa taustalla ja kohta saan neljännen. Jouduin vaihtamaan alaa, koska oman alan töitä ei kertakaikkiaan löytynyt. Lähdin sitten opiskelemaan. Olen siis työtön opiskelija.

Asun kotona kahdestaan äitini kanssa. Isäni on kuollut. Äitini on siis leski. Äitini on monisairas. Erityisesti hänellä on tuki- ja liikuntaelinvaivoja, rappeumaa, kulumaa, välilevyn pullistumaa, nivelrikkoa.

Saan kuussa vain opintotuen. Äitini tulot vaikuttavat opintotuen määrään. Äitini saa kuitenkin vain leskeneläkkeen kerran kuussa. Asumme ok-talossa. Ongelma on, että rahat ei riitä. Äitini eläke ei riitä. Laskuja tulee paljon. Äitini on mielestäni myös hiukan holtiton rahankäyttäjä. Esim. hän tilaa Aamulehteä, joka maksaa kuussa 33 euroa. Olen sanonut, että pitää yrittää tässä tilanteessa säästää kaikessa missä vain voi ja kertonut, että lehti pitäisi lopettaa sillä se maksaa vuodessa 396 euroa! Äiti sanoo, että sitten hän vasta masentuukin, jos ei edes lehteä tule ja mistä hän sitten uutisia katselee. On meillä kuitenkin tv ja radiokin.

Olin niin väsynyt viime syksynä, etten jaksanut vahata äitini autoa, kuten joka syksy olen tehnyt. Äiti sanoi, että jos en tee sitä niin hän vie sen sitten johonkin vahattavaksi. Katsoin vahauksen hintoja ja ne eivät todellakaan olleet mitään halpoja. Lopulta siinä olisi varmaankin käynyt niin, että minun rahoistani se vahaus olisi mennyt. Onneksi hän unohti asian. Olen nuoresta asti säästänyt rahaa ja ollut töissäkin, että voisin joskus ostaa oman asunnon tms. Tässä vuosien varrella kuitenkin, kun äitini rahat eivät riitä, olen joutunut näistä omista säästöistäni maksamaan perikunnan laskuja sekä äidin lääkkeitä ja lääkärikäyntejä. Eivätkä ne minunkaan säästöni loputtomiin riitä.

Tuntuu, että äidillä on usein se, että jos en minä tee sitä ja sitä niin hän vie sitten sinne ja sinne tai ostaa...

Mutta kun hänen rahat loppuvat niin sitten käytetään minun rahojani.

Haluaisin tehdä töitä, jotta saisi rahaa, mutta tällä hetkellä olen kertakaikkiaan niin lopen uupunut, etten ole meinannut jaksa kouluakaan suorittaa ja olin useamman kuukauden tekemättä koulutöitä. Todennäköisesti Kela perii pian opintotukeani takaisin.

Äiti ei pysty mm. imuroimaan, kun kuulemma selkä tulee niin kipeäksi. Minä imuroin yleensä kerran viikossa, joka lauantai. Joskus äitini on imuroinut, kun en ole ollut kotona. Hänellä on ollut käytössä selkätuki. Sitten hän valittaa kuinka selkä ja jalat ovat kipeät. Öitä ei saa kunnolla kuulemma nukuttua, kun särkee paikkoja. Kova kuorsaus silti tuntuu kuuluvan seinän läpi. En tiedä onko todella näin.

Tänään voin taas pahoin ja itkin yksin kotona omaa saamattomuuttani esim. sitä, että minun pitäisi yksi paperi skannata kouluun enkä jaksanut tehdä edes sitä.

Tuntuu, että välimme huononevat vain. Äiti on sanonut, että minun ikäisenä hänellä oli jo lapset tehty ja kuinkas hän sitten jaksoi minun ikäisenä. Lisäksi hän on sanonut ettei oikein tykännyt isästäni, kun hän oli niin lihava ja pukeutui vanhanaikaisesti. Paitsi armeija-aikoina, kun hän oli laihempi. Lisäksi on kertonut ettei olisi halunnut lapsia, mutta kun isäni halusi ja hän sai paniikkikohtauksia, kun minulla oli paljon korvatulehduksia ja huusin lapsena sen takia.

Koulua olisi jäljellä vain puoli vuotta, mutta tekisi mieli luovuttaa. Miten koskaan voin muuttaa edes omilleni, kun minun pitää syöttää äidilleni rahaa. En halua, että hän kuitenkaan kuolee nälkään tai että talo, josta minullakin on osuus, menee ulosottoon. Olen asunut joitakin vuosia omillani, mutta silloinkin äitini soitteli minulle vihaisena, kun kerran unohdin laittaa hänen tililleen rahaa jotta hän pääsee kauppaan, että ei hän siellä tilillä ollutkaan rahaa. Olin unohtanut.

Ennen joulua siivosin perinpohjaisesti koko talon. Imuroin ja pesin lattiat, pyyhin pölyt ihan joka paikasta ja vaihdoin puhtaat matot. Viikon päästä siitä äiti sanoi, että pitäisi imuroida, on jo villakoiria, mutta ethän sinä mitään viitsi tehdä.

Kävin hiljakkoin kaverini kanssa elokuvissa. Hän alkoi heti sanomaan, että yöksi et sitten sinne kyllä jää. Sanoin että en sellaista suunnitellutkaan. Kuitenkin jokin aika sitten hän hermostui, kun aloin puhumaan raha-asioista ja ettei hän tuhlaisi rahoja kun lähtee kaupunkiin, että kyllä sulla ja mulla pitäisi olla eri huushollit!

Kaverini hän on haukkunut lehmäksi ja jos hän tulee joskus muutaman kerran vuodessa kylään (asuu kaukana), että mitä se ämmä tänne tulee ja eikö joku muu päivä käy ja mitä sinä tänne vieraita kutsut kun ei ole siivottukaan ja onko edes mitään tarjottavaa jne.

Välillä itken, mutta sitten taas tuntuu, että valitanko vain turhasta ja onko minulla asiat kuitenkin loppujen lopuksi ihan hyvin. Joskus tuntuu, että olen ihan turtunut tilanteeseen ja jotenkin niin tottunut tähän jo.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Niin kauan kuin sinä ruokit äitisi "huonokuntoisuutta" (hänen vikansa ovat minimaalisia - hän pystyy puhumaan, kuulemaan, näkemään, liikkumaan) äitisi ei viitsi tehdä mitään muuta kuin olla ilkeä!
      Hän on mestari manipuloija ja syyttäjä. Hän pärjää loistavasti kun sinä poistut kuvioista ja lakkaat tunkemasta hänelle vähiä rahojasi!

      Voitko mitenkään saada omaa asuntoa muualta? Ystäviesi tai koulukaverittesi luota? Tai muutta kamppeinesi alivuokralaiseksi soluasuntoon puoleksi vuodeksi, niin että saat koulusi loppuun?
      Saisit luku- ja opintorauhan. Ja rauhalliset kunnon younet ilman itkemisiä.

      Heti koulun loputtua, etsi tyopaikka toiselta puolelta Suomea. Tai vielä parempi, ulkomailta. äidillesi voit ilmoittaa ettet omista puhelinta kun se tulee niin kalliiksi.

      Aivan oman hyvinvointisi takia sinun on aivan PAKKO ottaa pitkä hajurako tuohon ilkeään ihmiseen joka nyt sattuu olemaan äitisi!

      Vanha sanonta "ystävät valitaan, sukua ei" pitää niin paikkansa. Mutta se ei tarkoita että suvun (lähisuvunkaan) kanssa on oltava jatkuvassa yhteydessä.

    • Anonyymi

      Millä lailla tutkintosi liittyvät kertomaasi? Eivät näköjään ainakaan elätä. - Nm. Miksi et tee työtä

    • Anonyymi

      Samaa minäkin ihmettelin, että miksi ihmeessä aikuinen ihminen asuu kotonaan ja kouluttautuu vuosikymmenien ajan sellaisiin ammatteihin joihin ei työllisty.

      Itse kävin keskikolun ja sen jälkeen ammattikoulun ja muutin kotoa 500 km päähän töihin. Työn ohessa opiskelin eteenpäin iltaisin ja etenin uralla aina vain parempiin hommiin. Suosittelen aloittajallekin samaa, etsi työ toiselta paikkakunnalta ja ala elämään omaa elämääsi.

      Hommaa toki ennen lähtöä äidillesi kotisairaanhoidon kautta apuja tai hoitopaikka palvelutaloon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3078
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1255
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1241
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1046
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1010
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      956
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      50
      937
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      904
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      816
    Aihe